شماره: 1540 / ۱۳۹۹ چهارم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
معاون سازمان بنادر و دریانوردی توضیح داد؛
چقدر کالای متروکه
در بنادر وجود دارد؟
در شرایطی که گمرک به صاحبان کالاهای وارداتی هشدار داد در صورت ترخیص نشدن، کالاهای آنها متروکه خواهد شد، معاون سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در حال حاضر حدود 19 هزار کانتینر و 550 هزار تن کالای متروکه در گمرک وجود دارد و از مسئولان دستگاههای مختلف میخواهیم هر چه سریعتر اقدمات لازم را برای خروج آنها از انبارهای بنادر انجام دهند.
مدتهاست مسئله انباشت کالا در انبارهای بنادر و گمرکات کشور مطرح و دستورات لازم نیز برای تسریع در خروج این کالاها صادر شده است اما این مشکل آنقدر ادامه پیدا کرد تا نهایتا گمرک به صاحبان کالای دپو شده هشدار داد که بعد از اجرای مصوبات اخیر در رابطه با رفع موانع ترخیص کالا های دپو شده و تسهیل فرایند، درصورت عدم ورود صاحبان کالاهای مشمول گمرک نسبت به متروکه کردن کالاها اقدام می کند.
ارونقی - معاون فنی گمرک ایران – نیز در چندین مرحله از صاحبان کالا خواسته تا به قید فوریت برای ترخیص و انجام تشریفات گمرکی اقدام کنند ولی اگر در اسرع وقت صاحبان کالا برای تعیین تکلیف اقدام نکنند یا علیرغم صدور کد رهگیری بانک نسبت به ترخیص قطعی کالاهای خود مبادرت نکنند، مشمول اعمال مقررات متروکه خواهند شد.
چرا که بر اساس آخرین آمارهای گمرک حدود هشت میلیون تن کالا در گمرک و بنادر موجود است، بر این اساس میزان موجودی کالاهای غیر کانتینری هفت میلیون و 351 هزار تن بود که سه میلیون و 934 هزار تن آن را کالاهای اساسی و مابقی را کالاهای غیر اساسی تشکیل می دهد که تا 80 درصد آن شامل مواد اولیه و ماشین آلات خطوط تولید است. همچنین 99 هزار و 294 کانتینر (TEU) نیز در گمرک و بنادر موجود است که تعداد کانتینرهای پر وارداتی به بیش از 35 هزار باکس می رسید.
فرهاد منتصر کوهساری - معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی- در این باره گفت: حدود 19 هزار کانتینر و حدود 550 هزار تن کالای متروکه در انبارهای بنادر کشور وجود دارد که بر اساس قانون سازمان جمعآوری اموال تملیکی باید نسبت به تخلیه و خروج آن از بنادر کشور اقدام کند.
وی افزود: بر اساس قانون زمانی که دو ماه از دپوی یک کالا در بنادر میگذرد به صاحب کالا برای ترخیص هشدار داده شده و نهایتا یک ماه دیگر فرصت به صاحب کالا میدهیم اما پس از اتمام موعد مقرر آن را به عنوان کالای متروکه اعلام میکنیم.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه فهرست کالاهای متروکه مذکور برای گمرک ارسال شده است، گفت: در این مرحله گمرک فهرست مورد نظر را به سازمان جمعآوری اموال تملیکی ارسال میکند این سازمان یک هفته فرصت دارد تا کالاهای مورد نظر را از بنادر تخلیه و خارج کند که البته در مورد این کالاها با توجه به برگزاری مناقصه قدری زمان آن طولانیتر شده است.
منتصر کوهساری اعلام کرد: از دستگاههای متولی در خواست داریم تا نسبت به تخلیه این کالاها از بنادر اقدام کنند تا بتوانیم عملکرد بهتری در تخلیه و بارگیری کالا داشته باشیم و از افزایش هزینه دموراژ کشتیها جلوگیری کنیم.
