شماره: 2513 / ۱۴۰۳ شانزدهم دي

تعداد بازدید : 0
اخبار
گاز ۱۲ پتروشیمی قطع شد
دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: بهعلت افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، گازرسانی به پتروشیمیها محدود شده و گاز ۱۲ پتروشیمی قطع شده است.
احمد مهدوی در مراسم امضای تفاهمنامه پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق، با بیان اینکه برای صرفهجویی و رفع ناترازی انرژی سه راه داریم، اظهار کرد: سرمایهگذاری، صرفهجویی و مصرف بهینه تنها راهحل در این حوزه است.
وی افزود: امیدواریم با کاهش ۱۰ درصدی مصرف بخش خانگی که صنعت پتروشیمی برای تشویق مردم به صرفهجویی ورود کرده، گاز بیشتری به واحدهای پتروشیمی تخصیص یابد.
او با بیان اینکه یک صنعت پرتیراژ برای کشور است، گفت: از وزارت نفت گلهمندیم که هنوز قراردادهای سرمایهگذاری پتروشیمیها در بخش بالادستی گاز امضا و نهایی نشده است.
رفع ۲۲۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز
با سرمایهگذاری پتروشیمیها
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با تأکید بر اینکه صنعت پتروشیمی بهدنبال سرمایهگذاری در میدانها است، گفت: با اجرای ۱۰ تفاهمنامه توسعه میدانها که میان شرکت ملی نفت ایران و هلدینگهای پتروشیمی امضا شده است، ۲۲۰ میلیون مترمکعب به ناترازی گاز کشور کمک میشود.
احمد مهدویابهری دیروز (شنبه، ۱۵ دی) در آیین امضای تفاهمنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پتروشمی زاگرس بهمنظور استفاده از ظرفیت این پتروشیمی در طرح پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق در بخشهای خانگی - تجاری اظهار کرد: این تفاهمنامه اقدام مناسبی برای رفع ناترازی گاز و انرژی در کشور است.وی با تأکید بر اینکه برای رفع ناترازی فقط سه راه سرمایهگذاری، صرفهجویی و مصرف بهینه وجود دارد، افزود: با امضای این تفاهمنامه قرار است صرفهجویی مصرف گاز با تشویق مردم و سرمایهگذاری پتروشیمی زاگرس در یکی از استانهای سردسیر و شمالی صورت گیرد.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی به حمایت و کمک عباسزاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: امیدواریم سال آینده این طرح به سایر استانها نیز بسط یابد و صرفهجویی مطلوبی ایجاد شود.
مهدوی تأکید کرد: دومین مصرفکننده گاز کشور پس از بخش خانگی، نیروگاهها هستند و باید این نیروگاهها بهمنظور کاهش مصرف به سیکل ترکیبی تبدیل شوند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه صنعت پرمزیت پتروشیمی کشور، نخستین صنعتی است که در حوزه صرفهجویی مصرف سرمایهگذاری کرده، افزود: این صنعت آمادگی دارد به طرحهای قابل توجیه ورود کند.
تفاهمنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پتروشمی زاگرس امروز (شنبه، ۱۵ دی) با هدف مدیریت مصرف و ترویج فرهنگ مصرف بهینه انرژی و اجرای طرح پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق در بخشهای خانگی - تجاری میان حسن عباسزاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و متین دیداری، مدیرعامل پتروشیمی زاگرس امضا شد.
خط لوله بندرعباس،
گامی برای تقویت زیرساختهای انرژی
خط لوله تأمین خوراک بندرعباس، گامی برای تقویت زیرساختهای انرژی کشور بهشمار میرود که بهطور مستقیم بر ناترازی انرژی و تأمین پایدار خوراک این پالایشگاه تأثیرگذار است.
پالایشگاه نفت بندرعباس بهعنوان یکی از بزرگترین پالایشگاههای کشور برای تأمین خوراک خود به زیرساختهای مطمئن نیاز دارد. پیش از احداث خط لوله تأمین خوراک، انتقال نفت خام به این پالایشگاه عمدتاً از طریق حملونقل دریایی انجام میشد که با چالشهایی نظیر شرایط نامساعد جوی و هزینههای بالا مواجه بود.
