شماره: 2468 / ۱۴۰۳ سيزدهم آبان
تعداد بازدید : 0
اخبار
شمارش معکوس برای بهرهبرداری
خط لوله بندرعباس - رفسنجان
طرح احداث خط لوله جدید ۲۶ اینچ انتقال فرآورده بندرعباس - سیرجان - رفسنجان با طی آخرین مراحل تست و پیگرانی، بهزودی به بهرهبرداری رسمی میرسد. خط لوله ۴۷۰ کیلومتری بندرعباس - سیرجان - رفسنجان که عملیات احداث آن در چهار گستره اجرایی شده است، با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه (معادل روزانه ۴۸ میلیون لیتر) فرآوردههای تولیدی پالایشگاههای بندرعباس و ستاره خلیجفارس را به شمال کشور منتقل میکند.
اواخر هفته گذشته در بازدید محمد مشکینفام، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، علی احمدیپور، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و جمعی از مدیران محلی و مجریان طرح، شرایط آمادگی و عملیاتی این خط و تلمبهخانهها بررسی و عملیات پیگرانی این طرح با تزریق آب به مسیر خط با استفاده از توربین جدید سولار سنتر انجام شد.
ساخت خط لوله جدید بندرعباس - سیرجان - رفسنجان از سال ۹۸ بهمنظور پوشش ظرفیت انتقال دو پالایشگاه بندرعباس و ستاره خلیجفارس به مقاصد نیمه شمالی کشور در دستور کار قرار گرفت. این طرح علاوه بر سه تلمبهخانه در بندرعباس ، قطبآباد و مهرآران، دارای دو پایانه در سیرجان و رفسنجان است. میزان سرمایهگذاری انجامشده در این پروژه ۱۲۰ هزار میلیارد ریال است و اجرای آن، از تردد روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ کامیون سوخت در محورهای مواصلاتی جلوگیری میکند و افزون بر صرفه اقتصادی و افزایش ضریب ایمنی انتقال فرآورده در کشور، سبب افزایش قطبهای صنعت انتقال در کشور و خروج خطوط لوله کنونی از مرکزیت انتقال فرآورده در کشور خواهد شد.
خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان که مجری آن شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است و در مجاورت خط لوله قدیم بندرعباس - سیرجان - رفسنجان احداث شده است، افزون بر نوسازی شبکه انتقال خطوط لوله کشور، از حجم عملیات انتقال توسط خط لوله قدیم این مسیر کاسته میکاهد.
امروز هزینه زیادی در صنعت نفت صرف حمل جادهای انتقال فرآورده در کشور میشود. حمل جادهای همچنین مخاطرات خاصی دارد که خطرات زیستمحیطی و جانی از آن جمله است، حمل از طریق جاده همچنین هزینه زیادی را که میتوان صرف توسعه زیرساختها در صنعت کرد، هدر میدهد و افزون بر آن سوخت زیادی بهصورت روزانه در این بخش مصرف میشود که میتوان این سوخت را به ظرفیتهای صادراتی کشور افزود و درآمد حاصل از آن را صرف زیرساختهای اقتصادی و احداث پروژههای خط لوله کرد.
شناخت تهدیدها و راههای مقابله با آن
در دستور کار شهرک انرژی ری
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران با بیان اینکه شناخت تهدیدهای دشمن از اصلیترین و مهمترین اقدامهاست، اظهار کرد: شرکت شهرک انرژی ری اقدامهای شایسته و قابلتوجهی در زمینه پدافند غیرعامل انجام داده است.
محسن ایرانزاد در این باره بیان کرد: با توجه به فرامین مقام معظم رهبری در بحث پدافند غیرعامل، شرکت شهرک انرژی ری با ترسیم اهداف کلان خود و تشکیل کمیتههای اصلی و فرعی، اقدامهای شایسته و قابلتوجهی در زمینه پدافند غیرعامل انجام داده است و هماکنون با حداکثر ظرفیت تولید در حال خدمترسانی به هموطنان است.