قابل توجه داوطلبان شرکت کننده در آزمون استخدامی مجتمع فولاد خراسان
با توجه به تماس برخی از داوطلبان در خصوص نتایج آزمون ورودی (کتبی) این شرکت، به اطلاع می رساند با احترام به تمامی درخواستها و نیز در راستای انجام مسئولیت اخلاقی و مدیریتی، شفافسازی، تنویر افکار عمومی و رفع هرگونه ابهام، در اسرع وقت پیگیریهای لازم از طریق دانشگاه مجری آزمون (دانشگاه صنعتی امیرکبیر) انجام و نتیجه از طریق سایت آزمون به اطلاع داوطلبان عزیز خواهد رسید.
به گزارش روابط عمومی شرکت مجتمع فولاد خراسان؛ با توجه به تماس برخی از داوطلبان در خصوص نتایج آزمون ورودی (کتبی) این شرکت، به اطلاع می رساند با احترام به تمامی درخواستها و نیز در راستای انجام مسئولیت اخلاقی و مدیریتی، شفافسازی، تنویر افکار عمومی و رفع هرگونه ابهام، در اسرع وقت پیگیریهای لازم از طریق دانشگاه مجری آزمون (دانشگاه صنعتی امیرکبیر) انجام و نتیجه از طریق سایت آزمون به اطلاع داوطلبان عزیز خواهد رسید.
لذا از داوطلبان گرامی تقاضا میشود به منظور امکان پیگیری و پاسخگویی بهتر، به سایت آزمون مراجعه و از طریق سربرگ ارتباط با ما هرگونه سوالی پیرامون نتایج اعلام شده را دارند در سایت آزمون Ksteel.iran_azmoon.ir ثبت نمایند.
شایان ذکراست پیرو دستور اکید جناب دکتر غفوری مدیرعامل محترم مجتمع، معاونت منابع انسانی ومدیر حراست شرکت پیگیر مستقیم و پاسخگوی رفع ابهام پیش آمده به داوطلبان محترم از طریق سایت آزمون خواهند بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس خبر داد
دستیابی به رکورد بالاترین حفاری اکتشافی طی 7 سال اخیر
مهندس بهروز رحمتی معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران در حوزه اکتشافات، در هشتماهه نخست امسال موفق به ثبت رکورد 61 هزار 512 متر حفاری اکتشافی شد که این میزان حفاری بالاترین رکورد 7 سال اخیر بوده است.
به گزارش مس پرس، رحمتی با بیان اینکه با این رویکرد و تمرکز جدی شرکت مس بر روی موضوع اکتشافات تا 5 سال آینده حداقل 500 هزار حفاری اکتشافی را میتوان محقق کرد گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران طی سنوات 1395 تا سال 1397 به صورت میانگین سالانه در حدود 37 هزار متر حفاری اکتشافی انجام داده و سال گذشته این میزان حفاری به بیش از 70 هزار متر و امسال نیز به بیش از 100 هزار حفاری اکتشافی خواهد رسید که بالاترین رکورد حفاری شرکت طی 7 سال اخیر خواهد بود.
وی افزود: صنعت مس در دنیا و کشور ما از موقعیت بسیارممتازی برخوردار است و بدون شک این صنعت استراتژیک با بیشترین مزیت جهت سرمایه گذاری در صدر صنایع معدنی کشور قرار خواهد گرفت، چراکه این صنعت، این ظرفیت را دارد که از بالاترین حاشیه سود در بین فلزات برخوردار باشد.
رحمتی با بیان اینکه یکی از دلایل این جایگاه، وجود همیشگی بازار مصرف مس و عدم امکان جایگزینی مس با فلزات دیگر است گفت: با توجه به جایگاه بازار مس در جهان، اکتشافات و افزایش ذخایر مس جهانی از اهمیت خاصی برخوردار است.
رحمتی ادامه داد: بیش از 4 درصد ذخایر مس جهان به ایران اختصاص دارد که بخش قابل توجهی از ذخایر مس ایران در چند سال اخیر کشف شده است. به لحاظ رتبهبندی نیز ایران دارای رتبه هشتم ذخایر مس در جهان است، این در حالی است که حجم ذخایر قطعی کشف شده مس ایران تاکنون افزون بر 7 میلیارد تن ماده معدنی با عیار 45صدم درصد برآورده شده است که هر ساله با انجام اکتشافات جدید بر میزان این ذخایر ارزشمند افزوده میشود.
