اخبار
تاکید  سیدحسن خمینی بر انقلابی بودن و انقلابی ماندن
تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) گفت: انقلابی بودن و انقلابی ماندن یک بحث مهم است و یکی از مهمترین مولفه های شخصیتی امام، انقلابی بودن ایشان بود.
حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی ظهر سه شنبه - ۹ خرداد ماه - در دیدار با اعضای ستاد مرکزی بزرگداشت سالروز رحلت امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: امروز آمریکا یا هر کشور دیگری غلط می کند که در کار ایران دخالت کند، اما از یاد نبریم که آوردن شاه با دستور آمریکایی ها، کودتا با دستور آنها و روزی که شاه می خواست برود یعنی ۲۶ دی هم با مشورت آنان بود.
وی ادامه داد: سال پیش رهبر معظم انقلاب در سخنرانی شان در حرم فرمودند که امام روح و جان جمهوری اسلامی است و سابقا هم اعلام کردند که این انقلاب بی نام امام خمینی (ره) در هیچ کجا شناخته شده نیست.
سیدحسن خمینی افزود: انقلابی بودن و انقلابی ماندن یک بحث مهم است و یکی از مهمترین مولفه های شخصیتی امام انقلابی بودن ایشان بود؛ انقلابی بودن در سه حیطه قابل تفسیر است، اول در حیطه فردی است که سابقا از واژه متعهد از آن استفاده می کردند که در بستر ملی انقلاب نتیجه اش جمهوری اسلامی است.
وی بیان کرد: در افق بین المللی انقلابی بودن نتیجه اش بیداری دینی است؛ نتیجه ملی بودن می شود جمهوری اسلامی، این جمهوری اسلامی همان چیزی است که امام فرمودند نه یک کلمه بیش و نه یک کلمه کم. یعنی نه جمهوریت و نه اسلامیتش کم شود.
وی خاطرنشان کرد: نتیجه روند جمهوری اسلامی باید به زندگی بهتر مردم از زن و مرد تا شهری و روستایی منجر شود؛ همه باید در جمهوری اسلامی حضور داشته باشند.
تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره) با بیان اینکه امام فرمودند که اسلام جمهوری اسلامی یک فقه پویا است، تصریح کرد: یکی از مهمترین نقاط و نکات و مولفه زندگی امام خمینی (ره) ایمان به خدا و انقلابی بودن بود؛ ایمان به خدا به تعبیر شهید مطهری شما را به غرور نمی رساند و زندگی را زیبا می بینید.
یادگار امام خمینی (ره) افزود: مولفه دیگر انقلابی بودن این است که غیرخدا را موثر ندانیم، چرا که انقلابی واقعی می گوید که خدا هست و بس و از دل آن نفی استکبار بیرون می آید.
تولیت حرم مطهر امام راحل یادآور شد: از همه کسانی که برای این مراسم زحمت می کشند تشکر می کنم به ویژه از حجت الاسلام انصاری که یار و یاور امام بودند و امروز هم بنده در خدمت ایشان هستم.
 
 
 
 
 
سخنگوی دولت در نشست هفتگی خبر داد؛
دستور رییسی برای برقراری ارتباط با مصر
سخنگوی دولت از دومین دور سفر استانی هیات دولت و رییس‌جمهور در انتهای هفته آینده به استان آذربایجان شرقی خبر داد.
علی بهادری جهرمی در نشست خبری خود با تشکر از نمایندگان مجلس برای رأی اعتماد به گزینه دولت برای وزارت آموزش و پرورش، اظهار کرد: برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت مهندس علی آبادی از سوی دولت به مجلس پیشنهاد شد.
وی ادامه داد: در روز‌های گذشته شاهد سفر سلطان عمان به ایران بودیم. در چهار حوزه انرژی، بهداشت، حمل و نقل و تجارت توافق‌های خوبی حاصل شد.
