شماره: 2432 / ۱۴۰۳ بيست و يکم شهريور
تعداد بازدید : 0
اخبار
راهاندازی خط موقت تزریق کلر
واحدهای بخار نیروگاه بندرعباس
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس از راهاندازی خط موقت تزریق کلر واحدهای بخار این نیروگاه در راستای رفع موانع تولید خبر داد.
«داریوش محمودی» عنوان کرد: واحد کلرزنی نیروگاه بندرعباس با هدف تولید و تزریق کلر به آب دریا جهت جلوگیری از رشد میکروارگانیسمها و رسوبات کلسیمی در آب خنککن واحدهای بخار، در قسمت ایستگاه پمپاژ و حوضچه آبگیر نیروگاه احداث شده است. این واحد از پمپهای فید، فیلترهای آب دریا، رکتیفایر، الکترولایزرها، مخزن ذخیره، پمپهای تزریق کلر، مسیرهای تزریق و نازلهای تزریق کلر در زیر دریا تشکیل شده است.مدیرعامل نیروگاه بندرعباس افزود: در این واحد از الکترولیز آب دریا برای تهیه کلر مورد نیاز استفاده میشود که پس از ذخیره در مخزن، از طریق پمپهای تزریق کلر ،به صورت تزریق دائم و تزریق شوک و در نهایت از طریق شبکه نازلهای تزریق کلر در زیر آب، برای هر لاین آبخنککن، به صورت مجزا در آب دریا تزریق میشود.وی اضافه کرد: با توجه به مشکلات پدید آمده در خط اصلی تزریق کلر و حساسیت و نقش مهم واحد کلزنی و تزریق صحیح آب ژاول، به واحدها، باتوجه به عمر بالای تجهیزات و قطعات موجود، پس از بررسی موانع موجود، ساخت، مونتاژ و راهاندازی خط موقت تزریق کلر در دستور کار قرار گرفت، که طراحی اولیه و تنظیمکردن لیست لوازم و متریال مورد نیاز جهت اجرا انجام شد و پس از خرید موارد مذکور، کار جوشکاری و مونتاژ اولیه هدرهای پلی اتیلن در کارگاه مکانیک و همزمان با آن، ساخت لوله های تزریق کلر در کارگاه جوشکاری انجام شد. محمودی تصریح کرد: پس از انجام عملیات کارگاهی، قطعات ساختهشده به قسمت ایستگاه پمپاژ انتقال و مونتاژ خط اصلی در محل و در مرحله بعد مونتاژ والوها و مسیرهای تزریق زیر آب باموفقیت بهاتمام رسید.
گام مهم برق برق منطقهای مازندران و گلستان برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
نشست تخصصی رفع موانع احداث نیروگاه های خورشیدی در استان مازندران با حضور استاندار مازندران، مدیرعامل برق منطقه ای مازندران و گلستان، معاون سازمان انرژی های تجدید پذیر(ساتبا)، دکتر کمالی روز دوشنبه 5 شهریور 1403در دفتر استانداری مازندران واقع درتهران برگزار شد.در این نشست استاندار مازندران ضمن حمایت از احداث نیروگاه های خورشیدی، الزام تأمین زمین و ارائه مشوق های لازم به سرمایه گذار برای احداث نیروگاه را مهمترین پارامترهای اقدام عملیاتی برای احداث نیروگاه خورشیدی برشمرد.وی عنوان کرد که برای شتاب بخشیدن به رفع ناترازی مصرف و تولید برق، احداث نیروگاه های خورشیدی، یک راهبرد کوتاه مدت است و از حمایت استانداری مازندران برخوردار است.علیرضا پرنده مطلق معاون فنی و مهندسی سازمان انرژی های تجدیدپذیر (ساتبا) نیز در این جلسه با بیان اینکه: صنایع مجاب شدند 1 تا 5 درصد از انرژی برق مصرفی مورد نیاز را از انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند، افزود: وفق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایعی که دیماند آنها بیشتر از یک مگاوات است، موظفند در سال نخست معادل یک درصد و تا سال پنجم معادل پنج درصد از مصرف برق خود را از طریق ساخت نیروگاه تجدیدپذیر تامین کنند. وی گفت: این مهم باید توسط شهرک های صنعتی و صنایع کوچک و بزرگ استان مازندران محقق شود. از طرفی برای جذب سرمایه گذار برای احداث نیروگاه خورشیدی، نیاز به زمین مناسب به میزان 1.5 تا 2 هکتار به ازای هر مگاوات است. لذا انتظار می رود مدیران منابع طبیعی و محیط زیست استان مازندران در این رابطه و جهت تخصیص زمین اقدام عملی کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
معاون وزیر نفت خبر داد؛ ۱۵ طرح جدید پتروشیمی در آستانه بهره برداری
معاون وزیر نفت گفت: در سال جاری ۲۰ طرح بزرگ در صنعت پتروشیمی به بهرهبرداری میرسد که ۵ طرح افتتاح شده و ۱۵ طرح دیگر هم به زودی به بهره برداری میرسند.
مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی دیروز در نشست خبری گفت: نمایشگاه ایران پلاست یکی از مهمترین رویدادهای منطقهای به شمار میآید. استقبال از این نمایشگاه امسال از سالهای گذشته بهتر بود و شرکتهای خارجی حضور پررنگی داشتند حتی به دلیل محدودیت مکانی برخی از آنها امکان حضور پیدا نکردند.
شاهمیرزایی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی در آستانه ۶۶ سالگی است، افزود: در سال جاری ۲۰ طرح بزرگ در صنعت پتروشیمی به بهرهبرداری میرسد که ۵ طرح افتتاح شده و ۱۵ طرح دیگر هم به زودی به بهره برداری میرسند. از این تعداد ۷ طرح تاکنون افتتاح شده و مابقی نیز تا پایان سال افتتاح میشود و ظرفیت این صنعت تا پایان سال از مرز ۱۰۰ میلیون تن میگذرد.
وی ادامه داد: اولویت شرکتهای ملی نفت، گاز و پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران باید تأمین خوراک صنعت پتروشیمی باشد. البته در فصل سرما، تأمین گاز بخش خانگی در اولویت قرار دارد.
به گفته شاهمیرزایی، یکی از مهمترین رویکردهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید بر توسعه و پیشرفت فناوریهای پتروشیمی است.
معاون وزیر نفت خاطر نشان کرد: اعلام کردیم در کمتر از ۴ سال تمام ۹۹ درصد کاتالیست ها داخلی سازی میشود که این مسأله فائق آمدن بر یک عقب ماندگی ۱۱۳ ساله بود و در کمتر از سه سال بومی سازی این محصولات بومی سازی شد و ۸۷ درصد کالاهای پتروشیمی داخلی سازی شده است.
شاهمیرزایی ادامه داد: یکی از طرحهای در دست بهره برداری تا پایان امسال طرح جمع آوری گازهای همراه است همچنین بخش اول طرحهای تکمیل زنجیره به بهره برداری میرسد.
وی طرحهایی همچون واحدهای پتروشیمی بوشهر، طرحهای ایلام و سنقر، منطقه ویژه ماهشهر، عسلویه و بندر امام را از جمله طرحهای در دست بهره برداری در سال جاری برشمرد و افزود: برای اولین بار در منطقه مکران نیز شاهد افتتاح طرح پتروشیمی خواهیم بود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه ما راه بدون برگشتی را آغاز کرده ایم، گفت: امسال بالاترین میزان افتتاح و راه اندازی طول تاریخ پتروشیمی را تجربه خواهیم کرد.
وی افزود: در ۴ ماه ابتدای امسال ۷ طرح در راستای جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده به بهره برداری رسید؛ امسال شاهکار پتروشیمی به ثمر میرسد؛ به عنوان نمونه طرحهای غذایی و دارویی و طرحهای تکمیل و پر کردن فاصله عرضه و تقاضا در بخش پروپیلن تا پایان سال به مرحله تولید پایدار میرسد.
معاون وزیر نفت بر لزوم تأمین و در اولویت بودن خوراک واحدهای پتروشیمی به عنوان نماد ارزش آفرین از سوی شرکت نفت، گاز و پالایش و پخش تاکید کرد و گفت: یکی از مهمترین راهبردها در صنعت پتروشیمی به ویژه در ۳ سال گذشته تکیه بر پیشرفت سریع در حوزه فناوریهای مورد نیاز بوده است.
شاهمیرزایی به موضوع ساخت کاتالیست و بومی سازی آن اشاره کرد و افزود: برنامه ما این بود که تا پایان سال ۱۴۰۴؛ ۹۹ کاتالیست و جاذب بومی سازی شود که این امر درواقع فائق آمدن بر عقب ماندگی ۱۱۳ ساله در این حوزه بوده است.
وی افزود: در حوزه کالا و تجهیزات اهتمام ویژه داشته ایم به طوری که ۸۷ درصد کالا و تجهیزات از داخل تأمین میشود و از وابستگی نجات پیدا کرده ایم.
