شماره: 2472 / ۱۴۰۳ نوزدهم آبان
تعداد بازدید : 0
اخبار
وزیر کشاورزی:
روند تامین ارز و مسائل اسنادی کالاهای اساسی مطلوب است
وزیر جهاد کشاورزی گفت: بر اساس گزارشهای رسیده، روند تامین ارز و مسائل اسنادی برای تامین کالاهای اساسی به خوبی انجام میشود.غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید از بندر امام گفت: امروز از روند ورود و تخلیه و حمل کالاهای اساسی در بندر امام خمینی بازدید شد و بر اساس گزارشهای رسیده، روند تامین ارز و مسائل اسنادی برای تامین کالاهای اساسی به خوبی انجام میشود.وزیر جهادکشاورزی گفت: همچنین فرآیند تخلیه بار به موقع و حمل به سایر نقاط کشور به صورت عادی و با نظم انجام میشود و مشکل خاصی نداریم.سید محمدرضا موالیزاده، استاندار خوزستان نیز در جریان این بازدید اظهار کرد: از نظر تامین کالای اساسی و ارزاق عمومی و وجود امنیت غذایی نیز مشکل خاصی نداریم.یادآوری میشود بیش از ۸۰ درصد نهادههای دامی و کالاهای اساسی وارداتی از این بندرگاه تأمین میشود.
عرضه مسکن در مهر ماه افزایشی شد
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: طبق آمارها عرضه مسکن در مهر ماه امسال افزایشی شده که به تعدیل قیمتی کمک میکند.داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه طبق بررسی های صورت گرفته بازار مسکن در شرایط رکود تورمی به سر می برد گفت: بررسی ها نشان می دهد که عرضه در بازار مسکن افزایشی شده اما همچنان شاهد تمایل خریداران به واحدهای با متراژ متوسط هستیم چراکه قدرت خرید در این بازار تغیری نکرده است.وی با بیان اینکه امروزه تمایل افراد برای سرمایه گذاری در بازار مسکن گسترش یافته است گفت: افزایش قدرت خرید مسکن باعث می شود که بازار جان تازه ای بگیرد اما متاسفانه در این زمینه بانک ها در پرداخت تسهیلات همکاری نکرده و همین امر باعث ایجاد مشکلات زیاد در این بخش می شود.بیگی نژاد با بیان اینکه از تابستان امسال برای بازار اجاره سقف قیمتی ۲۵ درصد در نظر گرفته شده بود اما بسیاری از مناطق و مالکان این سقف قیمتی را رعایت نکردند گفت: اما در اوسط مرداد ماه شاهد رشد نرخ اجاره به بیش ۴۰ درصد بودیم در صورتی که سقف اجاره ۲۵ درصد در نظر گرفته شده بود.
سهم ۱۹ درصدی معدنی ها از فروش ۷ ماه شرکتهای بورسی
ایمیدرو اعلام کرد: ارزش فروش ۹۰ شرکت معدن و صنایع معدنی در مهر ماه امسال به ۱۰۱.۹ هزار میلیارد تومان رسید که این رقم معادل ۱۹ درصد از کل فروش شرکتهای بورسی است. ایمیدرو اعلام کرد: ارزش فروش ۹۰ شرکت معدن و صنایع معدنی در مهر ماه امسال به ۱۰۱.۹ هزار میلیارد تومان رسید که این رقم معادل ۱۹ درصد از کل فروش شرکتهای بورسی است. رقم ارزی فروش ماه هفتم این تعداد شرکت بورسی از یک میلیارد و ۶۳۰ میلیون دلار گذشت که با کاهش اندک (۰.۰۶) نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ همراه شد.از سوی دیگر در هفت ماه امسال ارزش فروش شرکتهای معدنی و صنایع معدنی بورسی به ۱۰.۶ میلیارد دلار رسید که این رقم معادل ۶۴۶ هزار میلیارد تومان است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
رئیس سازمان استخدامی:
رویکرد دولت در قبال کارمندان حمایتی است
