شماره: 2423 / ۱۴۰۳ پنجم شهريور
تعداد بازدید : 0
اخبار
ضرورت کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق کلیه مشترکان
مدیرعامل شرکت توانیر اعلام کرده است میزان تقاضای مصرف برق کشور ۴۲ روز است که از اوج مصرف سال گذشته بالاتر است.مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه روز گذشته در ساعات اوج مصرف، تقاضای مصرف برق به ۷۷۰۰۰ مگاوات رسید اظهار کرد: این در حالی است که در سوم شهریورماه، ۴۲ روز و ۴۲ نوبت از میزان تقاضای مصرف برق در سال گذشته با اعداد غیر قابل باور عبور کردیم.مدیرعامل شرکت توانیر افزود: بنا بر اعلام سازمان هواشناسی مردادماه گرم و بی سابقه ای را طی پنجاه سال اخیر پشت سر گذاشتیم و بر اساس پیش بینی سازمان هواشناسی قرار بود از روز گذشته با اندکی کاهش دما در کشور مواجه باشیم که نه تنها دمای هوا کاهش نیافت بلکه گزارشها حاکی از آن است که با پایداری و تداوم گرمای نامتعارف تا پایان هفته جاری نیز مواجه هستیم.سخنگوی صنعت برق ضمن تشکر از همکاری کلیه هموطنان که تا این لحظه با مدیریت مصرف برق به تلاشگران خدوم صنعت برق کمک کردهاند، گفت که با توجه به اینکه چسبندگی گرما و دمای بالا تا اواخر هفته جاری نیز ادامه دارد و افزایش مصرف زیاد موجب بروز برخی مشکلات در تامین برق پایدار شده است، ضرورت دارد مشترکان با صرفه جویی حداقل ۱۰ درصدی به کاهش مشکلات تامین برق پایدار و مستمر در کشور کمک کنند.
47کیلومتر از رودخانه های استان اصفهان آزادسازی، ساماندهی و لایروبی شد
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: بیش از 47 کیلومتر از رودخانه های استان اصفهان آزادسازی، ساماندهی و لایروبی شد.حسن ساسانی اظهار داشت: طی سال آبی اخیر 47 کیلومتر از رودخانه های استان اصفهان با هدف افزایش ظرفیت عبوری جریان و بهسازی و افزایش ظرفیت آبگذری سازههای تقاطعی رودخانه ها و نیز حفاظت پایه پلها در مقابل آبشستگی از رسوبات، آزادسازی، ساماندهی و لایروبی شد.وی افزود: شرکت آب منطقه ای اصفهان در بازه زمانی سال 1396تا 1403 اقدام به انجام عملیات لایروبی بیش از 350کیلومتر از رودخانه های استان کرده است.مدیر عامل شرکت آب منطقه ای اصفهان با تأکید بر اینکه هدف ساماندهی رودخانه حفاظت رودخانهها در مقابل تعرض به حریم و بستر آنها، کاهش خسارات سیلاب، بهبود وضع زندگی ساکنان حاشیه رودخانهها و هدایت پتانسیلهای موجود در منطقه به سوی توسعه پایدار است، تصریح کرد: عملیات ساماندهی رودخانه از نظر مقیاس کار و اثراتی که بر روی رفتار رودخانه دارند بسیار متفاوت بوده و ممکن است به منظور اصلاح جزیی رودخانه و یا انجام تغییرات عمده و کلی در بازه ای در بالادست و یا پایین دست یک محل خاص انجام گیرد.ساسانی افزود: تا کنون ساماندهی و لایروبی 105کیلومتر از رودخانه زاینده رود انجام شده است.
