شماره: 2501 / ۱۴۰۳ بيست و هفتم آذر
تعداد بازدید : 0
اخبار
احتمال ورود کشتی کروز روسی به ایران تا پایان سال
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: پیش بینی می شود حداکثر تا سه ماه آینده کشتی کروز روسی وارد کشور ایران شود. علی اکبر مرزبان در نشست خبری در هشتمین نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته اظهار کرد: ۲۸آبان ماه اتحادیه اروپا به همراه انگلیس، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و چند شرکت کشتی روسی و شخص مدیرعامل کشتیرانی را تحریم کردند. علاوه براین چند شرکت هواپیمایی هم بود.وی افزود: البته کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران عملاً تردد قابل توجهی به بنادر اروپایی ندارد و غیر از سه بندر تردد دیگری انجام نمی شد. معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی عنوان کرد: همان زمان نیز بیانیه اعتراض آمیزی در این خصوص تهیه و ابلاغ کردیم.
وی در ادامه گفت: کشورهای اروپایی از هر بهانه ای استفاده کردند برای اینکه بتوانند صنعت حمل و نقل کشور ما را چه هوایی چه دریایی تحت فشار قرار دهند و تحریم کنند. این فشارها نمی تواند دولت ایران و نظام جمهوری اسلامی را از مسیر خود باز دارد. یعنی در حالی که می گویند باب گفت و گو باز شود اما تحریم اعمال می کند.
معاون امور دریایی سازمان بنادر با اشاره به اینکه این تحریم ها تاثیر زیادی بر صنعت کشتیرانی ما نخواهد داشت، اظهار کرد: بیش از ۹۷ درصد تجارت دریایی ما با کشورهای غیراروپایی است.
مرزبان در پاسخ به اینکه کشتی کروز چه زمانی به ایران می رسد، گفت: از طرف دولت روسیه تقاضا کردند که خط گردشگری دریایی را بین چندین کشور راه اندازی کنیم. یعنی کشتی از بندر استاراخان حرکت کند پس از عبور از قزاقستان ، ترکمنستان، باکو سپس انزلی برود. ایران هم استقبال کرد و در حال انجام اقدامات لازم برای آن هستیم که امیدواریم خط گردشگری به زودی راه اندازی شود.وی در پایان گفت: پیش بینی می شود تا حداکثر سه ماه آینده این مسیر راه اندازی و کشتی کروز وارد ایران شود. بندر انزلی آمادگی لازم برای پذیرش را دارد و از طرف ایران هیچگونه محدودیت عملیات دریایی برای پذیرش این کشتی ها نیست.
کمک به تامین برق صنایع با صرفه جویی در بخش خانگی
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی گفت: براساس آمارهای رسمی یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در شهرکهای صنعتی مشغول به کار هستند و قطع برق یا گاز میتواند اقتصاد تولید، تولیدکننده و خانوادهها را تحت تاثیر قرار دهد.
رضا انصاری در پیامی تصویری از مردم خواست با پیوستن به پویش «دو درجه کمتر» در تامین برق نواحی صنعتی و کمک به اشتغال بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر سهیم باشند.
وی با بیان اینکه شهرکهای صنعتی مصداق بارز اقتصاد مردمی در کشور هستند، ادامه داد: امسال در شرایطی قرار گرفتهایم که میزان اعمال محدودیت انرژی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور افزایش یافته است.
