شماره: 2211 / ۱۴۰۲ سوم مهر
تعداد بازدید : 0
اخبار
فاز نخست توسعه
میدان گازی توس کلید خورد
با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، فاز نخست توسعه میدان گازی توس در شمال شرق کشور با هدف تولید روزانه سه میلیون متر مکعب آغاز شد.محسن خجستهمهر، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در مراسم رسمی آغاز به کار توسعه فاز اول میدان توس اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامههای شرکت ملی نفت ایران جهت پایداری گاز در شمال شرق کشور، توسعه میدان گازی توس است که این خبر مسرت بخش برای مردم عزیز استانهای خراسان و به ویژه مردم شمال شرق است و با مصوبه هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران، توسعه میدان گازی توس را به طور رسمی را با تولید روزانه سه میلیون متر مکعب شروع کردیم.وی در رابطه با میزان سرمایه گذاری و حفاری چاههای این میدان افزود: برای توسعه این میدان در فازهای اول و دوم در مجموع هشت حلقه چاه جدید با هزینه ۲۰۰ میلیون دلار حفاری میشود و میزان تولید روزانه گاز در فاز دوم به پنج میلیون متر مکعب میرسد.مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اهمیت حیاتی صرفهجویی مصرف سوخت به عنوان یک الزام فرهنگی تاکید کرد: فرزندان ایران زمین در سختترین شرایط آب و هوایی در صنعت نفت شبانه روز در صنعت پرمخاطره نفت مشغول خدمت به هموطنان خود هستند و لازم است در مصرف این منابع محدود و تجدید ناپذیر که با مشقات بسیار به دست هموطنان میرسد صرفهجویی کنیم و پاسداشت این نعمت بیکران الهی باشیم.خجستهمهر با تقدیر از زحمات همکاران شاغل در منطقه عملیاتی خان گیران در بخشهای بهره برداری و بخش ذخیره سازی گاز طبیعی تصریح کرد: در این بازدید از نزدیک در جریان فعالیتهای همکاران این منطقه قرار گرفتیم و تلاش میشود که مشکلات آنها مرتفع شود.بر اساس این گزارش، میدان گازی توس در ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق شهر مشهد مقدس و جنوب میدانهای خان گیران و گنبدلی واقع شده است. این میدان در سال ۱۳۸۸ کشف و حفاری یک حلقه چاه اکتشافی در آن به اتمام رسیده است. توسعه و بهره برداری از این میدان باعث رونق اقتصادی منطقه و تأمین انرژی پایدار شمال و شرق کشور خواهد شد.
استانداردهای زیستمحیطی
در سوخت نیروگاهی رعایت میشود
یک مقام مسئول گفت: استانداردهای محیط زیستی در سوخت نیروگاهها رعایت میشود و هیچ مستندی مبنی بر اینکه نیروگاهها عامل آلودگی هستند وجود ندارد.
ساناز جعفرزاده مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی در خصوص گوگردزدایی از سوخت مازوت گفت: این موضوع در کمیسیون زیربنایی دولت مورد بررسی قرار گرفت و در هیئت وزیران مطرح شد و در نهایت متولیان بحث که وزارت نیرو، وزارت نفت و سازمان محیط زیست بودند به این جمع بندی رسیدند که رفع آلودگی از مازوت باید در مبدا و در پالایشگاهها اتفاق بیفتد.
او ادامه داد: ماده ۲۳ آیین نامه فنی ماده ۲ قانون هوای پاک، که تکلیفی برای نیروگاههای مازوت سوزی قائل شده بود تجهیزات کاهنده آلایندگی در دودکش نصب کنند. این ماده هم اصلاح شد و اینگونه شد که گوگردزدایی از سوخت باید در پالایشگاهها اتفاق بیفتد که نه تنها بحث آلایندگی نیروگاهها در زمان مازوت سوزی مرتفع میشود، بلکه در صنعت سیمان و آجرپزی هم موثر خواهد بود. در بحث مازوت صادراتی کشور هم میتواند ارزآوری بیشتری را به همراه داشته باشد.جعفرزاده میگوید: همه واحدهای صنعتی که شامل نیروگاههای برق میشود، همگی از منظر ماده ۱۳ قانون هوای پاک ملزم هستند که حتی اگر سوخت استاندارد تحویل نگیرند، اقداماتی را برای رعایت حدود استاندارد زیست محیطی انجام دهند که یکی از این اقدامات که در نیروگاه انجام میدهیم این است که اگر در زمانی با کمبود سوخت گاز مواجه باشیم و ناگزیر باشیم از سوخت مایع استفاده کنیم، سوخت مایع را به صورت ترکیبی استفاده خواهیم کرد.
