شماره: 2498 / ۱۴۰۳ بيست و چهارم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
سخنگوی دولت: هر ۱ درجه کاهش دما معادل ۲۵ میلیون مترمکعب صرفهجویی گاز است
سخنگوی دولت با دعوت از مردم برای پیوستن به پویش کاهش ۲ درجهای دمای محیط منازل، گفت: هر ۱ درجه کاهش دما، معادل صرفهجویی ۲۵ میلیون مترمکعب گاز است که با کارکرد یک روز یکی از فازهای پارس جنوبی در تولید گاز برابر است.فاطمه مهاجرانی با انتشار پیامی ویدئویی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، اظهار کرد: امسال زمستان سردی پیشرو داریم که کمی زودتر از سالهای گذشته فرارسیده است.
وی ادامه داد: برای اینکه هوای آلوده کمتری تجربه کنیم، مدیریت سوخت داشته باشیم و چرخ صنایع نیز از چرخیدن بازنماند لازم است همه با هم دمای خانههایمان را ۲ درجه کمتر کنیم و به پویش ۲ درجه کمتر بپیوندیم.
سخنگوی دولت یادآور شد: هر ۱ درجه کاهش دما، معادل صرفهجویی ۲۵ میلیون مترمکعب گاز است که با کارکرد یک روز یکی از فازهای پارس جنوبی در تولید گاز برابر است. باهم کمک کنیم تا بتوانیم به راحتی زمستان را گرمتر و بهتر بگذرانیم.
توانیر، خاموشی بدون اطلاع را
گردن سوخت انداخت
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در خصوص علت خاموشیها گفت: عدم تحویل سوخت کافی به نیروگاهها عامل محدودیت در تامین برق شده است.
محسن ذبیحی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی و با سوخت گاز تامین میشود، خاطرنشان ساخت: در حال حاضر کاهش دمای هوا در اکثر نقاط کشور و تداوم سرما موجب افزایش مصرف گاز خانگی شده و عدم تحویل سوخت کافی به نیروگاهها نیز عامل دیگری برای محدودیت در تامین برق مشترکان خانگی شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به کاهش سوخت تحویلی و به منظور حفظ پایداری شبکه سراسری ملزم به اعمال محدودیت در بخشهای اداری، خانگی و صنعت شده ایم.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر افزود: در صورت تامین سوخت کافی برای نیروگاهها آماده تولید و تامین برق پایدار برای همه مشترکان هستیم و برنامه محدودیتها لغو خواهد شد.
ذبیحی همچنین گفت: اطلاع رسانی اعمال محدودیت مشترکین خانگی از طریق شناسه قبض در نرم افزار برق من و یا سایت شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور برای مشترکان قابل دسترسی و مشاهده خواهد بود
وی در پایان از همه هموطنان درخواست کرد در مصرف گاز و برق حداکثر صرفهجویی را بهعمل آورند و با تنظیم دمای محیط در ۱۸ درجه و خاموش کردن لامپهای اضافی و وسایل برقی پرمصرف به ویژه در ساعات اوج مصرف «۱۱ تا ۱۳» و «۱۷ تا ۱۹ »امکان تامین برق را برای همه هموطنان فراهم کنند.
توانیر: برق باغویلاهای پرمصرف قطع میشود
شرکت توانیر با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: تامین برق باغ ویلاها و سکونت گاههای غیردائم در اولویت شرکتهای توزیع نیست.شرکت توانیر اطلاعیه شماره ۶ خود را در خصوص مدیریت انرژی در دوره سرد سال صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است: به اطلاع مشترکان باغ ویلاها و سکونتگاههای غیردائم و استخرهای اختصاصی میرساند به منظور جبران ناترازی سوخت نیروگاهها و حفظ پایداری شبکه برق، تأمین برق تمامی این اماکن در اولویت شرکتهای توزیع برق نبوده و در صورت افزایش مصرف متعارف و عدم رعایت کاهش مصرف، این اماکن با قطعی برق مواجه خواهند شد.
مهار نشت خط لوله نفت در گچساران
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران گفت: عملیات رفع نشتی از خط لوله ۲۶ اینچ انتقال نفت گچساران به گوره با تلاش کارکنان این شرکت در کمترین زمان ممکن پایان یافت.علیاکبر حافظینیا اظهار کرد: عملیات سخت و حساس رفع نشتی از خط لوله ۲۶ اینچ انتقال نفت با بهرهگیری از توانمندی و ظرفیت انسانی و تجهیزات این شرکت با تلاش متخصصان انجام شد.