انصاری افزود: از همه هموطنان تقاضا دارم برای عبور از این شرایط و تحمیل نشدن کمترین فشار به بدنه نیروی کار و تولیدکنندگان کشور به پویش کاهش دو درجهای دمای محیط زندگی و محل کار بپیوندند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
توصیههایی برای
خرید شیرینی با کیفیت و قیمت مناسب شب یلدا
رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادی با تاکید بر خریداری شیرینی از واحدهای قنادی دارای پروانه کسب اظهار کرد: شیرینیها در رنج قیمت و کیفیتی قرار دارند که تمام اقشار جامعه میتوانند به آن دسترسی داشته باشند. علی بهره مند در گزارشی، درباره کالا و محصولات اساسی شب یلدا اظهار کرد: با توجه به نزدیک شدن به شب یلدا و مناسبتهای پیش رو بر اساس آداب و سنتهای ایرانی، قنادها انتظار رونق بازار در این ایام و مناسبتها را داریم. همکاران ما در این شرایط آمادگی کامل را دارند که بتوانند در این مناسبتها شیرینی مورد نیاز این مناسبتها را فراهم کنند و شادی را به سفرههای مردم عزیز با شیرینیهای متنوع ارائه دهند.وی افزود: در این بحث، اتحادیه با توجه به اینکه از لحاظ نظارتی بر واحدهای صنفی خود نظارت دارد، ما حدود ۲۰ نفر بازرس در سطح شهر تهران داریم که از واحدهای قنادی بهصورت روتین بازرسی میکنند و از لحاظ کیفیت و کمیت و هم چنین از نظر قیمت به واحدهای صنفی قنادی نظارت کامل دارند. با توجه به اینکه ما به عنوان اتحادیه برای شیرینی قیمت دستوری نداریم، قیمتها بر اساس عرضه و تقاضا و متریالی که در محصولات شیرینی استفاده میشود توسط آنالیزی از هزینهها و سود متعارفی که واحدهای قنادی دارند تعیین میشوند.به گفته بهرهمند، در این بخش نیز اتحادیه نسبت به قیمتهای مشخص شده توسط واحدهای قنادی نظارت میکنند که قیمتهای نامتعارفی تعیین نشود. با توجه به اینکه اتحادیه، واحدهای صنفی خود را رتبهبندی و ممیزی کرده است و رتبه ممتاز و... دارد، این امکان برای طبقات به وجود آمده که برخی واحدها نسبت به درجه و رتبهبندیشان قیمت پایینتر و برخی دیگر نیز به دلیل متریال ممتازی دارند، از قیمت بالاتری نیز برخوردارند اما نکته قابل توجه این است که این شیرینیها در دسترس تمام اقشار جامعه هستند.
تمامی گمرکات مرزی
در کشور فعال هستند
تمامی گمرکات مرزی در کشور فعال هستند و در گمرکات استانهای تعطیل هم که در استانهای غیر مرزی قرار دارند برای تداوم خدمترسانی کشیک برقرار است. گمرک ایران در اطلاعیهای اعلام کرد: تمامی گمرکات مرزی در کشور فعال هستند و در گمرکات استانهای تعطیل هم که در استانهای غیر مرزی قرار دارند برای تداوم خدمترسانی کشیک برقرار است. فعالیت گمرکات مرزی و برقراری کشیکها در گمرکات کشور با هدف تداوم فعالیتها در حوزه تجارت خارجی به ویژه در بخش صادرات، تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی، ماشینآلات خط تولید و ترخیص کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در روزهای تعطیل انجام گرفته است.در این اطلاعیه آمده است: لازم است همکاران در گمرکات اجرایی در جهت عدم توقف تشریفات امور گمرکی کالاهای صادراتی، ترانزیتی و وارداتی بهخصوص کالاهای اساسی، مواد اولیه و ماشینآلات خط تولید واحدهای تولیدی، دارو و مواد اولیه دارویی ضمن تداوم خدماترسانی در گمرکات مرزی و برقراری کشیک، به ارائه خدمات به مراجعین اقدام نمایند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
واگذاری زمینهای «تات» به شرکتهای دانشبنیان تولیدمحور
وزیر جهاد درباره واگذاری زمینهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) به شرکتهای دانشبنیان تولیدمحور گفت: کارهای مقدماتی در حال انجام است و به زودی اقدام خواهد شد.
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی از بیستوپنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فن بازار که در نمایشگاه بینالمللی تهران دایر است، بازدید کرد.
وی در این بازدید با حضور در غرفه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج (تات) و همچنین موسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی از نزدیک با جدیدترین دستاوردهای پژوهشی مطالعات و انتشارات در این دو نهاد آشنا شد و با پژوهشگران و محققان درباره طرح و برنامههای آتی برای کشاورزی و دامداری گفتگو کرد.
وزیر جهاد کشاورزی درباره چابکسازی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد: فرآیند کار آغاز شده است، واحدهای ذیربط روی آن مطالعه میکنند تا چابکسازی طبق ساختار تشکیلاتی دنبال شود.
