شماره: 2485 / ۱۴۰۳ ششم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
ارزش داراییهای ملکی بانکها ۵۰۰ همت است
یک کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه طبق آخرین آمار ارزش داراییهای ملکی بانکها ۵۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است، گفت: بانکها برای حفظ ترازنامههایشان تمایلی به فروش این اموال ندارند.
فرشید ایلاتی کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه طبق آخرین آمار ارزش دارایی ملکی بانکها ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است، اظهار کرد: بنگاهداری بانکها تنها به حوزه مسکن ختم نمیشود، زیرا بانکها در زمینه تجارت و بازرگانی نیز بنگاهداری میکنند. البته طبق آخرین آمار به نظر میرسد ارزش داراییهای ملکی بانکها بیشتر از ۵۰۰ همت باشد.
وی با اشاره به اینکه طبق قانون بانکها باید داراییهای ملکی خود را به فروش برسانند، افزود: در زمینه فروش ملک و املاک، برخی بانکها ادعا کردند که این اموال مورد نیاز بانک است و برخی دیگر از بانکها نیز ادعاهایی از جمله اینکه «مشتری در مزایده برای اموال پیدا نشد» عنوان کردند، البته تعدادی هم به مازاد بودن این املاک اشاره داشتند و اعلام کردهاند که این اموال بهصورت کامل تحت مالکیت بانکها قرار ندارد.
ایلاتی تاکید کرد: حضور پررنگ بانکها در بنگاهداری و مخصوصاً در بخش زمین و مسکن در حالی همچنان ادامه دارد که از سالهای قبل بر خروج از بنگاهداری بانکها تأکید زیادی شده است. نکته قابل توجه آنکه بانکها در زمینه اعطای تسهیلات عملکرد قابل قبولی نداشتند، بر همین اساس برای حفظ و ارتقا ترازنامه خود و ارائه پشتوانه به بانک مرکزی مجبور به خرید ملک و املاک هستند.
وی ادامه داد: از سویی دیگر در زمینه فروش و اموال ملکی بانکها ارادهای وجود ندارد؛ به عنوان مثال ارزش یک ملک بانکی سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان بود، اما در سال جاری بر اساس تجدید ارزیابی ارزش همان ملک ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد میشود و به عبارت دیگر ۵۰ میلیارد تومان ارزش یک ملک که تحت تصرف بانک است، افزایش یافته است. همچنین از سوی دیگر بانک اگر تسهیلاتی داده باشد، اما مشکوکالوصول شده، بانک از سود این افزایش ملک برای جبران چالشهای وامی خود استفاده میکند، در نتیجه بانکها تمایلی ندارند تا ملک و املاک خود را از سبد ترازنامه و داراییهایشان حذف کنند.
خروج بانکها از بنگاهداری یکی از مطالبات مهم مقام معظم رهبری است که ایشان در ادوار مختلف به آن تأکید کرده است، البته دولتمردان هم بر منطقی بودن این مطالبه اذعان داشته و دارند. گفتنی است که تا کنون این مطالبه محقق نشده است.
لازم به ذکر است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۷۶ فرمودند؛ «برای ربا دادن بانکها کلاه شرعی درست نکنید»، همچنین ایشان در سال ۱۳۹۷ هم در این زمینه فرمودند که «جلوی بنگاهداری بانکها را بگیرید.»
بنگاهداری بانکها سالها است که مورد انتقاد بخشهای مختلف قرار دارد و عده زیادی از کارشناسان اقتصادی معتقدند که باید فعالیتهای بانکها از شرکتها و بنگاههای اقتصادی جدا شود، زیرا بانکها باید به بانکداری و تأمین منابع فعالان اقتصادی مشغول باشند نه اینکه مستقیماً به مسئله بنگاههای اقتصادی ورود کنند.
بانک ملی ایران پیشرو
در راه اندازی واحدهای تولیدی مناطق محروم
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بر اساس رصدهای صورت گرفته بانک ملی ایران در راه اندازی واحدهای تولیدی در مناطق محروم پیش قدمترین بانک در اعضای سندیکا بوده است.
