شماره: 2511 / ۱۴۰۳ دوازدهم دي

تعداد بازدید : 0
اخبار
تأکید بر حفاظت از هورالعظیم
در توسعه میدان نفتی سهراب
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در نهمین نشست کمیته مدیریت مشترک (JMC) طرح توسعه و بهرهبرداری میدان نفتی سهراب گفت: پیشنهادهایی را درباره خودداری از وارد آوردن هرگونه صدمه به پهنه هورالعظیم برای توسعه میدان سهراب ارائه کردیم.نصرالله زارعی دوشنبه (۱۰ دی) در نهمین نشست کمیته مدیریت مشترک (JMC) میدان نفتی سهراب با تأکید بر لزوم رعایت استانداردهای زیست محیطی و اولویت داشتن این موضوع در شرکت مهندسی و توسعه نفت اظهار کرد: پیشنهادهایی را درباره خودداری از وارد آوردن هرگونه صدمه به پهنه هورالعظیم و موافقت با هزینههای لازم در اینباره را به پیمانکار مربوطه و مجری طرح ارائه کردیم و خواستار تسریع در روند اجرای پروژه هستیم.
مهدی نجاریان، مجری طرح میدان نفتی سهراب نیز در این نشست با ارائه گزارشی تفصیلی از نظارت بر عملکرد پیمانکار، پیشنهادهایی را برای اصلاح و بهبود روند عملیات اجرایی مطرح کرد.
پس از بحث و بررسی درباره دستور کار نشست و گرفتن تصمیمهای مقتضی برای پیشرفت پروژه، برنامه و بودجه سال آینده این طرح به تأیید اعضای نشست رسید.
بهره برداری از نیروگاه خورشیدی
۱۰۰ کیلوواتی در شهرستان کوهرنگ
مدیر عامل شرکت توزیع برق چهارمحال وبختیاری از بهره برداری نیروگاه خورشیدی 100 کیلوواتی در روستای مالک آباد کوهرنگ خبر داد.مجید فرهزاد با اعلام این خبر گفت: در روز گذشته نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ کیلوواتی در روستای مالک آباد بخش صمصامی شهرستان کوهرنگ که توسط سرمایهگذارخصوصی احداث شده ، وارد مدار تولید برق و به شبکه سراسری متصل شد.
وی در ادامه در خصوص توسعه بهرهوری از انرژیهای تجدید پذیر گفت: در حال پیگیری هستیم که ادارات استان تکلیف قانونی خود در خصوص تولید ۵ درصد از برق مصرفی را از طریق احداث نیروگاه های خورشیدی انجام دهند و همچنین با ارائه طرحهای تشویقی ، صاحبان صنایع نیز به احداث نیروگاه های خورشیدی در زمین یا بام مجموعه کاری یا اراضی مجزا ، سوق پیدا کنند.
وی در ادامه به تسهیل واگذاری زمین برای احداث نیروگاه های خورشیدی و همچنین تقلیل استعلامات منابع طبیعی استان با توجه به توافقات انجام شده اشاره کرد و افزود: هماهنگیهایی نیز در خصوص تسهیل شرایط تغییر کاربری و مجوز احداث نیروگاههای خورشیدی برای کشاورزان با سازمان جهاد کشاورزی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت برق استان تشریح کرد: تا امروز توافقنامه احداث ۸۷ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی صادر و سرمایهگذار نیز انتخاب شده است و در حال پیگیری برای وارد شدن به فاز اجرایی و دیگر اقدامات هستیم.