آبان ۱۳۹۹ قرارداد احداث خط لولهای به طول ۳۷ کیلومتر و قطر ۳۰ اینچ، بهعنوان انشعابی از خط لوله گوره - جاسک، منعقد شد. عملیات اجرایی این پروژه ۱۶ ماه طول کشید و سرانجام با ظرفیت انتقال ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز در شرایط تحریم و با کمک متخصصان داخلی به بهرهبرداری رسید.
بدون تردید خط لوله تأمین خوراک بندرعباس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، زیرا نقش کلیدی در تأمین مواد اولیه صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی منطقه دارد. این اهمیت به دلایل زیر است:
۱- تأمین پایدار خوراک: بندرعباس یکی از قطبهای مهم صنعتی و پالایشگاهی کشور بهحساب میآید. خط لوله خوراک، مواد اولیه موردنیاز پالایشگاهها و مجتمعهای پتروشیمی مانند نفت خام، گاز طبیعی یا میعانات گازی را بهصورت پایدار و اقتصادی تأمین میکند.
۲- کاهش هزینهها و ریسکها: استفاده از خط لوله به جای حملونقل جادهای یا دریایی، هزینهها و خطرات ناشی از انتقال مواد اولیه را کاهش میدهد. این موضوع افزون بر کاهش آلودگی محیط زیست، بر امنیت تأمین خوراک میافزاید.
۳- پشتیبانی از صنایع پاییندستی: تأمین خوراک برای صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی در بندرعباس، توسعه صنایع پاییندستی را تقویت میکند و به تولید محصولات باارزش افزوده بالا، پلیمرها، سوختها و مواد شیمیایی یاری میرساند.
۴- توسعه اقتصادی منطقه: این خط لوله سبب رونق اقتصادی و اشتغالزایی در منطقه میشود. صنایع وابسته به خوراک تأمینشده از این خط، فرصتهای شغلی مستقیم و غیرمستقیم زیادی ایجاد میکنند.
۵- تأثیر راهبردی: بندرعباس بهدلیل موقعیت جغرافیایی و دسترسی به آبهای آزاد، نقطهای راهبردی برای صادرات محصولات پتروشیمی و نفتی محسوب میشود. این خط لوله امکان تأمین پایدار خوراک صادراتی را فراهم میآورد.
۶- افزایش تولید بنزین: با تأمین پایدار و مداوم خوراک نفت خام از طریق خط لوله تأمین خوراک بندرعباس، پالایشگاه قادر است با ظرفیت کامل به تولید بنزین بپردازد. این موضوع سبب افزایش حجم تولید بنزین باکیفیت استانداردهای جهانی میشود و افزون بر اینکه توانایی پالایشگاه برای پاسخگویی به نیاز داخلی کشور را تقویت میکند، از مقدار وابستگی نیز میکاهد.
درمجموع خط لوله تأمین خوراک بندرعباس نقشی حیاتی در توسعه صنعتی، اقتصادی و راهبردی منطقه ایفا میکند. راهاندازی این خط لوله، تأمین خوراک پایدار پالایشگاه بندرعباس را تضمین میکند و مشکلات ناشی از حملونقل دریایی و شرایط جوی را برطرف میسازد. این اقدام افزون بر افزایش بهرهوری و تولیدات پالایشی، نقش مهمی در پایداری تأمین انرژی کشور نیز دارد، همچنین سالانه حدود ۸۰ میلیون دلار در هزینههای انتقال صرفهجویی میشود.
افزون بر اینها، خط لوله فوق بهطور مستقیم بر ناترازی انرژی تأثیرگذار است. ناترازی انرژی بهمعنای شکاف بین تقاضا و عرضه است که ممکن است بهویژه در بخش سوخت و پالایش نفت به مشکلاتی مانند کمبود سوخت، تأخیر در تأمین منابع و افزایش هزینهها منجر شود.
با بهرهگیری از این خط لوله امنیت انرژی کشور تقویت میشود و با داشتن یک مسیر ثابت و ایمن برای انتقال نفت خام، امکان تأمین سوخت در شرایط بحرانی بهطور مؤثرتری فراهم است و این موضوع به کاهش ناترازی در شرایط خاص میانجامد.
