شماره: 2515 / ۱۴۰۳ هجدهم دي
تعداد بازدید : 0
اخبار
انتصابات وزارت کار
طبق استعلام از مراجع سهگانه انجام شده است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از اقناع حداکثر نمایندگان سوال کننده از وزیر کار خبرداد و گفت: طبق گفته وزیرکار هیچ انتصابی بدون موافقت مراجع سه گانه و دستگاههای نظارتی انجام نشده است. احمدبیگدلی درباره جزئیات جلسه امروز دوشنبه - ۱۷ دی ماه - کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی که با حضور احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، به خبرنگاران گفت: در این نشست برخی از نمایندگان مجلس سوالات خود را از وزیر کار و عملکرد وزارتخانه مطرح کردند که حداکثر نمایندگان پس از شنیدن توضیحات وزیر و معاونان وی از پاسخ سوالات قانع شدند و موافقت خود را با ارائه مهلتی دوماهه برای پیگیری مسائل مطرحشده اعلام کردند.عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یک نماینده از پاسخهای وزیر قانع نشد که سوالات خود را به صحن علنی مجلس ارجاع داد.وی درباره جزئیات سوالات طرح شده گفت: برخی نمایندگان نسبت به انتصاب افراد در وزارتخانه و فرایند استعلام از مراجع سهگانه انتقاداتی داشتند. اما وزیر کار تأکید کرد که هیچ انتصابی بدون موافقت مراجع و دستگاههای نظارتی انجام نمیشود. چرا که با نظر منفی از سوی این مراجع، فرد مورد نظر منصوب نخواهد شد.
توانمندی ایران
در فرآوری مواد معدنی
مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران از توانمندی ایران در فرآوری مواد معدنی خبرداد. پور کریمی گفت : صفر تا صد فرآیند فرآوری مواد در این مرکز قابل انجام است.وی در ادامه با اشاره به اینکه بیش از دو دهه از عمر این مرکز در ایران می گذرد افزود: انسجام مجموعه آزمایشگاهی ما به گونه ای است که می تواند از نمونه برداری از معدن تاپایان فرآیند فراوری همراه صنایع باشد. مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران همچنین خبرداد : این واحد تجهیزات به روز و مورد نیاز فرآوری را داراست و با کشورهای دیگر هم همکاری دارد.
اولین ثبت سفارش آیفون در سامانه جامع تجارت انجام شد
به دنبال تایید سازوکار رویه تجاری واردات آیفون و تعریف شناسه ثبت آیفون در سامانه جامع تجارت از هفته گذشته، رئیس انجمن تلفن همراه ایران از اجرایی شدن ثبت رویه تجاری آیفون از طریق ایجاد شناسه در سامانه جامع تجارت خبر داد؛ بر این اساس اولین ثبت سفارش آیفون (رویه تجاری) در سامانه جامع تجارت صورت گرفت. پس از گذشت قریب به دو ماه از مصوبه آزادسازی واردات آیفون به کشور و بلاتکلیفی رویه واردات، در آخرین روزهای هفته گذشته، شناسه ثبت آیفون در سامانه جامع تجارت تعریف شد و تنظیمات لازم در سامانه جامع تجارت نهایی شد.به دنبال انجام اقدامات لازم، عبدالمهدی اسدی-رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران- در گفتوگو با ایسنا، از ثبت سفارش آیفونها با رویه تجاری، از طریق ایجاد شناسه در سامانه جامع تجارت خبر داد.به گفته این مقام مسئول، بر این اساس، بصورت رسمی امروز، اولین ثبت سفارش تجاری آیفون در سامانه جامع تجارت انجام شد. طبق آنچه که مقرر شده است، ۳۰ درصد از ظرفیت واردات هر بازرگان به کالاهای بالای ۶۰۰ دلار، از جمله آیفون، اختصاص یافته است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
اخبار
جزئیات طرح تامین مالی بنگاههای کوچک
مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه با اشاره به جزییات طرح تامین مالی میان مدت سرمایه در گردش بنگاههای کوچک و متوسط در بازار سرمایه گفت: تسهیلات ۲۰۰ میلیارد تومانی ظرف مدت دو هفته تا یک ماه قابل تامین است.محمدحسین صدرائی درباره تسهیلگری تامین مالی از طریق صکوک با طرح اوراق مرابحه کوچک و کوتاه مدت افزود: اکنون سیستم بانکی به دلیل سیستم کنترل تراز، نقدینگی و تورم به شرکت ها و صنایع تسهیلات ارایه نمی دهد بنابراین بازار سرمایه وارد عمل شده است.مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه اظهار داشت: بنابراین شرکتها و صنایع متقاضی در سازمان بورس مشاور انتخاب کرده و مدارک مورد نیاز و درخواست خود را ارسال میکنند.وی تصریح کرد: در این طرح متقاضیان باید صورت مالی حسابرسی معتمد از سازمان بورس، اساسنامه شرکت، تامین مالی با مصوبه هیات مدیره، عدم اتحاد مالکیتی بین خریدار و فروشنده، پیش فاکتور خرید تجهیزات، حسابرس گزارش توجیهی حسابرسی شده، تکمیل فرم سایت صکوک پلاس یا پنجره مالی ایران انجام دهند.