مشکل آب آشامیدنی ۲۴ روستای دلفان
در لرستان رفع شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: با تعویض خط انتقال آب بخش میربگ جنوبی و شهرک امام(ره) شهرستان دلفان مشکل قطعی و هدررفت آب آشامیدنی ۲۴ روستا رفع شد.یاسر اکبریان با اشاره بهضرورت رفع قطعی و هدررفت آب آشامیدنی اظهار کرد: با تعویض خط انتقال آب بخش میربگ و شهرک امام(ره) شهرستان دلفان از لوله پلی اتیلن به لوله فولادی مشکل قطعی و هدررفت آب آشامیدنی ۲۴ روستا رفع شد. وی گفت: خط انتقال آب آشامیدنی بخش میربگ و شهرک امام(ره) به طول ۵ کیلومتر و ۲۰۰ متر با اعتباری بالغ بر ۱۴ میلیارد تومان تعویض شد.به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان جمعیت ۲۴ روستایی که مشکل آب آشامیدنی آنها رفع شده است به ۸ هزار و ۵۰۰ نفر می رسد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 2
افزایش ۴۰۰ هزار بشکهای تولید مهمترین مأموریتپاکنژاد به شرکت ملی نفت
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه مأموریت راهبردی و ملی این مجموعه، جهش تولید نفت و گاز است، گفت: افزایش ۴۰۰ هزار بشکهای تولید نفت مهمترین مأموریت محول شده از سوی وزیر نفت است.
محسن خجستهمهر در نشست تکریم و معارفه مدیر نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران ضمن قدردانی از تلاشها و زحمات هرمز قلاوند در مدت تصدی این سمت، گفت: افزایش تولید به افزایش ثروت ملی منجر میشود و در این بخش مأموریت ویژهای به عهده شرکت ملی نفت ایران گذاشته شده است.
وی افزود: وزیر نفت بر افزایش ۴۰۰ هزار بشکهای تولید نفت در مجلس شورای اسلامی و نشست شورای معاونان نشان دهنده اهمیت بالای بخش تولید نفت و گاز است و در این زمینه کارکنان نفت همچون گذشته به تلاش شبانهروزی خود ادامه خواهند داد و مصمم هستیم تمام توان و ظرفیت خود را برای افزایش تولید نفت و گاز به کار گیریم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: تحقق اهداف صادراتی، تأمین خوراک واحدهای پالایش و پتروشیمی و تحقق منابع درآمدی سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ از مهمترینهای مأموریتهای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران است.
خجستهمهر با بیان اینکه موضوع نظارت بر تولید یکی از مهمترین مأموریتها و رویکردهای شرکت ملی نفت است، گفت: حضور آقای علیخانی در سمت مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز آغاز دورهای تازه در مأموریتهای این مدیریت خواهد بود.
کسری نوری، مشاور وزیر نفت و سرپرست دفتر وزارتی نیز در این نشست ضمن ابلاغ پیام قدردانی وزیر نفت از زحمات هرمز قلاوند، بیان کرد: موضوع تولید در بخش بالادست از مهمترین مأموریتهای وزارت نفت در دولت چهاردهم است و در این زمینه افزون بر بهرهمندی از توانمندیهای آقای علیخانی، از تجارب آقای قلاوند نیز استفاده خواهیم کرد.
فرخ علیخانی، مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران نیز در این نشست با اشاره به اینکه دستاوردهای کاری در دوره مدیریت پتروپارس به بخش تولید نیز کمک شایانی خواهد کرد، برنامههای این مدیریت در بخشهایی مانند مناطق نفتخیز جنوب، غرب کارون و پارس جنوبی را تشریح کرد.
در پایان این نشست با حضور مدیرعامل و اعضای هیئتمدیره شرکت ملی نفت ایران و سرپرست دفتر وزارتی وزارت نفت از زحمات قلاوند قدردانی شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مشعل هفتمین چاه میدان گازی کیش روشن شد
مجری طرح توسعه میدان گازی کیش از اجرای موفقیتآمیز عملیات تکمیل و جریاندهی هفتمین حلقه چاه میدان گازی کیش خبر داد و گفت: با تحقق ظرفیتسازی تولید ۱۴ میلیون مترمکعب گاز در بزرگترین میدان گازی مستقل کشور، گام بزرگی برای جبران بخشی از ناترازی انرژی در کشور برداشته شد.
عبدالله مهرابی در حاشیه بازدید مدیرعامل و معاون طرحهای توسعهای این شرکت از آخرین اقدامهای انجام شده در توسعه میدان گازی کیش، بیان کرد: طرح توسعه فاز یک میدان گازی کیش به کارفرمایی شرکت نفت و گاز پارس و با همکاری شرکت ملی حفاری ایران بهعنوان پیمانکار در حال اجراست که در آخرین اقدام، مشعل هفتمین حلقه چاه آن با وجود پیچیدگی و چالشهای فناورانه موجود و با تکیه بر دانش فنی متخصصان داخلی و بکارگیری توانمندی حداکثری از شرکتهای داخلی صاحب صلاحیت محقق شد.
