شماره: 2200 / ۱۴۰۲ چهاردهم شهريور

تعداد بازدید : 0
اخبار
ثبت بیش از ۷۵ هزار سفر اربعین با تاکسی اینترنتی
وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد تا کنون بیش از ۷۵ هزار سفر زائران اربعین با تاکسیهای اینترنتی ثبت شده است.طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، با شروع سفرهای اربعین از ۲۸ مرداد تا ۱۲ شهریور، سفر بین شهری تاکسیهای اینترنتی برای رفت و بازگشت زائران از مرز بیشتر شده است.بر همین اساس ۷۵ هزار و ۹۳ سفر در این مدت از طریق تاکسیهای اینترنتی برای مسافران اربعین ثبت شده است.تاکسی اینترنتی ماکسیم با ۴۹ هزار و ۴۲۷ سفر بیشترین سفر را به خود اختصاص داده و اسنپ ۱۵ هزار و ۲۳۳ سفر، تپسی ۱۰ هزار و ۵۸ سفر، و به همراه با ۳۷۵ سفربه ترتیب در ردههای بعدی قرار داده اند.
۲۰ هزار واحد مسکونی شهرهای جدید آماده افتتاح شد
بر اساس اعلام شرکت عمران شهرهای جدید ۲۰ هزار و ۲۴۸ واحد از واحدهای باقیمانده مسکن مهر و نهضت ملی مسکن آماده افتتاح شده است.شرکت عمران شهرهای جدید به عنوان یکی از بازوهای مهم وزارت راه و شهرسازی در اجرای قانون جهش تولید مسکن در کنار ساخت مسکن به ایجاد شهرها و شهرکهای جدید طبق ضوابط و با مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری اقدام کرده است. در کنار همه اینها، شرکت عمران شهرهای جدید در تأمین خدمات روبنایی و زیربنایی نیز همکاری مستمر داشته و تلاش کرده است تا به نحوی عمل کند که با تکمیل زیرساختها در شهرهای جدید، بیشترین کارآیی و ارتقای کیفی زندگی برای ساکنان شهرهای جدید و متقاضیان مسکن رقم بخورد.همزمان با هفته دولت بیش از ۱۰۱ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور به جز شهرهای جدید با حضور رئیسجمهور و وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد. بر اساس اعلام علیرضا جعفری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، افتتاحهای مسکن در شهرهای جدید همراه با سایر خدمات زیربنایی و روبنایی به آیندهای نزدیک محول شده و مقرر است تا این افتتاح در آئینی با حضور مسئولان ارشد به سرانجام برسد.بر اساس اعلام شرکت عمران شهرهای جدید، واحدهای مسکونی که آماده افتتاح است شامل ۲۰ هزار و ۲۴۸ واحد است که بخشی از آنها به میزان ۱۹ هزار و ۲۲۱ واحد از واحدهای باقیمانده مسکن مهر است که در این دولت تکمیل شده و تحویل متقاضیان خواهد شد و به میزان یکهزار و ۲۷ واحد نیز از واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن است که در شهرهای جدید افتتاح میشود.به گفته مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، جزئیات افتتاحهای مسکن بدین شرح است: شهر جدید اندیشه ۹۸۱ واحد نهضت ملی مسکن، شهر جدید پردیس ۱۰ هزار واحد مسکونی مهر و ۴۶ واحد نهضت ملی مسکن، شهر جدید پرند ۲ هزار و ۸۰۳ واحد مسکونی مهر، شهر جدید بینالود ۵۹۵ واحد مسکن مهر، شهر جدید مهستان یکهزار و ۴۷۲ واحد مسکن مهر، شهر جدید گلبهار ۲ هزار و ۴۰۰ واحد مسکن مهر، شهر جدید رامین ۳۹۶ واحد مسکونی مهر، شهر جدید سهند ۴۴۱ واحد مسکن مهر، شهر جدید رامشار ۵۰۴ واحد مسکن مهر، شهر جدید صدرا ۶۸ واحد مسکن مهر، شهر جدید مجلسی ۲۱۲ واحد مسکن مهر و شهر جدید ایوانکی ۳۳۰ واحد مسکن مهر، آماده افتتاح است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
امکان خرید آنلاین مردم در طرح کالابرگ الکترونیکی
در طرح کالابرگ الکترونیکی امکان خرید اعتباری ۱۱ قلم کالای اساسی پیشبینی شده و خانوارها با استفاده از مبلغ یارانه خود میتوانند گوشت منجمد گوساله، برنج ایرانی، حبوبات، شیر کمچرب بطری، پنیرUF، ماست کمچرب، مرغ، تخممرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند و شکر را از هر برند و نام و نشان تجاری از تمام فروشگاهها و سوپرمارکتهای متصل به سامانه کالابرگ الکترونیکی خریداری کنند.میزان اختلاف تورمی ۱۱ قلم کالای اساسی پیشبینی شده در طرح از سال ۱۴۰۱ بدون لحاظ کردن اعتبار مازاد برای مردم شارژ میشود و در صورت تورم احتمالی روی اقلام سبد، دولت مابهالتفاوت افزایش قیمت کالاها را نسبت به سال ۱۴۰۱ پوشش میدهد به نحوی که پرداختی خانوارها تا پایان سال ثابت خواهد بود.خانوارها در صورت به همراه نداشتن کارت بانکی میتوانند همچنان از تمام فروشگاهها، مغازهها و سوپرمارکتهای متصل به طرح خرید خود را انجام دهند به نحوی که اگر فردی کارت بانکی همراه نداشت با استفاده از اپلیکیشن و برنامه کاربردی «شما» امکان خرید با ارسال کد برای وی فراهم شده است.