این مقام مسئول گفت: به عنوان مثال ممکن است بویلرهای نیروگاهی ۱۵ مشعل داشته باشند، که از این میزان ۳،۴ مورد از آنها روی سوخت مایع و باقی روی سوخت گاز تنظیم میشود. این باعث خواهد شد خروجی دودکش با حدود استاندارد همخوانی داشته باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
امضا تفاهم نامه همکاری برای ایجاد شهرک صنعتی انرژی خورشیدی
دو تفاهم نامه همکاری جهت ایجاد شهرک خورشیدی و همکاری در زمینه توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک با حضور معاون وزیر نیرو و استاندار استان آذربایجان شرقی منعقد شد.
تفاهمنامه همکاری شش جانبه در زمینه ایجاد شهرک صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی به منظور همکاری و استفاده از ظرفیت دستگاههای متولی در ایجاد شهرک و ترغیب و تسهیل سرمایهگذاری متقاضیان در احداث نیروگاههای خورشیدی، میان زینالعابدین رضوی خرم استاندار آذربایجان شرقی، محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا)، سجاد مطلبی سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی، رسول اسماعیلزاده مدیرعامل شرکت برق منطقهای آذربایجان، اکبر فرجنیا مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان آذربایجان شرقی و عباس حسامی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز امضا شد.
این تفاهمنامه با هدف توسعه زیرساختهای لازم و ضروری صنعت برق کشور جهت ایجاد شهرک تخصصی انرژی خورشیدی، ترویج بهرهمندی از انرژیهای تجدیدپذیر و پاک و حمایت از مشارکت بخش خصوصی در این حوزه امضا و مبادله شد.
از مزایای ایجاد شهرکهای تخصصی انرژی خورشیدی در کشور میتوان به کاهش هزینههای سرمایهگذاران در حوزه توسعه نیروگاههای خورشیدی، عدم نیاز به اخذ مجوزها و استعلامات زمانبر در مقایسه با گذشته، تولید برق در مجاورت مصرف و کاهش تلفات در بخش انتقال برق و همچنین کمک به مرتفع کردن مشکلات ناترازی برق اشاره کرد.
محمود کمانی در این رابطه گفت: در گذشته برای اخذ مجوز نیروگاهها دستگاههای متعددی باید مجوز صادر میکردند، اما خوشبختانه در حال حاضر مجوزها به یکباره صادر میشود که موجب تسهیل کار سرمایه گذاران شده است و سرمایه گذاران میتوانند بدون تردید وارد این حوزه شوند تا آینده کشور را بسازند.
همزمان با امضای این تفاهم نامه، تفاهمنامه همکاری در زمینه توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک و بهینه سازی و ارتقای بهرهوری برق در راستای توسعه زیرساختهای لازم در کشور، برای تولید برق تجدیدپذیر و پاک و حمایت از مشارکت بخش خصوصی در این حوزه و گسترش فرهنگ مدیریت مصرف انرژی برق از طریق بهینهسازی و ارتقای بهرهوری انرژی در سطح مشترکان برق خانگی، اداری و صنعتی استان آذربایجان شرقی، ما بین محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) و زینالعابدین رضوی خرم استاندار استان آذربایجان شرقی منعقد شد.
هدف از امضای این تفاهم نامه همکاری و بسترسازی در توسعه انواع انرژیهای تجدیدپذیر و پاک از طریق استفاده از ظرفیت کلیه ادارات، سازمانها و دستگاههای ذیربط و به اشتراکگذاری اطلاعات مورد نیاز برای شناسایی ساختگاههای مناسب جهت احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک در این استان است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
اخبار
سخنگوی صنعت برق اعلام کرد:
افزایش ۱۹.۶ درصدی تامین برق صنایع بزرگ نسبت به تابستان ۱۴۰۰
بر اساس برنامهریزی صورت گرفته در چهار ماه گرم سال ۱۴۰۲ و اجرای آن، ۳۰۰ واحد صنعتی انرژیبر کشور نسبت به سال گذشته ۵.۵ درصد و در مقایسه با سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۹.۶ درصد رشد مصرف برق را تجربه کردند که این تدابیر تاثیر مستقیمی بر رشد تولید داشته است.