وی با اشاره به اینکه عیار نرمال بازار جهانی حدود نیمدرصد است، از همین رو عیار ذخایر ایران نیز عیار ارزشمندی بهشمار میرود، گفت: موضوع قابل توجه آن است که این میزان ذخایر، مربوط به اکتشافات درصد کوچکی از مساحت ایران است و مناطق زیادی از کل مساحت کشور هنوز مورد عملیات اکتشافات تفضیلی قرار نگرفته است. بدون شک با تکمیل عملیات اکتشافی مذکور، ذخایر معدنی بسیار بالایی در کشور میتوان پیشبینی کرد که با عنایت به قرارگرفتن ایران بر روی یکی از مهمترین کمربندهای جهانی مس دنیا، میتواند سهم بزرگی از ذخایر اکتشافی آتی مربوط به حوزه مس باشد.
معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس در ادامه با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری در حوزه فرآوری مس موجب ارزآوری برای کشور و اشتغالزایی و برکت فراوان خواهد شد، گفت: اگر روند قیمت این فلز ارزشمند در چند ماه گذشته را دنبال کنید، مشاهده خواهید کرد که قیمت تمام فلزات به دلیل شیوع ویروس کرونا روند کاهش شدیدی را در پیش گرفتند و زمانی که به قیمتهای اولیه خود بازگشتند، چندان با افزایش قیمت بالایی روبهرو نشدند، اما در این میان، مس تنها فلزی است که قیمت کنونی آن هماکنون از قیمتهای پیش از شیوع بیماری کرونا نیز پیشی گرفته است و به رکورد بیش از 2 سال اخیر خود یعنی حدود 7300 دلار بر تن رسیده است.
رحمتی تصریح کرد: بررسی مقایسه وضعیت قیمتهای جهانی مس در بازار بورس لندن با سایر فلزات پایه مانند آلومینیوم، سرب، روی، نیکل و قلع – حتی طی 15 سال گذشته به وضوح نشاندهنده جایگاه برتر و ممتاز مس در جهان از منظر سودآوری است.
با تاکید مدیرعامل چادرملو؛
تمامی ظرفیت تولید اکسیژن مایع مجتمع صنعتی چادرملو به بیماران کرونا اختصاص یافت
از ابتدای امسال و تا پایان آبانماه بر اساس اعلام نیاز بیمارستانهای واقع در شهرهای یزد ، اردکان ، میبد و مهریز تا کنون بیش از 435 هزار کیلوگرم اکسیژن مایع در 34 نوبت و بطور رایگان، تحویل بیمارستانهای شهرهای مذکور شده است .
از آنجا که اراده مدیر عامل محترم شرکت معدنی و صنعتی چادرملو بر اولویت بخشیدن به رفع نیاز مراکز درمانی استان یزد به اکسیژن، بمنظور درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا و بستری در بیمارستاهای یزد قرار گرفته است، مصرف اکسیژن مایع در واحد های فولادسازی مجتمع صنعتی چادرملوحذف گردیده و 100٪ ظرفیت اکسیژن مایع تولیدی واحدهای اکسیژن فولاد چادرملو و ارفع به شبکه بهداشت و درمان و بیمارستانهای شهید صدوقی یزد، ضیایی اردکان، امام جعفر صادق(ع) میبد و مهریز اختصاص یافته است و این روند انشالله تا پایان بحران کرونا ادامه خواهد یافت .
گفتنی است مدیران بیمارستانهای شهید صدوقی یزد ، ضیایی اردکان و امام جعفر صادق(ع) میبد و جمعی از بیماران بستری در بیمارستان شهید صدوقی یزد با ارسال تقدیر نامه های محبت آمیز، از اقدامات خیر خواهانه و انسان دوستانه مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تقدیر و تشکر کرده اند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
وزیر صنعت معدن و تجارت؛ مجوزهای معادن غیر فعال را باطل میکنیم
وزیر صمت گفت: دارندگان پروانه بهرهبرداری از معادن فقط یک ماه فرصت دارند تا برای بهره برداری از معادن اقدام کنند در غیر این صورت باطل یا به مزایده گذاشته میشود.
علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت دیروز پس از حضور در مجلس ظهار داشت: در هفتههای اول حضورم اتفاقات خوبی در معادن صورت گرفته و ابلاغیه خاصی را در این باره صادر کردم.
وی در توضیح بیشتر افزود: معادنی که فعالیت نداشته و راکد بودهاند، وزارت صمت ابلاغ کرد که باید هر چه سریعتر در زمینه بهرهبرداری از آنها فعالیتهای را انجام دهند.
وزیر صمت تصریح کرد: دو ماه از صدور این ابلاغیه گذشته است این در حالی است که حداکثر سه ماه فرصت داشتند و همه کسانی که پروانه بهرهبرداری از معادن گرفتهاند و یا مجوز اکتشاف داشته و اقدامی انجام ندادهاند و یا اینکه پروانه بهرهبرداری گرفته و فعالیتی را نداشتهاند، باید بدانند که فقط یکماه از فرصت درنظر گرفته شده باقی مانده است و اگر اقدام خاصی را انجام ندهند، طبق قانون موظف هستیم مجوزهای آنها را باطل کرده و مجدداً توسط ادارات کل صنعت، معدن و تجارت استانها به مزایده بگذاریم و به افرادی که اهلیت لازم را دارند مجوز را بدهیم.
رزمحسینی همچنین در خصوص افزایش قیمت گوشت مرغ و تخممرغ با اشاره به تقسیم کار با وزارت جهاد کشاورزی، تصریح کرد: در حوزه گوشت قرمز، مرغ و تخممرغ مسئولیت بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.
وزیر صمت با بیان اینکه ما به عنوان تامین کننده نهادههای دامی تاکنون 1/4 میلیون تن کالا را از گمرکات ترخیص کرده ایم، افزود: در مجموع 4 میلیون و 300 هزار تن کالا در بندر عباس و بندر امام خمینی (ره) وجود داشت که با توجه به دستور رئیس جمهور و بازدید بنده به سرعت در حال ترخیص است.کالاهای ترخیص شده تحویل وزارت جهاد کشاورزی میشود که این وزارتخانه باید از طریق سامانه بازارگاه توزیع کند.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی مطالبه افزایش قیمت برخی کالاها را داشت که ستاد تنظیم بازار به در برابر آن مقاومت کرد.
رزم حسینی با تاکید بر لزوم توجه به تولیدکنندگان و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی دام و طیور تصریح کرد: ما باید اقداماتمان را طوری تنظیم کنیم که هم تولیدکنندگان امکان ادامه تولید داشته باشند و هم قیمت در بازار داخل متعادل باشد.
وزیر صنعت معدن و تجارت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را مسئول حوزه قاچاق سیگار دانست و گفت: ما برای افزایش تولید داخل سیگار اقدام کردهایم، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مسئول کنترل قاچاق در کشور است و وزارت صمت تنها یک عضو این ستاد است.
وی افزود: آنچه ما میتوانیم انجام دهیم در حوزه تولید داخل است که خوشبختانه برای افزایش تولید داخل اقدام کردهایم، دو مولفه ایجاد محدودیت و همچنین نرخ ارز عامل اصلی قاچاق کالا در کشور است، وقتی محدودیت ایجاد میکنیم، متاسفانه در آن سو، قاچاق کالا انجام میگیرد.
رزم حسینی همچنین درخصوص فعالیت شرکتهای خارجی تولید دخانیات در کشور گفت: شرکتهایی که مجوز تولید دارند، کارشان را انجام میدهند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
در پی افزایش قیمت شیر خام؛
حذف لبنیات از سفره اقشار کم درآمد
رییس انجمن کارخانجات لبنی گیلان گفت: افزایش قیمت شیر خام، لبنیات را از سفره اقشار کم در آمد حذف می کند.ابراهیم آسایش با بیان اینکه گران شدن هر لیتر شیر خام منجر به افزایش قیمت لبنیات در کارخانه های لبنی میشود، گفت: در حال حاضر هر لیتر شیر خام 4150 تومان از دامداران خریداری میشود، این در حالیست که اخیرا مصوب شده است که قیمت شیر خام باید افزایش یابد و به هر لیتر 4500 تومان برسد.وی افزود: افزایش قیمت شیر تا 4500تومان موجب خواهد شد که خرید شیر از سوی مصرفکنندگان کاهش یابد.
