شماره: 2493 / ۱۴۰۳ هفدهم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
پیگیری رئیسجمهور
از وضعیت زلزله زدگان خوزستان
رئیس جمهور گفت: کمک میکنیم تا جای ممکن مشکلات مناطق زلزله زده خوزستان حل شود و تیمی به این مناطق اعزام خواهد شد.مسعود پزشکیان با اشاره به زلزله هفتگل و مسجدسلیمان استان خوزستان اظهار داشت: الحمدلله این زلزله خسارات جانی نداشته است و برای بررسی سایر خسارات وارده، تیمی به مناطق زلزله زده اعزام می شود و کمک خواهیم کرد تا جای ممکن مشکلات ایجاد شده حل شود.مسعود پزشکیان شامگاه پنجشنبه ۱۵ آذرماه با سید محمدرضا مولیزاده استاندار خوزستان، تماس گرفت و از آخرین وضعیت مناطق زلزلهزده زده و رسیدگی به آسیبدیدگان مطلع شد.رییسجمهور در این تماس تلفنی بر ضرورت رسیدگی سریع به وضعیت زلزلهزدگان تأکید کرد.
وزیر کشور: آذربایجان غربی
نماد عملی وحدت است
وزیر کشور در ارومیه گفت: زندگی مسالمت آمیز اقوام و مذاهب در آذربایجان غربی، نماد عملی وحدت است.مومنی در مراسم معارفه استاندار جدید آذربایجان غربی که در تالار وحدت ارومیه برگزار شد با بیان اینکه حامل سلام گرم رئیس جمهور به مردم زادگاهش هستم گفت: این استان نماد عملی وحدت است و اقوام ومذاهب دراین استان زندگی مسالمت آمیزی در طول تاریخ داشته اند.وی با بیان اینکه مردم به رویکرد وحدت و وفاق ملی رای دادند تلاش دولت نیز انتخاب استانداران بر پایه همین رویکرد بود افزود: برای نخستین بار استاندار کرد اهل سنت در سنندج -در خوزستان عرب و استاندار بلوچ سنی در سیستان و بلوچستان انتخاب شدند تا بر عهدمان با مردم استوار باشیم.آقای مومنی همچنین گفت: استفاده از چند استاندار شایسته دولت سیزدهم نشان از تعهد به شعار وفاق ملی رئیس جمهور است چون باور داریم برای ساختن ایرانی قوی باید از تمام ظرفیتهای انسانی فارغ از نژاد، زبان، قومیت یا جناح و حزب استفاده کنیم.وزیر کشور با بیان اینکه بزرگترین سرمایه هر کشوری نیروی انسانی آن است گفت: برای موفقیت در توسعه و پیشرفت کشور نیازمند استفاده از شایستهها بدون در نظر گرفتن مرزبندیها هستیم.
عیادت وزیر علوم از دانشجویان آسیبدیده دانشگاه شهید بهشتی
در پی اعلام مسمومیت تنی چند از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی، وزیر علوم از رییس دانشگاه خواست معاون جدید دانشجویی این دانشگاه را منصوب کند.حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در اورژانس دو بیمارستان محل مراجعه دانشجویان مسموم که مشکوک به گازگرفتگی خفیف هستند، بازدید کرده و با دانشجویان مصدوم دیدار و گفت وگو کرد و از نزدیک جویای احوال آنان شد.وزیر علوم پس از آن به همراهی اقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی و دکتر دانشور مدیرکل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان از یکی از بلوکهای خوابگاه دخترانه دانشگاه شهید بهشتی که تعدادی از دانشجویان آن مشکوک به گاز گرفتگی هستند، بازدید کرده و در خصوص مسائل ایمنی و دلائل مسمومیت دانشجویان این خوابگاه خواستار توضیحات شد. همچنین بنا بر اعلام رییس دانشگاه شهید بهشتی، با اعلام احساس گازگرفتگی در تعدادی از دانشجویان دختر خوابگاه دانشگاه شهید بهشتی، عوامل اورژانس در محل این خوابگاه حضور یافته و تعدادی از دانشجویان را که مشکوک به گاز گرفتگی بودند به اورژانس دو بیمارستان اطراف این دانشگاه اعزام کرده که الحمدالله حال همگی دانشجویان مساعد گزارش شده است. در پی گزارش این حادثه عوامل آتشنشانی و اورژانس نیز در محل خوابگاه حضور یافته و از تاسیسات ایمنی خوابگاه بازدید کردند.یادآور می شود علی رغم اینکه گزارش جدی از نشت گاز یا مواردی از این قبیل مشاهده نشده برای رعایت احتیاط و تا حصول اطمینان این بلوک خوابگاهی تخلیه شده است.با توجه به کنارهگیری معاون دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی از سمت خود، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از رییس دانشگاه خواست تا با قید فوریت معاون دانشجویی جدید را منصوب کند.
