شماره: 2469 / ۱۴۰۳ چهاردهم آبان
تعداد بازدید : 1
اخبار
مصرف گاز کشور به ۴۰۰ میلیون متر مکعب رسید
سرپرست مرکز راهبری گاز کشور گفت: با سرد شدن هوا در دو روز گذشته، مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.مسلم رحمانی، سرپرست مرکز راهبری گاز کشور گفت: در حال حاضر میزان تزریق گاز به شبکه گاز رسانی کشور به میزان ۷۰۰ میلیون متر مکعب است که سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده به میزان ۳۹۲ رسیده است.وی افزود: میزان مصرف گاز در بخشهای خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده سال گذشته در چنین روزی ۳۰۷ میلیون متر مکعب بوده است.رحمانی در ادامه گفت: با توجه به اعلام سازمان هوا شناسی دمای هوا سردتر از سال گذشته است به طوری که در پنج سال گذشته در ماه آبان ماه میزان مصرف گاز کشور به طور میانگین روزانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب بوده، این در حالی است که میزان مصرف گاز سال گذشته، در آذر ماه مصرف به ثبت رسیده، اما امسال با توجه به توده هوای سرد و بارشهای مختلف برف و باران در مناطق مختلف کشور، این میزان به ۴۰۰ میلیون متر مکعب هم رسیده است. مدیرت مصرف میتواند باعث پایداری شبکه گاز رسانی کشور شود.
ضرورت تنوعبخشی سبد انرژی
مدیرعامل پیشین شرکت ملی گاز ایران با تاکیدبرضرورت همکاری تمام نهادها و ارکان برای رفع ناترازی انرژی گفت: رفع ناترازی بنزین و سایر حاملهای انرژی تنها مختص وزارت نفت و شرکتهای تابعه آن نیست.سید رضا کساییزاده مدیرعامل پیشین شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ناترازی گاز بهدلیل نبود تعادل بین تولید و مصرف بهوجود آمده است، گفت: همچنین افزایش انشعابها از علل اصلی رشد مصرف و ناترازی در بخش گاز است و هرساله با رشد قابلتوجهی از ناترازی گازی روبهرو میشویم.وی بر ضرورت بهروزرسانی فناوری استفاده شده در صنعت گاز و بخش پالایشگاهی کشور تأکید کرد و افزود: مصرفکننده نیز باید صرفهجویی در مصرف انرژی را در دستور کار قرار دهد تا بتوانیم از این بحران گذر کنیم.مدیرعامل پیشین شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ۷۰ درصد سبد انرژی کشور وابسته به گاز است، تصریح کرد: تنوع در سبد انرژی کشور و حرکت به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به جای سوختهای هیدروکربنی ازجمله راهکارهای مؤثر برای رفع چالش ناترازی انرژی در کشور است.کساییزاده افزایش خودروهای فرسوده، راندمان پایین نیروگاهها و …را از جمله عوامل مهم ناترازی انرژی در کشور دانست و تصریح کرد: رفع ناترازی انرژی تنها مختص صنعت نفت نیست و تمام نهادها و ارکان جامعه باید برای رفع این چالش با یکدیگر همکاری کنند.
2484 روستای بالای 10خانوار استان برقدار هستند
معاون مهندسی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس از اتمام کامل طرح بهارستان در 310 روستای استان خبر داد و گفت: در حال حاضر 2484 روستای بالای 10خانوار استان از نعمت روشنایی برخوردار هستند.محمدعلی عزیزی، با بیان اینکه اجرای موفق طرح بهارستان ضمن حفظ و نگهداری از تأسیسات برق و توسعه خدمات رسانی، افزایش رضایتمندی جمعیت روستایی را در پی داشته است، افزود: طرح جهادی بهسازی شبکه برق روستایی موسوم به « بهارستان» یکی از طرح های مهم شرکت توانیر است که از سال ۱۴۰۰ در تعدادی از روستاهای استان فارس با موفقیت به مرحله اجرا درآمده است.وی با بیان اینکه بیش از 50 درصد شبکه توزیع برق روستایی استان فارس در قالب طرح بهارستان تاکنون بهسازی شده است، اظهارکرد: طرح روستامحور بهارستان تاکنون در1130روستای استان بهطورکامل اجراشده و جهت 285روستای دیگر نیز از پیشرفت50 درصدی برخوردار است.