هم اکنون ۱۰ فروشگاه اتکا، افق کوروش، دیلی مارکت، رفاه، جانبو، گندم طلایی، مینو مارت، وال مارکت، هفت و هایپر فامیلی به عنوان فروشگاههای بزرگ زنجیرهای و بیش از ۸۴ هزار فروشگاه خُرد به این طرح ملی متصل شدهاند تا ضمن ارائه خدمت، دسترسی مردم به خرید اعتباری کالابرگ الکترونیکی را فراهم کنند.طبق گزارشها بیش از یک میلیون خانوار از طرح کالابرگ الکترونیکی استقبال و ۹۳ هزار پایانه در سطح شهر و روستا در توزیع اقلام کالابرگ الکترونیکی مشارکت کردهاند.
استفاده از کالابرگ الکترونیک کاملا داوطلبانه و اختیاری است و خانوارها میتوانند یک ماه زودتر از واریز یارانه اعتبار خود را برای خرید کالابرگ اختصاص بدهند.چنانچه تمایل به خرید کالابرگ نبود همچون گذشته افراد می توانند از یارانه نقدی خود استفاده کنند.
در این طرح قیمت کالاها بر اساس نرخ شهریور سال ۱۴۰۱ عرضه میشود و دولت طبق سبد کالای مشخص شده مابه التفاوت قیمت کالا را در طول دوره پرداخت میکند.
همه خانوارهای مشمول طرح میتوانند از طریق سامانه «شما» به نشانی https://shoma.sfara.ir و نصب اپلیکیشن شما از وجود فروشگاهها و سوپرمارکتهای متصل به طرح و نزدیک به محل سکونتشان با خبر و با شمارهگیری #۱۴۶۳*۵۰۰* از باقیمانده اعتبار خود مطلع شوند.
طرح کالابرگ الکترونیکی ابتکار دولت سیزدهم است که با هدف حمایت از اقشار کم درآمد و حفظ سلامت غذایی و رساندن کالری مناسب، ریز مغذیها و پروتئین به خانوارها به اجرا درآمده است.دولت به دنبال حذف ارز ترجیحی و جلوگیری از تاثیر آن بر سفره مردم و مقابله با تورم در قالب اجرای این طرح، حمایت از معیشت اقشار کم درآمد و تامین اقلام اساسی و مایحتاج مورد نیاز خانوارها را در دستور کار قرار داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
اهتمام دولت برای جلوگیری از تکرار حادثه مرگبار معدن طزره
عباس علیآبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان سومین وزیر و نماینده دولت مردمی روز دوشنبه در محل انفجار معدن زغالسنگ طزره دامغان حضور یافت تا علاوه بر بررسی علت این حادثه نشان دهد دولت سیزدهم عزم جدی در جلوگیری از تکرار این حادثه تلخ دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان سومین وزیر پس از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزیر کشور در فاصله کمتر از ۲۲ ساعت از وقوع انفجار در معدن زغال سنگ طزره دامغان و جانباختن ۶ معدنچی برای بررسی علت حادثه در محل حاضر شد تا ابعاد حادثه از جنبهای دیگر مورد بررسی قرار دهد تا دیگر این حوادث ناگوار رخ ندهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت برای دومین بار طی یک ماه گذشته به استان سمنان سفر کرده است؛ وی نوزدهم مرداد هم در سفری یک روزه برای افتتاح چند طرح میهمان دیار دارالمرحمه سمنان بود.