وی افزود: بدین ترتیب، ظرفیت تولید ایجاد شده در بخش حفاری میدان گازی کیش به میزان روزانه ۵۰۰ میلیون فوتمکعب گاز (معادل ۱۴.۱ میلیون مترمکعب گاز در روز) رسید که نیمی از ظرفیت تولید برنامهریزی شده طرح توسعه فاز یک میدان کیش به شمار میرود.
مجری طرح توسعه میدان گازی کیش تصریح کرد: اهمیت این موضوع، به واسطه شرایط منحصر به فرد جغرافیایی این میدان در لایههای تحتالارضی جزیره زیبا و توریستی کیش و آبهای سرزمینی اطراف آن، مشخصات مخازن گازی پرفشار این میدان و طراحی خاص چاهها و رشته تکمیل یکپارچه آنها با استفاده از کالاها و مواد کمیاب و ویژه در آن، دو چندان بوده که خودکفایی کامل صنعت نفت و گاز کشور و حرکت در مسیر توسعه با وجود اعمال تحریمهای ظالمانه بینالمللی را در پی داشته است.
مهرابی پیشبینی کرد با تکمیل ۷ حلقه چاه باقیمانده و بهصورت همزمان با شروع احداث تأسیسات فرآیندی و خطوط لوله انتقال خشکی و دریایی تا تأسیسات پالایشگاهی موجود در سایت یک عسلویه، در آینده نزدیک گاز تولیدی از این میدان به میزان ۲۸.۳ میلیون مترمکعب در روز به سبد انرژی کشور افزوده شود و پس از وقفه طولانیمدت در استحصال از این منبع عظیم انرژی، به کمک جبران بخشی از ناترازی گازی کشور آید.
جلوگیری از کاهش تولید ۴۰۰ هزار بشکهای نفت در مناطق نفتخیز جنوب
مدیرعامل شرکت نفت و گاز کارون از تعمیر موفقیتآمیز خط لوله ۲۰ اینچ نفت لب سفید با استفاده از روش تعمیر سرد (کامپوزیت) در نقاط دارای نشتی بدون کاهش تولید حداقل ۴۰۰ هزار بشکهای نفت خبر داد.
حسن شهروئی گفت: خط لوله ۲۰ اینچ نفت لب سفید بهدلیل نشتیهای مکرر بهعنوان یکی از کاندیدهای توپکرانی هوشمند انتخاب شده بود که بهدلیل نیاز به استفاده از فشار سیال و نبود اطمینان از تحمل فشار مورد نظر در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ مورد هایدروتست قرار گرفته بود و با وجود تعویض حدود یک کیلومتر از خط لوله در محدوده شرکت نفت و گاز کارون، از سوی مهندسی و ساختمان مناطق نفتخیز جنوب پس از راهاندازی، در ۱۲ نقطه دچار نشتی شد.
وی با اشاره به مشکلها و ریسکهای موجود در جوشکاری حین سرویس افزود: ۶ نقطه محل نشت با غلاف جوشی تعمیر شد و سایر نقاط بهصورت مهار نشتی با گیره و غیرمدفون باقی مانده بودند، که سرانجام تعمیر خط لوله ۲۰ اینچ نفت لب سفید با استفاده از شیوه تعمیراتی سرد بدون توقف و یا کاهش تولید حداقل ۴۰۰ هزار بشکه در چهار مقطع از سوی متخصصان شرکت نفت و گاز کارون در دستور کار قرار گرفت و با موفقیت انجام شد و نقاط مدفونسازی شدند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز کارون بیان کرد: استفاده از شیوه تعمیراتی کامپوزیتی مطابق با استانداردهای مورد تأیید وزارت نفت، درباره خطوط لوله دارای کاهش ضخامت، مورد صحهگذاری قرار گرفته که تخلیه، توپکرانی، برشکاری و جوشکاری خط لوله از مزایای این شیوه به شمار میآیند که افزون بر جلوگیری از کاهش حداقل ۴۰۰ هزار بشکه تولید نفت مناطق نفتخیز جنوب، صرفهجویی هزینههای مربوط به تعمیر با روشهای معمول و بهکارگیری سرمایه انسانی، تأثیری بسزا داشته است.
