شماره: 2433 / ۱۴۰۳ بيست و چهارم شهريور
تعداد بازدید : 0
اخبار
انجام تعمیرات خط لوله فشار قوی
انتقال گاز در کویر لوت
مدیر منطقه ۶ عملیات انتقال گاز، از عملیات موفقیتآمیز تعمیرات خط ۱۰ اینچ انتقال گاز در کویر لوت به همت کارکنان این منطقه در کمترین زمان ممکن خبر داد.رضا رفیعی توضیح داد: با توجه به نتایج حاصل توپکرانی هوشمند و بازدیدهای میدانی، سهنقطه از خط ۱۰ اینچ منطقه راور نیاز به تعویض و تعمیر داشت که پس از اخذ مجوزهای لازم و هماهنگی با دیسپچینگ شرکت ملی گاز و شرکت گاز استان کرمان، برنامه تعمیراتی در دستور کار این منطقه قرار گرفت.وی با اشاره به اهمیت تأمین گاز مصرفکنندگان خانگی و صنعتی از طریق این خط، از جمله مجتمع صنعتی فولاد راور که سوخت اصلی آن گاز طبیعی است، افزود: تمهیدها و برنامهریزی لازم برای انجام تعمیرات بدون قطع گاز مصرفکنندگان در نظر گرفته شد و با تقسیم تعمیرات در دو بازه زمانی، همچنین چابکی تیم تعمیرات این موضوع بهگونهای مدیریت شد که عملیات بدون قطع گاز مصرفکنندگان انجام شد.مدیر منطقه ۶ عملیات انتقال گاز، با تأکید به شرایط کویری و گرمبودن هوا که عملیات برشکاری و جوشکاری خط را سختتر میکرد، بیان کرد: با وجود شرایط موجود، با تلاش، همدلی و تعهد همکاران این عملیات زودتر از زمانبندی تعیینشده پایان یافت.
آغاز فصل تعمیرات نیروگاههای حرارتی
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی گفت: فصل تعمیرات نیروگاههای حرارتی کشور از نیمه شهریورماه امسال به منظور انجام 109 هزار مگاوات برنامه تعمیراتی برای افزایش آمادگی نیروگاهها در پیک تابستان سال آینده آغاز شده است.عبدالرسول پیشاهنگ در جریان بازدید از نیروگاه حرارتی بیستون طی سخنانی آمادگی کامل نیروگاهها برای تولید برق پایدار را هدف اصلی این شرکت برشمرد و افزود: از این رو همه ساله پس از عبور از فصل گرم سال و طی نیمه دوم شهریورماه، فصل تعمیراتی نیروگاههای حرارتی آغاز شده و باید تا خردادماه سال بعد به پایان برسد؛ چرا که از خردادماه با افزایش مصرف برق کشور باید بتوانیم همه واحدهای تولید برق حرارتی کشور را با آمادگی حداکثری در مدار تولید داشته باشیم.وی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاههای حرارتی تولید میشود، گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم تامین برق کشور بر عهده نیروگاههای حرارتی است، از این رو آمادگی کامل این واحدها برای تولید برق پایدار و پاسخگویی به نیاز مصرف فصول گرم سال از اهمیت بسیار مضاعفی برخوردار است.مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی اضافه کرد: بسته به نوع، عملکرد، قدمت، تکنولوژی و ساعاتی که نیروگاه در مدار بوده است برای این واحدها برنامه تعمیراتی پیشبینی میشود که این اقدامات در قالب پنج سرفصل اصلی تعمیرات اساسی واحدهای بخار، تعمیرات اساسی واحدهای گازی، بازدید مسیر داغ، بازدید اتاق احتراق و تعمیرات دورهای واحدهای بخار در دستور کار قرار میگیرد.پیشاهنگ تاکید کرد: طبق برنامهریزی صورت گرفته در تلاشیم تا خردادماه سال آینده با انجام 109 هزار مگاوات برنامه تعمیراتی بتوانیم رکورد جدیدی در زمینه تعمیرات نیروگاههای حرارتی به ثبت برسانیم و برق مطمئن و پایداری را برای مشترکان سراسر کشور فراهم کنیم.وی افزود: انجام به موقع و باکیفیت برنامه تعمیرات و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی موجب شده است تا در پیک تابستان امسال ضریب آمادگی تولید برق نیروگاههای حرارتی از مرز 98 درصد عبور کند. دستیابی به این رقم در حالی بوده که متوسط آمادگی تولید نیروگاههای حرارتی در جهان حدود ۹۵ درصد است.پیشاهنگ در پایان با بیان اینکه شرکت برق بیستون طی سالهای اخیر در زمینه تخصصی و فنی مهندسی پیشرفت خوبی کرده است و هر روز هم شاهد رشد آن هستیم، گفت: نیروگاه بیستون همیشه باعث افتخار بوده و آمادگی حمایت از این شرکت در راستای ارتقای تولید و کمک به کارکنان را داریم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون وزیر نفت عنوان کرد:
تعداد بازدید : 1
ناترازی، زنجیره ارزش و حکمرانی سه چالش صنعت پالایش نفت کشور
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور گفت: ناترازی تولید و مصرف، عدم تکمیل زنجیره ارزش و اتکاء صرفاً به تولید سوخت و همچنین حکمرانی صنعت پالایش سه چالش اصلی پالایش نفت کشور است.
