شماره: 2373 / ۱۴۰۳ بيست و دوم خرداد
تعداد بازدید : 0
اخبار
اجرای طرح کهاب در ۱۴ جایگاه
عرضه سوخت منطقه چالوس
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه چالوس گفت: هماکنون طرح کهاب در ۱۴ جایگاه عرضه سوخت منطقه به بهرهبرداری رسیده و اجرای این طرح در هفت جایگاه دیگر نیز در حال اجراست.تورج امانی با اشاره به اینکه ۵۸ جایگاه عرضه سوخت مایع در منطقه فعال است، تصریح کرد: همسو با انجام مسئولیت اجتماعی و با هدف حمایت از محیطزیست و جلوگیری از هدررفت سوخت با جدیت هرچه تمامتر، پیگیر اجرای طرح کهاب در همه مجاری عرضه سوخت غرب استان مازندران هستیم.وی افزود: در این طرح با نصب دستگاه ویآریو و جمعآوری بخارات بنزین از انتشار ترکیبات سمی و آلوده در هوا جلوگیری شده و با بازیافت بخار بنزین، در مصرف سوخت صرفهجویی میشود.مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه چالوس با اشاره به اینکه تأکیدهای لازم برای عملیاتیکردن این طرح به جایگاهداران منطقه شده است، بیان کرد: بهمنظور تحقق این اقدام، با توجه به مزایای بسیار مطلوب آن، از هیچ تلاشی دریغ نمیکنیم.
بهره برداری از ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان سال
مدیر توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهند رسید و ظرفیت نصبشده این صنعت از ۱۰۲ میلیون تن عبور خواهد کرد.عباس غلامی مدیر توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در برنامه عرضه محصولات پتروشیمی گفت: امروز راهکار عرضه اعتباری توانسته کمک شایانی به صنایع پتروشیمی کند بهطوری که سال گذشته حدود ۷۸ هزار میلیارد تومان محصولات پتروشیمی بهصورت اعتباری عرضه شده است.او افزود:در دوماه نخست امسال عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی حدود ۶۰درصد رشد داشته است نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.به گفته غلامی،با تأمین پایدار مواد اولیه موردنیاز واحدهای تکمیلی، جهش تولید در کشور بهمعنای واقعی محقق میشود و عرضه اعتباری محصولات، مؤثرترین راه جهش تولید است.او بیان کرد: همچنین ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهند رسید و ظرفیت نصبشده این صنعت از ۱۰۲ میلیون تن عبور خواهد کرد.
معاون پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز خبر داد:
رشد ۵۰درصدی فروش شرکتهای پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در ۱۴۰۲
معاون پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با بیان اینکه فروش شرکتهای این مجموعه در سال ۱۴۰۱ از ۷۵۰ میلیارد تومان به یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسید، گفت: رشد ۵۰درصدی فروش این شرکتها در سال ۱۴۰۲ قابل توجه است.
برق ۱۶۳ مشترک اداری پرمصرف
در خراسان رضوی قطع شد
مدیر دفتر نظارت و کنترل لوازم اندازه گیری شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: همزمان با هفته نخست اجرای طرح مدیریت بار تابستان سال ۱۴۰۳ برق ۱۶۳ مشترک اداری پرمصرف در شهرستانهای زیرپوشش این شرکت به دلیل عدم رعایت الگوی مصرف قطع شد.علی مرادی گلستانی افزود: با توجه به انجام تنظیمات کنترل حد مصرف بر روی کنتورهای ادارات و بانکهای استان خراسان رضوی از ۱۶ خرداد ماه تاکنون ۳۱۸ مورد فرمان قطع از راه دور صادر شده و ۱۶۳ اداره به دلیل عدم کنترل سقف مصرف مجاز برابر با مصوبه هیات وزیران قطع شدند.وی بیان کرد: طبق مصوبه هیات وزیران ادارات و بانکهای خراسان رضوی موظف هستند در مقایسه با بار مصرفی سال ۱۴۰۰، مصرف برق خود را در ساعات اداری به میزان ۳۰ درصد و در ساعات غیراداری به میزان ۶۰ درصد کاهش دهند، از آنجا که برخی ادارات از حد مجاز مصرف گذر کرده بودند مشمول برنامه قطع شدند.مرادی در تشریح نحوه قطع برق ادارات پرمصرف گفت: کنتورهای هزار و ۳۵ اداره و بانک در سطح شهرستانهای زیرپوشش شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی هوشمند بوده و از راه دور قابل کنترل است.وی افزود: در این راستا برق ادارات پرمصرف در مرحله نخست به مدت ۱۰ دقیقه قطع میشود، در صورت عدم رعایت الگوی مصرف برای بار دوم قطع برق آنها ۱۰ دقیقه دیگر ادامه مییابد و در صورت تکرار میزان قطع برق آنها به یک ساعت افزایش پیدا خواهد کرد.
