شماره: 2485 / ۱۴۰۳ ششم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
وزیر نفت:دغدغهای برای صادرات نفت نداریم
وزیر نفت گفت: با روی کار آمدن رئیسجمهوری جدید در ایالات متحده آمریکا تدابیری اندیشیده شد که بدون چالش یا کمترین چالش صادرات نفت ایران ادامه یابد.محسن پاکنژاد درباره نشست آتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و اوپکپلاس اظهار کرد: تلاش میکنیم بهدلیل مجموعه شرایطی که داریم، محدودیتی را در سهمیه تولید نفت خود نپذیریم و کماکان سهمیهمان را حفظ کنیم.وی با بیان اینکه برخی دوستان از بنده سؤال میکنند آیا با روی کار آمدن رئیسجمهوری جدید در ایالات متحده آمریکا کمیت و کیفیت فروش نفت خام ایران تغییر میکند، گفت: در این زمینه خیلی دغدغهای نداریم.وزیر نفت تصریح کرد: طی نشستهای منظم و مفصلی که با همکاران صنعت نفت در بخش بینالملل داشتیم، تدابیری اندیشیده شد تا بدون چالش یا با کمترین چالش صادرات نفت ایران ادامه یابد.
در آبان ماه سال 1403 صورت گرفت؛
افزایش بیش از 11 درصدی تولید برق
در نیروگاه رامین اهواز
مدیرعامل نیروگاه رامین اهواز از افزایش بیش از 11 درصدی تولید برق در نیروگاه رامین اهواز خبر داد.محسن حافظی مدیرعامل این نیروگاه با اعلام این خبر گفت: با تلاش و همت متخصصان نیروگاه رامین توانسته ایم علاوه بر پایداری تولید برق در آبان ماه امسال ، روند افزایشی تولید را به میزان 11.81 درصد داشته باشیم.محسن حافظی با اشاره به نقش مهم نیروگاه رامین در تامین برق مورد نیاز مردم و صنایع استان خوزستان اظهار داشت: این نیروگاه طی یکماهه سال جاری توانسته است 775 هزار و 919 مگاوات ساعت انرژی برق تولید و به شبکه سراسری برق کشور منتقل نماید که نسبت به آبان ماه سال گذشته رشد 11.81 درصدی را در پی داشته است.وی همچنین گفت: این میزان تولید در شرایطی بدست آمد که در آبان ماه سال جاری واحدهای 305 مگاواتی شماره 3 و 315 مگاواتی شماره 5و 6 را بدلیل اجرای تعمیرات میان دوره ای بطور کامل در مدار تولید نداشتیم.حافظی فرایند تولید انرژی برق را بسیار پیچیده و سخت برشمرد و گفت: اگر همت و انگیزه و تلاش و خستگی ناپذیری و مشارکت همه کارکنان نیروگاهها نبود یقیناً نمیتوانستیم پایداری و ثبات را در شبکه برق داشته باشیم و ضمن قدردانی از تلاشگران خط مقدم تولید برق خواستار توجه بیشتر مردم در مدیریت مصرف برق برای بهره مندی همگان از این نعمت هستیم.
افزایش 24 درصدی تولید برق در نیروگاه حرارتی بیستون طی 8 ماهه سال 1403
در آبان ماه سال جاری، بیش از 323 میلیون کیلو وات ساعت انرژی الکتریکی در نیروگاه حرارتی بیستون تولید شده است که از این مقدار 295 میلیون و 315 هزار کیلووات ساعت به صورت خالص به شبکه سراسری تزریق شده و نسبت به آبان ماه سال گذشته بیش از 61 درصد رشد را تجربه نموده است و این درحالیست که در آبان ماه، تعمیرات های دوره ای واحدهای بخار ادامه داشته است.مسعود میرزا عسگری بابیان این خبر اظهار داشت: در 8 ماه گذشته از سال 1403 تولید در نیروگاه بیستون از رشد بیش از 24 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته برخوردار شده و با تلاش شبانه روزی کارکنان با همت این نیروگاه، توانستیم در این مدت، دو میلیارد و 793 میلیون و 890 هزار کیلو وات ساعت انرژی الکتریکی تولید نماییم. شایان ذکر است نیروگاه بیستون دارای دو واحد 320 مگاواتی است که در کیلومتر 20 جاده کرمانشاه به همدان قرار داشته و نقش بسزائی در پایداری شبکه سراسری برق غرب کشور بر عهده دارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
معاون وزیر نفت در امور گاز: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است
معاون وزیر نفت در امور گاز ناترازی انرژی در کشور را یک مسئله جدی دانست و گفت: تنها راه عبور از ناترازی انرژی، بیان صادقانه، فکر عالمانه و عمل شجاعانه است.
