شماره: 2486 / ۱۴۰۳ هفتم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
سخنگوی صنعت برق: با تحویل سوخت نیروگاهها مشکلی در تامین برق کشور نداریم
سخنگوی صنعت برق گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید برق نیروگاهها و شبکههای کشور در صورت تامین سوخت مکفی بیش از نیاز مصرفی مشترکان است.
مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به تلاش همکاران وزارت نفت برای تامین سوخت نیروگاهها گفت: خوشبختانه در چند روز گذشته روند تامین سوخت نیروگاهها بهبود یافته به طوری که مخازن سوخت نیروگاهی ۳ درصد افزایش داشته و خاموشی خانگی در حال حاضر اعمال نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه در فصل تعمیرات نیروگاهی با هدف آمادگی نیروگاهها برای تولید برق تابستان ۱۴۰۴ هستیم، افزود: در صورت ادامه روند فعلی تامین سوخت نیروگاهها، صنعت برق آمادگی کامل برای تولید برق دارد و چنانچه سوخت تحویلی کاهش یابد، برنامهریزی لازم برای مدیریت مصرف در سایر بخشها را باید اجرایی کنیم.
سخنگوی صنعت برق در پایان از تمامی هموطنان درخواست کرد که در مصرف برق و گاز به طور جدی و حداقل ۱۰ درصد صرفه جویی کنند.
مصرف گاز کشور به ۸۶۴ میلیون مترمکعب رسید
رئیس مرکز کنترل راهبری گاز کشور گفت: در ۲۴ ساعت گذشته میزان مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده به ۸۶۴ میلیون مترمکعب رسید.
غلامرضا کوشکی رئیس مرکز کنترل راهبری گاز کشور با بیان اینکه میزان مصرف گاز در ۲۴ ساعت گذشته به ۸۶۴ میلیون مترمکعب رسیده است، گفت: از ابتدای آذرماه، مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری با عدد ۴۵۰ میلیون مترمکعب در روز آغاز شد و روز گذشته به ۴۷۵ میلیون مترمکعب رسید. این بدان معناست که ۵۶ درصد از تولید گاز کشور در این بخش مصرف شده است.
وی افزود: با توجه به پیشبینیهای سازمان هواشناسی و کاهش شدید دما، انتظار میرود مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری افزایش یابد. پیشبینی میشود که مصرف گاز در این بخش ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یابد و به بیش از ۵۰۰ میلیون مترمکعب برسد. رئیس مرکز کنترل راهبری گاز کشور گفت: با آغاز سرما از نیمه آبان، برداشت گاز از مخازن ذخیرهسازی شروع شده و این فرآیند تا پایان اسفند ادامه خواهد داشت. با توجه به روزهای سرد پیش رو، پیشبینی میشود که موازنه تولید و مصرف به نفع مصرف خواهد بود و مجموع مصرف کشور از میزان تولید فراتر خواهد رفت. در این شرایط، نیازمند همکاری مردم هستیم تا از بروز مشکل در تأمین گاز جلوگیری کنیم.
روند تأمین سوخت در سراسر کشور مطلوب است
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از روند مطلوب تأمین سوخت در سراسر کشور خبر داد و گفت: پرمصرفی و بدمصرفی در حاملهای انرژی شرایط مدیریت سوخترسانی را سخت کرده است.کرامت ویسکرمی در نشست هماهنگی سوخترسانی زمستانی با مدیران مناطق سیوهفتگانه، ضمن قدردانی از عملکرد جهادی و قابل تقدیر مجموعه مدیریت و کارکنان ستادی و عملیاتی شرکت گفت: پرمصرفی و بدمصرفی در حاملهای انرژی شرایط مدیریت سوخترسانی را سخت کرده است.وی با ابراز خشنودی از روند تأمین سوخت سراسر کشور، با ارائه گزارشی مبسوط از عملیات گسترده سوخترسانی به نیروگاهها، از همه مدیران و دستاندرکاران حوزههای مختلف عملیاتی و ستادی خواست ضمن بازدیدهای میدانی مستمر از همه مصرفکنندگان عمده نفتگاز و نفتکوره در سراسر کشور، همانند برنامههای عملیاتی تأمین سوخت مایع نیروگاهها را نیز اجرا کنند.مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه فاز نخست پروژه خط لوله دوم ۲۶ اینچ انتقال فرآورده بندرعباس - رفسنجان در آستانه راهاندازی قرار دارد، افزود: امید است با راهاندازی کامل این خط لوله ضمن افزایش ۴۸ میلیون لیتری ظرفیت انتقال فرآوردههای نفتی در کشور، مشکلات مربوط به حملونقل فرآوردههای نفتی از مبادی جنوبی کشور به مناطق مرکزی و شمالی نیز تسهیل شود.ویسکرمی گفت: در فاز نخست راهاندازی این خط، روزانه نزدیک به ۱۰۰ هزار بشکه فرآورده نفتی به مبادی مصرف منتقل میشود.
