اخبار
رکورد راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته شد
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید شرکت برق حرارتی گفت: در سه‌ماهه نخست امسال بهره‌برداری مناسب و اختصاص سهم عمده تولید به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی موجب شده تا برای نخستین‌بار راندمان تجمیعی نیروگاه‌های حرارتی به ۳۹.۷ درصد برسد.
ساناز جعفرزاده با اشاره به اینکه تولید روزانه نیروگاه‌های حرارتی از مرز یک میلیون مگاوات ساعت انرژی عبور کرده است، افزود: این میزان پتانسیل تولید انرژی روزانه این واحدها با ظرفیت و قابلیت تولید ۵۱ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی تأمین شده است.
وی با تأکید بر اینکه ۵۰ درصد سبد تولید انرژی کشور در این مدت سهم نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان بالا بوده است، ادامه داد: رژیم بهره‌برداری مناسب و اختصاص سهم عمده تولید به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی با راندمان ۴۲ تا ۵۰ درصد موجب شده است تا راندمان تجمیعی نیروگاه‌های حرارتی از ابتدای سال تاکنون با افزایش سه دهم درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳۹.۷ درصد برسد.
جعفرزاده با بیان اینکه تولید سه‌ماهه نخست امسال نیروگاه‌های حرارتی سه درصد نسبت به مشابه سال گذشته افزایش داشته است، گفت: این میزان افزایش تولید تنها از طریق ۱.۵ درصد رشد سوخت معادل تأمین شده است.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید شرکت برق حرارتی تأکید کرد: این امر حاکی از عملکرد بهینه همکاران ما در نیروگاه‌ها برای اقدامات و تعمیرات پیشگیرانه و آمادگی بهینه واحدهای تولید برق حرارتی بوده است که توانسته‌اند با رشد سوخت کمتر، انرژی بیشتری تولید و در اختیار مشترکان صنعت برق قرار دهند.
جعفرزاده اظهار امیدواری کرد: که این آمادگی و پایداری در تولید برق تا پایان دوره پیک مصرف تابستان امسال استمرار داشته باشد و بتوانیم پاسخگوی نیاز مصرف مشترکان باشیم.
 
با تولید همزمان و لحظه‌ای 1500 مگاوات در ساعت؛
هر 6 توربین نیروگاه رامین اهواز 
در مدار تولید قرار دارند
همزمان با اوج گرمای بی سابقه تابستان هر 6 توربین نیروگاه رامین اهواز با مجموع تولید لحظه ای بیش از 1500 مگاوات ساعت در مدار قرار دارند.
محسن حافظی مدیرعامل نیروگاه رامین با اعلام این خبر گفت: انرژی برق بعنوان یکی از مهمترین زیرساخت‌های جوامع نقش مهمی در رفاه و توسعه کشور‌ها ایفا می‌کند و بر همین اساس ما نیز همواره سعی می‌کنیم با اجرای تعمیرات پیشگیرانه و اضطراری، اقدامات فنی و مهندسی و پشتیبانی بهره‌برداری اصولی و همچنین حفاظت از تجهیزات و نیروی انسانی و تأمین ایمنی لازم توانستیم واحد‌های تولید برق این نیروگاه را با حداکثر توان در مدار تولید برق قرار دهیم.
حافظی ضمن تقدیر از تلاش کارکنان نیروگاه رامین گفت: طی فصل‌های پائیز و زمستان سال گذشته پروژه‌ها و عملیات‌های تعمیراتی همچون تعمیرات اساسی واحد ۳۰۵ مگاواتی شماره ۲ و تعمیرات میان دوره‌ای و رفع محدودیت تولید ۵ واحد دیگر نیروگاه رامین را اجرایی نمودیم و خرسندیم که همزمان با اوج گرمای تابستان سال جاری حاصل این اقدامات، تولید پایدار انرژی حیاتی برق با هر ۶ توربین نیروگاه رامین به ظرفیت لحظه‌ای بیش از ۱۵۰۰ مگاوات ساعت همراه است.
وی با دعوت از مردم به صرفه‌جویی این انرژی افزود: تولید انرژی برق بویژه در نیروگاه‌های حرارتی با سختی‌ها، چالش‌ها و خطرات متعددی همراه است و تلاشگران صنعت برق حراتی نهایت تلاش خود را جهت تولید پایدار این انرژی و خدمت‌رسانی به مردم و صنایع صورت می‌دهند.
وی گفت: انتظار داریم هموطنان نیز با صرفه‌جویی و مدیریت مصرف این انرژی ضمن کاهش فشار به شبکه سراسری برق کشور زمینه برخورداری مستمر و پایدار همه هموطنان بویژه مردم مناطق گرمسیر از این انرژی را فراهم سازند.
لازم بذکر است نیروگاه رامین اهواز بعنوان بزرگترین نیروگاه بخاری ایران نقش مهمی در تأمین برق مورد نیاز استان خوزستان و پشتیبانی از شبکه سراسری برق کشور ایفا می‌کند.
 