علیرضا زندیان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در هر اقتصاد و در هر کشوری سیستم بانکی به عنوان ریل گذار حوزه تولید محسوب میشود، اذعان کرد: اگر سیستم بانکی ما به معنای واقعی بسترسازی و ریل گذاری انجام دهد؛ برای بخشهای سه گانه اقتصاد، صنعت و کشاورزی میتواند به طور مستقیم در کاهش نرخ تورم تولید و توسعه تاثیرگذار باشد.
زندیان با اشاره به اینکه در هر پروژهای که سیستم بانکی به آن ورود پیدا کرده، شاهد رشد و توسعه بودیم، تصریح کرد: بانک ملی ایران به عنوان یک بانک قدیمی در کشور ایران اسلامی و حتی منطقه و در سطح بینالملل دارای شهرت است و بر اساس رصدهای صورت گرفته در راه اندازی واحدهای تولیدی در مناطق محروم پیش قدمترین بانک در اعضای سندیکا بوده ، به طور مثال یک نمونه «پتروشیمی بعثت کردستان» که بانک ملی ایران یکی از پیش قدمترین بانکها در مشارکت ارزی این پروژه بوده است.
وی به مشکل ناترازی بانکها اشاره کرد و افزود: ناترازی بانکها به تصمیمات شورای پول و اعتبار مرتبط است که متاسفانه بعضا سلیقهای عمل شده و اضافه پرداختهایی برای برخی از بانکها صورت گرفته است، آنچه در کمیسیون اقتصادی دنبال میکنیم بهبود وضعیت اعتباری بانکها و تقویت سیستم بانکی است که بتوانند در شرایط تحریمی و تورمی پاسخگوی نیاز اقشار مختلف جامعه در بحث تسهیلات تکلیفی باشند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
راه اندازی «باجه منزلت»
در تمام شعب بانک سپه
در راستای تکریم پیشکسوتان و دسترسی آسان جانبازان بالای 25 درصد و سالمندان بالای 65 سال و افراد دارای معلولیت (توان خواهان) به خدمات بانکی، «باجه منزلت» در همه شعب بانک سپه راه اندازی شد.
این بانک به منظور تکریم پیشکسوتان بانک سپه، جانبازان بالای 25 درصد، سالمندان بالای 65 سال و افراد کم توان و دارای معلولیت در قالب طرح سرآمدی شعب نسبت به راه اندازی یک باجه در هر شعبه با عنوان»باجه منزلت» برای ارائه خدمت به افراد مذکور اقدام کرد.
بر اساس این گزارش، در «باجه منزلت» شعب بانک سپه دسترسی به خدمات بانکی در سراسرکشور بدون نیاز به اخذ شماره نوبت دهی با ارائه کارت شناسایی انجام خواهد شد و این باجهها با نصب پوستر و برچسب «باجه منزلت» از سایر باجههای شعب متمایز هستند.
بانک سپه همواره توجه ویژه به پیشکسوتان، جانبازان، سالمندان و افراد کم توان و دارای معلولیت دارد و تلاش میکند خدمات بانکی به این عزیزان را به عنوان سرمایههای اجتماعی کشوردراولویت ویژه کاری خود قراردهد.
رضایت حداکثری
بیمه گذاران از بیمه ما
معاونت نظارت بیمه مرکزی، جدول آمار شکایات مکتوب بر اساس رشته و شرکت مربوط به هفت ماهه اول سال ۱۴۰۳ را منتشر کرده است که نشان می دهد، شرکت بیمه «ما» یکی از کمترین میزان شکایات را به خود اختصاص داده است.
بر اساس جدول شرکت بیمه، تعداد کل شکایات ثبت شده، شکایات رسیدگی شده (وارد و ناوارد) و شکایات در حال رسیدگی تفکیک شده است، از آن حکایت دارد که از مجموع 3414 شکایت ثبت شده توسط بیمه گذاران علیه بیمه گران، تنها 31 شکایت با سهم 0.9 درصد به شرکت بیمه «ما» مربوط بوده است.پالایش این آمار نشان می دهد از این تعداد شکایت ثبت شده نیز تنها 2 شکایت «وارد» بوده و 21 شکایت «ناوارد» تشخیص داده شده است، به عبارت دیگر از مجموع 1929 شکایت «وارد» تشخیص داده شده در کل صنعت بیمه، تنها 0.1 درصد سهم بیمه «ما» بوده است.تعداد شکایات بیمه گذاران از شرکت بیمه «ما» در مقایسه با شرکت هایی که سهم بازاری نزدیک به آن دارند نیز بسیار مناسب تر ارزیابی می شود.