جمعآوری و کشف ۲۲ انشعاب
برق غیرمجاز در مشهد
در اقدامی هماهنگ، منسجم و گسترده، کارگروه شناسایی و جمعآوری انشعابات غیرمجاز حوزه نیرو (نجات دشت مشهد) با همکاری دستگاههای خدماترسان شهرستان مشهد، نسبت به جمعآوری ۲۲ برق غیرمجاز از روستاهای جهیزخانه، گیمیزدر و قلعه نو اقدام کرد.این عملیات که با حضور محسن داوری فرماندار شهرستان مشهد و دستگاه های اجرایی این شهرستان صورت پذیرفت، در راستای مقابله با برداشتهای غیرمجاز از منابع آبی و انرژی و حفظ تعادل شبکههای برق صورت گرفت.
مجید حسن نژاد، مجری شناسایی و جمعآوری برقهای غیرمجاز شرکت توزیع نیروی برق مشهد و دبیر کارگروه شناسایی و جمع آوری انشعابات غیر مجاز حوزه نیرو ( نجات دشت مشهد )، با تاکید بر اهمیت این اقدام، اظهار داشت: با تشکیل کارگروه ویژه نجات دشت مشهد، اقدامی مشترک برای جمعآوری چاههای آب، گاز و برق غیرمجاز در روستاهای مختلف آغاز شده است.
روحالله کشاورز، کارشناس مسئول برقهای غیرمجاز، نیز به وجود انشعابات برق غیرمجاز در ویلاهای خارج از بافت روستا اشاره کرد و افزود: این انشعابات علاوه بر ایجاد افت ولتاژ در شبکه و نارضایتی مشترکین قانونی، موجب افزایش تلفات برق و ناترازی انرژی میشوند.
علیرضا زینلی، کارشناس مسئول بهرهبرداری امور برق توس نیز با اشاره به افزایش چشمگیر مصارف برق غیرمجاز در سالهای اخیر، تاکید کرد: این اقدامات با هدف جلوگیری از ایجاد ناترازی و افزایش تلفات در شبکه برق صورت میگیرد.
محسن داوری، فرماندار مشهد نیز با بیان اینکه بخشی از کمبود انرژی ناشی از اقدامات فرصتطلبانه برخی افراد است، بر ادامه این عملیات به صورت مستمر و برخورد قانونی با متخلفان تاکید کرد.
شایان ذکر است که این عملیات با همکاری سازمان آب منطقهای استان خراسان رضوی، آبفای مشهد، اداره گاز مشهد و نیروی انتظامی انجام شده و دستگاه قضایی نیز از این اقدامات حمایت کامل میکند
برقرسانی به ۷۰ روستا؛ رهاورد
سفر وزیر نیرو به استان سیستان و بلوچستان
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان گفت: در سفر وزیر نیرو به این استان، برنامهریزی جهت برقرسانی به ۷۰ روستای این منطقه، انجام شد.«محمد رئیسی» اظهار کرد: در سفر وزیر نیرو به سیستان و بلوچستان مصوبات و برنامههای مختلف جهت اجرای پروژههای عمرانی و زیرساختی انجام شد، که یکی از مهمترین این برنامهها برقرسانی به مناطق روستایی بود.
وی ادامه داد: برنامهریزی لازم جهت برقرسانی به ۷۰ روستا انجام شد، که لازمه برقرسانی به این روستاها تایید دستگاههای متولی جهت خدماترسانی است.مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی استان، یکی دیگر از موضوعات مهم مطرح شده در این سفر استفاده از ظرفیت انرژیهای نو و تجدیدپذیر در منطقه بود.
