تاکید قالیباف و بردی محمداُف بر توسعه روابط تجاری ایران و ترکمنستان
رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس شواری مصلحت خلق ترکمنستان بر توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور به خصوص در حوزه ترانزیت تاکید کردند.
قربانقلی بردی محمداُف رئیس شواری مصلحت خلق ترکمنستان  عصر دیروز با حضور در مجلس شورای اسلامی با دکتر محمدباقر قالیباف دیدار و گفتگو کرد.
آقای قالیباف در ابتدای این دیدار ضمن خوشآمدگویی به رئیس مجلس خلق مصلحتی ترکمنستان برای حضور در ایران، گفت: سابقه فرهنگی و دینی میان دو کشور، نقاط مشترک و مرز‌های طولانی و مطمئن از جمله دلایلی است که باعث تأکید ما بر تحکیم و تقویت روابط میان دو کشور می‌شود که در این بین، این سفر‌ها می‌تواند مسیر را برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی هموار کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بی شک باید این باور در هر دو کشور برای عمق بخشی به روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در شرایط کنونی جهان وجود داشته باشد، گفت: برای تحقق باور‌های خود نباید زمان را از دست بدهیم.
دکتر قالیباف در ادامه با بیان اینکه موضوع ترانزیت کالا و انرژی میان دو کشور و کل کشور‌های منطقه با توجه به شرایطی که در منطقه و جهان حاکم شده، بسیار حائز اهمیت بوده و یک فرصت محسوب می‌شود، گفت: بی شک برای توسعه روابط نیازمند تقویت روابط میان پارلمان ها، دولت‌ها و ملت دو کشور هستیم.
رئیس شواری مصلحت خلق ترکمنستان : نیازمند تعریف نوع جدیدی از روابط هستیم.
قربانقلی بردی محمداُف نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران، گفت: حسن همجواری باعث می‌شود دو کشور برای تقویت روابط خود انگیزه داشته باشند که سفر امروز نیز حاکی از اراده ترکمنستان برای توسعه و تقویت همکاری‌ها است.
رئیس شواری مصلحت خلق ترکمنستان  در ادامه با اشاره به تأکید این کشور بر تقویت دیپلماسی پارلمانی، عنوان کرد: ما در شورای بین المجالس در آسیای مرکزی شرکت داریم و با ایران در این زمینه همکاری داشته ایم که البته نیازمند توسعه است.
وی در ادامه با بیان اینکه معتقدیم برای توسعه روابط بین پارلمانی نیازمند تعریف نوع جدیدی از روابط هستیم، گفت: اهمیت این موضوع از آنجا است که ایران کشور مهمی در منطقه است از این رو باید نسبت به تقویت گروه‌های دوستی پارلمانی اقدام کنیم.
بردی محمداُف همچنین با بیان اینکه امروز اقتصاد جهانی دچار رکود شده است، اظهار داشت: با استفاده از گذرگاه‌ها و مسیر‌های ریلی و جاده‌ای می‌توان توسعه روابط تجاری میان دو کشور را رقم زد و آن را به عنوان یک اولویت قلمداد کرد.