اخبار

نقش 18 هزار میلیارد ریالی تسهیلات بانک کشاورزی در تجهیز ناوگان مکانیزاسیون بخش کشاورزی

بانک کشاورزی در هشت ماهه نخست سال 1403 بالغ بر 18 هزار میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی به متقاضیان پرداخت کرده است.
شعب این بانک با هدف انجام رسالت خود در زمینه ارتقای شاخص و ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی، از ابتدای سال 1403 تا اواخر آبان ماه جمعا 18 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای خرید بیش از چهار میلیون دستگاه ادوات و ماشین آلات کشاورزی به فعالان این بخش پرداخت کرده اند.
بر اساس این گزارش، بانک کشاورزی با حمایت از تجهیز ناوگان ماشین آلات و ادوات بخش کشاورزی و تزریق فناوری های نوین برای تسهیل و استاندارد سازی عملیات کاشت، داشت ، برداشت و تولید محصول، نقش مهمی در گذار از کشاورزی معیشتی و سنتی به کشاورزی اقتصادی و صنعتی و نهایتا بالابردن کیفیت و کمیت تولیدات کشاورزی و صنایع وابسته با هدف جهش تولید، رشد صادرات، رونق اقتصادی و تامین امنیت غذایی کشور داشته است.
شایان ذکر است، پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی جزو اولویت های اعتباری بانک کشاورزی است و بدون محدودیت منابع درچارچوب مقررات در شعب این بانک پرداخت می شود.
 
 
 
 
 
دستورالعمل تخصصی شدن بانک‌ها تدوین خواهد شد
معاون نظارت بانک مرکزی گفت: تا یک ماه آینده اولین دستورالعمل بانک‌های تخصصی را به تصویب می‌رسانیم.
آقای فرشاد محمدپور در نشست هم اندیشی رئیس کل بانک مرکزی با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در محل اتاق ایران درباره تخصصی شدن بانک‌ها گفت: این موضوع جزو اولویت ماست و تا یک ماه آینده اولین دستورالعمل آن را به تصویب می‌رسانیم.
محمدپور بیان کرد: همه بانک‌ها با نسبت یکسانی با صنعتگران و تولیدکنندگان و مردم عادی رفتار می‌کنند. درحالی‌که وقتی بانک‌ها تخصصی می‌شوند لزوماً نسبت‌های احتیاطی آنها یکسان نخواهد بود. بخشی از محدودیت‌های فعلی ناشی از این است که رفتار بانک‌ها با همه یکسان است همان‌طور که رفتار مراجعه‌کنندگان هم با همه بانک‌ها یکسان است؛ بنابراین تا آخر سال اتفاق‌های مهمی در این حوزه رخ خواهد داد.
معاون نظارت بانک مرکزی در ادامه در خصوص سرمایه بانک‌ها گفت: سرمایه نظارتی کل نظام بانکی که مبنای پرداخت تسهیلات است، منفی است. در واقع تا پیش از این منفی ۳ درصد و الآن منفی نیم درصد است. تمرکز اصلی بانک مرکزی بهبود این سرمایه در بانک‌های دولتی و خصوصی است. برنامه این است که آن را به مثبت ۲ درصد تا آخر امسال برسانیم. در این صورت توان پرداخت تسهیلاتی بانک‌ها بهبود خواهد یافت.
محمدپور افزود: سرمایه بانک‌ها پایین است و در ۲۰ سال گذشته بانک‌ها کوچک مانده‌اند. استراتژی ما این است که این سرمایه را افزایش دهیم. سال گذشته نسبت به کل سرمایه نظام بانکی حدود ۷۰ درصد رشد سرمایه بانک‌ها اتفاق افتاد. اما ما می‌خواهیم تا پایان ۱۴۰۳ سرمایه بانک‌ها دو برابر شود. در این صورت دغدغه‌های تسهیلاتی رفع خواهد شد.
معاون نظارت بانک مرکزی همچنین ادامه داد: ذی نفع واحد، تسهیلات کلان و تخصصی شدن بانک‌ها سه موضوعی است که فعالان اقتصادی بسیار با آنها درگیر هستند و این موضوعات در بانک مرکزی در حال بازبینی و اصلاح دستورالعمل‌ها است و تا یک ماه آینده اولین دستورالعمل بانک‌های تخصصی را به تصویب می‌رسانیم.
 