وی با بیان اینکه، وزیر نیرو در این سفر به عنوان نماینده رئیس جمهور، از پروژههای مختلف عمرانی شهرستان تفتان بازدید و نسبت به افتتاح طرحهای مختلف اقدام کرد، افزود: احصای نیازمندیها حوزه صنعت آب، برق و برنامهریزی جهت رفع این نیازمندیها از دیگر محورهای این سفر بود.
رئیسی اظهار کرد: رسالت شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان خدمترسانی شایسته به مردم است و در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
وزیر نفت : سطح ذخایر سوخت نیروگاهها در وضع مناسب است
وزیر نفت گفت: خوشبختانه در مورد نفت کوره سطح ذخایر در وضعیت مناسبی قرار گرفته و در این رابطه چه در جهت تامین و چه در جهت تحویل به نیروگاهها هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
وی ادامه داد: بخشی از این محصولات تولیدی صادر میشود و بخش دیگری نیز در بخشهای مصرف داخلی مورد استفاده قرار میگیرند که یکی از مهمترین بخشهای مصرف، نیروگاههای حرارتی هستند که علاوه بر گاز طبیعی از نفت کوره و نفت گاز هم باید استفاده کنند.
وزیر نفت اظهار کرد: بنابراین سبد سوخت نیروگاههای حرارتی شامل سه نوع سوخت گاز، نفت گاز و نفت کوره است که میزان و چگونگی مصرف هر کدام از آنها دقیقاً تابع میزان گاز مورد استفاده در بخش خانگی و تجاری است.
پاکنژاد اظهار کرد: طبیعتاً در مواقعی که مصرف گاز خانگی به دلیل برودت هوا افزایش پیدا میکند، گاز کمتری برای سایر بخشها در دسترس قرار میگیرد و مؤلفههای سبد سوخت نیروگاهی به گونهای تنظیم میشود که سوخت مایع بیشتری مصرف شود و به همین دلیل هم میبایست ذخایر نفت گاز و نفت کوره نیروگاهی همواره در یک سطح پایدار و متناسب با میزان مصرف قرار داشته باشد تا بتوانیم در این گونه موارد از این ذخایر استفاده کنیم.
وزیر نفت افزود: خوشبختانه در مورد نفت کوره سطح ذخایر در وضعیت مناسبی قرار گرفته و در این رابطه چه در جهت تأمین و چه در جهت تحویل به نیروگاهها هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
وی ادامه داد: در مورد نفت گاز بنابر تجارب قبلی در سنوات گذشته در نیروگاهها در چنین روزهایی ذخایر باید چیزی بیش از ۳ میلیارد لیتر باشد تا شرایط پایدار و مطمئنی را در دوران سرد سال از نظر مصرف نیروگاهی داشته باشیم.
وزیر نفت تصریح کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ سطح این ذخایر در وضعیت مطلوبی نبوده و عددی حدود ۲۹۰ میلیون لیتر بوده که عددی بسیار پایین برای ورود به سال ۱۴۰۳ است. این عدد حدود ۸۲۰ میلیون لیتر نسبت به زمان مشابهش در سال گذشته کمتر بوده و فاصله زیادی تا ۳ میلیارد لیتر مورد نیاز و پایدار برای شرایط پایدار نیروگاهی است.
پاکنژاد بیان کرد: با توجه به این سطح پایین ذخایر نفت گاز نیروگاهی، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در اواخر تیرماه و اوایل مرداد ماه یعنی یک ماه قبل از استقرار دولت چهاردهم، طی ابلاغیهای نیروگاهها را مکلف به مصرف نفت کوره به میزان ۴۰ میلیون لیتر در روز کرده است و این شرایط کماکان بر اساس ابلاغیه این دبیرخانه ادامه دارد.
وزیر نفت ادامه داد: معنا و مفهوم این ابلاغیه این است که حتی در تابستان هم که شرایط تحویل گاز به گونهای بوده که شرایط نسبتاً مناسبی داشته ولی باز هم باید نیروگاهها طبق این ابلاغیه از نفت کوره تا سقف ۴۰ میلیون لیتر در روز استفاده میکردند.
وی گفت: هدف این ابلاغیه، تنظیم سبد سوخت نیروگاهی در راستای افزایش سطح ذخایر نفت گاز و رساندن آن به حدی مطلوب و پایدار پیش از شروع فصل سرد سال جاری بوده، در واقع به هر میزانی که نفت کوره در نیروگاههای بخاری مصرف شود، گاز کمتری تحویل این نیروگاهها میشود و این گاز در نیروگاههای گازی به عنوان جایگزین گازوئیل مورد استفاده قرار میگیرد و به این ترتیب سوخت نفت گاز در نیروگاهها امکان افزایش ظرفیت ذخیره سازی پیدا میکند.