معاون وزیر نفت گفت: طبق برنامه ۴ ساله بنا داریم ساخت بار اول برخی تجهیزات وارداتی انجام شود و به بومی سازی و خودکفایی صددرصدی در حوزه کالا و تجهیزات بخصوص محصولات هایتک برسیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
اخبار
عضو کمیسیون انرژی مجلس:
صنایع انرژیبر باید به سمت احداث نیروگاههای جدید بروند
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: صنایع انرژیبر باید به سمت احداث نیروگاههای جدید به ویژه تجدیدپذیر بروند که این موضوع را در جریان بازدید از نمایشگاه ایران پلاست مورد تاکید قرار دادم.
مالک شریعتی با اشاره به بازدید از هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست، گفت: این نمایشگاه درباره صنایع پتروشیمی و پایین دستی آن است و نمایشگاه بسیار خوبی بود که در آن محصولات حوزه صنعت پتروشیمی بعد از تلاش یک ساله ارائه شد.
وی بیان کرد: یکسری از قطعات و محصولات این حوزه در سالهای قبل به صورت وارداتی تأمین میشد، اما در نمایشگاه ایران پلاست مشاهده کردیم که الان بسیاری از این محصولات را شرکتهای دانش بنیان میسازند و تأمین میکنند. برخی از این محصولات برای همین یک سال اخیر بود که هم در تجهیزات و هم در مواد صنعت پتروشیمی عرضه شده بود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه الان به عنوان چالش اصلی بخش بالادستی صنعت پتروشیمی مطرح است، بحث تأمین خوراک گاز است و چالش بخش پایین دستی هم بیشتر مربوط به تأمین انرژی در صنعت برق است.
شریعتی افزود: بر اساس ماده ۱۵ قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، شرکتهای بزرگ انرژی و از جمله پتروشیمیها و به خصوص پتروشیمی خلیج فارس و هدلینگهای بزرگ باید از محل سودهایی که دارند، در بخشهایی مانند توسعه میادین گازی سرمایهگذاری کنند و این موارد باید در اولویت بهرهبرداری قرار گیرد تا خوراک آنها تأمین شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: همچنین ماده ۴ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق، تکلیف کرده که صنایع انرژیبر باید به سمت احداث نیروگاههای جدید به ویژه تجدیدپذیر بروند. در بازدید از هجدهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست شاهد بودم که برخی از این شرکتها خیلی نسبت به این موضوع و بند قانونی توجیه نبودند که این بازدید باعث شد این موارد را به آنان توضیح دهیم تا علاقمند شوند و به سمت احداث نیروگاههایی برای تأمین نیازهای خودشان بروند که هم شبکه را سبک کنند و هم از لطماتی که در قطع برق به صنایع به ویژه صنایع پایین دستی پتروشیمی وارد میشود، جلوگیری شود.
نفع ایران و کویت در میدان آرش به یک میزان است
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا گفت: هر دو کشور ایران و کویت به یک اندازه از میدان نفتی آرش منافع دارند، مقامات و وزارت امورخارجه کشور باید برای رفع چالشها مطالبات جدی در دستور کار قرار دهند.
سردار عبدالرضا عابد فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا امروز (سهشنبه، ۲۰ شهریور) در نشست خبری با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری نسبت به فعالیت قرارگاه خاتم در کشور به عنوان بازوی دولتها تاکید دارند، گفت: کمتر از ۶ ماهه رئیس جمهور شهید دولت سیزدهم و مسعود پزشکان رئیس جمهور دولت چهاردهم از قرارگاه خاتم بازدید داشتند؛ این بازدید حاکی از آن است که قرارگاه نقش کلیدی در کشور دارد.
وی افزود: قرارگاه خاتم الانبیا برای رفع ناترازیهای موجود در کشور در حال برنامهریزیهای جدی است و ناترازی بنزین داستان مفصلی است که در ابتدا باید تجدید نظری در خصوص مصرف بیرویه بنزین در کشور داشته باشیم، زیرا بنزین در ایران ارزان و ماشینهای مورد استفاده عموم مردم، پر مصرف است.
سردار عابد تصریح کرد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس بزرگترین پالایشگاه جهان است و حدود ۴۰ درصد تولید بنزین کشور برعهده این پالایشگاه است؛ این پالایشگاه دارای ۴ فاز است که سه فاز آن تمام شده اما دولت دوازدهم برای تکمیل فاز ۴ این پروژه انگیزهای نداشت ولی قرارگاه خاتم الانبیا مسؤولیت اتمام فاز ۴ پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس را برعهده گرفت.