با توجه به مزایای اقتصادی و راهبردی این پروژه، میتوان آن را گامی بسیار مؤثر در جهت تقویت زیرساختهای انرژی کشور بهحساب آورد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
پرداخت وام به مردم برای خرید پنل های خورشیدی
معاون وزیر نیرو گفت: مردم عادی برای تأمین پنلهای خورشیدی میتوانند برای نیروگاههای بیش از ۲ مگاوات، از بانک تسهیلات دریافت کنند.
محسن طرز طلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر در نشست خبری با خبرنگاران گفت: در نمایشگاه تلاش کردیم در حوزه بهرهوری توجه داشته باشیم و نزدیک ۱۱ تفاهم نامه به امضا رسید که یکی از قراردادها ۶۰۰ مگاوات بود.
وی ادامه داد: موافقت نامه و تفاهم نامههای متعددی منعقد شده و تفاهم نامهای با مپنا ۳ هزار مگاوات با وزارت دفاع ۲ هزار ۸۰۰ مگاوات به امضا رسیده است.
معاون وزیر نیرو خاطر نشان کرد: ناترازی و برنامههای که بر عهده تحدیدپذیرها است ۳۰ هزار مگاوات تجدید پذیر وارد مدار شود و ریل گذاریهای انجام شده را توسعه دادیم و سعی کردیم در این حوزه تسهیلگری کنیم برنامهریزی که برای پیک کردیم ۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات تجدید پذیر وارد مدار کنیم.
وی ادامه داد: برنامهر یزی انجام شده این بوده که ۱۴۰۰ نقطه شناسایی شده و امکان نصب ۵ هزار مگاوات نیروگاه جدید وجود دارد و هر بخش خصوصی که چنین امکانی را دارد میتواند درخواست دهد مشروط بر تحویل تا خرداد ماه و نگران آن هستیم که این ظرفیت تکمیل نشود.
طرز طلب خاطر نشان کرد: امیدواریم سرمایه گذاران در بخشهای مختلف ورود پیدا کنند و مجوزهای لازم اخذ شده که در اختیار آنها قرار میگیرد اما به دلیل اینکه ممکن است ۵ هزار مگاوات تکمیل نشود دولت ورود پیدا کرده است.
به گفته وی تسهیلات که برای اشتغالزایی ثبت نام کردند ۵۰۰ نفر حائز شرایط شدند که طی روزهای آینده تسهیلات دریافت میکنند، نزدیک به ۲۰ همت برای تسهیلات اشتغالزایی نیاز داریم که اکنون ۲ همت در اختیار داریم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در رابطه با اینکه آیا برای استفاده مردم عادی از پنلهای خورشیدی تسهیلاتی در نظر گرفته شده است، گفت: برای استفاده از منابع اشتغالزایی منابع اندک و متقاضیان بسیاری بود که ما در تلاشیم دو همت را به ۲۰ همت برسانیم.
وی ادامه داد: مردم عادی برای تأمین پنلهای خورشیدی میتوانند برای نیروگاههای بیش از ۲ مگاوات از بانک رفاه تسهیلات دریافت کنند.
به گفته این مقام مسئول با فاصله گرفتن از پیک تابستان مردم را درگیر استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر میکنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
پیشرفت ۳۲ درصدی طرح انتقال آب دریا در سیستان و بلوچستان
سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه طرح انتقال آب دریا در سیستان و بلوچستان ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: آب شیرین کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی نیز آماده بهرهبرداری است.
عیسی بزرگزاده افزود: در منطقه سیستان طرحهای مختلفی در سه مرحله برای تامین آب مورد نیاز مردم در نظر گرفته شده که شامل طرحهای اضطراری، میان مدت و بلندمدت است.
وی در توضیح طرح های اضطراری تامین آب اظهار داشت: در این بخش موفق شدیم بیش از ۱۰۰ حلقه چاه حفر کنیم و شبکههای جمع آوری آن را ایجاد کنیم.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه این طرحها در منطقه هامون، هیرمند و حرمک و مناطق اطراف آن اجرا شده است، گفت: آب شیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی در منطقه زهک مستقر کردهایم که آماده بهرهبرداری است.
