شماره: 2515 / ۱۴۰۳ هجدهم دي
تعداد بازدید : 1
اخبار
عارف: اهل مذاکرهایم و داوطلب
ادامه تحریم نیستیم
معاون اول رئیسجمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران داوطلب ادامه تحریم نیست و اهل مذاکره و گفتوگو هستیم و از جامعه بینالملل میخواهیم رفع تحریمها را دنبال کنند.
«محمدرضا عارف» معاون اول رئیسجمهور به منظور شرکت در نشست ستاد روابط اقتصاد خارجی به وزارت امور خارجه رفت.عارف همچنین از میز خدمت وزارت امور خارجه بازدید کرد و با تعدادی از شهروندان که برای انجام کارهای مربوط به سفرهای خارجی خود به وزارت امور خارجه آمده بودند، گفتگو کرد.معاون اول رئیس جمهور در بخشی از سخنان خود در این نشست با اشاره به تحریمها و اثر آنها بر اقتصاد و مردم ایران، گفت: ما تحریمها را انتخاب نکردهایم. از ورود دارو و کالاهای اساسی توسط کشورهای تحریمکننده جلوگیری میشود. اگرچه میگویند با این کار، هدف دولت ایران است اما اینطور نیست، مردم اولین آسیبدیدگان از این موضوع هستند.وی افزود: جمهوری اسلامی ایران داوطلب ادامه تحریم نیست و اهل مذاکره و گفتوگو هستیم و از جامعه بینالملل میخواهیم رفع تحریمها را دنبال کنند.
مهاجرانی: دولت به نقش فرهنگ
در عبور از تنگناهای کشور باور دارد
سخنگوی دولت گفت: دولت به نقش فرهنگ در عبور از تنگناهای کشور باور دارد و این فرهنگ وحدتبخش، با همکاری همه دستگاههای اجرایی، میتواند به آبادی ایران منجر شود.فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در افتتاحیه سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکتهای خلاق و دانشبنیان که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، اظهار کرد: فرهنگ از جمله موضوعاتی است که اگر پیشوند «بی» به آن اضافه شود، به دشنام تبدیل میشود. از این رو، داشتن فرهنگ برای زیست همه افراد جامعه ضروری است. با توجه به ظرفیت، سابقه و میراث فرهنگی کشور در گذشته و دستاوردهای امروز، باید با تلفیق آن، انسانی اخلاقمدار پرورش یابد.وی افزود: پس از گسترش فناوریهای سخت، بشر احساس کرد برای زیست درست باید به سمت فناوریهای نرم حرکت کند. این نیاز تنها مربوط به کشور ما نیست، بلکه همه کشورها به دنبال حفظ و تقویت ظرفیتهای فرهنگی خود هستند.سخنگوی دولت بیان کرد: فرهنگ هویتساز است. اگر ما هویت خود را فراموش کنیم، در تغییرات جهانی حل خواهیم شد؛ امری که برای هیچ کشوری خوشایند نیست.وی ادامه داد: در جهان امروز، فناوری نرم هویتساز است و نقش مهمی در تابآوری فرهنگی کشورها ایفا میکند. به دلیل ماهیت این حرکت، نیاز به دستورالعملها یا قوانین خشک نیست. دولت به نقش فرهنگ در عبور از تنگناهای کشور باور دارد و این فرهنگ وحدتبخش، با همکاری همه دستگاههای اجرایی، میتواند به آبادی ایران منجر شود.
سخنگوی سپاه: همه سناریوهای دشمن
مورد بررسی قرار گرفته است
سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تصریح کرد: از لحاظ حجم و کیفیت و سلاح های جدیدی که رونمایی می شود و یگان هایی که در عملیات ها مختلف شرکت می کنند، رزمایش امسال سپاه بسیار گسترده تر است.سردار علی محمد نائینی در حاشیه نشست خبری خود پیرامون برگزاری رزمایش اقتدار پیامبر اعظم (ص) ۱۹، در جمع خبرنگاران بیان کرد: طرح ریزی و برنامه ریزی ما با تهدیدات جدید دشمن متناسب شده است. به طور طبیعی چون ما در محیط تهدید به سر می بریم، از همه ظرفیت ها با کیفیت و کمیت لازم استفاده خواهیم کرد.وی در ادامه اظهار کرد: بر هم زدن محاسبات دشمن و تغییر ادراک دشمن هدف اصلی این رزمایش ها است. از لحاظ حجم و کیفیت و سلاح های جدیدی که رونمایی می شود و یگان هایی که در عملیات ها مختلف شرکت می کنند، رزمایش امسال بسیار گسترده تر است. مجموعه ای از رزمایش ها در نیروی دریایی، هوا و فضا و نیروی زمینی سپاه برگزار در شش استان کشور برگزار خواهد شد.سخنگوی سپاه در ادامه تصریح کرد: تعداد رزمایش ها امسال تقریبا دو برابر شده است. همه سناریو ها محتمل را مورد بررسی قرار داده و متناسب با آن طرح ریزی کرده و در حال تمرین عملیات ها واقعی هستیم. رزمایش ها برای دفاع از جمهوری اسلامی است.