شهروئی ضمن قدردانی از کارشناسان ادارات بازرسی فنی و خوردگی فلزات، خدمات عملیات، اچاسئی (HSE) و ادارات پشتیبانی که در این عملیات نقشی بسزا داشتهاند، گفت: طول خط لوله ۲۰ اینچ نفت لب سفید ۱۱۱ کیلومتر است که ابتدا و انتهای آن در شرکتهای بهرهبرداری نفت و گاز مسجدسلیمان و مارون و از کیلومتر ۳.۹۳ تا کیلومتر ۴.۲۱۴ آن در گستره عملیاتی شرکت نفت و گاز کارون قرار دارد.
شرکت نفت و گاز کارون با ظرفیت تولید ۲۷درصد نفت خام کل کشور، بزرگترین شرکت بهرهبردار تابع مناطق نفتخیز جنوب است که از تأمینکنندگان اصلی خوراک پالایشگاهها، صنایع پتروشیمی و شرکت گاز بوده و مسئولیت راهبری و تولید صیانتی نفت، گاز و مایعات گازی را بهعهده دارد.
مزارع پنلهای خورشیدی شناور؛ از ممانعت تبخیر آب تا مخاطره برای حیات دریا
فناوری پنلهای خورشیدی به سرعت در حال رشد است، روز به روز نوآوری جدیدی در این حوزه به عرصه ظهور پا میگذارد و در این رهگذر مزارع خورشیدی شناور از آن جمله است.
با سرعت گرفتن گذار به انرژیهای پاک برای تولید برق، کشورها در تلاش هستند تا روشها و فناوریهای پیشرفتهتری را در طول زمان برای دستیابی به بهرهگیری بهینه از انرژی های پاک کشف کنند و یکی از این فناوریها مزارع خورشیدی شناور است.
اصطلاح مزارع خورشیدی شناور به فناوری جدیدی در سیستمهای خورشیدی گفته میشود که مبتنی بر نصب پنلهای خورشیدی بر روی سطح آبها مانند دریاچهها و مخازن است.
از سال 2018، این فناوری بیشتر در کشورهای با تراکم جمعیت بالا به عنوان یک راه حل بالقوه برای تولید برق که فناوری انرژی دریایی را با انرژی های تجدیدپذیر ترکیب و به انقلاب انرژی پاک کمک می کند، ظهور کرده است.
طبق اطلاعات به دست آمده از آکادمی انرژی آلمان در اردن دستاوردهایی چون افزایش کارایی استفاده از زمین برای تولید انرژی در منطقهای که قبلاً استفاده نشده است، افزایش راندمان تولید برق PV به دلیل اثرات خنک کننده و انعکاس آب، به دست آوردن برق با قیمت های ثابت، حفظ منابع آب با کاهش میزان تبخیر در بدنه آبی؛ در نتیجه پوشاندن بخشی از آن با پنل های خورشیدی، دستیابی به اهداف پایداری با به دست آوردن برق پاک، کاهش میزان انتشار کربن و ایجاد محل پرورش ماهی، افزایش گیاهان آبزی و کاهش جلبکها ازعمده ویژگیهای این فناوری است.
پنلهای خورشیدی شناور مانند سیستمهای زمینی کار می کنند. ماژولهای فتوولتائیک برق جریان مستقیم تولید میکنند که توسط باتریها ذخیرهسازی میشود و اینورترها آن را به جریان متناوب تبدیل میکنند، البته این فناوری نسبت به سیستمهای زمینی هزینهبر است و نیاز به دانش فنی بالاتری دارد.
در تولید انرژی پاک با استفاده از یک منبع تجدیدپذیر و پایدار، پنلهای شناور با کاهش درصد تبخیر آب، کاهش بیماریهایی که ممکن است بر انسان و موجودات آبزی ناشی از رشد جلبکها در آب شیرین تأثیر بگذارد و همچنین کاهش انتشار کربن و دستیابی به پایداری، نقش مهمی در ایجاد محیطی سالم و پایدار ایفا می کنند.
