شماره: 2466 / ۱۴۰۳ نهم آبان
تعداد بازدید : 1
اخبار
گزارش عملیاتی ماهانه بر کدال تأیید کرد:
وبصادر همچنان بر تراز مثبت
بانک صادرات ایران در عملکرد هفت ماهه ابتدای سال جاری از محل تسهیلات اعطایی 44 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرد.درآمد تسهیلات اعطایی این بانک طی 7 ماه منتهی به پایان مهرماه سال جاری به 44 هزار میلیارد تومان رسید در حالی که مجموع سود اعطا شده به سپردههای سرمایهگذاری در این مدت به 40 هزار میلیارد تومان رسید و در این هفت ماه تراز مثبت بانک به 4228 میلیارد تومان رسید.
بر اساس این گزارش مجموع درآمدهای بانک صادرات ایران از محل تسهیلات اعطایی، اوراق بدهی، سرمایهگذاریها و کارمزدها در هفتماه اول سال جاری به بیش از 55 هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به شش ماهه منتهی به پایان شهریورماه، بیش از 16 درصد افزایش نشان میدهد.
همچنین بانک صادرات ایران در مهرماه سال جاری 6927 میلیارد تومان درآمد از محل تسهیلات اعطایی کسب و 6477 میلیارد تومان بابت پرداخت سود سپردهها پرداخت کرد که به این ترتیب تراز مثبت عملیاتی بانک در مهرماه به بیش از 450 هزار میلیارد تومان رسید.
بانک صادرات ایران در 7 ماه ابتدای سال جاری بیش از شش هزار میلیارد تومان از محل کارمزدها درآمد داشت که نسبت به شش ماهه منتهی به شهریور ماه، بیش از 19 درصد افزایش ثبت کرده است.
با ثبت رشد 518 درصدی؛
بیمه ملت از پرتفوی
16 همتی عبور کرد
بیمه ملت با عبور از مرز 16 هزار میلیارد تومان حق بیمه، رکورد جدیدی در صنعت بیمه ایران به ثبت رساند. این شرکت با رشد خیرهکننده 518 درصدی در هفت ماهه نخست سال، توانست جایگاه خود را در صنعت بیمه بیش از پیش تثبیت کند.بر اساس آمار منتشر شده در سامانه کدال، این شرکت با عملکردی استثنایی در هفت ماهه نخست سال 1403، توانست از همه رقبای خود پیشی بگیرد. این شرکت با رشد 518 درصدی و عبور از مرز 16 هزار میلیارد تومان حق بیمه، به عنوان یکی از موفقترین شرکتهای بیمه کشور شناخته میشود.بر اساس این گزارش، شرکت طی عملکرد تجمیعی در همین مدت تراز مثبت 534 درصد را ثبت نمونه است.براساس گزارش فعالیت ماهانه منتشر شده توسط بیمه ملت، این شرکت در ماه مهر 1403 نیز با کسب درآمدی بالغ بر 9 هزار و 658 میلیارد تومان از محل فروش حق بیمه، رشد 112 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است. این رشد قابل توجه در کنار تراز مثبت 57 درصدی در این ماه، نشان از استحکام مالی و پایداری عملکرد بیمه ملت دارد.رشد قابل توجه حق بیمه تولیدی در تمامی رشتههای بیمه، یکی از مهمترین عوامل رشد سودآوری بیمه ملت بوده است.
کارشناسان صنعت بیمه، کاهش ریسکهای مرتبط با برخی از رشتههای بیمه را از دیگر عوامل موثر بر افزایش سودآوری شرکت بیمه ملت عنوان کردند. همچنین کنترل هزینههای عملیاتی و افزایش بهرهوری، نقش مهمی در بهبود سودآوری شرکت داشته است.
بیمه پاسارگاد؛ برند محبوب
از نگاه مصرف کنندگان
بیمه پاسارگاد به عنوان بزرگترین بیمه خصوصی کشور با دارا بودن قریب به ۸ میلیون بیمه گذار به اعتبار آرای مردمی در رشته های بیمه زندگی و سرمایه گذاری، بیمه ثالث و بدنه خودرو و بیمه سلامت به عنوان برند محبوب انتخاب شد.
