اخبار
عارف: دولت و نهادهای اجرایی آماده تحقق اهداف برنامه توسعه هستند
معاون اول رئیسجمهور در دهمین جلسه شورای راهبردی برنامه هفتم توسعه، با بیان اینکه تشکیل این شورا یک کار ابتکاری و نو در برنامههای توسعه است، گفت: تشکیل این شورا، نگاه جدی به اجرایی شدن برنامه و تلاش برای تحقق اهداف آن را نشان میدهد.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه با اقدامات شش ماه گذشته، دولت و نهادهای اجرایی برای تحقق اهداف برنامه، آمادگی لازم را دارند، گفت: در برنامه هفتم توسعه، یکی از نگرانیهای اصلی، تامین منابع مورد نیاز برای تحقق رشد ۸ درصدی بود که باید تدبیر کرد تا منابع مورد نیاز را تأمین کنیم، البته راهبرد مهم ما در دو بخش «سرمایهگذاری» و «تولید» خواهد بود.
محمدرضا عارف در ادامه افزود: البته برداشت ما از تولید، صرف تولید سختافزاری نیست بلکه نرمافزار که مزیتهای خوبی هم در این زمینه داریم بسیار با اهمیت است، ما در فناوریهای پیشرفته پیشتاز هستیم و علیرغم مشکلاتی که وجود داشته، توانایی و ظرفیت کشور در این زمینه بسیار بالا است.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه افزود: البته بازاری که مدنظر است، فقط بازار کشور خودمان نیست و بازار تمامی کشورهای حوزه تمدنی ایران را در برمیگیرد، روند همکاری و توسعه روابط بخصوص با کشورهای اوراسیا بسیار مثبت و موفق بوده و اکنون بهترین شرایط را برای توسعه و همکاری با کشورهای منطقه داریم که این مسئله بخصوص با عضویت ایران در سازوکارهای منطقهای شانگهای، بریکس و اوراسیا شتاب بیشتری گرفته است.
محمد رضا عارف ادامه داد: با کشورهای اوراسیا «قانون تجارت آزاد» را فعال کردهایم و دیگر مانعی برای ارتباط با این کشورها وجود ندارد و از ماههای آینده رسماً فعالیت آغاز میشود.
معاون اول رئیسجمهور گفت: ما باید با توجه به مزیتها، تولید را به سمتی ببریم که بازار حوزه تمدنی ایران را فعال کنیم.
در این جلسه، گزارشهای مربوط به «تدوین راهبرد ملی پیشرفت صنعتی کشور» و گزارش «آخرین وضعیت استقرار ناظرین مالی، موضوع ماده ۱۱۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت» ارائه شد.
اژهای: هر جا کارشکنی شود، قوه قضائیه ورود خواهد کرد
رئیس قوه قضائیه در چهلمین سفر استانی خود وارد همدان شد و با هدف بررسی مشکلات حقوقی مردم، حمایت از تولید و رفع موانع قضایی، از دانشگاه بوعلی همدان و کارخانه پتروشیمی هگمتانه بازدید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه، صبح دوشنبه ۲۵ فروردین در صدر هیئت عالی قضایی و در قالب چهلمین سفر استانی خود وارد استان همدان شد. این سفر با هدف بررسی مسائل قضائی، حقوقی و همچنین کمک به رفع موانع تولید در این استان انجام شده است.
بازدید از پتروشیمی هگمتانه؛ حمایت قضائی از تولید ملی
رئیس قوه قضائیه در نخستین برنامه سفر خود، از کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه همدان بازدید کرد. این کارخانه بهعنوان یکی از قطبهای تولید PVC و تجهیزات پزشکی در کشور و خاورمیانه، با حمایت قضائی مجدداً احیا شده و به چرخه تولید بازگشته است.
به گفته رئیس دستگاه قضا، با رفع موانع حقوقی و بانکی، زمینه بازگشت به کار بیش از ۲۵۰ نفر فراهم شده و ظرفیت اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای حدود ۱۵۰۰ نفر ایجاد شده است.
وعده رئیس قوه قضائیه برای پیگیری مستمر تأمین خوراک پتروشیمی
محسنی اژهای تاکید کرد: قراردادی میان دستگاههای ذیربط برای تأمین مواد اولیه کارخانه پتروشیمی هگمتانه منعقد شده و قوه قضائیه بر اجرای این تعهدات نظارت کامل خواهد داشت. وی هشدار داد در صورت بروز کارشکنی یا تعلل، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
رئیس دستگاه قضا همچنین اضافه کرد که محصولات این کارخانه به نظام سلامت کشور مرتبط است و با تداوم تولید، نیاز به واردات کاهش و صرفهجویی ارزی حاصل خواهد شد.