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور با تاکید بر اینکه رویکرد دولت در قبال کارمندان حمایتی است، گفت: در ادبیات مدیریت، باور ما بر این است که منابع انسانی بزرگترین سرمایه و منبع یک کشور به حساب می آید.«علاالدین رفیعزاده» با بیان اینکه قانون برنامه هفتم پیشرفت امکانی را تحت عنوان «فوقالعاده خاص» بر ما تکلیف کرده است، گفت: همکاران در سازمان ادارای و استخدامی گروههایی را تشکیل دادند و در حال مطالعه بر روی این موضوع هستند تا با یک نگاه جامع بتوانند چارچوبی را تنظیم کنند که بر اساس آن بتوانیم این امکان را که قانونگذار در اختیار دولت گذاشته، در بند قانونی، تحت عنوان فوقالعاده خاص تعریف کنیم، امیدوارم برای دیگر گروهها و فارغ از پرستاران، برای همه رشتههای کارمندی بتوان از این ظرفیت استفاده کرد.رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه باید برای سرمایه انسانی کشور انگیزه ایجاد کرد، گفت: سازمان امور اداری و استخدامی، سرمایه انسانی با انگیزهای دارد و در همه حوزه ها تحول ایجاد خواهد کرد، این نگاه در دستگاههای خدماتی و عملیاتی مانند بیمارستانها حساسیت های ویژهای دارد چرا که افراد شاغل در این بخش در صف اول خدمت به مردم قرار دارند و از این رو تقویت نیروهایی که به مردم خدمات ارائه میکنند، برای ما بسیار اهمیت دارد.رفیعزاده ادامه داد: در حال تنظیم برنامهای هستیم و به این گروه از عزیزان توجه ویژهای خواهیم داشت البته این توجه ویژه حتما به منزله پرداخت نیست و مسائل دیگری مانند مسائل معیشتی هم وجود دارد، باور ما این است که این سرمایه انسانی است که میتواند به یک کشور کمک کند تا برنامههای دولت محقق شود، به امید خدا به مرور برنامههایی را که برای هر کدام از این عزیزان تنظیم میکنیم، اعلام خواهیم کرد.
توزیع برنج های
تنظیم بازار آغاز می شود
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از توزیع ۲۰۰ تن برنج خارجی با هدف تنظیم بازار خبر داد و گفت: آغاز توزیع برنج خارجی بازار را به ثبات می رساند.رضا کنگری گفت: با توجه به فراوانی عرضه، شکر کمتر از نرخ مصوب در فروشگاه ها و معازه های خرده فروشی بدست مصرف کننده می رسد.او با بیان اینکه کمبودی در عرضه شکر نداریم، افزود: علی رغم آنکه قیمت مصوب هرکیلو شکر برای مصرف کننده ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان است، اما بدلیل فراوانی عرضه با نرخ ۴۱ هزارتومان به فروش می رسد.به گفته کنگری، قیمت برخی اقلام همچون برنج خارجی و حبوبات بدلیل آنکه تابع نرخ ارز است، با نوساناتی در بازار روبروست.رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: هم اکنون قیمت برنج خارجی با نوساناتی در بازار روبروست که بدین منظور وزارت جهاد ۲۰۰ تن برنج خارجی با نرخ ۳۳ هزارتومان در اختیار بنکداران قرار داده است تا با نرخ ۳۵ هزارتومان در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد که در نهایت بدلیل حاشیه سود پایین نامه نگاری مبنی بر اصلاح حاشیه سود انجام داده ایم تا سود ۳ درصدی بنکدار و ۸.۵ درصد خرده فروشی لحاظ شود.او گفت: آغاز توزیع برنج های تنظیم بازار با رعایت حاشیه سود منطقی برای بنکدار و استمرار آن می تواند بازار را به ثبات برساند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
امضای تفاهم ایران و سودان برای گسترش همکاریهای اقتصادی
در ملاقات وزیر دارایی و برنامه ریزی اقتصادی جمهوری سودان با وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان، دو طرف برای گسترش همکاریهای اقتصادی و بازرگانی دو کشور تفاهم کردند.
«جبرئیل ابراهیم محمد فضیل» وزیر دارایی و برنامه ریزی اقتصادی جمهوری سودان که در صدر هیئتی اقتصادی به تهران عزیمت کرده است، شامگاه چهارشنبه (۱۶ آبان) با وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
در این ملاقات، دو طرف ضمن اظهار خرسندی از برقراری مجدد روابط سیاسی بین دو کشور ابراز امیدواری کردند، دور جدید روابط باعث توسعه و شکوفایی روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور شود.