اردوغان: هدف مخالفان در سوریه شهر دمشق است
رئیس جمهور ترکیه در خصوص تحولات سوریه گفت: ادلب، حماه، حمص و هدف طبیعتاً دمشق است. مخالفان به راه خود ادامه میدهند و آرزو داریم که این مسیر بدون بلا و آسیب جدی ادامه پیدا کند.رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه روز جمعه در خصوص تحولات سوریه و پیشروی گروههای تروریستی تحت حمایت ترکیه و آمریکا مانند تحریر الشام گفت: ادلب، حماه، حمص و هدف طبیعتاً دمشق است. مخالفان به راه خود ادامه می دهند و آرزو داریم که این مسیر بدون بلا و آسیب جدی ادامه پیدا کند.وی با بیان اینکه وقتی مقاومت در مقابل تروریستها ادامه داشت به اسد پیام دیدار دادیم، اظهار داشت: گفتیم بیا آینده سوریه را با هم مشخص کنیم. اما نتوانستیم پاسخ مثبتی بگیریم.رئیس جمهور ترکیه گفت: دلمان این اتفاقات را نمی خواهد. دیروز درخواست دیداری از لبنان داشتیم، انشالله دیدار خواهیم کرد. لبنان در وضعیت خیلی سختی است. هر طرف با خاک یکسان شده است. درخواست کمک دارند. در دوره ای که دنیا ساکت است ما به کمکهایمان ادامه خواهیم داد.اردوغان با اشاره به دیدارش با آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل نیز اظهار داشت: اینکه چطور آتش بس در منطقه را ادامه دهیم تنها از طریق سازمان ملل امکان پذیر است.
حذف حسابهای تلگرام و واتساپ
معاون راهبردی رئیس جمهور
محمد جواد ظریف، معاون راهبردی رئیسجمهور، با انتشار یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: بر پایه دستور جناب دکتر پزشکیان گرامی و بدون دلواپسی و نگرانی از هیاهوها تمام توان و زمان خود و همکارانم در معاونت راهبردی ریاست جمهوری را وقف بررسی و پیشنهاد کلان راهبردهای بایسته برای پیشرفت و آبادانی کشور و رفاه و آرامش مردم دلاور ایران کردهایم
امیدواریم بتوانیم بدور از جنجالهای زودگذر سیاسی توان گسترده نخبگان ایران بزرگ را برای یاری رساندن به تصمیمگیریهای راهبردی کشور بسیج کنیم.
اینجانب در تمام دوران مسئولیت در سه دهه گذشته خود را موظف به پاسخگویی به مردم میدانستم و میدانم و به همین دلیل از زمان گسترش ارتباطات در فضای مجازی تا کنون برای هیچ یک از حساب هایم در فضای مجازی مدیر و ادمین نداشتم و تمامی پیامها را خودم میخواندم و در حد امکان پیگیری و پاسخ میدادم.
اما در چند ماه گذشته گستره شمار و تکرار پیامها و حتی بازفرستها به حساب هایم در فضای مجازی به اندازهای رسید که تنها نگاهی گذرا و پاسخ به شمار کوچکی از آنها ساعتها از وقت استراحت و پژوهش این خدمتگزار کوچک را در سحرگاهان میگرفت افزون بر این ناتوانی از پاسخ به بقیه آزردگی شمار فراوانی از دوستان را به همراه داشت.
از این رو ناچار شدم حسابهای خود را در تلگرام و واتس آپ خاموش کنم از اینکه از این پس نمیتوانم در فضای مجازی به صورت مستقیم و برخط در خدمت شما باشم شرمندهام و صمیمانه پوزش میخواهم تقاضا دارم از این پس پیشنهادها و یا نقدهای خود را به نشانی ایمیل رسمی اینجانب که توسط همکارانم برای اولین بار و از روی ناچاری بررسی و پیگیری شده و خلاصه آن به اینجانب گزارش خواهد شد ارسال فرمایید. JZarif@iripo.ir بار دیگر از درک، ژرف بزرگواری و نگاه خطاپوش شما سپاسگزارم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
وزیر خارجه: برای حمایت از دولت، مردم و ارتش سوریه آمادهایم
عباس عراقچی وزیر خارجه کشورمان که به عراق سفر کرده در دیدار با رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور بر حمایت کامل ایران از دولت ، ملت و ارتش سوریه تاکید کرد .