وزیر نفت ادامه داد: نیروگاهها به طور متوسط ۲۲ میلیون لیتر با احتساب از ابتدای ۱۰ مرداد ماه تا حالا مصرف کردند که این موضوع تا ۴۰ میلیون لیتر معادلش باعث کاهش ذخایر نفت گاز نیروگاهی شده است. نکته قابل توجه این است که با وجود سطح پایین ذخایر نفت گاز، حدود ۱۳۰ میلیون لیتر گازوئیل پالایشگاه آبادان طی ماههای تیر و مرداد صادر شده که این صادرات به نوعی است که در واقع ما برای جبران آن در شرایط فعلی باید عدد بیشتری را به عنوان قیمت واردات بپردازیم.
پاکنژاد افزود: ضمن اینکه در آن شرایط این میزان نفت گاز امکان تحویل به نیروگاه و بالا آوردن سطح ذخایر نفت گاز در نیروگاه را داشته است. با در نظر گرفتن همه این موارد، در ۳۱ مرداد ماه سال جاری موجودی نفت گاز نیروگاهی یک چیزی حدود یک میلیارد و هشتصد میلیون لیتر بوده که در مقایسه با ۳ میلیارد لیتری که شرایط پایدار ذخایر نفت گاز است و نسبت به زمان سال گذشته ۴۳ درصد کمتر بوده است.
وی متذکر شد: وزارت نفت در بدو استقرار نسبت به شناسایی گلوگاههای اصلی اقدام و در این زمینه برنامهریزی جامعی را انجام داده که از جمله آنها میتواند اشاره کنم به افزایش گاز خام؛ به طور متوسط بیش از ۲۵ میلیون متر مکعب در روز گاز در حوزه بالادست در طی سه ماه گذشته به واسطه زحماتی که همکاران ما در شرکت ملی نفت ایران کشیدند، افزایش پیدا کرده است.
وی بیان کرد: تولید فروردههای اصلی به شمولیت نفت کوره و نفت گاز هم در پالایشگاهها با افزایش خوراک تحویلی به پالایشگاهها و اصلاح شرایط فرایندی تا حدود ۵ میلیون لیتر اضافه شده است. ناوگان حمل سوخت که یکی از گلوگاههای ما در انتقال نفت گاز وارداتی از سواحل و بنادر جنوبی به سمت شمال کشور بوده، توانسته افزایش پیدا کند و نفت گاز تحویلی به نیروگاهها هم به همین دلیل افزایش یافته است.
وزیر نفت ادامه داد: برنامهریزی برای سواپ گاز به عنوان یکی از راهکارهایی که است که ما بتوانیم حداقل در فصول سرد سال، تحویل گاز به نیروگاهها را افزایش دهیم که این کار انجام شده و در شرف انشاءالله نهایی شدن است.
پاک نژاد تصریح کرد: برنامهریزی برای واردات نفت و گاز هم به نحو مطلوب انجام شده و این میزان نسبت به زمان مشابه در سال گذشته به مراتب افزایش پیدا کرده است. در زمینه تولید گاز با وجود تعمیرات به تعویق افتاده پالایشگاههای گازی و سکوهای گازی طی شهریور، مهر و آبان ماه با انجام برنامهریزی مجدد و شناسایی گلوگاههای تولیدی از جمله کوتاه کردن زمان تعمیرات و افزایش تولید برخی از چاهها با انجام اقدامات اصلاحی در دستور کار قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: بدانید که همکاران شما هم در وزارت نیرو و هم در وزارت نفت تمام تلاش خودشان را میکنند که انشاالله ماههای پیش رو را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
علیآبادی: در حال حاضر در هیچ نقطهای خاموشی نداریم
وزیر نیرو تاکید کرد: خوشبختانه در شرایط حاضر هیچ کمبودی در تولید برق توسط نیروگاه نداریم و نیروگاههای ما در آمادگی کامل برای تولید برق هستند.