بزرگترین ایستگاه پمپاژ آب استان یزد 94 درصد پیشرفت دارد
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد گفت: بزرگترین ایستگاه پمپاژ آب استان یزد، با پیشرفت ۹۴ درصدی آخرین مراحل ساخت را سپری میکند.جلال علمدار با اشاره به اینکه بزرگترین ایستگاه پمپاژ آب استان یزد، با پیشرفت ۹۴ درصدی آخرین مراحل ساخت را سپری میکند، گفت: این ایستگاه در محدوده میدان ابوذر قرار دارد و در هر ثانیه هزار و ۳۰۰ لیتر آب را پمپاژ میکند. وی افزود: با بهره برداری از این ایستگاه تا پایان سال بخشی از آب مورد نیاز ایستگاههای آبفا، غدیر، فدک و صفاییه تامین، و مشکل افت فشار در برخی مناطق شهر یزد نیز برطرف میشود. مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد گفت: احداث این ایستگاه با هزینه ۷۵ میلیارد تومانی انجام شده است و بخشی از طرح بزرگ رینگ آب شهری یزد است که از سال ۱۴۰۰ آغاز شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
سخنگوی صنعت برق: ۷۰ درصد بخش اداری به کنتورهای هوشمند مجهز شدند
شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: تا کنون حدود ۷۰ درصد ادارهها به کنتور هوشمند مجهز شدهاند و در یک ماه جاری نیز مابقی ادارههای دولتی و مراکز غیردولتی به کنتورهای هوشمند مجهز خواهند شد.
مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به تأثیر مثبت تغییر ساعات کاری ادارات در مصرف برق گفت: بر اساس پایشهای صورتگرفته، سال گذشته با تغییر ساعت کاری ادارات، حداکثر میزان کاهش مصرف برق معادل ۸۵۰ مگاوات بود.
وی از هدفگذاری صنعت برق در این زمینه برای سال جدید خبر داد و گفت: انتظار داریم امسال این میزان به عدد قابلتوجه ۱۵۰۰ مگاوات برسد که معادل مصرف برق کلانشهر مشهد با چهار میلیون نفر جمعیت است.
مدیرعامل توانیر با بیان این که با استفاده از کنتورهای هوشمند، میزان مصرف برق ادارات در ساعات اداری و خارج از ساعت اداری بهصورت جداگانه کنترل میشود، خاطرنشان کرد: برنامهریزیشده که در ساعات کاری با کاهش ۳۰ درصدی و بعد از ساعت کاری با خاموشکردن تجهیزات سرمایشی، روشنایی و الکترونیکی، کاهش ۶۰ درصدی مصرف برق را در ادارات شاهد باشیم.
رجبی مشهدی با بیان اینکه در فصل تابستان با ناترازی برق مواجهیم، گفت: باتوجهبه اینکه ادارات به طور کامل به خدمترسانی مشغول هستند، صرفاً با تغییر ساعات کاری، موفق به تأمین برق پایدار برای کل کشور بهویژه بخش مولد کشور خواهیم بود و امیدواریم بهتدریج با پایش و مراقبتهای بیشتر و گزارشهای مردمی از میزان مصرف سازمانها که از طریق تلفن ۱۲۱ در اختیار شرکتهای توزیع قرار میگیرد به هدفگذاری مدنظر دست یابیم.