شرکت بیمه «ما» به طور مستمر با بیمه گذاران خود در ارتباط و جلب رضایت حداکثری آنها، همواره در دستور کار است.
پاداش بانک مسکن
به مشتریان خوش حساب
بانک مسکن با کاهش نرخ کارمزد تسهیلات «طرح ثمر» به مشتریان خوشحساب در بازپرداخت اقساط تسهیلات پاداش داد.مشتریانی که طی مدت حداقل یک سال از دوران بازپرداخت خود منتهی به تاریخ اخذ تسهیلات جدید «طرح ثمر»، فاقد اقساط در طبقه غیر جاری باشند؛ میتوانند ضمن افتتاح حساب «طرح ثمر» و طی دورههای سپردهگذاری تعیین شده از تسهیلات طرح مذکور با نرخ کارمزد دو درصد برخوردار شوند.
با هدف آسان سازی انتقال امتیاز وام قرضالحسنه از سوی خیرین به اقشار نیازمند و به منظور توانمندسازی آنان، امکان انتقال امتیاز تسهیلاتی طرح «ثمر» از طریق ارائه درخواست به بانک با عنوان «هبهنامه واگذاری امتیاز تسهیلاتی به غیر» به منظور انجام امور خیرخواهانه و عامالمنفعه فراهم است.
جمعآوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز در کشور
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر و مجری طرح مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارز گفت: تاکنون ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با حدود ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور کشف و جمعآوری شده است.
محمد الهداد با اشاره به امحای تدریجی بیش از ۲۰۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار سازمان اموال تملیکی، متوسط مصرف برق هر دستگاه ماینر را ۳ کیلووات ذکر کرد و افزود: هر دستگاه ماینر ۳.۵ کیلوواتی در هر ساعت حدود یک لیتر گازوییل یا یک مترمکعب گاز مصرف میکند و مصرف گازوییل یک مزرعه رمزارز با ۱۰ دستگاه ماینر ۳.۵ کیلوواتی در هر شبانه روز معادل ۲۵۰ لیتر سوخت قاچاق است و ما همچنان جرم انگاری این موضوع را تحت عنوان قاچاق برق پیگیری میکنیم.
وی از مشکلات گسترش این پدیده را علاوه بر آسیب به تجهیزات شبکه و بروز خاموشی؛ افت ولتاژ و کاهش عمر لوازم برقی مشترکان عنوان کرد و از هموطنان خواست در صورت اطلاع از اماکن مشکوک، مراتب را به شماره ۳۰۰۰۵۱۲۱ با ذکر آدرس پیامک کنند و همکاران صنعت برق با حفظ محرمانگی و با هماهنگی پلیس امنیت اقتصادی نسبت به جمع آوری این مراکز اقدام کرده و در صورت کشف مراکز تولید غیرمجاز تا ۵۰ میلیون تومان پاداش به معرفی کنندگان پرداخت میشود.
اله داد با اشاره به فعالیت مجاز ۲۵۰ مزرعه رمزارز در کشور، اصلاح نرخ و تعرفه برق را از عوامل بازدارنده استفاده از ماینرهای از رده خارج و پرمصرف عنوان کرد و بر ایجاد زیرساختهای قانونی برای استخراج مجاز رمزارز و بهرهگیری از هوش مصنوعی در کشور تاکید کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
رییس کل بانک مرکزی: ریال دیجیتال به زودی عملیاتی میشود
رییس کل بانک مرکزی از آغاز به کار ریال دیجیتال در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در دو سال اخیر حملات سایبری به شبکه بانکی افزایش یافته است و مجبوریم پایداری شبکه را افزایش دهیم.
محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی دیروز در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت، زیست بوم بانکداری هوشمند، حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه اظهار کرد: امروز شبکه شتاب ما با دسترسی ۹۹ درصد و عملکرد کمتر از ۲ ثانیه یکی از حوزههای پیشرو در منطقه است.