گام بلند پالایشگاه بندرعباس
برای تأمین خوراک پایدار
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس با اشاره به بهرهبرداری از خط لوله تأمین خوراک این پالایشگاه با ظرفیت روزانه ۳۰۰ هزار بشکه گفت: با بهرهبرداری از این خط دیگر نیازی به تأمین فرآورده از طریق کشتی نخواهیم داشت.احمد هاشمی با بیان اینکه پالایشگاه بندرعباس تنها پالایشگاه کشور است که خوراک آن بهوسیله کشتی تأمین میشود، بیان کرد: تأمین خوراک بهوسیله کشتی از نظر اقتصادی ریسک بسیار بالایی برای پالایشگاه و بهتبع آن تأمین فرآورده کشور بهدنبال داشت، بهگونهای که در برخی مواقع تا آستانه تعطیلی پالایشگاه پیش میرفتیم.وی با بیان اینکه با حمایت شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران توانستیم پروژه خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در روز را به اتمام برسانیم، گفت: خوراک این پالایشگاه با خط لوله ۳۰ اینچی که انشعاب گوره - جاسک با طول ۳۷ کیلومتر است و تا حدود پنج کیلومتر در داخل پالایشگاه ادامه دارد، تأمین میشود.مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس تصریح کرد: با اتصال این خط (انشعابی از خط لوله نفتخام گوره - جاسک) نیازی به تأمین فرآورده از طریق کشتی نخواهیم داشت و تنها روزانه حدود ۳۰ هزار بشکه میعانات بهوسیله کشتی به این پالایشگاه انتقال داده میشود که ریسک بسیار کمی را بهدنبال دارد.
تعمیرات سالیانه واحدهای ۳و۴ نیروگاه مسجدسلیمان پایان یافت
مدیرعامل سد و نیروگاه مسجدسلیمان سازمان آب و برق خوزستان از اتمام موفقیت آمیز عملیات تعمیرات سالیانه واحدهای ۳و۴ نیروگاه مسجدسلیمان خبر داد.افشین قلیپور گفت: این عملیات شامل تکمیل چک لیست های سالیانه تجهیزات، انجام پروژه های اصلاحی و رفع گزارشات نقص مربوط به سیستم های مختلف می باشد.وی افزود: در پایان فرایند اورهال پس از تکمیل مراحل فوق، سیگنال چک ها و تست های مربوط به صحت عملکرد تجهیزات نیز انجام و واحدها با موفقیت به شبکه سراسری متصل شدند.گفتنی است نیروگاه 2000 مگاواتی سد مسجدسلیمان دارای هشت واحد 250 مگاواتی می باشد که نقش موثری در تولید انرژی، تنظیم فرکانس و ولتاژ شبکه برق کشور را دارد.
هزینه ترانزیت داخلی گاز اوکراین
۴ برابر میشود
اوکراین برای جبران آثار انقضای قرارداد ترانزیتی گاز روسیه به اروپا هزینه انتقال داخلی گاز را چهار برابر میکند.
مقامهای اوکراینی روز دوشنبه (دهم دی) اعلام کردند اوکراین برای جبران از دست رفتن درآمدهای ترانزیتی پس از پایان قرارداد ترانزیت گاز روسیه به اروپا از خاک این کشور اروپایی در سال ۲۰۲۴ میلادی، از یکم ژانویه ۲۰۲۵ (۱۲ دی ۱۴۰۳) تعرفههای انتقال گاز برای مصرفکنندگان داخلی را چهار برابر خواهد کرد.
اوکراین حدود سه سال پس از آغاز تنشهای مسکو - کییف، اعلام کرده است دیگر قرارداد تزانزیت گاز روسیه به مشتریان در اتحادیه اروپا را تمدید نمیکند.کمیسیون ملی مقررات دولتی در بخشهای انرژی و آب و برق اوکراین تصمیم گرفته است تعرفههای انتقال گاز داخلی را به حدود ۵۰۲ گریونا (۱۱.۹۵ دلار) برای هزار مترمکعب برساند، در حالی که این رقم پیشتر حدود ۱۲۴ گریونا (۲.۹۵ دلار) بوده است.دیمیترو لیپا، مدیرکل اپراتور ترانزیت داخلی گاز اوکراین اعلام کرد: در سال ۲۰۲۴ میلادی ۸۵ درصد درآمد ما از ترانزیت گاز روسیه بهدست آمده و این به آن معناست که تنها ۱۵ درصددرآمد مشتریان داخلی برای ما باقی مانده است.
اگرچه عرضه گاز روسیه به اروپا از خاک اوکراین کاهش یافته است، زیرا بسیاری از کشورهای اروپایی بهدنبال منابع انرژی جایگزین هستند، اوکراین همچنان سالانه ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد دلار هزینه ترانزیت از محل ترانزیت گاز روسیه به اروپا بهدست میآورد.هزینههای داخلی ترانزیت گاز از سوی شرکتهای آب و برق اوکراین و مصرفکنندگان انرژی فشرده مانند فولادسازان پرداخت میشود.اولها کولیک از فدراسیون کارفرمایان اوکراین گفت: تعرفههای بالاتر برای صنعت اوکراین سالانه بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون گریونا هزینه خواهد داشت.