وی تصریح کرد: پس از اطلاع از سوراخ شدن خط لوله و نشت نفت، با برنامهریزی دقیق و هماهنگیهای لازم و بهدلیل حساسیت موضوع و جلوگیری از آلودگی زیست محیطی و انتشار نفت و گاز به محیط، نیروهای عملیاتی شرکت نفت و گاز گچساران در کوتاهترین زمان ممکن با رعایت مقررات ایمنی نشتی از خط لوله را کنترل و مهار کردند.مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران گفت: عملیات کنترل، مهار و رفع نشت نفت از این خط لوله با درایت همکاران و با تلاش واحدهای مختلف عملیاتی از جمله خدمات عملیات، خط لوله، بهرهبرداری و با پشتیبانی و همراهی ایمنی، فنی، ترابری، حراست و خدمات، بدون هیچ حادثهای با نصب گیره با موفقیت انجام شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
وزیر نیرو: حجم مبادلات تجاری ایران و قطر به یک میلیارد دلار افزایش مییابد
وزیر نیرو گفت: در حال حاضر مبادلات تجاری بین ایران و قطر در حوزههای مختلف خدمات فنی، مهندسی و کالا و تجهیزات حدود ۲۰۰ میلیون دلار بوده که قصد داریم در آینده نزدیک این عدد را به یک میلیارد دلار در سال افزایش دهیم.
عباس علیآبادی در آیین اختتامیه دهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و دولت قطر که با حضور شیخ فیصل بن ثانی بن فیصل آل ثانی وزیر تجارت و صنعت دولت قطر برگزار شد، گفت: اطمینان دارم این اجلاس موجب تقویت و تحکیم هرچه بیشتر روابط در حوزههای اقتصادی، تجاری، انرژی، حمل و نقل و سایر زمینههای مورد علاقه بین دو کشور را فراهم میآورد.
رئیس کمیسیون مشترک ایران و قطر ضمن ابراز امیدواری نسبت به پیشرفت و همکاری در همه حوزههای روابط دو کشور ایران و قطر افزود: امروز روابط اقتصادی دو کشور ایران و قطر نیازمند یک نگاه راهبردی است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون حجم مبادلات تجاری بین دو کشور در حوزههای مختلف خدمات فنی، مهندسی و کالا و تجهیزات حدود ۲۰۰ میلیون دلار بوده که قصد داریم در آینده نزدیک این عدد را به یک میلیارد دلار در سال افزایش دهیم.
علیآبادی ضمن اعلام آمادگی ایران برای استقبال از تجار و فعالان اقتصادی قطری به منظور سرمایهگذاری در زمینههای مختلف مورد علاقه دو طرف در ایران، ادامه داد: امید دارم همچون چشمانداز افزایش مبادلات مالی در آیندهای نزدیک شاهد سرمایهگذاری سالانه حداقل یک میلیارد دلاری در ایران و توسط طرفهای قطری باشیم.
وزیر نیرو با تاکید بر اهمیت عملیاتی کردن تعاملات تجاری بین دو طرف، گفت: آنچه امروز بر آن تاکید دارم اجرایی کردن توافق ها و سیاستهای سران دو کشور جهت ورود به فاز همکاری و مشارکت فراگیر در منطقه و درهمه حوزههای اقتصادی اعم از انرژی، حمل و نقل رسانه، مناطق آزاد، گردشگری و میراث تاریخی، فرهنگی و هنری، بهداشت و درمان، گمرک، استاندارد، بانک و مبادلات مالی، کشاورزی، آموزش و ظرفیت سازی، بیمه، محیط زیست، ورزش و صنعت است.
رئیس کمیسیون مشترک ایران و قطر خاطرنشان کرد: طرح مطالعه اتصال شبکه برق ایران و قطر از طریق کابل زیر دریایی به طول ۲۰۰ کیلومتر در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شده و هم اکنون در مراحل نهایی فاز مطالعه است که با بررسی و تایید کارفرما، طرح به مرحله اجرا در خواهد آمد.