دیدار صمیمی رئیس قوه قضائیه با کارگران و مهندسان پتروشیمی هگمتانه
در ادامه بازدید، رئیس قوه قضائیه با کارگران و مهندسان فنی کارخانه دیدار و گفتوگو کرد. وی با تقدیر از تلاش آنها گفت: «تحمل خود را نسبت به مشکلات بالا ببرید، ما هم برای کمک به شما آمدهایم.»
اژهای خطاب به مهندسان جوان افزود: از توان تخصصی خود برای فعالسازی ظرفیتهای تولیدی استفاده کنید.
حضور رئیس دستگاه قضا در دانشگاه بوعلی و پاسخ به دغدغههای دانشجویان
در ادامه این سفر، رئیس قوه قضائیه در جمع دانشجویان دانشگاه بوعلی همدان حاضر شد. دانشجویان در فضایی صریح و نقادانه، به بیان مسائل و دغدغههای خود در حوزههای مختلف قضائی، آموزشی و صنفی پرداختند.
سعید سیدی، نماینده شورای صنفی دانشگاه، با اشاره به نبود شفافیت در رسیدگی به مفاسد اقتصادی، خواستار برگزاری علنی دادگاههای مفسدان دانهدرشت شد. وی همچنین به چالشهای هزینههای دادرسی، کمبود قضات، و عملکرد نهادهای نظارتی اشاره کرد.
انتقاد دانشجویان از کاهش کیفیت جذب قضات و درخواست حمایت از دانشگاهها
یکی از دانشجویان با انتقاد از کاهش مدت کارآموزی قضات به ۶ ماه، آن را عاملی در کاهش کیفیت علمی دانست. همچنین به مسئله تمایل قضات با سابقه به استعفا و ورود به عرصه وکالت بهدلیل دغدغههای مالی اشاره شد.
مریم نجفی، دانشجوی دیگر، خواستار اهتمام ویژه رئیس قوه قضائیه به بودجه دانشگاه ملی و مهارت شد. نماینده دانشجویان علوم پزشکی نیز خواستار برخورد قاطع با مروجین خشونت علیه کادر درمان شد.
پاسخ رئیس قوه قضائیه به طرح مسائل در جلسه دانشجویی
رئیس دستگاه قضا در پاسخ به دغدغههای دانشجویان گفت: بیان همه مسائل در یک جلسه ما را به نتیجه نمیرساند. مسائل مهم کشور را احصا و پیگیری کنید.
وی افزود: در اینکه چه کسی در جلسه صحبت کند و چه چیزی بگوید نقشی نداشتهام. اما استقبال میکنیم از اینکه جوانان با روحیه نقادانه و مطالبهگرانه پای کار بیایند.
سفرهای رسمی و غیررسمی رئیس قوه قضائیه به ۳۰ استان
از ابتدای تصدی ریاست قوه قضائیه در تیرماه ۱۴۰۰، محسنی اژهای تاکنون به ۳۰ استان کشور سفر رسمی داشته است. همچنین سفرهای غیررسمی و بدون تشریفات به استانهایی مانند البرز، اصفهان، هرمزگان، خراسان رضوی، فارس و گلستان نیز در کارنامه کاری وی ثبت شده است.
وزیر کشور: اولویت، ایجاد فرصت برابر است
وزیر کشور گفت: وظیفه ما ایجاد فرصت برابر و حمایت از همه احزاب قانونی است؛ ما باید بستر رقابت سالم را فراهم کنیم تا مردم بتوانند از میان نگاههای متفاوت، انتخاب کنند.
نشست دبیران کل احزاب و شخصیتهای سیاسی با اسکندر مومنی، وزیر کشور روزدوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴، برگزار شد. هدف از برگزاری این نشست، استفاده از دیدگاههای متنوع احزاب و تشکلهای سیاسی به منظور حفظ و تقویت انسجام در کشور و بهرهمندی از نظرات احزاب در حوزههای مرتبط بود.
وزیر کشور با ابراز امیدواری درباره چشمانداز بهتر برای کشور و مردم در سال جدید، افزود: انشاءالله سال جدید، سالی توأم با سربلندی و سلامتی برای ملت بزرگ ایران باشد. بنا داریم این نشستها تداوم داشته باشد و گفتوشنودها استمرار یابد تا انشاءالله آستانه تحمل ما بالاتر برود.
