اخبار
نخستین سری دستگاه پرداخت الکترونیکی در جایگاههای عرضه سوخت نصب میشود
معاون وزیر نفت گفت: با توجه به اختلالهای ایجاد شده به زودی نخستین سری از دستگاه پرداخت الکترونیکی در جایگاههای عرضه سوخت کشور نصب میشود.
کرامت ویس کرمی مدیرعامل شرکت پخش فرآورده های نفتی گفت: در جایگاه های عرضه سوخت خدمات پرداخت وجه ۱۰۰ درصد از طریق کارت های بانکی انجام می شود، اما متاسفانه در چند هفته گذشته با توجه به خللی که در این حوزه ایجاد شد به تمامی بانک ها اعلام کرده ایم در صورت امکان و ارائه خدمات پرداختی در این حوزه دارند می توانند در این بخش ورود کنند.
وی ادامه داد: معطلی هرچندکوتاه از سوی کاربران باعث ایجاد ترافیک و مشکلات بسیاری می شود؛ بنابراین در همین زمینه از تمامی بانک ها دعوت کرده ایم که در صورت تامین زیرساخت های لازم می توانند به این بخش ورود کنند که در حال حاضر علاوه بر بانک ملت، بانک ملی هم در جهت ارائه خدمات پرداخت الکترونیکی امکانات لازم را فراهم کرده است.معاون وزیر نفت با بیان اینکه به زودی نخستین سری این دستگاهها در جایگاههای عرضه سوخت نصب میشوند، گفت: جایگاهها به دو سامانه مجهز میشوند، یکی سامانه پرداخت الکترونیکی بانک ملت که تاکنون موجود بوده و دیگری پرداخت الکترونیکی بانک ملی که در صورت بروز اختلال، دیگری به مشتریان خدمات ارائه میدهد.
سخنگوی صنعت آب کشور :
اطلاعات و دادههای برداشت از چاهها
نقش مهمی در حکمرانی مطلوب آب دارد
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: اطلاعات برداشت از چاهها نقش و جایگاه مهمی در حکمرانی مطلوب آب دارد.
تبیین اهمیت اطلاعات برداشت از چاهها و جایگاه آنها در حکمرانی مطلوب آب در جلسهای با حضور مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور، مدیر کل دفتر تحقیق، توسعه و فناوری اطلاعات و مدیر کل دفتر توسعه نظامهای فنی، بهرهبرداری و دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منابع آب ایران، معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای قزوین و جمعی از مدیران و نمایندگان شرکتهای کنتورسازی در محل شرکت آب منطقهای قزوین مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
«فیروز قاسمزاده» مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور و سخنگوی صنعت آب در این جلسه ضمن تبیین اهمیت اطلاعات برداشت از چاهها و جایگاه آنها در حکمرانی مطلوب آب، به ضرورت ایجاد بستر یکپارچهای برای جمع آوری این اطلاعات تاکید کرد و به ضرورت همکاری شرکتهای تولید کننده کنتور در پیادهسازی این سامانه و تبادل دادههای اصیل با آن اشاره کرد.
شایان ذکر است در این جلسه نسخه اولیه سامانه که در بردارنده اطلاعات برخط کنتورهای استان قزوین بود، ارائه و دیدگاههای طرفین برای ادامه کار طرح شد.
آمادگی تولید انرژی در نیروگاه نکا
10.5 درصد افزایش یافت
آمادگی تولید انرژی نیروگاه شهیدسلیمی نکا در شش ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 10.5 درصد افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولیدبرق نکا با اعلام این خبر به شاخص های مثبت تولید انرژی نیروگاه در نیمه نخست امسال اشاره کرد و گفت: در فصل تعمیرات سال گذشته علاوه بر اجرای 14 برنامه تعمیراتی در همه واحدهای بخاری و بلوک سیکل ترکیبی، چندین پروژه بازیابی توان و رفع محدودیت تولید از جمله تعویض لوله های سقف بویلر واحدهای یک و 2، لایروبی مداوم و افزایش سطح حوضچه آبگیر واحدهای بخار، تعمیرات و تمیزکاری تجهیزات مسیر آب دریا و تعمیرات اساسی و احیای گروه 29 سیستم آب ژاول سازی، انجام شد که در نتیجه شاخص آمادگی تولید انرژی واحدها در ایام پیک مصرف تابستان نسبت به سال گذشته 10.5 درصد رشد کرد و نرخ خروج واحدها نیز در شش ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 28 درصد کاهش یافت.