وی ادامه داد: توسعه، تهیه و تدوین برنامههای راهبردی، نظارت بر اجرای برنامههای اجرایی، ارتقای ضریب امنیت و توانمندی برای مقابله با شرایط بحرانی، حفظ استقلال و حاکمیت شرکتهای خصوصی شهرک انرژی ری، اجرای دستورعمل مقابله با حملات سایبری، بازدید و الگوبرداری از شرکتهای موفق در زمینه پدافند غیرعامل، ایجاد بانک اطلاعاتی مشترک، برگزاری مانور، همچنین آمادگی و قابلیت واکنش مناسب در شرایط پدافندی تنها بخشی از اهداف کلان شهرک انرژی ری است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران با بیان اینکه شناخت تهدیدهای دشمن از اصلیترین و مهمترین اقدامهاست، افزود: براساس بیانات رهبر معظم انقلاب، شناخت تهدیدها و راههای مقابله با آن باید سرلوحه کار و امور همگان قرار گیرد که با توجه به شواهد و مستندات، خوشبختانه این مهم در شهرک انرژی ری بهنحو مطلوبی در حال اجراست.
ایرانزاد با اشاره به همافزایی در امکانات سختافزاری و نرمافزاری پدافند غیرعامل شهرک انرژی ری بر همگرایی تأکید کرد و گفت: باید با شناسایی ظرفیتهای موجود و بررسی نقاط ضعف و قوت در برنامههای بلندمدت و میانمدت، موانع و چالشهای موجود رفع و اقدامهای نتیجهبخش و عملگرایانه انجام شود.
وی یادآور شد: دشمن امروزه جنگ سایبری را در اولویت قرار داده است و باید بیش از پیش بحث پدافند غیرعامل و مقابله با تهدیدهای خارجی و غیرطبیعی را مدنظر قرار داد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران:
تعداد بازدید : 0
یکسوم گاز کشور به نیروگاهها اختصاص مییابد
رئیس اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران راندمان نیروگاههای کشور را بین ۳۷ تا ۳۸ درصد عنوان کرد و گفت: سالانه بیش از ۲۴۰ میلیارد مترمکعب گاز مصرف میشود که تقریباً یکسوم آن به نیروگاهها اختصاص مییابد.
هاشم اورعی با بیان اینکه سالانه بهصورت میانگین ۷۹ میلیارد مترمکعب گاز به نیروگاهها تحویل داده میشود، اظهار کرد: حدود ۹۰ درصد تولید برق کشور وابسته به گاز است.
وی بیان کرد: در روزهای سرد سال در کنار گاز به نیروگاه گازوئیل تحویل داده میشود که با توجه به اینکه مصرف گازوئیل در کشور روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر و تقریباً برابر تولید آن است، تأمین گازوئیل مورد نیاز نیروگاهها با چالش همراه است.
رئیس اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران برنامهریزی نامناسب در تأمین برق کشور از نظر سبد انرژی الکتریکی یا امنیت انرژی الکتریکی را یکی از مشکلهای اساسی این حوزه برشمرد و افزود: در سال ۱۳۶۴، حدود ۳۵ درصد برق تولیدی کشور وابسته به گاز بود که این مقدار در سال ۱۴۰۱ به ۸۶ درصد رسید، این رقم در جهان به ترتیب ۱۴ درصد و ۲۳ درصد بوده است.
اورعی با بیان اینکه طبق اعلام وزارت نیرو، بازدهی متوسط نیروگاهها بین ۳۷ تا ۳۸ درصد است، تصریح کرد: از ۱۰۰ واحد انرژی اولیه داده شده به نیروگاههای حرارتی حدود ۳۸ واحد به انرژی برق تبدیل میشود، همچنین در فرآیند انتقال و توزیع برق نیز حدود ۲۵ درصد هدررفت انرژی داریم.
وی عمر بالای نیروگاههای کشور را یکی دیگر از دلایل بازدهی پایین آنها دانست و گفت: ۱۸ درصد از ظرفیت نیروگاههای کشور بالای ۳۰ سال عمر دارد و نمیشود با فناوری ۳۰ سال پیش در شرایط کنونی برق تولید کرد. هماکنون تعدادی از نیروگاههای اطراف تهران راندمان ۲۰ درصد دارند، یعنی نیروگاهها ۸۰ درصد از گاز و گازوئیلی را که تحویل میگیرند به حرارت تبدیل میکنند و تنها ۲۰ درصد آن به برق تبدیل میشود، بنابراین انرژی برق محصول جانبی آنها است.
