اخبار
مجتمع گاز پارس جنوبی بازار بزرگ برای سازندگان داخلی
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه شرکتهای ایرانی باید نیازهای بزرگترین مجتمع گازی کشور را شناسایی کنند، گفت: ۱۳ پالایشگاه مجتمع گاز پارس جنوبی بزرگترین بازار برای سازندگان ایرانی و دانشبنیانها به شمار میروند.
غلامعباس حسینی در بازدید از هشتمین نمایشگاه ساخت داخل نفت، گاز و پتروشیمی پارس جنوبی بیان کرد: داخلیسازی همه نیازهای پالایشگاههای پارس جنوبی اولویت نخست این مجموعه است و مجتمع گاز پارس جنوبی تمامقد از سازندگان داخلی و دانشبنیانها حمایت میکند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه هرساله شرکتهای سازنده با حضوری پرشور در این نمایشگاه شرکت دارند و این امر سبب شده که با اتکا و پشتیبانی فعالان این حوزه دستاوردهای مطلوبی رقم بخورد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با تأکید بر اینکه هیچ محدودیتی برای سرمایهگذاری و حضور سازندگان داخلی در مجتمع گاز پارس جنوبی وجود ندارد، گفت: این مجتمع اکنون با بیش از ۱۲۰ شرکت دانشبینان و باراولی تعامل و همکاری مستقیم دارد و از ابتدای امسال تاکنون، پروژههای کلیدی در حوزه تأمین قطعات و تجهیزات راهبردی در پالایشگاههای سایت یک و دو با موفقیت به سرانجام رسانده است.
حسینی با بیان اینکه مجتمع گاز پارس جنوبی مقام نخست حمایت از تولیدکنندگان شرکتهای دانشبنیان ساخت بار اول را در کارنامه دارد عنوان کرد: پارسال در سراسر پالایشگاههای این مجموعه، ۳۵۷۳ تقاضا ثبت شد که شامل ۲۲۷۰۷ قلم کالا و مجموع ریالی ۱۱.۶ هزار میلیارد تومان بود.
وی افزود: مجتمع گاز پارس جنوبی از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۲ در مسیر تولید ساخت بار اول گام برداشته که از این طریق مبلغ ۳۶۶۵ میلیون دلار صرفهجویی ارزی داشته است. در ۱۴۰۲ نیز ۱۰۱ میلیارد و ۵۵۲ میلیون ریال از این منظر صرفهجویی ارزی رقم خورد و امید داریم در پایان امسال این مقدار صرفهجویی افزایش یابد.
هشتمین نمایشگاه ساخت داخل نفت، گاز، پتروشیمی پارس جنوبی از ۲۶ تا ۲۸ آذر پذیرای بازدیدکنندگان بود، در این نمایشگاه ۲۰۰ شرکت سازنده داخلی و دانشبنیان از سراسر کشور محصولات خود را با فناوری پیشرفته عرضه کردند.
بازدید رئیس کل دادگستری استان تهران و دادستان تهران از رصدخانه برق شهر تهران
رئیس کل دادگستری استان تهران و دادستان تهران از مرکز کنترل، دیسپاچینگ و رصدخانه شبکه برق و انرژی شهر تهران بازدید کردند.
علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران به همراه علی صالحی دادستان تهران و تعدادی از معاونین دادگستری کل استان تهران از مرکز کنترل، دیسپاچینگ و رصدخانه شبکه برق و انرژی شهر تهران بازدید کرد.
القاصی در جلسهای که به صورت ویدیو کنفرانس با مدیران دیسپاچینگ مناطق ۲۲ برق تهران برگزار شد، گفت: همه مردم باید بدانند که چه خدمات بزرگی در مرکز توزیع برق ارائه میشود. حساسیت کار بالا است و کارهای بزرگی انجام میشود تا خدمات به دست مردم برسد.
باید همه بخشها، اصناف و نهادهای مختلف همکاری کنند و راهی جز مدیریت مصرف نداریم.
وی با بیان اینکه مرکز توزیع برق تهران اشراف خوبی بر نحوه مصرف مشترکان دارد و تمام موارد رصد میشود، گفت: با تعطیل کردن ادارات بخشی از ناترازی برق جبران شده و میزان مصرف برق در چند روز اخیر حدود هزار مگاوات صرفه جویی شده است. صرفه جویی در مصرف برق نباید فقط از طریق تعطیلی ادارات باشد و اصناف میتوانند در این موضوع کمک کنند. مصوب شده است که مالها و پاساژهای بعد از ساعت ۸ شب تعطیل شود تا در مصرف برق مدیریت شود.