روسیه در سال ۲۰۲۳ میلادی، حدود ۱۵ میلیارد مترمکعب گاز معادل ۸ درصد از اوج جریان عرضه گاز روسیه از طریق مسیرهای مختلف در بازه زمانی سالهای ۲۰۱9-۲۰۱8، را از خاک اوکراین ارسال کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 2
معاون اول رئیسجمهوری: گامهای خوبی برای حل ناترازی گاز و برق برداشته شده است
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه ناترازیهای کنونی تا زمان همراهی مردم قابل حل است، گفت: برای حل ناترازیهای گاز و برق گامهای بسیار خوبی برداشته شده است و بنا داریم وقتی اقدامهای دولت به نتیجه نهایی رسید، اطلاعرسانی شود.
محمدرضا عارف دیروز (سهشنبه، ۱۱ دی) در نخستین آیین شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاههای اجرایی کشور در دولت وفاق ملی با اشاره به اینکه در دولتی هستیم که شعار وفاق ملی برآمده از تفکر رئیسجمهوری این جریان است که ریشه در اعتقادها و باورهای وی دارد، اظهار کرد: امروز از شعار وفاق ملی پاسخ گرفتیم و این موضوع را در بین نهادهای مختلف حس میکنیم و این در حالی است که در گذشته زمانی که گرهای در امور بهوجود میآمد آن گره را کور میکردیم و سپس از دیگران میخواستیم این گره را باز کنند. ویژگی وفاق ملی این است که گره را در شرایط ساده باز کند و به دلیل اینکه بهدنبال سهمخواهی نیستیم از نتیجه اقدامهای برای مردم و کشور، استقبال خوبی شده است.
وی با بیان اینکه از منظر روابط درون و بیندستگاهی، همچنین بین قوا در دولت وفاق ملی با شرایط خوبی روبهرو هستیم، افزود: در دوران گذشته که تصدی مسئولیتها را بهعهده داشتم اگر بگویم این هماهنگی و همکاری وجود نداشت گزافهگویی نیست و باید در نظر داشت که ایجاد چنین فضایی خوب است، اما هنر ما در نگهداشت فضای بهوجودآمده است، میتوان وفاق را توسعه دهیم البته کار آسانی نیست، اما در ادامه کار جواب خواهیم گرفت. باید در این مسیر مصمم باشیم و منیت را کنار بگذاریم و نگوییم که طراح وفاق ما بودیم و با ما وفاق کنید، زیرا در وفاق ملی «من و ما» وجود ندارد.
معاون اول رئیسجمهوری با قدردانی از شورای اطلاعرسانی دولت برای برگزاری شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاههای اجرایی تصریح کرد: بیتوجهی به روابط عمومی در دستگاهها مشاهده میشود، اما نباید در همایشهای این چنینی تنها از محدودیتها و امکانات سخن گفت، زیرا آمدهایم که هنر خود را در امکانات کم و ایجاد فضای تعاملی بین مردم و دولت نشان دهیم.
عارف با تأکید بر اینکه روابط عمومیها زبان گویای دولت باشند، گفت: مشکلات روابط عمومیها با همکاری سازمانهای برنامه و بودجه و اداری و استخدامی حل می¬شود، اما از مسئولان روابط عمومی در این همایش انتظار دارم اقدامهای خوب دولت را به گوش مسئولان برساند تا با مردم در میان بگذارند.
وی با طرح این پرسش که باید در ناترازیها دولت را به چالش بکشید که آیا تنها در شهریور امسال با ناترازیهای آب و برق و گاز روبهرو بودیم یا محصول گذشته است؟ اظهار کرد: در آینده نیز با بحران جدی آب روبهرو خواهیم بود که باید روابط عمومیها در این زمینه کمک کنند که چه اقدامهایی برای حل این ناترازی مهم اتخاذ کرد.
معاون اول رئیسجمهوری گفت: ناترازیهای کنونی تا زمانی که حکومت پشتیبانی مردم را داشته باشد قابل حل است. در این خصوص و برای حل ناترازیهای برق و گاز گامهای بسیار خوبی برداشته شده است و بنا داریم وقتی اقدامهای دولت به نتیجه نهایی رسید، اطلاع-رسانی شود.
