اخبار
عارف: از ابتدا بنا نداشتیم گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه بدهیم
معاون اول رئیس جمهور گفت: از ابتدا بنا نداشتیم که گزارش عملکرد ۱۰۰ روزهمان را بدهیم؛ این راهبرد مد نظر ما نیست که مسئولان دولت سابق صرفاً بهخاطر اینکه در دولت قبلی حضور داشتهاند، برکنار شوند. باید انتصابات با آرامش و دقت کامل انجام بگیرد.
محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور در آیین تودیع و معارفه روسای سابق و جدید کتابخانه ملی ایران طی سخنانی بیان کرد: بنای دولت این است که بدون شعار دادن، کار کنیم و بعد عملکردمان را به مردم ارائه کنیم.
وی افزود: این درست نیست که به مردم وعده دهیم و بعد موضوع را رها کنیم؛ در اینصورت در مردم انتظار ایجاد میکنیم و به آن پاسخ نمیدهیم. ما اینطور عمل نمیکنیم. ما طبق اسناد بالادستی کار خواهیم کرد و طبق آن به مردم گزارش میدهیم.
معاون اول رئیسجمهور اظهار داشت: از ابتدا بنا نداشتیم که گزارش عملکرد 100 روزهمان را بدهیم؛ این راهبرد مد نظر ما نیست که مسئولان دولت سابق صرفاً بهخاطر اینکه در دولت قبلی حضور داشتهاند، برکنار شوند. باید انتصابات با آرامش و دقت کامل انجام بگیرد.
عارف اظهار داشت: بنای دولت بر این است کسانی مسئول شوند که به بهترین وجه آن جایگاه را ارتقا دهند؛ ما با تشخیص خودمان، خیرالموجودین را انتخاب میکنیم. از مسئولانی که ماندن یا نماندنشان هنوز قطعی نیست اما بهصورت جدی کار را دنبال میکنند تشکر میکنم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اهمیت کتاب و کتابخوانی گفت: کتاب در فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی جایگاه ویژهای دارد و لذا باید امور فرهنگی و ساماندهی فرهنگ در اولویت قرار گیرد. نگاهی که دولت چهاردهم به کتابخانه ملی و اسناد آن دارد، نگاه راهبری، راهنمایی و نظارت علمی بر همه مجموعههای علمی آن است بدون اینکه بحث دخالت مطرح باشد. بسیاری از کتابخانههای سراسری کشور مالک فرهنگی ندارد تا به نیازها و کمبودهای آن بپردازد که نیازمند ورود مسئولان مروبطه به این حوزه است.
معاون اول رئیسجمهور بیان کرد: باید در میان مسئولان باشند کسانی که درگیر مسائل جاری نشده و خود را متولی امور فرهنگی بدانند؛ باید متأسفانه بگوییم کسانی که مسئولیت فرهنگ و تولید علم در کشور دارند درگیر مسائل اقتصادی و اجرایی شدهاند. علیرغم مشکلات و تنگناهای اقتصادی، تعالی فرهنگی جامعه باید مورد توجه قرار گیرد.
عارف اظهار داشت: بسیاری از مشکلاتی که جامعه ما درگیر آن است بیتوجهی و یا کانالیزه کردن فرهنگ است که اگر به این موضوع پرداخته شود بسیاری از مشکلات اجتماعی حل خواهد شد.وی همچنین به کتابخانه ملی ایران رفت و از موزه کتاب و میراث مستند کشورمان بازدید کرد.
عراقچی: ایران در کنار سوریه و مقاومت خواهد بود
وزیر خارجه ایران پس از دیدار با وزیر خارجه سوریه گفت: تاکید میکنم ایران در کنار سوریه و مقاومت خواهد بود و از هیچ کمک دریغ نمیکند.
ظهر سهشنبه سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و بسام الصباغ، وزیر امور خارجه سوریه در تهران با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
پس از این دیدار وزرای خارجه ایران و سوریه در نشست خبری مشترک شرکت کرده و در خصوص این دیدار جزئیاتی را ارائه دادند.
عراقچی در ابتدا گفت: ما مذاکرات بسیار خوب و مثبتی داشتیم. در مورد تحولات منطقه، غزه و لبنان تبادل نظر شد. در خصوص روابط راهبردی ایران و سوریه صحبت کردیم و تمایل قطعی برای گسترش روابط وجود دارد.
وی افزود: ما در کنار مردم سوریه بودیم، هستیم و خواهیم بود. اکنون هم در مقابل تهدیدات رژیم در کنار مردم سوریه هستیم. هرگونه تلاش برای ناامن سازی در سوریه را محکوم میکنیم.
وزیر خارجه ادامه داد: جنگ افروزی رژیم و گسترش از فلسطین به لبنان و سوریه ماهیت تجاوزگارانه رژیم است که برای نقض صلح و ثبات در منطقه صورت میگیرد و ما به شدت محکوم میکنیم. از سازمان ملل میخواهیم که به انفعال پایان دهند و این جنایات را محکوم کنند.