سعید توکلی در آیین گرامیداشت هفته بسیج که بهصورت ویدئوکنفرانس با حضور فرماندهان پایگاههای بسیج شرکت ملی گاز ایران برگزار شد، ضمن تبریک هفته بسیج اظهار کرد: دغدغه و تأکید رهبر انقلاب بر تکمیل زنجیره ارزش و پرهیز از خامسوزی گاز و انرژی، حاکی از نگاه مترقی ایشان به جایگاه انرژی در نقشه راه توسعه کشور است و باید با روحیه و فرهنگ بسیجی در این مسیر اقدام عملی داشته باشیم.
وی ادامه داد: اقدامهای بسیار خوبی از سوی بسیج شرکت ملی گاز ایران انجام شده و مطمئن هستم نسبت به این اقدامها، اعتقاد و ایمان قلبی وجود داشته است.مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اهمیت جهاد تبیین و تأسی به رهنمودهای مقام معظم رهبری گفت: وقتی کلمه جهاد در کنار تبیینگری میآید و عبارت جهاد تبیین شکل میگیرد، یعنی موضوع از سطح گفتمان، گفتوگو و تبلیغ فراتر رفته است. یعنی دشمن با انواع و اقسام روشها تلاش میکند افکار عمومی را تحت تأثیر قرار دهد و تأکید ایشان بر جهاد تبیین نیز متأثر از این فضا است.
توکلی افزود: با این اوصاف جهاد تبیین یعنی فارغ از اینکه چه جریان و گروهی قبلاً، اکنون یا در آینده مسئولیت امور را بهعهده دارند یا خواهند گرفت، واقعیتها و دستاوردهایی که منتج به سربلندی کشور شده است، بیان شود.
وی در ادامه به موضوع ناترازی انرژی و راهکار عبور از آن اشاره و تصریح کرد: ناترازی انرژی در کشور یک مسئله جدی است و تنها راه ما برای عبور از ناترازیها، بیان صادقانه مسئله، تفکر عالمانه و اجرای شجاعانه تصمیمها است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه انرژی بیان کرد: فرمایشات ایشان در موضوع نحوه استفاده از انرژی برای توسعه کشور و افزایش قدرت ملی باید سرلوحه همه باشد. ایشان در رابطه با انرژی همواره دو موضوع تکمیل زنجیره ارزش در پتروشیمیها و صنایع و پرهیز از خامسوزی گاز و انرژی را مورد تأکید قرار دادهاند، با این حال مصرف انرژی در کشور ما بهینه و راهبردی نیست.
توکلی با بیان اینکه حدود ۸۵ درصد سوخت نیروگاهها با گاز طبیعی تأمین میشود، گفت: برخورداری از مخازن و منابع انرژی یک فرصت و نعمت الهی است که متأسفانه با سوزاندن بخش اعظمی از آن در تجهیزات با بازده کم، این فرصت در حال تبدیل شدن به یک تهدید است.
به گفته وی، همین نحوه مصرف مسرفانه در بخش خانگی، تجاری، صنعتی و حملونقل نیز سبب شده حجم تحویل گاز به بخش مولد کمتر شود و این موضوع در تضاد کامل با اهداف تعیینشده برای شرکت ملی گاز ایران و وزارت نفت در برنامه هفتم پیشرفت است که تأکید دارد ایران باید به قطب انرژی منطقه تبدیل شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: پارس جنوبی و منطقه عسلویه ۷۵ درصد از گاز کشور را تأمین میکند و تقریباً همه گاز تولیدی کشور در داخل مصرف میشود.
توکلی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه ماهیت میدان نبرد تغییر کرده، تصریح کرد: جنگ امروز جنگ ترکیبی است؛ ابعاد میدان جنگ به جنگ نرم و جنگ اقتصادی گسترش عینی یافته است.
وی افزود: همانطور که در جنگ نرم باید جهاد تبیین کرد، در جنگ اقتصادی هم کار کردن و اقدام کردن مهمتر از دیگر مباحث است. کشور به رشد اقتصادی نیاز دارد و پایه اصلی رشد اقتصادی، انرژی است. برای حرکت در این مسیر نیازمند اقدامهای عملی هستیم و فرصتی برای اشکالتراشی و بهانهجویی نیست.معاون وزیر نفت در امور گاز به نقش بسیج در موضوع بهینهسازی مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: لازمه افزایش مشارکت مردم در موضوع عبور از ناترازی، برخورداری از روحیه بسیجی است. شاخصههای این روحیه و فرهنگ هم مطابق با رهنمودهای مقام معظم رهبری است که آذر پارسال فرمودند فرهنگ بسیجی دوری از طلبکاری، غرور و کبر،... و خدمت به همه و پرهیز از کار نمایشی است.