بزرگ‌ترین بازار نفت جهان مأیوس‌کننده ظاهر شد
واردات نفت به آسیا در نیمه اول سال ۲۰۲۴، تحت تاثیر کندی خرید توسط چین، برخلاف انتظارات اندکی کاهش یافت.
آمار شرکت مالی LSEG نشان داد خریداران نفت آسیا در شش ماه نخست سال ۲۰۲۴، به میزان ۲۷.۱۶ میلیون بشکه در روز نفت وارد کردند که ۱۳۰ هزار بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ کاهش داشت و علت عمده آن هم واردات کمتر به چین بود.
شایان ذکر است که واردات نفت به چین در سال میلادی گذشته، به ۱۱.۲۸ میلیون بشکه در روز رسید که رکورد بالایی بود. در ابتدای سال ۲۰۲۴، پیش بینی شده بود که واردات چین امسال به دلیل مشکلات بازار املاک، آهسته شود.
طی نیمه اول امسال، خرید نفت خارجی چین به طور میانگین، ۱۱.۰۸ میلیون بشکه در روز بود که کاهش محسوسی نسبت به رکورد سال گذشته داشت. این کاهش، بذر تردید را در میان معامله‌گرانی کاشت که یک سال قوی دیگر برای واردات نفت به چین و قیمت‌ها پیش‌بینی می‌کردند.
از سوی دیگر، واردات نفت به هند در نیمه اول امسال، رشد مستمری داشت و در ماه مه، به ۵.۱ میلیون بشکه در روز رسید که حدود ۵.۶ درصد بالاتر از آوریل بود. واردات به هند در شش ماه نخست سال، به طور میانگین، ۴.۸۵ میلیون بشکه در روز بود.
کاهش کلی واردات نفت به آسیا برخلاف پیش‌بینی‌ها از هدایت رشد تقاضا توسط این منطقه است. به عنوان نمونه، آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده بود که رشد تقاضای جهانی برای نفت امسال به  ۹۶۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید که ۹۰۰ هزار بشکه در روز آن  از آسیا خواهد بود.
بر اساس گزارش اویل پرایس، اوپک طبق معمول خوش‌بینی بیشتری دارد و انتظار دارد تقاضای آسیا برای نفت امسال، ۱.۳ میلیون بشکه در روز رشد کند و ۷۲۰ هزار بشکه در روز آن مربوط به چین باشد اما جدیدترین آمار واردات نشان می‌دهد که دستیابی به این میزان رشد، دشوار خواهد بود.
 
1615 حلقه چاه غیر مجاز در خراسان رضوی مسدود شد
طی سال گذشته 1615 حلقه چاه غیر مجاز با حجم ۳۲ میلیون مترمکعب در استان خراسان رضوی مسدود شد.
بر اساس جدیدترین گزارش شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، سال گذشته ۱۶۴ حلقه چاه کشاورزی به شمارشگر هوشمند مجهز شد و تعداد چاه‌های هوشمند درخراسان رضوی به هزار و ۵۰۱ حلقه رسیده است.با توجه به خشکسالی‌های پیاپی در خراسان رضوی طرح تعادل بخشی با رویکرد برخورد با چاه‌های غیرمجاز از سال ۱۳۹۲ در دستور کار این شرکت قرار گرفته و به صورت جدی پیگیری می شود و در مجموع از ابتدای طرح تا پایان سال گذشته ۱۷ هزار و ۹۴۹ حلقه چاه غیر مجاز با حجم ۳۸۶ میلیون متر مکعب در این استان مسدود شده است.
هم اکنون ۱۶ هزار و ۵۱۹ حلقه چاه مجاز و ۶ هزارو ۵۳۸ حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود دارد.
برخورد با انشعابات و چاه های غیر مجاز از اولویت های این شرکت است و پایش و شناسایی آنها با جدیت ادامه دارد.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاه های غیرمجاز و برداشت بی‌رویه از منابع آب های زیر زمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشت‌های استان عنوان شده‌ است.