شماره: 2513 / ۱۴۰۳ شانزدهم دي

تعداد بازدید : 0
اخبار
توصیه رهبر انقلاب درباره امام جواد،
امام هادی و امام عسکری
رهبر انقلاب با انتقاد از اینکه در منابر و کتابها از حضرت جواد، حضرت هادی و حضرت عسکری(ع) کم یاد میشود، بیان داشتند: شیعه در هیچ دورهای بهقدر دورهی این سه امام از نظر کمیت و کیفیت گسترش نداشته است.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر شنبه 15 دیماه در پایان مجلس روضهی شهادت امام هادی(ع)، به نقش بیبدیل این امام همام و پدر و فرزند این بزرگوار، در گسترش کمّی و کیفی تشیع اشاره کرده و فرمودند: در هیچ دورهای از تاریخ اسلام، تشیع به گستردگی دورهی این سه امام بزرگوار نبوده است. بغداد و کوفه در زمان امام هادی و امام جواد به مراکز اصلی شیعه تبدیل شدند و نقش این بزرگواران در ترویج معارف شیعه بینظیر بوده است.
ایشان با تأکید بر ضرورت پرداختن به زندگی و معارف این امامان در عرصههای مختلف تاریخی و هنری، ضمن انتقاد از نپرداختن به این سه امام بزرگوار در این عرصهها گفتند: متأسفانه در تاریخنگاری، کتابنویسی و حتی در منابر ما، به زندگی و معارف این سه امام بزرگوار کمتر پرداخته شده است. بسیار بجاست که پژوهشگران و هنرمندان در این زمینه کار کنند و آثار بیشتری خلق شود.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین از زیارت جامعه کبیره به عنوان گوهری بیهمتا یاد کرده و افزودند: اگر تلاش امام هادی(ع) نبود، ما امروز زیارت جامعه کبیره را در اختیار نداشتیم. معارف موجود در این زیارت، که بر پایه آیات قرآن و حقایق ناب شیعه است، تسلط و عمق علمی امام هادی علیهالسلام را نشان میدهد.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به یکی از رمانهایی که اخیراً مطالعه کرده و یکی از معجزات حضرت جواد علیهالسلام در آن ذکر شده بود، تولید آثار هنری در این زمینهها را کم توصیف کردند و خواستار توجه برای تولید آثار بیشتری در این مقوله شدند.
بازدید سرزده پزشکیان از دو مدرسه
در شهر قدس
رئیس جمهور به صورت سرزده از دو مدرسه در شهر قدس بازدید کرد.
پیش از ظهر شنبه مسعود پزشکیان به شکل سرزده از دو مدرسه در شهرقدس بازدید و با دانشآموزان و مسئولان این مدارس دیدار و گفتوگو کرد.
قائم پناه: دولت برق تولیدشده از
انرژیهای تجدیدپذیر را میخرد
معاون اجرایی رئیس جمهور از چهاردهمین نمایشگاه بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق بازدید کرد و در جریان آخرین دستاوردهای ارائه شده از سوی شرکتهای داخلی قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، معاون اجرایی رئیس جمهور ، روز شنبه با حضور در چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق از غرفههای شرکتهای داخلی فعال در حوزه بهرهوری و انرژیهای تجدیدپذیر دیدن کرد.
محمدجعفر قائم پناه در این بازدیدها که با همراهی محسن طرزطلب رئیس ساتبا انجام شد، در جریان آخرین دستاوردهای ارائه شده از سوی شرکتهای داخلی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر قرار گرفت.
در این بازدید که از غرفه شرکتهای مانا انرژی، ساتبا، مپنا، گروه صنعتی نیان، نورسان انرژی، شمس انرژی، شیدسان، سولاکس و سپنتا (سپکو) انجام شد، فعالان این عرصه به بیان چالشها و دغدغههای خود پرداخته و خواستار حمایت دولت در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق شدند.
چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق با شعار «انرژیهای تجدیدپذیر، توسعه سرمایهگذاری، مصرف کارآمد انرژی» از روز پنجشنبه ۱۳ دیماه تا یکشنبه ۱۶ دیماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپا است.
وفاق میتواند فرصتی برای
حل مشکلات سیاست خارجی کشور باشد
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه وفاق میتواند مبنای حرکت و فرصتی مناسب برای حل مشکلات کشور در سیاست خارجی نیز باشداز وجود اجماع قابل توجهی برای ایجاد برخی گشایش ها در سیاست خارجی خبرداد.
مهدی سنایی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: در ارتباط با پرسشها و نقدها درباره سیاست وفاق، قابل ذکر است که رویکرد قطعی رئیس جمهور در حوزه سیاست داخلی وفاق است. پزشکیان از انتقادها مطلع است، اما عمیقا به این گفتمان به عنوان راه عبور از مشکلات باور دارد. میگوید مثل هر پدیده اجتماعی در عمل کاستیهایی دارد و باید برطرف شود.
وفاق میتواند مبنای حرکت و فرصتی مناسب برای حل مشکلات کشور در سیاست خارجی نیز باشد. اجماع قابل توجهی برای ایجاد برخی گشایش ها در سیاست خارجی وجود دارد. برای گرفتار نشدن کشور در دام عدم توسعه، پیش گرفتن راه تعامل گسترده با جهان و «موازنه فعال» در سیاست خارجی ضروری است.
آغاز رزمایش پیامبر اعظم۱۹
نیروی زمینی سپاه
رزمایش اقتدار امنیتی پیامبر اعظم۱۹ نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در غرب کشور آغاز شد.
رزمایش اقتدار امنیتی پیامبر اعظم19 نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انتقال تیپ نیروی مخصوص میرزا کوچکخان از فرودگاه رشت به فرودگاه کرمانشاه آغاز شد.
در این رزمایش که با حضور رستهها و واحدهای تخصصی نیروی زمینی سپاه در منطقه غرب کشور اجرا خواهد شد، سناریوهای عملیات واکنش سریع نیز اجرا میشود که انتقال سریع نیرو و تجهیزات به منطقه رزمایش یکی از بخشهای این نوع عملیات است که در مرحله اول رزمایش توسط تیپ میرزا کوچکخان اجرا شد.
انتخابات شوراهای اسلامی
سال آینده برگزار می شود
معاون سیاسی وزیر کشور درباره احتمال تعویق انتخابات شوراها اسلامی شهر و روستا، گفت: وزارت کشور مخالف طرح ۷ ساله شدن دوره فعلی شوارهای اسلامی شهر و روستا بوده و این انتخابات سال آینده برگزار می شود.علی زینی وند در حاشیه نشست وزارت کشور با دبیران کل احزاب اصلاح طلب، اظهار کرد: ما در وزارت کشور برای احزاب دارای مجوز جلساتی تعریف کردهایم و با نظر خود احزاب، این جلسات در قالب سه فراکسیون اصلاح طلب، اصولگرا و مستقل برگزار می شود که اولین جلسه با احزاب اصلاح طلب برگزار شد و در روزهای آینده جلسه با دو فراکسیون دیگر نیز برگزار می شود.
معاون سیاسی وزیر کشور همچنین گفت:ریاست خانه احزاب به اصلاح طلبان رسیده است. تا اسفند هم نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب معرفی می شوند. ما دنبال رونق فعالیت احزاب هستیم و از توان احزاب در اداره امور کشور استفاده می کنیم.
زینیوند درباره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا خاطرنشان کرد:همه تمهیدات برای برگزاری انتخابات شوراها دیده شده و آمادگی لازم وجود دارد. همه احزاب بر برگزاری انتخابات شوراها در موعد مقرر تاکید داشتند. موضع رسمی وزارت کشور این است که انتخابات در موعد مقرر در سال آینده برگزار شود و با ۷ ساله شدن شوراها مخالف هستیم. البته مبنای عملکرد ما قانون فعلی انتخابات شوراهاست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
پزشکیان: با فضای رانتی در اقتصاد بازار رقابتی شکل نمیگیرد
رئیسجمهور تأکید کرد: دولت چهاردهم در اقتصاد بهدنبال تأمین معیشت مردم، تحقق عدالت و ایجاد بازاری رقابتی، منصفانه و عادلانه است و در این راستا از توان و ظرفیت شورای رقابت استفاده خواهد کرد.