عباس علیآبادی در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش مخازن سوخت گازوئیل، گفت: به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر این مخازن، عملاً نمیتوان ظرفیت نیروگاههای موجود را که آمادگی کامل برای تولید برق اضافهتر بر نیاز مصرفکنندگان دارند، استفاده نمود و به ناچار محدودیتهای برنامهریزی شده طی چند روز برای مشترکان اعمال گردید.
وی ادامه داد: خوشبختانه با همکاری ارزنده که توسط وزارت نفت انجام شد، عملاً گاز تحویلی به نیروگاهها افزایش یافته و همچنین با تحویل سوخت مناسب گازوئیل به نیروگاهها ضمن برطرف شدن محدودیتهای تأمین برق، ذخیرهسازی گازوئیل در نیروگاهها نیز در حال افزایش است و انشاءالله با رعایت مصوبه اخیر شورای امنیت ملی، این رفع محدودیت ادامه خواهد داشت.
وزیر نیرو بیان کرد: مصرف در نیروگاهها نیز با بهینهسازی سوخت آنها از ترکیب گاز و مازوت کم سولفور در دستور کار قرار گرفته است که به این ترتیب میتوان از ظرفیت نیروگاههای مازوت سوز نیز حداکثر استفاده را کرد، بدون اینکه نگرانی برای شهروندان عزیز وجود داشته باشد.
علیآبادی تاکید کرد: خوشبختانه در شرایط حاضر هیچ کمبودی در تولید برق توسط نیروگاه نداریم و نیروگاههای ما در آمادگی کامل برای تولید برق هستند.
وی مجدداً گفت: ما در حال حاضر در تأمین برق و تولید برق هیچ محدودیتی نداریم. تمام نیروگاهها آماده تولید برق بیش از ظرفیت مورد نیاز هستند.
وزیر نیرو اظهار کرد: ما الان در فصلی هستیم که باید نیروگاهها را تعمیر و آماده برای تابستان کنیم، ولی به لطف خدا با شتابی که داده شد و اقداماتی که انجام شد، وضعیت به نحوی است که انشاءالله سوخت تأمین شود و مشکلی برای تولید برق وجود ندارد.
علی آبادی متذکر شد: این چند روز اخیر هم خوشبختانه وضعیت خوب بوده و ما توانستیم سوخت کافی دریافت کنیم و خاموشی هم در حال حاضر در هیچ نقطهای اعمال نمیشود.
وی در ادامه، گفت: تولید و مصرف برق در ایران با دنیا تفاوتهای اساسی دارد. به طوری که علی رغم اینکه از سال ۵۷ تاکنون رشد جمعیت جهان مشابه کشور ما بوده است اما رشد مصرف برق در جهان ۳.۴ برابر و در ایران رشد تولید و مصرف برق ۲۳ برابر شده است. همچنین میانگین رشد مصرف پیک سالانه که طی ۱۰ سال گذشته حدود ۴.۷ درصد بوده، در سال جاری با افزایش ۶۵۰۰ مگاوات به ۸.۷ درصد یعنی حدود دو برابر رسیده است.
وزیر نیرو بیان کرد: حدود یک میلیون و پانصد هزار کنتور هوشمند قبل از پیک سال آینده نصب خواهد شد که کمک شایانی به مدیریت مصرف به ویژه مصرفکنندگان پر مصرف در واقع خواهد کرد. همچنین مدیریتهای شبکه و حبس تولید برق نیز به میزان هزار مگاوات انجام خواهد شد.
علی آبادی اظهار کرد: موضوع مدیریت مصرف و تهیه پیوست فرهنگسازی که از طریق شبکههای اجتماعی، فضای مجازی، صدا و سیما و رسانهها نیز در دستورکار است که امیدوارم در کاهش رشد مصرف برق مؤثر باشد. همچنین شناسایی مصرفکنندگان غیرمجاز به ویژه رمز ارزها که تاکنون ۸ برابر سال قبل نسبت به شناسایی آنها اقدام شده، از جمله تلاشها در حوزه تولید و مدیریت مصرف برق بوده است.
وی گفت: در نظر داریم که تا پیک سال آینده بیش از ۱۰ هزار مگاوات افزایش ظرفیت و کاهش مصرف ایجاد شود که میتواند گام مؤثری در کاهش ناترازی برق در سال آینده باشد.
۴۰ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاههای حرارتی انجام شد
سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به برنامه ۱۰۹ هزار مگاواتی تعمیرات نیروگاههای حرارتی برای افزایش آمادگی تولید برق این واحدها در تابستان سال آینده، گفت: تاکنون حدود ۴۰ هزار مگاوات از این فعالیتهای تعمیراتی آغاز شده است.