وی با اشاره به این که سال گذشته حدود ۴۰ درصد مشترکان مشمول طرح پاداش صرفهجویی برق شدند از راهاندازی پویش باانرژی خبر داد و گفت: امسال علاوه بر مشوقهای قبلی، طرح جوایز ویژه نیز در قالب این پویش اضافه شده که شامل ۳۰۰ دستگاه خودرو دنا، تارا، ۲۰۷ تماماتوماتیک و لوازم برقی خانگی، تلفن همراه، لوازم دیجیتال و... است که فقط کافی است مشترکان، مصرف برق خود را با مدیریت ۱۰ درصدی کاهش دهند تا در قرعهکشی این جوایز ارزشمند شرکت داده شده و برنده یکی از آنها باشند.
سخنگوی صنعت برق گفت: دانشآموزان نیز میتوانند از طریق سامانه شاد و نصب برنامه کاربردی باانرژی بهعنوان مروجان مدیریت مصرف به صنعت برق در کاهش مصرف برق کمک کنند .
رجبی مشهدی در خصوص الگوی مصرف برق در تهران نیز گفت: استان تهران جزو مناطق عادی و معتدل محسوب میشود که الگوی مصرف برق در آن تا ۳۰۰ کیلوواتساعت و قبض برق مشترکی که این الگو را رعایت کند ماهانه حداکثر ۴۰ هزار تومان خواهد بود که با بهکارگیری کولرگازی بهجای کولر آبی این میزان مصرف به ۵۰۰ کیلووات و مبلغ قبض آن پلکانی افزایشیافته و به ۷۰۰ هزار تومان میرسد و در صورت استفاده بیمحابا از کولرگازی قبض برق به دو میلیون تومان هم خواهد رسید.
وی به مشترکان ساکن در مناطق عادی که تقریباً ۸۰ درصد مشترکان را در بر میگیرد، توصیه کرد: الگوی مصرف را جدی گرفته و سعی کنند مصرف برق را طوری مدیریت کنند که علاوه بر رساندن آن به زیر الگو و جلوگیری از صدور قبوض سنگین برق، به پایداری شبکه و تأمین برق سایر بخشها نیز کمک کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:
قرارداد طرح توسعه و بهرهبرداری میدان چنگوله بهزودی امضا میشود
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از امضای قرارداد طرح توسعه و بهرهبرداری میدان چنگوله با هدف تولید روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت خام خبر داد.
محسن خجستهمهر اعلام کرد: قرارداد میدان نفتی چنگوله با حجم ذخیره درجای ۳ میلیارد و ۲۰۰ هزار بشکه نفت و با هدف تولید روزانه ۶۰ هزار بشکه نفت بهزودی امضا میشود.
بهگفته وی، رقم سرمایهگذاری بهمنظور توسعه میدان نفتی چنگوله در استان ایلام یکمیلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار اعلام شده و امضای قرارداد با پیمانکار توسعهدهنده بهزودی انجام خواهد شد.
معاون وزیر نفت افزود: ازجمله عملیات اجرایی در این میدان میتوان به حفاری ۱۸ حلقه چاه تولیدی، حفاری ۲ حلقه چاه ارزیابی، حفاری ۲ حلقه چاه دفع پساب و تعمیر ۲ حلقه چاه، احداث تأسیسات سرچاهی و خطوط لوله جریانی و احداث تأسیسات فرآورش و انتقال نفت خام و گاز همراه اشاره کرد.
خجستهمهر تصریح کرد: مبلغ ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار نیز برای هزینههای مسئولیت اجتماعی در این قرارداد در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه طرح توسعه میدان نفتی چنگوله از طرحهای مصوب سفر رئیسجمهوری به استان ایلام به شمار میرود و توسعه آن، نقش مهمی در رونق اقتصادی و اشتغالزایی در استان ایلام دارد، بیان کرد: پیشبینی میشود این طرح توسعهای، ۶ هزار ۵۰۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کند.
