اخبار

وزیر کار: اقتصاد ایران جراحی نمی‌خواهد بلکه نیازمند فیزیوتراپی است 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: استعاره غلطی مبنی بر نیازمندی اقتصاد ایران به جراحی وجود دارد به نظر من اقتصاد ایران جراحی نمی‌خواهد بلکه احتیاج به فیزیوتراپی و تغییر سبک رفتاری دارد. 
احمد میدری - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیروز در جمع تولیدکنندگان و صنعتگران اتاق تهران اظهار کرد: با تلاش‌های فردی راه به جایی نخواهیم برد و چه بسا به بدترین وضع دچار می‌شویم، تلاش‌های فردی در یک چارچوب خاص همچون بازار رقابتی، اطلاعات شفاف تاثیر گذار است، اما در عرصه تغییر و تحول نمی‌شود هر کسی کار خودش را انجام دهد و نتیجه مطلوب بدست بیاید.
 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل کمیته مشترک را راهکار حل چالش‌های موجود عنوان کرد و افزود: با تشکیل این کمیته هر فصل یک چالش را برطرف کنیم و در این مسیر بلندپروازی نکنیم، زیرا امکان پذیر نیست. به عنوان نمونه از انبوه مشکلاتی که مطرح شد اتاق به نمایندگی اعلام کند که در زمستان ۱۴۰۳ می‌خواهیم یکی از چالش‌ها را حل کنیم.
میدری با اشاره واگذاری بنگاه‌ها گفت: الگویی دنبال می‌کنیم تا بر اساس آن بتواینم مدیریت را واگذار کنیم که در برخی صنایع از جمله صنعت هتلداری ما با ۵۸ هتل و چند خط هوایی قابل انجام است.
وی افزود: بر این اساس با حفظ مالکیت هتل ها، مدیریت آنها را برای ۲۰ سال بهره برداری واگذار می‌کنیم و به تدریج از بنگاهداری خارج می‌شویم و مالکیت را واگذار می‌کنیم، زیرا الگوی واگذاری به صورت فروش یک مرتبه در ایران به دلیل وجود مسائل حقوقی در شرکت‌ها شدنی نیست به عنوان نمونه به یکباره ملکی پیدا و پرونده‌ای رو می‌شود که ارزش دارایی نصف یا دوبرابر می‌کند. وی ادامه داد: برای تسریع در واگذاری ها، کمیته‌ای در سه ماهه اخیر تشکیل شده و با جدیت پیگیر این موضوع هستیم. با نهادهای مختلف در حال گفت‌وگو هستیم و از همکاری اتاق‌ها در این عرصه نیز استفاده خواهیم کرد.
 
 
 
 
طرح تولید گوشت قرمز با توانمندسازی روستاییان و عشایر در مدت ۵ سال
وزیر جهادکشاورزی انجام طرح تولید گوشت قرمز با توانمندسازی روستاییان و عشایر و با حمایت‌های فنی و سرمایه‌ای در مدت پنج سال را امکان‌پذیر دانست.
غلامرضا نوری در دیدار با پرویز فتاح - رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) - توسعه همکاری و حمایت از تولید در راستای افزایش خوداتکایی در تولید گوشت قرمز را برنامه در دست اقدام اعلام کرد و سیاست روستامحوری و ایجاد مشاغل خرد را راه برون‌رفت از مشکلات موجود دانست.وی گفت: الگوی موفق طرح جهش تولید در دیم‌زارها، مبنای توسعه همکاری وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای اجرای طرح‌های خوداتکایی در دیگر محصولات اساسی از جمله تولید گوشت قرمز است.
نوری با یادآوری پیام مقام معظم رهبری در توفیق طرح افزود: پیام دلگرم کننده معظم له عزم ما را برای اجرای طرح تولید گوشت قرمز، افزایش تولید برنج و دیگر محصولات اساسی جزم کرده است.
وزیر جهاد کشاورزی به جوانب طرح جهش تولید در دیم‌زارها اشاره کرد و گفت: این طرح موفق هم‌زمان تولید، افزایش خوداتکایی و تامین معیشت کشاورزان به ویژه قشر فرودست را به دنبال داشت.
وی امنیت غذایی را مؤلفه تاثیرگذار حاکمیتی خواند و گفت: برای افزایش ضریب خوداتکایی، دولت و نهادهای حاکمیتی تامین امنیت غذایی مردم را در صدر برنامه‌های راهبردی قرار داده‌اند.
نوری مبنای طرح تولید گوشت قرمز را راه‌اندازی دامداری خرد سنتی و احیای تولید کشاورزی در روستاها اعلام کرد و افزود: رویه غلط گذشته روستاها را از کارکرد تولیدی دور کرده است که با ایجاد دامداری‌های کوچک‌مقیاس به ویژه در دام سبک، کسری نیاز گوشت قرمز کشور را در یک مدت کوتاه پنج‌ساله به خودکفایی خواهد رساند.
وی حمایت از این طرح را در بخش عشایری، پربازده دانست و گفت: وزارت جهادکشاورزی در اجرای طرح گوشت قراردادی با عشایر و تامین نهاده مدت‌دار موفق بود و نمونه تکامل یافته آن در همکاری ستاد و وزارت برای افزایش تولید گوشت قرمز و ایجاد اشتغال روستایی و عشایری نتایج مثبتی خواهد داشت.
وزیر جهادکشاورزی انجام طرح تولید گوشت قرمز با توانمندسازی روستاییان و عشایر و با حمایت‌های فنی و سرمایه‌ای در مدت پنج سال را امکان‌پذیر دانست و گفت: ارائه خدمات واکسیناسیون، نهاده‌های دامی، کمک‌های مراقبتی، تلقیح مصنوعی، چندقلوزایی و جیره‌ غذایی در پیشبرد طرح موثر خواهد بود.
 