بنابر این گزارش، طرفین در این دیدار بر آمادگی دولتهای ایران و سودان بر گسترش روابطهای نگاهی دو جانبه تاکید کردند.
این گزارش حاکی است، وزیر دارایی و برنامه ریزی اقتصادی سودان طی سخنانی در این دیدار، با اشاره به مزیتهایی از قبیل وجود خاک حاصلخیز در این کشور و تولیدات محصولات کشاورزی از جمله دانههای روغنی، کنجد، بادام زمینی و نیز پرورش دام، منابع غنی زیرزمینی، این کشور را به عنوان یکی دیگر از مزایا و فرصتهای سرمایهگذاری آن مورد اشاره قرار داد.
وی در ادامه، از تمایل دولت و مردم سودان برای توسعه روابط و همکاریها اقتصادی با جمهوری اسلامی خبر داد.
گفتنی است، جمهوری سودان با مساحت یک میلیون و ۸۸۶ کیلومتر مربع و ۴۵ میلیون نفر جمعیت که بیش از ۹۷ درصد آنها مسلمان هستند، (دارای جامعه صوفی معتقد به ائمه اطهار علیه السلام) در موقعیت استراتژیک در دریای سرخ و در شمال شرق آفریقا واقع شده و به دلیل برخورداری از منابع آبی رود نیل، دارای خاک حاصلخیز، محصولات دامی و منابع زیرزمینی غنی به ویژه طلا است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
ایجاد شهرهای جدید و پایدار از مهمترین اهداف توسعه شهری است
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ایجاد شهرهای جدید پایدار و خودبسنده را از مهمترین اهداف توسعه شهری در کشور است.شهرام ملکی معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: امروز، بیش از هر زمان دیگری، نیازمند رویکردهای نوآورانه و مسئولانهای هستیم که شهرهای ما را به محیطهایی برای تحقق عدالت فضایی و برخورداری همگانی از امکانات و فرصتها تبدیل کند.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید توضیح داد: شرکت عمران شهرهای جدید ایران با تأکید بر اصول عدالت فضایی و ایجاد شهرهای همهشمول، در تلاش است تا زیرساختهایی فراهم کند که پاسخگوی نیازهای متنوع و همگانی تمامی شهروندان باشد. ما بر این باوریم که هر شهر باید بستری باشد که در آن همه افراد، فارغ از سن، جنسیت یا طبقه اجتماعی، به خدمات، فرصتها و فضاهای عمومی با کیفیت دسترسی داشته باشند.
ملکی با تاکید بر اینکه ایجاد شهرهای جدید پایدار و خودبسنده نیز از مهمترین اهداف توسعه شهری در کشور است، افزود: شهرهای جدید پایدار، شهرهایی هستند که نه تنها از نظر اقتصادی و محیط زیستی کارآمد و پایدار باشند، بلکه توانایی تأمین نیازهای خود را داشته و از لحاظ فرهنگی و اجتماعی نیز بهگونهای طراحی شده باشند که حس تعلق و رضایت را در ساکنان خود ایجاد کنند.
وی ادامه داد: شهرهایی که قادر باشند با استفاده از منابع و ظرفیتهای بومی و توسعه امکانات محلی، به رشد اقتصادی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان کمک کنند، در صدر برنامههای توسعهای قرار دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار امیدواری کرد تا با همکاری تمامی متخصصان، نهادها و شهروندان، شهرهایی احداث شود که الگوی توسعه پایدار، خودبسنده و عدالتمحور برای نسلهای آینده باشد.
توسعه متوازن در صنعت فولاد بر اساس طرح جامع
معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: توسعه متوازن در صنعت فولاد بر اساس طرح جامع و نقطه نظرات تشکلها و نشستهای تخصصی در دستور کار قرارگرفته و روبهجلو در حال حرکت است.
وجیهالله جعفری افزود: بخش معدن و صنایع معدنی کشور نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارد و مقام معظم رهبری بر رشد این بخش تأکید دارد، همانطور که شاهد هستیم رشد ۱۳ درصدی برای این بخش در برنامه هفتم دیدهشده که برای تحقق آن نیازمند یک برنامه راهبردی هستیم.