یازدهمین دوره جشنواره “برند محبوب” مصرف کنندگان از ابتدای خرداد ماه تا ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۳ با حضور ۱۵۰۰ برند معتبر در بیش از ۱۰۰ گروه کالا و خدمات برگزار شد. جشنواره برند محبوب به عنوان گسترده ترین نظرسنجی مردم در زمینه محبوبیت برندها، بستری برای شناسایی برندهای محبوب مردم فراهم کرده است و بیمه پاسارگاد موفق شد در این جشنواره با کسب رتبه دوم به عنوان برند محبوب با آرای مردمی در گروه شرکت های بیمه گر انتخاب شود.بیمه پاسارگاد همواره در تلاش است تا در راستای ارائه خدمات و عمل به تعهدات خود پیشرو بوده و به بیمه گذاران وذینفعان بهترین خدمات را ارائه دهد، اقدامی که منجر شد تا با آرای مردمی به عنوان برند محبوب در رشته های زندگی و سرمایه گذاری ، سلامت و بیمه ثالث و بدنه خودرو انتخاب شود.
امکان معرفی حساب وکالتی به بورس کالا در بانک سرمایه
مشتریان ارجمند بانک سرمایه میتوانند برای معرفی حساب وکالتی خود به بورس کالا، به صورت حضوری و غیرحضوری حسابهای خود را نزد این بانک وکالتی نمایند.این بانک جهت توسعه سبد محصولات خود و ارائه خدمات نوین به مشتریان ارجمند، زیرساخت ارتباطی بانک با شرکت بورسِ کالای ایران را فراهم نموده است و مشتریان گرامی می توانند به صورت غیرحضوری و با مراجعه به نشانی اینترنتی https://www.sbank.ir/vekalati و همچنین با مراجعه به هر یک از شعب بانک سرمایه حساب خود را وکالتی نمایند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
صدور امضای الکترونیکی
از ۲۰ آبان
بنا بر اعلام بانک مرکزی، زیرساخت صدور گواهی امضای الکترونیک بانکی از ۲۰ آبانماه در بانک مرکزی فراهم میشود؛ ضمن اینکه طبق برنامه هفتم تا دو سال آینده، فیزیک چک کاغذی به طور کامل حذف میشود.مانییکتا، مدیرکل نظامهای پرداخت بانک مرکزی با اعلام این موضوع تأکید کرد: ارائه دستهچک الکترونیک به اشخاص حقوقی نیازمند امضای الکترونیک بانکی است. بدینمنظور، زیرساخت صدور گواهی امضای الکترونیک بانکی از ۲۰ آبانماه در بانک مرکزی فراهم میشود.وی گفت: با این اقدام، شبکه بانکی این امکان را خواهد داشت که نسبت به ارائه گواهی امضای الکترونیک برای مشتریان حقوقی در بانکها اقدام کند و دستهچک الکترونیک با پوشش قانونی بسیار مناسب را در اختیار اشخاص حقوقی قرار دهد.مدیرکل نظامهای پرداخت بانک مرکزی همچنین تأکید کرد: طبق برنامه هفتم تا دو سال آینده، فیزیک چک کاغذی به طور کامل حذف میشود.
