اخبار

هشدار وزیر کشور درباره شیوع ویروس امیکرون

وزیر کشور از همه مردم خواست با تزریق واکسن و استفاده 100 درصدی از ماسک اجازه شیوع بیماری را در کشور ندهند.
آقای احمد وحیدی در حاشیه سی و دومین نشست قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به قدرت سرایت پذیری سویه امیکرون ، احتمال افزایش بیماری در کشور وجود دارد؛ بنابراین از مردم عزیز درخواست داریم با تزریق واکسن و استفاده صددرصدی از ماسک اجازه شیوع بیماری را در کشور ندهند.
وی گفت : با توجه به قدرت سرایت پذیری بالا بسیار خطر شیوع امیکرون جدی است ، بنابراین برای کنترل و مهار این سویه جدید نیازمند رعایت حداکثری شیوه نامه های بهداشتی به صورت استفاده از ماسک و تقویت روند تزریق دز دوم و در گام بعدی دز سوم هستیم.
وزیر کشور با بیان اینکه کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی می تواند زمینه را برای ابتلا و به تبع آن بستری بیشتر بیماری در کشور فراهم کند ، از عموم مردم عزیز کشورمان خواست به شدت مراقبت های بهداشتی را در نظر داشته باشند و اجازه ندهند بیماری در کشور اوج گیرد.
آقای وحیدی با بیان اینکه در فرایند مراحل پنجگانه طرح هوشمندسازی محدودیت ها قرار داریم، افزود: اجرای موفق طرح هوشمند سازی محدودیت ها به همراهی و حذف عادی انگاری بیماری از سوی مردم نیاز دارد و همه مراکز از جمله تالارها، رستوران ها، حمل و نقل عمومی ، مراکز اداری و اموزشی جملگی باید اصول بهداشتی را رعایت کامل کنند.
وی گفت: یکی از کارهایی که باید به فوریت برای کنترل و مهار سویه امیکرون اتفاق افتد؛ تسریع در روند واکسیناسیون است و طبق آخرین آمارها میزان تزریق دز سوم واکسن در کشور حدود ۱۷ درصد است که بایستی افزایش یابد.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی برنامه های فوق العاده ای که در مدارس امکان تجمع و دورهمی را فراهم می کند ، برگزار نشود، افزود: کلاس های درس به خاطر جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزان به صورت حضوری برگزار می شود.
وی در ادامه به موضوع نظارت بر سفرهای خارجی اشاره کرد و گفت: باید افرادی که وارد کشور می شوند تاییدیه های لازم بهداشتی نظیر تزریق دو دز واکسن و پی سی آر منفی را همراه داشته باشند.آقای وحیدی افزود: وزارت بهداشت و هلال احمر نظارت های لازم را در این زمینه خواهند کرد.
وی گفت: دستور کار دیگر نشست امروز قرارگاه نظارت بر رعایت شیوه های بهداشتی در مترو بود و در این باره تاکید شد که نظارت های لازم از سوی عوامل شهرداری به لحاظ تزریق دو دز واکسن و استفاده از ماسک را داشته باشند.
وزیر کشور ادامه داد : مقرر شد سامانه فروش بلیت مترو با سامانه وزارت بهداشت برای مشخص شدن وضع تزریق واکسن مسافران مترو متصل شود.
 وزیر کشور درباره افزایش شهرهای نارنجی  و احتمال اعمال محدودیت ها هم گفت: یک شهر نارنجی در کشور وجود دارد اما در صورت شیوع بیماری و افزایش تعداد شهرهای قرمز، محدودیت ها قابل بازگشت است و برای همین از مردم عزیز درخواست داریم به طور کامل اصول بهداشتی را برای کنترل مطلوب شرایط بیماری در کشور رعایت کنند.
 
 
 
 
سخنگوی دولت: سفر رئیسی به روسیه پربار بود
علی بهادری جهرمی در ابتدای نشست خبری هفتگی با نمایندگان رسانه‌ها با اشاره به سفر رئیس‌جمهوری به روسیه اظهار کرد: در امتداد سیاست توسعه متوازن روابط بین المللی با کشور‌های جهان با اولویت قراردادن کشور‌های همسایه و منطقه‌ای که در حوزه اقتصادی از اولویت بیشتری برخوردارند پس از سفر رئیس جمهور به تاجیکستان و ترکمنستان رئیس جمهور سفری به روسیه داشتند.