 
 
 
معاون سازمان بورس اعلام‌کرد:
۳ عامل مهم در افزایش حجم معاملات و رونق بازار سهام
معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، کاهش ریسک‌های سیستماتیک، افزایش نرخ ارز نیمایی، کاهش نرخ سود و در نظر گرفتن منافع بنگاه‌ها در بودجه را سه عامل افزایش قابل ملاحظه در حجم و قیمت معاملات دانست.
«رضا عیوضلو» افزود: به بورس و فرابورس تاکید کرده‌ایم شرکت‌هایی که از پتانسیل خوبی برخوردارند را در فهرست خود برای عرضه‌های اولیه قرار دهند تا بتوان سهامداران را به خوبی جذب کرد.
معاون نظارت بربورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: در روزهای اخیر شاهد افزایش قابل ملاحظه در حجم و قیمت معاملات بودیم و این مساله به سه عامل مختلف بستگی دارد؛ نخست اینکه ریسک‌های سیستماتیک مانند شرایط منطقه‌ای تا حد قابل توجهی کاهش داشته و عدم اطمینان‌ها در بازار رو به کاهش است.
وی اضافه کرد: عامل دوم به عوامل بنیادی ارتباط دارد، بخش اول مربوط به نرخ سود است که با همکاری دو جانبه میان سازمان بورس و بانک مرکزی جمع‌بندی و سیاستگذاری‌های خوبی در حال انجام است و این نرخ سود تا سطح قابل ملاحظه‌ای کاهش خواهد داشت. بخش دوم، مربوط به سودآوری شرکت‌ها است که به متغیرهای تاثیرگذاری بازمی‌گردد که بانک مرکزی در آن دخیل است؛ به عنوان مثال، افزایش نرخ ارز نیمایی در صورت‌های مالی شرکت‌ها به خوبی قابل مشاهده است.
عیوضلو تصریح‌کرد: عامل سوم، در ارتباط با متغیرهای بودجه‌ای مانند در نظر داشتن منافع بنگاه‌های تولیدی در بودجه بوده که مذاکرات و جلسات تاثیرگذار و خوبی بین سازمان و دولت و مجلس انجام شده است.
معاون نظارت بربورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار درباره سیاست‌های خارجی تا چه حد بر روی بازار اثر مستقیم داشته و چشم‌انداز مثبتی برای بازار ایجاد می‌کند گفت: به طور قطع این سیاست‌ها انتظارات بازار را شکل می‌دهد و بازار این انتظار را دارد که روابط خارجی و تسهیل در صادرات راحت‌تر شرکت‌ها اتفاق بیفتد.
وی درباره تاثیر سیاست خارجی بر بازار افزود: سیاست‌های خارجی اثر بلند مدتی بر بازار سرمایه دارد به طوری که این موضوع چشم‌انداز بازار را می‌سازد.
عیوضلو درباره اینکه فهرستی از عرضه‌های اولیه از سوی بورس و فرابورس آماده شده، چه تضمینی برای سودآوری وجود دارد، اظهار داشت: تعداد شرکت‌های پایدار، انگشت شمار است اما معمولا در ماه‌های ابتدایی از بازدهی خوبی برخوردار بوده‌اند. نکته مهمی که مطرح می‌شود این است که حضور شرکت‌های با ثبات می‌تواند به بازار قوام دهد و حتی می‌تواند چشم‌انداز خوبی به بازار دهد.
وی افزود: این درحالیست که به شرکت بورس و فرابورس هم تاکید کرده‌ایم که شرکت‌هایی که از پتانسیل خوبی برخوردارند را در لیست خود قرار دهند تا بتوان سهامداران را به خوبی جذب کرد.
 
 
 
 
 
آغاز ثبت‌نام متولدین سال ۱۴۰۲ برای دریافت سهام رایگان
والدین متولدین سال ۱۴۰۲ جهت خرید سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس اقدام کنند.
وزارت امور اقتصادی و دارایی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: سرمایه‌گذاری برای نوزادان، تضمین‌کننده شرایط زندگی بهتر و یک پشتوانه مالی برای آینده آنهاست. دولت چهاردهم در راستای اجرای تکلیف قانونی تعیین شده در حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تلاش کرده است تا با اعطای مقدار مشخصی سهام صندوق‌های قابل‌معامله در بورس به نوزادان، به‌نوعی از فرزندآوری حمایت کند وبا استفاده از ظرفیت بازار سرمایه پشتوانه مالی برای آینده کودکان بسازد.
طبق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دولت به هر کودکی که در سال ۱۴۰۲ متولد شده است، معادل بیست و سه میلیون ریال سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس اعطا می‌کند. منابع مالی لازم برای خرید سهام این گروه از نوزادان سالانه از طریق قوانین بودجه تأمین می‌گردد.
نکته قابل‌توجه اینکه، اسامی تمامی متولدین سال ۱۴۰۲ در سامانه ملی خدمات دولت هوشمند وجود دارد و با ورود کد ملی متولد ۱۴۰۲ اطلاعات فرد مشاهده و مراحل ثبت‌نام انجام می‌شود.
سهام تا سن ۲۴ سالگی فرزند به همراه سود بلوکه خواهد شد. از ۲۴ سالگی به بعد مبلغ سهام توسط فرزند قابل‌برداشت است. درصورتی‌که فرد قبل از ۲۴ سالگی ازدواج کند می‌تواند زودتر از وقت مقرر از سهام خود استفاده کند.
بر این اساس با توجه به آغاز ثبت‌نام متولدین سال ۱۴۰۲ برای خرید سهام صندوق‌های قابل‌معامله در بورس، مطابق ماده (۱۱) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، والدین این کودکان با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانیmy.gov.ir و واردکردن کد ملی کودک در «پنجره تشویق جوانی جمعیت» ، مراحل ثبت‌نام را انجام بدهند.
رعایت نکات مهم در موقع ثبت‌نام:
۱- والدین محترم از صحیح بودن کد پستی در هنگام ثبت‌نام، اطمینان حاصل نمایند.
۲- والدین محترمی که از امتیاز افتتاح حداکثر دو حساب سپرده بانکی برای هر فرد زیر ۱۸ سال، برای فرزند متولد سال ۱۴۰۲ خود استفاده نموده‌اند، ابتدا مبادرت به بستن یکی از حساب‌ها و سپس اقدام به ثبت‌نام نمایند.
 