وی ادامه داد: همچنین در منطقه بندان طرح هایی را اجرا کردهایم بنابراین پروژه های اضطراری آماده است، البته در منطقه بندان ۱۰ درصد کار هنوز باقی مانده که در موعد مقرر انجام خواهد شد.
سخنگوی صنعت آب درباره طرحهای میان مدت که آبخوان شرقی بود، گفت: این نیز در دست کار است البته نیاز به تزریق منابع مالی و توجه بیشتری دارد.
بزرگ زاده درباره انتقال آب دریا به عنوان طرح بلندمدت استان اظهار داشت: این طرح ۳۲ درصد پیشرفت کار دارد.
وی افزود: براساس مصوبه هیات وزیران که خود نیز بر اساس قانون انتقال آب از دریای عمان به سیستان هست، باید مشوق هایی را در نظر بگیریم که در نظر گرفته شده است.
سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: در این طرح صنایع موظف شدهاند، کمک کنند و اصرار داریم این طرح با قدرت جلو برود تا کام مردم سیستان و بلوچستان را شیرینتر کند.
انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به شرق کشور از جمله طرحهای کلان تعریف شده برای تامین بخشی از کسری آب دالان شرقی کشور است که از آبان سال ۱۴۰۰ آغاز شده است.
طبق تفاهمنامههای منعقد شده، این آب در سیستان و بلوچستان و در خراسان رضوی، برای تامین مصرف آشامیدنی نیز پیش بینی شده است و بر اساس برنامه زمانبندی شده، این طرح تا پایان سال ۱۴۰۴ و یا اوایل ۱۴۰۵ آماده بهرهبرداری خواهد شد.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز با اعلام اینکه میزان پیشرفت فیزیکی فاز زودهنگام طرح انتقال آب دریای عمان به زاهدان با راهبری ایمیدرو به ۳۲ درصد رسیده است، اعلام کرده است که این طرح در خط اصلی انتقال آب دریای عمان به استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و رضوی قرار دارد.
بر این اساس طول مسیر انتقال آب در فاز زود هنگام ۵۵۳ کیلومتر و حجم آب در نظر گرفته شده برای این استان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب در سال است.
عملیات احداث خط انتقال آب دریای عمان به زاهدان و مشهد (کریدور شرق) از سال ۱۴۰۰ آغاز شده است. میزان پیشرفت کل پروژه انتقال آب دریای عمان تا مشهد با طول ۱۳۴۰ کیلومتر به ۱۸ درصد رسیده است.
طرحهای بهینهسازی راهکاری سریع برای تأمین خوراک پایدار صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد: با اجرای طرحهای بهینهسازی بسیار آسانتر و سریعتر میتوان به گاز حاصل از صرفهجویی برای تأمین خوراک پایدار صنعت پتروشیمی رسید.
حسن عباسزاده دیروز (شنبه، ۱۵ دی) در آیین امضای تفاهمنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پتروشیمی زاگرس بهمنظور استفاده از ظرفیت این پتروشیمی در طرح پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق در بخشهای خانگی - تجاری اظهار کرد: ایران دارای منابع عظیمی از گازی غنی است و هماکنون روزانه بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین در کشور تولید میشود که جا دارد از همه همکاران در شرکت ملی نفت و گاز ایران برای پایداری شبکه گاز در شرایط کنونی قدردانی کنم.
وی با اشاره به اینکه با وجود این حجم قابلتوجه تولید گاز در کشور اما گاز بهصورت بهینه مصرف نمیشود و در فصل سرد سال تا مرز ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء اختصاص مییابد، افزود: از میانگین گاز تولیدی کشور در سال، حدود ۵۰ درصد به بخش خانگی و تجاری و حدود ۲۶ درصد در نیروگاهها مصرف میشود که نیروگاهها به دلیل راندمان پایین منابع گازی را بهصورت مناسب استفاده نمیکنند و باید بهینهسازی در این بخش انجام شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مهمترین چالش برای تحقق ظرفیت تولید ۱۳۱ میلیون تنی صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه را تأمین خوراک پایدار دانست و گفت: هماکنون با توجه به مصرف غیربهینه انرژی در کشور از حدود ۲۱ درصد از ظرفیت کنونی صنعت پتروشیمی به دلایل متعدد که عمده دلیل آن، نبود خوراک است، نمیتوان استفاده کرد که برای این مقدار ظرفیت حدود ۱۸ میلیارد دلار سرمایهگذاری شده است.