علیآبادی افزود: این طرح تحولی در انتقال برق بین دو کشور در دورههای پیک مصرف و امکان ترانزیت برق در زمانهای دیگر به کشورهای ثالث فراهم خواهد آورد و امید است در بخشهای دیگر نیز شاهد توسعه همکاریهای فی ما بین باشیم.
وی به نقش بخش خصوصی در توسعه روابط اقتصادی ایران و قطر اشاره کرد و گفت: ایران آماده است با تسهیل فرایندهای تجاری، ارائه مشوقهای سرمایهگذاری و ایجاد بسترهای حقوقی و اداری مناسب، همکاری بخش خصوصی دو کشور را تسهیل کند.
وزیر نیرو با بیان اینکه ایران بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انرژی در جهان، تجارب گستردهای در مدیریت منابع انرژی و توسعه فناوریهای نوین در بخش برق و آب دارد، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که این توانمندیها میتواند زمینهای برای ایجاد شراکتهای عمیقتر میان ایران و قطر باشد.
وی با تاکید بر اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری، نقشآفرینی بخش خصوصی در توسعه روابط اقتصادی ایران و قطر اهمیت دارد، گفت: ایران آماده است با تسهیل فرایندهای تجاری، ارائه مشوقهای سرمایهگذاری و ایجاد بسترهای حقوقی و اداری مناسب، همکاری بخش خصوصی دو کشور را تسهیل کند.
علیآبادی در راس هیاتی اقتصادی و کارشناسی از عصر چهارشنبه ۲۱ آذرماه به قطر سفر کرده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
وزیر نفت: تدابیری برای مدیریت بهینه شرایط سوخترسانی اتخاذ شد
وزیر نفت با پیوستن به پویش «۲ درجه کمتر» گفت: امروز نشست بزرگی را با وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی و سایر همکاران با هدف اتخاذ تدابیری برای مدیریت بهینه شرایط سوخترسانی برگزار کردیم و در آن راهکارها و تصمیمات خوبی اتخاذ شد که اطلاعرسانی میشود.
محسن پاکنژاد در راستای پیوستن به پویش « ۲ درجه کمتر»، با انتشار ویدیویی اعلام کرد: طبق قاعدهای که در فصول سرد هر سال داریم به دلیل تغییر میزان مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده در مدیریت سوخت و سوخترسانی تغییراتی حاصل میشود.
وی افزود: به دلیل افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، مجبور هستیم محدودیتهایی را به سایر بخشها اعمال کنیم. این محدودیتها کاملا مدیریت شده است تا مردم عزیز بتوانند از گاز و برق استفاده کنند.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: امروز نشست بزرگی را با وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی و سایر همکاران با هدف اتخاذ تدابیری برای مدیریت بهینه شرایط سوخترسانی برگزار کردیم و در آن راهکارها و تصمیماتی خوبی اتخاذ شد که اطلاعرسانی میشود.
پاکنژاد افزود: آنچه که مورد تاکید است، همراهی و همکاری هموطنان برای گذر از روزهای سرد است که این همراهی و همکاری، تحت عنوان پویش ۲ درجه کاهش دمای سامانههای گرمایشی در منازل، ساختمانهای تجاری و فروشگاهها و صنایع غیرعمده انجام خواهد شد. انتظار داریم هموطنان همکاری کنند تا اگر درصدی احتمال قطع انرژی در برخی از نقاط کشور باشد به حداقل برسد. با این همکاری شرایط به سمتی پیش خواهد رفت که بدون دغدغه و چالش نگرانکننده این روزهای سخت را نیز پشت سر بگذاریم.
پایداری شبکه گاز با کاهش ۲ درجه ای دما
کاهش شدید دمای کشور طی روزهای آینده نگرانی هایی را به وجود آورده است، به طوری که حتی رئیس جمهور هم از مردم خواست دمای محیط خود را ۲ درجه کاهش دهند و به پایداری شبکه گاز کمک کنند.
طی روزهای گذشته هواشناسی سرمای شدید و یخبندان را برای اقصی نقاط کشور پیش بینی کرده است؛ به طوری که آن را به شدیدترین یخبندانهای چند سال اخیر تشبیه کردهاند.