یدالله رحمانی، فرمانده حوزه بسیج شرکت ملی گاز ایران نیز ضمن تبریک هفته بسیج، با ارائه گزارشی از عملکرد بسیج این شرکت اظهار کرد: سه موضوع محوری جشنواره شهید سلیمانی، برنامههای بسیج در صنعت گاز و پایش ادارهها و مراکز عمومی از مهمترین اقدامهای بسیج شرکت ملی گاز ایران است.
وی افزود: پایش ادارهها و مراکز عمومی در ۱۰ سال گذشته که بر عهده بسیج وزارت نفت و پس از آن، بسیج شرکت ملی گاز ایران گذاشته شده، به بلوغ مطلوبی رسیده و با طراحی سامانههای نرمافزاری، این فرآیند نظاممند شده است.
فرمانده حوزه بسیج شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: ابتدای پایش در سال ۹۴ با پایش حدود ۴۴۰۰ اداره و مرکز عمومی بود و پارسال به ۳۳۲ هزار پایش رسید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
اخبار
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران:
نخستین کنتور هوشمند ساخت داخل، تأییدیه اتحادیه اروپا گرفت
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد که نخستین کنتور هوشمند ساخت داخل بهتازگی توانست گواهی تأییدیه اتحادیه اروپا را کسب کند.
رضا نوشادی در همایش بسیجیان شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران که یکشنبه (چهارم آذر) با حضور مجیدبوجارزاده، مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت برگزار شد، ضمن برشمردن تعدادی از نوآوریهای موفق این شرکت گفت: خط تولید کنتور هوشمند بهمنظور انتقال فناوری از سوی یکی از شرکتهای داخلی با سرمایهگذاری چند میلیون دلاری راهاندازی شد و شرایط مهیاست تا در صورت اخذ مجوزها، طرح هوشمندسازی آغاز شود.
وی ساخت کمپرسورهایی با فشار خروجی ۳۴۰ بار از سوی گروه مپنا را سبب غلبه بر چالش فناورانه در مسیر موفقیت طرحهای ذخیرهسازی دانست و افزود: در زمستان امسال آزمون نخستین کمپرسور را در کارخانه سازنده پشت سر خواهیم گذاشت، در حالی که تاکنون حداکثر فشار در کمپرسورهای ساخت داخل ۱۰۰ بار بوده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: در تیر امسال بیشترین آمار تعداد ایستگاههای افتتاحشده در یک سال را جشن گرفتیم تا همه گاز تولیدی برای مصرف به اقصی نقاط کشور منتقل شود.
نوشادی تصریح کرد: همکارانم با مشارکت تحسینبرانگیز شرکت اکسین، توانستند آلیاژ API5LX70 با ضخامت ۱.۱۲۵ اینچ را برای نخستین بار در کشور داخلیسازی و در پروژه احداث خط لوله نهم سراسری گاز بهکار ببرند که تولید این ماده فرآیند بسیار پیچیده و خاصی دارد که تا پیش از این در انحصار معدود شرکتهای غربی بود.
وی احداث فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام طی ۳ سال را دیگر موفقیت این مجموعه دانست و اظهار کرد: امیدواریم راهاندازی این پروژه مهم زمستان امسال محقق شود.
یدالله رحمانی، فرمانده بسیج شرکت ملی گاز ایران دیگر سخنران این مراسم، «ولایتپذیری» را مهمترین ویژگی بسیجیان راستین خواند و گفت: تعبیر چند سال پیش رهبر معظم انقلاب مبنی بر ورود به پیچ تاریخی امروز بر همگان روشن شده است، زیرا رویارویی مستقیم ایران و اسرائیل واقعیتی است که تا چند سال قبل به ذهن کمتر کسی خطور میکرد.
وی جهاد تبیین و مقابله با پمپاژ اخبار منفی و یأسپراکنی امپراتوری رسانهای غرب را دیگر رسالت بسیجیان در شرایط حساس کنونی دانست و یادآور شد: هر فردی در جایگاه خود باید درباره دستاوردهای صنعتی و توسعهای روشنگری کند تا جوانان بدانند نسبت به گذشته چقدر پیشرفت کردهایم.
