شماره: 2435 / ۱۴۰۳ بيست و ششم شهريور
تعداد بازدید : 0
اخبار
سرپرست گروه پتروپارس خبر داد
رفع ناترازی گاز کشور
در صدر اولویتهای پتروپارس
سرپرست گروه پتروپارس گفت: کمک به رفع ناترازی گاز در زمستان ۱۴۰۳ یکی از مهمترین رویکردهای این گروه است.
حمیدرضا ثقفی با حضور روی سکوی Well Target1، ضمن ارائه گزارشی از اقدامهای انجامشده از سوی این گروه در زمینه حفاری چاههای درونمیدانی (Infill) در این منطقه، بر تغییر رویکرد فنی پتروپارس در زمینه حفاری چاهها بهمنظور تسریع در انجام تعهدات در حال اجرا خبر داد.
وی افزود: با توجه به ناترازی گاز در کشور بهخصوص در فصل سرما، تصمیم بر این شد تا بهجای حفاری پلکانی (batch drilling) در سکوی SPD1 که چاهها در سال آینده به مرحله تولید میرسیدند، یک چاه تا مخزن حفاری تکمیل و تا آذر ۱۴۰۳ تولیدی شود، بدین منظور تمهیدات ویژهای در برنامهریزیهای عملیات حفاری و تولیدیکردن این چاه انجام شده است.
با اجراییشدن پروژه حفاری هشت حلقه چاه درونمیدانی (Infill) تحت قرارداد گروه پتروپارس، بیش از ۱۵ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه و کمک شایانی به رفع ناترازی گاز کشور میشود.
تکمیل عملیات آبرسانی
به 109 روستای سیستان و بلوچستان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون عملیات آبرسانی و رفع تنش آبی 109 روستای استان تکمیل شده است.
«علیرضا قاسمی» با اعلام این خبر بیان کرد: از محل اعتبارات استانی، ملی و با مشارکت خیران عملیات آبرسانی به 109 روستا با جمعیت 34 هزار نفر با اجرای شبکه، حفر و تجهیز چاه و احداث مخازن تکمیل و روستاها به ترتیب وارد مدار بهرهبرداری میشوند.
وی با بیان اینکه برای تأمین آب شرب در این روستاها بیش از 400 کیلومتر لولهگذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع اجرا شده است، افزود: 70 درصد این روستاها فاقد شبکه آبرسانی هستند و مابقی به دلیل از بین رفتن منابع آبی، فرسودگی و یا قطر پایین لولهها با تنش آبی شدید مواجه شدند.
وی افزود: در سال جاری، اجرای شبکه آب شرب روستاهای استان در قالب طرح جهاد آبرسانی و مجتمعهای آبرسانی روستایی از محل اعتبارات ملی و استانی اجرا خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه شاخص بهرهمندی آب شرب روستایی به 72.8 درصد رسیده است افزود: در حال حاضر یک میلیون و 168 هزار و 814 نفر از جمعیت روستایی استان از نعمت آب شرب بهرهمند هستند.
تعویض 450 دستگاه تابلوی لوازم
اندازه گیری مشترکان کشاورزی استان فارس
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق استان فارس گفت: در راستای نوسازی شبکه برق و هوشمندسازی لوازم اندازه گیری فرسوده و قدیمی مشترکان کشاورزی تحت پوشش این شرکت، از ابتدای سال جاری تاکنون450 دستگاه تابلو لوازم اندازه گیری با صرف اعتباری بالغ بر230 میلیارد ریال تعویض گردید.علیرضا اسکندری بر نقش مهم بخش کشاورزی در مدیریت مصرف برق به ویژه در ایام پیک بار تابستان تاکید کرد و افزود: نصب تابلو برق کشاورزی استاندارد، مزایای فراوانی از جمله ایجاد امکان پایش از راه دور و مدیریت مصرف هوشمند را در پی دارد.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، ضمن تقدیر از کشاورزانی که تاکنون با طرحهای تشویقی مدیریت مصرف تابستان سال جاری همکاری داشته اند، ابراز داشت: امسال بیش از 24065 مشترک برق کشاورزی فارس، در طرحهای مدیریت مصرف برق تابستان مشارکت داشتند که بی تردید مشارکت آنان در عبور از پیک مصرف برق سالجاری بسیار موثر است.اسکندری در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت راه اندازی نیروگاه خورشیدی برای چاه آب مزارع کشاورزی درتأمین منابع آبیاری برای کشاورزان نیز اشاره کرد و گفت: این نیروگاهها امکان استفاده از انرژی خورشید به عنوان یک منبع پایدار و مؤثر برای پمپاژ آب فراهم میکنند که ضمن اینکه باعث کاهش هزینههای انرژی برق مصرفی و معافیت از قطعی برق برای کشاورزان می شود، به حفظ پایداری شبکه برق سراسری نیز کمک می کند.