وزیر خارجۀ ایران در بغداد پس از دیدار با رئیس جمهور عراق گفت: در دیدار با مقامات عراقی توافق کردیم که رایزنیهای بیشتری در مورد موضوع سوریه داشته باشیم. هدف ما تقویت رایزنی و هماهنگی برای حمایت از دولت و مردم سوریه و انجام هماهنگی بیشتر در مواضع سیاسی است.
ایران آمادگی کامل برای حمایت از دولت، مردم و ارتش سوریه در حدی که لازم باشد، را دارد.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه رایزنیها با مقامهای دولت عراق در مورد تحولات منطقه، با محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق ملاقات و گفتگو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با اشاره به اهتمام جمهوری اسلامی ایران به استمرار رایزنیها بین دو کشور در شرایط حساس کنونی تاکید کرد دولت و مردم عراق خاطرات بسیار تلخی از گسترش پدیده شوم تروریسم دارند و شاهد مجاهدتها و فداکاریهای زیادی از سوی دولت و مردم و مرجعیت عراق برای فائق آمدن بر آن شرایط دشوار و شکست تروریسم بودیم.
عراقچی افزود: عدم اهتمام کشورهای منطقه به مبارزه و ریشهکنی تروریسم در سوریه، موجب تبدیل شدن این کشور به پایگاه و مامنی برای گروههای تروریستی و گسترش تروریسم در سراسر منطقه خواهد شد و از این رو حمایت و پشتیبانی همه کشورهای منطقه از دولتهای سوریه و عراق برای مبارزه و ناکام گذاشتن تروریستها ضروری و حیاتی است.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین با اشاره به آخرین روند پیگیریها برای توسعه روابط بین دو کشور، بر عزم و اراده جدی رئیس جمهور کشورمان برای اجرایی شدن توافقات فیمابین تاکید کرد.
آقای محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلامهای خود به مقام معظم رهبری و رئیس جمهور کشورمان و تشکر از سفر و حضور وزیر امور خارجه کشورمان در عراق، از حمایت های دولت و مردم ایران از ثبات و امنیت کشورهای منطقه بویژه عراق قدردانی کرد و اظهار داشت که ما هیچ گاه حمایتها و همکاریهای جمهوری اسلامی ایران در روند مبارزه و شکست تروریسم در عراق را فراموش نمیکنیم.
نخست وزیر عراق استمرار رایزنیها با برادران ایرانی بویژه در شرایط کنونی که منطقه دستخوش تحولات مختلف و بسیار حساسی بویژه در سوریه شده حائز اهمیت دانست و بر ضرورت رایزنی و همفکری دو کشور تاکید کرد و با اشاره به اهمیت امنیت و ثبات سوریه برای عراق و همه منطقه، آمادگی عراق برای حمایت و کمک به دولت و مردم سوریه برای فائق آمدن بر شرایط کنونی و مبارزه با تروریسم تاکید کرد.
نخست وزیر عراق همچنین بر اهتمام جدی عراق برای ارتقای روابط دوجانبه بین تهران و بغداد در همه زمینهها به خصوص تقویت همکاری در زمینه ترانزیتی و حمل و نقل تاکید کرد
دیدار و گفتگوی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق در بغداد
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای رایزنی با مقامهای رسمی عراق و شرکت در نشست سهجانبه وزرای امور خارجه جمهوری ایران، عراق و سوریه در راس هیاتی به بغداد سفر کرده است، با فواد حسین وزیر خارجه این کشور دیدار و گفتگو کرد.
وزیر امور خارجه در این دیدار با اشاره به رایزنیهای مستمر با عراق در مورد مسائل دوجانبه و منطقهای، سفر خود به بغداد را با هدف تبادل نظر در مورد تحولات سوریه متعاقب هجوم گروههای تروریستی مورد حمایت طرفهای خارجی به شهرهای سوریه دانست و بر اهمیت هماهنگی و رایزنی با کشورهای منطقه برای جلوگیری از گسترش ناامنی تاکید کرد.