وی با بیان اینکه در یک برههای ستاد فولاد را احیا کردیم که هماهنگیهای بسیار خوبی در صنعت فولاد داشت، گفت: اکنون نیز با همکاری وزارت صمت یک شورای راهبردی تشکیلشده است. سند راهبردی بخش معدن کشور با همکاری معاونت معدنی وزارت صمت، سازمان ایمیدرو و سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در حال تدوین است و ۱۷ راهبرد اصلی و ۷۰ کلان پروژه دارد. اکتشاف، استخراج، بهرهبرداری، سرمایهگذاری، هوشمند سازی معادن و تحول دیجیتال برخی از راهبردهای این سند است.
معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: اگر بخواهیم همگام با سرعت تغییرات جهان درحرکت باشیم باید در این بخش یک برنامه راهبردی داشته باشیم.
جعفری با اشاره به اینکه اکنون ۴ درصد از محدودههای معدنی در دسترس ما هستند، افزود: نیروی انسانی متخصص از چالشهای بخش معدن و صنایع است که موضوع آموزش و ارتقای دانش نیروی انسانی از موضوعات با اهمیت است.
وی همچنین بحث فناوری هم گفت: تمامی مشکلات و مطالبات فعالان حوزه معدنی از قبیل اکتشاف تخصصی، حقوق دولتی، بهروزرسانی ماشینآلات و تجهیزات، فرآوری مطلوب و توسعه صادرات در طرح جامع دیدهشده است. تدوین طرح جامع معادن باهدف حذف چالشها و مشکلات معدنکاران و استفاده حداکثری از این ظرفیتهای خدادادی در دستور کار ویژه این وزارتخانه قرار دارد.
شیر خشک نوزادان در انتظار تسهیلات ۵۰ همتی دولت
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک گفت: در راستای تولید دارو و شیرخشک نوزاد دولت ۵۰ همت تسهیلات درنظر گرفته است که تا امروز برای کارخانههای تولیدی شیرخشک اجرایی نشده و ریالی پرداخت نگردیده است.
هانی تحویل زاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک نوزاد درباره وضعیت تخصیص ارز و تولید شیر خشک نوزاد گفت: در راستای تولید دارو و شیر خشک نوزاد دولت ۵۰ هزار میلیارد تومان (همت) تسهیلات در نظر گرفته است که متأسفانه تا امروز برای کارخانههای تولیدی شیر خشک اجرایی نشده و ریالی پرداخت نگردیده است.
وی ادامه داد: البته در ۳ ماهه اخیر تولید نسبت به مشابه سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است؛ اما همچنان ۴۰ میلیون قوطی ظرفیت خالی در کشور وجود دارد.
وی با بیان این که ظرفیت تولید شیر خشک نوزاد در کشور سالانه حدود ۱۲۳ میلیون قوطی است، افزود: تولید سالانه بر اساس تخصیص ارز و توان مالی تولیدکنندگان در تأمین سرمایه در گردش صورت میگیرد.
تحویل زاده در بخشی دیگر از سخنان خود با گلایه از طولانی شدن زمان برگشت پول محصولات به واحدهای تولیدی، اظهار کرد: امسال مدت زمان برگشت پول به شرکتهای تولیدکننده ۳ ماه افزایش یافته و پول از سوی شبکه توزیع ۶ ماهه پرداخت میشود. این امر باعث کمبود نقدینگی در حوزه تولید شیر خشک نوزاد شده است.
وی درباره رفع کمبود نقدینگی تاکید کرد: بانک مرکزی طی دستورالعملی با جزئیات نحوه عملیاتی شدن این امر و تأمین وجه مورد نیاز صنایع تولیدی به بانکهای عامل باید موضوع تسهیلات ریالی را برای این محصول اساسی اجرایی کند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک نوزاد درباره وضعیت صادرات هم گفت: صادرات نداریم اما با واردات موقت مواد اولیه و خرید آن از سوی مشتری که یک کشور ثانویه است، مواد اولیه در اختیار کارخانههای تولید شیر خشک ایران قرار میگیرد که نیاز به تخصیص ارز ندارد. این مواد اولیه به شرط ورود موقت از گمرکات ترخیص و در ادامه تبدیل به محصول نهایی شده و به کشور مقصد صادر میشود.