نمایندگان برتر بیمه نوین
در سال ۱۴۰۲ تقدیر شدند
آیین تجلیل از برترینهای شبکه فروش بیمه نوین در سال ۱۴۰۲ با حضور مدیرعامل، هیأتمدیره، معاونان و مدیران این شرکت و با حضور برترینهای نمایندگان و کارگزاران در سالن همایش هتل ارم تهران برگزار شد.در این مراسم از برترینهای شبکه فروش این شرکت در قالب مسابقات فروش و با در نظر گرفتن عناوینی همچون برترینها در «مسابقات فروش پیشتازان»، «مسابقات فروش طرحهای ویژه نوین « و «مسابقات فروش آفرین ساز ۱۴۰۲»، در دو بخش رشتههای جنرال و عمر انفرادی با اهدای جوایز، لوح تقدیر و تندیس قدردانی به عمل آمد.حسین کریم خان زند، مدیرعامل بیمه نوین در بخشی از این مراسم نوید ارائه محصولات جدید و منحصربهفرد تا پایان سال مانند طرح ویژه هستی و چند طرح بیمهای قبل از پایان سال را داد و افزود: «این محصولات پس از طی نمودن بررسیهای لازم و فنی و اطلاعرسانی و آموزشهای لازم به همکاران رونمایی خواهد شد.»نائب رئیس هیأتمدیره و مدیرعامل بیمه نوین با تأکید بر لزوم همگامی با تغییرات دنیای امروز به خصوص در بخش فناوری اطلاعات و نوآوری و تحول دیجیتالی و مهارتهای فروش گفت: «با تغییرات رخ داده دیگر نمیتوان به روشهای سنتی اکتفا کرد و باید تغییرات در همه جوانب صورت بگیرد. مشتری امروز علاقهمند است تا خدمات مورد نیاز خود را از طریق سیستم الکترونیک و فضای مجازی و در سریعترین زمان دریافت کند. ما نیز باید با ایجاد زیرساختهای لازم در فناوری اطلاعات با این تغییرات همسو شده و منطبق با نیازهای روز مشتریان سیستم فروش خود را به روز کرده و با همافزایی فیمابین بهترین خدمات را بهصورت سفارشی و سریع به مشتریان ارائه کنیم. در این میان نقش مشاور و راهبری نمایندگان برای مشتری، بیش از پیش اهمیت خواهد یافت و نیاز است تا نماینده فروش بیمه در این زمینه توانمندتر و چابک تر عمل کند.»
وی همچنین گفت: «یکی از محورهای اصلی برنامه استراتژیک بیمه نوین، افزایش حدود و اختیارات و ارائه آموزشهای مختلف به شبکه فروش است و ما در حال ایجاد بسترهای دیجیتال موردنیاز برای نمایندگان و کارگزاران هستیم.»
کریمخان زند همچنین با اشاره به آنکه فروش محصول بیمهای، ارائه یک اطمینانخاطر به بیمهگذاران است، بر مشتریمداری، معرفی مناسب و شفاف بیمهنامه و حقیقتگویی، پاسخگویی به موقع، ارائه خدمات خاص و همراهی اعضای شبکه فروش با مشتریان تأکید کرد.
مدیرعامل بیمه نوین در پایان سخنانش با تاکیدبر اهمیت ایجاد تیمهای فروش اظهار داشت: «ما امروز اینجا هستیم تا نشان دهیم که آمادهایم تا با هم رشد کنیم و آینده را بسازیم. بیایید با اشتیاق و انرژی به چالشهای جدید بپیوندیم و موفقیتهای بیشتری خلق کنیم. تعهد و تلاش هر یک از شما کلید رسیدن به آیندهای روشنتر و موفقتر است.»
براساس این گزارش، صفری معاون شبکه فروش و توسعه بازار بیمه نوین هم ضمن تاکید بر حمایت و پشتیبانی شعب و مدیریتهای ستادی از شبکه فروش در فضای رقبای صنعت بیمه، حفظ حقوق شبکه فروش را به عنوان یک استراتژی غیرقابل تغییر در بیمه نوین عنوان نمود.
جمیلی مدیر بازاریابی و فروش شرکت اعلام کرد شاخصهای انتخاب نمایندگان برتر این شرکت در سال۱۴۰۲ بر اساس مواردی همچون رشد و کسب پرتفوی مناسب، تمدید بیمهنامهها و نگهداشت مشتری، رعایت نسبت خسارت مناسب، رعایت اخلاق حرفهای نمایندگی بیمه، توجه به پتانسیلهای منطقهای هر شهر و توجه به خلاقیت و نوآوری در فعالیت نمایندگان بوده است.
