عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران:
تخصیص بنزین به نفر منجر به
عدالت اجتماعی می شود
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به بیان توضیحاتی درباره چالشها و راهکارهای تغییر شیوه تخصیص بنزین و تأثیر آن بر عدالت اجتماعی و جلوگیری از ناترازی بنزین پرداخت.
عباس آرگون، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در خصوص تغییر در شیوه تخصیص بنزین و تأثیرات آن بر عدالت اجتماعی و هم چنین جلوگیری از ناترازی بنزین گفت: «در حال حاضر، ناترازی در بنزین وجود دارد و هزینههای زیادی بابت واردات بنزین پرداخت میشود. رئیسجمهور در مناظرات انتخاباتی خود اعلام کرده بود که هدف از افزایش قیمت بنزین، افزایش عدالت اجتماعی نبوده است، بلکه به دنبال تغییر شیوه تخصیص بنزین بودهاند.»
آرگون ادامه داد: «بحثی که اکنون مطرح شده، این است که طرح تخصیص بنزین به ازای هر کد ملی دوباره بررسی و به کار گرفته شود. این طرح میتواند به تخصیص عادلانهتر بنزین کمک کند و ناترازی موجود را کاهش دهد. با این حال، اجرای این طرح نیاز به کارشناسی دقیق و پیادهسازی صحیح دارد.»
وی افزود: «یکی از مشکلات اساسی، تفاوت در مصرف بنزین میان خودروهای داخلی و خارجی است. بر اساس گزارشها، مصرف بنزین در خودروهای داخلی حدود ۳۰ درصد بیشتر از خودروهای خارجی است. این موضوع نیازمند بررسی و نظارت دقیقتر بر مدیریت مصرف بنزین است.»
این عضو اتاق بازرگانی تهران در ادامه گفت: «در حال حاضر، مصرف روزانه بنزین در کشور حدود ۱۲ میلیون لیتر است و مصرف بالای بنزین به دلیل استانداردهای پایین خودروهای داخلی، بار مالی زیادی را به کشور تحمیل میکند. لذا، مدیریت مصرف و بهبود استانداردهای خودروها باید در اولویت قرار گیرد.»
وی به این نکته اشاره کرد که: «بحث توزیع عادلانه بنزین و مدیریت مصرف آن، نیازمند اقدامات گسترده و هماهنگ است. باید بر اساس قدرت خرید جامعه و نیازهای مختلف، به توزیع عادلانه بنزین پرداخت و در عین حال نظارتها و کنترلهای لازم بر بازار بنزین اعمال شود.»
آرگون جمعبندی کرد: «امیدواریم با اجرای طرحهای اصلاحی و مدیریت صحیح، بتوانیم به عدالت اجتماعی نزدیکتر شویم و مشکلات موجود در تخصیص بنزین و حل ناترازی بنزین را حل کنیم. این اقدامات میتواند به بهبود شرایط اقتصادی و کاهش هزینههای واردات بنزین کمک کند.»
صادرات گازمایع از مرز میرجاوه به
تفتان پاکستان به حالت عادی برگشت
صادرات گاز مایع ایران از مرز میرجاوه به تفتان پاکستان به حالت عادی برگشت و در حال حاضر طبق روال عادی انجام میشود.
بر اساس اعلام گمرک ایران، تشریفات صادرات گاز مایع ایران به پاکستان از مرز میرجاوه به تفتان پس از رایزنیهای وزارت امور خارجه و گمرک جمهوری اسلامی ایران به حالت عادی برگشت و در حال حاضر طبق روال عادی انجام میشود.
گفتنی است هفته گذشته گمرک تفتان پاکستان در نقطه مقابل گمرک میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان از تخلیه ۳۰۰ دستگاه تانکر گاز صادراتی ایران جلوگیری کرده بود که موانع پیش رو پس از رایزنیهای وزارت امور خارجه و گمرک جمهوری اسلامی ایران رفع گردید و صادرات گاز مایع ایران به پاکستان به حالت عادی برگشت.