تست سامانههای پدافندی جدید
و ناشناخته کنار مراکز حساس
فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) گفت: یگانهای پدافند هوایی ارتش و سپاه با سامانههایی جدید کنار مراکز حساس مستقر شدهاند و طی چند روز آینده در قالب رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح دفاع مقتدرانه از آسمان کشور را تمرین خواهند کرد.امیر قادر رحیمزاده فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) با اشاره به برگزاری رزمایش مشترک پدافند هوایی در سطح کشور براساس برنامهریزیها و طرحریزیهای دقیق سالیانه، گفت: این رزمایش طی چند روز آینده در قالب رزمایش اقتدار نیروهای مسلح انجام میشود.فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی کشور تصریح کرد: مرور آموزشهای یک سال گذشته به نیروها، تمرینهای انجامشده با توجه به رصد و پایش تحرکات دشمن و البته نیازمندیهای پدافند هوایی کشور شاکله این رزمایش پدافندی خواهد بود.رحیمزاده تأکید کرد: یگانهای پدافند هوایی ارتش و سپاه با سامانههایی جدید و ناشناخته کنار مراکز حساس مستقر شدهاند و طی چند روز آینده تحت فرماندهی شبکه یکپارچه پدافند هوایی در قالب رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح دفاع مقتدرانه از آسمان کشور را تمرین خواهند کرد.فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) در پایان اظهار داشت: رزمایش یگانهای پدافندی گسترده خواهد بود و بهعلت رعایت ملاحظات حفاظتی و اصل غافلگیری دشمن، فقط بخش کمی از آن رسانهای میشود.
هفته آینده؛ بررسی ایرادات شورای نگهبان
در لایحه بودجه ۱۴۰۴
سخنگوی هیات رئیسه مجلس از برگزاری جلسات علنی مجلس در هفته آینده برای بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه ۱۴۰۴ خبر داد.عباس گودرزی توضیح داد: با توجه به اتمام بررسی مصوبات مجلس در لایحه بودجه سال آینده در شورای نگهبان، جلسات کمیسیون تلفیق در روزهای پنجشنبه ۲۰ دی و شنبه ۲۲ دی برگزار می شود و گزارش آن در هفته آینده در دستور کار صحن علنی قرار میگیرد.وی افزود: بر این اساس مجلس هفته آینده در روزهای یکشنبه ۲۳ دی و دوشنبه ۲۴ دی برای بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درخصوص ایرادات شورای نگهبان به لایحه بودجه ۱۴۰۴جلسه علنی خواهد داشت.گودرزی گفت که براین اساس حضور نمایندگان در حوزههای انتخابیه به هفته بعد از برگزاری جلسات علنی موکول می شود.
باید به سمت ساخت مسکن های کوچک مقیاس برویم
ادامه از صفحه 1
مهاجرت هایی که فشار قابل توجهی به بازار مسکن وارد کرده چه بخواهیم، نخواهیم ما را به این سمت سوق داده که باید به سمت ساخت مسکنهای کوچک مقیاس برویم.قطع به یقین مسکن های کوچک مقیاس با ساختارهای فکری، مذهبی، دینی و اجتماعی ما متفاوت است اما مردم را از روی ناچاری به سمتی میبریم که سبک زندگی متفاوتی از آنچه باید داشته باشند برگزینند.