پیش بینیها حکایت از آن دارد که با این کاهش دما باید در انتظار یخبندانی با شدت منفی ۸ درجه سانتیگراد در بخش وسیعی از نیمه غربی شمالی کشور باشیم که در همین راستا نیز تقریباً ۸۰ درصد نواحی کشور دمای زیر صفر درجه را تجربه میکنند. این وضعیت یادآور زمستان سال ۱۴۰۱ است که سرمای فراگیر خطه شمالی کشور را با کسری گاز مواجه کرد.
بر اساس گفته مسئولان امسال ناترازی گاز به ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است که با افزایش ۸ درجهای دما احتمال میرود مصرف گاز بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون متر مکعب تنها در بخش خانگی باشد، میزان مصرفی که رکورددار مصرف گاز در سالهای اخیر است.
روز گذشته هم سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه امسال زودتر از سالهای گذشته به استقبال فصل سرد رفتهایم، گفت: بر اساس آمار سال گذشته پاییز و زمستان گرمی را داشتیم و امسال ۹۹ میلیون متر مکعب گاز بیشتری را نسبت به میانگین چهار سال گذشته در اختیار بخش خانگی، تجاری صنایع غیر عمده و حملونقل قرار دادیم.
به گفته وی، میانگین مصرف گاز در سال جاری ۳۷۱ میلیون مترمکعب در نظر گرفته بودیم در صورتی که در آبان ماه به عدد ۴۱۷ میلیون مترمکعب رسید. ضمن آنکه سال گذشته کشور ترکیه در فصل تابستان سه میلیارد مترمکعب گاز از ایران دریافت نکرد که این گاز تحویل نیروگاهها شد و توانستیم تابستان را بدون خاموشی سپری کنیم.
او افزود: علاوه بر این موضوعی که در سال گذشته برای خطوط لوله رخ داد موجب شد تا نیروگاهها از ذخایر خود استفاده کنند و در سال جاری شاهد کمترین حجم ذخیره گاز بودیم.
توکلی با اشاره به پیش بینی هواشناسی در هفته آینده یکشنبه و دوشنبه شاهد کاهش دمای از مردم برای صرفهجویی در مصرف گاز دعوت کرد و گفت: اگر در محیطی که زندگی میکنیم، تنها ۲ درجه سانتیگراد کاهش دما داشته باشیم نزدیک به ۵۰ میلیون مترمکعب به شبکه گاز کشور کمک میکنیم که این مقدار معادل ۲ فاز پارس جنوبی است. اگر هر مشترک همین اندازه صرفهجویی داشته باشد، این موضوع نه تنها منجر به پایداری شبکه میشود بلکه در کاهش آلودگی و جلوگیری از خاموشیها نیز نقش دارد.
همچنین محسن ذبیحی معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی و با سوخت گاز تأمین میشود، گفت: در حال حاضر کاهش دمای هوا در اکثر نقاط کشور و تداوم سرما موجب افزایش مصرف گاز خانگی شده و عدم تحویل سوخت کافی به نیروگاهها نیز عامل دیگری برای محدودیت در تأمین برق مشترکان خانگی شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به کاهش سوخت تحویلی و به منظور حفظ پایداری شبکه سراسری ملزم به اعمال محدودیت در بخشهای اداری، خانگی، صنعت و کشاورزی شدهایم.
به گفته ذبیحی، در صورت تأمین سوخت کافی برای نیروگاهها آماده تولید و تأمین برق پایدار برای همه مشترکان هستیم و برنامه محدودیتها لغو خواهد شد.
مسلم رحمانی مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور نیز در واکنش به این موضوع با اشاره به اینکه امسال یک ماه زودتر سرما آغاز شده است، بیان کرد: وزارتخانههای نفت و نیرو حداکثر تلاش خود را برای تأمین پایدار برق و گاز انجام میدهند، اکنون، تنها راه جبران ناترازی گاز صرفهجویی در همه بخشهای کشور است.
وی با بیان اینکه خط قرمز ترسیم شده برای شرکت ملی گاز، قطع نشدن گاز منازل و واحدهای تجاری است، گفت: پیشبینی میشود که هفته آینده بسیار سرد باشد و مصرف گاز بخشهای خانگی، تجاری و صنایع جز به بیش از ۶۸۰ میلیون مترمکعب در روز برسد؛ یعنی گازرسانی به نیروگاهها که ۱۲۰ میلیون مترمکعب بوده، به مراتب کمتر خواهد شد. نیروگاهها برای تولید برق پایدار، هر روز به ۲۳۰ تا ۲۴۰ میلیون مترمکعب سوخت معادل گاز نیاز دارند.