آسایش با بیان اینکه افزایش قیمت شیرخام رابطه مستقیم با افزایش قیمت نهادهها دارد، خاطرنشان کرد: ضروری است در این خصوص تدابیر لازم اندیشیده شود، زیرا گرانتر شدن شیر عواقب بسیار بدی برای سلامت جامعه خواهد داشت.وی تصریح کرد: طی گران شدن اخیر شیرخام، لبنیات از سفرههای برخی از مردم که درآمد بسیار پایینی دارند، حذف شده است و اگر جلوی این گران شدن لبنیات گرفته نشود، با کاهش مصرف شیر و تامین نشدن کلسیم مورد نیاز اقشار مختلف جامعه شاهد افزایش بیماری پوکی استخوان خواهیم بود.
رییس انجمن کارخانجات لبنی گیلان گفت: یکی از اهداف مهم صاحبان کارخانجات لبنی گیلان ارایه خدمات به مردم است تا سلامت جامعه به خصوص کودکان تهدید نشود و برای تحقق این هدف مهم لازم است دولت سوبسیدهایی در نظر بگیرد تا بیش از این شاهد کاهش مصرف شیر در جامعه نباشیم.
وی افزود: پرواضح است که پیشگیری بهتر از درمان است و اگر امروز از گرانشدن شیر خام جلوگیری نکنیم، فردا باید هزینه درمان بیماران با پوکی استخوان بالا را در جامعه متحمل شویم.
آسایش اظهار کرد: گیلان پنج واحد کارخانه لنبی دارد که برخی از این واحدها حتی کمتر از نصف ظرفیتشان در حال کار هستند و با مناسبشدن قیمت شیرخام میتوان ظرفیت بهرهبرداری از این کارخانهها را بالا برد.
وی گفت: با وجود وضعیت اقتصادی کنونی مردم و با وجود تعطیلی اصناف و کاهش کسب و کارها حداقل کمکی که میتوان به مردم کرد، جلوگیری از افزایش قیمت شیر و به دنبال آن دیگر فراورده های لبنی نظیر ماست و دوغ و... است که اگر امروز اقدام نشود، فردا دیر است.
مرکز آمار اعلام کرد:
تورم 28 درصدی کالاهای صادراتی
مطابق اعلام مرکز آمار نرخ تورم کالاهای صادراتی مبتنی بر دادههای ریالی در بهار امسال معادل 28 درصد بود و نسبت به زمستان سال گذشته 3.3 درصد افزایش داشته است.
قیمت کالاهای صادراتی یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله است و تغییرات آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
این شاخص یکی از انواع شاخصهای قیمت است که تغییرات سطح عمومی قیمت کالاهای غیرنفتی صادراتی را نشان میدهد. نحوه تعیین این شاخص به این صورت است که «قیمت ارزی کالاهای صادرشده» را به «قیمت ریالی» تبدیل میکنند و تغییرات این شاخص، نمایانگر تغییرات قیمت کالاهای صادرشده در بازارهای جهانی و نوسانات نرخ ارز است.
افزایش شاخص کالاهای صادراتی به این معناست که «قیمت تمامشده کالای صادراتی» افزایش یافته است و این موضوع در نهایت منجر به کاهش قدرت رقابتپذیری کالاهای صادراتی در بازار داخل و کاهش میزان سودآوری صادرات میشود.
کارشناسان معتقدند نوسانات نرخ ارز و تورم در تعیین شاخص بهای کالاهای صادراتی نقش تعیینکنندهای دارند. چون هر چه نرخ تورم افزایش یابد هزینههای تولید یک محصول هم افزایش مییابد و این افزایش هزینههای تولید در نهایت منجر به بالارفتن قیمت تمامشده کالا میشود. با افزایش قیمت تمامشده کالا، حاشیه سود تولیدکنندگان و صادرکنندگان کاهش مییابد.
مرکز آمار در گزارشی از نرخ تورم کالاهای صادراتی منتشر کرده است. در این گزارش سال 1395 به عنوان سال پایه در نظرگرفته شده و از اطلاعات گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است.
