اخبار
دومین پرتاب ماهواره‌بر ذوالجناح 
دومین پرتاب ماهواره بر ذوالجناح به منظور دست‌یابی به اهداف تحقیقاتی از پیش تعیین شده، انجام شد.
سید احمد حسینی سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع درباره این خبر گفت: این ماهواره برِ سه مرحله ای از نظر ویژگی های فنی، قابل رقابت با ماهواره برهای روز دنیا است که دارای دو مرحله پیشرانش جامد و یک مرحله با پیشرانش مایع است.
وی با بیان اینکه پرتاب ماهواره بر ذوالجناح با هدف زیرمداری انجام گرفته است تصریح کرد: به حول قوه الهی مرحله سوم توسعه این ماهواره برِ ترکیبی با بهره گیری از اطلاعات حاصل از این پرتاب آغاز گردیده است.
گفتنی است ماهواره بر ذوالجناح در بهمن ماه سال 99 برای نخستین بار با هدف دستیابی به فن آوری قدرتمند ترین موتور سوخت جامد در کشور مورد تست و ارزیابی قرار گرفت.
 
گزارش باقری از روند پیشرفت مذاکرات 
در فراکسیون مستقلین ولایی
سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی با اشاره به جلسه این فراکسیون با رئیس هیات مذاکره کننده ایران در مذاکرات هسته‌ای گفت که علی باقری در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از روند پیشرفت مذاکرات بیان کرد که سفر مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا ابتکار شکلی در روند مذاکرات و نه محتوایی بود.
محمدعلی محسنی بندپی در توضیح جلسه فراکسیون مستقلین ولایی با علی باقری رئیس تیم مذاکره کننده هسته‌ای، گفت: فراکسیون مستقل ولایی طبق روال هر یکشنبه جلسه‌ای را تشکیل داد که این بار مهمان جلسه آقای باقری معاون سیاسی وزیر خارجه و رئیس هیات مذاکره کننده بود. ایشان گزارشی از وضعیت مذاکرات و روند پیشرفت آن را ارائه کرد.
وی افزود: همچنین آقای باقری اشاره‌ای به موضوع سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ارائه کرد و اعضای فراکسیون هم دغدغه‌ها و نگرانی‌هایشان درباره مذاکرات احیای برجام را بیان کردند، از جمله آن می‌توان به موضوع فرسایشی شدن برجام و ارتباط بین تحریم‌ها و مذاکرات با تورم و معیشت مردم و نگرانی‌ها از ایفای نقش بخشی از واسطه‌ها در روند مذاکرات بیان کردند. اینکه موضوع مذاکرات باید مبتنی بر حفظ منافع مردم و در نظر گرفتن خطوط قرمز نظام باشد.
این نماینده مجلس اضافه کرد: آقای باقری به سوالات نمایندگان پاسخ داد و تاکید داشت که دولت پایبندی‌اش را به اصول ثابت کرده و در مسیرش ثابت قدم است. دولت تلاش کرده اقتصاد معیشتی را به برجام گره نزند.
وی افزود: آقای باقری درباره فرسایشی شدن مذاکرات هم تلویحا این موضوع را پذیرفت اما خاطرنشان کرد که روند مذاکرات تحت کنترل هیات مذاکره کننده است. درباره نقش واسطه‌های مذاکرات هم بیان داشت که آنها دنبال منافع خود هستند.
محسنی بندپی گفت که در نهایت در این جلسه باقری درباره زمان به نتیجه رسیدن مذاکرات پاسخ شفافی نداد. اعضای فراکسیون این موضوع را مطرح کردند که باید بطور شفاف مشخص شود که کی تکلیف برجام مشخص می‌شود اما آقای باقری گفت که مذاکرات دو طرف دارد و طرفین باید با هم به توافق برسند. در نهایت هم آقای باقری به این نکته اشاره داشت که سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ابتکار شکلی و نه محتوایی در روند مذاکرات است و ارتباطی به محتوای برجام ندارد.
 