حسین یکتا، روایتگر جبهههای جنگ که بهتازگی از سفر لبنان بازگشته است، دراین همایش ضمن بیان خاطراتش از روحیه بالای فرزندان مقاومت در مقابل تهاجمات دشمن صهیونیستی خبر داد و تصریح کرد: ملت لبنان امروز در سختترین شرایط تا پای جان در دفاع از امت اسلام ایستاده است که این مهم نشاندهنده رسوخ گفتمان انقلاب اسلامی در قلوب مردم آزاده منطقه است.
مسعود سرلک، فرمانده بسیج پایگاه شهید مفتح شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران هم در بخش دیگر این همایش گفت: ۳۶۰ نفر نیروی بسیجی شناسنامهدار متشکل از برادران و خواهران که اسامی آنها در بسیج ادارات به ثبت رسیده است در این پایگاه فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه همه فعالیتها و مأموریتهای محوله با بهترین کیفیت به همت اعضای پایگاه بسیج شهید مفتح به انجام رسیده است، تصریح کرد: آمادهایم با تکیه بر ظرفیت و امکانات فکری این پایگاه، ایدهها و پیشنهادهایی را که در خدمت اعتلای بسیج و کشور باشند عینیت بخشیم.
با مصوبه جدید هیئت وزیران؛
جریمه مازاد بر مصرف انرژی واحدهای صنعتی با نرخ صادراتی محاسبه می شود
با مصوبه جدید هیئت وزیران، جریمه مازاد بر مصرف انرژی واحدهای صنعتی از سال 1403 با نرخ صادراتی محاسبه میشود.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، تصویب نامه 2 آذر 1403 هیئتوزیران در خصوص آییننامه اجرایی ماده (46) قانون برنامه هفتم پیشرفت ایران را برای اجرا به تمام دستگاههای ذیربط ابلاغ کرد و بر این اساس، آییننامه اجرایی ماده (۲۶) قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و اصلاح بعدی آن لغو شده است.
بر اساس ماده 3 این آییننامه، نحوه ارزیابی میزان رعایت معیار مصرف انرژی در واحدهای صنعتی موجود و نوسازِ مشمول، محاسبه و جریمه مازاد بر مصرف انرژی و روش اعمال آن و همچنین زمانبندی تدوین دستورالعمل تعیین جریمه در زمانهای محدودیت مصرف برق و گاز، مشخص شده است.
به موجب این مصوبه، سازمان ملی استاندارد ایران مکلف است تا پایان آذر ماه، گزارش ارزیابی میزان رعایت استانداردهای واحدهای مشمول در آن سال را تهیه و به وزارتخانههای نفت و نیرو ارایه کند.
در این آییننامه، میزان بهای برق گاز و فرآوردههای نفتی مصرفی مازاد بهصورت جریمه مازاد بر مصرف از سال 1403 تا 1408 و بعد از آن بر اساس جدول مصوب در آن، به صورت درصدی از نرخ صادراتی حامل انرژی مصرفشده اخذ میشود.
بر اساس آییننامه جدید، واحدهای مشمول که مصرف انرژی آنها بیش از 80 درصدِ حد مجاز بوده و یا با بازرسین استاندارد همکاری نداشته باشند، نرخ جریمهای برابر با 100 درصد ارزش صادرات حاملهای انرژی خود خواهند داشت.
مطابق مصوبه هیئت وزیران، مبالغ جریمه در قبوض مصرف برق و گاز مشترکان و یا صورتحسابهای فروش حاملهای انرژی آنها درج شده و صورتحساب جداگانهای صادر نخواهد شد؛ به علاوه، وجوه جرائم اخذ شده بهطور مستقیم به حساب بهینهسازی مصرف انرژی واریز خواهد شد.
گزارش عملکرد این آییننامه هر شش ماه یکبار توسط وزارتخانههای نفت، نیرو و سازمان ملی استاندارد به کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه کشور ارائه خواهد شد.
ابلاغ سالانه تعرفه برق بر اساس قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: پس از ابلاغ تعرفههای برق در آبان سال ۱۴۰۲، در جهت تعیین سالانه تعرفههای برق، این تعرفهها در سال ۱۴۰۳ با قابلیت اجرا از مهرماه، وفق قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق ابلاغ شده است.