بر این پایه، ابعاد حادثه انفجار معدن طزره دامغان که مسبوق به سابقه است، با حضور میدانی سه وزیر دولت مردمی بررسی میشود تا حادثه تلخ معدن طزره دامغان در دولت مردمی آیتالله رییسی دیگر تکرار نشود.
حادثه انفجار معدن زغال سنگ طزره دامغان و جانباختن ۶ کارگر محبوس در آن، مسبوق به سابقه است و عزم جدی برای برخورد قاطع با مقصران احتمالی و جلوگیری از تکرار چهارباره چنین حادثهای با اطلاعرسانی شفاف، مطالبهای جدی محسوب میشود.
پیش از این، ساعت ١٢ ظهر روز شنبه ١١ اردیبهشت ۱۴۰۰ در تونل شماره ٤٢ معدن بزرگ طزره، از معادن چهارگانه شرکت زغال سنگ البرز شرقی، در کارگاه استخراج k ١٣ پیشرو، هنگام استخراج و به دلیل ریزش ناگهانی سقف کارگاه، حادثه تلخی رخ داد که در این حادثه ۲ کارگر پیمانکاری شرکت به نامهای میلاد روشنایی و سید اصغر افضلی از دامغان محبوس شدند و در نهایت پس از گذشت حدود ۱۳۰ ساعت از زمان وقوع حادثه، پیکر آنها از زیر آوار خارج شد.
همچنین ۳۰ آبان ۱۳۹۷ در پی ریزش معدن زغال سنگ طزره دامغان یک کارگر ۵۴ ساله جان باخت و سه نفر مصدوم شدند.
بهروز افروز، قربانعلی کمال، حسین غزائیان، حمید ایزدی، ابوالفضل غنایی و محمد نعیمی صفت در تونل محل حادثه انفجار معدن محبوس شدند که تلاشها نتیجه نداد و پیکر بیجان کارگران از تونل خارج شد.
شرکت معادن زغالسنگ البرز شرقی به عنوان یکی از واحدهای زیرمجموعه ذوب آهن اصفهان و از تامین کنندگان کنسانتره زغالسنگ کُک شو، در سالیان اخیر روند رو به رشدی را در زمینه توسعه ذخائر زغالسنگ و شبکه معادن، تولید و درآمدزایی و خروج از شرایط زیانده را تجربه کرد.
این شرکت سال ۱۳۴۹ آغاز به کار کرد و عمده فعالیت آن شامل اکتشاف، بهره برداری از معادن و فرآوری زغال سنگ جهت تامین بخشی از کنسانتره مورد نیاز ذوب آهن اصفهان است.
ستاد مرکزی شرکت در شهر شاهرود قرار دارد و هماکنون ۱۷۰۰ نفر در شرکت معادن زغالسنگ البرز شرقی مشغول به کار هستند که حوزه فعالیت این شرکت از معادن طزره در شمال شرق شهرستان دامغان واقع در استان سمنان تا جنوب شهرستان مینودشت واقع در استان گلستان است.
مجموعه معادن زغال سنگ البرز شرقی در منطقه طزره دامغان در مناطق سردسیر و کوهستانی جنوب رشته کوههای البرز و در فاصله ۵۰ کیلومتری شهرستان دامغان قرار دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
صادرات غیرنفتی مشمول مالیات
۲ درصدی شد
وزیر اقتصاد خواستار اخذ مالیات علی الحساب دو درصدی از صادرات مواد و محصولات معدنی، صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی شد.
سید احسان خاندوزی در مکاتبهای با رئیس کل گمرک خواستار وصول مالیات علی الحساب دو درصدی از صادرات غیر نفتی (مواد پتروشیمی، فولادی، مواد معدنی، نفتی و گازی) موضوع بند ز تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ شد.
این مالیات همزمان با عوارض صادراتی موضوع بند یاد شده به میزان دو درصد ارزش کالای صادراتی وصول خواهد شد.
در بند ز تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ آمده است، به منظور اجرای قانون جهش تولید دانشبنیان مصوب فرودین ۱۴۰۱ و توسعه زنجیره ارزش تولید و عبور از خام فروشی، صادرات کلیه مواد و محصولات معدنی، صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی مندرج در فهرست تصویبنامه هیأت وزیران راجع به بند «ص» تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور منطبق بر قانون جهش تولید دانشبنیان در تمام نقاط کشور مشمول مالیات بر درآمد شده و از ابتدای سال ۱۴۰۲، ۰.۵ درصد به مأخذ ارزش صادراتی این کالاها بهعنوان عوارض صادراتی افزوده خواهد شد.