مهندس محمد صادق عظیمی فر ۲۲ شهریور در نخستین بازدید خود از پالایشگاه نفت بندرعباس، از طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین این شرکت پالایشی بازدید و در نشستی به بررسی چالشهای پیش روی این طرح و فرآیند تولید پرداخت.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور با اشاره به اینکه ظرفیت خالی در صنعت پالایش کشور وجود دارد، گفت: این ظرفیت خالی موجب ایجاد ناترازی در تولید فرآورده های اصلی از جمله بنزین از بعد عرضه و نه تقاضا و مصرف می شود.
مهندس عظیمی فر افزود: هم اکنون همه پالایشگاه های کشور در حال ایفای ماموریت خود در تولید و تامین سوخت کشور هستند اما با بررسی های انجام شده مشخص گردید در صورت رفع برخی مشکلات فرآیندی، ظرفیت تولیدی پالایشگاه ها بیش از مقدار فعلی است.
وی با بیان اینکه هر پالایشگاه به یک دلیل مختص به خود کمتر از میزانی که ظرفیت آن را دارد تولید می کند، گفت: عامل اصلی برای تولید کمتر از ظرفیت در پالایشگاه نفت بندرعباس وقفه در دریافت خوراک در سنوات متعدد با توجه به تامین خوراک این پالایشگاه از راه دریا و از طریق کشتی است و تدبیر اتخاذ شده اتصال به خط انتقال نفت گوره – جاسک است و انتظار می رود اتصال به این خط در اولویت برنامه های پالایشگاه بندرعباس، شرکت ملی مهندسی ساختمان نفت ایران و نظارت بر تولید قرار گیرد تا پایداری دریافت خوراک را در این پالایشگاه داشته باشیم.
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور افزود: در در پالایش و تولید سوخت در حال درجا زدن هستیم و بدنبال تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر نرفته ایم.
مهندس عظیمی فر در خصوص موضوع حکمرانی صنعت پالایش نیز تصریح کرد: سیاستگذاری های صورت گرفته در این صنعت صحیح نیست و با همفکری نیاز به بازنگری و بازطراحی دارد، به نحوی که هم چرخ صنعت پالایش و اقتصاد پالایشگاه ها به شکلی صحیح حرکت کند و هم منافع ملی حفظ شود.
وی در خصوص برخی مشکلات از جمله قیر تهاتری که زمینه ساز مطالبات پالایشگاه ها شده است نیز گفت: در حال بررسی و مذاکره هستیم تا با همراهی مجلس بتوان این مشکل را نیز برطرف کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
اخبار
سخنگوی صنف جایگاه داران:
فروش اجباری مکمل در جایگاههای سوخت پیگرد قضایی دارد
سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت گفت: فروش اجباری مکمل بنزین در جایگاه ها پیگرد قضایی دارد.
رضا نواز با بیان اینکه فروش اجباری مکمل در جایگاهها پیگرد قضایی دارد، اظهار داشت: نبود قیمتگذاری و استاندارد برای مکمل های سوختی موجب شده سودجویی در این امر چه در جایگاه ها و چه سایر مراکز افزایش یابد.
وی ادامه داد: در صورتیکه گزارش رسمی شکایت واصل شود اقدام قضایی و تعزیراتی در دسترس است.
سخنگوی صنف جایگاه داران خاطرنشان کرد: تقاضای مردم برای خرید مکمل افزایش یافته و عدم تعیین تکلیف این محصول موجب تناقض ها و رواج سودجویی شده است.
نواز گفت: هم اکنون در سایت های معتبر اینترنتی و مغازه ها به وفور مکمل به فروش می رود و میزان آن بسیار بیشتر از جایگاه هاست.
وی افزود: شرکت ملی پخش فراورده های نفتی اعلام کرده مکمل ها را تایید نمی کند و فروش آن ممنوع است، البته برخی پرسنل جایگاه ها اکثرا بدون اطلاع مالک اقدام به فروش اجباری مکمل می کنند که مردم نباید وجه را پرداخت کنند و با متوقف کردن خودرو با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرند و از پلیس بخواهند مشخصات پرسنل متخلف را در گزارش بنویسد، سپس می توان به راحتی اقدام قضایی و تعزیراتی حتی به صورت اینترنتی وغیر حضوری انجام دهند.
سخنگوی صنف جایگاه داران ادامه داد: بارها این موضوع اطلاع رسانی شده و مردم باید دقت بیشتری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: البته چون نهادهای نظارتی بدون توجه به اصل شخصی بودن جرم و مجازات بعضا مالک جایگاه را جریمه می کنند لذا حاشیه امن برای پرسنل متخلف ایجاد شده که در تلاشیم این مساله رفع شود و هریک از پرسنل که تخلف داشته باشند باید پاسخگو باشند.