عارف در تبیین عملکرد اقدامهای روابط عمومیها افزود: تنها این نگاه در روابط عمومی حاکم نباشد که گزارشها مورد تأیید مقام ارشد قرار گیرد که البته پیشفرض گزارش صحیح و درست قطعی است، اما این گزارشها باید برای مردم امیددهنده با برنامه عملی و نه با وعدههای واهی باشد و فردمحوری را کنار بگذاریم. از شما میخواهیم مردم را نسبت به دستاوردهای دولت امیدوار کنید.
وی شفافیت و پاسخگویی همراه با صداقت و همچنین انتشار بهموقع اقدامهای مثبت را از دیگر محورهای روابط عمومیها برشمرد و تصریح کرد: روابط عمومی دستگاه مجاز نیست که بهخاطر توجیه منافع ملی صداقت را کنار بگذارد، زیرا بهدنبال توجیه نیستیم. در عین حال اطلاعات نیز باید بهموقع در دسترس قرار گیرد وگرنه تبدیل به یک داده یا هجویات میشود.
معاون اول رئیسجمهوری امیدآفرینی با انتشار اخبار پیشرفت و توسعه را یکی دیگر از وظایف روابط عمومیها دانست و اظهار کرد: توسعه سواحل مکران بهطور جدی در دولت دنبال میشود که باید اخبار اینچنینی و امیدآفرینی در سطح جامعه اطلاعرسانی شود.
عارف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کار سنگین و پرمشقت روابط عمومیها بهگونهای است که خوبیها را به حساب دیگر بخشها میگذارند، اما اشکالات به نام روابط عمومیها گذاشته میشود، گفت: فعالان روابط عمومیها با این آگاهی مسئولیت را پذیرفتند.
وی با بیان اینکه روابط عمومیها پل میان مردم، حاکمیت و دولت هستند، افزود: باور داریم ثبات این پل به رفت و آمد و ارتباطات دوجانبه است و اگر نگاه یکسونگر داشته باشیم و نقش روابط عمومیها را توجیهگر کارها بدانیم به موفقیت نمیرسیم.
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه فعالیت تکتک روابط عمومیها حلقهای از یک زنجیر است، اظهار کرد: دهها کار خوب در یک دستگاهی انجام میشود، اما اگر یک اقدام بهویژه در فضای سیاسی خاصی که تحتتأثیر عوامل مختلف است مورد قبول نباشد بهعنوان ناکارآمدی سیستم در نظر گرفته میشود و گاهی یک مطلب شایعه و کذب چنان در سطح جامعه میچرخد و حتی بعد از ریشهیابی کذب بودن چنان فضای اجتماعی نامناسب است که مورد باور و قبول جامعه نیست و آحاد جامعه چنان در نظر میگیرند که آن مطلب به مسئول تحمیل شده تا تکذیب کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
نخستین نفتکش سوخترسان جادهای با فناوری هوش مصنوعی ایران رونمایی شد
معاون شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: نخستین نفتکش سوخترسان جادهای با فناوری هوش مصنوعی رونمایی شد.
«علیاصغر عباسی» روز سهشنبه در باره رونمایی از نخستین نفتکش سوخترسان جادهای با فناوری هوش مصنوعی افزود: روزانه بیش از ۳۲۰ میلیون لیتر فرآورده از طریق شبکههای ریلی، جادهای و دریایی در کشور جابهجا میشود.
وی افزود: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران بهمنظور رصد این فرآوردهها از نقاط بارگیری (انبار نفت)، با شرکتهای دانشبنیان مذاکره کرده است تا تجهیزاتی را روی نفتکشها نصب کنند. این تجهیزات شامل شیرهای برقی و مسیریاب هستند و توانایی شناسایی هرگونه تغییر در کیفیت و مقدار فرآورده را دارند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران خاطرنشانکرد: شرکتهای دانشبنیان بسیاری در کشور اعلام آمادگی کردهاند و بهزودی این تجهیزات پس از طی مراحل آزمایشی روی ناوگان حمل و نقل کشور نصب میشوند.
عباسی ادامهداد: بیش از ۱۶ هزار و ۳۵۰ دستگاه نفتکش جادهپیما در کشور وجود دارد که نشاندهنده عظمت این طرح است و گامی همسو با رسالت شرکت ملی پخش در خدمترسانی به مصرفکنندگان خواهد بود.