این مقام مسئول خاطرنشان کرد: تعرفه برق بخش کشاورزی شامل یارانه قابل توجهی می باشد، در حالی که برق تولیدی توسط انرژی خورشیدی حدود سه هزار تومان خریداری میشود که این موضوع موجب فراهم شدن زمینه درآمدزایی برای کشاورزان خواهد شد چرا که میتوانند برق تولیدی خود را به قیمت بسیار بالاتری نسبت به قیمت خرید خود به فروش برسانند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تأکید کرد
تعداد بازدید : 1
«خطوط انتقال نفت و گاز» شاهرگ اصلی تأمین انرژی کشور
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اهمیت و جایگاه خطوط انتقال نفت گفت: خطوط انتقال نفت و گاز شاهرگ اصلی در زنجیره تأمین انرژی کشور است و تا پایان امسال حدود هزار کیلومتر به طول خطوط لوله انتقال افزوده خواهد شد.
محمدصادق عظیمیفر در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران که بعدازظهر روز گذشته (شنبه، ۲۴ شهریور) برگزار شد، با قدردانی از مجاهدتهای کارکنان صنعت انتقال نفت تصریح کرد: این صنعت بهمثابه شاهرگ اصلی در تأمین انرژی کشور است و نقش حلقه میانی و مهم در زنجیره تولید و توزیع نفت خام و فرآوردههای نفتی کشور را به عهده دارد.
وی همچنین با قدردانی از زحمات ارسلان رحیمی، مدیرعامل پیشین شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران تصریح کرد: آقای رحیمی توانسته در اجرای مأموریت خطیر انتقال ایمن و پایدار نفت و فرآورده سربلند باشد. وی انسانی وارسته و متخصص است و بیشک از ظرفیتهای وی در دیگر بخشهای صنعت پالایش و پخش استفاده خواهد شد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به اینکه مدیرعامل جدید برآمده از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت است، افزود: اولویت در انتصابات در دوره جدید، استفاده از ظرفیتهای داخلی شرکتهاست. در شرکت خطوط لوله و مخابرات نیز به لطف خداوند این ظرفیت وجود دارد، بنابراین با ارزیابیهای انجامشده آقای احمدیپور انتخاب شد و با توجه به توانمندیهای مدیرعامل جدید بهویژه عملیاتیبودنشان، ایشان میتواند به پایداری شرایط عملیات کمک کند.
عظیمیفر با بیان اینکه مجموعه پالایش و پخش نسبت به رفع چالشهای شرکتهای زیرمجموعه مضایقه نخواهد کرد، تأکید کرد: در دوره جدید انتظارمان این است که ارزیابیهای کارشناسانه برای چالشهای موجود با اولویت نگهداری داراییها، در وهله نخست، سرمایه انسانی و در گام بعدی، تأسیسات و تجهیزات انجام شود و بهموازات آن برنامههای عملیاتی تدوین و با یک تیم چابک عملیاتی شود.
وی در بخش دیگری از گفتههای خود با اشاره به ناترازی انرژی در کشور گفت: شدت مصرف انرژی در کشور حدود ۲ تا ۲.۵ برابر میانگین جهانی است و متأسفانه باید اذعان کرد فشاری که از بخش مصرف به بخش تولید و انتقال وارد میشود، روزبهروز در حال افزایش است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران بیان کرد: تا پایان امسال حدود هزار کیلومتر به طول خطوط لوله انتقال افزوده خواهد شد که با توجه به گستردگی کار، باید ملزومات متناسب با آن، از هماکنون برنامهریزی شود تا وقفهای در فعالیتها رخ ندهد.
عظیمیفر افزود: همچنین لازم است استفاده از فناوریهای جدید برای افزایش بهرهوری در اولویت مدیریت جدید شرکت قرار گیرد.
علی احمدیپور، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت نیز در این آیین گفت: شعار اصلی این شرکت استمرار و پایداری در انتقال ایمن مواد نفتی است و باید با تلاشهای شبانهروزی، همه توانمان برای تحقق این شعار به کار گرفته شود.