سخگوی صنف جایگاه داران ادامه داد: کاهش عرضه بنزین سوپر هم موجب افزایش درخواست مکمل توسط مردم می شود.
اخیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از شناسایی مکمل های تقلبی خبر داده بود.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر( IRENA ) مطرح کرد:
ضرورت همکاریهای بینالمللی برای سرعت بخشی به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در ایران
مدیرکل آژانس بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر( (IRENA )گفت: افزایش استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در ایران نیازمند ترکیبی از اقدامات در زمینه خط مشیگذاری، مشوقهای مالی، انتقال تکنولوژی و آگاه سازی در استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است و همکاریهای بین المللی نیز میتواند موجب ایجاد حمایتهای پایدار و همچنین سرعت بخشی به تلاشهای ملی در این مسیر شود.
در پیام فرانچسکو لاکامرا خطاب به اعضای این نشست بینالمللی با عنوان»بررسی راهکارهای ارتقای نقش انرژیهای تجدیدپذیر در تامین انرژی ملی در ایران» که با میزبانی ساتبا و دفتر سازمان ملل متحد در ایران برگزار شد، آمده است:این موجب افتخار من است که در این میزگرد با موضوع بررسی راهکارهای ارتقای نقش انرژیهای تجدیدپذیر در سبد انرژی ایران در خدمت شما هستم؛ بحث امروز هنگامی که ما به طور جمعی مسیر را به سمت آینده انرژی پایدار پیش میبریم، اهمیت عمیقی می یابد.
در این زمینه، میخواهم از دولت ایران برای تلاششان در زمینه افزایش ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر در سطح ملی تمجید کنم.
گذار به سوی انرژیهای پاک نیازمند همکاری جمعی کشورها است، همانگونه که در تعهد به سه برابر شدن ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر و دو برابری بهرهوری انرژی تا سال 2030 در اجلاس اخیر تغییرات آب و هوایی بر آن تاکید شد.
به هرحال سرعت فعلی رشد انرژیهای تجدیدپذیر هنوز از سطح مورد نیاز برای دستیابی به اهداف جهانی کاهش انتشار در سال 2050 همچنان عقبتر است و بنابر چشمانداز گذار انرژی آژانس بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر که تا سال 2030 ترسیم شده است، جهان باید به یک پیشرفت چشم گیر در افزایش ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر، ذخیره سازی انرژی و تولید سوخت های تجدیدپذیر دست یابد که برای دستیابی به آن یک تعهد جهانی برای تقویت سیاستگذاری ، سرمایهگذاری و همکاری جهانی نیاز است.در گام نخست ایجاد زیرساختهای مرتبط، سرمایه گذاری در توسعه شبکه برق ، تخصیص زمین و توسعه راههای دسترسی در خشکی و دریاها برای استقرار نیروگاههای جدید، توسعه الگوهای تجارت نوین در هماهنگی با مراکز تقاضا و همین اتصالات گسترده شبکههای برق در سطح ملی منطقه ای ار ضروریات این تحول است.
در مرحله دوم؛ یک سیاست تکامل یافته و ساختار نظارتی مرتبط باید طراحی شود تا سرمایه گذاری را به صورت هدفمند تسهیل کند و نهایتا به همسویی استراتژیک میان ظرفیتهای سازمانی کمک میکند تا مهارتها و قابلیتهای موجود با سیستمهای انرژی مورد نیاز هماهنگ شود.
انتقال انرژی میتواند مزیتهای اجتماعی و اقتصادی مانند افزایش تولید ناخالص داخلی، اشتغال زایی و بهبود رفاه عمومی را ایجاد کند. به علاوه سرمایهگذاری در بهرهوری انرژی، توسعه شبکه برق، انعطاف پذیری انرژی، زیرساخت شارژ خودرو و هیدروژن میتوانند به توسعه پایدار در سطح ملی همچنین ایجاد فرصتهای شغلی از 15 میلیون شغل فعلی به 81 میلیون شغل منتج شود.
خوشبختانه برنامه هفتم توسعه و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران به تقویت انرژیهای تجدیدپذیر تاکید کرده است؛ البته افزایش استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در ایران نیازمند ترکیبی از اقداماتی در زمینه خط مشی گذاری، مشوقهای مالی، انتقال تکنولوژی و آگاهسازی در حوزه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر است و همکاریهای بین المللی نیز میتواند موجب جلب حمایتها و تسریع در پیادهسازی اقدامات ملی در این حوزه شود.
هم اکنون تقریبا بیشترین ابزار موردنیاز برای گذار انرژی را در اختیار داریم و آنچه که موردنیاز است، تبدیل این ابزارهای به سیاستهای فوری و بلندپروازانه و تبدیل حرف به عمل است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.