علی رغم اینکه ممکن است مردم و حاکمیت موافق این سبک زندگی نباشند اما بنا به اجباری که ناکارآمدی مدیریتی انباشت شده طی سال های گذشته و تورم بر مردم وارد کرده چاره ای نیست که به این سمت برویم تا دولت بتواند پاسخگوی نیاز به مسکن مردم بخصوص دانشجویان و جوانان باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
پزشکیان: رویکرد دولت چهاردهم اعطای اختیارات لازم به استانداران است
رئیس جمهور با بیان اینکه رویکرد دولت چهاردهم اعطای اختیارات لازم به استانداران برای مدیریت موثر مسائل حوزه تحت مسئولیتشان است، تصریح کرد: البته همچنان تا حد امکان از نمایندگان عالی دولت در استانها در مسیر خدمت به مردم و رفع مشکلات حمایت خواهیم کرد.
مسعود پزشکیان صبح دوشنبه به شکل از پیش اعلام نشده به وزارت کشور رفت و در نشستی با وزیر، معاونان و مدیران ارشد وزارت کشور گزارشهای وزیر کشور، معاون سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات، معاونین عمرانی و اجتماعی وزارت کشور و استانداران سیستان و بلوچستان و تهران از مهمترین اقدامات و برنامههای در دست اقدام را دریافت کرد.
در این نشست معاون سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات گزارشی از تمهید مقدمات برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا و انتخابات میان دورهای مجلسین شورای اسلامی و خبرگان رهبری ارائه کرد و رئیس جمهور پس از استماع این گزارش بر ضرورت هماهنگی و همافزایی مسئولان ستاد انتخابات با مجلس شورای اسلامی برای برگزاری مطلوب و مشارکتی این رویدادهای انتخاباتی به ویژه انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تاکید کرد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی نیز در این نشست گزارشی از پیگیریهای انجام شده در زمینه تحویل سریعتر واگنهای مترو خریداری شده ارائه کرد و دکتر پزشکیان در تماسی با وزیر امور خارجه، خواستار کمک این وزارتخانه در تسریع دریافت محمولههای این قرارداد شد.
در ادامه معاون اجتماعی وزیر کشور نیز به ارائه گزارشی از نقشه راه رسیدگی به مسائل اجتماعی و گامهای برداشته شده برای ساماندهی اقدامات و ایجاد هماهنگی میان دستگاههای دخیل در حوزه آسیبهای اجتماعی ذیل شورای اجتماعی کشور پرداخت که رئیس جمهور در این رابطه گفت: برای آنکه عملکرد دستگاههای متولی آسیبهای اجتماعی به بالاترین سطح اثربخشی برسد، باید ابتدا نظرات آنها درباره مسائل حوزه مسئولیتشان را جمعآوری کنید و پس از کارشناسی از سوی کارشناسان و صاحبنظران در نشستهایی با مسئولان این دستگاهها این نظرات را جمعبندی و در نهایت برای تصویب به جلسه شورای اجتماعی کشور ارائه کنید.
رئیس جمهور افزود: وقتی دستگاهها ببینند که پیشنهادات خود آنها پس از طی مراحل کارشناسی تصویب شده، انگیزه بیشتری برای اجرای آن خواهند داشت.
در بخش دیگری از این نشست استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات انجام شده در رابطه با سفر رئیس جمهور این استان، گزارشی نیز از اقدامات و برنامههای مدیریت و ساماندهی توزیع سهمیه سوخت مرزنشینان ارائه کرد.
استاندار تهران نیز با اشاره به تنوع بالای جمعیتی، این استان را دارای جایگاهی موثر در ایجاد و تسری بخش عمدهای از مشکلات اجتماعی توصیف و خواستار توجه ویژه به این مسئله در برنامهریزیها شد.
حضور رئیس جمهور در دانشگاه امام حسین
پزشکیان صبح دوشنبه به دانشگاه جامع امام حسین (ع) رفت و پس از ادای احترام به یادمان شهدای انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت، با حضور در جمع رئیس، معاونین و برخی اساتید این دانشگاه در جریان روایت پیشرفت الگوی دانشگاه تراز اسلامی قرار گرفت.
رئیس جمهور ضمن بازدید از دانشکدهها، پژوهشکدهها و مراکز راهبردی، علمی و فناوری، از آخرین اقدامات، فعالیتها و دستاوردهای این دانشگاه در بخشهای صنعتی، کشاورزی، دفاعی، انرژی، فنی و مهندسی، هوش مصنوعی و علوم شناختی، مطلع شد.
