چاره ای غیر از اصلاحات اقتصادی ساختاری نداریم
در این موضوع کمترین شک و شبهه ای وجود ندارد که اقتصاد ایران باید اصلاح شود، آن هم اصلاحات ساختاری، در صورتی که اصلاحات ساختاری در دستور کار قرار بگیرد می توان امیدوار بود در میان مدت از مشکلات کنونی عبور کنیم و در مسیر رشد و توسعه اقتصادی قرار بگیریم.
آنچه در این مهم حائز اهمیت است حرکت به سمت اصلاحاتی اساسی در همه زمینه هاست اعم از اصلاحات بودجه ای، بانکی، ارزی تا مالیاتی، هر چند طی سال های اخیر در زمینه اصلاحات مالیاتی فعالیتهای قابل توجهی صورت گرفته اما تا رسیدن به مقصود فاصله معنا داری در بسیاری زمینه ها وجود دارد.
برای عبور از بحران های اقتصادی که آسیب های اجتماعی، فرهنگی و بعضا سیاسی به دنبال دارد ناچاریم لیستی از مشکلاتی که ناشی از سوء مدیریت ها و تحریمهاست را آماده کنیم، با توجه به اینکه نیمی از موضوع رفع تحریم وابسته به ماست و بخش دیگر در مذاکره وابسته به طرف غربی است لذا باید در گام اول به سمت اصلاحات اساسی ساختاری داخلی اقتصادی برویم.
بی شک یکی از اساسی ترین اصلاحاتی که در داخل باید کلید زده شود اصلاح نظام پول یو مالی است. یعنی در این امر فوریت وجود دارد و باید بالفور این روند را دراقتصاد در نظام بانکی و مالی کشور کلید زد.
برای اینکه از مسیر رشد و توسعه دور نشویم و از دنیا عقب نیفتیم نباید منتظر رفع تحریم ها باشیم، بلکه باید از داخل اصلاحات داخلی به معنای واقعی را بدون توجه به اینکه منافع چه کسانی و چه گروه هایی از دست می رود یا حاصل می شود آغاز کنیم، یعنی باید به تامین منافع ملی در راستای رشد اقتصادی کشور بیش از هر موضوع دیگری فکر کنیم.
لازم به ذکر است قبل از اصلاحات در نظام مالی باید به سمت اصلاحات در نظام پولی کشور برویم به این معنا که لازم است بانک مرکزی اصلاحاتی اساسی را در این حوزه رقم زند. اصلاحاتی که بخش قابل توجهی از آن در نرخ تسعیر ارز، روابط بین بانکی، حجم نقدینگی و نظام مالی هم تراز شدن بودجه دولت و اصلاح نظام مالیاتی می تواند صورت داده شود.
اصلاح بودجه نیز موضوعی است که سالهای  بسیار است بر آن تاکید می شود در صورتی که بودجه اصلاح شود بخشی از تورمی که اینک در بودجه ها وجود دارد برطرف می شود. اصلاحات بودجه ای به واسطه اثراتی که بر از بین رفتن کسری بودجه دارد موضوع مهمی است بنابراین بخش قابل توجهی از اصلاحات اقتصاد ایران باید در این بخش رقم زده شود.
 تسهیل فضای کسب و کار نیز یک اولویت مهم است با توجه به اینکه متاسفانه آمارها حاکی از آن است که رتبه کسب و کار ایران مطلوب نیست. اصلاحات فضای کسب و کار بسیار حائز اهمیت است چرا که به رشد تولید، رشد اشتغالزایی، بالا رفتن میزان صادرات و ارز آوری و درآمد زایی و رفاه جامعه منجر می شود.