به گفته وی، با توجه به تایید و عملیاتی شدن طرح عرضه خصوصی اوراق مرابحه کوچک و کوتاه مدت، شرکتهای متقاضی میتوانند درخواستهای خود را برای انتشار اوراق مذکور از طریق سامانه ناب ثبت کنند.
وی اضافه کرد: متقاضیان تامین مالی میتوانند با لحاظ شروط دستورالعمل انتشار اوراق مرابحه، درخواستهای خود جهت تامین مالی از روش عرضه خصوصی اوراق را ارایه بدهند و پس از بررسی مدارک، گزارش ۶ صفحه ای به کمیته عرضه سازمان بورس ارایه و در نهایت مجوز انتشار گرفته می شود که ظرف مدت دو هفته تا یک ماه تسهیلات ۲۰۰ میلیارد تومانی با دوره بازپرداخت ۱۸ ماهه ارایه می شود
صدرائی وجه تمایز انتشار اوراق مرابحه کوچک و کوتاه مدت را با اوراق صکوک متعارف در تعیین ضامن بانکی، رتبه اعتباری، ساختار عرضه خصوصی، زمان سررسید، حذف ارکان، کاهش نرخ تامین مالی به دلیل حذف ارکان و سهولت و سرعت تامین مالی از بازار بدهی دانست و گفت: در طرح اوراق مرابحه کوچک و کوتاه مدت خریدار مشخص است بنابراین نیازی به ضامن نیست و تمامی ارکان اوراق صکوک متعارف قابل حذف است.
وی افزود: صکوک مرابحه تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط میتواند فاقد رکن متعهد پذیره نویسی، رکن بازارگردان و حتی رکن ضامن باشد.
مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه خاطنرشان کرد: طرح تامین مالی میان مدت سرمایه در گردش بنگاههای کوچک و متوسط به منظور توسعه بازار بدهی در بهمن ماه ۱۴۰۲ توسط مُدام به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شد و با همیاری و مساعدت سازمان و مدیریت نظارت بر بازار اولیه آن نهایی شده و رویه تفصیلی انتشار آن به همراه فرمها و قراردادهای تامین مالی آن به پیشنهاد مُدام در سه قالب عرضه خصوصی با رکن ضامن ثالث، عرضه خصوصی با ضمانت نامه تعهد پرداخت و عرضه خصوصی بدون رکن ضامن مورد تایید سازمان بورس و اوراق بهادار قرار گرفت.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
وزیر راه و شهرسازی: اولویت دولت تامین مسکن اقشار کمدرآمد و محروم جامعه است
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه با ایجاد ارتباط میان سامانه «تم» و سامانه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، دریافتیم که بخشی از ۸۰۰ هزار نفر متقاضی مسکنهای حمایتی از دهکهای ۸ تا ۱۰ هستند، گفت: اولویت وزارت راه و شهرسازی و دولت بر اساس اصل ۳۱ قانون اساسی؛ مسکن دار کردن اقشار کمدرآمد و محروم جامعه از دهکهای یک تا سه است.
فرزانه صادق عصر روز یکشنبه ( ۱۶ دی) در نشست با اعضای کمیسیون عمران مجلس، پیشنهاد تشکیل «کمیته مسکن» میان اعضای کمیسیون عمران و معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی و دیگر معاونین مرتبط را مطرح کرد تا هدف گذاری های برنامه هفتم پیشرفت در حوزه مسکن را با جدیت بیشتری پیگیری کنند.