 
 
 
 
تقدیر از مدیرعامل بانک ملی ایران در همایش یاوران اشتغال کمیته امداد
در همایش تقدیر و تجلیل از یاوران اشتغال کمیته امداد امام خمینی (ره)، با حضور عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی ، مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) ، از دکتر ابوالفضل نجارزاده مدیرعامل بانک ملی ایران، به دلیل حمایت‌های بی‌دریغ در زمینه ایجاد اشتغال و خودکفایی مددجویان و پرداخت تسهیلات حمایتی تقدیر به عمل آمد.
این همایش که با حضور عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی، عباس مرادپور معاون بانک، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد، ابوالفضل نجار زاده مدیر عامل بانک ملی ایران، مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره )  و جمعی از مدیران ارشد شبکه بانکی کشور برگزار شد، تلاش‌های ارزشمند بانک ملی ایران در راستای حمایت از اشتغال و توانمندسازی اقشار نیازمند، مورد تحسین قرار گرفت.
وزیر اقتصاد در این مراسم ضمن تأکید بر اهمیت نقش نهادهای حمایتی و شبکه بانکی در ایجاد فرصت‌های برابر، اظهار داشت: تلاش برای توانمندسازی افراد و کاهش هزینه‌های اجتماعی از مهم‌ترین اقداماتی است که باید در اولویت قرار گیرد. همکاری مؤثر بانک‌ها و نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) می‌تواند به کاهش ورودی مددجویان به این سیستم و گسترش اشتغال در کشور منجر شود.
وی با اشاره به نقش مهم منابع قرض‌الحسنه و تسهیلات حمایتی در تحقق این اهداف افزود: شبکه بانکی کشور با ارائه تسهیلات مناسب، نقش مهمی در این مسیر ایفا کرده است. این اقدامات می‌تواند در کاهش فشارهای بودجه‌ای و اجتماعی دولت نیز مؤثر باشد.
همتی با تاکید بر سرعت گرفتن روند پرداخت تسهیلات به مددجویان و کمک به اشتغالزایی آنان گفت: دولت و نظام بانکی با تمام توان برای تحقق این اهداف در کنار کمیته امداد قرار دارند و باید بتوانیم عقب‌ماندگی‌های برنامه را در این زمینه برطرف کنیم.
وزیر اقتصاد ضمن تقدیر از تلاش های بی وقفه تمامی مدیران و کارکنان شبکه بانکی، ابراز امیدواری کرد که با اقدامات موثر در زمینه تامین مالی تولید و گسترش اشتغال، رشد اقتصادی کشور بار دیگر شتاب گیرد.
مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز در این مراسم گفت: با کمک همه جانبه شبکه بانکی، در سال گذشته ۲۶۷ هزار و ۷۰۰ فرصت شغلی در کل کشور ایجاد شد.
وی در پایان سخنان خود افزود: ۵۳۱ هزار و ۴۳۰ نفر از مددجویان بین ۱۸ تا ۴۰ سال مستعد اشتغال هستند که با سرانه تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی برای آن ها می توان ۲۰۰ هزار شغل ایجاد کرد.
گفتنی است بانک ملی ایران همواره در انجام مسئولیت‌های اجتماعی خود پیشگام بوده و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و توانمندسازی آنان را یکی از وظایف اصلی خود می‌داند. اقدامات صورت گرفته در زمینه توانمندسازی مددجویان و اشتغالزایی آنان نیز گامی مؤثر در جهت کاهش محرومیت و ایجاد فرصت‌های برابر برای همه اقشار جامعه است.