شماره: 2473 / ۱۴۰۳ بيست آبان
تعداد بازدید : 0
اخبار
نیاز صنعت چاپ به واردات، کمتر از ۱۰ درصد
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به توان و ظرفیت چاپ کشور، کمتر از ۱۰ درصد نیاز به واردات داریم؛ قطعا با ترمیم و نوسازی و توسعه صنعت چاپ، میتوانیم نیاز کل کشور را تامین کنیم.
آقای علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: صنعت چاپ، صنعت راهبردی و پیشران است و به عبارتی صنایع مختلف نیاز به خدمات حوزه چاپ به ویژه در حوزه بسته بندی دارند.
وی افزود: قطعا عرصه معرفی همه توانمندی ها، خدمات و ظرفیتهای صنعت به ویژه صنعت چاپ، برگزاری نمایشگاه است؛ امروز شاهد برگزاری ششمین نمایشگاه تخصصی چاپ، بسته بندی و فراوری صنایع غذایی در نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب هستیم و امیدواریم نمایشگاههای دیگر در سراسر کشور برگزار شود.
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ظرفیت چاپ در کشور، ظرفیت وسیعی است و برپایی این نوع از نمایشگاهها میتواند گشایش درهای فرصت برای معرفی توانمندیهای تولید داخل، تعامل و تبادل اندیشهها با سایر کشورها باشد و زمینه رشد تولید و صادرات به کشورهای دیگر را فراهم کند.
وی افزود: امروز؛ فعالان صنعت چاپ، صادرکننده خدمات و محصولات چاپ به ۲۳ کشور و حتی به کشورهای اروپایی هستند و امیدواریم با برگزاری این نمایشگاهها زمینه رشد و تعاملات با کشورهای خارجی ایجاد شود.
ابراهیمی اضافه کرد: با توجه به تحریمهای ظالمانه، مشکلات زیادی گریبانگیر صنعت چاپ کشور است و با وجود برخورداری از توانمندی در حوزههای مختلف، متاسفانه ماشین آلات مورد استفاده در صنعت چاپ رو به فرسودگی است که توجه ویژه به نوسازی و بازسازی ماشین آلات صنعت چاپ و همکاری دستگاهها به ویژه دولت و مجلس را برای نوسازی میطلبد.
مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به توان و ظرفیت چاپ کشور، کمتر از ۱۰ درصد نیاز به واردات داریم؛ قطعا با ترمیم و نوسازی و توسعه صنعت چاپ، میتوانیم نیاز کل کشور را تامین و حتی زمینه رشد صادرات به کشورهای دیگر را فراهم کنیم.
اخذ شناسه کالا در ثبت سفارش صنایع خودرو و معدنی الزامی شد
اخذ شناسه کالا در زمان ثبت سفارش جهت تعرفههای اعلامی توسط دفتر صنایع خودرو و دفتر صنایع معدنی الزامی شد.
نرگس باقری، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت در دو نامه جداگانه خطاب به رئیس مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت فضای مجازی تاکید کرد تا اقدامات لازم جهت الزام اخذ شناسه کالا در زمان ثبت سفارش جهت تعرفههای اعلامی توسط دفتر صنایع خودرو و دفتر صنایع معدنی انجام شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
درخواست الزام اخذ
شناسه صنفی برای دریافت دستگاه کارتخوان
سخنگوی اتاق اصناف ایران با اشاره به تبعات فعالیت واحدهای صنفی بدون مجوز، از مکاتبه و درخواست اتاق اصناف ایران از بانک مرکزی درباره منوط شدن ارائه دستگاه کارتخوان به اخذ شناسه صنفی خبر داد.
مهدی امیدوار سخنگو و عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران با اشاره به معضلات فعالیت واحدهای صنفی بدون جواز کسب، اظهار کرد: درحال حاضر بیش از 500 هزار واحد صنفی بدون داشتن هرگونه جواز و به صورت غیرقانونی درحال فعالیت هستند که پیامد چنین پدیدهای ارتکاب انواع تخلفات صنفی، تضییع حقوق شهروندان و هزینههای گزاف رسیدگی به تخلفات این واحدها است.