عباسزاده تأکید کرد: در شرایطی که سرمایهگذاری در کشور با چالشهای فراوانی روبهروست باید تلاش کرد از این ظرفیت سرمایهگذاریشده استفاده کرد.
وی به تشکیل کمیته تأمین پایدار خوراک در شرکت ملی صنایع پتروشیمی اشاره و بیان کرد: تمام راهکارهای تأمین پایدار خوراک در این کمیته بررسی میشوند. سرمایهگذاری در میدانها یکی از راهکارهای تأمین خوراک پایدار است که میدانها شناسایی و در اختیار سرمایهگذاران قرار داده شده و لازم است روند امضای قراردادهای آن تسریع شود. هفته گذشته نیز از وزیر نفت خواستم دستور تسریع این روند را صادر کنند.
معاون وزیر نفت استفاده از گازهای مشعل را از دیگر راهکارهای تأمین پایدار خوراک صنعت پتروشیمی عنوان و اظهار کرد: برای بخش عمدهای از استفاده از گازهای همراه نفت از سوی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس، پتروشیمی مارون، همچنین در طرح انجیال ۳۱۰۰ کار شده است. انجیال ۳۱۰۰ امسال به بهرهبرداری میرسد و با توجه به اینکه الفین دهلران هنوز آماده نیست، تمهیداتی اندیشیده و خط لولهای از دهلران تا انجیال ۳۲۰۰ احداث شد تا خوراک انجیال ۳۲۰۰ از انجیال ۳۱۰۰ تأمین شود و شاهد باشیم تولید پتروشیمی بندر امام افزایش یابد و این موضوع نویدبخش این است که کمبود خوراک در منطقه ماهشهر را رفع کنیم.
عباسزاده با بیان اینکه استفاده از سوختهای دیگر مانند الپیجی نیز از دیگر راهکارهای تأمین خوراک پایدار است که در نیروگاهها بهصورت اسانجی مصرف میشود، گفت: پتروشیمی خراسان نیز از آنجا که از منابع گازی کشور فاصله دارد، به دنبال این است که با تبدیل زغالسنگ به برق و Co منابع مورد نیاز خود را تأمین کند. استانداردهای زیست محیطی این طرح بررسی شده و بدون دغدغه میتوان از این روش استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه طرحهای بهینهسازی، از همه طرحها آمادهتر هستند و با اقدامات بسیار آسانتر مانند فرهنگسازی و تغییر برخی تجهیزات میتوان سریعتر به گاز حاصل از صرفهجویی رسید، گفت: از شرکت پتروشیمی زاگرس که همکار ما در اجرای طرح کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز خواهند بود، قدردانی میکنم که در اجرای این طرح پیشرو بودهاند، همچنین از آقای توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز نیز که دغدغه رفع چالش صنعت را دارند، کمال تشکر را دارم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: انجمن ملی نیکوکاری نیز در این طرح همکار ما خواهند بود، زیرا بسیاری از طرحها در پویش ۱۰ درصدی از سوی نیکوکاران و سازمانهای مردمنهاد انجام خواهد شد و در کنار شرکت ملی صنایع پتروشیمی خواهند بود.
عباسزاده با بیان اینکه عواید اجرای این طرح به سازندگان داخلی بهمنظور تأمین تجهیزات گرمایشی از جمله تعویض ۴ هزار بخاری نیز خواهد رسید، افزود: شرکتهای دانشبنیان نیز در اجرای هرچه بهتر این مسیر ما را همراهی خواهند کرد.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح آغازی برای دیگر طرحهای بهینهسازی در سال آینده خواهند بود، تأکید کرد: تلاش میکنیم ضمن افزایش همگرایی و همافزایی میان انجمن صنفی صنایع پتروشیمی، هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی، چالشهای صنعت با راهکارهای مناسب و هماهنگ رفع شود.
تفاهمنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پتروشیمی زاگرس امروز (شنبه، ۱۵ دی) با هدف مدیریت مصرف و ترویج فرهنگ مصرف بهینه انرژی و اجرای طرح پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق در بخشهای خانگی - تجاری میان حسن عباسزاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و متین دیداری، مدیرعامل پتروشیمی زاگرس امضا شد.
تکمیل واحد گازی جدید نیروگاه نکا برای تابستان ۱۴۰۴
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی گفت: طرح توسعه نیروگاه نکا با حجم سرمایهگذاری ۱۷.۵ همت در حال انجام است و واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی جدید نیروگاه برای پیک تابستان ۱۴۰۴ وارد مدار میشود.
ابوالفضل عسگری شنبه ۱۵ دی ماه در جریان بازدید از نیروگاه شهید سلیمی نکا با بیان این مطلب، اظهار کرد: طرح توسعه نیروگاه شهید سلیمی نکا با برخورداری از دو واحد گازی و یک واحد بخار سیکلترکیبی جدید به ظرفیت ۵۴۶ مگاوات برای کاهش ناترازی برق استان مازندران در حال اجراست.
وی با اشاره به اینکه این پروژه با حجم سرمایهگذاری ۱۷.۵ همت در حال اجرا است، ادامه داد: این طرح دارای دو واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۸۰ مگاواتی است که با تکمیل این پروژه، ظرفیت کل نیروگاه نکا به دو هزار و ۷۶۰ مگاوات خواهد رسید.
وی با بیان اینکه اجرای این پروژه برای یکهزار نفر اشتغالزایی غیرمستقیم و برای ۲۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم به همراه خواهد داشت، گفت: تولید برق پایدار و جبران کمبود انرژی در مازندران و استانهای همجوار، تامین برق مورد نیاز صنایع مختلف، اشتغالآفرینی، بهرهمندی از توانمندی و دانش فنی مهندسان، سازندگان و پیمانکاران داخلی و ارتقای میزان تولید برق نیروگاه نکا با بهرهگیری از ظرفیتهای مجدد از جمله اهداف اجرای این پروژه است.
براساس این گزارش، مدیرعامل برق حرارتی در جریان این بازدید ضمن بررسی پیشرفت کار طرح توسعه بلوک سیکلترکیبی و هماهنگیهای لازم جهت تسریع در تکمیل واحد اول گازی این پروژه تا پیک تابستان سال آینده، در جریان آخرین وضعیت کاهش سطح حوضچه آبگیر آب دریا واحدهای بخار، روند لایروبی مداوم و اقدامات بلند مدت برای رفع این چالش به منظور کاهش محدودیت تولید در نیروگاه قرار گرفت.
عسگری در ادامه از فعالیتهای در حال اجرا در تعمیرات اساسی واحد سه بخار بخصوص تعویض لولههای بویلر، تعمیرات اساسی انجام شده در واحد آب ژاول سازی و پمپخانه آب دریا بازدید و با حضور در اتاقهای فرمان واحدهای بخار و سیکل ترکیبی ضمن بررسی وضعیت و روند تولید این واحدها با کارکنان این بخشها به گفتگو پرداخت.
مدیرعامل برق حرارتی همچنین با حضور در جمع کارکنان بخشهای مختلف، پای صحبتها و دغدغههای شغلی و معیشتی آنان نشست و به پرسشهای آنان پاسخ گفت.
وی در این جمع ضمن تاکید بر اهمیت بسیار زیاد منابع انسانی بخصوص در صنعت تولید برق با تمامی سختیها، محدودیتها و چالشهای پیشروی تولید و لزوم تلاش وافر برای رفع دغدغههای شغلی این کارکنان خدوم، تولید پایدار انرژی و تامین برق مورد نیاز مشترکان را رسالت اصلی صنعت برق حرارتی دانست و بر جدیت بیشتر و تلاش جهادی کارکنان بخش تولید همچون گذشته و آمادگی کامل واحدهای نیروگاهی برای تولید مطمئن و پایدار برق تاکید کرد.