مومنی با بیان اینکه وزارت کشور به روند پس از انتخابات نیز متعهد است، تصریح کرد: ما در وزارت کشور معتقدیم که انتخابات با تأیید نتیجه به اتمام نمیرسد. وقتی رئیسجمهور شعارهایی را مطرح میکند و مردم به آنها رأی میدهند، ما مکلفیم پس از پایان انتخابات نیز تا انتهای دوره به این شعارها وفادار بمانیم. وظیفه داریم تا دولت بعدی، همانطور که با رعایت امانت، انتخابات را برگزار میکنیم، به شعارهای محوری دولت مستقر نیز پایبند باشیم.
وی افزود: رئیسجمهور بارها موضوع وفاق را مطرح کرده و من شهادت میدهم که چه در جلسات عمومی و چه در جلسات خصوصی و محدود، همواره بر این مسئله تأکید داشته اند. ما نیز در انتخاب مدیران، از جمله استانداران، تمام تلاش خود را برای پایبندی به این اصل بهکار گرفتیم.
وزیر کشور با اشاره به روند انتخاب استانداران، گفت: شاخصهایی تعیین شد و کمیتهای مأمور بررسی پیشنهادها شد. بر مبنای این شاخصها، انتخابها صورت گرفت؛ بدون توجه به اینکه افراد از چه تفکر سیاسی، چه موقعیتی، چه مذهبی، چه قومیتی یا چه جنسیتی هستند. ما به هیچیک از این مؤلفهها توجه نکردیم و صرفاً بر اساس شاخصها تصمیم گرفتیم.
وی افزود: انتخابها باید بر اساس صلاحیت و شایستگی باشد؛ نه پیشینه یا تعلقات سیاسی. در همین چارچوب، برای اولین بار، برای استان سیستانوبلوچستان، استانداری از هموطنان بلوچِ اهل سنت انتخاب شد. در کردستان نیز استاندار اهل سنت داریم. در خوزستان نیز استانداری از قومیت عرب منصوب شد.
مومنی با اشاره به تنوع سیاسی استانداران گفت: اگر نگاه کنید، میبینید که در بین استانداران از جناحهای مختلف سیاسی حضور دارند، اما شاخص اصلی، باورمندی به کار کارشناسی و التزام به شاخصهای تعیینشده بوده است و تا حد امکان تلاش شده تا همه این موارد رعایت شود.
وی با تأکید بر تبعیض قائل نشدن در انتصابها، گفت: اگر در بین افراد بررسیشده، زنان یا اهل سنت واجد شرایط بودند، حتماً انتخاب میشدند. هیچ ملاحظهای برای قومیت، مذهب یا جنسیت قائل نشدیم؛ این یک امانت بود که باید رعایت میشد.
وزیر کشور با بیان اینکه همبستگی ملی عامل انسجام کشور بوده است، گفت: ایرانِ عزیز در طول تاریخ، هویت خود را از طریق همدلی و انسجام حفظ کرده است. تلاش ما این بوده که جامعه دچار دو قطبی نشود. ما هیچگاه نگفتیم فقط سنت من یا مذهب من یا قومیت من؛ ملت ایران همیشه اهل وفاق و وحدت بودهاند.
وی در ادامه به تلاش بخشهای مختلف کشور در ایام نوروز اشاره کرد و افزود: در ایام نوروز مشاهده کردید که مردم از استانهای مختلف به نقاط مختلف کشور سفر کردند و در امنیت، آرامش، نشاط و شادابی به سفر پرداختند؛ این یعنی امنیت ملی و انسجام.
مومنی با اشاره به تجربهاش در زلزله سرپل ذهاب گفت: من خودم در آن حادثه حضور داشتم. کمکهای مردمی آنقدر گسترده بود که ترافیک شد. یک سر کمکها در شهر سرپل ذهاب بود و سر دیگرش تا نزدیکی کرمانشاه کشیده شده بود. ما مجبور شدیم از بیستون برای مدیریت ترافیک اقدام کنیم. این انسجام و وحدت مردم ایران است که در برابر حوادث همدلی میکنند.
وزیر کشور با اشاره به اهمیت وفاق در کشور، گفت: ما یک ملت هستیم؛ یکپارچه با هر تفکر، قومیت و مذهبی. رئیسجمهور نیز معتقد است باید از همه این ظرفیتها استفاده شود. تلاش فراوانی شد که وفاق و وحدت ملی در همه نقاظ کشور رعایت شود.
مومنی با تقدیر از احزاب و جناحهای سیاسی گفت: ما در وزارت کشور رویکردی را دنبال میکنیم که نگذاریم پدیدههای اجتماعی امنیتی شوند. این پدیدهها باید از مسیرهای اجتماعی و با سازوکارهای خودش حل و فصل شوند.