رئیس اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران با اشاره به اینکه حدود ۱۴ درصد ظرفیت نیروگاههای کشور برقآبی است، تصریح کرد: با توجه به خشکسالیهای اخیر و کمبود آب، درصد ناچیزی از این نیروگاهها توان تولید برق دارند.
اورعی افزود: قدیمی بودن تجهیزات، شرایط تحریمی و بحثهای مدیریتی سبب شده در این شرایط قرار بگیریم. باید تحولاتی را در صنعت برق انجام دهیم و ذهن خود را برای انجام این تحولات آماده کنیم.
وی با بیان اینکه برق در دنیا یک کالای تجاری محسوب میشود، گفت: در چند دهه اخیر اتخاذ برخی تصمیمها در کشور انرژی برق را به کالایی سیاسی تبدیل کرده است و مناسبات سیاسی اجازه نمیدهد بازار در بحث انرژی برق تصمیمگیری کند.
رئیس اتحادیه انجمنهای علمی انرژی ایران بیان کرد: نخستین اقدام برای افزایش راندمان نیروگاهها تدوین برنامه ۵ تا ۱۰ ساله از سوی کارشناسان و مدیران خبره است. از سوی دیگر، زمانی که یارانه بهطور مساوی بین همه تقسیم میشود به نفع پرمصرفها خواهد بود.
اورعی تصریح کرد: طبق آمار، دهک دهم به تنهایی حدود ۲۶ درصد از یارانه انرژی را استفاده میکند، در صورتی که در دهکهای پایین این مقدار حدود ۴ درصد است، از این رو یارانه باید بهصورت هوشمند تخصیص یابد.
ایران با تولید روزانه حدود یک میلیارد متر مکعب گاز سومین تولیدکننده و چهارمین مصرفکننده گاز طبیعی در دنیا بهشمار میآید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیرعامل توانیر: مشترکان پرمصرف برق به فکر نصب مولدهای خورشیدی و یا ذخیرهساز انرژی باشند
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر گفت: مشترکان پرمصرفی که بیش از ۲.۵ برابر الگو برق مصرف میکنند، در صورتی که از طریق اقدامات بهینهسازی امکان کاهش مصرف ندارند، باید نسبت به نصب مولدهای خورشیدی و یا استفاده از ذخیره سازهای انرژی اقدام کنند.
مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به اینکه هزینه تمام شده هر کیلووات ساعت برق ۴ هزار تومان است، گفت: بر اساس قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق، وزارت نیرو مکلف است هزینه برق مصرفی مشترکانی که ۲.۵ برابر الگو برق مصرف میکنند را به صورت تدریجی افزایش دهد.
وی اضافه کرد: با اینکه هزینه اعمالی در قبض مشترکان بسیار پرمصرف برای مصارف مازاد الگو به طور تقریبی هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوات است، اما باتوجه به اینکه هزینه تمام شده برق ۴ هزار تومان است، این یعنی حتی مشترکان بسیار پرمصرف هم از یارانه برق سود میبرند.
مدیرعامل توانیر با تاکید بر این که مشترکان پرمصرف باید مصرف برق خود را کاهش دهند، افزود: مشترکانی که بیش از ۲.۵ برابر الگو مصرف برق دارند باید از طریق اقداماتی مانند استفاده از لوازم کم مصرف و تغییر ساعات مصرف نسبت به کاهش مصرف برق خود اقدام کنند.
رجبی مشهدی در همین رابطه افزود: مشترکان پرمصرف در صورتی که از طریق اقدامات بهینهسازی امکان کاهش مصرف ندارند، باید نسبت به نصب مولدهای خورشیدی و یا استفاده از ذخیره سازهای انرژی اقدام کنند.
وی ادامه داد: مشترکان پرمصرف در صورت عدم انجام اقدامات لازم برای تامین برق خود در اوج بار سال آینده علاوه بر دریافت قبضهای سنگین همچنین با قطع برق پس از هشدارهای لازم مواجه خواهند شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش:
اجرای طرحهای کیفیسازی پالایشگاه آبادان در دستورکار قرار می گیرد
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از افزایش تولید و اجرای گامهای توسعهای بهویژه در حوزه فرآوردههای بنزین و نفتگاز پالایشگاه آبادان خبر داد.