وی درباره راهکار صحیح مقابله با این پدیده توضیح داد: اقداماتی چون بازرسی و مراجعه به واحدهای صنفی بدون مجوز، رسیدگی به شکایات شهروندان از واحدهای مذکور و طی مراحل دادرسی، موجب هدر رفت منابع مالی و زمانی، بکارگیری نیروی انسانی فراوان و ایجاد دیوان سالاری بیانتها میشود. بر این اساس اقتضای رعایت قانون این است که هر کسب و کار فاقد مجوز از خدمات دولتی و عمومی محروم شود. چراکه در غیر این صورت انگیزهای برای کسب و کار قانونمند وجود نخواهد داشت.
امیدوار با اشاره به تجربیات کارآمد قبلی مبنی بر الزام تشکیل پرونده مالیاتی برای دریافت دستگاه کارتخوان گفت: با توجه به اثرات مفید این اقدام در به حداقل رسیدن کتمان درآمد و مالیات ناشی از آن، طی مکاتبه با بانک مرکزی این پیشنهاد را ارائه کردیم که به منظور جلوگیری از فعالیت واحدهای صنفی بدون مجوز، ارائه ابزارهای پرداخت از جمله دستگاه کارتخوان، منوط به اخد شناسه یکتای صنفی شود.
سخنگو و عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران تاکید کرد: ما با ارائه این درخواست آمادگی خود را در خصوص هرگونه همکاری و برگزاری جلسات مشترک جهت شناسایی ظرفیتها و بررسی محدودیتهای اتخاذ راهبرد مذکور، ملاحظات بانکی و صنفی مربوط به آن و شیوه انجام کار، به بانک مرکزی اعلام کردیم.
نظرسنجی اداره کل بازرسی کار درباره آییننامه حفاظتی تعمیرگاهها
اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص آییننامه حفاظتی در تعمیرگاههای خودرو از مردم نظرسنجی کرد.
اداره کل بازرسی کار در راستای راهبرد مشارکت مردم با این وزارتخانه و به منظور دریافت نظرات کار شناسی و تخصصی در خصوص آئین نامه حفاظتی در تعمیرگاههای خودرو نشانی پست الکترونیکی bazresikar@mcls.gov.irرا اعلام کرد.
لازم به ذکر است وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در رابطه با تهیه و تدوین لوایح و.... که نیازمند تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا مراجع ذیصلاح است، پیش از ارسال، از طریق درگاه الکترونیک خود لوایح و… یاد شده را در معرض نقد عموم قرار داده و پس از دریافت نظرات و انتقادات سازنده مردمی، نسبت به اصلاح و سپس ارسال آن اقدام مینماید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
برنامه دولت برای توسعه منطقه آزاد چابهار و سواحل مکران
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تلاش خود را برای جبران توسعه نیافتگی استان سیستان و بلوچستان به کار میگیریم و در این راستا توسعه منطقه آزاد چابهار و توسعه سواحل مکران برای ما اهمیت زیادی دارد.
عبدالناصر همتی در نشست با فعالان اقتصادی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه امیدوارم شاهد تحولات و توسعه خوبی در این استان باشیم، اظهار داشت: نرخ بیکاری و ضریب جینی در استان بالاست که نشان دهنده عدم تعادل درآمدی و توزیع ناعادلانه درآمد در استان است.
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: این موضوع نشان می دهد که باید توسعه استان و سرمایه گذاری در استان مورد توجه قرار گیرد.
همتی گفت: صبح امروز جلسه خوبی با مدیران بانکی برگزار شد که طی آن مدیران عامل پنج بانک اصلی کشور در آن حضور داشتند و قرار شدمسائل و مشکلات مطرح شده را پیگیری کردند.
وی ادامه داد: در این راستا، شرکتهای سرمایهگذاری وابسته به بانکها میتوانند فعالیت خود را در استان گسترش دهند.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه همچنین در جلسه امروز قرار شد اختیارات مدیرعامل مدیران بانکها در استان افزایش پیدا کند، گفت: حدود ۵۰ درصد منابع بانکها در استان سیستان و بلوچستان به صورت قرض الحسنه است بنابراین حق مردم استان این است که وامی که برای سرمایهگذاری در استان دریافت می کنند به نرخ ترجیحی بوده و چند درصد پایین تر از حالت عادی باشد.