میزان قطعی این عوارض در دستورالعملی که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت نفت و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری ظرف دو ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد، تعیین خواهد شد.
وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است نسبت به وصول منابع حاصل از این بند، همچنین مالیات بر درآمد موضوع بند «ص» تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور و نیز حقوق ورودی (مطابق بند «د» ماده (۱) قانون امور گمرکی مصوب ۱۳۹۰/۸/۲۲) کلیه ماشین آلات و تجهیزات، قطعات، مواد اولیه و واسطهای تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی اقدام کند. حقوق گمرکی این موارد پس از ابلاغ این قانون به مأخذ یک درصد تعیین میشود.
صادرات به عراق تا پایان سال ۱۲ میلیارد دلار می شود
دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق گفت: رشد صادرات ایران به عراق در ۵ ماهه امسال ۱۸.۵ درصد افزایش یافته که اگر با همین روش پیش برویم تا پایان امسال صادرات به عراق به ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار می رسد
جهانبخش سنجابیشیرازی در نشست تعامل اقتصاد و رسانه، نقش و کارکرد رسانه در توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق، آیندهنگری روابط ایران و عراق و ابعاد دیپلماسی اقتصادی، اظهار داشت: در ۵ ماهه ابتدای امسال رشد صادرات ایران به عراق نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸.۵ درصد بوده است که اگر با همین روش پیش برویم تا پایان امسال صادرات ایران به عراق به ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار خواهد رسید.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: عراق برای دو سال آینده سالانه بیش از ۱۶۸ میلیارد دلار بودجه سنواتی در نظر گرفته که بیش از ۷۰ درصد این بودجه در بخش عمرانی است. بنابراین، این مسأله میتواند زمینه صادرات بیشتر به عراق را برای ما فراهم سازد. همچنین ضرب آهنگ عراقیها در واردات با توجه به رشد بودجه صعودی شده است.
وی گفت: در حال حاضر کشور عراق بیش از ۹۵ درصد کالاهای زیرساختی را از طریق واردات تأمین میکند لذا تا چند سال آینده این کشور یک پروژه بزرگ در منطقه برای کشورهای همسایه و برای قدرتهای فرامنطقهای خواهد بود.
این مقام مسئول افزود: ضمن اینکه اساساً عراقیها در حوزه اقتصادی وارد یک کنشگری جدیدی شدهاند، خصوصاً در دولت جدید با توجه به اتفاقاتی که در خصوص بودجه و همچنین کلنگ زنی احداث خط آهن ایران و عراق افتاده است که این موضوعات میتواند شرایط را برای توسعه تجارت بین دو کشور فراهم کند.
سنجابیشیرازی اظهار داشت: ارزش تجارت کالایی عراق در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۴۸ میلیارد دلار بوده که ۸۷ میلیارد دلار آن مربوط به صادرات و ۶۱ میلیارد دلار آن مربوط به واردات بوده است، بررسی روند تجارت با عراق طی دهه اخیر نشان میدهد که همواره صادرات کالا (عمدتاً متکی به نفت)، در سطحی بالاتر از واردات کالا بوده در مقابل فراز و نشیبهای صادرات، بخش واردات از ثبات نسبی برخوردار بوده است.
وی بیان داشت: طی ۵ سال گذشته صادرات به عراق بین ۶۵ تا ۹۸ میلیارد دلار در نوسان بوده و در نهایت به ۸۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ رسیده است و در مقابل واردات از ۵۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ با رشد ملایمی (به جز افت سال ۲۰۲۰) به ۶۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ افزایش یافت.
سنجابی افزود: کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه، چین، ایران به ترتیب مهمترین شرکای تجاری تأمینکننده نیازهای عراق در سال ۲۰۲۱ بودهاند و ترکیه که تا سال ۲۰۱۶ بالاترین سهم در بازار عراق را داشت از سال ۲۰۱۷ جای خود را به امارات متحده عربی داد و کشور چین و ایران نیز به عنوان رقیبی نزدیک درصدد افزایش سهم خود در بازار عراق هستند.
به گفته دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، بهترین جایگاه ایران در بازار عراق مربوط به سال ۲۰۱۸ با اختصاص سهمی در حدود ۱۶.۷ درصد از بازار مذکور بوده که پس از امارات متحده عربی با سهم ۲۱.۱ درصد رتبه دوم را داشته است.