«ناصر اسکندری» با اشاره به اینکه برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی کشور طبق برنامه در حال انجام است، افزود: از نیمه دوم امسال به منظور تامین برق پایدار پیک تابستان سال آینده ۱۰۹هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است که تلاش می شود با تامین منابع مالی لازم و تهیه قطعات و تجهیزات ضروری، بتوان با اتمام به موقع برنامههای یاد شده همه واحدهای نیروگاهی را با آمادگی کامل برای تامین برق پایدار روزهای اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاههای حرارتی تولید میشود، گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم تامین برق کشور بر عهده نیروگاههای حرارتی است، از این رو آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار و پاسخگویی به نیاز مصرف فصول گرم سال از اهمیت بسیار مضاعفی برخوردار است.
سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی خاطرنشانکرد: در همین زمینه بسته به نوع، عملکرد، قدمت، فناوری و ساعاتی که نیروگاه در مدار بوده است، برای این واحدها برنامه تعمیراتی پیشبینی میشود که این اقدام ها در قالب پنج سرفصل اصلی تعمیرات اساسی واحدهای بخار، تعمیرات اساسی واحدهای گازی، بازدید مسیر داغ، بازدید اتاق احتراق و تعمیرات دورهای واحدهای بخار در دستور کار قرار میگیرد.
اسکندری با اشاره به پیشرفت ۳۴ درصدی برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی، ادامهداد: تاکنون حدود ۴۰ هزار مگاوات از فعالیتهای تعمیراتی یاد شده آغاز شده و ۲۴ هزار و ۴۱۴ مگاوات از برنامه شروع شده در این بخش به پایان رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی پیش از شروع پیک تابستان سال آینده به اتمام خواهد رسید، گفت: تاکنون اقدام های آغاز شده در این بخش شامل سه هزار و ۲۳۱ مگاوات تعمیرات اساسی نیروگاههای بخاری، ۲ هزار و ۶۵۶ مگاوات تعمیرات اساسی واحدهای گازی، ۱۱ هزار و ۹۸۲ مگاوات تعمیرات دورهای واحدهای بخاری، ۱۷ هزار و ۴۶۷ مگاوات بازدید اتاق احتراق و یکهزار و ۴۵۲ مگاوات بازدید مسیر داغ بوده است.
لزوم تدوین تقویم رویدادهای صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: نظاممند شدن رویدادهای مرتبط با صنعت پتروشیمی از برگزاری نمایشگاهها و یا همایشهای پراکنده جلوگیری میکند و نتایج مطلوبتری را به همراه خواهد داشت.
حسن عباسزاده در نخستین نشست شورای سیاستگذاری رویدادهای صنعت پتروشیمی که با حضور نمایندگان هلدینگهای پتروشیمی برگزار شد، اظهار کرد: انسجام، اتحاد و همگرایی میتواند زمینهساز برگزاری موفق رویدادهای پیشبینی شده برای ۶۰ سالگی پتروشیمی باشد.
وی تصریح کرد: اتخاذ راهبردی منسجم و یکپارچه میان تمام ذینفعان صنعت میتواند دستاوردهای صنعت پتروشیمی ایران را تبیین کند.
معاون وزیر نفت ادامه داد: بهعنوان متولی صنعت و نماینده حاکمیت تلاش داریم تا در برنامه هفتم توسعه تسهیلگر باشیم و بهعنوان شرکتی توسعهگرا یک سند راهبردی را برای تدوین نقش ذینفعان در صنعت نهایی کنیم تا با اتحاد و انسجام بیشتری صنعت به سوی توسعه گام بردارد.
عباسزاده گفت: افزون بر ضرورت هدفگذاری یکپارچه برای برگزاری رویداد ۶۰ سالگی نیازمند همکاری و اتحاد هلدینگها و نیز شرکتهای پتروشیمی برای برگزاری همایشها، رویدادها و نمایشگاههای مرتبط با صنعت با محوریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی در آینده هستیم.
محمد مقاره، سرپرست روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در این نشست، مهمترین محورهای برگزاری آئینهای ۶۰ سالگی صنعت پتروشیمی را که به مدت یک سال در نقاط مختلف کشور برگزار خواهد شد را اعلام کرد و نمایندگان مدیران عامل هلدینگها نیز دیدگاه و نظرهای خود را ارائه کردند.