وی توضیح داد: البته هدف چابکسازی افزایش بهرهوری و استفاده بیشتر و بهتر از دانش هیأتهای علمی، محققان و پژوهشگران است تا بتوانیم به راحتی دستاوردهای علمی را عملیاتی کنیم و به شکل کاربردی به کشاورزان ارائه دهیم.
نوری قزلجه درباره افزایش ضریب نفوذ دانش در کشاورزی عنوان کرد: برای این کار اولین پشتیبان ما سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج است که طبق برنامهای که برای مدیریت این مجموعه ارائه شده، پویاتر و فعالتر خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ظرفیت و دانش ارزشمندی در دانشگاهها و سازمان تات تولید شده، اما آنچه که اهمیت دارد انتقال این دانش به مزارع و واحدهای تولیدی است که بخش ترویج نیاز به تقویت بیشتر دارد که در اصلاح ساختار آن را مدنظر قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: امنیت غذایی مهمترین تکلیفی است که بر عهده وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است اما بدون بهرهمندی از علم و دانش و پژوهش در بخش کشاورزی، امکانپذیر نیست.
نوری قزلجه در رابطه با واگذاری زمینهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج به شرکتهای دانشبنیان تولیدمحور عنوان کرد: با توجه به این که دولت در حال تغییر و تحول بوده احتمالاً تاخیری در کار اتفاق افتاده است، کارهای مقدماتی آن در حال انجام است و به زودی اقدام خواهد شد، شرکتهای دانشبنیان میتوانند در کنار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج به رشد افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی کمک کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
اولین جلسه هیات مقررات زدایی هفته آینده برگزار میشود
وزیر امور اقتصادی و دارایی از آغاز جلسات هیات مقررات زدایی از هفته آینده خبر داد.
آقای همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: جلسات هیات مقررات زدایی که از سه ماه پیش متوقف شده بود، از هفته آینده آغاز میشود. علت عدم برگزاری این جلسات، تشکیل نشدن هیات عالی مقررات زدایی در این سه ماه بوده است.
آقای همتی در پاسخ به اینکه قانون تامین مالی تولید در چه مرحلهای است، گفت: این قانون چندین آیین نامه دارد. شب گذشته (۲۵ آذر) آیین نامه اعتبار سنجی این قانون در دولت مطرح شد. لازم به ذکر است، برخی از آیین نامهها به شکل عملیاتی هم آغاز شده است.
او افزود: به عنوان مثال، تامین مالی زنجیره تولید به پشتوانه اسناد اعتباری یکی از اینهاست که در بورس راه اندازی شده است. در تلاش هستیم تا به ترتیب تمام آیین نامهها و مقرراتی که در اختیار ماست و به عهده ما گذاشته شده را اجرایی کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به علت توقف صدور خودکار مجوزها از مرداد امسال گفت: متاسفانه مدتی بود که صدور خودکار متوقف شده بود. علت این اقدام، اعتراض برخی دستگاهها به مجوزهای خودکار بود. اما از سه هفته پیش دستور دادم تا صدور خودکار مجوزها دوباره آغاز شود.
نقش تعیین کننده حمل ونقل در ایجاد توسعه اقتصادی و اجتماعی
وزیر راه و شهرسازی با صدور پیامی ضمن تبریک روز حملونقل تاکید کرد که حمل و نقل در بخشهای گوناگون، سهم بسزایی از تولید ناخالص داخلی را داراست.
فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی با صدور پیامی فرا رسیدن ٢٦ آذر، روز حملونقل و رانندگان را تبریک گفت و بر آگاه سازی جامعه از نقش و جایگاه حمل و نقل در کلیه شئون زندگی مردم تاکید کرد.
در پیام وزیر راه و شهرسازی آمده است: فرا رسیدن ٢٦ آذر، سالروز فرمان تاریخی امام خمینی خطاب به دستاندرکاران حمل و نقل کشور برای تخلیه بنادر و روز حمل و نقل را به تمامی همکاران، مسئولان، متخصصان، فعالان و زحمتکشان صنعت حمل و نقل کشور، تبریک و تهنیت عرض مینمایم.