وی در ادامه گفت: بر اساس این گزارش ارزش صادرات ایران به عراق طی سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ سالانه در حدود ۹ میلیارد دلار بوده است که در این میان تنها در سال ۱۳۹۹ به دلیل محدودیت ناشی از شیوع کرونا سطح صادرات کاهش یافته و به ۴.۷ میلیارد دلار رسیده بود.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با تأکید بر ضرورت حفظ بازار عراق و توسعه صادرات به این کشور گفت: در شرایط فعلی استمرار و توسعه صادرات غیرنفتی به عراق نیازمند تغییر رویکرد است و باید به این نکته توجه کرد که تطابق مناسب بین نیازهای واردات عراق و زمینههای کالایی صادرات ایران به کشور وجود ندارد.
وی بیان داشت: کشور عراق یکی از مقاصد صادراتی برای صدور کالاهای متنوع ایرانی است و در واقع از لحاظ تنوع کالاهای صادراتی متنوعترین در میان کل مقاصد صادراتی ایران به شمار میرود.
سنجابی شیرازی بیان داشت: توسعه حضور رقبایی مانند امارات، ترکیه، چین، هند، آمریکا در بازار عراق در شرایطی که این کشورها در میان مقاصد مهم صادراتی عراق نیز حضور دارند منافع دوجانبهای برای کشور مذکور ایجاد میکند و این موضوع زنگ خطر جدی برای برنامههای توسعه صادرات ایران در بازار عراق به شمار میرود.
معدنکاری هوشمند فرصتی برای توسعه استخراج از اعماق
معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو با اشاره به عقبماندگی تاریخی کشورمان در حوزه اکتشاف، گفت: معدنکاری هوشمند به توسعه استخراج از اعماق کمک میکند.
سمیه خلوصی در همایش معدنکاری دیجیتال، به برنامههای ایمیدرو همسو با هوشمندسازی و تحول دیجیتال در معادن ایران اشاره کرد و گفت: در هوشمندسازی معادن در ایران کمی تاخیر کرده ایم، اما هنوز برای این کار دیر نشده است.
وی دلیل عقب ماندگی کشور در حوزه اکتشاف را استفاده از معادن روباز در ایران دانست و افزود: طبیعی است به زودی باید به سمت استخراج از عمق برویم که در این حوزه معدن کاری هوشمند میتواند کمک کننده باشد.
خانم خلوصی گفت: باتوجه به نزدیک شدن به برنامه هفتم، ایمیدرو، سند اولیه مرتبط با تحول دیجیتال و هوشمندسازی معادن را آماده کرده است.
وی افزود: از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ سرمایه گذاری کشورهای جهان در حوزه دیجیتال ۲ برابر شده است؛ برای مثال، عربستان سعودی ۹ میلیارد دلار در حوزه فناوریهای نو سرمایه گذاری کرده است و همچنین کانادا و استرالیا درحال استفاده از این فناوریها در صنایع مختلف هستند و از ۵۰ شرکت بزرگ در فناوریهای پیشرو چهار شرکت در حوزه فولاد مشغول فعالیت هستند.
خلوصی درباره چالشهای پیش رو برای هوشمندسازی معادن ایران گفت: هم اکنون دادههای مناسبی برای سیاستگذاری دراختیار نداریم و برای برنامه ریزی دقیق نیاز به کلان دادهها احساس میشود.
وی افزود: کمبود ماشین آلات از دیگر مشکلات در حوزه معدن کاری است که در این حوزه هم معدن کاری هوشمند میتواند تا حدودی مشکلات را کاهش دهد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 4
جنبش شهرهای جدید
اخبار صنعت-مراد آقابزرگی: انتقال تکنولوژی و توسعه صنایع بزرگ، گسترش راههای ارتباطی، امکانات فرهنگی و سایر جاذبه های فریبنده در شهرهای بزرگ، پیامدهایی نظیر خالیشدن روستاها، تبدیل روستاها به شهرهای کوچک، همچنین تبدیل شهرهای کوچک و میانی به شهرهای بزرگ و افزایش تعداد شهرها را سبب گردیده است. گسترش بیرویه و سریع، تراکم و تمرکز بیش از حد جمعیت در شهرهای بزرگ سبب گردیده است که این شهرها قادر به تداوم حیات سالم شهری نبوده، در واقع توان ارائه خدمات لازم برای ساکنان خود را نداشته باشد. با توجه به این مسائل در شهرهای بزرگ و برای توزیع رشد متعادل اقتصادی و اجتماعی و کنترل بیرویه آنها، ایجاد شهرهای جدید پیرامون شهرهای بزرگ در جهت کاهش جمعیت و جاذبههای آنها در فاصله مناسب از شهرهای بزرگ پیشنهاد گردیده است.