تحویل زاده در پاسخ به این پرسش که ظرفیت ۴۰ میلیون قوطی که در واحدهای تولیدی خالی است چرا برای صادرات قراردادی مورد بهره برداری قرار نمیگیرد، گفت: در این بخش هم بازار محدود است و تولیدکننده ترجیح میدهد نیاز بازار داخل را تأمین کند.
توسعه اقتصادی شهرستانها با نشان دار کردن مالیاتها
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به بررسی تأثیر طرح نشاندار کردن مالیاتها بر توسعه شهرستانها و عدالت اقتصادی پرداخته و به چالشها و فرصتهای پیشرو اشاره کرد.
هادی محمدپور، نماینده گناباد و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره طرح نشاندار کردن مالیاتها و تأثیر آن بر توسعه مناطق محروم گفت: یکی از مسائل کلیدی که در برنامه هفتم پیشرفت به آن پرداخته شده، توزیع عادلانه منابع مالیاتی در کشور است. ما باید توجه کنیم که کشور تنها نباید به کلانشهرها متمرکز شود. در حال حاضر، تمرکز منابع و امکانات در شهرهایی مانند تهران، مشهد و اصفهان باعث میشود که مناطق کوچکتر و شهرستانها به فراموشی سپرده شوند.
وی با اشاره به معضلات اقتصادی شهرستانها، اظهار داشت: متأسفانه، بسیاری از پروژههای عمرانی در این شهرستانها به دلیل کمبود منابع مالی در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارند. این در حالی است که استان خوزستان با ۱۸ هزار میلیارد تومان مالیات، همچنان با کمبود زیرساختها مواجه است و پروژهها به پیشرفت فیزیکی ۴۰ تا ۵۰ درصد متوقف شدهاند.
محمدپور ادامه داد: طرح نشاندار کردن مالیاتها میتواند یک راهکار مؤثر باشد. به این ترتیب که مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ میتوانند بر اساس شاخصهای تعیینشده توسط دولت، محل هزینهکرد مالیات خود را مشخص کنند. این طرح به آنها این امکان را میدهد که به جای فرار از مالیات، در پروژههای عمرانی شهرستانها سرمایهگذاری کنند.
او افزود: به عنوان مثال، ما در برخی از شرکتها با مودیان مالیاتی صحبت میکنیم و آنها ابراز تمایل میکنند که اگر دولت هزینههای مالیاتشان را به پروژههای خاص مانند ساخت بیمارستانها تخصیص دهد، به راحتی حاضر به پرداخت مالیات خواهند بود. این به نوعی هم به نفع دولت است و هم به نفع مردم، زیرا بار مالی را از دوش دولت کم میکند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اگر این طرح به درستی اجرا شود، میتواند باعث افزایش تمکین مالیاتی و کاهش فرار مالیاتی شود. مودیان مالیاتی با مشاهده آثار مثبت مالیاتها در مناطق خود، بیشتر تمایل به پرداخت خواهند داشت و این مسئله به توسعه شهرستانها کمک میکند.
محمدپور همچنین بر اهمیت نظارت بر اجرای این طرح تأکید کرد و گفت: «ساز و کار اجرای این طرح بسیار مهم است. باید نظارت دقیقی بر این موضوع وجود داشته باشد تا مالیاتها واقعاً در مناطقی که نیاز دارند، هزینه شوند. در غیر این صورت، ممکن است این طرح به اهداف خود نرسد.
وی در پایان گفت: امیدواریم با حمایت کمیسیون اقتصادی و دولت، این طرح به خوبی پیادهسازی شود و بتواند عدالت اقتصادی را در کشور تقویت کند. اگر ما بتوانیم به شهرستانها و روستاها توجه بیشتری داشته باشیم و منابع مالی را به درستی مدیریت کنیم، میتوانیم به توسعه پایدار دست یابیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«اخبار صنعت» در مورد رتبه ایران در تولید علم هوش مصنوعی گزارش می دهد؛
تعداد بازدید : 3
کمک به دیجیتالی شدن جامعه و اقتصاد
اخبار صنعت-حسین کوثری: بازار هوش مصنوعی مولد در منطقه خلیج فارس به تنهایی می تواند تا سال ۲۰۳۰ تا ۲۴ میلیارد دلار ارزش داشته باشد.