صادرات حیوانات زنده کمترین نرخ تورم را ثبت کرد
براساس این گزارش نرخ تورم کالاهای صادراتی مبتنی بر دادههای ریالی در بهار امسال معادل، 28 درصد است که در مقایسه با تورم فصلی زمستان 1398(برابر با 24.7 درصد) حدود 3.3 واحد درصد افزایش داشته است.
همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر دادههای دلاری نیز در بهار 99 نسبت به فصل قبل، 1.2 درصد کاهش داشته که در مقایسه با تورم فصلی زمستان 1398 (برابر با 4.3 درصد) حدود 5.5 واحد درصد کاهش داشته است.
در گروههای اصلی طبقهبندی کمترین نرخ تورم فصلی در بخش ریالی مربوط به گروه «حیوانات زنده و محصولات حیوانی» (9 درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «اشیاء هنری، اشیاء کلکسیون یا عتیقه» (176.3 درصد) است.
کاهش 3.4 درصدی نرخ تورم نقطه به نقطه صادرات در بهار امسال
تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر دادههای ریالی در بهار امسال نسبت به فصل مشابه سال قبل 88.8 درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان 1398 (برابر با 69.3 درصد) 19.5 واحد درصد افزایش داشته است.
همچنین نرخ تورم کالاهای صادراتی مبتنی بر دادههای دلاری در بهار 1399 نسبت به فصل مشابه سال قبل منفی 3.4 درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه زمستان سال 1398 (برابر با منفی سه درصد) 0.4 واحد درصد کاهش داشته است.
در گروههای اصلی طبقهبندی کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه در بخش ریالی مربوط به گروه «مواد پلاستیکی و اشیای ساخته شده از این مواد» (24.1 درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی، اجزاء و قطعات آنها» (467.3 درصد) است.
تورم سالیانه
تغییرات میانگین شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر دادههای ریالی در چهار فصل منتهی به فصل بهار 1399 برابر با 84.9 درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه زمستان 1398 (برابر با 87.5 درصد) 2.6 واحد درصد کاهش داشته است.
نرخ تورم کالاهای صادراتی مبتنی بر داده های دلاری در چهار فصل منتهی به بهار 1399 برابر با منفی 7.8 درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه زمستان 1398 (برابر با منفی 6.4 درصد) 1.4 واحد درصد کاهش داشته است.
در گروههای اصلی طبقه بندی کمترین نرخ تورم سالیانه در بخش ریالی مربوط به گروه «مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد» (37.8 درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «آلات و دستگاههای اپتیک، عکاسی» (443.0 درصد) است.
با توجه به آنکه هنوز قانونی در این زمینه وجود ندارد
طرح مالیات بر خانههای خالی یک هیجان کوتاه مدت
اثرگذاری طرح مالیات بر خانه های خالی با توجه به آنکه هنوز قانونی در این زمینه وجود ندارد در حد هیجان کوتاه مدت بود؛ زیرا از بهمن ماه پارسال که سامانه املاک و اسکان رونمایی شده و حتی از اواخر تابستان که اولین پیامکها به مالکان بیش از یک واحد ارسال شده هم قیمت رشد داشته و هم معاملات کاهش یافته است.
مالیات خانه های خالی با توجه به آنکه هنوز قانون آن به تصویب نرسیده حالت اجرایی به خود نگرفته است. البته وزارت راه و شهرسازی از چند ماه قبل برای اجرایی شدن این طرح دست به کار شده و روزانه 100 تا 150 هزار پیامک به دارندگان بیش از یک واحد مسکونی ارسال کرده است.
با اینکه روز 28 مرداد 1399 سامانه املاک و اسکان که اطلاعات واحدهای مسکونی کل کشور در آن ثبت خواهد شد به مرحله اجرا رسید طرح مالیات بر خانه های خالی هنوز به تصویب نرسیده است. هرچند اواخر شهریورماه محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی از ارسال 109 هزار پیامک به مالکان خانه های خالی برای تعیین تکلیف این واحدها خبر داد. صاحبان این واحدها می بایست وضعیت سکونت خانه خود را مشخص و در صورت اشتباه بودن پیامک، اعتراض خود را با ویرایش اطلاعات در سامانه املاک واسکان به ثبت برسانند.