وی گفت: اگر چه اجرای سامانه «سپهتن» (طرح تخصیص سوخت بر مبنای پیمایش) یکی از وظایف اصلی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نیست، اقدامهایی که ما در حال انجام آن هستیم به شکلی گسترده به تحقق اهداف این سامانه در ناوگان حملونقل عمومی کمک خواهد کرد. در صورتی که سامانه سپهتن به نتیجه برسد، اجرای طرح ما نیز با آن همراستا خواهد بود و همسو با همان هدف پیش خواهد رفت.
بهتازگی «حسین افشین» معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری از ورود هوش مصنوعی به صنعت نفت ایران خبر داده و گفته بود به زودی نخستین چاه مجهز به هوش مصنوعی نیز بهرهبرداری می شود.
مدیریت راهبردی تأسیسات؛ کلید تأمین پایدار گاز
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: مدیریت راهبردی تأسیسات تقویت فشار گاز و آرایش هوشمندانه در مقدار انتقال گاز در خطوط لوله فشار قوی، نقش مهمی در تأمین پایدار گاز برای مشترکان در فصل سرما دارد.
پیمان خضرایی در بازدید از منطقه ۱۰ عملیات انتقال گاز، ضمن قدردانی از تلاشهای کارکنان اظهار کرد: این مهم با کاهش دما و به تبع آن، افزایش تقاضای مصرف گاز در اکثر استانهای کشور، نمود بیشتری مییابد.
وی در نشست با مدیر و اعضای هیئت رئیسه منطقه ۱۰ عملیات انتقال گاز با اشاره به هوای سرد و ماندگار در هفته جاری (هفته دوم دی) گفت: مدیریت راهبردی تأسیسات تقویت فشار گاز و آرایش هوشمندانه در مقدار انتقال گاز در خطوط لوله فشار قوی، ازجمله اقدامهای مهم و شاخص در پایداری و جریان مستمر گاز طبیعی به مصرفکنندگان در اقصی نقاط کشور بوده است.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران افزود: همه ما در شرکت انتقال گاز ایران، یک تیم هستیم و با همدلی، تلاش و برنامهریزی دقیق توانستهایم در انتقال گاز به مشترکان در روزهای سرد سال موفق عمل کنیم، ضمن اینکه رکوردشکنی در انتقال گاز کشور طی روزهای اخیر نیز حاصل تلاش دستهجمعی کارکنان است.
خضرایی ادامه داد: اکنون شرکت ملی گاز ایران به توانمندی همکاران شرکت انتقال گاز افتخار میکند، چراکه همیشه خدمترسانی به مردم عزیزمان را در اولویت برنامههای خود قرار داده است.
وی گفت: منطقه ۱۰ عملیات انتقال گاز، آخرین منطقه عملیاتی این شرکت با محدودیتهای بسیار زیاد است، اما در سالهای اخیر با تلاش و اراده کارکنان این منطقه، شاهد فعالیتها و اقدام های مطلوبی در این منطقه هستیم که نشان از همدلی، وفاق، پشتکار و ایجاد محیطی صمیمانه و دوستانه در این منطقه است.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با اشاره به اینکه منطقه ۱۰ عملیات، یک منطقه جوان و باتجربه است، تصریح کرد: رویکرد آموزشی باید بهگونهای تعریف شود که همه کارکنان از آن بهرهمند شوند، در این زمینه میتوان از مدرسان داخلی منطقه یا مناطق دیگر یا از مؤسسات آموزشی خارج از سازمان برای آموزش در حوزههای مختلف مقرراتی و فنی و پشتیبانی کمک گرفت.
علی مغدانی، مدیر منطقه ۱۰ عملیات انتقال گاز نیز در این نشست به معرفی منطقه و گزارش عملکرد فعالیتها ازجمله وضعیت پیشرفت برنامه نت (نگهداری و تعمیرات) مصوب ۱۴۰۳، گزارش عملکرد ۶ ماهه نخست امسال، وضعیت اعتبارات سرمایهای، بهای تمامشده انتقال گاز و مهمترین اقدامات عملیات ایستگاهها و خطوط لوله پرداخت.
