اخبار
بندر امام، رتبه نخست تولید
در صنعت پتروشیمی ایران شد
پتروشیمی بندر امام با تولید بیش از چهار میلیون و ۸۷۰ هزار تن در سال ۱۴۰۳ موفق به کسب رتبه نخست تولید در میان ۷۲ مجتمع پتروشیمی فعال ایران شد.
بر اساس اعلام شرکت ملی صنایع پتروشیمی بندر امام که یکی از اثرگذارترین شرکتهای پتروشیمی کشور به شمار میرود، در سال ۱۴۰۳ موفق شد رتبه نخست تولید را در میان ۷۲ مجتمع پتروشیمی فعال در ایران به خود اختصاص دهد.
مقدار تولید محصولات این مجتمع در سال ۱۴۰۳ از مرز ۴ میلیون و ۸۷۰ هزار تن عبور کرده که نشاندهنده رشد ۸ درصدی نسبت به عملکرد سال پیش از آن (۱۴۰۲) است. این رشد چشمگیر در تولید، حاکی از بهرهوری بالا و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود در مجتمع است.
بر اساس این گزارش، پتروشیمی بندر امام در زمینه فروش نیز عملکرد قابل توجهی را ثبت کرد و توانست جایگاه چهارم را در میان تمامی مجتمعهای پتروشیمی کشور به دست آورد.
سهم فروش پتروشیمی بندر امام ۵.۷ درصد از کل حجم و ۶.۲۰ درصد از مجموع ارزش دلاری محصولات پتروشیمی کشور در سال ۱۴۰۳ بوده که بیانگر سهم قابل توجه و راهبردی این مجتمع در بازار داخلی و بینالمللی است.
این دستاوردها نشاندهنده تلاش و تعهد مجتمع پتروشیمی بندر امام برای ارتقای سطح تولید و فروش محصولات پتروشیمی و دستیابی به موفقیتهای بزرگتر در آینده است.
اعلام نرخ ارز محاسبه ارزش گمرکی کالاهای وارداتی
بر اساس استعلام وزارت اقتصاد از معاونت حقوقی رئیس جمهور، ملاک محاسبه ارزش گمرکی کالاهای وارداتی، نرخ ارز در روز اظهار کالاست نه روز خروج از گمرک.
در پی مکاتبه وزارت امور اقتصادی و دارایی با معاونت حقوقی رئیسجمهوری، حجتالاسلام مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور در پاسخ به نامه سید رحمتالله اکرمی سرپرست وزارت اقتصاد، نرخ ارز ملاک محاسبه ارزش گمرکی کالاهای وارداتی را ابلاغ کرد.
بر اساس نامه انصاری به اکرمی با استناد به ۲ قانون بودجه امسال و امور گمرکی (مصوب ۲۲ آبان ۱۲۹۰) ملاک محاسبه ارزش گمرکی، نرخ ارز در روز اظهار است. لذا اگر کالایی در سال ۱۴۰۳ اظهار شده اما خروج کالا از ۱۴۰۴ اتفاق افتاده باشد ملاک ارزشگذاری کالا در گمرک، نرخ ارز در سال ۱۴۰۳ بوده است.
در این نامه، مرجع محاسبه مالیات و عوارض کالاهای وارداتی را مجموع ارزش گمرکی کالا و حقوق ورودی شامل تعرفه گمرکی و سود بازرگانی دانسته که در نتیجه ملاک تعیین نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی، تاریخ اظهار کالاست نه تاریخ خروج از گمرک.
در نامه انصاری به اکرمی، افزایش حقوق ورودی کالاها شامل تغییرات (افزایش) تعرفه های گمرکی و سود بازرگانی، به کالاهای موجود در محوطهها و اماکن گمرکی تعلق نمیگیرد؛ به عبارت دیگر حتی اگر قبل از اظهار کالا، خودِ کالا در محوطههای گمرکی قرار داشته باشد، افزایش حقوق ورودی کالا به آنها تعلیق نمیگیرد.