وی در ادامه این پیام آورده است: نامگذاری این روز به عنوان روز حمل و نقل، به منظور آگاه سازی جامعه از نقش و جایگاه حمل و نقل در کلیه شئون زندگی مردم است. حمل و نقل در بخشهای گوناگون، سهم بسزایی از تولید ناخالص داخلی را داراست و همواره نقشی تعیین کننده در ایجاد توسعه اقتصادی و اجتماعی در جوامع را دارد.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: با پیشرفتهای تکنولوژیک سالهای اخیر، چهره سنتی حمل و نقل دگرگون شده و جای خود را به قابلیت حرکت (Mobility) داده، به این معنا که توانایی جابهجایی افراد، کالاها و اطلاعات به صورت کارآمد، سریع و ایمن صورت گیرد. این مفهوم بخش مهمی از سیستمهای حملونقل مدرن را تشکیل میدهد و به جنبههای مختلفی از جابهجایی در محیطهای شهری و بینشهری اشاره دارد.
صادق ادامه داد: در این مفهوم مترقی از حمل و نقل، ضرورت دارد تا افراد به مکانها، خدمات، یا امکانات مختلف بدون محدودیت جغرافیایی یا فیزیکی دسترسی داشته باشند و زیرساختها، انرژی و زمان در سیستمهای حملونقل در جهت کاهش ترافیک، هزینهها و آلودگی مورد استفاده قرار گیرند.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، تنوع در روشهای حملونقل، توجه به اثرات زیستمحیطی حملونقل، مانند استفاده از انرژیهای پاک و کاهش انتشار گازهای گلخانهای و ایجاد شرایطی که همه افراد، از جمله سالمندان، افراد با نیازهای ویژه، و اقشار کمدرآمد، بتوانند به حملونقل دسترسی داشته باشند از ضرورتهای دیگر حمل و نقل مدرن در جامعه امروزی است.
در ادامه این پیام آمده است: دستیابی به این ضرورتهای کلیدی، برای ارتقای سطح کیفیت خدمات ارائه شده به عموم جامعه ایران، از راهبردهای غیر قابل اجتناب وزارت راه و شهرسازی در دولت چهاردهم است. بی گمان محدودیتهای جدی منابع خصوصاً در سالهای اخیر به چالشی عمده برای توسعه حمل و نقل بدل شده اما اعتماد به توانمندی تخصصی و ظرفیت عظیم خانواده حمل و نقل کشور خصوصاً در بخش غیر دولتی، کاستیها را جبران و جریان توسعه را متحول میسازد.
صادق یادآور شد: وابسته نمودن زنجیره تأمین منطقهای و بینالمللی به جغرافیای ایران و همزمان توسعه ترانزیت ضرورت اجتناب ناپذیر دیگری است که تحقق آن مستلزم هم افزایی توانمندیهای بخشهای خصوصی و دولتی در حوزه حمل و نقل است.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: روز و هفته حمل و نقل سال ١٤٠٣، فرصت مغتنمی برای یادآوری این اهداف مهم به کلیه دستاندرکاران است تا به یاری یکدیگر بتوانیم سهم خود را در افزایش شتاب جریان توسعه کشور به بهترین نحو ایفا نمائیم.
مدیران اجرایی وظیفه دارند از دانش و پژوهش در اجرا استفاده کنند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هفته پژوهش بر ارتباط گسترده میان پژوهشگران و بدنه اجرایی تاکید و بهره گیری از دانش و پژوهش را وظیفه مدیران اجرایی دانست.
احمد میدری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در جشنواره پژوهش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ابتدا با تبریک هفته پژوهش بر لزوم ارتباط نزدیک میان پژوهشگران و مجریان تاکید کرد و گفت: یکی از مهمترین کارهایی که مدیران در وزارت خانه باید انجام دهند ارتباط بیشتر و نزدیک تر با پژوهشگران و بهرهگیری از دستاوردهای آنها است.