شهر جدید شهری است که از ابتدا ساخت آن برنامهریزی شده و معمولاً با اهداف زیستمحیطی، اقتصادی و سیاسی اجتماعی در زمینهایی ساخته شده که پیشتر بدون استفاده بودند. شرکت عمران شهرهای جدید به عنوان یکی از بازوهای مهم وزارت راه و شهرسازی در اجرای قانون جهش تولید مسکن در کنار ساخت مسکن به ایجاد شهرها و شهرکهای جدید طبق ضوابط و با مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری اقدام کرده است. در کنار همه اینها، شرکت عمران شهرهای جدید در تامین خدمات روبنایی و زیربنایی نیز همکاری مستمر داشته و تلاش کرده است تا به نحوی عمل کند که با تکمیل زیرساختها در شهرهای جدید، بیشترین کارآیی و ارتقای کیفی زندگی برای ساکنان شهرهای جدید و متقاضیان مسکن رقم بخورد.
همزمان با هفته دولت بیش از ۱۰۱ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور به جز شهرهای جدید با حضور رییسجمهور و وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد. بر اساس اعلام علیرضا جعفری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، افتتاحهای مسکن در شهرهای جدید همراه با سایر خدمات زیربنایی و روبنایی به آیندهای نزدیک محول شده و مقرر است تا این افتتاح در آیینی با حضور مسئولان ارشد به سرانجام برسد.
بر اساس اعلام شرکت عمران شهرهای جدید، واحدهای مسکونی که آماده افتتاح است شامل ۲۰ هزار و ۲۴۸ واحد است که بخشی از آنها به میزان ۱۹ هزار و ۲۲۱ واحد از واحدهای باقیمانده مسکن مهر است که در این دولت تکمیل شده و تحویل متقاضیان خواهد شد و به میزان یکهزار و ۲۷ واحد نیز از واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن است که در شهرهای جدید افتتاح میشود.
جلوگیری از توسعه بیرویه مادرشهرها
اصطلاح شهر جدید همچنین به جوامع برنامهریزیشده جنبش شهرهای جدید به ویژه در بریتانیا اشاره دارد. در بسیاری از کشورهای جهان، ساخت شهرهای برنامهریزی شده وجود دارد. گاهی برای پایتخت نیز شهر جدیدی بنا میشود.
افزایش جمعیت و سیر مهاجرتهای داخلی به سوی قطبهای اقتصادی کشور خصوصاً پایتخت نه تنها بر ساختار اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی آنها تأثیرگذار بودهاست بلکه ساختار کالبدی شهرهای کشور را نیز دگرگون ساختهاست. گسترش ابعاد فیزیکی شهرها، توسعه شهر و اسکان غیررسمی قشرها تازه شهرنشین در حومههای شهرهای بزرگ کشور و ازدیاد قیمت زمین و مسکن در محدوده شهرها، عملاً تهیه مسکن برای طبقات کم درآمد یا با درآمد متوسط را بسیار مشکل و حتی غیرممکن ساختهاست. تحولات جمعیتی و اقتصادی کشور خصوصاً از چهار دهه گذشته تا کنون از سویی متأثر از رشد روند سرمایهداری و به موازات آن کاهش فعالیتهای کشاورزی در روستاها قبل از انقلاب، جنگ تحمیلی و رشد بیسابقه جمعیت در این دوره است. در سال ۱۳۶۵ تهران و مشهد دارای بیش از یک میلیون نفر جمعیت بودهاند. در سال ۱۳۷۰ چهار شهر تهران، مشهد، اصفهان و تبریز هم به کلانشهرهای میلیونی کشور پیوستهاند و به احتمال قوی در سالهای آتی اهواز و قم نیز به کلانشهرهای کشور اضافه خواهند شد. احداث شهرهای جدید بعد از انقلاب، تفاوت عمدهای با شهرهایی دارد که قبل از انقلاب به منظور احداث صنایع و اسکان کارکنان آنان ساخته شدهاند. مانند پولادشهر، مس سرچشمه، شهرک صنعتی البرز و نظایر آنها، شهرهای جدید نسل بعد از انقلاب مانند شهرهای جدید حومه کلانشهرهای دیگر کشورها به منظور ساماندهی و توسعه برنامهریزی شده شهرهای بزرگ برای اولین بار در ایران بنیان گذاشته شد. برخی اهداف از ایجاد شهرهای جدید به صورت خلاصه بیان میشود:
جلوگیری از توسعه بیرویه مادرشهر
جذب سرریز جمعیت با ایجاد کانونهای اشتغال در شهر جدید
جلوگیری از بالا رفتن قیمت زمین در مادرشهر
جلوگیری از ایجاد حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ
سبک شدن بار ترافیک در داخل مادرشهر
تنزل بهای تمام شده واحدهای مسکونی به علت پایین بودن بهای زمین با توجه به نسبت هزینه ساخت و قیمت زمین در شهرهای بزرگ و در نتیجه امکان ارائه مسکن به مردم
انتقال کارگاهها از مادرشهر به شهر جدید
پیشینه شهرهای جدید در ایران و جهان
جالب است بدانید برخی از معروفترین شهرهای جهان، شهرهای برنامهریزی شده یا شهر جدید بودهاند. از جمله دهلی نو در هند، برازیلیا در برزیل، واشینگتن در آمریکا، اسلامآباد پاکستان، ابوظبی در امارات، آنکارا در ترکیه کاپبرا در استرالیا، نورسلطان در قزاقستان و …
شهر های جدید در بیشتر دوره های تاریخی، بویژه از آغاز شهرنشینی در دورترین نقاط دنیا طراحی و ساخته شده اند .احداث این شهرها در مواردی به مثابه برنامه برای تحقق بخشی از سیاست حکومتها بوده است که در این زمینه می توان از شهرهای جدید بابلی و آشوری در بین النهرین ،موهنجودارو در ایندوس ،کاهن در مصر ،میلیتوس و پرنیس در یونان و تعدادی از مراکز شهرهای جدید در آفریقا نام برد.