وی افزود: بر اساس پیشبینیها فاز اول پروژه پالایشگاه مهر خلیج فارس نیز تا پایان امسال و فاز دوم تا پایان ۱۴۰۴ در راستای توسعه و افزایش تولید بنزین کشور به بهرهبرداری میرسد؛ زیرا با فعالیت این پالایشگاه ۱۳ میلیون لیتر به تولید سرانه بنزین اضافه میشود.
این مقام مسؤول در خصوص میدان نفتی آرش تاکید کرد: مطالبات میدان نفتی آرش از نان شب نیز واجبتر است و باید قبول کنیم که هر دو کشور ایران و کویت به یک اندازه منافع دارند و دلیلی ندارد که اولویت آنها نسبت به ایران بیشتر باشد، از سوی مقامات مربوطه وزارت امور خارجه انتظار میرود در خصوص این میدان نفتی مطالباتی جدی در دستور کار داشته باشند.
فرمانده قرارگاه خاتم با اشاره به اینکه برای رفع کمبود آب، ۶۲ سد ساخته و به بهرهبرداری رسید، گفت: با احداث این سدها، ۲۷ میلیارد متر مکعب به گنجایش مخازن اضافه شد، پروژه آبرسانی به مردم نگران کننده است و بر اساس پیشبینیها تا پایان سال ۱۴۰۴ پروژه سد لار نیز به اتمام خواهد رسید که تا حد زیادی کمبود آب در کشور رفع میشود.
وی گفت: توسعه حمل و نقل ریلی کشور موضوع حیاتی است و ساخت راهآهن چابهار یکی از پروژههای راهبردی به شمار میرود و تا پایان امسال این خط ریلی به بهرهبرداری خواهد رسید. البته پروژه قطار سریعالسیر حرم تا حرم دارای اولویت است که استان قم با یک خط مستقیم به مشهد مقدس متصل خواهد شد؛ همچنین در دولت سیزدهم بنا شد تا از طریق مولدسازی اعتبار این پروژه تأمین شود.
کاربست سه مجموعه حفاری با هوا از ابتدای امسال در مناطق نفتخیز کشور
رییس اداره کل حفاری فرو تعادلی مدیریت خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران از کاربست سه مجموعه حفاری نفتی با هوا طی سال جاری در مناطق نفتخیز خشکی کشور خبر داد.
تورج بهبهانی با بیان اینکه اداره کل حفاری فرو تعادلی مدیریت خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران توان به کارگیری چهار مجموعه حفاری با هوا را به طور همزمان دارد گفت: هم اکنون ۷۵ درصد ظرفیت این بخش در چرخه عملیات است.وی گفت: در پنج ماه نخست امسال تعداد عملیات های حفاری با هوا نسبت به پارسال افزایش قابل توجهی داشته که این رشد به لحاظ درخواست ارائه خدمات از سوی کارفرماها از جمله شرکت نفت مناطق مرکزی بوده است.
بهبهانی افزود: دو مجموعه حفاری با هوا در زمان حاضر در گستره عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی در منطقه خارتنگ بر روی دستگاه های حفاری ۴۰ و ۳۱ فتح مستقر است و مجموعه سوم نیز در منطقه تخته در نزدیکی شهرستان خنج در استان فارس در حال حفاری چاه اکتشافی در کنار دستگاه حفاری قرار دارد.
رییس اداره کل حفاری فرو تعادلی مدیریت خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: اداره حفاری با هوا متولی عملیات حفاری به این روش در حضور دستگاه حفاری است و افزون بر آن با برخورداری از کمپرسور و بوسترهای فشار قوی در زمینه تامین هوای مورد نیاز جهت توپکرانی ، مشعل خشکی و آزمایش خطوط لوله نفت و گاز فعالیت می کند.
وی توضیح داد: در سازند هایی که هرز روی شدید دارند و امکان حفاری در آنها با روش های معمول گِل حفاری (سیال) وجود ندارد، تنها شیوه گذر از این لایه ها، حفاری با هوا است.
بهبهانی گفت: در حفاری با هوا گِل های سبک حفاری جایگزین گِل های سنگین که منبع بسیاری از مشکلات حفاری است ، می شوند و هدف اصلی حفاری با هوا کم کردن فشار هیدروستاتیک سیال حفاری و در نهایت کاهش هزینه و افزایش راندمان کاری است.
رییس اداره کل حفاری فرو تعادلی مدیریت خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران افزود: سازندهای سست و شکننده، سازندهای شکاف دار و سازندهای تراوا با فشار تخلیه شده بهترین گزینه های حفاری با هوا محسوب می شوند.