همتی با اشاره به توجه رئیس جمهور به رفع مشکلات استان سیستان و بلوچستان، افزود: پیش از سفر به استان با رئیس جمهور دیدار کردم که در این جلسه بر پیگیری مشکلات و مسائل استان تاکید کردند و در آینده نزدیک نیز رئیس جمهور به این استان سفر خواهند کرد.
وزیر اقتصاد گفت: اراده دولت بر این قرار گرفته که توسعه دریافتگی استان و کمکاریهای گذشته جبران شود، البته این موضوع لطف دولت نیست بلکه وظیفه دولت و حق مردم استان است که باید به آنها بازگردانده شود.
همتی خطاب به فعالان اقتصادی استان اظهارداشت: مطمئن باشید همه موارد، مسائل و مشکلات مطرح شده در طی این سفر را در تهران پیگیری خواهم کرد؛ به عنوان وزیر اقتصاد اطمینان میدهم سیستم بانکی و سایر امکانات را به کار گیرم تا بخشی از عدم توسعه نیافتگی استان بهبود یابد.
وی اضافه کرد: مسئله چابهار و توسعه سواحل مکران و دریای عمان برای ما اهمیت زیادی دارد و کارهای خوب و قابل توجهی را در آنجا انجام خواهیم داد.
وزیر اقتصاد با اشاره به مشکلات مناطق آزاد گفت: مزیتهای مناطق آزاد کاهش یافته به طوری که اکنون درآمد آنها از فروش زمین حاصل میشود این در حالی است که آن مناطق باید مرکز صادرات و جذب سرمایه گذاری و فناوری در کشور باشند.
همتی یادآور شد: در صورت سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار و توسعه آن منطقه، سرریز سرمایهگذاری وارد سایر مناطق استان نیز خواهد شد.
وی با اشاره به شعار استاندار مبنی بر تحقق وحدت، امنیت و توسعه در استان سیستان و بلوچستان گفت: همه بخشهای دولت برای تحقق این هدف تلاش میکنند که وزارت اقتصاد نیز بخش توسعه را پیگیری خواهد کرد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: امیدوارم شاهد وفاق بیشتر مردم کاهش بی عدالتی اشتغال بیشتر و رشد اقتصادی بیشتر منطقه باشیم.
بر اساس این گزارش، نشست وزیر امور اقتصادی و دارایی با فعالان اقتصادی عصر امروز در استانداری سیستان و بلوچستان برگزار شد که در این جلسه فعالان اقتصادی به طرح مسائل و مشکلات خود پرداختند.
در این جلسه مشکلات مربوط به گمرک، شبکه بانکی، اعطای تسهیلات، توسعه منطقه آزاد چابهار، احداث خط آهن چابهار- زاهدان و مسائل مالیاتی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفتند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
وزیر جهادکشاورزی:
تنوع منابع پروتئینی سفره مردم اولویت نخست است
وزیر جهادکشاورزی ظرفیت دست نخورده شیلات و آبزیپروری در کشور را خط مقدم توسعه منابع پروتئینی مورد نیاز جامعه، صادرات و ارز آوری دانست و بر اولویت سرمایهگذاری در طرحهای آبزیپروری تاکید کرد.
غلامرضا نوری قزلجه در نشست شورای معاونان بر بکارگیری منابع آبهای داخلی، استخرهای چند منظوره، سدها، چاههای آب کشاورزی و خط ساحلی گسترده در شمال و جنوب کشور برای توسعه طرحهای شیلاتی و آبزیپروری تاکید کرد و افزود: سهم کم شیلات از ۱۳۰ میلیون تن تولیدات کشاورزی و ضرورت تامین و تنوعبخشی منابع پروتئینی سفره مردم، آبزیپروری را در برنامه راهبردی دولت قرار داده است.