وی گفت: ما از نقش سوریه در حمایت از مقاومت تشکر میکنیم و از میزبانی سوریه از آوارگان قدردانی میکنیم. قریب به 500 هزار آواره لبنانی را میزبانی میکند و ایران در این زمینه کمک خواهد کرد.
عراقچی ادامه داد: ما از گسترش روابط سوریه با کشورهای عربی استقبال میکنیم و حمایت میکنیم که به سازمان همکاری اسلامی هم دعوت شود.
وزیر خارجه گفت: مذاکرات میان سوریه و ترکیه باید به صورت مسالمت آمیز صورت گیرد. ما هم از گسترش روابط سوریه و ترکیه استقبال میکنیم و شرط آن احترام به تمامیت ارضی دو کشور و احترام متقابل است.
وی همچنین گفت: بیش از 100 هیات اقتصادی بین دو کشور تبادل میشود. انشالله کمیسیون مشترک به زودی برگزار خواهد شد.
عراقچی افزود: تاکید میکنم ایران در کنار سوریه و مقاومت خواهد بود و از هیچ کمک دریغ نمیکند.
وزیر خارجه کشورمان درباره تغییر محاسبات رژیم صهیونیستی و اقدامات ایران در این خصوص گفت: ایران راهبرد خودش را خیلی روشن به رژیم و هرکسی که ممکن است چشم طمع داشته باشد ثابت کرده است. ما نمیگذاریم هیچ تهاجمی بی پاسخ بماند. ما با صراحت گفتیم که تهاجم اسرائیل، تهاجم جدید است و ایران خودش را محق میداند که به این تهاجم جواب دهد و بخشی از سیاست دفاعی ماست. اینکه چگونه و چه وقت پاسخ داده میشود به شکل و در زمان مقتضی ما پاسخ میدهیم.
ایران ثایت کرده در طول عمر خودش همواره تصمیمات هوشمندانه و بر اساس درایت خواهد گرفت. ما نه عجله میکنیم و کاملا در زمان مقتضی پاسخ میدهیم. ما هرگز به زبان فشار جواب نخواهیم داد، این کاملا روشن است. وقتی آمریکا فشار حداکثری را در پیش گرفتن ما هم مقاومت حداکثری را در پیش گرفتیم. اگر بخواهند دوباره سیاست شکست خورده را تجربه کنند، دوباره شکست خواهند خورد و ما تاکید کردیم که باید عقلانیت حداکثری را انتخاب کنند.
عراقچی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا نتایجی را میبینیم که رژیم را از جنایات خودش باز دارد گفت: تلاشهای سیاسی ما برای مقابله به تهدایدات رژیم، تلاش جامعی بوده که صورت گرفته است. این تلاشی است که با دولت سوریه هماهنگ بودیم. ایجاد صدای واحد در منطقه و جهان اسلام بسیار مهم است که فشار را بر رژیم افزایش دهد. این فشارها تا حد زیادی موثر بوده است اما نتوانسته جلوی جنایات را بگیرد. این جای تاسف است که شورای امنیت نمیتواند به وظایف خودش عمل کند. همین طور در بقیه سازمانهای یینالمللی اجازه تصمیمات قاطع توسط آمریکا داده نمیشود. میدان تعیین کننده است و مقاومت است که باید دید چگونه مقابله میکند. حزب الله امروز مجدد توامندیهای خودش را ساماندهی کرده و هر روز تلفات بیشتری به رژیم وارد میکند. رمز پیروزی مقاومت است. البته تلاش برای ایجاد صدای واحد در منطقه ادامه پیدا خواهد کرد.
در ادامه الصباغ در خصوص رایزنیهاگفت: ما مذاکرات بسیار خوبی در راستای توسعه روابط فی مابین برگزار کردیم. مذاکراتی که به نفع دو کشور خواهد بود و بازتابی از روابط راهبردی دو کشور است.
وی افزود: منطقه با تحولات عدیده ناشی از جنایات رژیم صهیونیستی مواجه است که آغاز آن علیه فلسطین بود و به لبنان کشیده شد و دیدیم که جنایتهای رژیم در خاک سوریه هم صورت گرفته است. از جمله حمله به کنسولگری ایران در سوریه که انجام شد و ما آن را محکوم کردیم.
الصباغ در ادامه گفت: ما گفتیم که بایستی جنایت رژیم صهیونیستی متوقف شود و بعد شاهد ارسال کمکهای انسادوستانه باشیم. رژیم صهیونیستی باید مجازات شود. ما با هرگونه اشغالگری مقابله میکنیم و از حق ایران برای مقابله با هر جنایتی حمایت میکنیم.
وزیر خارجه سوریه گفت: باید اشغالگری صهیونیستها در جولان پایان داده شود. ما همچنین بر همکاری دوجاتبه برای مقابله با تروریسم و خشکاندن همه ابزارهای تروریستی تاکید کردیم. ما به حمایت برخی از کشورها از این گروههای تروریستی اشاره کردیم. ما اشاره کردیم که برخی کشورها اقدامات ویرانگری را علیه حاکمیت ما اعمال میکنند و امیدواریم هماهنگیها بیشتر شود.