علی صالحی دادستان تهران نیز در این بازدید گفت: اداره برق تهران با اقدامات شبانهروزی در تلاش است ناترازی برق را به حداقل برساند، در این رابطه ۵۰۰ تیم نظارتی به سراسر شهر تهران برای مدیریت مصرف برق اعزام میشوند و اگر این تیمها تخلفی را گزارش کنند حتما دستگاه قضایی در چهارچوب مقرارت با متخلفان برخورد خواهیم کرد.
کامبیز ناظریان مدیرعامل شرکت برق تهران در این دیدار، به تشریح وضعیت خدمات و زیرساختهای برق در این شهر پرداخت.
وی همچنین به مشکلات موجود در تأمین برق و نیاز به همکاری بیشتر با نهادهای قضایی و دولتی برای حل مسائل مربوط به انشعابات غیرمجاز و مدیریت مصرف انرژی، اشاره کرد.
کامبیز ناظریان مدیرعامل شرکت برق پایتخت در این دیدار، به تشریح وضعیت خدمات و زیرساختهای برق در این شهر پرداخت. این دیدار به منظور بررسی چالشها و فرصتهای موجود در حوزه برق رسانی و همچنین ارتقاء کیفیت خدمات به مشترکین انجام شد.
وی همچنین به مشکلات موجود در تأمین برق و نیاز به همکاری بیشتر با نهادهای قضایی و دولتی برای حل مسائل مربوط به انشعابات غیرمجاز، رمز ارز و مدیریت مصرف انرژی، اشاره کرد.
کامبیز ناظریان در این دیدار با توجه به اهمیت تأمین انرژی پایدار برای هموطنان گفت: همکاران ما در توزیع برق پایتخت همواره در تلاش هستند تا با بهکارگیری فناوریهای نوین و ارتقای زیرساختها، خدماتی شایسته و مطمئن به مشترکان خود ارائه دهند و با وجود چالشهای متعدد، تلاش کرده ایم رضایت مشترکان را بهویژه در ایام پیک مصرف، که فشار زیادی بر شبکه برق وارد میشود، تامین کرده و در این راه توانستهایم با اجرای طرحهای بهینهسازی مصرف و استفاده از تجهیزات هوشمند، پایداری شبکه را حفظ کنیم.
وی در ادامه اجرای برنامههای آموزشی و فرهنگی، اطلاعرسانی به موقع به شهروندان در زمان تغییرات وضعیت شبکه و زمانهای احتمالی قطعی و اعمال محدودیت ویژه مشترکان را از دیگر اقدامات این شرکت دانست و با اشاره به شرایط فعلی که طی سرمای زودهنگام زمستانی و افزایش مصرف انرژی، فشار زیادی بر شبکه توزیع سوخت و انرژی وارد شده، تصریح کرد: ما در شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با همکاری تمامی دستگاههای اجرایی و خدماترسان در شهر تهران، بهطور شبانهروزی در تلاش هستیم تا بهترین خدمات ممکن را به شهروندان ارائه دهیم.
ناظریان در پایان از تمامی کارکنان و مسئولان دستگاههای اجرایی شهر تهران به دلیل همکاری در اجرای برنامههای مدیریت منابع انرژی قدردانی کرده و یادآورشد: در این شرایط سخت، در کنار هم و با همت بلند، برای ارائه خدمات بهتر به مردم شریف پایتخت تلاش خواهیم کرد.
۳۰۰ میلیارد ریال قرارداد پژوهشی در نفت و گاز پارس
رئیس پژوهش و فناوری و کانون تفکر شرکت نفت و گاز پارس گفت: ۹ قرارداد پژوهشی به ارزش ۳۰۰ میلیارد ریال در این شرکت در حال اجرا است و سه موضوع پژوهشی دیگر نیز در شرف عقد قرارداد است.
مهرانگیز نادری به مناسبت هفته پژوهش، فعالیتهای واحد پژوهش، فناوری و کانون تفکر این شرکت را تشریح و اظهار کرد: در سبد پژوهش و فناوری نفت و گاز پارس، ۹ قرارداد به ارزش ۳۰۰ میلیارد ریال در حال اجرا است که عمده این پروژهها در حوزههای کنترل خوردگی و حفاظت از خطوط لوله و تأسیسات دریایی، فناوری هوش مصنوعی و دیجیتالسازی و تأمین برق سکوها تعریف شدهاند.