وی ارزش جایگاه وزارت را به تسهیلگری ارتباط بین پژوهش و دانش با مجریان دانسته و اظهار کرد: در واقع اگر برتری در صندلی وزارت وجود داشته باشد این برتری به خاطر این است که اجازه میدهد علم و دانش عالمان در کشور پیشرفت ایجاد کند و آنچه که به یادگار میماند و میتواند زندگی ما را تغییر بدهد میزان رشد علم و توجه به آن در اجراست والا اگر وزارت و هر منصب دولتی باعث شود که دانشمندان و پژوهشگران و اندیشمندان به کار نیایند و از مراکز تصمیمگیری فاصله بگیرند آنگاه دیگر هیچ بزرگی در این مقام و صندلی وجود نخواهد داشت. این چند صباحی هم که در وزارت خانه هستیم به سرعت میگذرند و فرصتها از دست میروند مگر این که ما بتوانیم کار ماندگاری انجام دهیم.
میدری با اشاره به موضوع موانع و مشکلات پژوهش در ایران خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات حوزه پژوهش، جدی نگرفتن پژوهشگران و فعالیتهایشان است، هر چند در جشنوارهها از پژوهشگران یاد میشود که واقعاً همین هم مهم است و بر کار پژوهشگران و دیده شدن پژوهشهایشان و تأثیر آن در اجرا تأثیر مستقیم دارد اما این کافی نیست و باید پژوهشگران و پژوهشهایشان را بیشتر ببینیم و باید به دنبال فراهم کردن راهکارهایی برای نزدیکی فاصله بین علم و سیاست گذاری و اجرا باشیم. بر همین اساس از مؤسسه کار خواسته ام این است به موازات مسائلی که ما در وزارتخانه با آن روبرو هستیم نشستهای پژوهشی برگزار شود تا ما بتوانیم به طور مستقیم از این یافتهها در حوزه اجرا استفاده کنیم. این در واقع بیش از هر چیزی به اراده مسئولین اعم از وزیر و معاونان و مدیران کل بستگی دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به لزوم تعیین حداقل دستمزد طی هفتههای آینده تاکید کرد: در این ایام موضوع تعیین حداقل دستمزد مطرح است و من از همکاران خواستهام که نشستهایی در این زمینه برگزار کنند و خوشبختانه نشستهای خوبی هم با حضور دوستان مختلف برگزار شده و من خلاصه آنها را دیدهام. در این نشستها هم دوستان پژوهشگر با تجربه عملی و نظری در بازار کار دعوت شدند و هم نماینده ایران در سازمان بینالمللی کار مطالب خوبی ارائه داده است که در اختیار پژوهشگران قرار داده خواهد شد. در همین راستا در اسفند سال جاری سازمان بینالمللی کار حدود ۲۰ دوره به طور مجازی برگزار میکند و دوستان برای استفاده پژوهشگران از این دورهها سازماندهی لازم را انجام خواهند داد.
میدری با بیان این که «استفاده از ارتباطات بینالمللی و دانش جهانی در حوزه کار بسیار مهم است» در ادامه افزود: آنچه که به نظر من از این دانشها مهمتر است، این که این اراده در ما مسئولان وجود داشته باشد که این دانش را به حوزههای اجرا منتقل کنیم. ما در حوزه روابط کار مسائل خیلی زیادی داریم مساله کاهش دعاوی بین کارگر و کارفرما در ایران، افزایش ایمنی کار در ایران، تغییر در بازرسیهای کار که بارها از سوی کارگران و کارفرمایان مورد گلایه است و اقتصاد غیر رسمی و به رسمیت شناخته نشدن قراردادهای کارگری و کارفرمایی و نبود یک مرجع رسمی و فراگیر ثبت قرارداد مسائل خیلی مهمی هستند که میتوان با بهرهگیری از دانش و پژوهشهای علمی آنها را حل کرد. ما خیلی از این کارها را میتوانیم در کشور انجام دهیم و این در واقع چیزی که احتیاج است بیش از دانش خارجی ارتباط پژوهشگران داخلی با مدیران اجرایی است که امیدوارم قدمهای جدی و اساسی برداریم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«اخبار صنعت» از روند نشاندار کردن مالیات توسط مؤدیان گزارش می دهد؛
تعداد بازدید : 3
تامین مالی حدود ۲ هزار پروژه با اعطای قدرت انتخاب به مردم
اخبار صنعت- حسین کوثری: همزمان با اجرای طرح نشان دار کردن مالیات گزارش های میدانی و بررسی ها حاکی از کاهش چشم گیر فرارهای مالیاتی و پولشویی در بخش های مختلف اقتصاد کشور است و آمارها نشان می دهد که بخش زیادی از این فرارهای مالیاتی صرف توسعه و رونق مناطق محروم کشور و همچنین تکمیل پروژههای نیمه تمام در حوزه های آموزشی، ورزشی، تفریحی و عمرانی می شود.