این مقام مسئول همچنین گفت: مقرر است امسال شبکه برق 285 روستای استان فارس در قالب طرح بهارستان با اعتباری بالغ بر143میلیارد تومان اصلاح، توسعه و بهسازی شود.
عزیزی ادامه داد: نصب و جابجایی 4 هزار اصله پایه فشار ضعیف و متوسط فرسوده و مخاطره آمیز، بهینهسازی 100 کیلومتر شبکه فشار متوسط و همچنین نصب4500 چراغ روشنایی معابر در سطح روستاهای استان فارس از دیگر اقدامات انجام شده در روستاها در راستای اجرای طرح بهارستان از ابتدای سال جاری تاکنون است.معاون مهندسی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برخورداری تمامی مشترکان از برق پایدار و مطمئن و تامین رفاه جامعه را از جمله اهداف مهم این شرکت عنوان کرد و ابراز امیدواری نمود با اجرای طرح های بهارستان رضایت و آسایش مشترکان در روستاها بیش از پیش تامین شود.
بازدید 8 هزار ساعته از مولد G15
نیروگاه یزد پایان یافت
مولد G15 نیروگاه سیکل ترکیبی یزد پس از انجام فعالیت های تعمیراتی به چرخه تولید بازگشت.
مولد G15 نیروگاه یزد پس از پایان دوره تعمیرات CCI با موفقیت وارد مدار تولید شد.مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق یزد با اعلام این خبر افزود: مولد G15 این نیروگاه طبق برنامه پیش بینی شده برای انجام تعمیرات CCI با تلاش و پشتکار پرسنل تعمیرات در زمان مقرر وارد مدار تولید شد.
سید محمد حسن جمال الدینی در ادامه بیان داشت: دیفکت های مربوط به این مولد با توجه به بازدید های اتاق احتراق وپره های توربین و کمپرسور، تنظیم مجدد زاویه گایدون و سرویس ریلیف مسیر سوخت، بازدیدهای مرتبط با ترانس اصلی، اصلاح سیستم ارتینگ با حذف ذغال و جایگزینی بافت مسی، تست عملکرد تجهیزات ابزار دقیق، بازدید سیستم فایرفایتینگ و بازدید از کلیه الکترو موتورها و فیدرهای 400 ولت، با دقت لازم انجام و در حال حاضر این مولد با تمام توان در مدار تولید قرار دارد.
هفتهزار فقره انشعاب آب و فاضلاب
در هرمزگان واگذار شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با اشاره به اینکه با توسعه شهرها و روستاها واگذاری انشعاب آب و فاضلاب افزایش پیدا میکند، گفت: هفتهزار و ۲۱۳ فقره انشعاب آب و فاضلاب جدید از ابتدای سالجاری تاکنون به متقاضیان شهری و روستایی این استان واگذار شده است.
عبدالحمید حمزهپور روز یکشنبه با تشریح جزئیات واگذاری این تعداد انشعاب آب و فاضلاب افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون ۶ هزار و ۲۸ فقره انشعاب آب معادل ۹ هزار و ۵۱۶ واحد در مناطق شهری و روستایی هرمزگان واگذار شده است.
وی بیان کرد: در راستای تامین آب آشامیدنی مشترکین جدید و همچنین جمعآوری فاضلاب در مناطقی که تحت پوشش این شبکه هستند، اقدام به واگذاری انشعاب جدید کرده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان همچنین به واگذاری انشعابهای جدید فاضلاب اشاره و اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و ۱۸۵ فقره انشعاب جمع آوری فاضلاب واگذار شده است که این شرکت آمادگی دارد در مناطقی که شبکه فاضلاب اجرا شده نسبت به واگذاری آن به مشترکین اقدام کند.
حمزهپور ادامه داد: از این تعداد انشعاب بخشی در مناطقی که دارای شبکه توزیع بودند، واگذار شده و بخشی دیگر نیز پس از اجرای توسعه شبکه و تعریف طرحهای جدید بهویژه در مناطق روستایی واگذار شده است.وی همچنین با اشاره به درخواست مشترکین و همچنین آزمایش کنتورهای مشکوک به خراب و آسیب دیده، اقدام به تعویض یکهزار و ۳۷۴ کنتور در مهرماه سالجاری کرده است.۲۳۱ روستا و ۶ شهر هرمزگان طی سه سال گذشته آبرسانی و از تنش آبی خارج شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
شرکت ملی صنایع پتروشیمی در کنار بخش تولید
یک مقام مسئول با تأکید بر اینکه شرکتهای پتروشیمی نیازمند حمایت و پشتیبانی حاکمیت هستند، گفت: این شرکت باید در کنار بخش تولید قرار داشته باشد و زمینه رشد و پویایی همه شرکت ها را فراهم کند.