وی توضیح داد: این منطقه با بیش از ۲ هزار کیلومتر خط لوله، هفت واحد تأسیسات تقویت فشار گاز و پنج مرکز بهرهبرداری خطوط لوله گاز در استان بوشهر و بخشهایی از استانهای هرمزگان و فارس، گاز تولیدی در مجتمع پالایشگاهی پارس جنوبی را تحویل گازهای استانی و دیگر مناطق عملیاتی میدهد.
برنامه تعمیرات اساسی نیروگاههای حرارتی به نیمه راه رسید
سرپرست دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به برنامه 108 هزار مگاواتی تعمیرات نیروگاههای حرارتی برای افزایش آمادگی تولید برق این واحدها در تابستان سال آینده، گفت: تاکنون بیش از 50 هزار مگاوات از این فعالیتهای تعمیراتی آغاز شده است.
محمد جواد فروغی با اشاره به اینکه تعمیرات نیروگاههای حرارتی کشور طبق برنامه برای 732 واحد نیروگاهی در حال انجام است، گفت: از نیمه دوم امسال به منظور تامین برق پایدار پیک تابستان سال آینده 108 هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است که در تلاشیم با تامین منابع مالی لازم و تهیه قطعات و تجهیزات ضروری، بتوانیم با اتمام به موقع برنامههای یاد شده تمامی واحدهای نیروگاهی را با آمادگی کامل برای تامین برق پایدار روزهای اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه حدود ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاههای حرارتی تولید میشود، گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم تامین برق کشور بر عهده نیروگاههای حرارتی است، افزود: از این رو آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار و پاسخگویی به نیاز مصرف فصول گرم سال از اهمیت بسیار مضاعفی برخوردار است.
سرپرست دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی اضافه کرد: در همین راستا بسته به نوع، عملکرد، قدمت، تکنولوژی و ساعاتی که نیروگاه در مدار بوده است برای این واحدها برنامه تعمیراتی پیشبینی میشود که این اقدامات در قالب پنج سرفصل اصلی تعمیرات اساسی واحدهای بخار، تعمیرات اساسی واحدهای گازی، بازدید مسیر داغ، بازدید اتاق احتراق و تعمیرات دورهای واحدهای بخار در دستور کار قرار میگیرد.
فروغی با اشاره به پیشرفت 47 درصدی برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی، گفت: تاکنون بیش از 50 هزار مگاوات از فعالیتهای تعمیراتی یاد شده آغاز شده و 40 هزار مگاوات از برنامه شروع شده در این بخش به پایان رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی پیش از شروع پیک تابستان سال آینده به اتمام خواهد رسید، گفت: تاکنون اقدامات آغاز شده در این بخش شامل چهار هزار و 69 مگاوات تعمیرات اساسی نیروگاههای بخاری، سه هزار و 665 مگاوات تعمیرات اساسی واحدهای گازی، 14 هزار و 998 مگاوات تعمیرات دورهای واحدهای بخاری، 25 هزار و 676 مگاوات بازدید اتاق احتراق و یک هزار و 906 مگاوات بازدید مسیر داغ بوده است.
افزایش یکسان تعرفه برق خانگی به نفع پُرمصرف ها است
کارشناس حوزه انرژی، به بررسی چالشهای اخیر در حوزه افزایش قیمت برق و لزوم بازنگری در سیستم تعرفهگذاری برق پرداخت.
مهدی هاشم زاده کارشناس انرژی درباره مسائل مطرح شده برای افزایش تعرفه برق خانگی گفت: در سالهای اخیر، یکی از مهمترین مباحثی که در فصلهای گرم و سرد سال در کشور مطرح بوده، موضوع تعرفهگذاری برق و یارانههایی است که به مشترکان پرمصرف تعلق میگیرد.
هاشمزاده افزود: هدف اصلی از اجرای سیستم تعرفهگذاری پلکانی، تشویق مردم به کاهش مصرف برق و حذف یارانهها از مصرفکنندگان پرمصرف است. این اقدام تا حدی در دولتهای قبلی اجرایی شد و توانست قیمتها را تا حدودی به سمت بهینهسازی مصرف سوق دهد. اما در دولت جدید، با تغییرات جدیدی در این سیستم، قیمت برق برای تمامی مصرفکنندگان به صورت یکسان و با نرخ ۳۸ درصد افزایش یافته است.