بنابر این گزارش این در حالی است که فناوری موجود ممکن است با ممانعت از ورود نور خورشید به سطح آب زندگی موجودات آبزی را با خطر مواجه کند.
از طرفی این فناوری از خود محافظت میکند، به این معنی که به لطف فرآیند تبخیر که رخ میدهد، کارایی پنلهای خود را حفظ میکند. بدنههای آبی نقش اساسی در خنک کردن پنلها و در نتیجه نگهداشتن آنها در حالت بازده بالا برای مدت طولانی ایفا میکنند.
موفقیت این فناوری به انتخاب مناسب محل نصب بستگی دارد، زیرا این امر مستلزم مطالعه عوامل متعددی مانند سرعت باد، ظرفیت نصب و انواع حرکت آب قبل از شروع و اجرای این دست پروژهها بر روی هر سطح از آب است. با وجود اینکه کشورهای بسیاری مانند هند، چین تایلند و سنگاپور از این فناوری بهره گرفتهاند اما همچنان باید مطالعات بسیاری روی آن صورت پذیرد.
انعقاد 64 قرارداد و جذب 108 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری
سرپرست دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت آبفای کشور از انعقاد 64 قرارداد بیع متقابل و فروش پساب و همچنین جذب 108 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی خبر داد و گفت:تمامی هزینهها و اقدامات اجرایی مربوط به ساخت و بهره برداری از تاسیسات برای دورههای بلند مدت به سرمایهگذاران بخش خصوصی واگذار میشود.
سید محمدتفضلی با اشاره به پدیده تغییر اقلیم و تهدید منابع آب سطحی و زیرسطحی، گفت: در صورت ادامه روند موجود در برداشت از سفرههای زیرزمینی باید تغییر نگرش و اصلاح ساختاری در نحوه استفاده از آب و پساب سرلوحه تصمیمگیریهای این حوزه قرار گیرد.
سرپرست دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت آبفای کشور با بیان اینکه امروزه استفاده از منابع آبی در کشور از کارایی و بازدهی بسیار پایینی برخوردار است، ادامه داد: عدم تغییر در وضعیت موجود،عدم جلوگیری از برداشتهای بیرویه جهت مصارف مختلف و عدم توجه به لزوم بازچرخانی و استفاده مجدد از پساب، میتواند مشکلات جبرانناپذیری را در این حوزه ایجاد کند.
وی با بیان اینکه رویکرد اصلی صنعت آب و فاضلاب استفاده حداقلی از منابع دولتی است، یکی از عملیترین و مناسبترین گزینههای تامین آب را استفاده از رویکرد بازچرخانی پساب حاصل از تصفیه فاضلاب عنوان کرد و گفت: این درحالی است که با توجه به اقلیم خشک و محدودیت منابع آبی در کل کشور به ویژه مناطق مرکزی که در عین حال بخش صنعت و بعضا کشاورزی نیاز روز افزونی به منابع آبی دارند.
وی به مدل سرمایهگذاری با عنوان «بیع متقابل» اشاره کرد و یادآور شد: این مدل از سال 1390 تعریف شده و تا کنون بخش صنعت اقدام به سرمایهگذاری کامل در تاسیسات جمعآوری و تصفیه فاضلاب کرده که در ازای آن پساب حاصله را در اختیار خواهد داشت. در این روش تمامی هزینهها و اقدامات اجرایی مربوط به ساخت و بهره برداری از تاسیسات برای دورههای بلند مدت قراردادی به سرمایهگذاران بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
تفضلی از انعقاد 64 قرارداد بیع متقابل و فروش پساب در کل کشور که موجب جذب سرمایهگذاری به میزان تقریبی 108 هزار میلیارد تومان شده است، خبر داد و افزود: با برنامهریزیهای انجام شده در سال 1403 نیز واگذاری 14 پروژه در حوزه بیع متقابل و فروش پساب به ارزش ریالی بیش از 8 هزار میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد که در مراحل مختلف فرآیند واگذاری و ابلاغ است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.