وزیر امور خارجه تصریح کرد تداوم ناامنی و بیثباتی در سوریه تهدیدی برای امنیت همه کشورهای منطقه است چرا که گروههای تروریستی- تکفیری با حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا برنامه درازمدتی برای ایجاد هرج و مرج و خشونت در منطقه طراحی کردهاند.
عراقچی افزود: برای دولت و مردم عراق با توجه به تجربه تلخ و البته گرانسنگی که در جریان مبارزه موثر با تروریسم داعشی کسب کردند، تهدید تروریسم بسیار بیشتر از دیگران قابل درک است و طبیعی است که ایران و دیگر کشورهای منطقه تمایل به افزایش هماهنگی و رایزنی با این کشور و فیمابین خود برای مواجهه با چالش جدید داشته باشند
فواد حسین وزیر خارجه عراق نیز در این دیدار با تاکید بر موضع اصولی این کشور در حمایت از تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی سوریه و مقابله این کشور با تروریسم، خطر تروریسم را برای دولت و مردم عراق ملموس دانست و گفت که عراق تحرکات گسترده دیپلماتیک در سطح منطقهای و بینالمللی جهت جلب حمایت برای مقابله با تروریسم تکفیری آغاز کرده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 4
اخبار
سخنگوی وزارت خارجه:
نگرانی های مکرون مبنای منطقی ندارد
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: ابراز نگرانی رئیس جمهور فرانسه نسبت به توانمندی موشکی ایران یا فعالیتهای هستهای صلحآمیز ایران هیچ مبنای منطقی ندارد.
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد ادعاهای مطرحشده توسط رئیس جمهور فرانسه در مصاحبه با یکی از روزنامههای منطقهای گفت: ابراز نگرانی رئیس جمهور فرانسه نسبت به توانمندی موشکی ایران یا فعالیتهای هستهای صلحآمیز ایران هیچ مبنای منطقی ندارد.
بقائی تصریح کرد که توانمندی موشکی ایران در چارچوب سیاست دفاعی جمهوری اسلامی ایران و در راستای اعمال حق ذاتی دفاع مشروع در برابر هرگونه تجاوز طراحی شده و برای حفاظت از امنیت ملی ایران و حفظ صلح و ثبات منطفهای ضروری است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین تکرار نگرانیهای بیمبنا و بیاساس در مورد برنامه هستهای صلحآمیز ایران- آن هم از سوی کشوری که خود دارنده حجم عظیمی از›سلاحهای کشتار جمعی است- را مزورانه و غیرقابل قبول دانست و با اشاره به رویکرد مبتنی بر حسن نیت ایران طی دو دهه گذشته برای رفع نگرانیهای ادعایی راجع به فعالیتهای هستهای صلحآمیز کشورمان، عملکرد مخرب طرفهای اروپایی در این زمینه را یادآور شد و تاکید کرد که فرانسه به عنوان یکی از سه کشور اروپایی عضو برجام باید پاسخگوی خلف وعدههای خود و نیز رفتار ناموجه و تقابلی علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشد.
بقائی با اشاره به خودداری فرانسه از هرگونه اقدام جدی برای مقابله با اشغالگری و آپارتاید رژیم صهیونیستی و توقف نسلکشی فلسطینیان، مسئولیت بینالمللی این کشور را خاطرنشان کرد و تاکید نمود که فرافکنیهای رئیس جمهور فرانسه نمیتواند این واقعیت در منطقه غرب آسیا را تغییر دهد که عامل اصلی ناامنی و بیثباتی در این منطقه ادامه اشغالگری و برنامه ‹امحای استعماری› فلسطینیان است که طی هشت دهه گذشته با حمایت همهجانبه آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی در جریان بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان به مقامات فرانسه توصیه کرد با اتخاذ رویکردی مستقل و سازنده از جایگاه مهم این کشور در جهت تقویت صلح و ثبات در جهان گام بردارند و از موضعگیریهای جانبدارانه و مغایر با حقوق بینالملل که صرفا تاییدکننده اشغالگری، نسلکشی، بیکیفرمانی و نژادپرستی است پرهیز کنند.
صدیقی: زیربار تسلیم مقابل آمریکا نمیرویم
خطیب جمعهی تهران دربارهی مذاکره با آمریکا گفت: آنها برجام را پاره کرده و از دایرهی تعهد کنار رفتند؛ چندین بار باید از یک سوراخ گَزیده شویم؟ آمریکاییها راهزن و یاغی هستند، منطقشان زور است و از ملتهای ضعیف باج میخواهند.