در پایان نیز مقرر شد تا نشست سیاستگذاری نمایشگاهها، همایشها و مراسمهای صنعت پتروشیمی با حضور مدیران روابط عمومی هلدینگها و پتروشیمیها برای نهایی ساختن برنامههای پیشبینی شده به طور منظم تشکیل و تقویم نهایی شده برای بررسی و تصویب در اختیار مدیران عامل قرار گیرد.
زنگ خطر افزایش ۱۲ درصدی مصرف بنزین در استان سمنان
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه شاهرود با اشاره به افزایش ۱۲ درصدی مصرف بنزین در استان سمنان از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، گفت: مصرف سوخت به هر شکل باید مدیریت شود.
حسین عبدلی افزود: ۹۲۴ میلیون ۶۵۰ هزار و ۹۰۰ لیتر سوخترسانی امسال انجام شد که شامل بنزین، نفتسفید، نفتگاز، گاز مایع و نفت کوره بود.
وی با اشاره به افزایش ۱۲ درصدی مصرف بنزین در استان سمنان، ابراز کرد: مصرف بالای سوخت باید مدیریت شود و خانوادهها با استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی در کاهش آن میتوانند نقش داشته باشند.
وی به تردد سالانه حدود ۲۰ میلیون مسافر و زائر امام هشتم(ع) از جادههای استان سمنان بر اساس آمار وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد و گفت: ۸۴ جایگاه سوخت در محور یکهزار و ۳۰۰ کیلومتری (رفت و برگشت) استان سمنان - خراسان رضوی به مردم خدماترسانی میکنند.
این مسوول از سوخترسانی یک میلیارد و ۴۲۸ میلیون و ۶۵۸ هزار لیتری طی سال ۱۴۰۲ توسط شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه شاهرود خبر داد و افزود: سوخترسانی برای اجرای طرحهای راهسازی، بخش حرارتی خانوادهها در روستاهای بدون گاز و بخش حرارتی صنایع در دستور کار است.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه شاهرود تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون بیشترین سوخت استان سمنان معادل ۸۵ درصد در بخش حمل و نقل مصرف شد.
وی با اشاره به فعالیت ۱۸ شهرک صنعتی در استان سمنان، اظهار کرد: تامین سوخت صنایع، معادن، اصناف و به ویژه در قطبهای کشاورزی استان شامل شاهرود، میامی و گرمسار، به طور مستمر در دستور کار قرار دارد.
عبدلی با اشاره به تامین سوخت نیروگاههای برق شاهرود و سمنان گفت: سال ۱۴۰۲ برای این ۲ نیروگاه ۱۷۹ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر سوخت مایع علاوه بر سوخت گاز تامین و توزیع شد.
وی از ساخت پنج جایگاه سوخت در جادههای استان سمنان خبر داد و افزود: پس از اخذ تاییدیههای لازم از دستگاههای مربوطه، این جایگاهها تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه شاهرود ادامه داد: استان سمنان یک و نیم برابر سرانه کشور جایگاه عرضه سوخت فعال دارد که تعداد آن بر اساس دوره زمانی بیشترین تردد مسافران تعریف شده است.
وی با اشاره به فعالیت چهار هزار و ۵۰۰ جایگاه عرضه سوخت در کشور، ابراز کرد: استان سمنان با ۸۴ جایگاه دارای یک هزار و ۱۰۰ نازل سوخت است.
منطقه شاهرود جزء مناطق سیوهفت گانه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی است که در شرق کشور واقع شده. این منطقه از گرمسار و ایوانکی آغاز و پس از شهرهای سمنان و دامغان به شاهرود و عباسآباد ختم میشود.
این منطقه دارای چهار ناحیه و هشت فرمانداری و شهرستان است و حدود ۱۵ شهر و شهرستان در زیر مجموعه دارد. این مجموعه سه انبار نفت فعال دارد که سوخترسانی به مصرفکنندگان بخش خدمات، حملونقل، صنعت، معدن، فرودگاههای استان، کارخانههای سیمان، گچ و فولاد فعال در استان را انجام میدهد.شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه شاهرود، افزون بر عرضه سوخت مناطق تحت پوشش، سوخت بخشهایی از استانهای خراسان شمالی و گلستان را نیز تامین میکند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.