وی در واکنش به سخنان برخی از اعضای کمیسیون عمران، به ضرورت واقعی سازی اطلاعات موجود در سامانه «تم» اشاره و اظهار کرد: با ایجاد ارتباط میان این سامانه و سامانه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، دریافتیم که بخشی از ۸۰۰ هزار نفر متقاضی مسکنهای حمایتی از دهکهای ۸ تا ۱۰ هستند! در حالیکه اولویت وزارت راه و شهرسازی و دولت بر اساس اصل ۳۱ قانون اساسی؛ مسکن دار کردن اقشار کمدرآمد و محروم جامعه از دهکهای یک تا سه است. در تمامی مدلهای در دستور کار وزارت راه و شهرسازی، از الحاق زمین گرفته تا شهرک سازی و ... اولویت با دهکهای یک تا سه است.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه این وزارتخانه در دولت چهاردهم در پی تسریع در ساخت مسکن و ارائه آن با تمامی خدمات زیربنایی و روبنایی به مردم است، ادامه داد: هیچ توقفی در این زمینه صورت نگرفته و از این بابت به شما اطمینان میدهم که در تمامی حوزههای انتخابیه در سراسر کشور این موضوع در دستور کار است.
صادق به نقش تخصصی کمیسیون عمران و ارتباطش با وزارت راه و شهرسازی اشاره و خاطرنشان کرد: اعضای این کمیسیون فقط نماینده مردم حوزه انتخابیه خود نیستند؛ بلکه نماینده تمامی مردم در پیگیری مطالبات مرتبط با مسکن و حمل و نقل از وزارت راه و شهرسازی در این کمیسیون هستند.
وی ضمن تقدیر از زحمات اعضای کمیسیون عمران مجلس در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ و نظارت بر حسن اجرای قوانین مرتبط با مسکن، ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی خود را پاسخگوی کمیسیون عمران میداند و امیدوار است تا دیگر دستگاههایی که در ساخت مسکن نقش آفرین هستند نیز در قبال این کمیسیون پاسخگو باشند.
وزیر راه و شهرسازی بر این اساس از ورود کمیسیون عمران به موضوع تسهیلات بانکی در ساخت مسکن تشکر کرد و افزود: با اقدام کمیسیون عمران، ارایه تسهیلات بانکی جدیت بیشتری یافت که این در نتیجه تعامل خوب کمیسیون عمران با وزارت راه و شهرسازی به شمار می رود.
صادق در پایان دغدغهمندی اعضای کمیسیون عمران را نشانه تعامل خوب و پشتیبانی آنها از وزارت راه و شهرسازی خواند که در نتیجه آن مطالبات مردم به بار نشسته و اقدامات اجرایی پررنگ تری انجام خواهد شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 2
اخبار
ارزشگذاری نرخ پایه صادراتی بهروز
می شود
رئیسکل گمرک ایران گفت: ارزشگذاری نرخ پایه صادراتی در دستورکار قرار گرفته است.
فرود عسگری، مدیرکل گمرک ایران در جمع صادرکنندگان در اتاق بازرگانی ایران درباره ارزشگذاری نرخ پایه صادراتی و ضرورت بهروز شدن ارزشها گفت: این موضوع در دستورکار قرار گرفته و بدون شک با همکاری و دریافت نظر از اتاق ایران و تشکلهای تخصصی در هر رشته کار را جلو میبریم.
او درباره وضعیت محوطه و نرخ انبار در گمرک آستارا که مورد اعتراض فعالان اقتصادی بود نیز گفت: درباره وضعیت گمرک آستارا، انتقادهای زیادی دریافت کردیم، برای همین در اولین فرصت به این منطقه سفر و مشکلات را برطرف میکنیم. از طرفی به نظر میرسد که امکان تفکیک کامیونهای حامل کالاهای فسادپذیر با سایر کامیونها وجود دارد، بنابراین مرزهایی که بیشترین تمرکز را روی صادرات مواد غذایی و محصولات کشاورزی دارند را شناسایی و روند تفکیک را دنبال میکنیم.
رئیسکل گمرک همچنین از امکان افزایش ساعت کاری گمرکها نیز سخن گفت و تأکید کرد: گمرکاتی که حجم تردد از آنها بالاست را پیشنهاد دهید تا بررسیها روی آنها انجام شود.