در این مراسم رئیس دانشگاه امام حسین (ع) در گزارشی به بیان مسئله اسلامی شدن دانشگاهها و ارائه روایت پیشرفت الگوی دانشگاه تراز اسلامی در قالب مولفههای تحولی شامل جهتدهنده، سرمایه انسانی و استاد، دانشجو، دوره رشته متن و محتوا، علم و پژوهش و نوآوری، فضا و محیط و سازماندهی و تعاملات ملی و بینالمللی مبتنی بر منظومه فکری حضرت امام (ره)، رهبری معظم انقلاب و دکتر پزشکیان درباره دانشگاه تراز پرداخت.
رئیس جمهور سپس از تعدادی از دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه جامع امام حسین (ع) از جمله دانشکده و پژوهشکده فرهنگی و تولید قدرت نرم، دانشکده و پژوهشکده مدیریت و برنامهریزی راهبردی، دانشکده و پژوهشکده اقتصاد مقاومتی، پژوهشکده آیندهپژوهی حضرت ولیعصر (ع)، اندیشکده کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعیِ اندیشگاه عالی تجربهنگاری، پژوهشکده و دانشکده پدافند غیرعامل و دانشکده و پژوهشکده هوش مصنوعی و علوم شناختی بازدید کرد.
پزشکیان در جریان بازدید از دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه امام حسین (ع)، ایجاد میزهای احصاء و حل مسئله را از جمله اقدامات خوب و مثبت صورت گرفته در راستای مسئله محور شدن و مشارکت و نقشآفرینی دانشگاهها در حل مسایل و مشکلات کشور دانست و در ادامه ضمن تأکید بر لزوم ارزیابی برون دادهای آموزشی در برخی حوزهها در این دانشگاه و میزان اثرگذاری آن بر دانشجویان در پیگیری و حل مسایل کشور، نحوه انتخاب اساتید دانشگاه و میزان اشراف و تسلط آنها به موضوعات و مسایل مربوطه را جویا شد.
رئیس جمهور در جریان حضور خود در دانشگاه جامع امام حسین (ع) همچنین از پارک علم و فناوری، مرکز رشد شرکتهای دانش بنیان، مرکز علم و فناوری ملی آیرودینامیک و مرکز راهبردی آب، انرژی و محیط زیست این دانشگاه نیز بازدید کرد و در جریان آخرین اقدامات و دستاوردهای این مراکز از جمله تونل باد سه منظوره، سامانههای پردازش آب، آب شیرین کنهای خورشیدی، اکتشاف آبهای عمیق، پروژه هوا آب، اقدامات راهبردی، نظارتی و تقنینی در حوزه آب و فاضلاب و پروژههای آبرسانی قرار گرفت.
پزشکیان در جریان بازدید از مرکز راهبردی آب، انرژی و محیط زیست دانشگاه امام حسین (ع) به مدیران این دانشگاه و مسئولان این مرکز پیشنهاد کرد بررسی راهکارهای تأمین آب پایدار برای شهر تهران با اتکا به توان علمی متخصصین و اساتید فعال در این مرکز را در قالب طرحی پژوهشی تهیه و به دولت ارائه نمایند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
اخبار
سلامی:
مردم با وجود تهدیدات
«حاج قاسم» را رها نکردند
فرمانده کل سپاه گفت: مردم با وجود سرمای طاقتفرسا و انفجاری که سال گذشته اتفاق افتاده بود حاج قاسم را رها نکردند و گلزار شهدای کرمان مملو از جمعیت بود.سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ظهر روز 17 دیماه، همزمان با سالروز تشییع تاریخی و باشکوه سیدالشهدای جبهه مقاومت شهید سپهبد قاسم سلیمانی و آخرین روز هفته مقاومت در گلزار شهدای کرمان، با بیان اینکه صمیمانه از مردم کرمان تشکر میکنم، اظهار داشت: سال گذشته در ماجرای انفجاری که در گلزار شهدای کرمان اتفاق افتاد و بیش از 90 نفر از هموطنان ما که تعداد زیادی از آنها از استان کرمان بودند به شهادت رسیدند، مردم کرمان، حاج قاسم را رها نکردند و خطر را به جان خریدند.وی با اشاره به اینکه امسال هم مردم با وجود سرمای طاقتفرسا و بیش از تحمل انسان، به ویژه در نیمه شب و لحظه شهادت حاج قاسم در گلزار شهدای کرمان حضور پرشور و حماسی داشتند و گلزار شهدای کرمان مملو از جمعیت بود، بیان کرد: این مردم قابل تحسین و در در دستگاه الهی دارای عظمت هستند.فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با بیان اینکه خداوند نعمات خوبی به استان کرمان و مردم این استان عطا کرده که از جمله آن میتوان به سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد، گفت: حاج قاسم از قلب این سرزمین برخاست و این افتخار جاودانه را آفرید.وی با اشاره به اینکه دیروز شهر کرمان زیارتگاه مسلمانان و غیر مسلمانان از داخل و خارج از کشور شده است، افزود: این موضوع نشاندهنده وفاداری و حس محبت و عاطفه و احساس عمیقی است که مردم این سرزمین نسبت به فرزند قهرمان خودشان دارند که سالهای سال برای دفاع از آنها در شرایط سخت جهاد کرد و سرانجام هم به شهادت رسید.فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ارزش بزرگی برای مردم کرمان است که پیکر مطهر این شهید بزرگوار در این سرزمین و در میان این مردم به خاک سپرده شده است.