وی با اشاره به رشد فراگیر و استفاده روزافزون فناوریهای نوین در صنایع نفت و گاز اظهار کرد: شناسایی و استخراج نیازهای پژوهشی مسئلهمحور و فناورانه سازمان از یک سو و ارتباط مستمر و هدفمند نوآوران و مبتکران درونسازمانی با اندیشمندان دانشگاهی و صنعتی از سوی دیگر، راه دستیابی به حل چالشهای میادین طی تولید و توسعه و نیز بستر انتقال فناوری به سازمان را فراهم میکند.
رئیس پژوهش و فناوری و کانون تفکر شرکت نفت و گاز پارس فعالیتهای واحد پژوهش و فناوری این شرکت را در سه محور پروژههای پژوهشی در قالب قراردادهای دانشگاهی - صنعتی، طرح پژوهانه در قالب همکاری و حمایت از اعضای هیئت علمی دانشگاهها و پروژههای دانشجویی تفکیک کرد و با اشاره به اینکه هم اکنون قراردادهای پژوهشی با شرکتهای دانشبنیان و دانشگاههای معتبر کشور از جمله دانشگاه تهران، تربیت مدرس، صنعت نفت اهواز، سهند و... در حال انجام است، افزود: همچنین سه موضوع پژوهشی در شرف عقد قرارداد است و دو قرارداد دیگر در مرحله اخذ مجوزهای لازم قرار دارند.
نادری درباره اقدامات انجامشده در قالب طرح پژوهانه گفت: هم اکنون دو موضوع در این قالب دنبال میشود که یکی در آستانه عقد قرارداد قرار دارد و فراخوان دیگر موضوعی که نیاز آن از سوی معاونت عملیات و پشتیبانی طرح شده، بهزودی بر روی سامانه ساتع قرار میگیرد.
وی درباره قراردادهای در حال اجرا در قالب پروژههای دانشجویی نیز توضیح داد: در سال جاری بحث عقد قراردادهای دانشجویی و حمایت مالی از آنها آغاز شده و تا به امروز پنج قرارداد در قالب پروژههای دانشجویی به امضا رسیده و ۶ عنوان پژوهشی نیز در آستانه عقد قرارداد است.
رئیس پژوهش و فناوری و کانون تفکر شرکت نفت و گاز پارس بررسی کنترل تولید آب در چاههای گازی میدان پارس جنوبی، تحلیل علل ریشهای حوادث خطوط لوله دریایی، بررسی روشهای بهینهسازی سیستم گلایکول در خطوط لوله دریایی و تأسیسات پالایشگاه ساحلی، بررسی و تهیه رویه ارزیابی مواد ضد رسوب در محیط گلایکول، اولویتبندی فنی - اقتصادی سناریوهای توسعه و پالایش میدان گازی پارس شمالی، مطالعه و بررسی احتمال جابجایی شناورهای غرق شده در مجاورت خطوط لوله میدان پارس جنوبی، انتخاب فناوری بهینه تأمین پایدار برق سکوهای دریایی و طراحی سامانه مدیریت میدان و چاهها در فاز بهرهبرداری را از جمله مهمترین سرفصل قراردادهای در حال اجرا با شرکتهای دانشبنیان و دانشگاههای کشور عنوان کرد.
پوتین و زلنسکی به تمدید قرارداد ترانزیت گاز «نه» گفتند
سران اوکراین و روسیه، تمدید قرارداد ترانزیت گاز به اروپا را رد کردند که در پی آن، قیمتهای آتی گاز اروپا، بیشترین جهش را در بیش از یک ماه گذشته یافت.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، اعلام کرد که کشورش، گاز روسیه را ترانزیت نمیکند؛ مگر اینکه تضمین یابد کرملین تا زمانی که جنگ ادامه دارد، از نظر مالی سود نخواهد برد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هم اعلام کرد کییف، از تمدید قرارداد پنج ساله ترانزیت گاز که در پایان سال ۲۰۲۴ منقضی میشود، خودداری کرده است.
پوتین در کنفرانس مطبوعاتی سالانه خود در مسکو گفت: اکنون روشن است که هیچ قراردادی وجود نخواهد داشت. این سوال مطرح است که اکنون چه باید کرد، اما این مشکل ما نیست و غول گازی گازپروم روسیه، دوام خواهد آورد.
این اظهارات در حالی بیان شد که رهبران اتحادیه اروپا با زلنسکی در بروکسل دیدار کردند و گاز، یکی از چند موضوع مورد بحث میان دو طرف بود. کشورهای مشتری گاز روسیه به خصوص اسلواکی، در روزهای اخیر، تلاشهای خود را برای حفظ جریان سوخت از شرق افزایش دادهاند، اما موضع کییف در فرصت اندکی باقی مانده، مذاکرات را پیچیدهتر کرده است.