وی با اشاره به حادثه قتل دانشجوی دانشگاه تهران در بهمن سال گذشته، گفت: در ماجرای قتل دانشجوی عزیز، وزارت کشور فعالانه وارد عمل شد؛ اما تلاش کردیم که موضوع امنیتی نشود، بلکه با ساز و کار خودش رسیدگی شود.
وزیر کشور تأکید کرد: ما معتقدیم اولویت، ایجاد فرصت برابر است؛ این نگاه ماست. ما حامی فرصت برابر برای همه اقشار هستیم. حتی در موضوع تولید و شعار سال نیز چنین است و سرمایهگذار نباید دغدغهای جز تولید و اشتغال داشته باشد و باید موانع را از روی پیش ایشان برداریم.
وی با اشاره به موضوع تحزب و استفاده از ظرفیت احزاب در کشور، گفت: برخی از عزیزان گفتند که تعداد احزاب زیاد است و باید قویتر شوند. ما در وزارت کشور وظیفه داریم فرصت برابر ایجاد کنیم و حمایت کنیم. شما احزاب خودتان باید در این موارد تصمیم گیری کنید.
مومنی تأکید کرد: وفاق به معنای نبود تفاوت نیست. ما جامعهای متکثر داریم؛ از نظر سیاسی، قومی، مذهبی و محلی تفاوتهای زیادی داریم. اما باید همه دست به دست هم دهیم تا جامعه دچار دو قطبی نشود و باید به تفاوتها احترام بگذاریم.
معاون نیروی هوایی ارتش: تسلیم زیادهخواهی دشمنان نمیشویم
معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: همواره تلاش میکنیم در مسیر دستیابی به یک نیروی هوایی در تراز نظام جمهوری اسلامی گام برداریم و موجبات افزایش بیش از پیش توان رزم این نیرو را فراهم آوریم.
امیر سرتیپ خلبان علی اکبر طالب زاده معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش، اظهار کرد: امسال تلاش خواهیم کرد که سال خوبی را از نظر امنیت و اقتدار برای ایران و مردم شریف ایران رقم بزنیم و در مسیر دستیابی به یک نیروی هوایی در تراز نظام جمهوری اسلامی گام برداریم و با افزایش بیش از پیش توان رزم خود، هرگونه فکر تعدی به کشورمان را از دشمنان سلب کنیم.
وی با تاکید بر لزوم حرکت نیروی هوایی به سمت تکامل، افزود: علم، دانش، تجهیزات بهروز و آمادگی نظامی در کنار روحیه و توان رزم بالا، اساسیترین نیازمندیهای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی است.
امیر سرتیپ خلبان طالبزاده در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه ما سنگرهای بسیاری برای ایستادگی در برابر دشمن داریم، گفت: یکی از برنامههای دشمنان، اثرگذاری بر فکر و ذهن جوانان ایرانی به عنوان آینده سازان کشور است. یکی از سنگرهایی که میتواند در این مسیر نقشه دشمنان را نقش بر آب کرده و از جوانان ما محافظت کند، پیروی از سیره و زندگینامه شهیدان است.
معاون هماهنگ کننده نهاجا اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند «اگر ماجرای شهید عباس دوران را در کتابها خوانده بودیم، یا امروز هر کس میخواند، احتمال میداد که افسانه باشد؛ اما ما آن را با چشم خودمان دیدیم، که اگر ندیده بودیم، میگفتیم افسانه است»، ما باید ادامه دهنده راه این شهیدان باشیم تا شرمنده خون این بزرگواران نشویم.
امیر سرتیپ خلبان طالبزاده همچنین مقطع فعلی را یکی از مقاطع بسیار حساس برای ایران اسلامی خواند و تصریح کرد: باید از خودمان بپرسیم که چرا رسانههای دشمنان به ویژه رژیم غاصب صهیونیستی به صورت مداوم، مشغول سمپاشی علیه ایران و انتشار اخبار دروغ و ناامید کننده هستند؟ دلیل این مساله، در تاریخ ما ایرانیان نهفته است. ما هیچگاه در طول تاریخ خود، تسلیم زیاده خواهی دشمنان نشدهایم.
وی یادآور شد: روزگاری از طریق جنگ تحمیلی هشت ساله توسط صدام، قصد داشتند ملت ایران را از پای در آورند ولی نتوانستند. بعد از آن هم تلاش کردند از طریق اعمال تحریمهای فلج کننده، ما را به زانو در آورند ولی بازهم موفق نشدند. امروز هم تلاش میکنند از طریق جنگ ترکیبی - شناختی، به اهداف شوم خود دست یابند ولی باز هم موفق نخواهند شد.