صنعت برق به عنوان یکی از صنایع زیربنایی، تاثیر چشمگیری بر سایر بخشهای صنعتی، کشاورزی و خدماتی دارد به طوریکه رشد اقتصادی کشورها به شدت به صنعت برق وابسته است و به عنوان یکی از اصلیترین زیربناهای اقتصادی، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و رفاه جامعه دارد.
با توجه به اهمیت این مقوله در تداوم فرآیند تولید کالا و محصولات و تاثیر انکارناپذیر آن در تولید ناخالص داخلی، میتوان گفت که برق نقش مهمی در توسعه صنعتی و اقتصادی کشورهای در حال توسعه داشته و ارتباط مستقیمی با توسعه پایدار، رونق و جهش بخش صنعت و تولید درجوامع مختلف دارد.
با این توضیح و با درنظر گرفتن برنامهریزی منسجم و اثربخش وزارت نیرو در جهت تامین برق مورد نیاز صنایع کشور در تابستان امسال که با همکاری وزارت صمت عملیاتی شد و نیز با توجه به عوامل تاثیرگذار دیگر بر رشد مصرف برق کشور از جمله گرمای بیسابقه دمای هوا در سطح جهان و ایران و انتظار افزایش مصرف برق در بخش خانگی به دلیل استفاده بیشتر از وسایل سرمایشی؛ خبرنگار پاون به منظور تشریح جزئیات تامین برق صنایع در تابستان و نیز برنامه وزارت نیرو برای تامین انرژی مورد نیاز بخش صنعت در ۶ ماه دوم سال با «مصطفی رجبی مشهدی» سخنگوی صنعت برق کشور گفتوگو کرد.
رجبی مشهدی در این باره با اشاره به اثربخشی برنامه مدیریت مصرف برق صنایع در تابستان امسال، گفت: همانگونه که گفته شده است از ۶۲۰ هزار واحد صنعتی در کشور، ۵۸۰ هزار واحد صنعتی کوچک و کارگاههای صنعتی بدون هیچگونه محدودیتی به فرآیند تولید پرداختند.
وی افزود: در این میان واحدهای صنعتی واقع در شهرکهای صنعتی نیز با برنامهریزی، تعطیلات هفتگی خود را در طول ایام هفته تقسیم کردند تا از بار شبکه در یک زمان واحد، کاسته شود و شرایط برای تداوم روند تولید در ۶ روز هفته برای این گروه فراهم شود. با این تفاسیر برای واحدهای صنعتی واقع در شهرکهای صنعتی کمتر از ۲۴ ساعت در هفته مدیریت مصرف برق اعمال شد.
سخنگوی صنعت برق کشور یادآور شد: این در حالی است که به برکت مدیریت مصرف برق در بخش صنایع کشور ۳۰۰ واحد صنعتی بزرگ و انرژیبر، نسبت به سال گذشته ۵.۵ درصد و در مقایسه با سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۹.۶ درصد رشد مصرف برق را تجربه کردند که تاثیر مستقیمی در رشد تولید دارد.
وی اظهار کرد: سهم بخشهای مختلف صنعت در میزان رشد تامین برق متفاوت بوده است به طوریکه این آمار در صنایع فلزی از جمله آلومینیوم ۹ درصد، صنایع سیمانی ۳.۶ رصد و صنایع فولادی ۱ درصد را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
رجبی مشهدی در ادامه صحبتهای خود از رکوردشکنی تامین برق صنعت در برابر بخش خانگی در تابستان امسال سخن به میان آورد و گفت: به واسطه برنامهریزیهای صورت گرفته از جمله اجرای طرح سراسری پاداش صرفهجویی برای مشترکان خانگی و نیز اجرای طرح مدیریت مصرف بخش صنعت، امسال برای نخستین بار در ۳ دهه اخیر، میزان برق مصرفی بخش صنعت نسبت به بخش خانگی پیشی گرفت.