وی افزود: آزادی اسدالله اسدی خبر بسیار خوشی بود. از قوه قضاییه و مجلس برای تهیه لایحه استرداد محکومان با بلژیک تشکر می‌کنم. البته نحوه برخورد ایران و بلژیک نمونه خوبی برای بررسی ادعای رعایت موازین حقوق بشری است و نشان می‌دهد چه کسانی حقوق بشر را رعایت می‌کنند.
سخنگوی دولت هم‌چنین گفت: پنجمین سفر استانی دور دوم در انتهای هفته آینده به استان آذربایجان شرقی در پیش است.
وی گفت: برنامه هفتم توسعه نهایی شده و پس از اعمال پیشنهادات اصلاحی در اولین فرصت تقدیم مجلس خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: نرخ بیکاری امسال با دو دهم درصد کاهش مواجه شده که انتظار کاهش بیشتر می‌رود. در چهار استان نرخ بیکاری به یک‌رقمی رسیده و در۲۳ استان نرخ بیکاری یک رقمی است. صادرات کشور در دو ماه اول سال نسبت به سال گذشته حدود پنجاه درصد به کشور‌های آسیای میانه، قفقاز و روسیه افزایش داشته است.
مدیران با مادران شاغل همکاری داشته باشند
بهادری جهرمی در پاسخ به این پرسش که احتمال تغییر ساعات اداری وجود دارد؟ گفت: ساعت کاری در این ایام در سال گذشته هم از ساعت۷ آغاز می‌شد. مطابق قانون مجلس تغییر ساعت رسمی نداشتیم. مشکلی برای ارائه خدمات وجود ندارد. ساعت کاری ۶ صبح برای۱۵ خرداد تا۱۵ شهریور است و بیشتر مادران شاغل در آموزش و پرورش مشکلی ندارند. آمار مادران شاغل در سایر ادارات محدود است و می‌شود این افراد ساعت خود را شناور کنند. از مدیران می‌خواهم با مادران شاغل همکاری داشته باشند. باید در مصرف انرژی صرفه جویی داشته باشیم و دولت این کار را از خود شروع کرده و وزارت نیرو هم مشوق‌های خوبی در نظر گرفته است.
عمده توجه دولت برای توسعه استان‌های محروم ومرزی بوده است
وی درباره آخرین وضعیت حل مشکل آب مردم سیستان و بلوچستان، گفت: عمده توجه دولت برای توسعه استان‌های محروم ومرزی بوده است. در ۱۸ ماه ابتدای دولت، رتبه اول تخصیص بودجه مخصوص سیستان و خوزستان بوده است. نگاه دولت ایجاد عدالت در پیشرفت استانی و کاهش فاصله طبقات اجتماعی دولت بوده است. راهکار کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت از جمله احداث چاه عمیق، تنظیم آب چاه نیمه‌ها، طرح انتقال آب از دریای عمان، پیگیری حقابه انجام شده تا مشکل آب را حل کنیم.
دستور رییس‌جمهور به وزارت خارجه برای برقراری ارتباط سیاسی با مصر
وی درباره امکان برقراری ارتباط سیاسی با مصر بیان کرد: دولت آماده توسعه روابط با مصر است. پس از فرمایش رهبری، رییس‌جمهور به وزارت خارجه دستور داده‌اند که اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.
قوه قضاییه مورد حمایت مردم و سایر قواست
سخنگوی دولت درباره واکنش دولت نسبت به برخورد دستگاه قضا با افراد مخل امنیت جامعه گفت: دولت حق دخالت در امور قوه قضاییه را ندارد. تامین امنیت از مهمترین وظایف حکومت‌هاست و مردم از قوه قضاییه انتظار دارند امنیت آن‌ها را تامین کنند و آن‌ها تاکید دارند سهل‌انگاری راه به جایی نمی‌برد. وقتی قوه قضاییه وظیفه خود را انجام دهد، مورد حمایت مردم و سایر قوا قرار می‌گیرد.