حسن عباسزاده سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی روز (شنبه، ۱۲ آبان) در آئین تکریم بیژن چگنی و معارفه سعید باغبانی، سرپرست کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی که با حضور اعضای هیئت مدیره و مدیران این شرکت برگزار شد، با تأکید بر نقش مهم این مدیریت در اعمال حاکمیت و تسهیلگری اظهار کرد: به تغییر و جابهجایی مدیران باید بهعنوان یک فرصت ارزشمند همسو با توسعه صنعت ارزشآفرین پتروشیمی و تحقق اهداف پیشبینیشده برای توسعه متوازن این صنعت نگاه کرد.
وی با بیان اینکه مدیریت کنترل تولید به دلیل نوع فعالیت خود از مهمترین مدیریتهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی بهشمار میرود، گفت: باید به همکاری با هلدینگها و مجتمعهای پتروشیمی توجه جدی شود و همگرایی با بخش خصوصی با جدیت تداوم داشته باشد.
سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی نقش سیاستگذار و تنظیمگر میان هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی را دارد و به همین دلیل باید با استفاده از همه ظرفیتهای موجود از مجتمعهای تولیدی حمایت کند و زمینه تعامل صحیح مجتمعهای پتروشیمی را در پهنه کشور فراهم آورد.
عباسزاده با اشاره به اینکه نقش مدیریت کنترل تولید در ادوار مختلف بهدلیل ماهیت و نوع فعالیت مجتمعهای تولیدی متفاوت بوده است و هر دوره ویژگیهای خاص خود را داشته است، بیان کرد: اکنون شرکتها نیازمند حمایت و پشتیبانی حاکمیت هستند و شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید در کنار بخش تولید قرار داشته باشد و زمینه رشد و پویایی همه شرکتهای پتروشیمی را فراهم کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
افزایش ۲۴درصدی تولید برق در واحدهای بخار نیروگاه نکا
مدیر نیروگاه بخار شرکت مدیریت تولید برق نکا گفت: تولید انرژی خالص واحدهای بخار نیروگاه شهیدسلیمی نکا در تابستان امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد افزایش یافت.
سید ابوالقاسم محمدی قلعه سری مدیر نیروگاه بخار شرکت مدیریت تولید برق نکا با اعلام این خبر افزود: در تابستان امسال دو میلیارد و ۴۵۹ میلیون و ۱۷۹ هزار کیلووات ساعت در واحدهای بخار نیروگاه نکا تولید شد که در مقایسه با تابستان سال گذشته ۲۴ درصد رشد داشت.
وی ادامه داد: در فصل تعمیرات سال گذشته علاوه بر اجرای ۸ برنامه تعمیراتی در واحدهای بخار، چندین پروژه بازیابی توان و رفع محدودیت تولید از جمله تعویض لولههای سقف بویلر واحدهای یک و ۲، لایروبی مداوم و افزایش سطح حوضچه آبگیر واحدهای بخار، تعمیرات و تمیزکاری تجهیزات مسیر آب دریا و تعمیرات اساسی و احیای گروه ۲۹ سیستم آب ژاول سازی، انجام شد که در نتیجه تولید انرژی خالص در واحدهای بخار در ایام پیک مصرف تابستان با کاهش نرخ خروج و پایداری واحدها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد افزایش یافت.
وی همچنین افزایش ۲۶۰ مگاواتی توان عملی تولید واحدهای بخار طی دو مرحله را از شاخصهای مهم عملکردی در تابستان امسال ذکر کرد و افزود: با اجرای برنامه تعمیرات اساسی پمپهای ۳ و ۶ آب دریا، واش پمپها و تمیزکاری و تعمیر فیلترها و تجهیزات مسیر خنک کاری آب دریا و در نتیجه به مدار آمدن همه پمپهای هشتگانه آب دریا در تابستان پس از حدود سه سال، این مهم محقق شد.