طبق آخرین آمارهای اعلام شده از سوی کارشناسان اقتصادی در حوزه مالیاتی اجرای طرح نشان دار کردن مالیات به عنوان یک ابتکار مالیاتی دولت در زمینه گسترش مشارکت مردم در فرآیند تخصیص مالیات و ایجاد شفافیت در هزینهکرد مالیات برای مودیان شده است.
حسینزاده کارشناس اقتصادی در این خصوص گفته است: شفافیت به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر فرار مالیاتی عمل می کند و این موضوع در طرح نشاندار کردن مالیات به خوبی پیادهسازی شده است و وقتی مردم با این طرح پایان یافتن پروژههای انتخاب شده توسط خودشان را ببینند که چگونه با مالیات پرداختی خود، پروژه زیربنایی و رفاهی انتخاب شده به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: در سالهای آینده مودیان با انگیزه بیشتری مالیات خود را پرداخت خواهند کرد و حاکمیت قانون به طور کامل در نظام مالیاتی برقرار خواهد شد.
این کارشناس مسائل اقتصادی در رابطه با رویکرد جدید نظامات مالیاتی در دنیا در جهت افزایش تمایل مردم در زمینه پرداخت مالیات گفت: در سالهای اخیر، دولتها در سراسر جهان استراتژیهای نوآورانهای را برای افزایش مشارکت و همکاری مودیان مالیاتی در فرآیند جمعآوری مالیات بررسی کردهاند. یکی از این رویکردها ایجاد شفافیت در مصرف مالیات و ارائه اطلاعات کامل به مودیان مالیاتی در مورد نحوه خرج مالیات آنها است. سازمان امور مالیاتی دولت چهاردهم علاوه بر ایجاد شفافیت کامل در زمینه مصارف مالیات، یک گام جدید نسبت به تخصیص مالیات پرداختی نیز برداشته است.
وی در رابطه با طرح سازمان امور مالیاتی در زمینه انتخاب مودیان جهت نحوه مصرف مالیات در تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم گفت: ایران با ارائه طرحی برای تخصیص مالیات توسط خود مودی مالیاتی، گامی مهم در مسیر افزایش اطلاعات مودیان از نحوه هزینهکرد مالیات برداشته است که به مودیان مالیاتی این امکان را می دهد تا نحوه تخصیص مالیات خود را به پروژه ها و بخش های خاص انتخاب کنند. این ابتکار نه تنها سطح جدیدی از شفافیت را ایجاد کرده است، بلکه به مودیان مالیاتی احساس مالکیت و کنترل بر فرآیند تخصیص مالیات داده است.
این کارشناس اقتصادی در رابطه با مزایای مهم و راهبردی طرح نشاندار کردن مالیات اظهار کرد: طرح نشاندار کردن مالیات دارای چندین ویژگی کلیدی است که به موفقیت آن کمک کرده است؛ اولین ویژگی آن در بحث شفافیت کامل منابع و مصارف مالیاتی است. مودیان مالیاتی نسبت به نحوه تخصیص و هزینه مالیات خود کاملاً دید دارند.
او بیان کرد:دومین و کلیدیترین مزیت نیز مبتنی بر اعطای قدرت انتخاب به مردم در تعیین نحوه مصرف مالیات است. مودیان مالیاتی می توانند بر اساس اولویت ها و ارزش های خود، انتخاب کنند که به کدام پروژه ها و بخش ها مالیات خود را تخصیص دهند. دولت با مشارکت دادن مردم در تخصیص فرآیند مالیاتی به نوعی در خصوص تخصیص و استفاده از درآمدهای مالیاتی پاسخگویی ایجاد کرده است و همچنین مودیان نیز ارزشهای مدنظر خود را در جهت تخصیص مالیات پرداختی به پروژههای عمرانی و مکان آنها اولویت خواهند داد.