آیتالله کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در خطبههای نماز عبادی-سیاسی این هفتهی پایتخت که در مصلی امام خمینی(ره) اقامه شد، طی سخنانی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه(س) با اشاره به مسئلهی امامت، بیان کرد: امامت نور زندگیِ امت اسلامی و رشتهی اتصال به خداوند است؛ امام پدر، حامی و راهنماست و مصالح را از جانب خدا در اختیار امت قرار میدهد. نفیِ امامت، خیانت به بشریت و به سعادت دنیوی و اخروی است.
وی با اشاره به 16 آذر روز دانشجو، گفت: دانشجویان روحیهی بصیرت، دشمنشناسی و موتور محرک بودن برای جامعه را در خود تقویت و حفظ کنند. شورایعالی انقلاب فرهنگی باید پیشبرندهی علم در کشور باشد و دانشجویان نیز در کنار علم، ایمان را فرا بگیرند. دانشجو باید آگاهی علمی و سیاسی خود را بهروز کرده و دوست و دشمن را بشناسد. دانشجویان با هرچه ما را به بیگانگان وابسته میکند مثل بیحیایی و بیحجابی، تبدیل دانشگاه به باشگاه سیاسی و غیره مبارزه کنند. البته که اهالی دانشگاه فهیماند و با درایت رفتار میکنند.
خطیب جمعهی تهران درخصوص تحولات سوریه، اظهار داشت: این مسئله امروز یکی از حساسترین وقایع تاریخ منطقه است؛ سوریه از نظر وجود تکفیریهای دستسازِ آمریکا، انگلیس و اسرائیل خلاص شده بود و شهید سردار سلیمانی و همراهان او در مصاف با تکفیریها خوش درخشیده و برای ما الگو شدند. این عزیزان اشرار را از منطقه پاک کرده و امنیت منطقه و جهانی را در برکناری این تکفیریهای خونخوارِ تحت فرماندهی آمریکا و اسرائیل رقم زده بودند.
صدیقی اضافه کرد: وزیر خارجهی ما اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران کنار سوریه و جبهه مقاومت ایستاده است. باید با خدای متعال در اینباره ارتباط معنوی داشته و آمادگی خود را برای خاموشیِ این آتش با خود داشته باشیم.
وی درخصوص مذاکره با آمریکا، خاطر نشان کرد: در اینزمینه باید گفت که آمریکا در تمام تعهدات خود در طول تاریخ با ما عهدشکن بوده و برای مذاکرهی با ایران صلاحیت خود را از دست داده است. آمریکا مذاکره نمیکند و بلکه باج میگیرد؛ در مسئلهی آزادکردن گروگانها در ابتدای انقلاب در لبنان بر تعهداتشان عمل نکردند. آنها برجام را پاره کرده و از دایرهی تعهد کنار رفتند؛ چندین بار باید از یک سوراخ گَزیده شویم؟ آمریکاییها راهزن و یاغی هستند، منطقشان زور است و از ملتهای ضعیف باج میخواهند.
امام جمعهی موقت تهران گفت: ما در اینزمینه تجارب تلخی داریم و هیچوقت در مذاکره با آمریکا عزت کسب نکردیم. امروز مسئلهی هستهای است و اگر کوتاه بیاییم، مسئلهی موشکی، قانون اساسی، شورای نگهبان، حقوق بشر و غیره را بهانه میکنند. ایران تا به امروز در دوران طلایی انقلاب اسلامی با نثار خون شهدا هیچوقت زیربار ننگ تسلیم در برابر آمریکا نرفته و نخواهد رفت.
تاریخسازی ماهوارهبر سیمرغ؛ از ماهواره طلوع تا فخر۱
ماهوارهبر سیمرغ، یکی از نمادهای پیشرفت فناوری فضایی ایران، از نخستین پرتاب خود با ماهواره طلوع تا مأموریتهای اخیرش با فخر۱، مسیری پر افتخار را طی کرده و با ثبت رکوردهای جدید، جایگاه کشور را در صنعت فضایی تثبیت کرده است.
دیروز بلوک انتقال مداری سامان1 بههمراه دو محموله جانبی دیگر، یک کیوبست و یک محموله تحقیقاتی توسط ماهوارهبر سیمرغ از پایگاه پرتاب امام خمینی(ره) پرتاب و با موفقیت در مدار بیضوی با ارتفاع اوج 410 کیلومتر و حضیض 300 کیلومتر تزریق شد.