وی با اشاره به رشد تولید صنایع در تابستان سالجاری، تصریح کرد: در این زمینه میتوان به عرضه صنایع در بورس اشاره کرد که مشاهد میشود عرضه بیشتر از تقاضا بوده و این امر با ثبات قیمتها همراه شده است. برای مثال در سال ۱۴۰۰ در برخی صنایع ۴۳۳ درصد رشد قیمت را شاهد بودیم اما امسال به دلیل ثبات بازار، قیمتها حتی روند کاهشی را تجربه کرد است.
سخنگوی صنعت برق کشور در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر تشریح جزئیات تامین برق صنایع با گذر از فصل گرم سال و ورود به ۶ ماهه نیمه دوم سال خاطرنشان کرد: از طریق برنامهریزی صورت گرفته با وزارت نفت، هماهنگیهای لازم به منظور تامین انرژی مورد نیاز مخازن نیروگاهی کشور صورت گرفته و بر این اساس پیشبینی میشود در زمستان به منظور تامین برق مورد نیاز صنایع با محدودیت و مشکلی مواجه نباشیم.
خودکفایی ایران در صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت:اکنون ۱۰۰ درصد مجتمعها توسط ما مدیریت میشود و صادرکننده تجهیزات پتروشیمی هستیم.مرتضی شاه میرزایی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در برنامه تلویزیونی در مورد جایگاه کنونی صنعت پتروشیمی ایران در جهان گفت: ما باید وضعیت فعلی را با گذشتهای مقایسه کنیم که همه جور دسترسی و امکاناتی برای ایران وجود داشت. در زمان پیروزی انقلاب اسلامی، ما ۷ مجتمع پتروشیمی و حدود ۱۰ محصول داشتیم. اکنون بیش از ۵۵۰ درجه از انواع محصولات پتروشیمی و حدود ۷۰ مجتمع پتروشیمی در اختیار داریم. این نشاندهنده معجزه بزرگ انقلاب اسلامی است که با وجود تحریمها چنین پیشرفتی در کشور صورت گرفته است.
وی افزود: تا قبل از انقلاب صنعت پتروشیمی ما به صورت کامل وابسته به خارج بود. از انواع کاتالیزورها گرفته تا تمام قطعات و ماشینآلات به کشور وارد میشد. اکنون ۱۰۰ درصد مجتمعها توسط ما مدیریت میشود و صادرکننده تجهیزات پتروشیمی هستیم. همچنین در صورت لزوم میتوانیم در کشورهای دیگر نیز در زمینه پتروشیمی کمک کنیم.
شاه میرزایی اظهار داشت: کاتالیست مادهای است که منجر به بروز تغییرات شیمیایی و تبدیل گاز به مایع میشود. امروز ما صادرکننده کاتالیست به کشورهای دیگر جهان هستیم. به خصوص بر اساس اهداف دولت سیزدهم، خودکفایی در زمینه صنعت پتروشیمی در اولویت قرار دارند.
وی همچنین در مورد نمایشگاه ایران پلاس گفت: ۱۰ سال اول بعد از پیروزی انقلاب ما شاهد تحرکات دشمنان برای ایجاد فتنه به صورت مداوم و بعد از آن جنگ تحمیلی بودیم. اکنون ظرفیت کل کشور ما در زمینه تولید ۹۲ میلیون تن بوده که ۹ میلیون تن آن به پلیمر اختصاص دارد که هر سال در نمایشگاهی تحت عنوان ایران پلاس از آن بهرهبرداری میشود.
وی افزود: امسال ما ۲۱۰ شرکت را برای حضور در این نمایشگاه که با استقبال پرشور خارجیها مواجه بود پذیرش کردیم. امروز روز آخر این نمایشگاه بوده و از همه دانشمندان و دانشجویان علاقهمند به صنعت پتروشیمی، دعوت میکینیم تا این فرصت را مغتنم بشمارند.
شاه میرزایی همچنین گفت: برنامه هفتم اکنون کاملاً آماده اجرا بوده و تا پایان برنامه هشتم ظرفیت صنعت پتروشیمی ما دو برابر خواهد شد. در واقع ما شاهد آینده بسیار درخشانی برای صنعت پتروشیمی هستیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.