وی تصریح کرد: نقش صنعت انتقال نفت با توجه به ناترازی انرژی که در کشور وجود دارد، بسیار پررنگتر و نمایانتر است و کوتاهی در هر بخشی از این صنعت، به ایجاد خسارات جبرانناپذیری منجر میشود.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در بخشی دیگر از سخنان خود به ضرورت پرورش و تعلیم مدیران جوان و توانمند تأکید کرد و گفت: توسعه و پیشرفت شرکت در گرو استفاده از نیروهای توانمند و متخصص است، بنابراین باید بر پرورش و تعلیم مدیران جوان و توانمند متمرکز شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
سرانه مصرف انرژی خانگی در ایران 6/1 برابر متوسط جهانی است
سخنگوی صنعت برق گفت: میزان مصرف انرژی خانگی در ایران ۱.۵ برابر ترکیه و ۲ برابر آمریکاست و سرانه مصرف انرژی در بخش خانگی ایران ۱.۶ برابر متوسط جهانی است.
مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه در بخش خانگی ایران به صورت ترکیبی از انرژی گاز و برق استفاده میشود، گفت: هر گونه مقایسه میزان مصرف با سایر کشورها باید با مقیاس کلی انرژی صورت گیرد.
مدیرعامل توانیر در خصوص تأمین مالی طرحهایی که قرار است در دولت چهاردهم برای آنها برنامهریزی شود، گفت: طرح آنها در دست تهیه است، تقریباً نهایی شده و الزامات و روش تأمین مالی آن نیز در دست بررسی است که بهزودی تدوین و سپس اطلاعرسانی خواهد شد.
به گفته وی، احداث حدود ۷ هزار و ۳۰۰ مگاوات نیروگاه بخار برای تکمیل نیروگاههای گازی و تبدیل آنها به نیروگاههای سیکل ترکیبی در دست اقدام است. همچنین احداث نیروگاههای تجدید پذیر مدنظر است که در فاز اولیه حدود ۱۰ هزار مگاوات پیشبینی و قرارداد این نیروگاهها منعقد شده و فقط تأمین مالی آنها از طریق صندوق توسعه ملی در دست پیگیری است.مدیرعامل شرکت توانیر در ادامه با بیان این که در حوزه هوشمندسازی پیشبینی شده تا حدود ۹ میلیون کنتور هوشمند با اولویت پرمصرفها در دستور کار قرار گیرد، گفت: خرید کنتورهای هوشمند از طریق سامانههای ساتب و برق من برای هر یک از مشترکان امکانپذیر است و مشترک پول را به طور مستقیم به کنتور ساز پرداخت میکند.
وی اضافه کرد: تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده به ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک رسیده و تقریباً بیش از ۱۰ درصد کنتورها هوشمند شده و بیش از ۶۰ درصد مصرف برق کشور توسط کنتورهای هوشمند رصد و پایش میشود.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس:
هلدینگ خلیجفارس به افزایش ۴۰۰ هزار بشکهای تولید نفت کمک میکند
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس تأمین خوراک پایدار را از برنامههای شرکت برشمرد و گفت: به این منظور برای توسعه ۲ میدان با وزارت نفت تفاهم کردهایم و پروژههای ویژهای در فرآورش سر چاههای نفت داریم که میتواند در افزایش فروش نفت ایران بسیار بااهمیت باشد و تا ۴۰۰ هزار بشکه به حجم تولید نفت کمک کند.
همایش فصلی مدیران عامل گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس روز شنبه (۲۴ شهریور) با حضور عبدالعلی علیعسکری، مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس و مدیران عامل شرکتهای تابع در تهران برگزار شد.
علیعسکری در این نشست با اشاره به افزایش تولید، فروش و سود شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس در سالهای اخیر، بر اهمیت نقش نیروی انسانی در این موفقیتها تأکید کرد و با بیان چالشهای پیشروی صنعت پتروشیمی در عرصه جهانی، از آمادگی شرکت برای مقابله با این چالشها و سرمایهگذاری در بالادست و پاییندست همسو با تحقق برنامه پنجساله ترسیمشده خبر داد.