وی گفت: عمل مشارکت شهروندان در تخصیص مالیات، همکاری بین مودیان مالیاتی و دولت را تقویت می کند. مالیاتدهندهای که مزایای مشارکت را می بیند، با میل خود پرداخت به موقع و کامل مالیات را رعایت می کند.
او بیان کرد: شفافیت باعث ایجاد حسن نیت و روحیه جمعی حامی توسعه ملی می شود. شفافیت به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر فرار مالیاتی عمل می کند و این موضوع در طرح نشاندار کردن مالیات به خوبی پیادهسازی شده است و وقتی مردم با این طرح پایان یافتن پروژههای انتخاب شده توسط خودشان را ببینند که چگونه با مالیات پرداختی خود، پروژه زیربنایی و رفاهی انتخاب شده به بهرهبرداری میرسد؛ در سالهای آتی با انگیزه بیشتری مالیات خود را پرداخت خواهند کرد و نسبت به جلوگیری از فرار مالیاتی، هیچ همکاری با فراریان مالیاتی نخواهند داشت و در آنجا حاکمیت قانون به طور کامل در نظام مالیاتی برقرار خواهد شد.
گفتنی است پیش از این هم مستوفی مدیرعامل مرکز بازرسی سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرده بود که ۵۱۹ مؤدی مشکوک به پولشویی در هفتماهه امسال شناسایی شده است.
وی ادامه داد: اجرای طرح نشان دار کردن نقش بسیار موثری در کاهش فرارهای مالیاتی و اجرای این طرح می تواند زمینه ساز کاهش پولشویی در بخش های مختلف شود.
تامین مالی حدود ۲ هزار پروژه با نشان دار کردن مالیات
رئیس کل سازمان امور مالیاتی از تامین مالی حدود ۲ هزار پروژه در کشور با اجرای طرح نشان دار کردن مالیات خبر داد.
«سید محمد هادی سبحانیان» در حساب کاربری خود با اعلام این خبر گفت: برای نخستین بار در سال جاری ۳۵۰ هزار نفر با شرکت در طرح نشان دار کردن مالیات، محل مصرف مالیاتشان را خودشان انتخاب کردند.
وی بیان داشت: نزدیک به 2 هزار پروژه در کشور با طرح نشان دار کردن مالیات تامین مالی شد که ساخت و تجهیز ۳۲۴ مدرسه، ۳۶۴ پروژه آبرسانی، ۲۰۳ بیمارستان، اورژانس و خانه بهداشت، بخشی از این پروژه ها بود.
سبحانیان ادامه داد: همچنین ۱۸۷ پروژه در حوزه راهسازی (ساخت و توسعه راه ها و رفع نقاط حادثه خیز و ...)، ۱۳۱ پروژه در حوزه فرهنگ و هنر و گردشگری (ساخت، تکمیل و تجهیز زیرساخت های مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر و گردشگری)، ۹۰ پروژه در حوزه طرح های روستایی (ساخت، تکمیل و تجهیز طرح های هادی، ایستگاه های توسعه برق و مخابرات، آتش نشانی و ...) از جمله دیگر پروژه های هستند که در این طرح تامین مالی شدند.
گفتنی است پیش از این فهرست کامل پروژه ها، تعداد مودیان شرکت کننده و مبالغ اختصاص یافته به هر پروژه در طرح نشاندار کردن مالیات در سایت سازمان امور مالیاتی کشور منتشر شده است.
نشاندار کردن مالیات توسط مؤدیان رضایت حداکثری مردم را به همراه دارد
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی شهروندان مشاهده کنند بر اثر پرداخت مالیات پروژه های عمرانی به نتیجه رسیده است احساس رضایت حداکثری از پرداخت مالیات خواهند داشت و فرار مالیاتی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
، حسنعلی اخلاقی امیری، نماینده مشهد و کلات در مجلس در خصوص اجرای طرح نشاندار کردن مالیات توسط مؤدیان که در سال جاری توسط سازمان امور مالیاتی به اجرا گذاشته شد، اظهار داشت: هر چقدر بتوانیم نظر و رأی مردم را در امور مختلف دخیل کنیم به مردمی سازی امور نزدیکتر می شویم. اینکه مالیات دهندگان خودشان محل مصرف مالیاتشان را مشخص کنند، قطعاً در ارتقای فرهنگ مالیاتی کشور مؤثر است و به افزایش رضایتمندی شهروندان از پرداخت مالیات منجر می شود.