نخستین جلسه شورای رقابت در دولت چهاردهم صبح شنبه با حضور مسعود پزشکیان برگزار شد.
رئیس جمهور در این جلسه پس از شنیدن گزارش عملکرد این شورا و مرکز ملی رقابت، بر لزوم تدوین نقشه راه جامع مبتنی بر شناسایی نقاط قوت و ضعف، وضعیت فعلی و چشمانداز آتی این شورا تأکید کرد و گفت: دولت بر اساس این نقشه راه نوع و نحوه تعامل خود را با شورای رقابت تنظیم و به رفع چالشهای پیشِرو در انجام وظایف قانونی و همچنین تقویت جایگاه آن در انحصارزدایی از اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.
پزشکیان در ادامه با بیان اینکه «امروز فضای رانتی به یکی از معضلات اقتصاد کشور تبدیل شده است.»، افزود: در شرایطی که پرداخت ارز ترجیحی به عدهای مشخص چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، تبدیل به سهمیه و رانت شده است و کسانی که از دریافت آن محرومند خود به خود بازنده هستند، تا چهمیزان میتوان چنین بازاری را رقابتی دانست و قطعاً چنین روندی نیازمند اصلاح است.
رئیس جمهور در ادامه به چرخه معیوب خصوصیسازیهای نادرست و پس از آن ابطال و فسخ قراردادهای واگذاری داراییهای دولت به بخش خصوصی اشاره کرد و با یادآوری نقش مهم نهادهای نظارتی در این زمینه، از جمله شورای رقابت گفت: ما باید ضمن اصلاح این روندهای معیوب و نادرست، با هدف ارتقای امنیت سرمایهگذاری، حفظ عهد و پیمان در حوزه اقتصاد کشور را نیز بهعنوان یک فرهنگ جا بیندازیم که بهموجب آن اگر چیزی را به کسی فروختیم یا واگذار کردیم، پیمانشکنی نکنیم.
پزشکیان با تأکید بر اینکه بر اساس احادیث و آیات قرآن کریم، فلسفه بعثت همه انبیای الهی برقراری عدالت در تمام شئونات زندگی بشر بوده است، تصریح کرد: دولت چهاردهم در اقتصاد بهدنبال تأمین معیشت مردم، تحقق عدالت و ایجاد بازاری رقابتی، منصفانه و عادلانه است و در این راستا از توان و ظرفیت شورای رقابت استفاده خواهد کرد.
رئیس جمهور در پایان گفت: تلاش کنید ذیل مجموعه و چارچوبی چالاک، کارآمد و اثربخش، دولت را در رفع تبعیض، انحصار و رانت از اقتصاد کشور همراهی کنید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
استیضاح وزرای نفت و اقتصاد رسماً در سامانه مجلس ثبت شد
عضو هیئت رئیسه مجلس درباره آخرین وضعیت طرحهای استیضاح به ثبت رسیده در سامانه مجلس گفت: تاکنون استیضاح آقایان پاکنژاد و همتی به ترتیب با ۲۳ و ۷۰ امضا به طور رسمی در سامانه مجلس به ثبت رسیده است.
احمد نادری عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح استیضاحهایی که در روزهای اخیر از سوی جمعی از نمایندگان در سامانه مجلس به شکل رسمی به ثبت رسیده، گفت: در روزهای گذشته دو طرح استیضاح وزرای دولت به شکل رسمی در سامانه مجلس به ثبت رسیده است.