وی همایش فصلی مدیران گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس را محلی برای هماندیشی و تبادل تجارب و آیندهنگری برشمرد و بیان کرد: به دوران جدیدی از خدمت به ملت ایران وارد شدهایم. پس از شهادت شهید رئیسی، انتخابات در آرامش کامل برگزار شد و اکنون همه باید جانانه و صادقانه و فعالانه تلاش کنیم و وظایف خود را بهدرستی انجام دهیم تا بتوانیم به اهداف تعیینشده دست یابیم و موفقیتهایی برای کشور و هلدینگ خلیجفارس رقم بزنیم.
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس در ادامه با تبریک به رئیسجمهوری و وزیر نفت افزود: شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس متعلق به مردم ایران است و ما امانتدار مردم و سهامداران هستیم و امیدواریم بتوانیم به بهترین وجه وظایف خود را انجام دهیم. حرکت امروز هلدینگ خلیجفارس بسیار مطلوب و در روندی موفقیتآمیز و درخشان است.
علیعسکری با اشاره به جایگاه گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس ادامه داد: امروز هزاران کارخانه در صنایع نساجی، چرم، کفش، کیف و لباس را که به محصولات پتروشیمی نیاز دارند حمایت میکنیم.
وی با اشاره به تحریمهای گسترده علیه این گروه گفت: با وجود تحریمهای بسیار سنگین، به لطف الهی تاکنون حتی یک سنت منابع مالی شرکت دچار حادثه نشده و همه پولها حاصل شده و برگشته است.
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس ارتقای رتبه جهانی گروه را از برنامههای ترسیمشده در چشمانداز پنجساله برشمرد و یادآور شد: بههرحال شرکتی در تراز جهانی هستیم و امروز در رتبه ۲۷ جهان قرار داریم و در برنامه پنجسالهای که ترسیم کردهایم، تلاش میکنیم به رتبه زیر ۲۰ حرکت کنیم.
علیعسکری در زمینه حجم تولید شرکت بیان کرد: تولید این هلدینگ در سال ۱۳۹۹، ۲۰ میلیون تن بود که در سال ۱۴۰۰ این مقدار به ۲۱ میلیون تن و در سال ۱۴۰۲ به ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسید که بهمعنای رشد قابل توجه و تحول عظیم در این سالهاست. تولید محصولات در سال ۱۴۰۳ نیز تا نیمه نخست شهریور از ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن عبور کرده و حدود ۹۶درصد برنامه محقق شده است و امیدواریم در پایان سال ۱۴۰۳ به ۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تن محصول دست یابیم.
وی درباره آمار فروش گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس افزود: فروش شرکت در سال ۱۴۰۰، ۳۰۸ هزار میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۱ به ۴۱۸ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ به ۵۱۷ هزار میلیارد تومان رسید که بهمعنای افزایش قابل توجه ۲۳۲درصدی در فروش است. برنامه امسال این است که به ۵۰۹ هزار میلیارد تومان فروش برسیم و در پنج ماه نخست، ۱۰۲درصد برنامه محقق شده است.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس ادامه داد: سود شرکت مادر در خرداد ۱۴۰۰ مبلغ ۳۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود و در سال ۱۴۰۲ این سود به ۶۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده که امیدواریم در مجمع آینده به ۷۷ هزار میلیارد تومان برسد که رشد قابل قبولی است. سود تلفیقی شرکت در خرداد ۱۴۰۰، ۶۰۷ هزار میلیارد تومان بوده و در سال ۱۴۰۲ به ۱۰۱ هزار میلیارد تومان رسید و پیشبینی میشود که سود سال ۱۴۰۲ حدود ۱۱۵ هزار میلیارد تومان باشد.
علیعسکری در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای پروژههای متعدد توسعهای گروه اشاره و بیان کرد: پارسال مگاپروژه پالایشگاه گازی هویزه، پتروشیمی گچساران را که پاییندستی بیدبلند خلیجفارس است به مرحله راهاندازی رساندیم و ابتدای امسال، فاز نخست پروژه بزرگ پتروشیمی هنگام، واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینا و تصفیهخانه بزرگ پتروشیمی بندر امام به بهرهبرداری رسید. امسال برنامه داریم که سه پروژه پتروشیمی آپادانا، پتروشیمی صدف و ارغوان گستر ایلام را به بهرهبرداری برسانیم و بهسوی توسعه پارکهای پتروشیمی که اقدام بزرگ و راهبردی برای حرکت بهسمت پاییندستی پتروشیمی است، پیش برویم.