رونمایی از اپلیکیشن بازدیداولیه بیمههای بدنه توسط باباکردی مدیر بیمه اتومبیل و برگزاری کارگاه آموزشی توسط پیمان شمس مدرس و کوچ بینالمللی توسعه فردی و کسب و کار از جمله بخشهای دیگر مراسم تقدیر از برترینهای شبکه فروش بیمه نوین بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
عضو هیات مدیره بورس تهران: بودجه «دولت وفاق» فرصتی برای کوتاه شدن دیوار بیاعتمادی در بورس است
عضو هیات مدیره بورس تهران، نخستین بودجه دولت چهاردهم را میدان وفاق دولت و مجلس برای بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه معرفی کرد و گفت: تعیین سیاست مناسب برای کنترل نرخ ارز، اصلی ترین فاکتور پیشبینیپذیر کردن روند نرخ ارز و سمت و سوی قیمتی آن است.
«محمد ثریانژاد» با اشاره به اینکه ایجاد وفاق و آشتی ملی مهمترین شعار دولت چهاردهم است، افزود: چند سالی است در رهگذر حوادث اقتصادی و سیاسی و تندباد تصمیمات دفعی، قهری میان سهامداران و فعالان بازار سرمایه با سیاستگذاران به وجود آمده و دیوار بیاعتمادی بلندی میان سهامداران، بازار سرمایه و تصمیمگیران اقتصادی ایجاد شده است.
وی ادامهداد: نخستین بودجه دولت وفاق ملی که برای سال ۱۴۰۴ تدوین شده، فرصت و میدانی برای کوتاه شدن این دیوار بی اعتمادی، پیشبینیپذیر کردن عوامل اقتصادی و کلیدی محرک بازار سرمایه است و امید میرود این امر به نفع اهالی بازار سرمایه باشد
ثریانژاد گفت: در یک نگاه کلی، در تنظیم لایحه بودجه، توجه به واقعیات اقتصادی و نگاه واقعبینانه دولت بهویژه در مواردی مانند شفافیت تبصره ۱۴، فروش نفت و در جمعبندی ترازنامهای بودجه مشهود است.
عضو هیات مدیره بورس تهران، کاهش میزان کسری بودجه متناسب با کاهش هفت میلیارد دلاری ارز ترجیحی را به عنوان دیگر نکته مهم بودجه ۱۴۰۴ معرفی کرد و گفت: ثبات نرخ خوراک صنایع پتروشیمی و پرداخت بدهی به صنایع پتروشیمی طلبکار از دولت مانند اورهسازها باعث تزریق نقدینگی به سهامداران عمده این صنایع یعنی صندوقهای بازنشستگی میشود.
وی خاطرنشانکرد: کاهش نرخ مالیات از دیگر نکات مثبت لایحه بودجه برای فعالان بازار سرمایه بوده که سبب افزایش و رونق تولید بهویژه در شرکتهای تولیدی و صنعتی میشود.
ثریانژاد، عرضه و فروش اوراق دولتی را یکی از مهمترین دغدغههای بازار سرمایه در سالهای اخیر دانست و گفت: پیشنهاد تشکیل کمیته نظارت بر این عرضهها، گامی مهم و بلند در جهت تامین اهداف بودجهای دولت با کمترین میزان اثر منفی بر بازار سرمایه است.
وی افزود: حجم ۷۰۰ همتی اوراق که ۲۰۰ همت آن ناشی از بازپرداخت سالهای قبل است، حجم بزرگی است که فروش آن باعث میشود تا نرخ بهره تحت فشار جدی قرار بگیرد.
عضو هیات مدیره بورس تهران اعلام کرد: به نظر میرسد برقراری تعادل منطقی و متوازن بین حذف ارز ترجیحی، انتشار اوراق و اصلاح قیمتی حاملهای انرژی بهویژه بنزین از جمله راهکارهای بهینه برای کاهش حجم بالای انتشار اوراق بدهی در جبران کسری بودجه است.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل اصلی رونق بازار سرمایه در سطح کلان اقتصادی، همراه بودن با انبساط اقتصادی است، گفت: برنامه دولت در قالب بودجه انبساطی پنج هزار و ۹۰۰ همتی، نوید ایجاد رونق نسبی و گذار از بودجههای انقباضی سالهای گذشته را میدهد.