وی افزود: البته طرحهای استیضاحی دیگر هم به شکل شفاهی از سوی برخی نمایندگان مطرح شده ولی طبق آیین نامه داخلی مجلس، صرفاً به آن دسته از طرحهای استیضاح ترتیب اثر داده میشود که علاوه بر ضمیمه داشتن امضای حداقل 10 نماینده، به شکل رسمی در سامانه مجلس نیز به ثبت رسیده باشد.
نادری عنوان کرد: تاکنون استیضاح آقای پاکنژاد، وزیر نفت، با 23 امضا و استیضاح آقای همتی، وزیر اقتصاد، با بیش از 70 امضا، روز چهارشنبه در سامانه مجلس به ثبت رسیده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس همچنین درباره اظهارات هفته گذشته رئیس مجلس درباره به صلاح نبودن استیضاح وزرای دولت چهاردهم در برهه کنونی خاطرنشان کرد: بله آقای دکتر قالیباف تاکید کردند که در این برهه زمانی به صلاح نیست که وزرا استیضاح شوند ولی در هر صورت طبق آییننامه داخلی مجلس استیضاح حق نمایندگان است و هر استیضاح با حداقل 10 امضا رسمیت دارد.
نادری یادآور شد: البته هیچ یک از 2 استیضاح ثبت شده، هنوز به هیئت رئیسه مجلس ارسال نشده و احتمالاً طراحان این دو طرح استیضاح به دنبال این هستند که سایر نمایندگان را هم برای امضای طرح متقاعد کنند.
اژه ای: راه سعادت بشر گفت و گو و همفکری ادیان است
رئیس قوه قضائیه در دیدار با نمایندگان جامعه مسیحیان کشور از علما و اندیشمندان ادیان خواست با گفتوگو و همفکری راه سعادت بشر را بیابند و در پیشبرد آن راه، تعصب و جمود به خرج ندهند.
حجتالاسلام محسنی اژهای، در دیدار با نمایندگان جامعه ارامنه و آشوری (دینی و مجلس شورای اسلامی) کشور، ضمن تبریک میلاد حضرت مسیح و فرارسیدن سال نو میلادی افزود: بدون تردید چنانچه هر یک از انبیاء عظام الهی از جمله حضرت عیسی مسیح (ع) در عصر کنونی میزیستند، در مقابل جنایات سبعانه صهیونیستها در غزه و سکوت و حمایت همهجانبه برخی کشورهای غربی از این جنایات، واکنش سخت و شدید اتخاذ میکردند؛ صهیونیستها بیش از یک سال است که در غزه دست به هر جنایتی میزنند و از کشتن نوزادان و بیماران نیز ابایی ندارند.
رئیس قوه قضائیه گفت: علما و اندیشمندان ادیان بر سطح و میزان گفتگوها، همفکریها و تعاملات خود بیفزایند و راه صحیح را برای سعادت بشر بیابند و پس از یافتن راه صحیح، در اتخاذ و پیشبرد آن راه، تعصب و جمود به خرج ندهند.
محسنی اژه ای افزود: همه انبیای عظام الهی، یک هدف واحد و مشترک را دنبال میکردند؛ خداوند دو یا چند پیام متفاوت را از طریق رسولان به بشر ابلاغ نکرده است؛ مقصد که همان سعادت بشر است، یکسان است و روشها نیز مشخص و معین است؛ همه انبیاء الهی، بشر را از نزدیکی به گناه، جرم و ظلم نهی کردهاند؛ همه پیامبران بر خوبیها و مکارم اخلاقی تاکید کردهاند؛ چنانچه علما و اندیشمندان ادیان به این درک نائل شوند، آنگاه بسیار میسّر است که در بسیاری از موضوعات، یک نوع قوانین، یک نوع حکمرانی و یک نوع زیست داشته باشیم.