واحدهای بخار نیروگاه شهید سلیمی نکا با ظرفیت نامی ۴۴۰ مگاوات، بزرگترین واحدهای بخار کشور است که با رفع محدودیتهای تولید میتواند، نقش مؤثرتری در پایداری شبکه سراسری برق کشور داشته باشد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق اهواز عنوان کرد
تلاش برای جمعآوری برقهای غیرمجاز اهواز تا پیش از فصل گرم سال آینده
مدیرعامل شرکت توزیع برق اهواز گفت: یکی از عوامل مهمی که باعث بروز ناپایداری در شبکه برق میشود، پدیدهای بنام برقهای غیرمجاز است این موضوع علاوه بر افزایش بروز اشکال روی تجهیزات شبکه، باعث افت ولتاژ شدید در اینگونه مناطق نیز شده است.
محمد فراتی با اشاره به برگزاری کارگروه جمعآوری برقهای غیرمجاز در راستای تحقق اهداف برنامه ۱۴مگاپروژه و به منظور تامین برق مطمئن و پایدار به شهروندان در کلانشهر اهواز اظهار کرد: نیاز به مصرف برق در جامعه کنونی از درجه اهمیت بسیار زیادی برخوردار است به نوعی که میتوان گفت جز لاینفک زندگی مردم است. شرایط آب و هوایی گرم استان به ویژه کلانشهر اهواز به عنوان یکی از گرمترین شهرهای کشور و جهان نیز باعث افزایش بار مصرف شبکه از سوی مشترکین شده است که در چنین وضعیتی تامین برق مستمر و پایدار سختیهای خاص خود را دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز ادامه داد: یکی از عوامل مهمی که باعث بروز ناپایداری در شبکه برق میشود، پدیدهای بنام برقهای غیرمجاز است که این موضوع علاوه بر افزایش بروز اشکال روی تجهیزات شبکه، باعث ایجاد افت ولتاژ شدید در اینگونه مناطق نیز شده و رفاه و آسایش دیگر شهروندان ساکن در این مناطق را نیز تحت شعاع خود قرار میدهد.
وی ضمن اشاره به آمار تلفات برق در مناطق آلوده به برقهای غیرقانونی گفت: ما با برگزاری جلسات متعدد با فرمانداریها، فرماندهی فراجا و دادستان و نماینده ولی فقیه و ائمه جمعه شهرستانها در تلاش هستیم تا پیش از شروع فصل گرمای سال آینده اقدام به جمعآوری برقهای غیرمجاز از روی شبکه برق کنیم تا شاهد بروز حوادث اتفاقاتی ناخواسته ناشی از افزایش بی رویه مصرف غیرمجاز نباشیم.
فراتی اضافه کرد: در تابستان ۱۴۰۳ اکثر خاموشیهای ناخواسته پیش آمده به ویژه در ساعتهای پیک یا اوج مصرف در مناطقی رخ میداد که متاثر از وجود و کثرت برقهای غیرمجاز بودند که لازم است هرچه سریعتر این معضل مهم برطرف شده تا شاهد خدمترسانی مطلوبتری در این مناطق باشیم.
وی ضمن تاکید بر لزوم برنامهریزی مدون در خصوص جمعآوری برقهای غیرمجاز گفت: با آغاز فصل سرد سال، ما فرصت داریم وضعیت شبکه را برای پیک بار تابستان ۱۴۰۴ به حالت استاندارد نزدیک کنیم که این مهم میطلبد با تشکیل کارگروههای تخصصی ویژه، هر امور برق اهواز برنامه خود را تا پایان سال در زمینه شناسایی و جمعآوری منطقه به منطقه برقهای غیرمجاز براساس جغرافیای تحت مدیریت خود تدوین کرده و در اسرع وقت با هماهنگی دفتر حقوقی و حراست اقدام به جمعآوری و پاکسازی شبکه کند.
افزایش ۲۶ درصدی بارندگی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته
ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور از ابتدای سال آبی جدید تا ۱۱ آبان ماه معادل ۱۴.۱ میلیمتر است که نسبت به سال آبی گذشته با ۱۱.۲میلیمتر ۲۶ درصد افزایش بارندگی را نشان می دهد.
سال آبی تا کنون میزان ورودی سدها یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون متر مکعب بوده در حالی که مدت زمان سال گذشته یک میلیارد و ۸۴۰ میلیون متر مکعب میرسید و اکنون کاهش ۸ درصدی ورودی سدها را شاهد هستیم.
البته خروجی سدها کمی امیدوار کننده به نظر میرسد و نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته کاهش ۷ درصدی را نشان میدهد به طوری که در از ابتدای مهر ماه تا ۱۲ آبان ماه خروجی سدها ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون متر مکعب بوده در حالی که سال گذشته این عدد به ۳ میلیارد و ۶۳۰ میلیون متر مکعب میرسید.
