اخبار
سقف تسهیلات ساخت مسکن در ۱۲ استان افزایش یافت
بانک تخصصی مسکن از افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن با فناوری‌های نوین در ۱۲ استان کشور خبر داد.
مسکن از جمله نیازهای اساسی و اولیه انسان‌ها به شمار می‌رود و به عنوان یکی از حقوق‌های اصلی بشر در قوانین اساسی بسیاری از کشورها، از جمله ایران، مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس گفته کارشناسان بازار مسکن، بخش بزرگی از سرمایه‌های کشور در این بازار با ارزش افزوده صفر رسوب شده‌اند، در حالی که کشور به این سرمایه‌ها به شدت نیاز دارد.صنعت ساختمان جایگاه پررنگی در راستای رشد و گسترش اقتصاد کشورها دارد. طبق آمار و اظهارات بسیاری از کارشناسان، حدود ۱۱ تا ۱۳ درصد از اقتصاد ملی کشورها از صنعت ساختمان، بازار ملک و املاک تشکیل می‌شود.همچنین، در برنامه هفتم توسعه، بخش مسکن به‌عنوان یکی از پیشران‌های اصلی اقتصاد کشور معرفی شده است که ۲ درصد از رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور از طریق آن محقق می‌شود. این برنامه تکالیف مشخصی را برای وزارت راه و شهرسازی و دولت تعیین کرده است که شامل رشد ۹ درصدی صنعت ساختمان‌سازی، کاهش مدت‌زمان خانه‌دار شدن به ۷.۵ سال تا پایان برنامه، کاهش ۲۰ درصدی سطح بافت فرسوده و ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی تا سال ۱۴۰۷ می‌شود.
در همین راستا، بانک تخصصی مسکن اعلام کرد که در گذشته، ۲۱ هزار و ۶۹۲ فقره قرارداد تسهیلاتی برای ساخت ۵۵ هزار و ۷۱۰ واحد مسکونی به ارزش ۲۷۴ هزار و ۹۱۱ میلیارد ریال ثبت شده است.
 
صید ۲۱ هزار تن ماهی کیلکا در دریای خزر
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران از صید ۲۱ هزار تن ماهی کیلکا در دریای خزر طی سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: این میزان برداشت نسبت به سال گذشته حدود سه درصد رشد نشان می دهد.رضا عباسپور نادری روز دوشنبه با بیان اینکه این میزان صید حاصل هشت هزار و ۲۰۰ شب دریاروی شناورهای صیادی است، افزود: نزدیک به ۷۰ فروند شناور در حوزه صید کیلکا در سال گذشته در استان‌های گیلان و مازندران فعالیت داشتند و سرانه صید هر شناور حدود ۳۰۰ تن در طول سال گذشته ثبت شد.مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، کیلکا ماهیان را از ذخایر ارزشمند دریای خزر عنوان کرد و اظهار داشت: کیلکا ماهیان ارزش غذایی و پروتیینی بالایی دارند و افزایش سهم مصرف انسانی آن از رویکردهای سازمان شیلات ایران است.وی ادامه‌داد: در حال حاضر سهم مصرف انسانی ماهی کیلکا در کشور کمتر از ۱۰ درصد است و نزدیک به ۹۰ درصد آن در صنایع تولید پودر ماهی استفاده می شود که مورد مصرف آن در تغذیه طیور و آبزیان پرورشی می باشد.
عباسپور نادری گفت: سازمان شیلات ایران در نظر دارد این منبع غنی پروتیین که با قیمت پایین به فروش می رسد، از این نسبت حداقلی رشد پیدا کند.
برپایه این گزارش، ماهی کیلکا یکی از گونه‌ های کوچک ماهیان دریایی است که به طور عمده در دریای خزر و سیاه یافت می‌شود. این گونه ماهی، دارای اسیدهای چرب امگا۳، ویتامین‌ها و مواد معدنی نظیر کلسیم، فسفر، آهن و منیزیم است که به حفظ سلامت استخوان‌ها، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و جلوگیری از کم‌خونی کمک می‌کند.