با وجود آنکه 109 هزار واحد شناسایی شده تناسبی با 2.6میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه طبق آمار 1395 ندارد، به نظر می رسد همان اوایل به لحاظ روانی در بازار مسکن تاثیرگذار بود و باعث شد برخی مالکان خانه های خالی، واحدهای خود را در قالب فروش یا اجاره به بازار عرضه کنند.
محمود محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی گفته که پس از بحث مصمم شدن اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی، عرضه مسکن 30 درصد افزایش یافته است که از آمار اتحادیه مشاوران املاک قابل مشاهده است.
با اینکه اثرگذاری کوتاه مدت و هیجانی مالیات بر خانه های خالی بر افزایش عرضه ملک در بازار را نمی توان با صراحت نفی کرد، آمار ماههای اخیر نشان دهنده روند کاهشی معاملات ملک بوده است. طبق گزارش بانک مرکزی معاملات مسکن شهر تهران در مردادماه 9100 فقره بوده که در شهریورماه به 8400 و در مهرماه به 8700 واحد رسیده است. قیمتها نیز به ترتیب در هر ماه 10.5، 5 و 10 درصد افزایش یافت و به میانگین 26.7 میلیون تومان در هر متر مربع رسید. به بیان دیگر قیمت مسکن در تهران طی سه ماه 25 درصد رشد کرد.
البته از حدود سه هفته قبل تحت تاثیر اتفاقات سیاسی، تمایل برای فروش مسکن افزایش و خرید کاهش یافته است؛ به طوری که بازار مسکن در تهران و شهرهای اطراف آن در حالت رکود قرار دارد.
به هر ترتیب با توجه به وجود 2.6 میلیون مسکن خالی در کشور که 490 هزار واحد آن در استان تهران قرار دارد، اجرای کامل قانون مالیات بر خانه های خالی می تواند منجر به ورود این واحدها به بازار مصرف و ایجاد تعادل نسبی در بازار مسکن شود؛ هرچند بررسی ها نشان می دهد عمده واحدهای خالی از نوع بزرگ متراژ، لوکس و نیمه لوکس است و اقشار پایین و حتی متوسط توانایی خرید آن را ندارند.
طرح مالیات بر خانه های خالی پس از تصویب مجلس و ارسال به شورای نگهبان با 16 ایراد مواجه شد، مجددا به شورا ارسال و هنوز به مجلس عودت داده نشده است. با این حال تا کنون 109 هزار واحد مسکونی خالی از سکنه برای اخذ مالیات از طرف وزارت راه و شهرسازی به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است. پس از ایرادات شورای نگهبان و بر اساس آخرین اصلاح صورت گرفته توسط مجلس شورای اسلامی در ماده 54 مکرر قانون مالیات های مستقیم هر واحد مسکونی واقع در کلیه شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور موضوع تبصره (7) ماده 169 مکرر این قانون، در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از 120 روز ساکن یا کاربر نداشته باشد به عنوان خانه خالی شناسایی شده و به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، بدون لحاظ معافیتهای تبصره (11) ماده 53 این قانون، ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره در سال اول معادل 6 برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل 12 برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد معادل 18 برابر مالیات متعلقه خواهد شد.
ایجاد افزایش ظرفیت برای ثبت نام مسکن ملی؛
نیمی از متقاضیان مسکن ملی حذف میشوند
با نزدیک شدن به پایان مهلت واریز وجه برای واحدهای طرح اقدام ملی مسکن، تعداد کسانی که افتتاح حساب کرده اند کمتر از نصف تعداد افراد واجد شرایط است و آنطور که مسئولان وزارت راه و شهرسازی می گویند با حذف متقاضیان بدحساب یا افزایش ظرفیت از آذرماه برای ثبت نام دور دوم تصمیم گرفته می شود.
تا پایان آماه 158 هزار و 296 نفر از متقاضیان واجد شرایط طرح اقدام ملی مسکن در سراسر کشور در بانک مسکن اقدام به افتتاح حساب کرده و حدود 100 هزار نفر بخشهایی یا همه قسمت اول آورده نقدی حدود 40 میلیون تومان را واریز کردهاند. یعنی میزان افتتاح حساب 39 درصد و میزان واریز وجه 25 درصد از کل ظرفیت 400 هزار نفری بوده است.