همچنین آب موجود در مخازن سدها از ابتدای سال آبی تا ۱۲ آبان ماه ۲۲ میلیارد و ۸۹۰ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته ۲۰ میلیارد و ۳۷۰ میلیون متر مکعب افزایش ۱۲ درصدی را نشان میدهد. در مجموع نیز ۴۴ درصد از سدها پر و ۵۶ درصد دیگر از ظرفیت مخازن سدها خالی است.
ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور از ابتدای سال آبی جدید تا ۱۱ آبان ماه معادل ۱۴.۱ میلیمتر است این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت ۱۴.۱ میلیمتر بدون تغییر و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۱۱,۲ میلیمتر ۲۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
تفاهمنامه طرح ملی آموزش «همیار گاز» امضا شد
تفاهمنامهای بین روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران و یک شرکت دانشبنیان بهمنظور فرهنگسازی مصرف بهینه و ایمن گاز بین اقشار مختلف جامعه بهویژه دانشآموزان و معلمان مقطع ابتدایی امضا شد.
سیدحسن موسوی، رئیس روابط عمومی این شرکت در آیین امضای این تفاهمنامه توضیح داد: اجرای طرح همیار گاز در بستر اینترنت که برای نخستین بار در خراسان رضوی با موفقیت اجرا شد، ما را بر آن داشت تا این طرح را در سطح کشور اجرا کنیم.
وی ادامه داد: این طرح در قالب ارائه آموزشهای مصرف بهینه و ایمن گاز و تولید محتواهای اختصاصی جذاب برای پایههای ابتدایی، میتواند برای ما در زمینه فرهنگسازی مصرف بهینه راهگشا باشد.
رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه جامعه هدف این طرح، پایه ششم ابتدایی است، گفت: برای ماندگار شدن این طرح باید تلاش کنیم تا جای ممکن از طرحهای جذاب و خلاق استفاده شود تا بتوانیم این فرهنگ را بین دانشآموزان نهادینه کنیم.
موسوی آگاهسازی درباره شرایط بحران ناترازی گاز را از اهداف این طرح برشمرد و اعلام کرد: توانمندسازی دانشآموزان و معلمان در حوزه مصرف بهینه و ایمن گاز، افزایش دغدغهمندی و مشارکت شهروندان برای اهمیت و ارزش گاز طبیعی، ارتقای سطح کیفی دانشهای مرتبط با مصرف بهینه و ایمن گاز به دانشآموزان و معلمان و… از دیگر اهداف فرهنگی - آموزشی این طرح بهشمار میرود.
وی مدیران و معلمان مدارس هدف را همکاران اجرای طرح و انتقال آموزشهای حضوری خواند و تصریح کرد: به دانشآموزان و معلمان برتر و در پایان، روابطعمومیهای برتر در این حوزه، جوایز ارزندهای تعلق میگیرد.
به گفته رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، همه دانشآموزان پایه ششم ابتدایی در قالب این طرح، آموزش میبینند و دانشآموزانی که موفق به کسب حداقل نمره قبولی شوند، به عضویت انجمن همیار گاز درمیآیند و گواهینامه مربوطه را دریافت میکنند.
شایان ذکر است در پایان این آیین، تفاهمنامه آموزش فراگیر همیار گاز بین سیدحسن موسوی، رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران و مهدی سلیمانی، نماینده شرکت دانشبنیان سونرژی امضا شد.
شمار دکلهای حفاری آمریکا ثابت ماند
شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز اعلام کرد تعداد دکلهای نفت و گاز طبیعی شرکتهای حفاری آمریکا این هفته تغییری نداشته است.
شرکت بیکرهیوز در گزارشی اعلام کرد تعداد دکلهای فعال نفت و گاز طبیعی شرکتهای انرژی آمریکا در هفته منتهی به یکم نوامبر (جمعه، ۱۱ آبان) برای دومین هفته پیاپی ثابت ماند.
بر اساس گزارش روز جمعه این شرکت، تعداد دکلهای نفت و گاز که نشانه اولیه تولید در آینده بهشمار میرود، در هفته منتهی به یکم نوامبر بدون تغییر ۵۸۵ دستگاه بود.
به گفته بیکرهیوز، مجموع تعداد دکلها همچنان ۳۳ دستگاه یا ۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته میلادی است.