مالیات بر خانه‌های خالی به طور جدی دنبال می‌شود
وی در خصوص اقدامات دولت برای کنترل قیمت بازار اجاره بیان کرد: در مجلس لایحه دولت بر مالیات بر معاملات مکرر مسکن در جریان است طرح دیگری مالیات بر عایدی سرمایه است که به کنترل قیمت‌ها کمک می‌کند. برای تهران و سایر شهر‌ها سقف افزایش اجاره بها تعیین شد. مالیات بر خانه‌های خالی به طور جدی دنبال می‌شود. شناسایی خانه‌های خالی در دستور کار دولت است. ساماندهی بنگاه‌های املاک از دیگر برنامه‌های دولت است.
دولت نظام پرداخت حق الزحمه بنگاه‌ها را تهیه کرده که صنف مربوطه همکاری لازم را نداشته است. گشت‌های نظارتی برای املاک در حال انجام است. سامانه‌ای هم برای ثبت اجاره برای مالک و مستاجر بدون نیاز به بنگاه معرفی شده است که کد رهگیری هم ارائه می‌دهد و فرقی با قولنامه در بنگاه ندارد. البته اقدام اصلی در این زمینه باید افزایش عرضه مسکن باشد.
کسانی که الگوی مصرف را رعایت نمی‌کنند، یارانه کمتری دریافت می‌کنند
وی در خصوص موضع دولت درباره اختصاص جریمه‌های قبض‌ها به طرح جوانی جمعیت گفت: دولت مجری قانون است. در این حوزه هم قانون جوانی جمعیت مشخص است. عنوان کریمه مطرح نیست. کسانی که الگوی مصرف را رعایت نمی‌کنند، یارانه کمتری دریافت می‌کنند.
در نگارش قانون کم سلیقگی شده است؛ زیرا آب‌بهای کسانی که الگوی مصرف را رعایت نمی‌کنند، واقعی شده و در جای دیگر مصرف شده است. منبع قانون جوانی جمعیت محدود به این موضوع نیست و کاهش یارانه مصرف کنندگان که الگو را رعایت نمی‌کنند، فقط یک منبع است.
امسال آثار اقدامات دولت برای کاهش تورم را شاهد خواهیم بود
جهرمی در پاسخ به این پرسش که امکان بروز تورم شدید در ماه‌های آینده وجود دارد؟، گفت: در سال گذشته عوامل تورم‌زای جهانی به خاطر جنگ اوکراین، افزایش دستمزد کارگران، اصلاح ارز ترجیحی، ناآرامی‌ها و جنگ ترکیبی عوامل کوتاه مدتی بودند که در کنار عوامل ساختاری قرار گرفت. رییس بانک مرکزی در گزارشی اعلام کرد که در ماه‌های آینده شاهد کاهش تورم خواهیم بود. در سال جاری شاهد آثار اقدامات دولت برای کاهش تورم هستیم.
رهبری در دیدار اخیر اعلام کردند قانونگذاری باید متناسب با شرایط واقعی باشد. گاهی طرح‌ها خوب است، اما زمینه‌ها و ساختار لازم وجود ندارد. دولت موافق اجرای کالابرگ الکترونیکی است و تلاش کرد زیرساخت‌های آن را فراهم کند. قانون باید قابلیت اجرایی داشته باشد.
با تلاش دولت زیر ساخت‌های لازم فراهم شد و در برخی شهر‌ها این طرح‌ها به صورت اختیاری اجرا شد که مردم خیلی استقبال نکردند. دولت سعی کرد امتیازات بیشتری اختصاص دهد و طرح مجددی را اجرا کند. دولت موافق این طرح است و مقدمات آن را فراهم کرده است.
اعضای هیئت دولت فقط از یک منبع حقوق دریافت می‌کنند
وی درباره رأی دیوان عدالت اداری برای ممنوعیت اشتغال همزمان اعضای هیئت علمی دانشگاه بصورت تمام وقت در دستگاه‌های اجرایی، تصریح کرد: رأی دیوان عدالت اداری تأیید بخشنامه مصوب دولت و ابلاغی سازمان اداری و استخدامی است. در ادوار گذشته مواردی داشتیم که افرادی بطور همزمان و تمام وقت در سمت‌های مختلف مشغول کار بوده‌اند. اما طبق رأی دیوان عدالت اداری اشتغال تمام وقت و همزمان اعضای هیئت علمی دانشگاه، ممنوعیت دارد یعنی یک شخص به صورت هم زمان نباید دو شغل را در تصدی داشته باشد.