انگلستان در مورد شهرهای جدید تجربه ای پنجاه ساله دارد که تاکنون برای دو میلیون نفر واحد مسکونی و برای یک میلیون نفر اشتغال ایجاد کرده است. در واقع ساخت شهرهای جدید در بریتانیا بعد از جنگ دوم جهانی در پیش گرفته شد .
همچنین پس از کشف آمریکا توسط کریستف کلمب در سال 1492 در ساحل جنوبی جزایر اسپانیولی شهر جدیدی ساخته شد. به هر حال باید پذیرفت که شهرهای جدید، پیش نمونه هایی برای تجدید ساختار و نوسازی شهرهای بزرگ هستند و در این راستا پس از قرن بیستم نظریه های متعدد شهری و طرحها و الگوهای مختلفی برای ساماندهی فضایی شهرها به خصوص شهرهای بزرگ ارائه می شود .
در ایران بیش از ۲۰ شهر جدید ساخته شده یا در حال ساخت میباشند که اکثراً اطراف کلانشهرها مانند تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز و کرج قرار گرفتهاند. آمار نشان میدهد در پی جهش قیمت مسکن در کلانشهرها، تقاضای سکونت در شهرهای جدید اطراف آنها به میزان دو برابر میانگین ۲۳ ساله افزایش یافتهاست. هماکنون پرند پرجمعیتترین شهر جدید (نوین شهر) کشور است و پس از آن شهرهای اندیشه و صدرا، فولادشهر و شاهین شهر اصفهان؛ پردیس تهران و گلبهار مشهد و بهارستان اصفهان. در رتبههای بعدی قرار دارند.
۱۰۳پروژه در ۱۴ شهر جدید آماده افتتاح است
برپایه اعلام شرکت عمران شهرهای جدید، ۱۰۳ پروژه با هزینه ۹۳۸ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۲ هزار و ۳۴۷ نفر در ۱۴ شهر جدید آماده افتتاح است.
این پروژهها شامل چهار پروژه با ۶۳۰ میلیون ریال اعتبار با اشتغالزایی ۱۲۰ نفر در شهر جدید اندیشه، ۱۹ پروژه به اعتبار یکهزار و ۱۴۶ میلیون ریال و اشتغالزایی ۷۵۲ نفر در شهر جدید پردیس، هشت پروژه با اعتبار ۸۶۸ میلیون ریال اعتبار با اشتغالزایی ۳۰۰ نفر در شهر جدید پرند، ۳سه پروژه با اعتبار یکهزار و ۳۱۷ میلیون ریال و اشتغالزایی ۴۲۵ نفر در شهر جدید مهستان، ۱۴ پروژه با اعتبار ۷۲۹ میلیون ریال با اشتغالزایی ۱۸۵ نفر در فولادشهر و پنج پروژه با اعتبار ۳۳۲ میلیون ریال و اشتغالزایی ۷۵ نفر در شهر جدید مجلسی از جمله افتتاحهایی است که در شهرهای جدید سراسر کشور انجام میشود.