رئیس دستگاه قضا در ادامه، با اشاره به مزیتهای صلح و سازش در دعاوی گفت: جامعه ارامنه و آشوری کشور، سازوکارهای مرتبط با توسعه فرهنگ صلح و سازش میان خود را فراهم آورند و نسبت به تنوعبخشی این سازوکارها اهتمام داشته باشند؛ برای مثال، سازوکار ویژهای را ایجاد کنند که وقتی دو تاجر مسیحی با یکدیگر به مشکل برمیخورند، قبل از مراجعه به محکمه، تا حد ممکن بتوانند میان آنها صلح و سازش برقرار کنند؛ بدون تردید، آثار مثبت این امر بسیار بیشتر از حل و فصل دعاوی از طریق احکام دادگاه است. قوه قضائیه نیز در این مسیر، کمکها و مساعدتهای لازم را به جامعه مسیحیان کشور خواهد داشت.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: شما نمایندگان جامعه مسیحیان کشور، فهرستهایی از مسیحیانی را که در قوه قضائیه دارای پرونده هستند به تفکیکِ موضوع پرونده آنها، و اینکه در زندان هستند یا خیر، تدوین کنید و در سلسله جلسات خود با مقامات ذیصلاح قضایی، موضوعات آنها را طرح کنید، تا رسیدگیهای قضایی در چارچوب قوانین، در قبال پرونده آنها انجام گیرد.
اژه ای گفت: تمایل ما آن است که حتی یک نفر نیز به زندان نرود؛ اما به هر حال عدهای مرتکب جرم و ظلم میشوند و یا قوانین را زیرپا میگذارند و لاجرم با مجازاتهایی از جمله اعزام به زندان مواجه میشوند؛ البته اعتقاد ما در نظام زندانبانی کشور، اصلاح فرد مجرم است و سازوکارهای مرتبط با این امر را نیز تمهید کردهایم و در این بین، تفاوتی میان یک زندانی مسلمان و یا مسیحی وجود ندارد و برای همه محکومان و زندانیان، شرایط اصلاح و بازاجتماعی شدن در زندانهای ما فراهم است.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: توجه به خانواده زندانیان از جمله اولویتهای ما است و ما در این خصوص نیز تمهیدات ویژهای را اتخاذ میکنیم.
وی افزود: ممکن است فردِ محکومی در زندانی مستقر باشد که خانواده او برای ملاقات، به زحمت و دردسر بیفتند، لذا ما وفق مقررات این امکان را داریم که درصورت وجود شرایط و امکان، آن فردِ زندانی را جابجا کنیم تا خانواده او برای ملاقات با او به زحمت نیفتند؛ در این راستا نیز تفاوتی میان زندانیان مسلمان و مسیحی وجود ندارد و این قاعده برای همه محکومان واجدشرایط، قابل اجراست.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ما به مناسبت فرارسیدن سالروز میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) و سال نو میلادی، دستور اعطای مرخصی ۵ روزه به محکومان مسیحی واجد شرایط را صادر کردیم؛ در اینجا باید توجه داشت که بسیاری از این زندانیان مسیحی، قبل از صدور این دستور نیز در مرخصی به سر میبردند فلذا ما اعلام کردیم این مرخصی ۵ روزه به مرخصی پیشتر اِعمالشده در قبال این زندانیان افزوده گردد؛ همچنین مرخصیهایی هم که به مناسبتهای مختلف از جمله عید نوروز اِعمال میشود، شامل حال زندانیانِ واجدشرایط مسیحی نیز میشود؛ در عفوهای معیاری و مناسبتی اِعمال شده نیز تمایز و تفاوتی از حیث دینِ محکومان واجدشرایط وجود ندارد و این عفوها شامل حال همه محکومان واجدشرایط میگردد.