با این حال افرادی که هیئت علمی بوده، ولی از دانشگاه مأمور به دولت شده‌اند طبیعتاً اشتغال همزمان به دو پست را ندارند؛ لذا تابع این مصوبه نخواهند بود. تمامی اعضای هیئت دولت که عضو علمی دانشگاه هستند نیز در دولت مأمور هستند و فقط از یک منبع حقوق دریافت می‌کنند، لذا موضوع این رأی دیوان عدالت اداری نیستند.
 
 
 
 
 
 
وزیر کشور:
ایجاد کمیته حقیقت‌یاب توسط دشمن جنگ علیه ایران است
وزیر کشور به تحرکات حقوقی دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: مباحث حقوقی با عناوینی، چون کمیته حقیقت یاب در کنار جنگ شناختی و رسانه ای، یک جنگ جدی است.
احمد وحیدی روز سه شنبه در گردهمایی روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور که در محل وزارت امور خارجه برگزار شد، افزود: فعالیت سفرا در خارج از کشور، مجاهدت مستمر در دفاع از منافع ملی است. دشمن در شرایط فعلی، جنگی همه جانبه را طراحی و اجرا کرده که حوزه‌های شناختی، ادارکی و نفوذ در افکار عمومی را هدف گرفته است.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه باید در این حوزه ها، ابتکار عمل و پیشتازی را در دست گیریم، اضافه کرد: در این جنگ، روایتگری و روایت اول، اهمیت بالایی دارد و دشمن با تسلط رسانه‌ای و در مقاطعی غفلت داخلی، در ذهن و افکار مردم در اقصی نقاط جهان، تصویری غیر واقعی از ایران عزیز به نمایش درآورده است.
وحیدی با اشاره با اغتشاشات سال گذشته و تلاش رسانه‌های معاند برای نفوذ در افکار عمومی و وارونه جلوه دادن حقایق، یادآور شد: سیاست مداران ارشد خارجی هم در تله این محاسبات غلط افتادند و کاملا معلوم بود بدون توجه به واقعیت‌های کشور، اسیر روایتگری معاندان شده اند.
وی اظهار کرد: آن‌ها با اختلال محاسباتی و بسیار ناشیانه، وارد کارزار بی فرجامی شدند که شکست محتوم، نتیجه آن بود. هرچند که عادت دارند ضعف‌های وحشتناک خود را بپوشانند و اجازه نمی‌دهند روایت صحیحی از مشکلاتشان به گوش مردم برسد.
وحیدی به ادعای غرب در زمینه دفاع از زنان هم اشاره کرد و گفت: آمار‌ها به خوبی گویای مشکلات عدیده زنان در اروپا و آمریکا است در حالی که آن‌ها سعی در بزرگنمایی هر نکته‌ای در کشور ما دارند که گاهی حتی واقعیت بیرونی هم ندارد.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه در برابر این رفتار دشمنان جمهوری اسلامی ایران باید فعالانه در میدان جهاد تبیین حضور داشته باشیم، تصریح کرد: سفرای عزیز مسئولیت بزرگی در این زمینه بر عهده دارند. امروزه کار رسانه‌ای و فرهنگی به یک مساله جدی تبدیل شده است.
وحیدی تاکید کرد: باید در بیان واقعیات کشور و دستاورد‌های آن، پیشتاز باشیم. آن‌ها به خوبی می‌دانند که جمهوری اسلامی ایران، مقتدر است و دچار تزلزل نخواهد شد، اما تمام تلاش آن‌ها بر ایجاد تزلزل بین دوستداران انقلاب اسلامی در جهان است.