او افزود: توجه به شرایط بازار سرمایه در زمان عرضهها، وجود اعضای مشترک در شورای عالی بورس و انعکاس ملاحظات بازار سرمایه میتواند عرضه و فروش اوراق بدهی را به درستی و به دور از اثرات سوء بر نرخ بهره و جریان نقدینگی مدیریت کند.
ثریانژاد به توجه احکام بودجهای سال ۱۴۰۴ برای استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه به ویژه بورس کالا اشاره کرد و گفت: سقف ۲ میلیارد یورویی منابع حاصل از صادرات شرکتها، برای واردات خودرو و عرضه آنها در بورس کالا با کمک چشمگیری در رونق بازار سرمایه همراه است، در این میان مسایلی مانند تعیین قیمت منصفانه، نوسازی ناوگان داخلی، رقابتپذیری صنایع خودروسازی را با خود به همراه دارد.
عضو هیات مدیره بورس تهران، سیاستهای ارزی را به عنوان یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر بازار سرمایه برشمرد و گفت: تعیین سیاست مناسب برای کنترل نرخ ارز، اصلی ترین فاکتورهای پیشبینیپذیر کردن روند نرخ ارز و سمت و سوی قیمتی آن است.
وی ادامهداد: سیاست مدیریت شناور نرخ ارز از جمله سیاستهای ارزی مورد قبول اکثر اقتصاددانان و فعالان اقتصادی بوده و اکنون شاهد ردپای به کارگیری نظام مدیریت شناور نرخ ارز در لایحه بودجه ۱۴۰۴ هستیم.
ثریانژاد گفت: نتیجه استفاده حداکثری از پتانسیل سیاست مذکور، علاوه بر مدیریت بهتر نوسانات غیرعادی نرخ ارز در بازار آزاد، سیاستهای تثبیت اقتصادی را به شکل هدفمند و با رویکرد به حداقل رساندن عدمالنفع صنایع بورسی به ویژه صنایع صادرات محور به همراه دارد.
عضو هیات مدیره بورس تهران در پایان تاکید کرد: بازار سرمایه نیز میتواند با ایجاد امکانات و راهکارهای جدید در ابزارهای نوین مالی و ظرفیت های موجود، کمک کننده به دولت در تنگناهای مالی بودجه سال آینده باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیر عامل بانک ملی ایران :
پدافند غیر عامل نقش مهمی در حفظ برند و اعتبار بانک ملی ایران دارد
مدیرعامل بانک ملی ایران با اشاره به اینکه پدافند غیر عامل نقش مهمی در حفظ برند و اعتبار بانک دارد، تاکید کرد: پدافند غیر عامل یک اصل ثابت و همیشگی است و همه برنامه ها و طرح ها در بانک ملی ایران باید پیوست پدافند غیر عامل داشته باشد.
ابوالفضل نجارزاده در «همایش کمیته پدافند غیر عامل بانک ملی ایران» که به مناسبت هفته پدافند غیر عامل و با حضور سردار محمد علی قمی معاون امور استانهای سازمان پدافند غیرعامل کشور،اعضای هیات مدیره و هیات عامل برگزار شد،گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده اند پدافند غیر عامل یک اصل است و باید همواره در همه طرح ها و برنامه هایی که در کشور به اجرا گذاشته می شود، لحاظ شود.
مدیرعامل افزود: پدافند غیرعامل به ویژه در حوزه سایبری و نظام بانکی از اهمیت ویژهای برخوردار است. این موضوع باید مورد توجه تمامی کارکنان بانک قرار گیرد و تنها به یک معاونت یا کمیته خاص محدود نمی شود.
وی با تاکید بر پیوست پدافندی تمامی سیاستها و برنامهها گفت: این رویکرد موجب می شود تا در برابر تهدیدات، به ویژه در زمینه خدمات بانکی، آمادگی لازم را داشته باشیم.