مصطفی رجبی مشهدی با اعلام این خبر افزود: تعرفه برق مشترکان خانگی وفق ماده ۶ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق مصوب سال ۱۴۰۱ با ساختار تخصیص حداکثری یارانه برای مصارف زیر الگو که ۷۵ درصد مشترکان را شامل میشود و مدل پلکانی-افزایشی برای مشترکان پرمصرف تعیین شده است.
وی معیار اصلی تعیینکننده تعرفه مشترکان خانگی را وفق ماده قانونی مذکور، «نرخ تأمین» عنوان کرد و گفت: این تعرفه مطابق تعریف مندرج در قانون براساس میانگین نرخ خرید برق قراردادهای تبدیل انرژی نیروگاهها در سه سال گذشته تعیین میشود.
سخنگوی صنعت برق در همین زمینه اضافه کرد: نرخ تأمین در سال ۱۴۰۲ معادل ۵۴۷ تومان و در سال جاری برابر ۷۵۴ تومان برای هر کیلووات ساعت به دست آمده است. از این رو با توجه به نسبت نرخهای مذکور، افزایش تعرفه برق مشترکان خانگی ۳۸ درصد به دست میآید.
رجبی مشهدی در ادامه خاطرنشان ساخت: براساس نرخهای ابلاغی، یک مشترک با مصرفی در سطح الگو در ماه غیرگرم (۲۰۰ کیلووات ساعت) معادل ۲۷۹۰۰ تومان در ماه پرداخت خواهد کرد که نسبت به سال گذشته افزایش ۷۷۰۰ تومانی خواهد داشت. به عبارت دیگر با ابلاغ تعرفههای جدید، اغلب مشترکان برق خانگی (بیش از ۲۴ میلیون مشترک)، برای یک دوره دو ماهه، قبضی کمتر از ۵۰ هزارتومانی پرداخت خواهند کرد.
به گفته مدیرعامل توانیر، به دلیل لزوم انطباق مشترکان خانگی با شرایط تعیین شده در قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق و جلوگیری از افزایش چند برابری بهای برق، همچنان برای تا حدود ۹۰ درصد مشترکان در برخی پلههای مصرف به ویژه در مناطق اقلیم گرمسیری۱ (استانهای جنوبی) و سایر اقلیمها تخفیف اعمال میشود و مشترکان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیز تا میزان الگوی مصرف از پرداخت بهای برق معاف خواهند بود.
الگوی کشت باید پویا و تابع اصول حکمرانی آب باشد
مدیرکل دفتر توسعه فنی شرکت مدیریت منابع آب ایران، با تأکید بر اینکه الگوی کشت مناسب و مبتنی بر اسناد بالادستی و شرایط عملیاتی در حال حاضر وجود ندارد، گفت: الگوی کشت باید پویا و متناسب با شرایط سال آبی و اقتصاد بازار باشد و از اصول حکمرانی آب پیروی کند.
«تقی عبادی» در نشست «کشاورزی و مسئله آب؛ بحران مدیریت یا بحران اقلیم» گفت: در عمل، الگوی کشتی که مبتنی بر اسناد بالادستی و شرایط عملیاتی باشد وجود ندارد. به همین دلیل در این شرایط ممکن است، حمایت بیبرنامه برای کشت یک محصول موجب زیان دوچندان شود، به همین دلیل نیاز است چشماندازها در این بخش شفاف شود.
وی افزود: در خصوص واگذاری تصدیگری آبهای سطحی، با توجه به تخصصی بودن این حوزه و زیرساختهای عظیم از جمله سد و …، واگذاری این بخش به یک بخش غیرمتخصص در نهایت موجب مشکلات عظیمی خواهد شد.
مدیرکل دفتر توسعه فنی شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: منابع آبهای زیرزمینی نیز با توجه به وضعیت فعلی برداشت، در حال نابودی است. تا سال ۹۵ میزان برداشت آبهای تجدیدپذیر زیرزمینی به بیش از ۱۱۰ درصد رسیده بود در حالی که میزان مجاز حدود ۴۰ درصد است.
وی گفت: اینکه میگوییم بازار در اجرایی شدن الگوی کشت تعیین کنندهتر از الزامات بخشنامهای است، باید اضافه کرد که اقتصاد نهادهها نیز باید متناسب با اقتصاد بازار مدیریت شود.
عبادی بیان داشت: نمیشود نهادهها همه به صورت یارانهای در اختیار کشاورز قرار بگیرد اما محصول نهایی از قیمت جهانی تبعیت کند؛ بنابراین الگوی کشت باید پویا و متناسب با شرایط سال آبی تغییر کند و به علاوه از اصول حکمرانی خوب آب از جمله اقتصاد نیز پیروی کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.