از آنجایی که سازمانها در سراسر جهان روی برنامههای متنوع و فزایندهای از هوش مصنوعی سرمایهگذاری میکنند، از بهینهسازی پورتفولیو گرفته تا مدیریت زنجیره تامین و پشتیبانی تصمیمگیری اجرایی، تردیدی وجود ندارد که هوش مصنوعی در منطقه خاورمیانه نیز اهمیت داشته و از آن استقبال شود.
تخمینهای شرکت بینالمللی داده - تجارت هوشمند بازار - نشان میدهد که در سال ۲۰۲۳، شرکتها در سراسر جهان ۱۶۶ میلیارد دلار در زمینه هوش مصنوعی - نرمافزار، سختافزار و خدمات هزینه کردند. انتظار می رود این رقم با رشد ۲۷ درصدی در سال به ۴۲۳ میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۷ برسد.
کشورهای مختلف در منطقه خلیج فارس سرمایه گذاری های عمده ای در زمینه هوش مصنوعی انجام داده و منابع قابل توجهی را به آن اختصاص داده اند و بازار هوش مصنوعی مولد در منطقه خلیج فارس به تنهایی می تواند تا سال ۲۰۳۰ تا ۲۴ میلیارد دلار ارزش داشته باشد
بر اساس گزارش اخیر این شرکت، بازار هوش مصنوعی مولد در منطقه خلیج فارس به تنهایی می تواند تا سال ۲۰۳۰ تا ۲۴ میلیارد دلار ارزش داشته باشد. کشورهای مختلف در منطقه سرمایه گذاری های عمده ای در زمینه هوش مصنوعی انجام داده و منابع قابل توجهی را به آن اختصاص داده اند.
عربستان سعودی مرجع دادهها و هوش مصنوعی عربستان را تأسیس کرده است، امارات متحده عربی وزیر دولت برای هوش مصنوعی دارد و قطر کمیته هوش مصنوعی خود را در سال ۲۰۱۹ راهاندازی کرد. به طور کلی شرکت بین المللی داده پیشبینی میکند که خاورمیانه تا سال ۲۰۳۰، ۲ درصد از کل مزایای جهانی هوش مصنوعی را به ارزش حدود ۳۲۰ میلیارد دلار به دست خواهد آورد.
با این حال مراکز داده و زیرساخت های دیجیتال جدید برای پشتیبانی از الزامات فنی منحصر به فرد این توسعه مورد نیاز خواهند بود - که در مقیاس سریع، کارآمد و با انعطاف پذیری باید ساخته شوند. در این فرآیند چالش های پایداری ایجاد خواهد شد. اشنایدر الکتریک که در اتوماسیون دیجیتال و مدیریت انرژی تخصص دارد، دریافته است که حجم کاری هوش مصنوعی نیازمندیهای خاص و چالشهایی را ایجاد میکند که بسیاری از صاحبان و اپراتورهای مراکز داده ممکن است برای آن آماده نباشند.
اگر کسبوکارهایی که دارای پورتفولیوهای فناوری اطلاعات هستند که شامل امکانات مرکز داده است نتوانند با خواستههای ایجاد شده توسط هوش مصنوعی کنار بیایند، خطر از دست دادن فرصتهای تجاری و بهطور بالقوه اهداف پایداری خود را به خطر میاندازند. گزارش شده است که یکی از اپراتورهای مقیاس بزرگ در نتیجه رونق مرکز داده هوش مصنوعی، افزایش ۴۸ درصدی را در فاصله پنج سال تجربه کرده است.
اگر شرکتها میخواهند با موفقیت از هوش مصنوعی استفاده کنند، مهم است که اطمینان حاصل شود که پایداری در خط مقدم تصمیمگیری باقی میماند و به کسانی که در حال توسعه یا تغییر امکانات موجود یا طراحی امکانات جدید هستند، اجازه میدهند این کار را با اطمینان انجام دهند تا با رشد بازار همگام شوند.