بهبهانی از مهم ترین مزایای حفاری با هوا را کاهش هزینه های ناشی از گم شدگی سیال حفاری، افزایش طول عمر مته و افزایش سرعت حفاری عنوان کرد و ادامه داد: سرعت حفاری به این روش تا چهار برابر سرعت حفاری به روش معمول است.
بر اساس این گزارش، هم اینک بیشتر میادین نفتی زاگرس جنوبی از جمله نار و کنگان، شانول، وراوی، هما، تابناک، آغار، دالان، سفیدزاخور و دی به دلیل هرزروی های شدید با استفاده از انواع روش های حفاری با هوا از قبیل فوم پایدار و گِل هوا زده حفاری می شوند.
تحقق تعهدهای تولیدی و توسعهای در شرکت نفت مناطق مرکزی
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی بیان کرد: پارسال در زمینه تولید نفت و گاز به تعهدهای خود عمل کردیم و در بخش تولید گاز با ۱۰۳.۷درصد به رکورد تولید رسیدیم.
مهدی حیدری در نشست پیشبینی بهرهدهی چاههای این شرکت برای نیمه دوم سال ۱۴۰۳ بیان کرد: بروز و ظهور همه این موفقیتها در تلاشهای همکارانمان در سه شرکت بهرهبرداری زاگرس جنوبی، غرب و شرق است و برایند این همدلی خود را در انجام تعهدات تکلیفی نشان داده است.
وی با تبریک ۱۹ شهریور، سالروز تأسیس شرکت نفت مناطق مرکزی، تصریح کرد: مسیر طیشده حاصل ربع قرن اندوخته دانش و تجربه هزاران نفر از همکاران، سبب تعالی شرکت شده و ماحصل آن در عرصههای مختلف، تربیت نسلی از مدیران دیده میشود که سکاندار ردههای بالای مدیریتی صنعت نفت از وزارت و معاونتهای آن است. همچنین فعالیت در بیش از ۱۴ استان با وجود شرایط جغرافیا و اقلیم بسیار متفاوت، نیازمند مدیریت هوشمندانه و اشراف به تصمیمگیری و همکاری با مسئولان و مقامات محلی و استانی و لحاظکردن مناسبتهای مختلف فرهنگی در تصمیمهای کلان است تا به تحقق خواستهها بدون تعارض منافع دست یافت.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران خاطرنشان کرد: چشمانداز شرکت، رقابت در عرصههای بینالمللی است که حاصل تجارب مدیریتهای مختلف است و در این ۲۵ سال در خزانه فکری شرکت ثبت شده است. تبادل نظرها بر غنای آن افزوده است و پشتوانه آن نیز با ایثار و روحیه جهادی ممزوج و باعث تسریع در روند حرکتی فعالیتهای شرکت شده است.
حیدری تأکید کرد: برترین جلوه و نمود عینی روحیه جهادی را از دوران دفاع مقدس به یادگار داریم که آن روحیه اجازه نداد در حوزه تأمین انرژی، یک روز وقفه در تولید و صادرات نفت ایجاد شود.
وی انتخاب محسن پاکنژاد بهعنوان وزیر نفت را به فال نیک گرفت و بیان کرد: حضور مهندس پاکنژاد در بالاترین مقام تصمیمساز صنعت نفت مایه مباهات است؛ زیرا ایشان از فرزندان خلف این صنعت است و با تدبیر و همکاری همه ارکان صنعت نفت، زمینه تحول بنیادی در این صنعت فراهم میشود.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ادامه داد: همچنین حمید بورد، معاون وزیر و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران نیز با تجربه بسیار و شناخت کامل و جامع از همه ارکان و ساختارهای صنعت نفت از نظر ستادی و عملیاتی و شناخت فرهنگ سازمانی بهعنوان بازوی توانمند اجرایی وزیر نفت کمک شایانی در این روند روبهجلوی شرکت ملی نفت ایران خواهد داشت و همه همکاران و مدیران شرکت نفت مناطق مرکزی ایران برای دستیابی به این خواسته از هیچ کوشش و همکاری بهلحاظ وظیفه ملی، دینی و سازمانی دریغ نخواهند کرد.
حیدری با تبریک به مجموعه هیئتمدیره جدید شرکت ملی نفت ایران، حضور آنها را برای پیشبرد طرح و پروژههای شرکت نفت مناطق مرکزی ایران مغتنم شمرد و گفت: حضور اعضای هیئتمدیره که نیروهای بسیار قوی و توانمندی هستند، این امکان را فراهم میکند که با تصمیمهای خود، در پیشبرد طرحها و پروژههای شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تسهیلگری داشته باشند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.