محمدصادق عظیمیفر در آئین معارفه مدیرعامل جدید پالایشگاه آبادان با اشاره به جایگاه تاریخی و راهبردی این پالایشگاه در تأمین فرآوردههای نفتی کشور، اظهار کرد: پالایشگاه آبادان در خط مقدم تولید صنعت نفت کشور قرار دارد و با بیش از ۱۰۰ سال سابقه، بهعنوان نماد هویت و تاریخ صنعت نفت، همواره نقش برجستهای در تأمین انرژی کشور ایفا کرده است.
وی با تقدیر از اقدامهای ارزشمند حکیم قیم، مدیرعامل پیشین پالایشگاه آبادان افزود: در دوره مسئولیت ایشان، بخش نخست فاز دوم پالایشگاه به بهرهبرداری رسید و توجه به مسئولیتهای اجتماعی نیز در اولویت قرار گرفت. برای ایشان آرزوی توفیق داریم و در بخشهای دیگر صنعت نفت از تجارب ایشان بهره خواهیم برد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی همچنین با معرفی فردین راشدی بهعنوان مدیرعامل جدید پالایشگاه نفت آبادان گفت: وی فرزند آبادان است و تجارب ارزندهای در بخشهای مختلف این پالایشگاه داشته است.
عظیمیفر تأکید کرد: تمرکز ما در انتصابات، بهرهگیری از نیروهای متخصص بومی است و انتظار میرود آقای راشدی با استفاده از دانش و تجربه، بتواند در مسیر پیشبرد اولویتها برنامهریزی و اقدام کند.
وی با تشریح اولویتها و انتظارات در دوره مدیریت جدید پالایشگاه آبادان، بر پایداری تولید و بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای این پالایشگاه تأکید کرد و افزود: با این اقدام، نهتنها بخشی از نیاز کشور به فرآوردههای نفتی رفع میشود، بلکه ضمن جلوگیری از خامفروشی، ارزش افزوده قابل توجهی برای کشور بهدست میآید.
معاون وزیر نفت افزود: توسعه، دومین اولویت ماست. واحد آلکیلاسیون و هایدروکراکر پالایشگاه باید ظرف یک ماه پیش رو بهرهبرداری شوند. با بهرهبرداری از این واحدها، روزانه ۴ میلیون لیتر نفتگاز و یک میلیون لیتر بنزین به تولیدات پالایشی کشور افزوده میشود.
عظیمیفر درباره فازهای بعدی طرح توسعه گفت: برای بخش دوم فاز ۲ پالایشگاه آبادان، برنامه تزریق منابع در دستور کار است که با اجرای این طرحها میتوان حداقل ۱۰ میلیون لیتر بنزین به ظرفیت کشور افزود. تلاش داریم تا پایان سال اقلام دیر تحویل مورد نیاز این بخش را سفارشگذاری کنیم. با تحقق این طرح، اشتغالزایی چند هزار نفری رقم میخورد که اشتغال نیروهای بومی را بهدنبال خواهد داشت.
وی افزود: توجه به سرمایه انسانی و مسئولیتهای اجتماعی، از ملزومات اصلی تحقق برنامههای مورد اشاره است. سرمایه انسانی متخصص، ارزشمندترین دارایی ما هستند و در دوره جدید، رفاه کارکنان و بهبود نظام انگیزشی و جبران خدمات باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بیان کرد: انتظار ما در انتصابات پالایشگاه، توجه ویژه به شایستهسالاری و پرهیز از نگاههای گروهی است، زیرا تحقق اهداف بدون استفاده از نیروهای شایسته و توانمند امکانپذیر نیست.
عظیمیفر اظهار کرد: پالایشگاه آبادان با رویکرد جدید مسئولیتهای اجتماعی، بهزودی تغییرات مثبتی را برای مردم آبادان به ارمغان خواهد آورد.
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران:
سهم عمده افزایش تولید نفت و گاز کشور در مناطق نفت خیز جنوب است
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران گفت: سهم عمده برنامه افزایش تولید بر عهده مناطق نفتخیز جنوب گذاشته شده است.
فرخ علیخانی با اشاره به بازدیدهای انجام شده از تاسیسات نفتی مستقر در منطقه اهواز به منظور بررسی کیفیت نفت صادراتی، به سهم مناطق نفتخیز در چشمانداز تولید نفت و گاز کشور اشاره کرد و افزود: مناطق نفتخیز جنوب سهم مهمی در تولید نفت و گاز کشور دارد.