وی افزود: بازار ارز توافقی و بسترهای فناورانه ریال دیجیتال با توانمندی جوانان ایرانی فراهم شده که باید به این توانمندیها افتخار کرد.
فرزین تصریح کرد: توسعه و مقرراتگذاری نظامهای پرداخت از وظایف اصلی تمام بانکهای مرکزی دنیاست.
وی تاکید کرد: به دلیل تحریمها چالشهایی را در تعاملات بینالمللی بانکی داریم اما تلاش شده تا تعاملات برقرار باشد.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: یکی از اقدامات در این خصوص، طراحی سامانه ایسییومر ذیل اتحادیه پایاپای آسیایی است و تلاش کردیم در بحث تحریم از چنین ابزارهایی استفاده کنیم.
وی گفت: به جای سوئیفت برای اعضای اتحادیه، ایسییومر را طراحی کردیم که از استانداردهای سوئیفت هم در آن استفاده شده و از ۱۰ مهرماه نیز عملیاتی شده است.
فرزین در ادامه با اشاره به رمزارزها با بیان اینکه ریال دیجیتال در مرحله آزمایشی قرار دارد، تصریح کرد: بانک مرکزی به موقع در این حوزه ورود کرده است؛ خیلی از کشورها از ریال دیجیتال استفاده میکنند که میتواند کارایی نظام مالی کشور را افزایش دهد. برخی کشورها در مرحله تحقیقات هستند و وارد مرحله آزمایشی شدهاند و ما هم در این مرحله هستیم و وارد آزمایشی شدیم و الان در کیش این کار را انجام میدهیم.
به گفته فرزین، ریال دیجیتال در بانکهای ملت؛ تجارت و ملی در حال استفاده است و در آینده ۵ بانک دیگر به آن استفاده خواهد شد.
وی افزود: البته همیشه ابتدا تجارت و معاملات شکل میگیرد و بعد مقرراتها و تنظیمگریها شکل میگیرد. اما با توجه به تحریمها میتوانیم از این حوزه به خوبی بهره ببریم. الان با بازار بزرگی روبه رو هستیم ولی مقررات منسجمی در این حوزه نداریم.
رئیس کل بانک مرکزی در همین ارتباط تصریح کرد: چون تحریم هستیم باعث میشود خیلی از این ابزار در تجارت بینالمللی استفاده بیشتری کنیمِ در مواد ۴؛۲۴؛۵۹ و ۶۴ قانون جدید بانک مرکزی به تدوین مقررات رمز پولها توسط بانک مرکزی اشاره شده و ما هم در این راستا در تلاش هستیم.
وی نهادهای امین را بحث مهمی در این حوزه دانست و ادامه داد: مقررات نهاد امین حتماً باید تدوین شود؛ نظارت بر کارگزاران رمز پول چطور باید باشد؟ الان ۲۱۸ کارگزار داریم. ۱۰ میلیون تراکنش ماهانه شکل میگیرد که رقمی حدود ۳۵ همت حجم معاملاتشان است.
فرزین با بیان اینکه مقررات رمز پول باید تدوین شود و اگر ورود نکنیم در مدیریت پول در بانک مرکزی به مشکل میخوریم؛ افزود: جلسات خوبی در این زمینه طی ۶ ماه گذشته داشتیم. دستگاههای مختلف باید در حوزههای مختلف ورود کنند. قوانین ماینینگ در وزارت صمت تدوین میشود. مقررات رمز پول تهیه شده و بزودی در هیوأت عالی مطرح و تصویب میشود و خیال ما به عنوان سیاستگذار و مقام ناظر در این حوزه راحت میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه مشکل تاریخی در بانک مرکزی در حوزه نظارت داریم؛ گفت: در قانون جدید اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی توسعه یافته است. بانک مرکزی باید مدل مشخص برای نظارت بر اینها داشته باشد. نظارت بانک مرکزی یا آفساید بوده یا آنساید.
فرزین یکی از مشکلات را استاندارهای ناهمگون بین بانکها دانست و گفت: خواهش میکنم روی این موضوع متمرکز شوید و شرکتهایی که میتوانند به نظارت هوشمند ما کمک کنند؛ وارد شوند. باید این مشکل حل شود.
