عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
رشد اقتصادی از تغییر نگاه و رویکرد مسوولین به اقتصاد و سیاست ایجاد می شود
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و استاد اقتصاد گفت: تا زمانی که سیاست خارجی بر اقتصاد تاثیر می گذارد و بازار ارز را از خود متاثر می کند نمی توان به قرار گرفتن در مسیر رشد صنعت و صنعتی شدن کشور امیدوار بود.
مرتضی عزتی اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت و گو با اخبار صنعت در خصوص موضوع چگونگی رشد پایدار اقتصادی کشور به مولفه های مهم این حوزه اشاره کرد و گفت: در این موضوع شکی نیست برای دست یابی به رشد اقتصادی و آغاز اصلاحات اقتصادی در وهله اول تفکر مسئولین تراز کشور یعنی مسوولین درجه یک نظام باید تغییرات جدی کند، یعنی آنها باید اقتصاد کشور را اولویت اول خود قرار دهند.
وی در این باره توضیح داد: در صورتی که خواهان رشد اقتصادی و ارتقای جایگاه اقتصادی خود رد منطقه و فرامنطقه هستیم باید روی این موضوع کار کنیم و جدی باشیم . ارتقای جایگاه خود از نظر علمی، باز کردن مسیر برای سرمایهگذاری و ائتلاف بیشتر با خارج از کشور در راستای رفع تحریم ها وباز شدن درهای کشور به روی اقتصاد جهانی زمینه ساز تغییراتی جدی در اقتصاد است.
مرتضی عزتی معتقد است: برای برون رفت از وضعیت فعلی اقتصادی کشور لازم است همه امکانات برای ایجاد تغییرات جدی به کار گرفته شود از نیروهای نظامی، انتظامی، مجلس، دولت، وزارتخانهها، بانک و بورس، با توجه به اینکه امکانات و ظرفیت های بسیار زیادی برای رشد اقتصادی داریم در صورت استفاده از پتانسیل های موجود می توانیم در میان مدت شاهد رشدهای بالای اقتصادی باشیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس افزود: بخش قابل توجهی از تغییرات اساسی که در اقتصاد ایران باید رخ دهد با تغییر تفکر و اندیشه و نگاه سیاستگذاران به اقتصاد آغاز می گردد. در صورتی که مسوولین به سمت رشد اقتصادی تغییر جهت ندهند نمی توانیم شاهد رشد اقتصادی باشیم وبه اقتصادی بسته تر از آنچه در آن قرار داریم نزدیک تر می شویم.
وی در این باره یادآور شد: تمام تغییرات از تفکرات آغاز می شود. حتی اگر سرمایه های زیادی داشته باشیم تا زمانی که مسیر سیاست خارجی تغییر نکند، تحریم ها رفع نشود و سایه تنش های نظامی و سیاسی بر سر کشور نباشد نمی توان به سرمایه گذاری در اقتصاد امیدوار بود.
مرتضی عزتی استاد اقتصاد بیان داشت: تنش های نظامی و سیاسی مانع بزرگ و ابزار بازدارنده بسیار قوی بر سر راه سرمایه گذاری در اقتصاد است. تا زمانی که سیاست خارجی بر اقتصاد تاثیر می گذارد و بازار ارز را از خود متاثر می کند نمی توان به قرار گرفتن در مسیر رشد صنعت و صنعتی شدن کشور امیدوار بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس معتقد است: وقتی کشور درگیر تلاطمهای امنیتی و نظامی است هیچ سرمایه گذاری رغبت نمی کند در اقتصاد ایران سرمایه گذاری کند، سرمایه های داخلی در این فضا راهی به غیر از خروج از کشور پیش پای خود نمی بینند، پس رشد صنعتی در این شرایط امکانپذیر نیست.
مرتضی عزتی استاد اقتصاد یادآور شد: هیچ رشدی بی دلیل نیست. با زور و تکلیف نیز نمی توان هیچ سرمایه گذاری راوادار به سرمایه گذاری درفضای پرتنش سیاسی و نظامی کرد. وقتی دولت یکی از بزرگترین بدهکاران کشور است و کسری بودجه دارد و در تامین امور روزمره خود مانده پس نمی تواند در اقتصاد سرمایه گذاری کند بنابراین تفکر حاکم بر ذهن مسوولین باید تغییر کند تا زمینه های لازم برای حرکت به سمت رشد اقتصادی و رشد صنعتی کشور فراهم شود.