دستور رئیس قوه قضائیه برای فراهم کردن زمینه آزادی بدهکاران مالی
رئیس قوه قضائیه به مسئولان قضایی دستور داد برای فراهم کردن شرایط آزادی بدهکاران مالی در ماههای پایانی سال اهتمام داشته باشند.
حجتالاسلام محسنی اژهای روز دوشنبه (۱۷ دی) در نشست شورایعالی قوه قضائیه، خطاب به دادستانها، قضات اجرای احکام و قضات ناظر زندان گفت: در سه ماه پایانی سال به موضوع زندانیانی که از مدت زمان محکومیت آنها گذشته است، اما بعلت ناتوانی در پرداخت بدهی همچنان در زندان به سر میبرند، توجه ویژه داشته باشید.
حجتالاسلام محسنی اژه ای تاکید کرد: وضعیت این زندانیان را مرتب دنبال کنید تا شرایط قانونی برای آزادیشان فراهم شود.
وی با تبریک ماه پرفضیلت رجب گفت: ماههای رجب، شعبان و رمضان، سه ماه بسیار پرفضیلت و پربرکت هستند؛ در این سه ماه زمینههای مساعدی برای خودسازی و دیگرسازی وجود دارد بنابراین باید نهایت استفاده را از آنها ببریم.
رئیس قوه قضائیه افزود: مقام ها و مسئولان قضایی در این سه ماه پرفضیلتِ بیشتر از سایر روزهای در خدماترسانی مطلوب به مردم و تکریم اربابرجوع و تسریع و دقت در رسیدگی به امور قضایی مردم، کوشا باشند.
حجتالاسلام محسنی اژه ای تاکید کرد: هماهنگیها و همکاریهای بیشتر و گستردهتری با بخشها و نهادهای فرهنگی و دینی از جمله شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، مرکز رسیدگی به امور مساجد، رسانه ملی و ... برای تبیین موضوع های قضایی و حقوقی، آگاهیبخشی به مردم، پیشگیری از وقوع جرم و توسعه فرهنگ صلح و سازش، انجام گیرد.
رئیس دستگاه قضا گفت: در این سه ماه پرفضیلتِ رجب، شعبان و رمضان، باید اقدام ها و تلاشهای ما برای اصلاح مجرمین و برگشت دوباره زندانیان به اجتماع بیشتر شود.
وی افزود: سازمان زندانها و سایر بخشهای ذیربط برای تعامل هرچه بیشتر با روحانیون برای حضور پررنگتر آنها در زندانها و کمک به فرآیند اصلاح و بازاجتماعی کردن مجرمین تدبیرهای لازم را اتخاد کنند.
حجت الاسلام محسنی اژه ای گفت: در این سه ماه، تسهیلات بیشتری برای خانواده زندانیان از جنبه های گوناگون فراهم شود؛ از جمله، تسهیل ملاقاتهای حضوری آنها و سایر کمکها و مساعدتهایی که به آنها میشود.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: در این سه ماه پرفضیلت رجب، شعبان و رمضان، لازم است بر حجم کار شوراهای حل اختلاف، دادگستریها، سازمان زندانها، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و سایر بخشهای ذیربط در قوه قضائیه برای کمک به توسعه فرهنگ صلح و سازش، کسب رضایت اولیایدم و صاحبان حق برای گذشت و بخششِ افراد محکوم، افزوده شود.