وی با اشاره به بومیسازی بخش مهمی از تجهیزات آبزیپروری از جمله ساخت قفسهای پرورش ماهی اظهار داشت: خط ساحلی گسترده در شمال و جنوب کشور، پایاب سدها و رودخانههای داخلی در کنار استخرها و چاههای آب کشاورزی در دسترسترین منابع تولید و توسعه شیلات در کشور است.
وزیر جهاد کشاورزی پس از ارایه گزارش سازمان شیلات ایران از برنامههای در دست اقدام، تصریح کرد: توسعه این بخش مورد نظر رهبری معظم انقلاب و رییس جمهور است و در نشستهای آتی موارد این برنامه به طور جد مورد پیگیری قرار میگیرد.
نوری قزلجه دستور رییسجمهور برای صرفهجویی حاملهای انرژی در دستگاههای اجرایی را لازمالاجرا دانست و به معاونت توسعه مدیریت و منابع برای اجرای این دستور در ستاد وزارت ماموریت داد.
وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد؛
ساختن آیندهای پایدار برای شهرهای ایران با ارتقای نقش شهرسازان
وزیر راه و شهرسازی اظهار امیدواری کرد تا دانش شهرسازی که طیف گستردهای از رشتههای دانشگاهی در هویت بخشیدن به آن نقش داشتند، بتواند جایگاه شایسته خود را در توسعه شهری سرزمین مان پیدا کند.
فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی ضمن تبریک روز جهانی شهرسازی در پیامی بخشی از رویکردهای وزارت راه و شهرسازی را در این زمینه تشریح کرد.
متن پیام وزیر راه و شهرسازی به شرح زیر است؛
«معمار هستی را شاکرم که این فرصت را نصیب من کرد که بار دیگر روز جهانی شهرسازی را به همه متخصصان، حرفهمندان، دانشگاهیان، و فعالان حوزه شهرسازی کشور تبریک بگویم. این روز بهانهای است برای تقدیر از جامعه علمی و حرفهای شهرسازی که با دانش و تعهد خود بهبود زندگی مردم را رقم میزنند. امید دارم که دانش شهرسازی که طیف گستردهای از رشتههای دانشگاهی در هویت بخشیدن به آن نقش داشتهاند، بتواند جایگاه شایسته خود را در توسعه شهری سر زمینمان پیدا کند و به عنوان یکی از ارکان اصلی ساختن آیندهای پایدار برای شهرهای ما ایفای نقش کند.
شعار امسال روز جهانی شهرسازی، «خانهها با برنامهریزی آغاز میشوند»، یادآور اهمیت برنامهریزی صحیح در تأمین مسکن و سکونتگاههایی است که علاوه بر برآورده ساختن نیازهای گوناگون شهروندان، درخور شأن آنان نیز باشد. تاکید مینمایم که تأمین مسکن فقط ساخت واحدهای مسکونی نیست؛ بلکه هدف، ایجاد فضایی است که در آن زندگی اجتماعی و فرهنگی شکوفا شود، نیازهای اقتصادی پاسخ داده شود و شهری با کیفیت شایسته زیست شهروندان ساخته شود. بدون تردید، مسکن باید در پیوندی ناگسستنی با برنامهریزی جامع و یکپارچه شهری باشد تا بتواند همگام با خدمات و زیرساختهای ضروری، جامعهای پویا، عادلانه و زیستپذیر برای همه فراهم کند.
در وزارت راه و شهرسازی، همواره تلاش کردهایم و بار دیگر تعهد میدهیم که نگاه ما به «تأمین مسکن» با اصول قانون جهش تولید مسکن و برنامه هفتم پیشرفت همسو باشد و مسکنی فراهم آوریم که علاوه بر دارا بودن خدمات پشتیبان و زیرساختهای لازم، به عنوان فضایی امن، زیبا و درخور شأن مردم عزیز کشورمان نقشآفرینی کند. این همان مسکنی است که با برنامهریزی جامع و مؤثر آغاز شده و به ایجاد سکونتگاههایی پایدار، عادلانه و فراگیر میانجامد.
امیدوارم با همت تمامی کارشناسان و متخصصان حوزه شهرسازی و با استفاده از تجربههای ملی و بینالمللی، بتوانیم در مسیری حرکت کنیم که شهرها و سکونتگاههای ما سرشار از امنیت، عدالت و آرامش برای همگان باشد.