ماهوارهبر سیمرغ، ماهوارهبر با سوخت مایع دومرحلهای است که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طراحی و ساخته شده است و در هشتمین پرتاب خود توانست با تزریق موفق چندگانه بلوک انتقال مداری سامان1 و دو محموله تحقیقاتی دیگر با مجموع وزن حدود 300 کیلوگرم، رکورد جدیدی در وزن محمولههای قابل پرتاب کشور رقم بزند.
بلوک انتقال مداری سامان1 یک گام عملیاتی برای انتقال ماهواره به مدارهای ارتفاع بالا خواهد بود. اطلاعات تکمیلی در خصوص عملکرد بلوک انتقال مداری بهتدریج و پس از تأیید عملکرد اطلاعرسانی میشود.
سیمرغ، نامی که 14 بهمن 1388 در تاریخ فضایی ایران متولد شد، در آن زمان تنها یک موتور چهار قسمتی بود و با بیش از 6 هزار قطعه کوچک و بزرگ ساخته شده بود و گرچه سرعت اولیه آن صفر بود، اما گازهای خروجی از این موتور با سرعتی بالغ بر 1600 تا 1700 متر بر ثانیه حرکت میکردند. متخصصان و دانشمندان ایرانی هشت سال زمان صرف کردند تا سیمرغ را به مرحله پرتاب برسانند.
سرانجام در صبح پنجم مرداد 1396، سیمرغ برای نخستین بار پرواز میان ابرها را تجربه کرد. همراه این پرتاب، ماهواره طلوع، یک ماهواره ششضلعی 100 کیلویی برای تصویربرداری و کنترل وضعیت مکانیزمها به مدار زمین فرستاده شد.
زمستان سال 1397، سیمرغ 26 متری بار دیگر به آسمان رفت. در این مأموریت، قرار بود ماهواره پیام در کمتر از 490 ثانیه به مدار 500 کیلومتری زمین برسد. این پرتاب گامی بزرگ در مسیر دستیابی به ماهوارهبرهای کاملاً بومی با قابلیت تزریق ماهواره در مدارهای موردنیاز برای ماهوارههای سنجش از دور به شمار میرفت.
20 بهمن 1398، سیمرغ مسافری دیگر به نام ماهواره ظفر را که برای سنجش از دور طراحی شده بود، به فضا برد. هدف این مأموریت رساندن ماهواره به مدار 530 کیلومتری زمین بود. برای این پرتاب، تغییراتی در موتورها و سیستم کنترل سیمرغ انجام شده بود.
سال 1400، سیمرغ رکورد جدیدی را به ثبت رساند. در این مأموریت، سرعت این ماهوارهبر به 7350 متر بر ثانیه رسید و برای نخستین بار، عملکرد 500 ثانیهای موتور مرحله دوم آن در شرایط خلأ و فضا مورد آزمایش قرار گرفت.
در هشتم بهمن 1402، سیمرغ مسافران بیشتری را به همراه داشت. سه ماهواره مهدا، کیهان و هاتف، همراهان این ماهوارهبر بودند و به مدار 1300 کیلومتری زمین منتقل شدند.
اکنون، سیمرغی که 15 سال پیش تنها یک موتور ساده بود، به یکی از پیشرفتهترین ماهوارهبرهای ایرانی تبدیل شده است. پرواز به فضا برای این ماهوارهبر به یک دستاورد معمولی بدل شده و سیمرغ اکنون به دنبال ثبت رکوردهای جدید است.
سرانجام، در 16 آذر 1403، سیمرغ بار دیگر موفق به ثبت رکوردی تاریخی شد. این بار، سنگینترین محموله تحقیقاتی ایران به وزن 300 کیلوگرم را به فضا برد و برگ زرین دیگری را در تاریخ صنعت فضاییک شور رقم زد.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
ارز بریکس به دنبال کاهش قدرت دلار در بازارهای جهانی است
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: امروز بسیاری از کشورها از جمله کشورهای عضو اتحادیه بریکس به این نتیجه رسیده اند که آمریکا با استفاده از قدرت دلار به نوعی همواره برنده بازی های اقتصادی در سطح بین الملل است و به نوعی از سایر کشورها باج می گیرد، بنابراین تا وقتی که دلار استیلا داشته باشد آمریکا برنده میدان اقتصادی است.