وی ادامه داد: با توجه به دانش و مهارت موجود در صنعت نفت جنوب و برنامهریزیهای انجام شده از سوی هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران، سهم تولید مناطق نفتخیز جنوب از شهریورماه تا پایان سال جاری تعیین شد.
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه سهم عمده برنامه افزایش تولید بر عهده مناطق نفتخیز جنوب گذاشته شده است، گفت: ازدیاد تولید نفت، افزایش خوراک پتروشیمیها، ارتقای سهم صادرات و درآمد کشور را به دنبال خواهد داشت.
علیخانی با اشاره به آمادگی مناطق نفتخیز جنوب برای تحقق اهداف تولیدی وزارت نفت خاطرنشان کرد: برنامهریزیهای لازم درخصوص نمکزداییها، اسکیدمونتدها، دکل، لوله مغزی سیار، گازسوزی، خطوط لوله و عوامل مرتبط با افزایش تولید در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب انجام شده است.
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران، درخصوص نقش محوری و راهبردی اسکید مانتوها در نمکزدایی، بهرهبرداری و شیرین سازی، گفت: نشست های مربوط به اسکید مانتوها در کنار سایر موارد مرتبط با تولید به صورت مستمر برگزار شود تا افزون بر تحقق اهداف تولید، شاهد افزایش درآمد کشور باشیم.
علیخانی بر ضرورت پیشبرد امور در چارچوب و فرایندهای قانونی تاکید و تصریح کرد: مباحث فنی باید کیفیت لازم را داشته باشند و چابکی در کنار توجه به ضوابط قانونی نصب العین قرار گیرد تا با رعایت صرف و صلاح سازمان در جهت افزایش تولید، کارها را عملیاتی کنیم.
بر اساس این گزارش، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، مهرماه امسال، برنامه ریزی تحقق افزایش تولید ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه نفت در شرکت مناطق نفت خیز جنوب تعیین و ابلاغ شده است.
با سرمایه گذاری شرکت سهند صنعت رستاک؛
بزرگترین نیروگاه مقیاس کوچک استان قم احداث شد
بزرگترین نیروگاه مقیاس کوچک استان قم با سرمایه گذاری شرکت سهند صنعت رستاک در شهرک صنعتی محمودآباد استان قم احداث شد.
اکبر بهنام جو استاندار استان قم با توجه به اهمیت صنایع زیرساختی در این استان، در روزهای اولیه تصدی خود در معیت مدیران ارشد استان، نسبت به بازدید از نیروگاه ۲۵ مگاواتی ماهان دو، واقع در شهرک صنعتی محمودآباد قم که در کمتر از ۱۴ ماه احداث و به بهره برداری رسیده است اقدام کرد. وی ابراز امیدواری کرد شرکت سهند صنعت رستاک نسبت به تداوم سرمایه گذاری در تأمین برق سایر شهرکهای صنعتی این استان اقدام نماید.
شرکت سهند صنعت رستاک که در سال ۱۳۹۹ موفق به بهره برداری از اولین نیروگاه مقیاس کوچک خود با ظرفیت نامی ۲۶ مگاوات در استان گلستان شده بود، امسال با بهره برداری از نیروگاه ۲۸ مگاواتی در استان قم، برق صنعتگران مستقر در شهرک صنعتی محمودآباد قم را تأمین مینماید.
مهندس سعید سلطانی ریاست هیأت مدیره شرکت سهند صنعت رستاک که اعتماد به جوانان متخصص داخلی در این مجموعه را سرلوحه امور قرار داده است، ضمن خیرمقدم به استاندار محترم و سایر مدیران استان، در توضیحات خود اینگونه عنوان کرد که این نیروگاه به همت جوانان متخصص داخلی طراحی و با تلاش مدیران این شرکت و سرمایه گذاری بالغ بر ۱۰ میلیون یورو ارزی و ۲۵۰ میلیارد تومان داخلی و با ظرفیت نامی ۲۸ مگاوات، تنها در کمتر از ۱۴ ماه راه اندازی شده است که رکورد جدیدی در احداث، راه اندازی و بهره برداری در این صنعت است.