محسنی اژه ای گفت: یکی از نمایندگان محترم جامعه مسیحیان کشور، در این جلسه، از بیتوجهی به درخواستهای اِعمال ماده ۴۷۷ و تجویز اعاده دادرسی سخن گفت که باید بگویم اِعمال ماده ۴۷۷ و تجویز اعاده دادرسی، ترتیبات و سازوکارهای قانونی خاص خود را دارد و اینگونه نیست که هر درخواستی در این زمینه، مورد موافقت قرار گیرد، بلکه باید رأی صادره خلاف شرع بیّن باشد و طبق قانون، مرجع تشخیص این امر نیز، شخصِ رئیس قوه قضائیه است؛ بنابراین عنایت داشته باشید که مورد موافقت قرار نگرفتن اِعمال ماده ۴۷۷ به منزله بیتوجهی به این درخواستها و یا اِعمال سلیقه نیست، بلکه تبعیت از روشی است که در قانون مشخص شده است.
رئیس قوه قضائیه گفت: اینکه در کلام شما نمایندگان محترم جامعه مسیحیان کشور، گلایههایی از برخی وکلا شد، اولاً باید بگویم که وکلا در قالب یک بخش خصوصی گنجانده میشوند و در ذیل قوه قضائیه تعریف نمیشوند، البته نظارتهایی را ما طبق مقررات بر آنها اِعمال میکنیم، اما باید بدانید که قراردادهایی که با وکلا منعقد میکنید، در زمره قراردادهای خصوصی است؛ در ثانی، ما نیز گلایههایی را به برخی از وکلا داریم و معتقدیم چنانچه آنان به وظایف و مسئولیتهای خود به درستی عمل کنند بسیاری از مشکلات در روند پرونده ایجاد نمیشود.
رئیس دستگاه قضا گفت: ما در قوه قضائیه به سمت تخصصی کردن دادگاهها در حال حرکت هستیم؛ اما جامه عمل پوشاندن به این خواسته شما که شعبه ویژهای را برای رسیدگی به پروندههای هموطنان مسیحی تشکیل دهیم، ممکن و میسر نیست، چراکه پروندههای آنها از یک سِنخ نیست و ما نمیتوانیم به یک قاضی، انواع و اقسام پروندههای کیفری و حقوقی را ارجاع دهیم؛ اما همانطور که گفتم به سمت تخصصی کردن محاکم در حرکت هستیم و هر یک از شهروندان و هموطنان مسیحی میتوانند از سازوکارهای مربوطه در این حوزه برای پیشبرد پروندههایشان بهره بگیرند.
وزیر خارجه ایران در گفتوگو با شبکه cctv چین؛
ایران برای مقابله با رژیم صهیونی آمادگی کامل دارد
عباس عراقچی گفت: ما به صورت کامل، آمادگی مقابله با تهدیدهای مجدد رژیم صهیونیستی را داریم؛ امیدوارم صهیونیستها چنین دیوانگیای نکنند زیرا نتیجه آن یک جنگ فراگیر خواهد بود.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با شبکه cctv چین گفت: رژیم اسرائیل در جریان حمله به غزه به هدف اصلی خود نرسیده است، اسرائیل با هدف نابودی حماس وارد غزه شد ولی امروز با همان حماس مجبور است برای آتشبس مذاکره کند.
وی ادامه داد: ما بارها گفتهایم که جمهوری اسلامی ایران از هر آتشبسی که حماس و فلسطینیها خودشان بپذیرند، حمایت خواهد کرد و اختیار پذیرش با حماس و فلسطین خواهد بود و آنها هر آتش بسی را بپذیرند، ما از آنها حمایت میکنیم.
عراقچی افزود: با وجود اینکه شورای امنیت سازمان ملل به خاطر فشارهای آمریکا، نتوانست اقدامی برای توقف این جنایتها انجام دهد، جامعه جهانی مسئولیت اخلاقی دارد که برای جلوگیری از ادامه جنایتهای اسرائیل اقداماتی را انجام دهد و به آمریکا، کشورهای اروپایی و خود این رژیم برای توقف این جنایتها فشار آورد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: به نظر من آینده مقاومت همچنان روشن است و حزبالله لبنان در حال بازسازی مرتب خود است.
عراقچی افزود: حزبالله لبنان به عنوان یک نیروی سیاسی نیز در عرصه لبنان حضور دارد و دارای پایگاه اجتماعی بزرگی است، حزبالله حضور سیاسی قوی در لبنان دارد و به این حضور ادامه میدهد.