میدان مشترک نفتی چنگوله در مرز ایران و عراق، در جنوب غربی استان ایلام و حدود ۵۰ کیلومتری شهر مهران واقع شده است.
کاهش ۳۰ درصدی حجم آب دراختیار کشور در اثر تغییرات اقلیم
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: در اثر تغییرات اقلیم، حجم آب دراختیار کشور ۳۰ درصد کمتر شده است، در همین راستا و برای حل این ناترازیها، نقشه راه آب طراحی شده تا ایجاد شغل و سرمایه ایرانی را بدون کمبود آب تضمین کند.
عیسی بزرگزاده در نشست خبری با بیان اینکه متوسط بارش کشور را ۲۴۰ میلیمتر در سال آبی جاری است، گفت: این میزان نسبت به بلندمدت سه درصد افزایش داشته و میشود گفت که در شرایط نرمال قرار داریم اما این مسئله به معنی پرآبی نیست.
وی افزود: در سال بارشی نرمال، هر چند بارشها خوب است اما کم بارشیهای گذشته را جبران نمیکند.
بزرگزاده، میزان بارشهای تهران را ۱۹ درصد کمتر از میانگین بلند مدت خواند و گفت: بر این اساس، تهران در صدر استانهای کمبارش قرار دارد.
وی با بیان اینکه بعد از تهران، بوشهر، قزوین، فارس، سمنان، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، زنجان و البرز از دیگر استانهایی هستند که در بارش با عقب افتادگی روبرو هستند، اظهار کرد: طی سالیان گذشته، حجم آب در اختیار هر ایرانی کمتر شده است؛ بنابراین باید در کل کشور به ویژه در ۹ استان درگیر کمبارشی، مدیریت تقاضا و مصرف را در دستور کار داشته باشیم و شهروندان با صرفهجویی ۱۵ درصدی، علاوه بر حفظ منابع، کمک کنند تا آب به دست همه برسد.
بزرگزاده با بیان اینکه حجم آب موجود در مخازن کشور حدود ۳۵ میلیارد مترمکعب است. حجم ورودی مخازن سدها ۳۶.۵ میلیارد مترمکعب بوده و ۲۳.۸۶ میلیارد مترمکعب نیز مصرف شده است، گفت: وضعیت ۱۳ سد مهم حوضه آبریز ارومیه را ۱۵ درصد مثبت است.
وی افزود: مجموع پنج سد تهران اکنون، ۶۷۲ میلیون مترمکعب پرشدگی دارد که نسبت به سال آبی گذشته، ۱۵ درصد مثبت است. اما سد زایندهرود با کاهش ورودی ۲۴ درصدی روبروست. همچنین، ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب در چاه نیمهها ذخیره شده که با ۲۲۵ درصد رشد همراه بوده است.
سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه تغییرات اقلیم، میزان بارش را دستخوش تغییر میکند که این اثر در کشور ما بیشتر بوده است و موجب شده تا حجم آب در اختیار کشور، ۳۰ درصد کمتر شده باشد، گفت: حجم منابع تجدیدپذیر در اختیار کشور، از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به ۱۰۳ میلیارد مترمکعب در سال رسیده است.
او افزود: همچنین تغییرات اقلیم، نوع بارش را تغییر داده و از برف و باران به باران تقلیل داده است. به طور مثال در البرز که رژیم بارشی آن، برف و بارانی است با کاهش بارش برف مواجه هستیم. درحالیکه برف در تولید سیل مشارکت کمی دارد و در ذخیرهسازی طبیعت، منبع بااهمیتی است.
وی با بیان اینکه تغییرات اقلیم در ایران، الگوی بارشها را نیز دگرگون کرده است، گفت: علاوه بر این، تبخیر و تعرق گیاهان نیز بیشتر شده و موجب افزایش مصرف در کشاورزی میشود.