حجتالاسلام محسنی اژه ای افزود: با توجه به اینکه حدود ۷۰ روز تا پایان سال باقی است و همچنین با توجه به تعطیلیهایی که وجود داشته، لازم است بخشهای مختلف قضایی، در هرچه سریعتر و دقیقتر انجام دادن امور مراجعهکنندگان به مراجع قضایی اهتمام داشته باشند و به هیچ عنوان، کار امروز را به فردا و کار امسال را به سال آینده موکول نکنند؛ انجام سریع و دقیق کارِ مراجعه کنندگان به به مراجع و مراکز قضایی، یک ضرورت بسیار مهم است.
وی گفت: با توجه به اعیاد و مناسبتهای پیشرو و عفوها و تخفیف هایی که شامل حال زندانیان و محکومان واجدشرایط میشود، یادآوری چند نکته به آنها و خانوادههایشان ضروری است؛ نخست آنکه، این زندانیان و محکومین اگر دارای شاکی خصوصی هستند و یا باید جبران خسارتی را در حق فرد یا دستگاهی انجام دهند، به سرعت برای انجام این کار اقدام کنند تا بتوانند در صورت دارا بودن سایر شرایط، از عفوها و تخفیف های پیشرو بهرهمند شوند.
رئیس دستگاه قضا افزود: دوم آنکه، زندانیانی که مرخصی می روند یا آزاد میشوند، همه تلاش خود را به خرج دهند که دیگر مرتکب جرم و خطا نشوند، زیرا در آنصورت، بهرهمندی مجدد از تخفیف های قانونی، سخت خواهد بود.
حجتالاسلام محسنی اژه ای گفت: سوم آنکه، زندانیانِ به مرخصی اعزامشده، در مدت مرخصی با خانواده خود و سایر افراد جامعه رفتار مناسب و پسندیدهای داشته باشند تا اصلاح و بازاجتماعی شدن آنها نمود و ظهور داشته باشد و شرایط برای بهرهمندی بیشتر آنها از تخفیف های قانونی فراهم شود.
رئیس قوه قضائیه افزود: ذکر این نکته نیز ضروری است که زندانیانی که به مرخصی اعزام میشوند، باید در مهلت مقرر، خود را به زندان معرفی کنند و بازگردند؛ چرا که غیبت خوردن آنها و یا احضار و جلب آنها سبب میشود که نتوانند از ارفاقات قانونیِ بیشتر، بهرهمند شوند؛ نکته دیگر آن است که چنانچه زندانیان در کشف بیشتر جرم ارتکابی به بخشهای مسئول یاری رسانند، زمینه برای بهرهمندی آنها از ارفاقات قانونی، موسّع خواهد بود. این نکته نیز مبرهن است که مشارکت زندانیان در برنامههای آموزشی و تربیتی تدارک دیده شده در زندان از جمله آشنایی و اُنس آنها با قرآن کریم، بیانگر حرکت آنها در مسیر خودسازی و اصلاح و نتیجتاً امکان بیشتر برای بهرهمندیشان از ارفاقات قانونی است.
رئیس دستگاه قضا گفت: برخی از محکومین مالی که در زندان به سر میبرند، فاقد سابقه میباشند و اصطلاحاً کلاهبردار حرفهای نیستند، بلکه بواسطه عجز و عدم استطاعت، نتوانستهاند بدهی و دِین خود را پرداخت کنند؛ در اینجا از طلبکاران آنها درخواست داریم که همکاریها و مساعدتهای لازم را داشته باشند و تا آنجا که ممکن است و در تواناییشان میباشد، گذشت و بخشش داشته باشند تا شرایط برای ما نیز جهت بهرهمند کردن این زندانیان از ارفاقات قانونی فراهم باشد.
حجتالاسلام محسنی اژه ای تصریح کرد: مسئولان ذیربط از جمله دادستانها، قضات اجرای احکام و قضات ناظر زندان، به موضوع زندانیانی که از مدت زمان محکومیت آنها گذشته، اما بواسطه عجز از رد مال و یا جزای نقدی، همچنان در زندان به سر میبرند، عنایت ویژه داشته باشند و وضعیت این زندانیان را مرتب دنبال کنند تا شرایط قانونی برای آزادیشان فراهم شود.