سدهای تهران در آستانه ورود به سال آبی جدید؛ پرشدگی فقط ۲۷ درصدی
سال آبی جاری در حالی تا چند روز دیگر برای حوضه های آبریز تهران شروع می شود که درصد پرشدگی فعلی آنها فقط ۲۷ درصد است.
سال آبی جاری که از ابتدای مهر ۱۴۰۲ شروع شده تا چند روز دیگر به پایان خواهد رسید و سال آبی ابتدای مهر ۱۴۰۳ تا آخر شهریور ۱۴۰۴ جای آن را خواهد گرفت.
سال آبی جاری در تهران در حالی به پایان خود نزدیک می شود که به گفته «فیروز قاسم زاده» سخنگوی صنعت آب، چهارمین سال خشک خود را سپری می کند و منابع آبی آن با ناترازی رو به رو است. چندی پیش «مسعود پزشکیان» رئیس جمهوری هم به این موضوع اشاره کرده بود.
تازه ترین گزارش دفتر اطلاعات و داده های آب کشور هم بیانگر آن است که درصد پرشدگی مجموع پنج سد تأمین کننده آب تهران از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۴ شهریور ماه تنها ۲۷ درصد است.
همچنین مجموع آب موجود در پنج سد امیرکبیر، طالقان در غرب تهران و لار، لتیان و ماملو در شرق تهران ۵۱۲ میلیون متر مکعب است. از یاد نبریم که جمعیت این ابر شهر ایران گاها تا ۲۰ میلیون نفر در روز می رسد.
علاوه بر این وضعیت بارش ها در حوضه آبریز تهران نسبت به دوره بلندمدت با کاهش ۱۷ درصدی رو به رو است.
براساس آمار دفتر اطلاعات و داده های آب کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۴ شهریور ۲۲۸.۸ میلیمتر بارش در تهران رخ داده است، اما میزان بارش های بلندمدت آن ۲۷۶.۵ میلیمتر بوده است.
این درحالی است که مصرف آب در تهران بسیار زیاد است و نیاز است مدیریت مصرف جدی تر اعمال شود.
به تازگی سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه از منظر مراجع ملی و بینالمللی هواشناسی، سال آبی جدید سالی خشک و نسبتاً گرم برای ایران پیشبینی شده است، گفت: سایه شوم تغییرات اقلیمی همچنان بر روی منابع آبی بوده و کشورمان راه دیگری جز سازگاری با این شرایط و مدیریت مصرف آب ندارد.
2000حلقه چاه آب قدیمی البرز به دلیل شرایط نامناسب آبخوانها مسدود میشود
مدیر امور آب شهرستان های کرج و فردیس اعلام کرد: انسداد 2007حلقه چاه قدیمی آب استان البرز موسوم به چاههای «فرم پنج» به دلیل شرایط نامناسب آبخوانها در دستور کار قرار گرفته است.
محمد جهانشاهی در نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان کرج افزود: مجوز حفاری این چاهها مربوط قبل از سال ۱۳۸۵ است که بیشتر آنها اضافه برداشت دارند.
وی تاکید کرد: طبق قانون این چاهها باید ۲۵ متر مکعب آب در شبانه روز استحصال کنند اما مالکان آنها بیشتر از مقدار تعیین شده ، آب برداشت کرده اند.
جهانشاهی یادآور شد: بین سالهای ۹۰ تا ۹۲ سامانه ای در وزارت نیرو برای نام نویسی در خصوص تعیین تکلیف چاههای قبل از سال ۸۵ باز شد و درخواست های متقاضیان در این بخش مورد بررسی قرار گرفت.
وی اظهار کرد: با توجه به اضافه برداشت ها و وضعیت نامناسب سفره های زیر زمینی البرز اکنون این چاهها به عنوان غیر مجاز شناخته می شوند.
جهانشاهی گفت: برنامه انسداد این چاهها در شهرستان کرج آغاز به دیگر شهرستانهای استان البرز تسری پیدا خواهد کرد.
مدیر امور منابع آب کرج و فردیس بیان کرد: با توجه به تنش آبی و محدودیت آبخوانها، دستگاههای اجرایی نیز موظف به رعایت استانداردها و الگوها در بخش حفاری و برداشت آب هستند.