وی خاطرنشان کرد: به حول و قوه الهی، عنایات حضرت، ولی عصر (عج)، هدایت‌های حکیمانه، مستمر و میدانی رهبر معظم انقلاب اسلامی و تلاش دستگاه‌های ذیربط، هیچ خدشه‌ای نمی‌تواند به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران وارد شود.وزیر کشور با بیان اینکه باید در میدان تبیین و رسانه بیش از پیش فعال باشیم، گفت: ما باید برای تنویر افکار عمومی جهان نسبت به جمهوری اسلامی اقدام کنیم.وحیدی در بخش دیگری از سخنان خود به تحرکات حقوقی دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: مباحث حقوقی با عناوینی، چون کمیته حقیقت یاب در کنار جنگ شناختی و رسانه ای، یک جنگ جدی است. آن‌ها به دنبال واقعیت نیستند و برای فشار بر جمهوری اسلامی، این اصطلاحات را طراحی کرده اند.
وی با بیان اینکه در اغتشاشات سال گذشته، نیرو‌های انتظامی و امنیتی خویشتنداری کردند که تعداد شهدا و مجروحان این نیرو‌ها گواه آن است، ادامه داد: آن‌ها به دنبال اختلافات قومی و ایجاد شکاف با نظام بودند و تبلیغات دروغین زیادی را در این زمینه انجام دادند.
وحیدی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران دارای دیپلماسی عدالت خواهانه است، اظهار کرد: در این دیپلماسی عدالت خواهانه از همه کسانی که در سراسر جهان تحت ظلم و ستم قرار گرفته اند، حمایت می‌کنیم.
وی افزود: در این دیپلماسی عدالت خواهانه نشان می‌دهیم که حق شهروندی بسیار اهمیت دارد و در جمهوری اسلامی مورد توجه است.
وزیر کشور با مقایسه رفتار دولت و مردم ایران با اتباع پناهجوی افغان و حوادثی، چون غرق شدن قایق پناهجویان در کشور‌های غربی، یادآور شد: در ایران اتباع خارجی همان یارانه‌ای را در آرد و نان دریافت می‌کنند که اتباع ایرانی از آن برخوردارند، اما دولتمردان غربی اقداماتی، چون دیوار ترامپ در مرز مکزیک، جداسازی فرزند از مادران پناهجو و اتفاقاتی که در دریای مدیترانه رخ می‌دهد را انجام می‌دهند. این نگاه ما به حقوق بشر است و دیپلماسی عدالت خواهانه ما باید ترویج شود.
رئیس شورای امنیت کشور در ادامه سخنان خود از آمادگی وزارت کشور برای انعقاد تفاهمنامه‌های همکاری امنیتی با کشور‌های مختلف خبر داد و گفت: در مساله سرمایه گذاری خارجی چه از جانب ایرانیان و چه سرمایه گذاران خارجی آمادگی کامل وجود دارد، برای این کار نماینده ویژه انتخاب شده و استانداران هم این موضوع را در دستور کار دارند. استانداران مرزی علاوه بر این، مسئولیت رسیدگی به مسایل پایانه‌ها و بازارچه‌های مرزی را هم بر عهده دارند که باید با جدیت دنبال شود.
وحیدی با بیان اینکه دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران بسیار است، افزود: اغتشاشات سال گذشته برای آن انجام شد که پیشرفت ایران را می‌دیدند و می‌خواستند مانع آن شوند. جمهوری اسلامی ایران مقتدرانه در حال پیشرفت بوده و افول آمریکا یک واقعیت است که خروج از عراق، افغانستان، سوریه و یمن و ناتوانی در نقش آفرینی درمناسبات منطقه ای، گواهی بر این مساله است.
وزیر کشور در ادامه این برنامه به مباحث مطرح شده از سوی چند تن از نمایندگان جمهوری اسلامی در خارج از کشور پاسخ داد و گفت: استانداران سراسر کشور باید ارتباط مستقیم با سفرا داشته باشند و با پیشنهاد برگزاری نشست‌های ۶ ماهه با سفرا توسط استان‌های مورد تقاضا، موافقیم.
وحیدی درباره عبور زایران پاکستانی برای مراسم اربعین از مرز ریمدان هم اظهار کرد: طرف عراقی در سال گذشته عبور این زایران از مرز ایران را نپذیرفته بود که در مذاکرات انجام شده، در مراسم امسال اربعین مورد پذیرش طرف عراقی قرار گرفته است.