دستیابی به چنین آیندهای تنها با همدلی و همکاری و برنامهریزی هدفمند ممکن است. به امید ساختن شهرهایی روشنتر و پرامیدتر برای یکایک شهروندان ایران.»
اجرای ۵ راهکار ایمیدرو برای تامین مواد معدنی حیاتی
مجری طرح مواد و عناصر معدنی حیاتی و راهبردی ایمیدرو اعلام کرد: این سازمان برای تامین مواد معدنی حیاتی و راهبردی کشور، پنج راهکار را طی امسال اجرایی کرده است.
حسن صدیقی دیروز شنبه با بیان این مطلب و با اشاره به اهمیت تامین مواد معدنی حیاتی و راهبردی مورد نیاز شامل محصولات فلزی یا غیر فلزی موثر در چرخه اقتصادی، گفت: عناصری همچون لیتیوم، منگنز، نیکل و کبالت در حوزه انرژی بسیار حائز اهمیت هستند و ایمیدرو با همکاری مراکز تحقیقاتی، شرکت ها و طرح های تابعه، اقداماتی را در راستای ممانعت از مواجهه کشور با کمبود این عناصر در آینده، برنامه ریزی کرده است.
وی ادامه داد: طرح های پتانسیلیابی، فرآوری و استحصال مواد معدنی حیاتی از منابع در اختیار ایمیدرو، از جمله این موارد است که در حال حاضر، موضوع پتانسیل یابی و استحصال این مواد از باطله های معادن تابعه در دستور کار قرار گرفته است.
مجری طرح مواد و عناصر معدنی حیاتی و راهبردی ایمیدرو با اشاره به موضوع «شناسایی و حمایت از ایدهها و محصولات دانشبنیان» به عنوان یکی دیگر از راهکارهای تامین مواد معدنی حیاتی و راهبردی، تصریح کرد: اکنون با شرکت های دانش بنیان برای چهار ماده معدنی شامل لیتیوم، نیکل، کبالت و بیتومین در حال مذاکره هستیم.
وی افزود: راهکار در حال اجرای دیگر، «انجام مطالعات تدوین استراتژی های سرمایه گذاری و تجاری سازی برای مواد معدنی حیاتی» است که در سال جاری این مهم برای سه ماده معدنی لیتیوم، پتاسیم و فسفات در دست اجرا است.
صدیقی اجرای طرح هایی با هدف توسعه دانش فنی و تولید پنج محصول مهم معدنی را از دیگر راهکارهای در حال انجام ایمیدرو دانست و اذعان کرد: برای توسعه دانش فنی استحصال لیتیوم از منابع شورابه ای، بازیافتی و پسآب، طرح های مختلفی توسط مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران با همکاری طرح مواد معدنی حیاتی و راهبردی در حال انجام است، برای توسعه دانش فنی کبالت و نیکل نیز اقدام به احداث پایلوت های تخصصی و فرآوری منابع کم عیار و بازیافتی می شود.
وی ادامه داد: برای توسعه دانش فنی استحصال منگنز و فسفات، فرآوری و بهره برداری از انواع منابع کم عیار داخلی در نظر گرفته شده است.
مجری طرح مواد و عناصر معدنی حیاتی و راهبردی ایمیدرو خاطرنشان کرد: راهاندازی پورتال مواد معدنی حیاتی و راهبردی با هدف آگاهی بخشی، شناسایی نیازها و توانمندیها و ایجاد شبکه ارتباطی و ترغیب بخش خصوصی برای ورود به این حوزه، اقدام دیگر ایمیدرو در زمینه یاد شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«اخبار صنعت» از فرصت بازارهای تجاری بریکس گزارش می دهد؛
تعداد بازدید : 5
دور زدن تحریم ها با اقتصاد غیر نفتی
اخبار صنعت-حسین کوثری: «بریکس»، سازمانی بینالمللی با عضویت کشورهای قدرتمند جهان است که مجموع اعضای آن حدود ۴۵ درصد توان اقتصادی دنیا را شکل میدهد، در همین راستا جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو دائم جدید این سازمان میتواند با بهرهمندی از فرصتهای بینالمللی آن مانند تجارت دوجانبه با ارز بریکس و «دلارزدایی»، نسبت به «خنثیسازی تحریمهای ظالمانه ایالات متحده آمریکا و غرب» اقدامات موثری را پیش گیرد.