مهندس سهیل سلطانی مدیرعامل شرکت سهند صنعت رستاک، ضمن اشاره به تجهیزات اصلی این نیروگاه که در دو سال گذشته در کشورهای اروپایی رونمایی شده، احداث این نیروگاه با ویژگیهای منحصر به فرد فنی در این زمان کوتاه را ناشی از سرمایه گذاری مناسب و برنامه ریزی دقیق و استفاده از نیروهای کارآمد عنوان داشت و ضمن خرسندی از نتایج حاصله، ابراز امیدواری کرد که با توجه به مزایای متعدد این نیروگاهها، وزارت نیرو سیاستهای حمایتی بیشتری در خصوص این صنعت تدوین نماید تا موانع و مشکلات سرمایه گذاران در این صنعت مرتفع شود.
در پایان وی ضمن توضیحاتی درباره مشکلات تأمین ارز، انتقال پول و تأمین تجهیزات در این پروژه، فائق آمدن بر این مشکلات و احداث و بهره برداری به موقع این نیروگاه را در سایه تلاش گروهی بی وقفه این مجموعه زیر نظر و مدیریت مهندس هادی رمضانی به عنوان مدیر اجرایی این شرکت دانست و ضمن تشکر از کلیه دست اندرکاران این پروژه از ایشان خواستند توضیحات بیشتری در این باره ارائه نماید.
مهندس هادی رمضانی کارشناس ارشد مهندسی برق، مدیر اجرایی شرکت سهند صنعت رستاک و مدیر عامل شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی آرین نیروی مبنا، با اشاره به دستور العمل توسعه مولد مقیاس کوچک وزارت نیرو، تاکید کرد این دستورالعمل و آئین نامهها و تبصرههایی که در سالهای متمادی از سال ۱۳۸۷ به این قانون اضافه شده، سبب شده که امکان سرمایهگذاری بخش خصوصی در نیروگاهها فراهم شود که به نظر میرسد این نوع سرمایهگذاری در صنعت برق توسط بخش خصوصی هماهنگی بسیار کاملی با شعار امسال که «جهش تولید با مشارکت مردم» است دارد که میتواند الگوی بسیار مناسبی جهت جذب مشارکت متنوع مردم در بخشهای مختلف تولید باشد.
وی ضمن تشکر از سرمایه گذارانی از بخش خصوص که سرمایه خود را در جهت تأمین زیر ساخت کشور به کار میبندند، استمرار حضور و سرمایه گذاری شرکتهای خصوصی از جمله شرکت سهند صنعت رستاک در صنعت برق را منوط به تعامل صحیح و منطقی با این سرمایه گذاران دانست و احداث و بهره برداری نیروگاه مقیاس کوچک محمودآباد قم توسط شرکت سهند صنعت رستاک با دستگاههای روز دنیا در شرایط تحریمی را نشانهای دقیق از اعتماد به بخش خصوصی دانست.
وی بهبود پروفیل ولتاژ (یعنی داشتن ولتاژ مناسب با کمترین افت) در نزد مصرف کنندههای مجاور این نیروگاهها و مباحثی همچون پدافند غیرعامل به سبب پراکنده نمودن تولید به جای تمرکز آن در چند نقطه محدود را از جمله مزیتهای مشهود این نیروگاهها برشمرد و عنوان کرد که احداث این نیروگاهها در شهرکهای صنعتی چه به لحاظ فنی و چه به لحاظ قانونی سبب میگردد که واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی از کمترین قطعی برق (حتی در روزهای گرم و پر مصرف سال) متأثر شوند و از آنجا که قطع برق واحدهای صنعتی از لحاظ فنی و اقتصادی خسارات جبران ناپذیری به آنها وارد مینماید لذا این نیروگاهها که امکان احداث در شهرکهای صنعتی را نیز دارست میتواند یکی از راه حل های مناسب حل این مشکل باشد.
وی با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد این نیروگاه، توجه ویژه به مسائل زیست محیطی (از جمله استفاده ار روشهای بسیار نوین در کاهش آلودگیهای صوتی نیروگاه)، پیش بینی سیستم کامل مانیتورینگ و کنترل، سیستمهای مکانیزه تزریق و تخلیه روغن و … را از جمله ویژگیهایی دانست که این نیروگاه را از سایر واحدهای مشابه متمایز مینماید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.