 
 
 
رئیس سازمان ملی استاندارد: تراز تجاری تهران و مسکو ۲ برابر می‌شود
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، آمار تبادلات تجاری بین دو کشور ایران و روسیه را در سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برآورد کرد و افزود: با امضای تفاهم نامه همکاری میان دو شرکت بازرسی ایران و روسیه، تراز تجاری در سال پیش رو حداقل به ۲ برابر افزایش می یابد.
شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران و شرکت (ROSTEST) به عنوان نمایندگان صنعت تست و بازرسی از کشورهای ایران و روسیه با نظارت سازمان ملی استاندارد ایران INSO و آژانس قانونگذاری فنی و اندازه شناسی روسیه، تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
مراسم انعقاد این قرارداد مشترک با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نمایندگان بخش خصوصی امروز (سه شنبه) به صورت ویدئو کنفرانس در سازمان ملی استاندارد ایران برگزار شد.
«مهدی اسلام پناه» رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در این مراسم، اهمیت گسترش همکاری دو کشور را در سطح بین المللی دانست و گفت: افق راهبردی این تعامل تقویت توان اقتصادی شرکاء استراتژیک دانست که مورد تاکید رهبران دو کشور است.
وی حضور دو کشور ‌در بریکس، شانگهای و اوراسیا را نمادی از تعاملات اقتصادی مشترک برشمرد و گفت: ایران و روسیه جزو شرکای استراتژیک محسوب می‌شوند.
اسلام پناه، با بیان اینکه این تفاهم نامه منجر به تسهیل و تسریع تجارت بین دو کشور می شود، اذعان داشت: عزم دو کشور مقابله، دور زدن و در نتیجه بی اثر کردن تحریم‌های ظالمانه است که با گسترش همکاری مسیر رشد و توسعه اقتصادی را فرآهم می‌کند.
در ادامه، «شالایف» رئیس استاندارد روسیه با بیان اینکه این تفاهم‌نامه موثر در توسعه تعاملات تجاری و اقتصادی بین دو کشور خواهد بود، اظهار داشت: ارتباط سازمان های ملی استاندارد ایران و روسیه نباید فقط به استانداردسازی و همراه سازی استانداردها رقم بخورد، بلکه باید در میدان عمل برای تجار و بازرگانان وهمچنین فعالین اقتصادی دو کشور مثمرثمر باشیم.
وی با اشاره به آغاز همکاری دو شرکت بازرسی پس از انعقاد این تفاهم‌نامه، تصریح‌کرد: هر ساله شاهد روند روبه رشد تعاملات تجاری بین ایران و روسیه هستیم که این تفاهم‌نامه هم آن را تسهیل و هم تسریع خواهد کرد.
«الگا والریونا» مدیرعامل ROSTEST نیز با تقدیر از روسای استاندارد ایران و روسیه برای حمایت از همکاری مشترک، گفت: با بستری که دولتمردان ایجاد کردند، توانستیم زبان مشترک برای تنظیم سند مشترک داشته که تعاملات تجاری را در سطح وسیعی گسترش می بخشد.گفتنی است با توجه به عضویت نظام استاندارد سازی و تایید صلاحیت ایران در مجامع بین المللی اتحادیه تایید صلاحیت منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه APAC و اتحادیه بین المللی تایید صلاحیت آزمایشگاهی ILAC و امکان انجام خدمات تست و بازرسی توسط نهادهای ارزیابی انطباق ایرانی، در یک سال گذشته مذاکرات و توافقاتی میان سازمان‌های ملی استاندارد ایران و روسیه با هدف تسهیل تجارت و رفع موانع صادرات و واردات کالا به ویژه در زمینه اقلام غذایی و کشاورزی انجام شده است.