وی سرمایهگذاری را ضامن حیات گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس دانست و تصریح کرد: این گروه، شرکتی روبهجلو و در حال سرمایهگذاری از منابع داخلی خودمان است؛ مقدار سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۸ هزار میلیارد تومان و سال ۱۴۰۲ بیش از ۷۲ هزار میلیارد تومان بود و امسال حجم سرمایهگذاریها از ۵۰ هزار میلیارد تومان عبور خواهد کرد.
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس، حمایت از ساخت داخل و شرکتهای دانشبنیان را دیگر محور فعالیت سالهای اخیر شرکت برشمرد و گفت: در این مدت ۴۱۰ قرارداد و تفاهمنامه با ۳۳۲ شرکت دانشبنیان، همچنین حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان قرارداد با تولیدکنندگان ایرانی منعقد شده است.
علیعسکری در زمینه تأمین خوراک پایدار تصریح کرد: یکی از برنامههای هلدینگ خلیجفارس، حرکت بهسوی تأمین خوراک پایدار است که به این منظور ۲ میدان را با وزارت نفت تفاهم کردهایم و پروژههای ویژهای در فرآورش سر چاههای نفت داریم که میتواند در افزایش فروش نفت ایران بسیار بااهمیت باشد و تا ۴۰۰ هزار بشکه نفت به میزان تولید نفت کمک کند.
وی در پایان سخنان خود در همایش فصلی مدیران گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس با اشاره به تدوین برنامه توسعه گروه یادآور شد: برای توسعه و تحقق برنامه تدوینشده، نیازمند جذب سرمایه خارجی هستیم و به این منظور با چند شرکت چینی مذاکراتی داشتیم که سرانجام دو شرکت را بهعنوان شرکای خارجی انتخاب کردهایم تا با ثبت شرکتهای مشترک بهسوی برنامه و چشمانداز ترسیمشده پیش رویم.
سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی:
۹۱ درصد نیازهای نیروگاهی ایران در کشور ساخته میشود
سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی گفت: با استفاده از توان تخصصی نیروهای داخلی بیش از ۹۱ درصد نیاز نیروگاهی کشور نیز در داخل ساخته میشود.
ناصر اسکندری صنعت برق را اصلیترین زیرساخت توسعه کشور دانست و افزود: این صنعت از سالیان گذشته توانسته است در بخش تامین برق مطمئن برای بخشهای مختلف کشور افتخارآفرینی کند و جزو صنایع پیشرو و تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه طی چند سال گذشته به دلیل رشد شدید مصرف و پایداری دمای گرم تابستان با چالش جدی در صنعت برق مواجه بودیم و نیروگاههای کشور به دو دلیل تحت تاثیر دمای بالای هوا در تابستان هستند، گفت: مشخصه اصلی تجهیزات صنعتی این است که وقتی دما بالا میرود بهرهوری پایین میآید و احتمال بروز حوادث در نیروگاهها بالا میرود ولی خوشبختانه به دلیل حضور متخصصان خوب در مجموعه صنعت برق و سازندگان تجهیزات در این صنعت توانستیم بر این چالش فائق بیاییم.سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه روند افزایش بار مصرف در کشور نیازمند بررسی جدیتری است، افزود: ما در بخش برق تا به امروز سه بخش تعریف شده شامل تولید، انتقال و توزیع داشتیم و عمده کشور متمرکز بر بهینه کردن این سه بخش بود، اما از بخش چهارم که مصرف است، غافل شدیم.
اسکندری تصریح کرد: بخش مصرف اصلیترین بخش مجموعه زنجیره تولید و مصرف برق است و باید از باب تجهیزات استاندارد، نوع، زمان و حجم مصرف مورد بررسی و مداقه جدی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: اکنون در کشور از تجهیزاتی با بهرهوری بسیار پایین استفاده میکنیم و همین باعث شده است که مصارف ما رشد فزایندهای پیدا کند؛ سیستمهای سرمایشی در تابستان بخش زیادی از مصارف ما را تشکیل میدهند به طوری که بیش از ۴۰ درصد مصرف ما تحت تاثیر این سیستمها است و این تجهیزات باید مورد توجه جدیتری از باب بهرهوری و میزان کارایی در کشور قرار گیرد.
سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد برق کشور در نیروگاههای حرارتی تولید میشود، گفت: اکنون بیش از ۶۰۰ واحد تولید برق در قالب ۱۳۴ نیروگاه در کشور فعال است، گفت: خوشبختانه در نیروگاههای دولتی و بخش خصوصی هماهنگی موثری وجود داشته و تمرکز مدیریت بر تولید در بخش دولتی قرار گرفته و شرکت مدیریت شبکه برق ایران ترکیب بهینهای از نیروگاههای دولتی و خصوصی را برای تامین برق کشور استفاده میکند.اسکندری با اعلام اینکه بیش از دو سوم تولید برق کشور در اختیار بخش خصوصی و یک سوم از نیروگاهها در اختیار بخش دولتی است و همه ساله برنامهریزی مدونی برای تعمیرات و بهینه سازی نیروگاه ها اتفاق میافتد، افزود: سال گذشته بیش از ۱۰۹ هزار مگاوات تعمیرات با کیفیت موثر در کشور در نیروگاه ها اتفاق افتاد و طبق برنامه تدوین شده برای امسال نیز فعالیتهای تعمیراتی از ۱۵ شهریور ماه در نیروگاهها شروع شده و مطابق برنامه باید قبل از اوج مصرف سال ۱۴۰۴ همه این تعمیرات خاتمه یافته و مورد استفاده برای تامین برق مطمئن به مردم قرار گیرد.
وی تصریح کرد: امسال با دو پدیده مواجه بودیم یکی افزایش دما و دیگری ماندگاری طولانی مدت این دما در کشور و این عاملی شد که روند رشد بار مصرفی در کشور نسبت به سال های گذشته افزایش فزایندهای پیدا کند و بر اساس هماهنگی انجام شده و پیشبینی قبلی جابجایی در مصرف صنایع برای کاهش اوج مصرف به گونهای اتفاق افتاد که به صورت زمانبندی شده صنایع مصارفشان را از روزهای عادی به روزهای تعطیل منتقل میکردند و کمک شایانی برای مدیریت مصرف برق اتفاق افتاد.
اسکندری افزود: یکی از راهکارهای اساسی برای بهینهسازی و ایجاد فضای مناسب برای توسعه و خدمترسانی مطلوبتر تلاش برای حل مشکل اقتصادی صنعت برق است و این مشکل باید به هر طریقی حل شده، هزینههای این بخش تامین شود و مباحث اقتصادی صنعت برق قبل از سایر بخشهایش حل شود تا بتواند ادامه حیات بدهد.
سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی همچنین با قدردانی از تلاش اصحاب رسانه اظهار امیدواری کرد که با کمک خبرنگاران بتوان آگاهی جامعه را در حوزه مصرف انرژی توسعه داد.
وی تاکید کرد که رسانهها با نهادینه کردن فرهنگ مصرف درست میتوانند صنعت برق را در تحقق اهدافش کمک کنند.
اسکندری افزود: صنعت برق نیروگاهی کشورمان در حوزه ساخت نیروگاه و ظرفیتهای سرمایهگذاری شده در دنیا از رتبه خوبی برخوردار است و امیدواریم که شاخصهای مصرف را هم بتوانیم بهینه کنیم.
ذخیره سدها از نصف کمتر شد
بر اساس آخرین آمار از وضعیت سدهای کشور، از ابتدای سال آبی تا تاریخ ۲۴ شهریورماه ۷ سد زیر ۱۵ درصد آب دارند و حجم آب موجود در مخازن ۴۹ درصد است.میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تا ۲۴ شهریورماه معادل ۴۱.۶۰ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۳۹.۱۷ میلیارد مترمکعب بوده ۶ درصد افزایش داشته است. همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با ۶ درصد افزایش مواجه بوده است.حجم آب موجود مخازن اکنون ۲۵.۴۰ میلیارد متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۲.۶۰ میلیارد متر مکعب بوده ۱۲ درصد افزایش یافته است. همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا این تاریخ ۴۹ درصد است.وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در ۷ سد درصد پرشدگی کمتر از ۱۵ درصد است، بهطوری که سد طرق استان خراسان رضوی ۱۲ درصد، سد پانزده خرداد حوضه قمرود ۱۳ درصد، سد استقلال آذربایجان غربی ۱۳ درصد، سد وشمگیر، گلستان، بوستان استان گلستان ۱۳ درصد، سد رودبال داراب استان فارس دو درصد، سد تنگوییه سیرجان استان کرمان ۸ درصد و سد ساوه استان مرکزی هفت درصد آب دارند.همچنین ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور معادل ۲۵۰.۳ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۲۴۶.۵ میلیمتر) ۲ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۲۱۱.۴ میلیمتر) ۱۸ درصد افزایش را نشان میدهد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.