وی افزود: با توجه به شرایط کرونایی که بیش از ۷۰۰ نفر کشته در روز در روسیه وجود داشت شرایط برای برگزاری سفر مساعد نبود، اما طرفین به دلیل برنامه ریزی قبلی و تاکید بر اهداف و جلوگیری از تاخیر رسیدن به نتایج، این گونه تدبیر کردند که پروتکل‌های را مبتنی بر حفظ احترام متقابل انجام دهند و سفر انجام شود. 
بهادری جهرمی با تاکید بر اینکه در این چارچوب سفر رئیس جمهور به روسیه پربار بود، ادامه داد: جلسه رسمی کاری در کاخ کرملین برگزار شد و علاوه بر آن سخنرانی رئیس جمهور در دوما نیز با استقبال زیادی رو به رو شد و ملاقات‌ها دربازه زمانی کوتاه کم نظیر بود.
سخنگوی دولت با اشاره به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری به روسیه یادآورشد: در خصوص دستاورد‌ها هم در موضوعات دوجانبه، چندجانبه، منطقه‌ای و بین المللی مباحث متعدد مطرح شد. در این سفر نگاه‌ها نزدیک و توافقات گسترده و قابل قبول بود. برخی قرارداد‌ها در همان زمان سفر نهایی شد و برخی از قرارداد‌ها و توافقات بلافاصله پس از جلسه روسای جمهور که جلسه نتیجه محور و عمل گرایانه‌ای بود به مقامات ابلاغ شد و برنامه ریزی‌ها برای تحقق آن آغاز شده است.
وی همچنین با اشاره به وضعیت مناطق سیل‌زده جنوب کشور، اظهار کرد: در خصوص مساله سیل در جنوب کشور و به طور خاص استان کرمان همان گونه که قبلا پیش بینی شده بود برنامه ریزی صورت گرفت. در مجموع دو سیل اخیر، ۶ سفر فوری را اعضای کابینه از جمله رئیس جمهوری به کرمان داشتند.بهادری جهرمی ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد مناطق آسیب دیده از اضطرار خارج شدند و حمایت‌های لازم از کشاورزان و مردم صورت می‌گیرد. از بسیج، سپاه، ارتش و هلال احمر قدردانی می‌کنم که دوشادوش سایر مقام‌های اجرایی امدادرسانی کردند.
سخنگوی دولت در ادامه در پاسخ به پرسشی در زمینه وعده‌های دولت و کیفیت اجرای آن‌ها، تصریح کرد: اولین وعده اولویت دادن به حفظ سلامت مردم بوده است. مطابق آن اولویت دهی اقتصادی در دستور کار دولت بود. به تدریج شاهد خبر‌های خوب در حوزه اقتصادی خواهیم بود که زمان لازم برای مشاهده اقدامات لازم است.
وی افزود: چندین خبر خوب هم در دهه مبارک فجر برای مردم عزیز داریم که در بخش‌های مختلف به اطلاع مردم عزیز خواهد رسید، اما در حال حاضر باید به دو خبر خوب اشاره کنم.
بهادری جهرمی گفت: اول در حوزه اقتصادی اینکه وعده‌های رئیس جمهور برای تسهیل پرداخت وام به مردم عزیز محقق و عملی شد و کلیه متقاضیان تسهیلات خرد که رتبه اعتباری آن‌ها B، A و C است، می‌توانند تا سقف ۵۰ میلیون تومان می‌توانند، بدون ضامن و با ارائه گواهی کسر از حقوق خود و نیز برای دریافت وام تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان، باز هم بدون نیاز به ضامن و با ارائه گواهی کسر از حقوق به همراه یک سفته یا چک، اقدام کنند.
سخنگوی دولت در ادامه اعلام کرد: خبر خوب دوم اینکه وعده رئیس جمهور برای استرداد سود مازاد بانکی به نقطه عملیاتی و اجرایی رسید و اگر نرخ سود تسهیلات بانک‌ها بالاتر از نرخ مصوبه شورای پول و اعتبار باشد، بانک‌ها مکلف هستند مبلغی را که برای این منظور گرفتند برگردانند.