طبق اعلام محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی متقاضیانی که پیامک دریافت کرده و اقدامی برای افتتاح حساب یا واریز وجه انجام نداده اند از پایان مهرماه به طور خودکار حذف شده اند. اما کسانی که پیامک دریافت نکرده اند هنوز فرصت دارند.
اما آمار واریز وجه نشان می دهد ظاهرا بخش قابل توجهی از متقاضیان تمایلی به دریافت مسکن ملی ندارند. بنابراین احتمال حذف آنها و جایگزینی از لیست رزرو بسیار زیاد است. چند روز قبل مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران اعلام کرد قطعا در آینده مرحله دوم ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن انجام می شود. همچنین معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی به ایسنا گفت که در آذرماه اگر شرایط بهداشتی اجازه دهد در استانهایی که اعلام ظرفیت جدید داشته باشند و شهرهایی که بتوانند تامین زمین کنند یا پروژه هایی که ظرفیت خالی دارند برای ثبت نام مجدد تصمیم می گیریم.
مرحله اول ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن اواخر اسفندماه سال گذشته انجام شد که 1.6 میلیون نفر نام نویسی کردند و خردادماه 470 هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند. بعضی افراد هم که پیش از آن ثبت نام کرده بودند از اسفندماه سال گذشته از تایید خود مطلع هستند. از آن زمان تا پایان آبان ماه 1399 تعداد 158 هزار نفر افتتاح حساب و حدود 100 هزار نفر واریز وجه داشته اند که با 400 هزار واحد اقدام ملی و بیش از 400 هزار واحد تعریف شده براساس تفاهم نامه با دستگاههای دولتی که جمعا بیش از 800 هزار واحد می شود تناسبی ندارد.
بیشاز 55هزار نفر از متقاضیان مسکن ملی هنوز وجه واریز نکردهاند
هرچند متقاضیان واجد شرایط تمایل چندانی به پرداخت پول برای مسکن ملی نشان نمی دهند، بازار خرید و فروش امتیاز این واحدها البته به شکل زیرپوستی و غیرقانونی داغ است. اگرچه بعضی از آگهی های فروش مسکن ملی در سایتهای اینترنتی به دلیل غیرقانونی بودن حذف می شود اما بررسیهای میدانی نشان می دهد که خرید و فروش جریان دارد. بسته به منطقه جانمایی شده مبالغی بین 15 تا 150 میلیون تومان هم برای این امتیاز تعیین می شود. در بعضی آگهی ها حتی جزئیات آپارتمان مورد معامله مثل متراژ واحد، تعداد اتاقها، قیمت هر متر مربع و دیگر ویژگیها درج شده است. با این حال وزارت راه و شهرسازی هشدار داده که با متخلفان برخورد و واحد مسکونی مورد معامله را سلب امتیاز می کند.
مسکن ملی در یک نگاه
شهریوماه 1398 طرح اقدام ملی مسکن با حضور رییس جمهور کلنگ زنی شد. اولین واحدها از این پروژه 400 هزار واحدی به تعداد 11 هزار و 560 واحد در روز یکم آبان ماه 1399 به دستور رئیس جمهور افتتاح شد. این پروژه از طریق آورده متقاضیان و 100 میلیون تومان وام بانکی با نرخ سود 18 درصد ساخته میشود. آورده متقاضیان در مرحله اول حدود 40 میلیون تومان است. میانگین قیمت این واحدها در کل کشور طبق آخرین برآورد از هزینه های تابستان 1399 به متری 2.7 میلیون تومان می رسد. ثبت نام مرحله اول به پایان رسیده و متقاضیان واجد شرایط برای بارگذاری مدارک خود باید به سامانه tem.mrud.ir مراجعه کنند. مهلت بارگذاری مدارک و افتتاح حساب، پایان مهر ماه اعلام شده بود و برای بعضی متقاضیان که پیامک دریافت نکرده اند تمدید شده است. در صورت عدم واریز وجه یا انصراف متقاضیان اولیه، افرادی از لیست رزرو جایگزین آنها میشوند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.