عسگری همچنین در بدو ورود در جوار یادمان شهدای نیروگاه حضور یافت و ضمن قرائت فاتحه و نثار گل به مقام شامخ ۳۳ شهید نیروگاه و نیز شهید خوشنام آرمیده در این نیروگاه با آرمانهای والای آنان تجدید میثاق کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق اهواز:
هوشمندسازی برق مشترکان اداری از اولویتهای اصلی است
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز گفت: هوشمندسازی برق مشترکان اداری از اولویتهای اصلی برای گذر از پیک بار ۱۴۰۴ در برق اهواز است.
محمد فراتی اظهار کرد: فاصله ایجاد شده میان تولید و مصرف برق، وزارت نیرو را به سمت برنامههای مدیریت مصرف بهینه برق هدایت کرده که اصلیترین اقدام در این خصوص، استفاده از کنتورهای هوشمند برای کنترلپذیری و رویتپذیری مشترکین جهت پایش و مدیریت مصرف آنها است.
وی افزود: این شرکت در راستای گذر موفق از اوج بار مصرف سال ۱۴۰۴، تحقق اهداف ۱۴ مگاپروژه وزارت نیرو و براساس بند ۸، از مهر سال جاری با برنامهریزیها و جلسات متعدد برای هوشمندسازی و نصب کنتورهای هوشمند طبق دستورالعمل پایش و مدیریت مصرف برق ادارات و سایر سازمانها که از سوی معاونت برق و انرژی وزارتخانه ابلاغ شده، برنامهریزی و اهدافی را در دستور کار قرار داد و پروژه در حال اجرا است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز با اشاره به انتخاب مجری طرح کنترل و پایش ادارات و تشکیل کمیته پایش مصرف ادارات گفت: همزمان با تشکیل کمیته و برگزاری جلسات مستمر، هزار و ۷۲۴ مشترک اداری شناسایی و بانک اطلاعاتی آنها تکمیل شده که از این تعداد، ۱۰۰ درصد مشترکان رویتپذیر و کنترلپذیر بودهاند و ۲۳۷ مشترک نیز تا قبل از شروع پیک بار سال ۱۴۰۳ در زمره مشترکین رویتپذیر و کنترلپذیر قرار گرفتهاند و در حال حاضر نیز برنامه مدونی در جهت تحقق اهداف پروژه در حال اجرا است.
فراتی با بیان اینکه براساس دستورالعمل وزارت نیرو، تمامی ادارات در زمان پیک بار در سال ۱۴۰۳ کاهش مصرف حداقل ۳۰ درصدی در ساعات اداری نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۰ را تحقق بخشیدند، گفت: در ساعات غیر اداری نیز حداقل ۶۰ درصد مصرف نسبت به مصارف جاری همان روز را کاهش دادند که این امر از طریق اطلاعات برخط کنتورهای هوشمند به صورت روزانه و با استفاده از نرمافزار پایش و بازدیدهای میدانی کنترل شده است.
وی با اشاره به ارسال مصوبات هیات وزیران در خصوص دوره اوج بار سال ۱۴۰۳ به همه ادارات و دستگاههای اجرایی استان اظهار کرد: شرکت توزیع نیروی برق اهواز در جهت نیل به اهداف ابلاغی، آگاهسازی و جلب همکاری هرچه بیشتر ارگانها، اقدام به ارسال این مصوبات کرده و امیدواریم این تعاملات به کاهش مصرف در پیک بار سال آینده و تامین برق پایدار منجر شود.
فراتی عنوان کرد: شناسایی و آماده به کار کردن مولدهای اضطراری ادارات و هماهنگی در خصوص نصب کنتورهای هوشمند برای رصد کردن این مولدها، هماهنگی تامین سوخت و برگزاری مانورهای آمادگی مولدها در سطح ادارات استان، از برنامههای کمیته پایش مصارف ادارات شرکت توزیع نیروی برق اهواز محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز یاداور شد: برگزاری همایش آموزشی برای رابطان انرژی معرفی شده ادارات و ارائه راهنمایی و مشاورههای لازم در جهت اصلاح الگوی مصرف، قبل و حین اوج بار، از برنامههای آتی این شرکت جهت آمادگی برای دوره اوج مصرف سال ۱۴۰۴ به شمار میرود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.