اخبار
وزیر نفت وارد بغداد شد
محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت با هدف دیدار و گفت‌وگو برای توسعه همکاری‌های انرژی بین دو کشور ایران و عراق، وارد فرودگاه بغداد شد.
محسن پاک‌نژاد که بنا به دعوت همتای عراقی به بغداد سفر کرده در بدو ورود به محل یادمان شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس رفت و به مقام والای این شهدا ادای احترام کرد.
سفر وزیر نفت به بغداد دو روزه خواهد بود و قرار است در این سفر با مقام‌های این کشور برای توسعه همکاری‌ها در زمینه انرژی دیدار و گفت‌وگو کند.
پیش از این محسن پاک‌نژاد با اشاره به اینکه به دعوت وزیر نفت عراق در چند روز آینده سفری به این کشور خواهد داشت، گفته بود که زمینه‌های متفاوت همکاری پیش از این بین دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
وی تصریح کرده بود: امیدواریم با نهایی شدن این موضوعات، تفاهمنامه‌هایی در حوزه انرژی در این سفر امضا شود. تعاملات و روابط بسیار خوبی با کشور عراق در حوزه‌ها و زمینه‌های مختلف داریم، این همکاری‌ها به‌ویژه در صنعت نفت و اجرای پروژه‌های نفتی بین دو کشور برقرار است.
در راستای تقویت روابط انرژی بین دو کشور، اسفند ۱۴۰۳، محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت ایران و زیاد علی فاضل، وزیر برق عراق در محل وزارت نفت ایران دیدار و بر توسعه همکاری‌ها در زمینه نفت، گاز، پتروشیمی و برق بین دو کشور تأکید کردند.
 
نفت، عرصه‌ای کم‌ریسک 
با بازدهی بالا برای سرمایه‌گذاران
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب سرمایه‌گذاری در صنعت نفت را فرصتی مناسب برای فعالان اقتصادی دانست و گفت: ریسک کمتر و بازدهی بالا، سرمایه‌گذاری در صنعت نفت را به یک فرصت تبدیل کرده است.
ابراهیم پیرامون با اشاره به اهمیت برگزاری رویداد «تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران» اظهار کرد: صنعت نفت و گاز یکی از بهترین محل‌ها برای سرمایه‌گذاری در تولید به‌شمار می‌رود که اتفاقاً با شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری انتخاب شده است، همسویی دارد.
وی با اشاره به فرصت‌های موجود در حوزه سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و توسعه میدان‌های نفتی تأکید کرد: بسیاری از میدان‌های ما یا هنوز توسعه نیافته‌اند، یا توسعه آنها کامل نشده است و حتی میدان‌های قدیمی نیز نیازمند توسعه هستند، بنابراین برای اینکه بتوانیم از ظرفیت‌های فعلی آنها نگهداری کنیم، یا آن را افزایش دهیم به سرمایه‌گذاری‌های جدید در این حوزه نیاز داریم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب بر ضرورت بازسازی تجهیزات قدیمی نفت تأکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت بازسازی این تجهیزات در ارتقای بهینه‌سازی تولید، طیف وسیعی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف نفت و گاز وجود دارد که می‌تواند فرصت‌های ایده‌آلی برای سرمایه‌گذاران مهیا کند.
 
نقش قاچاق گازوئیل بر ناترازی انرژی
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا گفت: روزانه شاهد حجم بالایی از قاچاق گازوئیل هستیم که بخشی از ناترازی انرژی به همین امر باز می‌گردد که بر شرکت‌های تولیدکننده تأثیرگذار خواهد بود.
اسماعیل علیدادی معاون حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره تأثیرات مبارزه با قاچاق در تحقق شعار سال اظهار کرد: قاچاق کالا سمی برای تولید داخل است و ازاین‌جهت وقتی بحث تولید و حمایت از آن مطرح باشد، پدیده شوم قاچاق یکی از موانع اصلی سرمایه‌گذاری خواهد بود.
علیدادی تصریح کرد: با ورود قاچاق به کشور، هیچ‌گونه عوارض گمرکی پرداخت نمی‌شود و توان رقابتی را از تولیدکننده می‌گیرد.
وی با بیان اینکه بسیاری از کالاهای قاچاق از سلامت و استاندارد لازم برخوردار نیستند، اظهار کرد: سیاست‌های تعرفه‌ای برای حمایت از تولید دریافت نمی‌شود و طبیعتاً قاچاقچیان سیاست‌ها را دور زده و تولید را از بین می‌برند.
علیدادی ادامه داد: روزانه شاهد حجم بالایی از قاچاق گازوئیل هستیم که بخشی از ناترازی انرژی به همین امر باز می‌گردد که بر شرکت‌های تولیدکننده تأثیرگذار خواهد بود.
معاون حقوقی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز یادآور شد: بسیاری از شرکت‌های تولیدی با مشکل برق رو به رو هستند و لذا مبارزه با قاچاق همت همه دستگاه‌ها را می‌طلبد.
وی افزود: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز فراحاکمیتی است و هرچه دستگاه‌های عضو نقش خود را بهتر ایفا کنند روند اقدامات بهتر خواهد شد.