کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
بالا بردن نرخ بنزین بدون راهکارهای همه جانبه حمایت معیشتی از مردم به صلاح آنها نیست
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: آماده سازی مردم برای افزایش نرخ بنزین با صحبت کردن و خبر دادن به مردم درست نمی شود؛ چرا که جامعه فقیر بیش از این تحمل فقر وگرانی را ندارد لذا دولت نباید گمان کند با سخن گفتن با مردم می تواند مانع بروز نارضایتی هایی شود که در گذشته اتفاق افتاده است.
علی اکبر نیکواقبال کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با اخبار صنعت درخصوص موضوع افزایش نرخ بنزین با اشاره به چند محور در این حوزه گفت: با اینکه ناترازی بنزین در ایران بالاست اما بنا به وجود اثرات تورمی که افزایش نرخ بنزین روی قیمت کالاها و خدمات می گذارد باید به سمت وسویی رفت که مردم از تبعات و پیامدهای منفی افزایش نرخ ها بیش از این متضرر نشوند.
وی در این خصوص خاطر نشان کرد: در صورتی که دولت وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم را بسنجد باید متوجه این موضوع شود که بالا بردن نرخ بنزین بدون راهکارهای همه جانبه حمایت معیشتی از مردم به صلاح آنها نیست، در غیر این صورت فشار تورم بیشتر جامعه را بیش از این فقیر می کند.
علی اکبر نیکواقبال خاطر نشان کرد: در یک سوی  افزایش نرخ بنزین بالا رفتن هزینه های حمل و نقل اتفاق می افتد که ظاهر قضیه است اما آن سو تمامی شرکت ها، سازمان ها و تولید کنندگان نرخ کالاها و خدمات خود را به تبع افزایش نرخ بنزین بالا می برند بنابراین گرانی فقط در بخش حمل و نقل اتفاق نمی افتد بلکه به سرعت به کل جامعه تسریع می یابد.
وی دراین باره توضیح داد و گفت: با توجه به اینکه دارندگان بنگاه ها و واحدهای تولیدی مجبور به خرید انرژی با نرخ های بالاتر می شوند و به تبع آن دستمزد نیروی کار نیز باید افزایش بیابد لذا با افزایش نرخ بنزین حداقل 30 درصد افزایش قیمت خواهیم داشت.
نیکواقبال کارشناس و تحلیلگر اقتصادی یادآور شد: بی تردید با کلید خوردن افزایش نرخ بنزین تمام شرکت ها در اولین گام 25 تا 30 درصد نرخ کالاها و خدمات خود را افزایش می دهند بنابراین خطر افزایش نرخ ها به صورت کلی و دامن زدن به تورم بزرگی در جامعه بسیار محسوس است.
کارشناس و تحلیلگر جهانی متذکر شد: از سوی دیگر نرخ بنزین و سایر حامل های انرژی در ایران بسیار پایین است در حالی که قیمت بنزین باید حول وحوش قیمت جهانی باشد اما چون تا کنون سیاست های کلی اقتصادی هماهنگ نبوده اند و به نحوی برنامه ریزی نشده که تورم کنترل شود تا در صورت افزایش نرخ بنزین مردم آسیب زیادی از بالا رفتن قیمت ها نبینند دولتهای مختلف به دلیل تبعات سیاسی و امنیتی بالا رفتن نرخ بنزین از افزایش نرخ بنزین و رساندن آن به نرخ های جهانی طفره رفته و جلوگیری کرده اند.
علی اکبر نیکواقبال معتقد است: تا زمانی که تحریم ها رفع نشود و زمینه های لازم برای کاهش نرخ تورم و انتظارات تورمی در اقتصاد ایران ایجاد نشود بی تردید دولت نمی تواند حتی با سخن گفتن با مردم و آماده سازی مردم مانع نارضایتی عمومی بزرگی در جامعه شود که از افزایش نرخ بنزین کلید می خورد.
نیکواقبال معتقد است: آماده سازی مردم برای افزایش نرخ بنزین با صحبت کردن و خبر دادن به مردم درست نمی شود؛ چرا که جامعه فقیر بیش از این تحمل فقر وگرانی را ندارد لذا دولت نباید گمان کند با سخن گفتن با مردم می تواند مانع بروز نارضایتی هایی شود که در گذشته اتفاق افتاده است بلکه دولت باید زمینه سازی برای کاهش نرخ تورم، ایجاد ثبات و آرامش اقتصادی را دنبال کند تا مردم در پروژه های بعدی درکنار دولت باشند.
علی اکبر نیکواقبال در پایان گفت و گو خاطر نشان کرد: متاسفانه سیاستهای دولت بیشتر تورمی است تا کاهش نرخ تورم، وقتی هزینه های شرکت های دولتی و هزینه های غیر اولویت دار در بودجه به مردم تحمیل می شود دولت نباید دست در جیب مردم کند یا از مردم انتظار همراهی خود با موضوع افزایش نرخ بنزین را داشته باشد.