لزوم ارتقای سیستم تولید و کیفیت برای توسعه صادرات به بریکس
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و چین گفت: برای تحول در صادرات با کشورهای عضو بریکس باید سیستم تولید و کیفیت را برای رقابتی سازنده ارتقاء دهیم.
«مجیدرضا حریری» درباره توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای عضو بریکس، اظهار داشت: ارتقای سیستم تولید باید مبتنی بر کیفیت کالا و رقابت قیمتی باشد تا قابلیت عرضه جهانی داشته باشد.
وی با بیان اینکه تجارت جاده ۲ طرفه است، گفت: باید رابطه هماهنگی بین کشورهای عضو بریکس ایجاد شود تا از روابط متقابل کسب سود کنند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد: موضوع بریکس و اقتصادهای نوظهورئتوسط کشورهایی که اقتصاد آنها در قرن ۲۱ رشد کرده، بنیانگذاری شده است تا تبدیل به قدرت های اقتصادی شود.
وی با بیان اینکه هر کشوری باید به مقدار منابع و استعدادها سهمی در اقتصاد جهانی داشته باشد، گفت: نظمی که مدنظر دنیاست یک نظم چندقطبی و گروهی است و مانند سابق بحث اقتصاد تک قطبی و دو قطبی نیست.
حریری اضافه کرد: بر این اساس، اعلام شده است که هر کشور باید به مقدار منابع و استعداد مردمان خود از آینده اقتصاد بهره برداری کند؛ از این رو نظام دوقطبی و تک قطبی بهم خواهد خورد.
وی با اشاره به طراحی و رونمایی از پلتفرم «بریکس پی» گفت: این «ارز واحد» و کارت های بانکی بریکس برای کشورهای عضو این اتحاد، مزایایی چون دلارزدایی، تسهیل تجارت و کاهش تأثیر تحریمهای غرب را به همراه خواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین بیان داشت: گروه اعضای بریکس اکنون در تلاش برای ایجاد بانک و پول واحد هستند، همچنین در بین این کشورها بحث روابط گمرکی آزاد، کارت های اعتباری و سایر موارد در حال انجام است، مانند کارت های اعتباری و بریکس پی که عملیاتی شده است.
لزوم ارتقای سیستم تولید و کیفیت برای توسعه صادرات به بریکس
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان ایکه ایران باید از فرصت بازارهای تجاری بریکس استفاده کند، گفت: باید بریکس را خوب مطالعه و برنامه ریزی کنیم و در فرصت های کوتاه بیشترین بهره را ببریم و خود را به عنوان عضو فعال جا بیندازیم.
وی ابراز داشت: ایران اکنون در دنیا عرضه کننده نفت و محصولات بر پایه نفت، معدن و محصولات معدنی است که این ۲ مورد در تجارت ما ۹۰ درصد نقش دارند؛ این ترکیب به ما اجازه مانور دادن بر روی سایر محصولات را نمی دهد.
حریری با تاکید بر تجارت غیرنفتی گفت: باید در حوزه تولید تغییرات اساسی بدهیم، به سمتی برویم که از منظر قیمتی یا کیفیتی در دنیا بتوانیم رقابت کنیم؛ به عنوان مثال پسته ایران از منظر کیفیتی با کل دنیا رقابت می کند، بعضی کشورها با تولید کالا، بعضی دیگر با کیفیت یکسان اما قیمت پایین سهم قابل توجهی در صادرات دارند.