وزیر خارجه سوریه در پاسخ به سئوالی درباره تقویت گروههای تروریستی توسط آمریکا گفت: تشدید تنش اسرائیلی در منطقه ما در چارچوب پروژه قدیمی صورت میگیرد. پروژه آمریکایی-صهیونیستی که هدف ترسیم مجدد مرزها در منطقه است. ما از 2011 تاکنون با این ابزارهای تروریستی مواجهیم که توانستیم این گروهها را به بیرون برانیم اما برخی از آنان در شمال سوریه فعال هستند که ما در حال مقابله هستیم. رژیم در تحقق اهداف خودش شکست خورده و این همزمانی به این معناست که آنان میخواهند ما را در شمال کشور مشغول کنند.
وزیر خارجه سوریه درباره موافقتنانههای دو کشور گفت: ما کمیسیون عالی مشترک داریم. همچنین کمیسیون اقتصادی مشترک داریم که به زودی در دمشق جلسات خود را آغاز میکند. این دو کمیسیون تمام راههای همکاری دو کشور را بررسی میکنند. ما کاملا رضایت داریم از نتایج اما باید کارهای بیشتری انجام دهیم. در خصوص تحریمها علیه ایران ما این موضوع را به بحث گذاشتیم. اینکه چگونه بتوانیم در مقابل با این تحریمهای غیرقانونی مقابله کنیم. سازوکارهایی را ما باید ایجاد کنیم تا آثار زیان بار تحریمها را کاهش دهیم.
توضیحات حضرتی درباره افزایش قیمت خودرو
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت درباره افزایش قیمت خودرو توضیح داد.
الیاس حضرتی با حضور در یک گفتوگوی تلویزیونی با محوریت ۱۰۰ روز اول دولت چهاردهم درباره افزایش قیمت خودرو اظهار کرد: از ۱۳ ماه پیش مصوبهای وجود داشت مبنی بر اینکه باید قیمت خودرو افزایش یابد و دولت برای جلوگیری از سودجویی دلالان، با این کار موافقت کرد.
وی افزود: آقای پزشکیان ابتدای کار خود در دولت با سه مسأله مواجه بود که مهمترین آن وضعیت اقتصاد کشور است که نیازمند جراحی و اصلاحات اقتصادی است.
حضرتی ادامه داد: به خوبی میدانیم تا زمانی که موضوع تحریم و افایتیاف حل نشود، حل مشکلات اقتصادی ممکن نیست؛ پس سیاست خارجی دومین مسأله است و سومین مسأله کشور نیز اقداماتی است که امید را زنده کند و همبستگی ملی را افزایش دهد.
رییس شورای اطلاعرسانی دولت با بیان اینکه رییسجمهور در مدت گذشته اقدامات جدیدی انجام داد که مایه همبستگی شد، اظهار کرد: اولین اقدام این بود که رییسجمهور گفت میخواهم از زنان در سطح عالی مدیریت استفاده کنم و آن را عملی کرد.
حضرتی یادآور شد: قدم دوم این بود که رییسجمهور، جوانان دهه هفتادی و هشتادی را به سطوح میانی مدیریتی رساند و در ترمیم شکاف نسلی قدم برداشت. قدم بعدی مشکلات قومیتی بود که در این باره آقای پزشکیان از اهلسنت و اقوام مختلف مدیران مختلفی را منصوب کرده است.
وی ادامه داد: آقای پزشکیان دنبال این نبود که صرفاً فعالان در ستادهای خود را به مسئولیت بیاورد. او از همگان استفاده میکند. انتصاب افراد لایق نشان میدهد کشور به سطح خوبی رسیده است و رییسجمهور بدون اینکه به دولتهای قبلی تهمت بزند و بگوید من خرابه تحویل گرفتهام، کار را به پیش میبرد.
رییس شورای اطلاعرسانی دولت با اشاره به موضوع صرفهجویی در مصرف انرژی، گفت: خود رییسجمهور در جلسات دولت با لباس گرم حضور مییابد و دیگران را هم به صرفهجویی سفارش میکند. البته مجموعهای از سرمایهگذاران در دیدار با او اعلام آمادگی کردهاند که برای یکسال آینده ۳۰ هزار مگاوات برق تولید کنند.
حضرتی تأکید کرد: آقای پزشکیان برای حل مسئله افایتیاف به مجمع تشخیص مصلحت نظام نامه نوشتند و باید ببینیم نتیجه چه میشود. دولت همچنین میکوشد ارتباط با کشورهای منطقه و همسایه تسهیل شود و گسترش یابد.
وی یادآور شد: در ماه گذشته با مسأله مطالبات گندمکاران، پرستاران، بازنشستگان و معلمان روبرو بودیم که با اجازه رهبر انقلاب این پرداختها انجام شد. همچنین در زمینه عدالت آموزشی مقرر شده که سال آینده شهرستانی نباشد که مدرسه نداشته باشد.
حضرتی تأکید کرد: تمامی اقدامات و دستورات رییسجمهور و دولت یک پیوست عدالت و محرومیتزدایی دارد تا اقشار محروم و آسیبپذیر را در تصمیمات در نظر بگیرند.