وی ادامه داد: سفر من به چین اولین سفر دوجانبه من به خارج از منطقه غرب آسیاست و در همین چهارچوب پکن انتخاب شد، به دلیل اهمیتی که برای روابط با چین قائل هستیم.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: یکی از نشانههای روابط بسیار خوب بین ایران و چین تعاملات سطح بالایی که بین ۲ کشور در جریان است. یکی از مهمترین آن دیدار رؤسای جمهور ۲ کشور است که در ماه گذشته در کازان روسیه برگزار شد. دیدار صورت گرفته دیدار بسیار مهمی بود و دستاوردهای بسیاری داشت. رفت و آمد سیاسی بین ۲ کشور جریان بسیار خوبی دارد و تبادل هیأت بین تهران و پکن در حوزههای مختلف اقتصادی، تجاری، سرمایهگذاری، فرهنگی، جوانان و انتظامی در جریان است.
وی گفت: ایران و چین علاوه بر همکاریهای دوجانبه، در حوزههای مسائل منطقه و بینالملل نیز مشورتهای نزدیکی با یکدیگر دارند و در دیداری که با وزیر خارجه چین در این سفر داشتم که حدود چهار ساعت نیز به طول انجامید، در مورد تحولات منطقه و اینکه چگونه با این مسائل برخورد کنیم و با یکدیگر در این زمینه همکاری کنیم، رایزنی و گفتوگو کردیم.
وزیر امورخارجه ایران از آمادگی کامل برای مذاکره درباره برنامه هستهای ایران خبرداد و گفت: همچنان آمادگی داریم وارد مذاکرات سازنده و بدون تاخیر درخصوص برنامه هستهای خود شویم؛ مذاکراتی که با هدف رسیدن به یک توافق باشد.
عراقچی با اشاره به بد عهدی امریکاییها در اجرای برجام و خروج آنها از این توافق گفت: فرمولی که از نظر ما وجود دارد، همان فرمول سابق برجام است یعنی اعتماد سازی درباره برنامه هستهای ایران در مقابل رفع تحریمها. بر همین مبنا آمادگی مذاکره داریم.
رییس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: یک دور مذاکره با کشورهای اروپایی صورت گرفته است. دور دوم این مذاکرات تعیین شده و ظرف کمتر از ۲ هفته آینده با سه کشور اروپایی انجام خواهد.
وزیر امورخارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره حضور دیگر اعضا ۵+۱ دراین مذاکرات گفت: در مورد آمریکا طبیعی است که دولت جدید باید سیاست خود را تدوین کند و ما بر اساس آن تصمیم خواهیم گرفت. چین و روسیه ۲ عضو موثر مذاکرات در گذشته بودند و از نظر جمهوری اسلامی ایران همچنان باید به نقش سازنده خود در این مذاکرات ادامه دهند. این خواسته و اراده ما است.
عراقچی ادامه داد: از سال ۲۰۱۵ تاکنون ۱۰ سال گذشته و تحولات بسیاری رخ داده است. خروج آمریکا از برجام یک اشتباه بسیار بزرگ راهبردی برای این کشور بود و با واکنش ایران مواجه شد. البته تحریمهای آمریکا هم گسترش یافت، در منطقه غرب آسیا بحران داریم ولی راه دیپلماسی هیچ وقت بسته نمیشود.
وزیر امورخارجه ایران گفت: بهعنوان یک دیپلمات اعتقاد دارم در سختترین شرایط هم میتوان به راهحلهای دیپلماتیک رسید، اما این بستگی به این دارد که چقدر اراده سیاسی وجود داشته باشد و چقدر دیپلماتها از قدرت خلاقیت و ابتکار برخوردار باشند تا بتوانند راههای جدید پیدا کنند و به فرمولهای جدیدی برای توافق برسد. اگر اراده سیاسی در طرفهای مقابل وجود داشته باشد، پیدا کردن یک راهحل مشکل است، اما غیرممکن نیست.