وی افزود: اخیراً پرونده فردی را بررسی کردم که بواسطه کلاهبرداری، ۷ سال محکومیت دریافت کرده بود و اکنون ۱۰ سال بود که بواسطه عجز از پرداخت جزای نقدی در زندان به سر میبرد.
رئیس دستگاه قضا گفت: من در این موردِ بخصوص دستورهای لازم را برای قرار گرفتن نام او در فهرست عفو صادر کردم؛ مسئولان قضایی مربوط نیز چنانچه با این قبیل موارد برخورد کردند، زمینه لازم را برای ایجاد شرایط قانونی آزادی این قبیل زندانیان فراهم کنند.
رئیس قوه قضائیه افزود: تمایل و خواست ما این است که حتی یک نفر که شرایط عفو و آزادی دارد در زندان نماند و هر چه زودتر مقدمه آزادی زندانیان واجدشرایط فراهم شود.
افزایش همکاریهای ایران و روسیه با امضای سند همکاریهای جامع
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: با امضای سند همکاریهای جامع و بلند مدت ایران و روسیه؛ دو کشور همکاریهای شان را در همه حوزهها افزایش میدهند.
آقای اسماعیل بقایی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره امضای این سند در ۲۸ دی با حضور روسای جمهوری ایران و روسیه اظهار داشت: سند جدید، تکمیل کننده و به روزرسانی سند قبلی همکاریهای ایران و روسیه است؛ این سند از اوایل تابستان به تایید دو کشور رسیده بود و ما در پی زمان مناسب برای امضای آن بودیم.
وی درباره پیام امضای این سند در مقطع کنونی گفت: ایران و روسیه در همه حوزهها همکاری هایشان را افزایش دادهاند و الان با توجه به گستره روابط، نیاز داریم که این سند را به روز رسانی کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر رییس جمهور به تاجیکستان در اواخر دی خبر داد.
آقای اسماعیل بقایی در نشست خبری در این باره افزود: این نخستین سفر رئیس جمهور به منطقه اوراسیا است.
وی روابط ایران با تاجیکستان را ممتاز دانست و گفت: در این سفر، هم اسناد مهمی امضا میشود و هم دو مرکز به ویژه مرکز وابسته به هلال احمر کشورمان در تاجیکستان به بهره برداری خواهد رسید.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: حوادث اخیر فرودگاه بیروت (بازرسی نامتعارف دیپلماتهای ایرانی) ناشی از سوء تفاهم بود و تکرار نخواهد شد.
آقای اسماعیل بقایی در نشست خبری درباره علت این حوادث افزود: پیرو ورود سفارت کشورمان رفع شد و بازرسی از دیپلماتها انجام نشد.
وی در عین حال اظهار داشت: پیگیری این موضوع همچنان ادامه دار است.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی درباره موضع ایران درباره تحولات سوریه هم گفت: مواضع ما درباره سوریه روشن است و در بیانیه وزارت اموز خارجه منعکس شد؛ به ویژه این که باید به انتخاب سوریها و تمامیت ارضی سوریه احترام گذاشت و نباید این کشور به مامنی برای تروریستها تبدیل شود.
آقای بقایی افزود: آقای عراقچی هم در فضای مجازی در مطلب معناداری، خطاب به اتحادیه عرب توضیح داد که چرا هرج و مرج در سوریه به نفع هیچ کس نیست.وی همچنین درباره جزییات سفر نخست وزیر عراق به تهران گفت: علاوه بر مسائل دو جانبه، پیگیری اسناد امضا شده و رایزنی درباره تحولات منطقه از محورهای دستور کار این سفر خواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تهدید تاسیسات هستهای ایران از جانب یکی از مقامهای آمریکایی تاکید کرد: شورای امنیت باید در شرایط منصفانه به این موارد وارد شود و مسئولیت دولت آمریکا را بابت این اظهارات، مطالبه کند.
آقای اسماعیل بقایی در نشست خبری درباره اظهارات جیک سالیوان مشاور امنیت ملی امریکا درباره حمله به تأسیسات هستهای ایران یادآور شد: از نگاه حقوق بینالمللی، تهدید به توسل به زور، نقض فاحش حقوق بینالملل و منشور ملل متحد است.