در حالی که کمتر از دو هفته تا سال جدید باقی مانده است، مشکلاتی برای مصرفکنندگانی مانند اسلواکی وجود دارد که تلاش میکنند معاملهای را انجام دهند که مورد موافقت اوکراین واقع شود؛ اوکراینی که بارها از ادامه انتقال گاز روسیه و تقویت درآمد کرملین خودداری کرده است.
شرکتهای انرژی اروپایی، هفته جاری، به دنبال راهحلهایی بودند تا ترانزیت گاز روسیه از خاک اوکراین ادامه یابد، زیرا منابع دیگر تامین گاز، برای کشورهای اروپای مرکزی پرهزینه خواهد بود. اما در نهایت صرف نظر از اینکه شرکتها به دنبال چه هستند، این یک تصمیم سیاسی خواهد بود.
قیمت پایه بازار گاز اروپا، پس از افت ۳ درصدی در ابتدای معاملات، با ۵.۱ درصد افزایش بسته شد که بیشترین میزان از ۱۴ نوامبر بود و ادامه نوسانات بازار را منعکس کرد.
نتیجه مذاکرات طولانی، یا یک راهحل جایگزین در آخرین لحظه، یا توقف عرضه و بسته شدن مسیر چندین دهه ای گاز روسیه به اروپا خواهد بود. جایگزینهای مختلفی از جمله خرید گاز در مرز روسیه و اوکراین یا سواپ گاز با مشارکت یک کشور ثالث مانند جمهوری آذربایجان، مطرح شده است.
اما زلنسکی روز پنجشنبه گفت: پیشنهادهایی که در آن، گاز روسیه توسط کشور دیگری قبل از عبور از اوکراین خریداری شود، همچنان به منزله تامین مالی مسکو است. اگر کشور دیگری باشد اما از روسیه گاز دریافت کند و سپس گاز خود را ترانزیت کند، مانند دریافت پول از این جنگ و انتقال پول به روسیه است.
با وجود جنگ تقریبا سه ساله، اوکراین هنوز حدود ۱۵ میلیارد متر مکعب گاز روسیه را به تعدادی از کشورهای اروپایی ارسال میکند. مشتریان باقیمانده گازپروم در منطقه به دنبال یافتن راهحلی هستند که از قطعی عرضه در زمستان امسال جلوگیری شود.
پیتر سیجارتو، وزیر خارجه مجارستان، روز پنجشنبه گفت: در صورت دستیابی به توافق، یک مانع احتمالی برداشته شده است و آمریکا برای پرداخت پول گاز، برای تحریمهای اخیر خود علیه گازپروم بانک، معافیت میدهد. مجارستان عمده گاز مورد نیاز خود را از روسیه و از طریق خط لوله ترک استریم، دریافت میکند.
آمریکا در اواخر نوامبر، با هدف تشدید فشار بر مسکو بر سر جنگ اوکراین، گازپروم بانک را تحریم کرد. این وام دهنده، بانک مجاز برای پرداخت پول گاز روسیه به روبل است. بر اساس اصلاحیههایی که پوتین امضا کرد، کرملین اواخر پنجشنبه، به خریداران خارجی گاز روسیه اجازه داد تا آوریل سال ۲۰۲۵، پول خریدشان را به حساب گازپروم در هر بانک روسی پرداخت کنند.
ماسیمو دی اودواردو، معاون تحقیقات گاز و ال ان جی شرکت وود مک کنزی در این باره گفت: حصول هر توافقی که شامل خرید گاز از گازپروم در مرز روسیه و اوکراین از سوی شرکتهایی از مجارستان یا اسلواکی باشد، دشوار خواهد بود. اگر اوکراین حاضر به پذیرش واسطهها برای ادامه جریان گاز نباشد، دستیابی به توافق، تقریبا غیرممکن میشود.
برخی از کشورهای اروپای مرکزی، آماده کنار گذاشتن گاز روسیه هستند که از طریق اوکراین دریافت میکنند. یک مقام ارشد دولتی روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: اتریش بخشی از تلاشها برای حفظ جریان گاز نیست و آماده است تا تمام تقاضای خود را از طریق ایتالیا و آلمان تامین کند.
یورگن اشنایدر، رئیس بخش انرژی در وزارت انرژی اتریش، اظهار کرد: مشتریان بزرگ در اتریش هزینه های اضافی حاصل از مسیرهای عرضه بیشتر را ارزیابی میکنند، اما هیچ یک از آنها از دولت نخواسته اند که برای توافق با اوکراین، فشار بیاورد.