عراقچی درباره سوریه هم با تاکید بر اینکه بر اساس تغییرات ظاهری، حرفها و شعارها تصمیم نمیگیریم گفت: ما منتظر هستیم که دولت انتقالی سیاستهای خود را در خصوص منطقه و سایر کشورها اعلام کند و استقرار کافی پیدا کند. بر اساس رفتارها تصمیم میگیریم.
عراقچی افزود: اینکه ما چگونه با سوریه تعامل خواهیم کرد، بستگی به رفتار طرف مقابل در سوریه دارد؛ ایران حسننیت کامل دارد و خواهان آرامش در سوریه است. خواهان این هستیم که به ثبات در سوریه کمک کنیم و امنیت تمام اقوام در سوریه تضمین شود.
رییس دستگاه دیپلماسی ایران تصریح کرد: همه کشورهای منطقه باید همکاری و کمک کنند که یک دولت فراگیر متشکل از همه اقوام و گروهها در سوریه ایجاد شود و تمامیت ارضی و وحدت سرزمینی سوریه حفظ شود.
عراقچی گفت: سوریه نباید به محل و پناهگاهی برای تروریستها و تهدیدی برای همسایگان و منطقه تبدیل شود و اینها همه اصولی است که در منطقه همه بر آن اتفاق نظر دارند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: تصمیم نهایی را مردم سوریه میگیرند چرا که حاکمان اصلی سوریه هستند و ما فقط باید کمک کنیم که تصمیمات درست را بگیرند و شاهد سوریهای باشیم که در صلح و آرامش در کنار همسایگان خود زندگی میکند.
وزیر امورخارجه ایران درباره روابط ایران و عربستان هم مسیر طی شده را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: هر ۲ طرف از برقراری مجدد روابط راضی هستند و منافعی را در این روابط میبینند. البته ظرفیتهای زیادی در روابط دو کشور وجود دارد که هنوز استفاده نشده و به نظرم مسیر روابط ۲ کشور تدریجی و آهسته اما پیوسته است.
وی گفت: تلاش همراه با حسننیت چین اثرات خوبی را به همراه داشته است. چین روابط اقتصادی خوبی با کشورهای مختلف منطقه دارد، کشوری مورد احترام است و این یک سرمایه برای چین است که از آن میتواند برای نقش آفرینی بیشتر سیاسی و حل اختلافات احتمالی در بین کشورهای منطقه استفاده کند و ایران از این نقش استقبال میکند و آمادگی دارد که همکاری کند.
سیدحسن خمینی:
هیچ وقت مانع دینی برای ورزش بانوان وجود نداشت
حجت الاسلام و المسملین سید حسن خمینی خاطرنشان کرد: ورزش یکی از مهمترین و شاید بشود گفت مهمترین نقطه آسیب زدایی فرهنگی است و با ورزش میشود به ستیز آسیبهای فرهنگی رفت.حجت الاسلام و المسملین سید حسن خمینی در دیدار اعضای هیأت رئیسه و جمعی از ورزشکاران فدراسیون ورزش دانشآموزی کشور گفت: ورزش با «سرمایهگذاری نسلی» پیش میرود.وی ادامه داد: مدارس محل رشد ورزش است. اگر میخواهیم درازمدت در ورزش جهانی حرفی برای گفتن داشته باشیم، ورزش باید از مدارس آغاز شود.سیدحسن خمینی در عین حال افزود: هیچ وقت مانع دینی برای ورزش بانوان وجود نداشت.وی بیان کرد: ورزش یکی از مهمترین و شاید بشود گفت مهمترین نقطه آسیب زدایی فرهنگی است و با ورزش میشود به ستیز آسیبهای فرهنگی رفت. حضرت امام جملهای دارد و میگوید در تمام ابعاد انسانی ورزش کنید.سیدحسن خمینی ادامه داد: اگر ورزش دانشآموزی ما رشد کند، ورزش کشور رشد میکند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.