اخبار
توزیع سیمان فله ایراد دارد
دبیر انجمن صنفی تولید بتن آماده گفت: سیمان فله خیلی سخت به دست مصرف کننده اصلی می رسد و بیشتر محصول را دلالان می خرند. 
محرم کریمی اظهار کرد: بدون اینکه زیرساخت‌های لازم در وزارت صمت و بورس کالا برای عرضه سیمان در بورس فراهم شود، به بورس وارد شد. به همین دلیل دلالان به انحای مختلف از باگ های موجود استفاده کردند و نبض بازار را در دست گرفتند.
دبیر انجمن صنفی تولید بتن آماده و قطعات پیش‌ساخته بتنی کشور افزود: نمی‌توان گفت بورس کالا، وزارت صمت و یا سیمانی‌ها مقصر هستند بلکه باید رویه اصلاح شود.
وی ادامه داد: در کشور میانگین 55 میلیون تن سیمان تولید می‌شود که 60 درصد به صورت فله است و فقط صنایع سیمان بر از این سیمان فله استفاده می‌کنند؛ بالغ بر 90 درصد نیز برای بتن آماده استفاده می‌شود و مابقی برای تیرچه، قطعات بتنی و … است. بنابراین وقتی مصرف کننده کالا کاملاً مشخص است و سیمان از طریق بورس به دست این مصرف کننده نمی‌رسد پس یک جای کار ایراد دارد.
کریمی با اشاره به اینکه هم اکنون میزان تولید از میزان مصرف پایین‌تر است تصریح کرد: سیمانی‌ها باید عرضه را بیشتر کنند تا به دست همه برسد؛ نکته مهم‌تر آنکه سیمان خیلی سخت به دست مصرف کننده اصلی می‌رسد و بیشتر محصول را دلالان می خرند.
وی افزود: یک شنبه هفته گذشته هزار نفر در بورس خرید کردند 900 نفرشان قابل ردیابی نیستند. سیمان وجود دارد منتهی توزیع آن با مشکل همراه است.
دبیر انجمن صنفی تولید بتن آماده و قطعات پیش‌ساخته بتنی کشور اظهار کرد: کالا وقتی در بورس عرضه می‌شود باید یک قیمت تقریباً باثباتی داشته باشد در حالی که هم اکنون هر تن سیمان فله از یک میلیون و 200 هزار تا یک میلیون و 700 هزار تومان قیمت دارد.
کریمی با اشاره به کیفیت سیمان گفت: وقتی مشتری برای خرید در صف می‌ماند کیفیت را چه کسی کنترل می‌کند؛ سیمان بسیار حساس است به صورتی که اگر کلینکر دپو شده را به جای 10 درصد، 11 درصد بزنید کیفیت تغییر می‌کند.
وی افزود: اگر اجبار نباشد واحدهای تولید بتن آماده استان تهران از سیمان تهران و آبیک خرید نمی‌کنند زیرا کیفیت سیمان‌های دیگر بهتر است؛ البته غیراستاندارد نیستند و استاندارد را پاس می‌کنند اما استاندارد کف قضیه است؛ یعنی باید برای کیفیت به دنبال بالاتر از آنچه که استاندارد خواسته حرکت کنیم.دبیر انجمن صنفی تولید بتن آماده و قطعات پیش‌ساخته بتنی کشور اظهار کرد: صنایع سیمان‌بر پروانه بهره برداری و نشان استاندارد دارند بنابراین باید سیمان فله را با نظارت دقیق به این صنایع اختصاص دهند. غیر از این صنایع، شخص دیگری سیمان فله استفاده نمی‌کند.
 
کاهش شدید صادرات زعفران
نایب رئیس شورای ملی زعفران از کاهش شدید صادرات زعفران در ماه های اخیر خبر داد و گفت: فقط در فروردین ماه صادرات طلای سرخ 60 درصد کاهش یافته است.
غلامرضا میری از کاهش شدید صادرات زعفران در ماه‌های اخیر خبر داد و گفت: فقط در فروردین ماه صادرات طلای سرخ 60 درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه تا پایان سال گذشته صادرات زعفران 19 درصد کاهش یافته است، افزود: در دی و بهمن و اسفند 1400 صادرات زعفران به ترتیب 58 درصد، 33 درصد و 38 درصد کاهش داشته است.
میری میزان کاهش صادرات زعفران را در فروردین و اردیبهشت 1401 به ترتیب 60 درصد و 19 درصد اعلام کرد.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به دلایل این اتفاق، تاکید کرد: اگر شرایط به همین شکل ادامه داشته باشد، شاهد شدت کاهش صادرات طلای سرخ خواهیم بود.
وی با بیان اینکه صادرات یک کیلوگرم زعفران برای هر صادر کننده رسمی حدود 12 میلیون و 810 هزار تومان هزینه سربار دارد، توضیح داد که اولاً نرخ پایه گمرکی 1598 دلار است در حالی که صادرکنندگان زعفران را کیلویی 1300 دلار می‌فروشند بنابراین باید 300 دلار دیگر از بازار آزاد تهیه کنند و تحویل سامانه نیما دهند.میری با انتقاد از این سیاست گفت که وقتی ارز حاصل از صادرات وارد کشور می‌شود صادرکنندگان باید آن را با قیمت 26 هزار تومان تحویل سامانه نیما بدهند در حالی که قیمت ارز در بازار آزاد 32 هزار تومان است بنابراین در همین مرحله فقط صادرکننده 9 میلیون و 600 هزار تومان زیان می‌کند ضمن اینکه برای آوردن ارز به کشور نیز باید 3 درصد هزینه شود.وی ادامه داد: علاوه بر این عنوان شده که برای صادرات محصولات کشاورزی و در بحث آب مجازی نیز نیم درصد تعرفه برای زعفران اعمال شده است.
میری با اشاره به اینکه با توجه به شرایط فوق صادرکنندگان تمایلی به صادرات زعفران ندارند، تاکید کرد که قاچاقچی‌ها از این شرایط سو استفاده و زعفران را از کشور خارج می‌کنند و آن را 20 درصد زیر قیمت در بازارهای هدف به فروش می‌رسانند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به قیمت زعفران نیز اشاره و حداقل نرخ آن را 24 میلیون و حداکثر قیمت آن را 38 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این نرخی است که ما زعفران را از کشاورزان خریداری می‌کنیم.