هاشمزاده گفت: این افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی نهتنها به مصرفکنندگان کممصرف کمکی نمیکند، بلکه به نفع مصرفکنندگان پرمصرف است و میتواند موجب ایجاد فشار بیشتر بر روی اقشار ضعیف جامعه شود. ما در حال حاضر با سیستمی روبرو هستیم که در آن افزایش قیمت برق بهصورت یکسان بر تمام سطوح مصرف اعمال میشود. این در حالی است که هدف اصلی ما باید تشویق مردم به کاهش مصرف و اعمال فشار بیشتر بر کسانی باشد که مصرف بالایی دارند. با اجرای این طرح، نهتنها مصرفکنندگان پرمصرف هیچ مشکلی در پرداخت قبضهای خود نخواهند داشت، بلکه فشار بیشتری بر روی مصرفکنندگان کممصرف وارد میشود.
این کارشناس انرژی ضمن اشاره به این نکته که تعرفهگذاری برق باید بهصورت پلکانی و بر اساس میزان مصرف تنظیم شود، تأکید کرد: این امر موجب خواهد شد تا مصرفکنندگان کممصرف از یارانهها بهرهمند شوند و در مقابل، کسانی که خارج از الگوی بهینه مصرف قرار دارند، باید هزینه بیشتری برای مصرف برق خود پرداخت کنند. اگر به جای افزایش یکسان قیمت برق، قیمتها بهصورت پلکانی برای پرمصرفها افزایش یابد، میتوان از فشار بر روی طبقات کممصرف و اقشار ضعیف جامعه جلوگیری کرد.
این کارشناس انرژی اضافه کرد: طبق برنامههای قبلی، تعرفهگذاری برق بهگونهای بود که هرچه مصرف بیشتر میشد، هزینه برق نیز بهصورت پلکانی افزایش مییافت. بهعنوان مثال، در صورتی که مصرف فردی از یک حد مشخصی بیشتر میشد، قیمت برق او بهطور خودکار افزایش مییافت. این روش باعث میشد که مصرفکنندگان از مصرف بیرویه انرژی خودداری کنند. اما در وضعیت فعلی، بهنظر میرسد که دولت بهجای ایجاد مشوقهایی برای کاهش مصرف، بهطور کلی هزینهها را برای تمامی مشترکان افزایش داده است که این موضوع موجب نارضایتی بسیاری از مردم و بهویژه مصرفکنندگان کممصرف شده است.
هاشمزاده همچنین به تبعات منفی این سیاست در بخش انرژی کشور اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی که کشور با بحران انرژی روبرو است، ضروری است که تعرفهگذاری برق بهگونهای طراحی شود که علاوه بر کنترل مصرف، موجب صرفهجویی در مصرف انرژی نیز شود. در حالی که باید فشار بیشتری بر مصرفکنندگان پرمصرف وارد شود، دولت باید از افزایش بیرویه قیمت برق برای کممصرفها خودداری کند. در غیر این صورت، نه تنها بهینهسازی مصرف تحقق نخواهد یافت، بلکه فشار بیشتری به اقتصاد خانوارها و تولیدکنندگان خواهد آمد.
این کارشناس انرژی بر اهمیت اجرای قانون آیبیتی (تعرفههای برق بر اساس مصرف) و اصلاحات لازم در این حوزه تأکید کرد و گفت: «این سیستم باید بهگونهای باشد که تعرفههای برق برای کسانی که مصرف بالاتری دارند افزایش یابد، به طوری که برای مصرفهای بالای ۵۰۰ کیلووات ساعت، قیمتها باید ده برابر تورم افزایش پیدا کند. این رویکرد باعث میشود که مصرفکنندگان کممصرف همچنان از یارانهها بهرهمند شوند و در عین حال مصرف برق در بخشهای پرمصرف به حداقل برسد.
هاشمزاده گفت: برای رسیدن به هدف بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش فشار بر اقشار کمدرآمد، دولت باید بهجای افزایش یکسان قیمتها، تعرفههای برق را بهصورت پلکانی و با افزایش زیادی برای پرمصرفها تعیین کند. این اقدام میتواند هم در صرفهجویی انرژی مؤثر باشد و هم به ایجاد عدالت در توزیع یارانههای انرژی کمک کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.