اخبار
آغاز مسیر ایران و ازبکستان برای رسیدن به توافقنامه تجارت ترجیحی
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: سه فهرست کالایی برای کاهش تعرفه تجاری بین ایران و ازبکستان آماده شده، که در کمیسیون اقتصادی دو کشور نهایی خواهد شد.رئیس سازمان توسعه تجارت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه تجارت خارجی گفت: ازبکستان عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیاست. ما تلاش داریم تجارت ترجیحی را در آینده نزدیک با این کشور امضا کنیم.دهقان دهنوی در ادامه افزود: در جلسه وزیر صمت ایران با وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت ازبکستان که ماه جاری برگزار شد، یکی از فهرست کالا‌ها آماده و مورد توافق دو کشور قرار گرفت. در این فهرست ۱۰ کد تعرفه کالا‌های تجاری بین دو کشور کاهش یافته است.رئیس سازمان توسعه تجارت بیان کرد: به جز فهرست اول، دو فهرست دیگر هم برای افزایش تجارت ترجیحی بین کشورمان و ازبکستان در حال آماده شدن است. فهرست دوم شامل کالا‌هایی است که هر دو کشور نسبت به تجارت آنها حساسیت دارند، که کالا‌های تولید داخل شامل این فهرست است. برای این فهرست قرار شده که یک نظام تعرفه‌ای و سهمیه‌ای برای این کالا قائل شود.وی درباره فهرست سوم کالا‌های مورد مذاکره برای کاهش تعرفه تجاری بین ایران و ازبکستان هم بیان کرد: فهرست سوم شامل کالا‌های قابل توجهی است و میتواند در تجارت دو کشور تاثیر گذار باشد، که این فهرست هم در حال نهایی شدن است، که در نشست آینده کمیسیون همکاری‌های اقتصادی مشترک دو کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
 
میزان قاچاق به کشور 
بیش از ۲۰ میلیارد دلار است
رئیس سابق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه گستردگی مرزها علاوه بر مزیت هایی که دارد یک سری معایبی دارد که یکی از آن ها ورود کالای قاچاق به کشور است گفت : میزان قاچاق به کشور بالای ۲۰ میلیارد دلار است .
جلسه تودیع و معارفه نماینده ویژه رئیس جمهور و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز امروز برگزار شد.
سید مجید رضوی در این جلسه گفت: شهید رئیسی به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز وظیفه تنظیم گری بین ارگان ها جهت تسهیل مقابله با قاچاق را داده بود.
 رئیس سابق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت : گستردگی مرز ها علاوه بر مزیت ها یک سری معایبی دارد که یکی از آن ها ورود کالای قاچاق به کشور است.به گفته او: میزان قاچاق به کشور بالای ۲۰ میلیارد دلار است .
رضوی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد کم ترین نفع را از ورود کالا به کشور ملوان ها و کوله بر ها می برند. البته قوانین در زمینه کوله بری و ملوانی با پیگیری های انجام شده به تصویب رسیده است.
به گفته وی ؛ مبادی ورودی از نظر ساختاری مشکلات جدی دارند و این باید اصلاح شود.وی گفت : ناترازی سوخت مشکل دیگر ما است چرا که روزانه بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون لیتر سوخت از کشور به خارج از مرز ها قاچاق می شود.
 او گفت : سالانه حدود ۹۰ تن طلا قاچاق می شود اگر دولت همت کند و سامانه جامع تجارت را با قوت دنبال کند می شود با قاچاق در طلا مقابله کرد.