قطر میزبان احتمالی مذاکرات احیای برجام
شبکه الجزیره اعلام کرد که کشور قطر بیشترین شانس میزبانی از مذاکرات احیای توافق هسته ای را دارد.
شبکه قطری الجزیره به نقل از یک مسئول ایرانی اعلام کرد که احتمال دارد از سرگیری مذاکرات احیای برجام به جای وین در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام شود.
این مسئول تاکید کرد: قطر هم شانس بیشتر و هم تمام امکانات لازم برای میزبانی از مذاکرات احیای توافق هسته ای را دارد.
وی گفت: برای تحقق یک توافق قوی و مستحکم تلاش می کنیم و این نیازمند به رسمیت شناختن منافع ملی ایران از سوی واشنگتن است.
این مسئول ایرانی خاطرنشان کرد: نمی شود تهران را با تحریم و تهدید و زبان زور تسلیم کرد و این روش ها بی فایده است. مذاکرات با جوزپ بورل شفاف و عمیق و مفصل بوده و از حس مسئولیت پذیری بالایی برخوردار بود.
وی همچنین تاکید کرد: هدف قرار دادن برنامه صلح آمیز هسته ای ما از سوی رژیم صهیونیستی و تحرکات تروریستی این رژیم دیگر غیر قابل تحمل است.
 
هشدار ایران درباره اولویت آمریکا 
برای ایجاد «آشوب هدفمند» در افغانستان
نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان گفت: اولویت آمریکا برای آشوب_هدفمند در افغانستان، جنگ آفرینی قومی و مذهبی است تا هزاره و تاجیک را قربانی طرح خود کرده و بحران افغانستان را منطقه‌ای کنند.
کاظمی قمی روز یکشنبه در رشته توییتی نوشت: «اولویت آمریکا برای آشوب هدفمند در افغانستان، جنگ آفرینی قومی و مذهبی است تا هزاره و تاجیک را قربانی طرح خود کرده و بحران افغانستان را منطقه‌ای کند. جنگ در «بلخاب »فتنه مقدماتی آمریکاست؛ هرکس به آن دامن بزند در سناریوی آن کشور بازی کرده است. رهبران دلسوز همه اقوام افغانستان از درگیری بلخاب فاصله بگیرند. درگیری در بلخاب برای هیچ کس حاصلی جز خون ریزی مردم و ویرانی افغانستان ندارد. همه خیرخواهان افغانستان باید در مقابل درگیری بلخاب موضع بگیرند؛ محرک اصلی درگیری، سرویس‌های اطلاعاتی چند ملیتی هستند.»
 
افزایش ظرفیت ترانزیتی
ادامه از صفحه اول
چندی پیش معاون اول رییس جمهور به ضرورت‌های متعدد برای توسعه ترانزیت کشور و آثار و پیامد‌های مثبت آن اشاره و خاطرنشان کرد: اگر چه دولت‌های گذشته نیز به دنبال این کار بودند، اما عملکرد و اقدامات صورت گرفته با ضرورت‌های توسعه ترانزیت تناسب نداشته و اهداف مورد نظر محقق نشده است.  دکتر مخبر بر لزوم اولویت بندی پروژه‌های مرتبط با توسعه ترانزیت به همراه زمان بندی مشخص و تعیین مجری طرح‌ها تأکید و اظهار امیدواری کرد: با رویکرد جدی دولت، شاهد تکمیل زیرساخت‌ها و اصلاح رویه‌ها برای توسعه ترانزیت در ابعاد مختلف ترانزیت بار، مسافر، انرژی و اطلاعات باشیم.  معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به مسایل اخیر بین المللی و بسته شدن مسیر‌های برخی کشور‌های همسایه به دلیل تحریم‌های بین المللی، گفت: فرصتی استثنایی پیش روی ایران قرار گرفته تا با توسعه ظرفیت‌های موجود بتواند خلأ پیش آمده در منطقه را جبران و به درآمد‌های بیشتری دست پیدا کند.  دکتر مخبر به وزیر راه و شهرسازی مأموریت داد ظرف سه ماه طرح جامع توسعه ترانزیت کشور را تدوین و یک برنامه عملیاتی کامل به گونه‌ای که مجری، زمان بندی اجرا و منابع مالی آن مشخص باشد را ارائه کند. همچنین مقرر شد طرح‌های ریلی اولویت دار برای اتصال شبکه راه آهن کشور به مسیر‌های بین المللی معین و برنامه ریزی لازم برای تسریع در اجرای آن‌ها انجام شود.