احمد صالحی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با اخبار صنعت در خصوص چرایی نگرانی رئیس جمهور منتخب آمریکا از روی کار آمدن و معرفی ارزی به نام ارز بریکس گفت: به نظر می رسد آنچه آقای ترامپ در خصوص تحمیل تعرفه های صد درصدی بر روی کالاهای وارداتی چین در ازای رو نمایی از ارز بریکس عنوان کرده آن روی جنگ قدرت بین چین و آمریکا که همان جنگ اقتصادی در ابعاد بین الملل است را نشان داد.
وی در این باره خاطر نشان کرد: جمهوری خواهان در آمریکا نسبت به دموکرات ها به اصول نظام سرمایهداری وفادارتر هستند به این معنا که نظام سرمایهداری خواهان عدم بنگاه داری دولت حتی در خدمات عمومی مثل بیمه و آموزش است به این خاطر به این موارد ورود نمی کنند و همه را به بازار آزاد می سپارند به همین دلیل است که وقتی از سمت و سوی جمهوری خواهان کسی رئیس جمهور می شود مالیات را کم می کند چرا که آنها معتقد به ارائه خدمات عمومی قابل توجهی به مردم نیستند.
احمد صالحی در این باره یادآور شد: اصولا جمهوری خواهان آمریکا به مردم می گویند خودشان بیمه و آموزش را باید از شرکت ها و موسسات خصوصی خریداری کنند؛ آنها معتقدند دولت بنگاه دار خوبی نیست و اتفاقا نمی تواند خدمات دهنده خوبی نیز باشد بنابراین این حزب به اصول سرمایه داری بیشتر از دموکراتها پایبند است اما در مواجهه با چین و جنگ قدرت در عرصه بین المللی آن هم در موضع اقتصادی به شکل دیگری تغییر موضع می دهد.
وی یادآور شد: وقتی یک رئیس جمهوری مثل ترامپ که اقتصادی می اندیشد و تاجر است اصول سرمایه گذاری را زیر پا می گذارد به این معناست که معرفی و حتی نام بردن از ارزی به عنوان ارز بریکس برای آمریکا در حد یک شوخی نیست، به این خاطر ترامپ با آمریکا جنگ تعرفهای به راه انداخته است، اما از آن سو چنینی ها نیز برای رو در رویی با آمریکا و مطرح کردن ارز بریکس مصمم تر از قبل شده اند.
احمد صالحی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و ارزی تاکید نمود: امروز بسیاری از کشورها از جمله کشورهای عضو اتحادیه بریکس به این نتیجه رسیده اند که آمریکا با استفاده از قدرت دلار به نوعی همواره برنده بازی های اقتصادی در سطح بین الملل است و به نوعی از سایر کشورها باج می گیرد، بنابراین تا وقتی که دلار استیلا داشته باشد آمریکا برنده میدان اقتصادی است.
وی در این باره خاطر نشان کرد: امروز بسیاری از کشورهای دنیا به این نتیجه رسیده اند که آمریکایی ها به غیر از منافع خود به هیچ چیز دیگری متعهد و پایبند نیستند بنابراین انها امروز براین باورند که باید از زمین اقتصادی طراحی شده توسط آمریکا دور شوند و در زمین بازی آمریکا بازی نکنند.
کارشناس ارزی و اقتصادی تصریح نمود: از سوی دیگر آمریکایی ها که نگران از بین رفتن تسلط دلار بر معاملات و معادلات تجاری و اقتصادی بین المللی هستند تلاش می کنند مانع پیروزی اعضای بریکس از جمله چین شوند اما چینی ها مصممتر تر از قبل شده اند و زمینه های کاهش تسلط دلار چونان غرق شدن تایتانیک که به تدریج غرق شد فراهم شده است.
وی در این باره مثالی زد و بیان داشت: این حرکت یعنی کاهش استیلای دلار توسط بسیاری از کشورها آغاز شده و توافقی بر سر آن ایجاد شده است بنابراین مثل کشتی تایتانیک که برخلاف یک قایق کوچک که چند دقیقه ای غرق می شود، دو ساعت زمان می برد تا غرق شود این مثال بهترین تشبیه برای غرق شدن تدریجی دلار است چرا که کشورهای مختلف چنین عزمی دارند که در برابر تحریم ها یا تهدیدات دلاری آمریکا بایستند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.