عسگری ضمن تأکید بر بررسی امکان تفکیک مسیر عبورومرور کامیونها از تردد زائران در مرز مهران از اعضای کمیسیون صادرات اتاق ایران خواست چنانچه در گمرکی هزینه انبارداری از نرخ مصوب بیشتر است، آن را گزارش کنند تا از طرف گمرک پیگیری شود.
جزئیات مسیرهای جدید قطارهای گردشگری
توجه به قطارهای گردشگری در سالهای اخیر افزایش یافته است و بعد از قطار گردشگری تهران به شیرگاه، اکنون قطار گردشگری تهران به کاشان آغاز به کار کرده و آن طور که مدیرکل برنامهریزی و نظارت بر خدمات مسافری راهآهن میگوید، این شرکت بنا دارد قطارهای دیگری در سایر مسیرها راهاندازی کند.
قطار گردشگری نوعی خدمات حمل و نقل ریلی به حساب میآیند که به منظور ارائه تجربههای گردشگری به مسافران طراحی شدهاند و خدماتی از جمله عبور از مسیرهای زیبا و دیدنی، برنامههای تفریحی، خدمات رفاهی، راهنماییهای حرفهای و توقف در مسیر را ارائه میدهند. در این قطارها هدف صرفا رساندن مسافر به مقصد نیست، بلکه بهرهمندی از مسیر نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.
محسن طباطبایی، در تشریح قطارهای گردشگری اظهار کرد که در قطارهای گردشگری مسافر داخل قطار از خدمات گردشگری بهرهمند میشود؛ مانند قطار مسیر تهران به شیرگاه که در بین راه توقفگاههایی است، مسیر بکر بوده و جادهای نیز در مسیر وجود ندارد. مسافران از امکانات مسیر استفاده میکنند و داخل قطار هم توضیحاتی در مورد اماکن داده میشود و مسیر هم جذابیت گردشگری دارد.
وی افزود: اولین قطار گردشگری تهران به کاشان اخیرا راهاندازی شده است. این قطار تا کاشان توقفی ندارد و در مسیر، خدمات خاصی ارائه میشود. پس از آن ترکیب ریل و جاده خواهد بود؛ یعنی اتوبوسهایی در انتهای مسیر وجود دارد که مسافران را به اماکن تاریخی برده و پس از بازدید از آنها، مسافران مجددا با قطار به تهران باز میگردند.
مدیرکل برنامهریزی و نظارت بر خدمات مسافری شرکت راهآهن تصریح کرد: این اقدام باعث میشود تعداد زیادی خودرو سواری از این مسیر حذف و سفر ایمنی برای مسافران فراهم شود. ضمن اینکه مسافران از خدمات گردشگری استفاده خواهند کرد.
وی در ادامه گفت: راهآهن بنا دارد قطارهای گردشگری را توسعه دهد. شروع این کار حدود دو ماه پیش با قطار تهران - شیرگاه آغاز شد که مستمر هر دو هفته یکبار تکرار میشود. قطار تهران - کاشان نیز هر دو هفته یکبار انجام خواهد شد.
طباطبایی اظهار کرد: قصد داریم در مناسبتهای خاص، مسیرهای جدید راهاندازی کنیم. قطارهایی در حال بررسی هستند ولی هنوز نهایی نشدهاند. در حال رایزنی با پیمانکاران در این خصوص هستیم.
وی عنوان کرد: بنا داریم با کمترین هزینه این خدمات را به مردم ارائه دهیم و قیمت پایه و قیمت بلیت برابر سایر قطارها در این مسیر است.
مدیرکل برنامهریزی و نظارت بر خدمات مسافری شرکت راه آهن در ادامه گفت: هزینه همه خدمات تور نیز روی بلیت حساب شده است.
وی با اشاره به اینکه قصد داریم گردشگری مثلث طلایی را نیز از بهمن ماه اجرا کنیم، گفت: مثلث طلایی در واقع شهرهای اصفهان، شیراز و یزد هستند که امکانات گردشگری خوبی دارند و قبلا تجربه آن را نیز داشتهایم و پیگیر آن نیز هستیم که بتوانیم مسیرهایی را راهاندازی کنیم تا مسافران از آن استفاده کنند. یعنی قطار در یک سفر چند روزه از تهران ابتدا وارد اصفهان، سپس شیراز و بعد یزد می شود و در نهایت به تهران باز میگردد.