وی ادامه داد: اکنون به خاطر تعرفه های بالا و ممنوعیت ها بسیاری از کالاها به بازارهای داخلی ما وارد نمی شود چرا که مرزها را به روی تولیدات دیگر بسته ایم. با اینکه می توانستیم با رفع ممنوعیت ها، زمینه رقابت تولید کننده داخلی را با خارجی افزایش و به کیفی سازی محصولات کمک کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه باید ۲۰ قلم کالای مزیت دار اقتصادی را شناسایی کنیم، گفت: اگر قرار است در دنیا و بریکس نقش اصلی ایفا کنیم، باید از تامین کننده انرژی و مواد خام فاصله بگیریم و به سمت کالاها با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم.
وی عنوان کرد: باید ۲۰ قلم کالایی که قابلیت صادرات با کیفیت بالا و قیمت مناسب دارند را شناسایی و بر روی این کالاها کار کنیم تا با قدرت بیشتری در بازارهای جهانی ورود کنند.
بریکس فرصتی برای اقتصاد غیرنفتی ایران و ایجاد ارزش افزوده
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بریکس فرصتی برای اقتصاد غیرنفتی ایران و ایجاد ارزشافزوده است و ما این موضوع را در سازمان توسعه تجارت دنبال می کنیم تا این نوع صادرات را ترویج داده و توسعه دهیم.
«احمد فیروزی» در خصوص اهمیت بریکس و عضویت ایران در آن اظهار داشت: یکی از مهمترین مباحثی که در بحث بریکس مهم است، کاهش محدودیتهای تجاری بین کشورهای عضو است که دنبال می شود. ضمن اینکه امکان دارد بخشی از این محدودیت ها به خاطر سلطه گری غرب و تحریم ها باشد.
وی افزود: اکنون یک جنگ تعرفه ای گسترده ای بین ایالات متحده و چین وجود دارد، این کشورها با وجود همکاریهای گسترده که دارند سعی می کند بر سر منافع ملی کشورشان و بر سر یک درصد تعرفه کمتر در حوزه تجارت وارد مذاکره شوند.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران بیانداشت: ما نیز در سازمان توسعه تجارت تلاش میکنیم با امضا و اجرای موافقتنامههای تجارت آزاد و تجارت ترجیحی با کشورهای دیگر، بتوانیم زیرساخت های صادراتی را توسعه دهیم و بر روی محصولات صادراتی کشورمان به کشورهای مقاصد صادراتی کار کنیم.
وی با بیان اینکه بریکس به عنوان یک نهاد جدید یا نوآورانه در ساختار اقتصاد جهانی نقش آفرینی می کند، گفت: بریکس متشکل از قدرتهای نوظهور اقتصادی است و این پتانسیل را دارد که بر اساس اهداف کشورها حرکت کند و کشورها با تحولات سیاسی و اقتصادی مختلفی که دارند در کنار یکدیگر جمع شوند.
فیروزی ادامهداد: امروز کشورهایی مثل هند، چین، روسیه، ایران و برزیل از جمله اعضای بریکس هستند که وقتی در کنار یکدیگر قرار میگیرند این پتانسیل وجود دارد که تصمیماتی که گرفته و هدفگذاری هایی که انجام می شود بر روی اقتصاد کشورها تاثیر مثبت بگذارد.
بهره وری از بازارهای مقاصد صادراتی در بریکس
وی با اشاره به اینکه حدود ۴۵ درصد از جمعیت جهان را کشورهای عضو بریکس به خود اختصاص داده اند، گفت: ما به یک ساختار و نظم جدیدی مثل بریکس نیاز داشتیم تا بتوانیم از فرصت ها و بازارهای آن به نفع کشورمان استفاده کنیم. از این رو اهداف ما مربوط به سال آینده و یا کوتاه مدت نیست بلکه ما بر روی یک چشم انداز بلندمدت حدود ۱۰ تا ۵۰ سال آینده باید برنامه ریزی کنیم.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران عنوان کرد: اکنون بسیاری از کشورها عضو بریکس و ۳۰ کشور دیگر در انتظار اضافه شدن به آن هستند؛ این امر نشانگر این است که بریکس یک سکوی جذاب را با استفاده از اقتصاد کشورهای مختلف فراهم کرده است که باعث افزوده شدن کشورهای دیگر می شود.