رئیس کل بانک مرکزی ارتقای سطح امنیت را مهم دانست و ادامه داد: در دو سال اخیر حملات سایبری به شبکه بانکی افزایش یافته است و مجبوریم پایداری شبکه را افزایش دهیم. اقداماتی انجام شده ولی کافی نیست.
وی از دریافت مجوز امضای الکترونیک در ۳۰ آبان ماه خبر داد و گفت: این موضوع به کاهش مراجعات حضوری هم کمک خواهد کرد.
رئیس کل بانک مرکزی درباره هوش مصنوعی هم گفت: مرکزی در این حوزه در بانک مرکزی راه اندازی شده است؛ برای تمام پیشرفتهایی که دنبالش هستیم باید از هوش مصنوعی استفاده کنیم. نظارت ما بر موضوعات پولشویی با هوش مصنوعی تقویت میشود.
فرزین با بیان اینکه تنظیمگری و قانونگذاری در این حوزه در اولویتهای ما قرار گرفته است، گفت: با توجه به پرخطر بودن رمز ارزها پرسشها و موانع بسیاری مطرح است. اینکه این امکان وجود دارد در مدت کوتاه ارزش رمزارزی یک صدم شود مخاطرات زیادی دارد و نظام بانکی را در پذیرش این مقوله محدود میکند؛ مثلاً این پرسش مطرح است با توجه به ریسک اینها، بانکها میتوانند آنها را به عنوان وثایق بپذیرند؟
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: از آنجا که رمزارزها بسیار روی پول تأثیرگذار است باید مجدانه بر قانونگذاری در این حوزه اقدام کنیم.
فرزین در ادامه اظهار کرد: امروزه رمزپولها در جهان توسعه پرشتابی دارند و استفادههای گوناگونی از آنها میشود. قاعدهگذاری در حوزه رمزپولها بسیار سخت است و تمام کشورها در ابتدا در این حوزه دچار چالش شدهاند.
وی افزود: باید بتوانیم از کریپتوکارنسیها در شرایط تحریمی استفاده کنیم. در قانون جدید بانکمرکزی، مقررات گذاری و نظارت بر کریپتوکارنسیها برعهده بانک مرکزی قرار گرفته است.
فرزین در ادامه با اشاره به بریکس گفت: بریکس فرصت بسیار خوبی است تا تعاملات بینالمللی خود را حفظ کنیم زیرا به هر حال واقعیت اقتصاد ایران کاهش ارتباطات تجاری و بانکی با اروپا و آمریکا است.
وی افزود: بریکس سهم بزرگی در تجارت و مبادلات پولی و بانکی دارد و تلاش کردیم نیازهایمان را از طریق آن تأمین کنیم.
فرزین ادامه داد: مبادلات ذیل بریکس ۴ محور اصلی دارد که اولین آن سهم ارزهای محلی در مبادلات است که چین، روسیه و ایران در این مسیر حرکت کردهاند. همچنین موضوع دوم؛ تقویت همکاریهای بریکس در نظامهای پرداخت است که یک پلتفرم تسویه برای آن طراحی شده و در مرحله مقدماتی است.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی، چارچوب پلتفرم بر اساس تسویه با ارزهای محلی و پول ملی دیجیتال است.
فرزین تصریح کرد: محور سوم تعامل ذیل بریکس، اتصال شبکه میر روسیه و شتاب ایران بود که فاز اول آن اجرایی شده و ۵ بانک به آن متصل شدهاند و ۴ بانک دیگر در حال اتصال هستند. همکاری در این زمینه با روسیه میتواند با سایر کشورهای عضو بریکس نیز انجام شود.
وی افزود: همچنین با روسیه پیمان پولی امضا کردهایم و با ریال و روبل معاملات را انجام میدهیم.
رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: چهارمین محور، توسعه استفاده از ریال دیجیتال است که از تحولات مهم نظام بانکی به شمار میرود.