نجارزاده با اشاره به ضرورت تداوم ارائه خدمات با کیفیت به 55 میلیون مشتری بانک ملی ایران، بیان کرد: حملاتی مانند اختلال در خودپردازها، تبعات منفی برای بانکها و مشتریان به همراه دارد و هر گونه خلل در خدمات میتواند نارضایتیهای زیادی ایجاد کند.
وی افزود:پدافند غیرعامل در بانک ملی ایران باید به صورت جدی پیگیری شود و تمامی بخشها بر اساس رهنمودهای سازمان، در کمیته پدافند غیرعامل بانک مورد بررسی قرار گیرند. همچنین، با توجه به پیشرفتهای فناوری در صنعت بانکداری، نیاز به توجه ویژه به این حوزه احساس میشود، زیرا بیشتر خدمات به صورت غیرحضوری ارائه میشود.
نجارزاده گفت: در موضوع پدافند غیرعامل در بانک ملی ایران باید به این نکته اهتمام داشت که شناسایی و برطرف کردن مشکلات پیش از وقوع حملات اهمیت دارد و در این راستا، همکاری و هماهنگی بین واحدهای مختلف بانک از اهمیت بسزایی برخوردار است.همچنین حراست فیزیکی در جلوگیری از خرابکاریها و اختلالات سیستمهای بانکی نیز نقش برجسته ای دارد.
مدیر عامل بانک ملی ایران گفت: روند انطباق رویهها و فرآیندهای بانکی با منشور سازمان پدافند غیرعامل کشور باید با قدرت ادامه یابد تا در شرایط بحرانی مجبور به اتخاذ تصمیمات فوری و غیر ایدهآل نشویم.نجارزاده با اشاره به مقوله فرهنگسازی در زمینه پدافند غیرعامل در بانک ملی ایران گفت: در این زمینه آموزش مستمر و آگاهیرسانی به کارکنان ضروری است و باید با تهیه بستههای آموزشی و برگزاری جلسات مختلف برای همکاران،مشکلات شناسایی و برطرف شوند.
وی با تقدیر از هوشیاری مدیران و اعضای کمیته پدافند غیرعامل بانک ملی ایران،تأکید کرد: اقدامات انجام شده توسط این کمیته موجب شد تا از بروز تهدیدات و نارضایتی مشتریان جلوگیری شود. این نکات نشاندهنده اهمیت بالای پدافند غیرعامل در حفظ اعتبار و برند بانک ملی ایران است.
دکتر نجارزاده در پایان بر برگزاری جلسات منظم کمیته پدافند غیر عامل به منظور ارتقای هر چه بیشتر ایمنی و اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با بحران ها، تاکید کرد.
در پایان این همایش از اعضای کمیته پدافند غیر عامل،امور ایمنی و مدیریت بحران و روسای ادارات و روسای امور شعب منتخب بانک تقدیر به عمل آمد.
معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی بانک توسعه صادرات ایران مطرح کرد:
رفع نیازهای سختافزاری صنعت بانکی در گرو اجماع سیاستگذاران حوزه فناوری
معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی بانک توسعه صادرات ایران با تاکید بر تأمین تجهیزات و سختافزارها به عنوان اولویت بانکهای کشور گفت: تجهیزات و زیرساخت فناوری اطلاعات میراثی از گذشته هستند و قدیمی بودن سرورها، کاهش ظرفیت ذخیرهسازی و همچنین عدم توانایی در بهرهبرداری و استفاده از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی و بلاکچین از نتایج این سختافزارهای موروثی است.
هادی حیدری، معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی این بانک در گفتگو با عصر تراکنش گفت: قدیمی بودن تجهیزات و زیرساخت فناوری اطلاعات مهمترین چالش حال حاضر شبکه بانکی کشور، بهویژه بانکهای دولتی است.
وی افزود: این تجهیزات موروثی و ناکارآمد، قدرت انعطافپذیری بانکها در ارائه محصولات نوین و همچنین مقیاسپذیری (عمودی) ظرفیتهای توسعهای آنها را کم کرده است.