وی با بیان اینکه عضویت ایران در بریکس، آینده نگاری در حوزه اقتصاد و تجارت است گفت: کشورهای عضو بریکس به زودی سهم بیشتری را از اقتصاد جهانی خواهند داشت. اکنون حدود ۳۰ درصد تولید ناخالص جهانی و نزدیک به نیمی از جمعیت دنیا برای کشورهای عضو بریکس است.
فیروزی با اشاره به اینکه ۴۳درصد تولید نفت دنیا مربوط به همین کشورهاست، ابراز داشت: هر چند سهم ۲۵ درصد صادرات کالا در دنیا مربوط به کشورهای بریکس است اما این رقم ظرفیت افزایش را دارد و اکنون قابل توجه نیست.
وی با بیان اینکه ایران با عضویت در بریکس بهدنبال رفع موانع تحریمی خود است، گفت: عضویت در این اتحادیه موجب می شود که ایران از محدودیت های بین المللی خارج شود و فراز و نشیب های توسعه و رشد را در تحولات منطقه ای و جهانی دنبال کند.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران عنوانکرد: سهم کشورهایی مانند هند، چین و برزیل از اقتصاد جهانی قابل حذف شدن نیست، یک سری از این کشورها در حوزه فناوری و زیرساخت ها، برخی دیگر در حوزه تجهیزات، برخی در حوزه غذایی و محصولات کشاورزی و سایر موارد فعال هستند.
فیروزی با تاکید بر تبادل اطلاعات بین کشورهای عضو بریکس و سایر اتحادیه ها، گفت: بعضی از کشورهای عضو بریکس با سایر اتحادیه ها و کشورهای غربی در ارتباط هستند، توسعه متوازن را تجربه و در کشورهای غربی سرمایهگذاری می کنند.
وی خاطرنشانکرد: اکنون کشور ما بعد از روسیه تحت شدیدترین تحریم ها قرار دارد، در حالی که روسیه برای تامین منافعش هم با کشورهای شرقی و غربی کار می کند و از ظرفیت های بازارها و فناوری های جهانی بهره می برد.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه رویکرد دولت چهاردهم در جهت توسعه تبادلات و ارتباطات با کشورهای عضو بریکس است، گفت: در این زمینه اقدامات خوبی در حوزه سیاست خارجی، ایجاد توازن و تعادل بین المللی با همه قدرت های جهان، راه های حمل و نقلی و زیرساختی و سایر موارد در حال پیگیری است.
تقویت و توسعه تجارت غیرتبعیض آمیز و سرمایهگذاری
وی ادامه داد: موضوع مهم بریکس، حوزه سرمایهگذاری است که اینها سرفصلهایی دارد که باید بر روی آن برنامه ریزی و سپس تامین مالی شود. همچنین در حوزه تجارت چند هدف عمده پیگیری میشود که این مباحث تدوین شده است.
فیروزی با بیان اینکه بریکس فرصت تجارت غیرتبعیض آمیز را فراهم می کند، گفت: کشورهای عضو بریکس بر اساس قواعد و اصول سازمان تجارت جهانی باید برنامه هایی را دنبال کنند که این امر منجر به تقویت و قدرتمندتر شدنشان می کند.
وی تاکید کرد: بریکس با بحث افزایش شفافیت، تجارت را پیشبینیپذیر می کند و حرکت اعضا را به سمت ایجاد زنجیرههای ارزش افزوده، زنجیره ارزش منطقهای یا زنجیره ارزش جهانی تسهیل میکند.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران بر توسعه زنجیره ارزش افزوده جهانی تاکید کرد و گفت: باید با استفاده از رقابت و ایجاد فضای بازار منصفانه بین اعضا، تجارت الکترونیک را توسعه دهیم و با ترویج همکاری ها و رعایت مقررات فنی استانداردها و کیفیت ها در بازارهای جهانی حرف نخست را بزنیم.
وی بیان داشت: مهمترین بحث عضویت ایران در بریکس، مقابله با تحریمهای ظالمانه است که عضویت در این اتحادیه می تواند به تقویت و توسعه همکاری های اقتصادی و مالی ایران با سایر کشورها، دسترسی به بانک توسعه جدید، فرصت های سرمایه گذاری و قراردادهای تجاری و چندجانبه منجر شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.