وی گفت: بسیاری از کشورها از پول دیجیتال استفاده میکنند و در حال حاضر ۲۳ کشور از جمله کره، چین، امارات، ترکیه و ایران در مرحله آزمایشی هستند. این کار منافع بسیاری دارد پرداخت را تسهیل میکند، قابلیت برنامه ریزی دارد و هوشمندی را ارتقا میبخشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
با ورود سازمان بازرسی؛
نحوه محاسبه جریمه دیرکرد تسهیلاتگیرندگان بانک تجارت اصلاح شد
سازمان بازرسی به موضوع نحوه محاسبه و دریافت جریمه دیرکرد تسهیلات گیرندگان قرضالحسنه در بانک تجارت ورود کرد و مدیرعامل این بانک دستور اصلاحات لازم و استرداد مبالغ تضییع شده از حقوق مشتریان را صادر کرد.
در نامه جعفر حسینی بازرس کل بانکها و بیمه سازمان بازرسی کل کشور آمده بود که بانک مرکزی در بخشنامههایی در سالهای ۸۸ و ۹۰ انجام تسهیم بالنسبه (تفکیک مبلغ بازپرداخت شده توسط مشتری، به نسبت اجزاء بدهی) مبالغ دریافتی از مشتریانی که بخشی از قسط تسهیلات خود را به بانکها پرداخت میکنند را ابلاغ کرده و این درحالیست که بررسی این سازمان نشان میدهد در مواردی که قسمتی از اقساط تسهیلاتِ قرضالحسنه توسط مشتریان آن بانک پرداخت میشود، آن بانک تسهیم بالنسبه مبلغ واریزی را اعمال نکرده و تا تکمیل نشدن مبلغ کل قسط توسط مشتری، تسویه آن بخش از مبلغِ قسط واریزی را انجام نمیدهد.
در این نامه تاکید شده است: این رویه نادرست، علاوه بر اینکه مغایر با بخشنامه یادشده است، موجب اعمال جرایم برای کل مبلغ قسط (بخش پرداخت شده و نشده) و تضییع حقوق مشتریانی میشود که بخشی از اقساط خود را پرداخت کردهاند.
در نامه یادشده که سیام مرداد ماه امسال ارسال شد، تاکید شده بود که اقدامات اصلاحی لازم در این رابطه انجام و نتیجه به سازمان بازرسی منعکس شود که در پی آن مدیرعامل بانک تجارت در مکاتبهای به سازمان بازرسی اعلام کرد که دستور اصلاحات لازم توسط مدیریت امور راهبری فناوری اطلاعات بانک و استرداد مبالغ تضییع شده از حقوق مشتریان را صادر کرده است.
معاون بانک مرکزی:پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی میشود
معاون بانک مرکزی از اجرایی شدن پرداخت با موبایل به جای کارت بانکی تا پایان سال خبر داد و گفت: تا ۶ ماه آینده تمام بانک ها چک الکترونیک صادر می کنند.
نوشآفرین مؤمن واقفی، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در آئین افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت گفت: بحث کنونی ما زیست بوم فناوری مالی است که اگر به آن توجه نکنیم با مشکلات عدیدهای مواجه خواهیم شد. مسائل فنی راهحل های مشخصی دارند و تک بعدی بوده و قابلیت تحلیل آن سادهتر است، اما شکلگیری زیست بوم ناشی از نیاز به حل مسائل در سایه همکاری مشترک همه بازیگران است. در واقع باید چشمانداز مشترک داشته باشیم و این نوآوری جز در سایه یک همکاری و رقابت همکارانه شکل نمیگیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر زیست بوم مالی حال خوبی ندارد و چالشها و بنبستهایی دارد که اگر افرادی که در این همایش هستند، به عنوان فعالان این زیستبوم، راه حلی برایش پیدا نکنند، در آینده با مشکلات جدیتری هم مواجه میشویم.