وی، این موضوع را تهدیدی علیه تأسیسات هستهای صلح آمیز یک کشور و به طور مضاعف، نقض تعهدات بینالمللی و قطعنامه ۵۳۳ شورای حکام آژانس و نیز تهدید علیه صلح و امنیت بینالمللی دانست.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی تصریح کرد: اگر این را در کنار دیگر اظهارات دولت دموکرات آمریکا علیه ایران بگذارید؛ به نوعی رسواسازی خودشان است.آقای بقایی با اشاره به سخنان مداخله آمیز اخیر وزیر امور خارجه آمریکا در امور کشورمان گفت: به نظر میرسد دولتی که در نظر برخی از خود آمریکاییها به عنوان یکی از فاسدترین و بی تدبیرترین دولتها لقب گرفته، درصدد این است که روشهای مخرب و شکست خورده اش را برای دولت بعدی آمریکا دیکته و دستورکار دولت بعدی کند.
وی یادآور شد: حتما عقلایی در آمریکا هستند که مراقب این فتنهها باشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: مردم ایران، نشان دادهاند که در دفاع از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و عزت شان، قاطعانه عمل خواهند کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره سفر معاون سیاسی وزارت امور خارجه به هند گفت: این سفر به منظور شرکت دز پانزدهمین نشست همکاریهای ایران و هند بود و طیفی از موضوعات مورد بحث قرار گرفته است؛ البته بخش مهمی مربوط به مسائل اقتصادی و تجاری، توسعه بندر چابهار. تکمیل خط آهن زاهدان - چابهار و تسهیل صدور روادید برای ایرانیان بوده است.
تثبیت ارزی
ادامه از صفحه اول
انگیزه اصلی برای تثبیت ارز، تشویق تجارت بین کشورها از طریق کاهش ریسک ارزی است. حاشیه سود برای بسیاری از مشاغل کم است، بنابراین یک تغییر کوچک در نرخ ارز می تواند سود را حذف کند و شرکت ها را مجبور به یافتن تامین کنندگان جدید کند. این امر به ویژه در صنعت خرده فروشی با رقابت بالا، صادق است.
کشورها معمولاً یک ارز با اقتصاد قوی تر یا توسعه یافته تر ایجاد می کنند تا شرکت های داخلی بتوانند با ریسک کمتری به بازارهای گسترده تر دسترسی پیدا کنند. دلار آمریکا، یورو و طلا از نظر تاریخی انتخاب های محبوبی بوده اند. تثبیت های ارزی بین شرکای تجاری ثبات ایجاد می کند و می تواند برای دهه ها باقی بماند. به عنوان مثال، دلار هنگ کنگ از سال 1983 با دلار آمریکا پیوند خورده است.
فقط تثبیت ارزی واقع بینانه با هدف کاهش نوسانات می تواند منافع اقتصادی ایجاد کند. تعیین، بالا یا پایین بردن مصنوعی نرخ ارز باعث عدم تعادل می شود که در نهایت به همه کشورهای درگیر آسیب می رساند.
ارزهای تثبیت شده می توانند تجارت را گسترش دهند و درآمد واقعی را افزایش دهند، به ویژه زمانی که نوسانات ارز نسبتاً کم است و تغییرات بلندمدت نشان نمی دهد. بدون ریسک نرخ ارز و تعرفه، افراد، مشاغل و ملت ها آزادند که از معامله و مبادله به طور کامل بهره مند شوند. بر اساس تئوری مزیت نسبی، هرکسی قادر خواهد بود زمان بیشتری را برای انجام کاری که به بهترین شکل انجام می دهد صرف کند.
با نرخهای ارز ثابت، کشاورزان میتوانند بهجای صرف زمان و هزینه برای پوشش ریسک ارز با مشتقات، غذا را به بهترین شکل ممکن تولید کنند. به طور مشابه، شرکت های فناوری قادر خواهند بود بر ساخت رایانه های بهتر تمرکز کنند. شاید مهمتر از همه، خرده فروشان در هر دو کشور بتوانند از کارآمدترین تولیدکنندگان تامین کنند. نرخ ارز ثابت سرمایه گذاری بلندمدت بیشتری را در کشور دیگر امکان پذیر می کند. با تثبیت ارز، نوسانات نرخ ارز دائماً زنجیره تامین را مختل نمی کند و ارزش سرمایه گذاری ها را تغییر نمی دهد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.