شمار دکلهای نفتی آمریکا در هفته یادشده با یک عدد کاهش به ۴۷۹ دستگاه رسید. تعداد دکلهای گازی این کشور هم با افزایش یک عددی به ۱۰۲ دستگاه رسید.
شمار دکلهای نفت و گاز آمریکا پس از افزایش ۶۷ درصدی در سال ۲۰۲۱ و ۳۳ درصدی در سال ۲۰۲۲، حدود ۲۰ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت. کاهش قیمتهای نفت و گاز، افزایش هزینههای نیروی کار و تجهیزات بهدلیل بالا رفتن تورم و تمرکز بیشتر شرکتها بر پرداخت بدهی و افزایش بازگشت سرمایه سهامداران به جای بالا بردن تولید، از عوامل کاهش تعداد دکلها بهشمار میرود.
قیمت معاملههای آتی نفت خام شاخص دبلیوتیآی آمریکا پس از کاهش ۱۱ درصدی در سال ۲۰۲۳، تاکنون حدود ۲ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش داشته است. قیمت معاملههای آتی گاز آمریکا هم پس از افت ۴۴ درصدی در سال ۲۰۲۳، از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون حدود ۶ درصد افزایش یافته است.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز پنجشنبه (۱۰ آبان) اعلام کرد تولید نفت این کشور در ماه اوت با ۱.۵ درصد افزایش به سطح بیسابقه ماهانه ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسید. تولید ناخالص گاز طبیعی آمریکا هم در این ماه با ۰.۶ درصد کاهش به ۱۱۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون فوتمکعب در روز رسید.در همین حال شرکتهای برتر آمریکا از جمله اکسون موبیل و شورون روز جمعه اعلام کردند بهدلیل تولید بیسابقه نفت و گاز از حوضه پرمین، بزرگترین میدان شیل آمریکا، سود فراتر از انتظاری در سه ماهه سوم سال جاری داشتهاند.
تولید شرکت اکسون از این حوضه که در ایالتهای تگزاس و نیومکزیکو قرار دارد، به مقدار بیسابقه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه معادل نفت در روز رسید، این در حالی است که تولید شرکت شورون از حوضه پرمین با ۲۲ درصد افزایش به ۹۵۰ هزار بشکه معادل نفت در روز رسید و در مسیر رسیدن به تولید یک میلیون بشکه در روز در سال آینده است.
بر اساس بررسی شرکت خدمات مالی تیدی کوئن آمریکا از ۲۶ شرکت مستقل اکتشاف و تولید، این شرکتها در نظر دارند بودجه خود را در سال ۲۰۲۴ حدود یک درصد نسبت به سال ۲۰۲۳ کاهش دهند.
بودجه این شرکتها در سال ۲۰۲۳ میلادی ۲۷ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت و در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۱ بهترتیب با رشد ۴۰ و ۴ درصدی همراه بود.
قاچاق سوخت از پالایشگاه غیر ممکن است
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت گفت: قاچاق بنزین از پالایشگاه عملا ممکن نیست.ناصر عاشوری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش در خصوص ادعای قاچاق سوخت از مبدا پالایشگاهها گفت: سوخت تولید شده در پالایشگاهها با نظارت مستقیم شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی وارد چرخه توزیع میشود.وی ادامه داد: اینکه شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی سوخت تحویلی از پالایشگاهها را مستقیماً و بلافاصله پس از دریافت از پالایشگاه وارد چرخه توزیع میکند، نشان از آن دارد که پالایشگاه نقشی در توزیع فراوردههای بنزین و گازوئیل ندارد.دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش ادامه داد: فرایند توزیع بنزین و گازوئیل با نظارت مستقیم شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی از پالایشگاهها عملاً قاچاق سوخت از مبدا پالایشگاه را غیر ممکن میسازد.وی افزود: پالایشگاههای کشور در دوران سخت تحریم و مشکلات تولید از قبیل نقدینگی و کمبود ارز تمام تلاش خود را کردند که سیستم توزیع سوخت کشور دچار خلل نشود و مردم در همه شرایط دسترسی آسان به سوخت داشته باشند، در این بین برخی نیز ممکن است دست به شیطنتهایی در راستای سنگ اندازی در مسیر رو به رشد صنعت بزرگ پالایش نفت بزنند که این امر بدون شک تاثیری در وفاداری صنعت پالایش نفت به مردم عزیز ایران و تلاش این صنعت رای دسترسی هرچه سهلتر مردم به سوخت نخواهد داشت.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.