وی با بیان اینکه بها دادن به شهروندان در کشورهای مختلف مدنظر است، ادامه داد: این کار با این هدف صورت می گیرد که مردم احساس کنند در مدیریت کشور نقشی دارند. وقتی این احساس در آنها به وجود آمد همکاری بیشتری در امور دارند و حکمرانی با سهولت و رضایت بیشتری صورت می گیرد.
نماینده مشهد و کلات در مجلس اضافه کرد: به انحای مختلف زمینه برای مشارکت مردم در امور متفاوت در کشور فراهم شده است. در عرصه سیاسی، مردم پای صندوقهای رأی می آیند و مشخص می کنند چه کسی به عنوان رئیس جمهور، نماینده مجلس و... مسئولیتی بر عهده بگیرد. در حوزه مالیات نیز همین امر صادق است و اجرای طرح نشاندار کردن مالیات توسط مؤدیان به مردمی سازی نظام مالیاتی کشور کمک می کند.
اخلاقی امیری با اشاره به اینکه قرار بر این است که مالیاتها به سازندگی کشور کمک کنند و پروژهها را در حوزه های مختلف اعم از بهداشت و درمان، حمل و نقل، آموزش و پرورش و... پیش ببرند، افزود: اختیار دادن به مؤدیان به نحوی که بتوانند محل هزینه کرد مالیاتهایشان را مشخص کنند به عنوان یک مشوق عمل کرده و افراد را به پرداخت مالیات تشویق می کند. بنابراین، طرح مورد بحث یک راهکار تشویقی به منظور مقابله با فرار مالیاتی است.
وی اعتماد کردن به مردم و اینکه امور به آنان سپرده شود را در هر زمینه ای سودمند عنوان کرد و اظهار داشت: در حوزه مالیات نیز مردمی سازی امور می تواند کمک کننده باشد. مردمسالاری دینی عملاً به همین معناست که مردم را در تصمیم گیریها مشارکت دهیم و زمینه را برای فعالیت آنان در حوزه های مختلف به وجود بیاوریم.
اخلاقی امیری در مورد این موضوع که پروژه نشاندار کردن مالیات با توجه ویژه بر تخصیص عادلانه مالیات به سرانجام رسید و طی آن با محوریت تمرکززدایی از کلانشهرها، پروژه های مربوط به استانهای محروم در اولویت تخصیص مالیات قرار گرفت، تصریح کرد: مردم عزیزی که در تهران زندگی می کنند نباید این تصور برایشان به وجود بیاید که منابع مالیاتی آنها برای مناطق محروم هزینه می شود.
وی با بیان اینکه باید نگاه ما به کل کشور باشد، ادامه داد: در طرح نشاندار کردن مالیاتها به درستی مناطق محروم در اولویت تخصیص مالیاتها قرار گرفته اند. مرزهای استانی تنها به منظور تسهیل در مدیریت امور به وجود آمده اند و واقعیت این است که توزیع عادلانه امکانات در سراسر کشور باید مدنظر قرار گیرد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ایجاد بستر جدید همکاری و تعامل بین مردم و دولت با اختصاص مالیاتهای پرداختی مؤدیان ذیل تبصره ماده ۱۰۰ با انتخاب پروژه توسط خود مؤدی به پروژه های زیرساختی ملی و استانی کشور با پیشرفت فیزیکی بالا این مزیت را دارد که مردم نتیجه ملموس پرداخت مالیات را می بینند. وقتی شهروندان مشاهده کنند که بر اثر پرداخت مالیات فلان پروژه عمرانی به نتیجه رسیده است احساس رضایت حداکثری از پرداخت مالیات خواهند داشت و فرار مالیاتی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.