همچنین با توجه به شرایط فعلی باید اقداماتی برای پایداری شبکه گازرسانی انجام میگرفت که در همین رابطه برق نزدیک به ۵۳ هزار مشترک در باغویلاها قطع شده است. هوشنگ صیدالی مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز در توضیح این موضوع خاطر نشان کرد: بخش زیادی از این مشترکان بدمصرف، در باغویلاها و سکونتگاههای غیردائم خود استخر دارند, از وقتی که گاز این مشترکان را قطع کردیم، اثرگذاری خود را در پایداری شبکه گازرسانی کشور شاهد بودیم. فقط در استان البرز بیش از ۲۰ هزار مشترکی که استخر و باغویلا داشتهاند را شناسایی و گاز نزدیک به ۴ هزار مورد آنها را قطع کردهاند.
بر اساس این گزارش، با توجه به اینکه نه تنها در خطه شمالی بلکه در اقصی نقاط کشور شاهد کاهش محسوس دما خواهیم بود، برای پایداری شبکه برق و گاز علاوه بر راه کارهای قیمتی و غیر قیمتی نیازمند عزمی ملی و همراهی مردم هستیم تا بتوانیم روزهای سرد سال را پشت سر بگذاریم در غیر این صورت نه تنها شاهد قطعیهای برق طولانی مدت خواهیم بود بلکه با توجه به کاهش فشار گاز در برخی از مناطق احتمال قطعی گاز همچون سال ۱۴۰۱ نیز وجود دارد.
افزایش
۴ میلیارد لیتری تحویل سوخت مایع به نیروگاهها
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از افزایش ۴۳ درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاهها نسبت به سال گذشته خبر داد.
کرامت ویسکرمی در خصوص تحویل سوخت مایع به نیروگاهها گفت: امسال نسبت به پارسال، ۴ میلیارد لیتر نفتگاز و نفتکوره بیشتری تحویل نیروگاهها شده است و در مجموع ۴۲ درصد رشد داشتیم.
وی افزود: در ۲۲ روز ابتدایی آذر ۱۴۰۳ بهطور میانگین روزانه ۴۵ میلیون لیتر نفتگاز به نیروگاههای کشور تحویل شده که این عدد نسبت به مدت مشابه سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ بهترتیب ۸ و ۱۴ میلیون لیتر افزایش داشته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تصریح کرد: افزایش تحویل نفتگاز به نیروگاهها به پشتوانه افزایش تولید نفتگاز در پالایشگاههای کشور به حدود ۱۲۴ میلیون لیتر در روز و اضافه شدن نزدیک به ۲۴۰۰ نفتکش به ناوگان حمل فرآوردههای نفتی در دولت چهاردهم حاصل شده است.
ویسکرمی با اشاره به برودت دما در روزهای پیش رو اظهار کرد: از هموطنان عزیز تقاضا داریم در مصرف گاز و برق صرفهجویی کنند تا تأمین انرژی مورد نیاز کشور بهصورت پایدار انجام شود.
افت فشار گاز در برخی استانهای شمالی
مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور با بیان اینکه از شب گذشته افت فشاری را در شمال غرب کشور در انتهای شبکه استان اردبیل مشاهده کردیم، گفت: همچنین در استانهای نیمه شمال شرقی به خصوص در خراسان جنوبی و خراسان رضوی فشار گاز کاهش یافته است.
مسلم رحمانی افزود: هم اکنون نیاز است تا همه استانها به ویژه استانهای نیمه شمالی، شمال مرکز و شمال شرق صرفهجویی بیشتری در مصرف گاز انجام دهند.
وی با بیان اینکه در دو ماه گذشته اطلاعرسانی لازم درباره وضعیت تأمین گاز کشور به بخشهای مختلف داده شده است، گفت: به بخشهایی که مصارف بالاتر از الگو دارند هم هشدار دادهایم؛ مانند باغویلاها و استخرهای روباز و گرماتابشهای محیطی در اماکن تجاری و تفریحی. مقدار هدررفت گاز در بخشهای مختلف از مصرف گاز بسیاری از بخشهای مختلف بیشتر است.