نوراله ادبی فیروزجائی همچنین افزایش 260 مگاواتی توان عملی تولید واحدهای بخار را از دیگر شاخص های عملکردی در تابستان امسال ذکر کرد و افزود: خوشبختانه با اجرای برنامه تعمیرات اساسی پمپهای 3 و 6 آب دریا، واش پمپ ها و تمیزکاری و تعمیر فیلترها و تجهیزات مسیر خنککاری آب دریا و به مدار آمدن همه پمپ های هشتگانه آب دریا در ایام پیک مصرف پس از سه سال، توان عملی تولید واحدهای بخار در مقایسه با تابستان دو سال ماقبل طی دو مرحله به میزان مجموع 260 مگاوات ارتقاء یافت.
وی ادامه داد: در 6 ماهه ابتدای امسال بدلیل افزایش شاخص پایداری تولید و کاهش نرخ خروج واحدها، تولید انرژی در بلوک سیکل ترکیبی هم نسبت به سال گذشته 29 درصد و در مجموع تولید انرژی کل نیروگاه نیز 13.5 درصد رشد داشته است.
نیروگاه شهیدسلیمی نکا با 2214 مگاوات ظرفیت منصوبه تولید، دومین نیروگاه حرارتی کشور است که میتواند با تولید بیش از 4 درصد برق کشور، نقش مؤثری در پایداری شبکه سراسری برق کشور دارد.
در نیمه نخست سال صورت گرفت
تصفیه 22 میلیون مترمکعب فاضلاب
در استان همدان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: در شش ماه ابتدای سال جاری 22.7 میلیون متر مکعب فاضلاب در استان جمع آوری و تصفیه شده است.
فرهاد بختیاریفر اظهار کرد: حداکثر ظرفیت تصفیهخانه فاضلاب شهر همدان 1280 لیتر بر ثانیه است، اما در حال حاضر این تصفیهخانه با متوسط دبی 850 لیتر بر ثانیه در حال بهرهبرداری و تصفیه فاضلاب است.
بختیاریفر تصریح کرد: تصفیهخانه فاضلاب شهر همدان با ارسال سالانه 16 میلیون مترمکعب پساب به صنایع منطقه، از جمله؛ پتروشیمی هگمتانه، نیروگاه شهید مفتح و شهرک صنعتی ویان، علاوه بر رونق اقتصادی و بهبود کسب و کار منطقه، از برداشت منابع زیرزمینی نیز جلوگیری میشود.
وی با بیان اینکه استفاده از پساب به عنوان یک منبع جایگزین آب، به دلیل بحران کمآبی و افزایش تقاضا برای آب در بسیاری از کشورها اهمیت بالایی یافته است، مطرح کرد: پساب، آبی است که از فعالیتهای شهری، صنعتی و کشاورزی بازمیگردد و میتوان آن را پس از تصفیه و پالایش، به چرخه مصرف بازگرداند. این اقدام نهتنها به تأمین آب برای مصارف مختلف کمک میکند، بلکه اثرات زیستمحیطی ناشی از تخلیه پسابهای آلوده به طبیعت را کاهش میدهد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به استفاده از پساب در کشاورزی و صنعت، عنوان کرد: استفاده از پساب تصفیهشده باعث میشود منابع آب شیرین برای مصارف حیاتیتر ذخیره شوند و در عین حال، امکان آبیاری اراضی بیشتری فراهم شود. همچنین در صنعت، با جایگزینی آبهای بازچرخشی به جای آب شیرین، میتوان در هزینهها صرفهجویی کرد و آلودگیهای زیستمحیطی را کاهش داد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از پساب به ارتقای پایداری منابع آب و حفاظت از اکوسیستمها کمک میکند. این اقدام میتواند به جلوگیری از خشک شدن رودخانهها و کاهش سطح آبهای زیرزمینی کمک کند و به حفظ تعادل زیستمحیطی کمک شایانی داشته باشد.