مؤمن واقفی افزود: مواردی مانند قواعد و سیاستها، فرهنگ، سیستمها، بازار و ترجیحات مشتریان و مقررات و سیاستها نیز باید مورد توجه قرار گیرند، وگرنه صرفاً راجع به مسائل فنی صحبت کردهایم. تاکنون نیز بیشتر بر حوزه فنی تمرکز داشتهایم و به پارامترهای دیگر کمتر توجه کردهایم. زیست بوم فناوران مالی با اکوسیستمهای دیگر مثل زیستبومهای سلامت و تولید هم تعامل دارد و بر آنها اثر میگذارد و از آنها اثر میگیرد.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اظهار کرد: فقط در حوزه پرداخت و تسویه که یکی از بخشهای زیستبوم فناوری مالی است، در سال ۱۴۰۲، تعداد تراکنشهایی به تعداد ۷۰ میلیارد در شبکه شتاب، شاپرک ۴۹ میلیارد، ساتنا ۸۹ میلیون (که نسبت به سال قبل خود ۲۵ درصد رشد داشته است)، پایا ۳/۳ میلیارد و چکاوک ۹۸ میلیون چک تبادلی پردازش شده است.
وی خاطر نشان کرد: در دهه ۱۳۷۰ تمرکز به سامانههای core banking بود و اکنون توسعه سکوها و ظهور نئوبانکها مورد توجه قرار گرفته است. در حال حاضر نیز باید به توسعه زیست بوم بانکداری دیجیتال برسیم که توسعه رگتکها بانکداری باز و سندباکسها و سوبتکها در مسیر قرار دارد.
مؤمن واقفی در ادامه اظهار کرد: چالشهای زیست بوم فناوری مالی کشور در شاخصهای سلامت و سرزندگی اکوسیستم فناوری مالی نمود پیدا میکند. شاخصهای نرخ بقا، منسوخشدگی محدود، دوام ساختار، تداوم تجربه مشتری و پیشبینیپذیری نشاندهنده پابرجایی اکوسیستم است.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی افزود: در بخش سرمایهگذاری به نظر میرسد روند خوب بوده و زیست بوم از نظر اقتصادی بهرهوری دارد، اما در حوزه نوآوری جایگاه مناسبی نداریم و مدل کسبوکاری اکوسیستم مالی در حوزه نوآوری عقبماندگیهایی دارد.
وی ادامه داد: در بحث تنوع نیز جایگاه مناسبی نداریم و باید برای تنوعبخشی به اکوسیستم برنامهریزی کنیم. تقریباً تنها ۲۵ درصد بازیگران اکوسیستم با یکدیگر تعامل و همکاری دارند که نشان میدهد که در حوزه تعامل و همکاری بین اعضای اکوسیستم نیز مشکل داریم. وضعیت سلامت و سرزندگی اکوسیستم فناوریهای مالی کشور مناسب نیست و برای حرکت به سمت ارتقای شاخصهای این حوزه باید درک مناسبی از مفهوم نوآوری واقعی داشته باشیم.
مؤمن واقفی تاکید کرد: کلان روندها، نظام جاری فناوری مالی و آشیانه فناوری سه محور اکوسیستم فناوری مالی کشور هستند که به منظور برنامهریزی برای بهبود، باید به هر سه محور و ارتباط آنها با یکدیگر توجه شود.
وی اظهار کرد: در حوزه رگولاتوری بانک مرکزی، سه سیاست کلان باید دنبال شود. اول اینکه در حوزه سندباکس باید اقدامات مختلفی برای گسترش دامنههای موضوعی و تعداد فراخوانها کار کنیم. در دومین سیاست به هاب نوآوری در حوزه نوآوری مالی نیاز داریم. در حوزههایی مثل رگتک به شدت نیازمند بازیگران جدید هستیم. شاید مشکل اینجاست که مدل کسبوکاری سودآور و با بهرهوری بالایی در این حوزه تعریف نشده است. باید بخش انتقال دانش با سایر کشورهای جهان در این زمینه را نیز فعال کنیم.
مؤمن واقفی گفت: عدم توجه به موقع به حوزه بانکداری باز، موجب عقب ماندن حوزه رگولاتوری و نظارت نسبت به پیشرفتهای فنی است. یکی از تمرکزهای اصلی بانک مرکزی در سال آینده حوزه بانکداری باز است و انتظار داریم تا پایان سال آینده بتوانیم آن را به طور کامل مستقر کنیم.