اشنایدر الکتریک یکی از شرکت هایی است که منابع طراحی شده را برای توانمندسازی مدیران ارشد اطلاعات و مدیران فناوری اطلاعات و کمک به آنها در دستیابی به نیازهای خود فراهم می کند. ما آیندهای را میبینیم که در آن هوش مصنوعی در ترکیب با محاسبات لبهای به کار گرفته میشود تا قدرت فناوری را نزدیکتر به محل تولید دادهها و مصرف خدمات ارائه کند. از مزایای این امر می توان به تأخیر کم برای استفاده از داده های بلادرنگ و دستگاه های فناوری نوظهور اشاره کرد.
انتظار می رود هوش مصنوعی همچنین نقش مهمی در تلاش های پایداری به طور کلی ایفا کند. با نزدیک شدن به اهداف انتشار و ضربالاجلها، کسبوکارها به طور فزایندهای به دنبال اندازهگیری، مدیریت و کاهش انتشار گازهای گلخانهای خود هستند و قابلیتهای خاص هوش مصنوعی برای جمعآوری، تجزیه و تحلیل و تقطیر حجم زیادی از دادهها در بینشهای عملی بسیار ارزشمند خواهد بود.
اثرات هوش مصنوعی در حال حاضر در اطراف ما احساس و تجربه شده است. هوش مصنوعی ابزار دیگری است که به جعبه ابزار کسب و کار اضافه شده است تا به ما در مقابله با چالش ها و فرصت های ایجاد شده توسط تحول دیجیتال و دیجیتالی شدن روزافزون جامعه و اقتصاد کمک کند.
کسبوکارهایی مانند اشنایدر الکتریک سخت تلاش میکنند تا از طریق تحقیق، منابع و مشارکت آن را قابل درکتر، در دسترستر و در دسترس سازمانها قرار دهند تا همه ما بتوانیم با اطمینان، ایمن و پایدار با هوش مصنوعی درگیر شویم.
رتبه ۱۷ ایران در تولید علم هوش مصنوعی و ۷۰ در کاربرد
رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی گفت: ایران در تولید علم هوش مصنوعی رتبه هفدهم را دارد، اما در زمینه توسعه کاربردهای هوش مصنوعی در رتبههای ۷۰ تا ۹۰ قرار دارد.
ماه پیش صادق خانی علیاکبری در حاشیه بازدید از یکی از شرکتهای استارتآپی فعال در حوزه آموزش و کاربرد هوش مصنوعی، گفت: وقتی یک فناوری توانایی تأثیر بر سبک زندگی مردم و خلق دنیای جدیدی برای بشریت دارد، ما نیز باید با قدرت به استقبال آن برویم. آگاهی از نحوه خلق و استفاده از هوش مصنوعی به ما کمک میکند تا سبک زندگی خود را متناسب با این تحولات جدید تطبیق دهیم.
وی با اشاره به رتبه هفدهم ایران در تولید علم هوش مصنوعی، این رتبه را مرهون زحمات نیروی انسانی نخبه و بخش دانشگاهی دانست و اظهار کرد: اما متأسفانه در زمینه توسعه کاربردهای هوش مصنوعی، ایران در رتبههای ۷۰ تا ۹۰ قرار دارد و این عدد نشان میدهد در زمینه توسعه عملی این فناوری، کوتاهیهای جدی از سوی دولت صورت گرفته است.
خانی علیاکبری با انتقاد از کمبود زیرساختهای فنی و قانونی برای توسعه هوش مصنوعی، از مجلس شورای اسلامی خواست تا نسبت به تدوین قوانین مرتبط با حوزه داده اقدام کند و تأکید کرد: دولت باید علاوه بر ایجاد زیرساختهای فنی نظیر اینترنت پرسرعت و تکمیل پروژه فیبر نوری، اقدامات لازم را برای بهرهبرداری از ظرفیتهای هوش مصنوعی به عمل آورد.
رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی ایران، آموزش را اقتصادیترین سرمایهگذاری در فرهنگ کشور دانست و ادامه داد: اگر میخواهیم سبک زندگی توسعهیافتهای داشته باشیم و فناوری را در زندگی و کسبوکار احساس کنیم، باید به مردم چگونگی استفاده از هوش مصنوعی و کاربردهای آن در زندگی روزمره را آموزش دهیم. چرا که بسیاری از مدیران، سنتی فکر میکنند و اگر قرار بر هوشمندسازی کشور است، این مدیران باید با هوش مصنوعی آشنا شوند.