حیدری با اشاره به اینکه قدیمی بودن این تجهیزات ریسکهای بسیاری را سبب شده، اظهار داشت: این موضوع چالشهایی را در پیادهسازی استانداردهای حوزه امنیت اطلاعات ایجاد کرده که علاوهبر افزایش مشغله کارشناسان و خبرگان حوزه فناوری اطلاعات، گاهی باعث تطبیقناپذیری با استانداردهای روز دنیا میشود.
معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی بانک توسعه صادرات ایران اظهار داشت: بخشی از این اولویت به بهبود فرایندهای خرید تجهیزات و نحوه ترک تشریفات این قراردادها اختصاص دارد که نوسانات نرخ ارز و مسئله تحریم آن را تشدید کرده و باعث کند شدن خرید و تجهیز فناوریهای روز شده است.
عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران اضافه کرد: چالشهایی مانند نبود آزمایشگاههای موثق و مورد اعتماد برای آزمایش و اخذ تأیید سلامت سختافزارهای بانکی براساس دستورالعملهای موجود مانند دستورالعملهای افتا، پدافند غیرعامل و حداقل الزامات ریسک فناوری اطلاعات بانک مرکزی موجب تشدید ریسکهای این حوزه شده است.
به گفته حیدری، بعد دوم نیازمندی به دسترسی به سختافزارهای روز دنیا از شرکتهای معتبر بینالمللی است. در این مورد میتوان به تجهیزات مهمی مانند سرورها، سوئیچها و روترها اشاره کرد که توانایی افزایش سرعت و ظرفیت را در طراحی ساختارهای نوین مراکز داده مهیا میسازند.
حیدری بیان داشت: با تامین سخت افزارهای روز دنیا، بهرهبرداری از فناوریهای ابری برای مقیاسپذیری بیشتر و کاهش هزینههای مرتبط با تجهیزات فیزیکی میتواند کارایی سیستمهای بانکی را در ارائه میکروسرویسها برای مشتریان هدفمند افزایش دهد.
معاون فناوری اطلاعات و برنامهریزی بانک توسعه صادرات ایران پیشنهاد خود را پیرامون رفع نیازهای سختافزاری صنعت بانکی کشور مطرح کرد و گفت: در حوزه اقتصاد کلان بحثی با این عنوان مطرح است که برای دستیابی به تورم تکرقمی اجماع تمامی سیاستگذاران و سیاستمداران کلیدی الزامی است. به نظر میرسد رفع چالش تجهیز زیرساختهای فناوری اطلاعات شبکه بانکی نیز نیازمند اجماع سیاستگذاران حوزه فناوری اطلاعات و سیاستمداران است.
وی افزود: چندگانگی در حوزه نظارت فناوری اطلاعات، نبود آزمایشگاههای موثق و سریع و چالش قراردادهای خرید و موضوع رعایت آییننامه معاملات و ترک تشریفات تجهیزات بیش از مسئله تحریمها اثرگذار است.
حیدری راهحل دوم برای رفع چالش زیرساخت های فنی، تشکیل شرکتهای حرفهای فرعی یا تابعه شرکتهای ارائهدهنده خدمت کربنک عنوان کرد و گفت: برخورداری از نیروهای انسانی خبره و آموزشدیده در حوزه تجهیزات و زیرساخت ضروری است.»
با پیگیری های صندوق تامین برای نخستین بار؛
ناوگان حمل و نقل ریلی درون شهری پنج شهر تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار گرفت
ناوگان حمل و نقل ریلی که از مهمترین و حیاتیترین ارکان حمل و نقل عمومی و باربری در کشور است، نقش بسزای در جابجایی مسافران و کالا ها ایفا می کند. این موضوع به همان اندازه که دارای اهمیت است در معرض خطراتی می باشد که در صورت بیتوجهی می تواند به حوادث متعدد و به خطر افتادن جان انسانها بی انجامد.