وی ادامه داد: بحث بعدی ریال دیجیتال است. در ریال دیجیتال دوره آزمایشی تمام شده و برنامه به توسعهپذیری و کاربردها رسیده است. در حوزه پرداختهای بینالمللی هم پروژه میرشتاب اجرایی شده است. در این حوزه پرداخت مبتنی بر NFC و توکنازیشن انجام شده است. در حال حاضر نزدیک ۷۵ درصد بانکهای منتخب کشور در پروژه میرشتاب فعالیت دارند و تا پایان دی ماه ۳۰ درصد از فعالان پذیرندگی را نیز به این پروژه اضافه خواهیم کرد تا از فروشگاههای کشور نیز امکان خرید با کارت بانکی روسیه فراهم شود.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تمام بانکهای کشور پذیرنده و ۱۶ بانک پذیرنده و صادرکننده چک الکترونیکی هستند. تا پایان سال امیدواریم کل شبکه بانکی بتواند در زمینه چک الکترونیک به طور کامل فعالیت داشته باشد. توسعه چک الکترونیک برای افراد حقوقی نیز از اقدامات در حال اجرا است. توجه به اعتبارسنجی و ارتقا فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی نیز از دیگر رویکردها در اقدامات در دست اجرای بانک مرکزی است.
گامی دیگر در بازآفرینی برند بیمه تجارتنو؛ استمرار پاسخگویی و ایفای تعهدات
بیمه تجارتنو با عملکردی درخشان در هشت ماه نخست سال ۱۴۰۳، جایگاه خود را در صنعت بیمه مستحکمتر کرده است. این شرکت با تمرکز بر بهبود شاخصهای مالی، از جمله مدیریت موفق وصول مطالبات، پرداخت خسارتهای بهموقع و اجرای تعهدات قانونی، گامهای بزرگی در مسیر پیشرفت برداشته است.
این شرکت در بازه زمانی فروردین تا آبان ۱۴۰۳ توانسته است ۳۹,۰۹۷,۸۴۱ میلیون ریال از مطالبات سنواتی معوق و سوخت شده خود را وصول کند که رشد 112درصدی را نشان میدهد. این دستاورد، علاوه بر تقویت نقدینگی، نشاندهنده توانمندی شرکت در مدیریت منابع و حفظ اعتماد بیمهگذاران است.
پرداخت خسارت به مشتریان یکی از اولویتهای اصلی بیمه تجارتنو بوده است. این شرکت در این مدت، مجموعاً ۱۶,۱۲۸,۸۹۰ میلیون ریال خسارت به بیمهگذاران و مراکز درمانی پرداخت کرده که بیش از 20درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده که بیانگر تعهد آن به حمایت از مشتریان در لحظات بحرانی است. این اقدام، نقشی کلیدی در تقویت وفاداری بیمهگذاران ایفا کرده است.
پرداخت ۱,۲۸۹,۵۱۲ میلیون ریال کارمزد، نشان از توجه جدی به تقویت این شبکه بهعنوان رکن اصلی توسعه و گسترش خدمات بیمهای دارد. این شاخص نسبت به سال گذشته 29درصد کاهش داشته است که نمایانگر افزایش فروش بیمههای مستقیم بوده و از این رو شرکت ارزان تر اداره شده است.
بیمه تجارتنو با پرداخت ۱,۹۴۴,۹۶۹ میلیون ریال عوارض قانونی (با 154درصد رشد) و ۱,۳۲۶,۸۰۲ میلیون ریال مالیات (با 35درصد رشد)، مسئولیتهای اجتماعی و قانونی خود را بهطور کامل ایفا کرده و سهم مهمی در تأمین منابع عمومی کشور داشته است.
بیمه تجارتنو با دستیابی به رقم 47،383،065 میلیون ریال حق بیمه تولیدی در 8 ماه نخست سال، رشد خیره کننده 108درصدی نسبت به هدف سالانه خود که 43،908،097 میلیون ریال است را تجربه کرده و نشان داده است که میتواند با سرعت و قدرت بیشتری به اهداف بلند مدت خود دست یابد.
این عملکرد موفق، نه تنها باعث افزایش اعتبار بیمه تجارتنو در صنعت بیمه شده، بلکه بستر مناسبی برای تحقق برنامههای توسعهای و ارائه خدمات بهتر به مشتریان فراهم کرده است. این شرکت با پشتوانه این روند مثبت، مسیر پیشرفت را با اطمینان بیشتری ادامه خواهد داد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.