خانی علیاکبری با اشاره به نقش هوش مصنوعی در توسعه صنعت کشور، اظهار کرد: مهمترین هزینه در بخش صنایع مربوط به هوشمندسازی است. هوش مصنوعی میتواند تا ۴۰ درصد به بهرهوری و کیفیت ارائه خدمات به مشتریان بیفزاید. این فناوری فرصتی بینظیر برای رشد صنعت و توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور است.
خانی علیاکبری از روند فیلترینگ در کشور انتقاد کرد و ادامه آن را باعث آسیب جدی به اکوسیستم دیجیتال کشور دانست و خاطر نشان کرد: فیلترینگ علاوه بر افزایش بدافزارها و ویروسها، به رشد هوش مصنوعی و فضای دیجیتال کشور لطمه زده است. اگر قصد داریم در این حوزه به پیشرفت دست یابیم، باید نگاه امنیتی و فیلترینگی را کنار بگذاریم.
مجید تجن جاری، مدیر این استارتآپ نیز در این مراسم به نیاز بهروزرسانی آموزشهای هوش مصنوعی در مدارس و دانشگاهها اشاره کرد و گفت: تحولات هوش مصنوعی با چنان سرعتی در حال تغییر است که دامنه این تغییرات به هفته رسیده است. بنابراین اگر میخواهیم از پیشرفت جهانی عقب نمانیم، باید آموزشهای خود را با جدیدترین دادهها و متدهای روز دنیا تطبیق دهیم.
وی با انتقاد از سیستم آموزشی فعلی، افزود: متأسفانه در برخی از دانشگاهها هنوز دادههای مربوط به یک دهه پیش تدریس میشود. دادههای قدیمی ممکن است برای مبانی علمی مفید باشند، اما نبود مدرسان بهروز، چالشهای جدی را برای نظام آموزشی کشور به وجود آورده است.
اعطای تسهیلات به شرکت های فعال در حوزه هوش مصنوعی
حسین افشین روز پنجشنبه در حاشیه «دومین رویداد هوش مصنوعی» در هتل عباسی اصفهان در جمع خبرنگاران افزود: یکی از اقدامات جدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه زیرساخت هوش مصنوعی، طراحی پلتفرمی است که بتواند الگوریتمهای پیش ساخته و آماده را در این زمینه تهیه کند.
وی با بیان اینکه این پلتفرم با همکاری یکی از دانشگاههای کشور در حال طراحی است، ادامه داد: نسخه آزمایشی آن تا ۶ ماه آینده در دسترس افراد قرار میگیرد، خطاهای آن برطرف میشود و دانشگاهها بطور مرتب به آن، الگوریتمهای بهروز هوش مصنوعی را اضافه میکنند تا یک پلتفرم خوب ایرانی داشته باشیم.
معاون امور مجلس رئیس جمهور نیز در حاشیه برگزاری دومین رویداد هوش مصنوعی اصفهان در جمع خبرنگاران گفت: بدنبال حمایت از شرکتهای دانش بنیان فعال در زمینه هوش مصنوعی به روشهای مختلف مانند اعطای کمک مالی و تسهیلات با بهره پایین هستیم.
شهرام دبیری افزود: شرکتهای فناور و افرادی که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت میکنند بطور جدی مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه این حمایت در بخش های خصوصی و دولتی خواهد بود، اظهار کرد: این کار شروع و در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز برای تغییر قوانین مربوطه، سامانه هوش مصنوعی راه اندازی شده است.
معاون پارلمانی رییس جمهور تاکید کرد: برای اینکه امروزه در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم باید توجه ویژهای به فناوری هوش مصنوعی صورت بگیرد.
دبیری تصریح کرد: دولت چهاردهم مصمم به برنامهریزی در این زمینه بوده و در برنامه هفتم توسعه نیز به آن توجه شده است.
وی افزود: امیدواریم امسال سند هوش مصنوعی تصویب شود و رقم قابل توجهی در بودجه سال های آینده بمنظور ارتقای این فناوری در کشور تخصیص یابد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.