 
 
 
 
بازگشت قطار برجام به ایستگاه برای «اجرا»
اعلام آمادگی ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا در صورت لزوم و تاکید مقامات سطح بالا بر لزوم اتخاذ تصمیم سیاسی درباره گام‌ها و تعهدات متقابل نشان می‌دهد، مذاکرات در وین به روزها و ساعات پایانی و حساس خود نزدیک شده است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان روز دوشنبه در اظهارنظری قابل تامل و مهم و پس از هفته ها مذاکرات در وین اعلام کرد، «در نقطه ای قرار داریم که باید نتیجه کار کمیته های سه گانه (بررسی لغو تحریم‌ها، اقدامات هسته‌ای ایران، هماهنگی گام‌های متقابل) را در یک تعامل سیاسی با همه طرف ها مورد توجه قرار دهیم و تصمیم بگیریم که چه چیزی در مقابل چه چیزی اتفاق می‌افتاد.
از چندی پیش طرف های مختلف در مذاکرات در وین بر این نکته تاکید کردند که باید به سمت تصمیم گیری های سیاسی در روند مذاکرات برویم. با توجه به این که عمده مباحث در بحث برجام و بازگشت به توافق 2015 به ایران و آمریکا مربوط است و باید تفاهم ها میان این دو کشور نهایی شود، نیاز به تعامل این دو کشور به طور مستقیم و حذف واسطه ها و Non paper ها می تواند در کیفیت و سرعت مذاکرات تاثیر مطلوب داشته باشد.
وزیر امور خارجه کشورمان هم چنین با اشاره به درخواست های مکرر طرف آمریکایی از طرق مختلف برای مذاکرات مستقیم با ایران گفت: اگر در روند مذاکرات به مرحله‌ای برسیم که رسیدن به یک توافق «خوب» با تضمین بالا لازمه‌اش این باشد که سطحی از گفت‌وگوها را با آمریکایی‌ها داشته باشیم، این را نادیده نخواهیم گرفت.
واکنش مثبت روسیه و آمریکا به چراغ سبز ایران 
این اظهارات امیرعبداللهیان با واکنش مثبت نماینده روسیه در مذاکرات وین رو به رو شد.
میخاییل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی واقع در وین روز دوشنبه در واکنش به سخنان اخیر حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان در توییتی نوشت: مذاکره مستقیم در سطح پیشرفته در وین می‌تواند «مفید» واقع شود.
هم چنین یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد، دیدار مستقیم به ارتباطات موثرتر منجر می شود که برای دستیابی سریع به توافق ضروری است.
هیات مذاکره کننده آمریکا از زمان شروع مذاکرات احیای برجام در هشت ماه گذشته، موازی با مذاکرات ایران و 1+4 در وین حاضر شده است اما به طور غیرمستقیم توسط هماهنگ کننده مذاکرات و کمیسیون مشترک برجام یا انتقال موضوعات به طور مکتوب در جریات رایزنی ها و دیدگاه ها قرار می گرفت. در عین حال به نظر می‌آید با نزدیک شدن به پایان مباحث کارشناسی و نگارش بخش مهمی از متن توافق، ضرورت گفتگوی مستقیم طرف‌های ایرانی و آمریکایی بیش از پیش احساس شده است به شکلی که ایران احتمال این مذاکرات در صورت نیاز را در نظر گرفته و با آن موافقت کرده است.
مقامات ایران در سطوح مختلف تا کنون بر عدم نیاز و ضرورت مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان مذاکرات وین سخن گفته اند چرا که آمریکا عضو برجام نیست. با این حال بسیاری از کارشناسان و تحلیل گران نسبت به سوء استفاده برخی کشورها از فضای میانجی گری و واسطه گری میان ایران و آمریکا در روند مذاکرات هشدار داده اند. آنها بر این اعتقاد بودند که بدون برخورداری آمریکا از مزایای قانونی و حقوقی برجام، ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات احیای برجام می توانند با یکدیگر گفت‌وگو کنند.
در عین حال از سخنان وزیر امور خارجه بر می آید که احتمالا شاهد مذاکرات هیات‌های دیپلماتیک ایران و آمریکا در وین در سطح کارشناسی و سیاسی در روزهای آتی خواهیم بود.