مدیر مرکز راهبری شبکه گاز کشور همچنین با اشاره به تولید و پالایش حداکثری گاز در کشور افزود: رکوردهای بینظیری در حوزه تولید و پالایش گاز کشور در روزهای اخیر به ثبت رسیده و بیش از ۸۵۵ میلیون مترمکعب و در برخی روزها حتی بیش از ۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین (فرآوری شده) به شبکه گازرسانی کشور تزریق شده است.
رحمانی در ادامه با اشاره به اینکه در ۲۰ استان کشور دمای زیر صفر درجه به ثبت رسیده و این مساله سبب افزایش مصرف در بخشهای خانگی، تجاری و صنایع کوچک شده است، گفت: مصرف روزانه گاز در این بخشها به ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۱۲۰ میلیون مترمکعب افزایش نشان میدهد. تقریبا ۷۰ درصد مصرف در این بخش صورت میگیرد که افزایش ۲۵ تا ۲۶ درصدی را نشان میدهد.
مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور همچنین با بیان اینکه با افزایش مصرف در این بخشها و ثابت بودن تولید گاز، گازرسانی به سایر بخشها دچار چالشهایی خواهد شد، افزود: گازی که باید به صنایع عمده و سایر صنایع یعنی شهرکهای صنعتی و نیروگاهها تحویل داده شود، با افزایش مصرف در بخشهای خانگی، تجاری و صنایع جز کوچک، کاهش خواهد یافت.
رحمانی با بیان اینکه نیروگاهها مجموعهای از گاز و سوختهای مایع را بهعنوان سوخت معادل مصرف میکنند، گفت: نیروگاهها میتوانند از سوختهای جایگزین یعنی نفتکوره و نفتِگاز (گازوئیل) استفاده کنند و از ابتدای امسال، سوخترسانی به نیروگاهها نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.
وی ادامه داد: اگر مصرف گاز در بخشهای خانگی، تجاری و صنایع کوچک از ۵۵۰ میلیون مترمکعب بیشتر شود، سهم گاز از سبد سوخترسانی به نیروگاهها کاهش مییابد و آنها مجبور به مصرف سوخت مایع جایگزین میشوند.
مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور با اشاره به اینکه امسال یک ماه زودتر سرما آغاز شده است، خاطرنشان کرد: میانگین دمای هوا نسبت به سال گذشته بین ۴ تا ۶ درجه کاهش یافته است. به ازای هر یک درجه کاهش دمای هوا، حدود ۲۵ میلیون مترمکعب مصرف گاز بخش خانگی افزایش پیدا میکند که معادل تولید گاز یک فاز پارس جنوبی است.
رحمانی با تاکید براینکه وزارتخانههای نفت و نیرو حداکثر تلاش خود را برای تأمین پایدار برق و گاز انجام میدهند، افزود: اکنون تنها راه جبران ناترازی گاز صرفهجویی در همه بخشهای کشور است.
وی با بیان اینکه خط قرمز ترسیم شده برای شرکت ملی گاز، قطع نشدن گاز منازل و واحدهای تجاری است، گفت: پیشبینی میشود که هفته آینده بسیار سرد باشد و مصرف گاز بخشهای خانگی، تجاری و صنایع کوچک به بیش از ۶۸۰ میلیون مترمکعب در روز برسد؛ یعنی گازرسانی به نیروگاهها که ۱۲۰ میلیون مترمکعب بوده، به مراتب کمتر خواهد شد. نیروگاهها برای تولید برق پایدار، هر روز به ۲۳۰ تا ۲۴۰ میلیون مترمکعب سوخت معادل گاز نیاز دارند.
مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور با تأکید بر اینکه صرفهجویی فقط مختص به بخش خانگی نیست و بخشهایی مانند کشاورزی نیز میتوانند در گلخانهها با اقدامات ساده مانند تنظیم مشعل و از بین بردن پارگی پوشش گلخانه، بین ۲۰ تا ۲۵ درصد مصرف خود را کاهش دهند، گفت: در شهرکهای صنعتی و برخی صنایع کوچک هم بازدیدها نشاندهنده مصارف غیرمتعارف است. باید سریعتر اقدامهای لازم را انجام دهند تا شاهد قطعی گاز نباشیم.
مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران پنجشنبه شب از مردم خواست تا ۲ درجه دمای محیط زندگی را برای تامین گاز کاهش دهند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.