کارشناس و تحلیلگر بورس در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
قطعی بزرگ و خسارت های بیشماری که صنایع متحمل می شوند
کارشناس و تحلیلگر بورس گفت: وقتی دولت بزرگ است و در مسیر بخش خصوصی سنگ اندازی می می شود و سرمایه ها به سمت ساخت نیروگاه ها حرکت نمی کنند و اقتصاد تحت لوای سیاست‌های دستوری اداره می شود وضعیت آب و برق کشور نباید بهتر از شرایط کنونی باشد. 
فردین آقا بزرگی کارشناس و تحلیلگر بورس و بازار سرمایه در گفت و گو با اخبار صنعت در خصوص تاثیر قطعی برق بر صنایع و عرضه کالاها در کشور و سیاستهای ناشیانه ای که زمینه ساز زیان های اقتصادی بزرگ در کشور می شود، گفت: مصرف بالای برق در فصل تابستان و مصرف بالای گاز در فصل زمستان در چند سال اخیر خبرساز شده است به طوری که صنایع از این موضوع در تابستان و زمستان در امان نیستند و به تبع آن تولید و عرضه کالا و قیمت کالا و رشد اقتصادی نیز چالش زا می شود.
وی در این باره خاطر نشان کرد: سیاست گذاری های ما در بسیاری از مواقع اشتباه است به عنوان مثال صادرات برق زمانی که کشور با ناترازی های بزرگ برق دست و پنجه نرم می کند و صنایع و ادارات به این خاطر تعطیل می شوند چه دلیلی دارد؟
فردین آقا بزرگی کارشناس و تحلیلگر بورس و بازار سرمایه در این باره گفت: به این دلیل بر سیاست گذاری های غلط و دستوری تاکید می کنم چرا که نمونه های فراوانی می توان عنوان کرد مثل اعطای ارز دولتی برای مسافرت اعم از مسافرت های مذهبی یا غیر مذهبی. 
وی یادآور شد: در پاره ای از زمان ها دولت وارد اموری می شود که نباید وارد شود چرا که این مسائل باید مردم نهاد انجام شود اما شاهد هستیم در موقعیتی که درشرایط عادی دسترسی مردم به بلیط قطار و هواپیما حتی اتوبوس سخت می شود در ایام سفرهای زیارتی رفت و آمدهای معمول برون شهری به سختی انجام می شود چرا که ناوگان حمل و نقل به این مسائل اختصاص داده می شود.
کارشناس و تحلیلگر بورس و بازار سرمایه خاطر نشان کرد: قیمت های گزاف خرید بلیط حتی خرید آب و قطعی برق نشان داده دولت نباید در بسیاری از مسائلی که باید بخش خصوصی و مردمی آن را مدیریت کنند دخالت کند بنابراین اینجا به خوبی مشخص می شود بسیاری از فعالیت های ما ناظر بر بررسی اولویت ها و در دستور کار قرار دادن آنها نیست.
فردین آقا بزرگی معتقد است: رشد و توسعه اقتصادی بی دلیل صورت نمی گیرد، بلکه ناشی از کار اقتصادی و مدیریت و سیاست گذاری حساب شده است.قطعی برق به دلیل عدم خصوصی سازی و صادرات برق زمینه ساز صدمات و خسارات بسیار زیادی به به صنایع کشور شده است.
وی در این باره افزود: تمام دنیا شرکت برق و آب و فاضلاب خصوصی است اما در ایران این شرکت ها و موسسات دولتی هستند بنحوی که بنا بر آمارها نزدیک به ۳۷۰۰ همت بودجه دولتی به آنها تخصیص داده شده است.
وی خاطر نشان کرد: با اینکه شرکت های آب و برق مدعی خودکفایی هستند و عنوان می کنند از محل درآمدهای خود، خودکفا شده اند اما راندمان کار نشان می‌دهد که اینگونه نیست چرا که در تابستان قطعی برق بیانگر واقعیت های بسیاری است.
 
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: با گرم شدن هوا و سرد شدن هوا صنایع مجبور به تعطیلی هستند با این اوضاع نمی توان انتظار رشد و توسعه و حضور و عرضه کالای ایرانی آن هم به صورت رقابتی دربازارهای منطقه ای و فرامنطقه ای را داشت. 
 
کارشناس و تحلیلگر بورس و بازار سرمایه یادآور شد: متاسفانه نابسامانی در وضعیت مدیریت کشور موج می زند. باید اعتراف کرد بسیارای از معضلات کشور وابسته به رفعرفع fatf و تحریم ها نیست، بلکه سوء مدیریت هایی است که اتفاقا مسولان بدان اعتراف دارند و در جریان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری بدان معترف بودند.
وی در این باره یادآور شد: بسیاری از اصولگرایان و اصلاح طلبان در دوره های مختلف انتخاباتی بارها بر این موضوع تاکید کرده اند که بیش از ۸۰ درصد مشکلات ما ناشی از سوء مدیریت است و ۲۰ درصد مشکلات به روابط بین‌الملل بازمی گردد که یکی از این ها عدم مدیریت انرزی کشور و ساخت نیروگاه هایی برای تامین برق و انرژی مورد نیاز کشور است.
وی در این باره خاطر نشان کرد: وقتی دولت بزرگ است و در مسیر بخش خصوصی سنگ اندازی می می شود و سرمایه ها به سمت ساخت نیروگاه ها حرکت نمی کنند و اقتصاد تحت لوای سیاست‌های دستوری اداره می شود وضعیت آب و برق کشور نباید بهتر از شرایط کنونی باشد.