اخبار
افزایش ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور به بیش از ۴ هزار مگاوات تا سال آینده
وزیر نیرو از افزایش قابل توجه ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی تا پایان سال جاری و نیز در سال آینده خبر داد. عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو اعلام کرد که شبکه برق کشور، شبکه بزرگی است و با ظرفیت تولید و مصرف سالانه حدود ۳۵۰ میلیارد کیلووات ساعت برق، پتانسیل جذب و نصب بیش از ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی را به لحاظ فنی دارد.وی ادامه داد: ما در حال تلاش برای تحقق این پتانسیل با همکاری بخش خصوصی هستیم. محیط سرمایه‌گذاری را جذاب و بازار مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنیم تا همکاری کنند. از ابتدای دولت نیز تاکنون قراردادهای قابل توجهی در این زمینه منعقد شده است.وزیر نیرو با اشاره به اینکه نیروگاه‌هایی هم که در برنامه بوده‌اند، به مدار اضافه شده‌اند، گفت: تا پایان سال جاری، تا ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور اضافه خواهد شد. با توجه به اینکه ظرفیت فعلی نیروگاه‌های خورشیدی کشور تا الان حدود ۱۲۰۰ مگاوات بوده است، با این افزایش، پیش‌بینی می‌شود که تا سال آینده این رقم به بیش از ۳ تا ۴ هزار مگاوات برسد و این رقم قابل توجهی است.
 
بزرگ‌ترین پالایشگاه سوریه 
پس از توقف جریان نفت ایران تعطیل شد
«پالایشگاه بانیاس»، بزرگ‌ترین پالایشگاه سوریه فعالیت خود را به‌دنبال توقف دریافت نفت خام از ایران تعطیل کرده‌است.ابراهیم مسلم مدیرعامل پالایشگاه «بانیاس» سوریه گفت این پالایشگاه با ظرفیت بین ۹۰ تا ۱۰۰ هزار بشکه در روز، آخرین بنزین خود را در روز جمعه تولید کرده‌است.وی گفت این پالایشگاه در مرحله تعمیرات و نگهداری است که مدتی طول می‌کشد و به‌محض فراهم شدن نفت مورد نیاز فعالیت خود را از سر می‌گیرد.مسلم ادامه داد دولت جدید سوریه قول برداشته شدن تحریم‌ها و واردات نفت از منابعی غیر از ایران را داده است.کمبود نفت یکی از چالش‌های بزرگ پیش روی دولت موقت سوریه است. وزیر امور خارجه آمریکا هم در روز سه‌شنبه اعلام کرده بود کمبود سوخت یکی از نیازهای فوری سوریه است که باید برطرف شود.دولت بشار اسد در سال‌های اخیر ۹۰ درصد از نفت خام مورد نیاز خود را از ایران وارد می‌کرد و ۱۰ درصد باقی از منابع نفتی سوریه تولید می‌شد.
 
۳۳ نیروگاه خورشیدی در 
استان سیستان و بلوچستان احداث می‌شود
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سیستان و بلوچستان گفت: ۳۳ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۹۹ مگاوات تولید برق در سطح استان احداث می‌شود.«محمد رئیسی» اظهار داشت: این تعداد نیروگاه با همکاری شرکت توانیر و سازمان ساتبا احداث می‌شود.وی ادامه داد: تامین برق مطمئن، پایدار و پاک با اولویت مناطق دارای نیازمندی شبکه برق از جمله اهداف اجرای این طرح است.مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سیستان و بلوچستان گفت: سه هزار و ۵۲۸ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در این استان تاکنون نصب و به بهره‌برداری رسیده است.وی اظهار داشت: از ابتدای سال‌جاری تاکنون حدود ۵۸۹ میلیارد ریال به حساب سرمایه گذاران نیروگاه‌های خورشیدی استان واریز شده است.مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سیستان و بلوچستان افزود: مجموع انرژی تولید شده این نیروگاه‌ها از ابتدای سال‌جاری تا پایان آبان ماه، حدود ۱۸ میلیون کیلووات ساعت بوده است.رئیسی، ادامه داد: چشم انداز نصب نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در این استان حدود پنج هزار نیروگاه است، که اقدامات و برنامه‌ریزی جهت احداث این تعداد نیروگاه صورت پذیرفته و عملیات اجرایی آن در حال انجام است.