بیمه شخص ثالث به عنوان یک سپر حفاظتی نه تنها از خسارت های مالی ناشی از حوادث جلو گیری می کند، بلکه به حفظ امنیت و سلامت مسافران نیز کمک می کند. علاوه بر این بیتوجهی به داشتن بیمه شخص ثالث برای این ناوگان گسترده در صورت بروز حوادث جدی حتی مسئولیت های قانونی برای صندوق تامین خسارت های بدنی به عنوان یک نهاد حمایتگر در راستای جبران خسارات حوادث رانندگی ایجاد میکند. باید توجه داشت که حتی موضوع حادثه و بیمه می تواند به اعتبار یک شرکت نیز خدشه وارد کند و از تعداد مسافران و کالاهای باربری آن بکاهد. فارغ از همه این مسایل، بیمه شخص ثالث یک الزام قانونی برای تمام دارندگان وسایل نقلیه در کشور است؛ بنابراین عمل به قانون و پیگیری این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
بر همین اساس مدیرعامل صندوق تامین خسارتهای بدنی در ادامه مکاتبات و مذاکرات گسترده خود درباره بیمه شخص ثالث، مدتیاست که بر بیمه ناوگان حمل و نقل ریلی تمرکز کرده. مهدی قمصریان از تاریخ خرداد 1401 اولین مکاتبات و پیگیری های خود را برای چگونگی اجرای تکالیف مقرر شده در قانون از سوی دارندگان وسایل نقلیه ریلی آغاز کرد. وی در مکاتبات خود به هزینه های بالای تحمیل شده به صندوق اشاره کرده که: عدم رغبت دارندگان وسایل نقلیه در خصوص تهیه بیمه نامه شخص ثالث به دلیل عدم اجرای تکالیف بازدارنده از سوی دستگاه ها و نهادهای متولی امور حمل و نقل، موجبات تحمیل هزینه های مالی هنگفتی به صندوق شده است.
اکنون صندوق تامین در جایگاه نقش تنظیم گری روابط موجود بین دستگاه های اجرایی با دارندگان وسایل نقلیه پرداخته و بیش از دو سال است که پیگیری های خود را به طور جدی دنبال میکند. حالا پس از مدتها تلاش همه جانبه، برای نخستین بار پس از تصویب قانون بیمه شخص ثالث، شرکت راه آهن ج.ا.ا و شرکت های حمل و نقل ریلی درون شهری در پنج شهر شامل شیراز، مشهد، تهران، اصفهان و کرج نسبت به تهیه پوشش بیمه شخص ثالث برای ناوگان خود اقدام کردند.
رضا محمدنژاد بیدخت مدیرعامل شرکت بهره برداری راه آهن شهری تهران و حومه در نامه خود به قمصریان اعلام کرد که برای نخستین بار در کشور پوشش بیمه ای شخص ثالث برای ناوگان حمل و نقل ریلی درون و برون شهری اجرا شده است. وی اظهار کرد که ۴۹۷ فقر بیمهنامه شخص ثالث بابت ۱۷۱ فقر ناوگان درون شهری و ۳۲۶ فقره در مورد ناوگان برون شهری در تاریخ خرداد و مرداد سال جاری به مدت اعتبار یک سال صادر گردیده است. علاوه بر این، خلیل کوزه کنانی، رئیس سازمان حملونقل ریلی کشور نیز طی نامهای به قمصریان اعلام کرد که ناوگان قطار شهری کرج نیز از تاریخ شهریور ۱۴۰۳ به مدت یکسال تحت پوشش بیمه ای شخص ثالث و حوادث رانندگی قرار گرفت.
این اقدام نشانه موفقیت و پیشرفت بزرگ در صنعت بیمه و فرهنگ بیمه کل کشور میباشد که علاوه بر عمل به قانون، میتواند به حفظ وجوه و منابع عمومی و همچنین جلوگیری از تبعات گسترده و ناگوار اجتماعی و اقتصادی احتمالی ناشی از حوادث در ناوگان عمومی شهری و برون شهری کمک شایانی نماید.
البته این پایان پیگیری های مدیرعامل صندوق تامین در راستای منفعت عمومی نیست؛ وی در این راستای، مکاتبات خود را با تمامی شرکت های ریلی برون شهری ادامه داده و خواستار تمهیدات مناسب در خصوص پوشش بیمه نامه اجباری شخص ثالث برای تمامی واگن های مسافری سراسر کشور شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.