همچنین ۶ پروژه با اعتبار یکهزار و ۳۷۰ میلیون ریال و اشتغالزایی ۱۰۷ نفر در شهر جدید صدرا، ۱۲ پروژه با اعتبار ۵۴۱ میلیون ریال و اشتغالزایی ۳۰ نفر در شهر جدید بینالود، چهار پروژه با اعتبار ۳۴۸ میلیون ریال و اشتغالزایی ۳۰ نفر در شهر جدید گلبهار، هفت پروژه با اعتبار ۲۱۷ میلیون ریال و اشتغالزایی ۷۵ نفر در شهر جدید رامشار، ۲ پروژه با اعتبار ۱۶۰ میلیون ریال و اشتغالزایی ۲۰ نفر در شهر جدید رامین، پنج پروژه با اعتبار ۴۸۴ میلیون ریال و اشتغالزایی ۱۴۹ نفر در شیرینشهر، ۱۲ پروژه با اعتبار یکهزار و ۲۱۰ میلیون ریال و اشتغالزایی ۶۷ نفر در شهر جدید سهند و ۲ پروژه با اعتبار ۲۵ میلیون ریال و اشتغالزایی ۱۲ نفر در شهر جدید علوی، از دیگر پروژههایی است که توسط شرکت عمران شهرهای جدید به افتتاح میرسد.
افتتاحهای هفته دولت شرکت عمران شهرهای جدید به تفکیک کاربری در هفته دولت نیز شامل این موارد است:
در شهر جدید بینالود در استان خراسان رضوی ۱۲ پروژه شامل پنج پروژه آمادهسازی و محوطهسازی، سه پروژه شبکه زیربنایی و چهار پروژه شبکه معابر افتتاح میشود.
در شهر جدید پردیس در استان تهران ۱۹ پروژه شامل ۶ پروژه آموزشی، چهار پارک و فضای سبز، چهار مرکز تجاری، ۲ فضای مذهبی و سه فضای ورزشی به افتتاح میرسد.
در شهر جدید پرند در استان تهران در مجموع هشت پروژه شامل ۶ پروژه آموزشی، یک پروژه مذهبی و یک پروژه روبنایی افتتاح میشود.
در شهر جدید سهند در استان آذربایجانشرقی ۱۲ پروژه شامل سه پروژه آمادهسازی و محوطهسازی، یک پروژه آموزشی، یک مرکز تجاری، سه پروژه شبکه معابر و چهار پروژه روبنایی بهرهبرداری میشود.
در شهر جدید صدرا در استان فارس، ۶ پروژه شامل یک پروژه آمادهسازی و محوطهسازی، ۲ پروژه زیربنایی، ۲ پروژه شبکه معابر و یک پروژه مذهبی، به بهرهبرداری میرسد.
در شهر جدید علوی در استان هرمزگان نیز در مجموع ۲ پروژه شامل پارک و فضای سبز و ورزشی افتتاح میشود.
در شهر جدید مجلسی در استان اصفهان در مجموع پنج پروژه شامل یک پروژه آمادهسازی و محوطهسازی، ۲ پروژه آموزشی، یک پارک و فضای سبز و یک پروژه زیربنایی بهرهبرداری میشود.
برنامه افتتاح برای شهر جدید اندیشه در استان تهران نیز در مجموع چهار پروژه شامل یک پروژه زیربنایی، ۲ پروژه فرهنگی و یک پروژه ورزشی است.
در شهر جدید رامشار در استان سیستان و بلوچستان در مجموع افتتاح هفت پروژه برنامهریزی شده است که شامل یک پارک و فضای سبز، پنج شبکه زیربنایی و یک پروژه فرهنگی است.
در شهر جدید رامین در استان نیز ۲ پروژه شامل یک پارک و فضای سبز و یک فضای ورزشی افتتاح میشود.
در شهر جدید شیرینشهر در استان خوزستان نیز در مجموع پنج پروژه افتتاح میشود که این پروژهها شامل یک فضای آموزشی، یک پارک و فضای سبز، یک شبکه زیربنایی، یک پروژه شبکه معابر و یک پروژه ورزشی است.
در شهر جدید فولاد شهر در استان اصفهان افتتاح ۱۴ پروژه شامل ۲ پروژه آمادهسازی و محوطهسازی، یک پارک و فضای سبز، ۲ مرکز تجاری، یک شبکه زیربنایی، چهار شبکه معابر، ۲ مرکز فرهنگی، یک مرکز مذهبی و یک پروژه روبنایی در برنامه است.
در شهر جدید گلبهار در استان خراسان رضوی نیز چهار پروژه شامل ۲ پروژه آموزشی و ۲ پروژه تجاری افتتاح میشود.
در شهر جدید هشتگرد در استان البرز ۲ پروژه شامل یک پروژه آمادهسازی و محوطهسازی و یک پروژه ورزشی به بهرهبرداری میرسد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.