امیرعبداللهیان در جمع خبرنگاران گفت که «ما فعلا مذاکرات را در سطح کارشناسان ارشد و مدیران کل وزیران خارجه تنظیم کردیم و امیدواریم در همین سطح وارد پروسه اجرا شویم و نیاز به دیدارهای سطح بالا نباشد اما متناسب با پیشرفت مذاکرات درباره هر نوع اقدام دیگر تصمیم گرفته می شود.»
استقبال ایران از موضع منطقی و سازنده تروئیکای اروپا 
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین بر خلاف دو ماه گذشته که از مواضع تروئیکای اروپا در مذاکرات انتقاد می کرد اعلام کرد که این کشورها در یکی دو هفته اخیر موضع سازنده تری را اتخاذ کرده اند.
حسین امیرعبداللهیان روز دوشنبه اظهار کرد: انتقاد ما این است که اروپایی‌ها تا اینجای کار هیچ ابتکار جدید، سازنده و رو به جلویی در مذاکرات ارایه نداده‌اند، البته تلاش کرده‌اند در مذاکرات هفته های اخیر منطقی و سازنده ورود پیدا کنند؛ حتی امروز دیگر فرانسه نقش پلیس بد را در مذاکرات بازی نمی‌کند.
سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان بر خلاف رویکرد نسبتا مثبت شان در دوره دونالد ترامپ در حمایت سیاسی از برجام و مخالفت جدی با اقدامات ضد برجامی ترامپ، به یکباره با روی کار آمدن دولت جو بایدن در آمریکا رویکرد ضد ایرانی را اتخاذ کردند و این رویکرد در مذاکرات احیای برجام که چند ماه پس از شروع به کار دولت بایدن شکل گرفت بیش از پیش خود را نشان داد اما نقطه اوج این رویکرد تروئیکای اروپا با از سرگیری مذاکرات در 8 آذرماه و حضور هیات مذاکره کننده دولت ابراهیم رییسی به بالاترین سطح خود رسید.
این سه کشور تلاش کردند تا با تهدیدات مختلف و اعمال فشار سیاسی و رسانه ای خواست های خود را به مذاکره کنندگان ایرانی و فضای مذاکرات تحمیل کنند اما مقاومت هیات ایران در برابر این فشارها در نهایت آنها را عقب نشاند تا جایی که به طور خاص این کشورها از موضع قوی خود برای تعیین ضرب الاجل پایان مذاکرات کوتاه آمدند و روند منطقی و واقعی حاکم بر مذاکرات را پذیرفتند.
این کشورها بدون توجه به تاثیر تحریم های آمریکا بر تضعیف برجام و خروج یک جانبه این کشور از توافق هسته ای، تلاش کرده اند خود را از موضوع مهم لغو تحریم ها دور نگه دارند و این مساله را موضوعی ایرانی - آمریکایی اعلام کنند.
پیشرفت قابل توجه در دو موضوع «تضمین‌ها» و «راستی‌آزمایی»
در روزهای اخیر بخش مهمی از دیدارها و رایزنی ها در وین به بررسی دو موضوع «تضمین‌ها» و «راستی‌آزمایی» اختصاص داده شده است و در حال حاضر در هر دو موضوع ایده‌های عملیاتی مشخصی روی میز قرار دارد و فرآیند تبدیل ایده‌ها به متن از هفته گذشته به طور جدی آغاز شده است.
به گفته منابع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران «پیشرفت نسبتا قابل قبولی در این دو موضوع نیز صورت گرفته است.»
این منابع در ارتباط با موضوع «راستی‌آزمایی» اعلام کردند که بر اساس ساز و کاری که در دست بحث و بررسی قرار دارد و کلیت آن مورد توافق همه طرف‌ها قرار گرفته، توقف گام‌های جبرانی ایران به بعد از رفع تحریم‌ها و راستی‌آزمایی مجموعه‌ای اقدامات، موکول شده است.
پیشرفت به دست آمده فوق یکی از نکات کلیدی بوده است که ایران از ابتدای مذاکرات احیای برجام بر آن تاکید داشته است و از این موضع با وجود فشارها و تهدیدات طرف آمریکایی و اروپایی کوتاه نیامد. از آنجایی که آمریکا یک جانبه از برجام خارج شده، باید ملزم شود که ابتدا گام هایش در راستای رفع تحریم ها را بردارد. پس از رفع تحریم ها و راستی آزمایی از اجرای درست تعهدات طرف آمریکایی و اروپایی، ایران گام های متقابل هسته‌ای خود را برمی دارد.