بزرگزاده با بیان اینکه در مواجهه با تغییر اقلیم، ۲ دسته کار عمومی انجام میشود، اظهار کرد: یک دسته به تحلیل دلایل تغییر اقلیم می پردازد که آن را گازهای گلخانهای اعلام کردهاند و سهم بخش آب در این مرحله، کمتر است. اما اقدامات مربوط به بخش آب، افزایش حجم سازههاست.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه با افزایش سازهها، علاوه بر افزایش منبع ذخیره آب کشور، تلهاندازی و کنترل سیلاب نیز بهتر انجام میشود، گفت: این مهم در نقشه راه آب کشور مورد توجه قرار گرفته و تأکید شده که شغلها باید از کشاورزی به سمت خدماتی برود.
بزرگزاده با بیان اینکه در نقشه راه آب، اصلاح الگوی مصرف آب مورد تأکید قرار گرفته چرا که نقشه راه، رافع ناترازی آبی کشور است که تضمین میکند آب عامل محدودیت ایجاد شغل و سرمایه برای ایرانی نباشد، تاکید کرد: مصرف آب در کشاورزی باید در سطح سند ملی امنیت غذایی مدیریت شود اما اجرای این سند به اندازه کافی جلو نرفته است.
به گفته وی براساس این سند، در سال باید ۳ میلیارد مترمکعب کاهش مصرف آب صورت گیرد. این درحالیست که یکسال از ابلاغ سند امنیت غذایی توسط رئیس جمهور شهید گذشته و باید اکنون گزارش پیشرفت و اجرای آن ارائه شود.
رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ خبر داد
موافقت با تخصیص منابع آب دریا و رودخانه اروند برای پرورش ماهی در آبادان
رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ با اشاره به مصوبات جلسه مدیریت مشارکتی بررسی چالشهای منابع آبی شهرستان آبادان گفت: در این جلسه مقرر شد با موافقت ستاد آب کشور، منابع آب نامتعارف همچون آب اروند و دریا به پرورش ماهی در آبادان تخصیص یابد.
فراز رابعی رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ اظهار داشت: در راستای تحقق شعار سال با موضوع «جهش تولید با مشارکت مردم»، جلسه مدیریت مشارکتی بررسی چالشهای منابع آبی شهرستان آبادان با حضور رئیس حوضه آبریز کارون، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ایران و نیز فرمانداری شهرستان، نمایندگان کشاورزان منطقه و مدیران دستگاههای دولتی استان خوزستان تشکیل شد.
رابعی بیان داشت: در این جلسه مقرر شد با موافقت ستاد آب کشور و با هدف افزایش تولید آبزیان و ایجاد اشتغال، تخصیص آب از منابع آب نامتعارف از محل اروند و دریا برای پرورش آبزیان صورت گیرد.
وی اضافه کرد: همچنین موافقت شد بهمنظور پرورش ماهی در استخرهای دومنظوره محلی، با هدف رونق کسب و کار مشاغل خانگی، آب مورد نیاز براساس آب موجود تخصیص یابد.
رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ خاطرنشان کرد: در این خصوص، پس از اینکه اداره شیلات، لیست افراد متقاضی، موقعیت محل و مشخصات حوضچهها را بررسی و اعلام کرد، سازمان آب و برق خوزستان موظف است حداکثر ظرف یکماه مجوز لازم را صادر و اعلام کند.
رابعی افزود: در ادامه این جلسه، کشاورزان شبکه آبیاری طرح «نخاح»، به بیان مشکلات تأمین آب نخیلات پرداختند و پس از بحث و بررسی مقرر شد در مرحله کوتاه مدت، با تشکیل گروهی متشکل از دهیاران روستایی دارای چالش، نمایندگان جهاد کشاورزی و امور آب شهرستان و تحت نظارت فرمانداری آبادان با تشکیل جلسات هفتگی نسبت به برنامهریزی توزیع آب در شبکه، طی ماههای پیش رو اقدام کنند.
وی گفت: مقرر شد در مرحله بلندمدت نیز سازمان آب و برق خوزستان با پیگیری تأمین منابع مالی از محل مدیریت بحران که توسط جلیل مختار نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ایران صورت گرفت، نسبت به تهیه و نصب پمپهای لازم تا سال بعد اقدام کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.