طباطبایی اظهار امیدواری کرد که برای بهمن ماه اولین قطار را راهاندازی کنیم و اگر استقبال شد قطارهای بعدی نیز اضافه میشود. در حال حاضر در مسیرهای تهران - شیراز، تهران - اصفهان و تهران - یزد قطار داریم ولی اینگونه که قطاری به صورت تور باشد وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه تور اول کاشان برای سرویس اول تقریبا تکمیل بود، افزود: با نیازی که کشور به سفرهای خانوادگی و گردشگری دارد بنا داریم در راهآهن آن را جامه عمل بپوشانیم.
مدیرکل برنامه ریزی و نظارت بر خدمات مسافری شرکت راه آهن در پاسخ به این سوال که آیا قطار و بلیت به اندازه کافی وجود دارد یا خیر؟ گفت: به محض اینکه قطار گردشگری آماده می شود از طریق سامانه ۵۱۴۹ و اطلاع رسانی، سایت باز شده و خرید انجام می شود. قطعا در حوزه عرضه بلیت گردشگری و بین شهری کمبودهایی وجود دارد و به اندازهایی که تقاضا داریم نمی توانیم عرضه کنیم. در حقیقت باید بتوانیم با زیرساختهای موجود سرویس دهیم. شاید ناوگانی اضافه نشده باشد ولی با تلاش همکاران در راه آهن و خواستههایی مبنی بر افزایش بهرهوری، زیرساختهایی را درست کردیم و بنا داریم این اتفاق ادامه یابد.
وی درباره نظارت بر قیمت بلیتها نیز اظهار کرد: قیمت بلیتها مصوب است و سیستم فروش بلیت همیشه یکپارچه بوده و راهآهن بر آن نظارت می کند.
قیمت سیبزمینی متناسب میشود
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهار کرد: در ۷ استان سیب زمینی به اندازه کافی ذخیره شده و با عرضه این ذخایر، بازار به تعادل میرسد.
سیب زمینی از جمله کالای اساسی پرمصرفی است که مدتی درگیر رشد قیمت بود. طی دو هفته گذشته افزایش قیمت سیب زمینی خبرساز شد و بسیاری معتقد بودند که برای بهبود شرایط، وزارت جهاد کشاورزی باید صادرات را متوقف کند تا قیمت در بازار داخلی متعادل شود. در همان بازه زمانی طی گفتوگویی که ایسنا با غلامرضا نوری قزلجه- وزیر جهاد کشاورزی -داشت مطرح شد: ما طبق قانون نمیتوانیم صادرات را متوقف کنیم، قانون ما را منع کرده که به دلیل تنظیم بازار صادرات را متوقف کنیم، این موارد باید یک سال گذشته برنامهریزی میشد، اما برای سال بعد برنامهریزی شده که مشکلات این چنینی نخواهیم داشت.اکبر فتحی - معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی - نیز در همان زمان درباره دلیل افزایش قیمت این محصول با تاکید بر اینکه شرایط هیچ ارتباطی با صادرات ندارد، گفت: طی سالیان مختلف در تولید محصولات سبزیجات و صیفیجات به لحاظ شرایط اقلیمی که کشور دارد، در برخی از ماهها با کمبود تولید مواجه میشویم و این یک مسئله طبیعی است چرا که در فضای آزاد تولید میشود و استانهای جنوبی هم در یک حدی ظرفیت تولید دارند. با لحاظ میزان صادرات ماهانه ۳۵ تا ۴۰ هزار تنی سیب زمینی، میزان ذخایر سیب زمینی ما در انبارهای سرد و سردخانههای سطح کشور به اندازه و حتی مازاد بر نیاز مصرف داخلی است. شرایط فعلی به کمبود موجودی ربطی ندارد، بلکه به دلیل نگهداری آنها در انبارها و هزینه انبارداری است که این هزینه به قیمت تمام شده اضافه میشود.
حال پس از گذشته دو هفته از آن شرایط و افزایش قیمت، محمدرضا طلایی -مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران- با تاکید بر اینکه در ۷ استان سیب زمینی به اندازه کافی ذخیره شده و با عرضه این ذخایر، بازار به تعادل میرسد، درباره شرایط فعلی سیب زمینی در بازار اظهار کرد: سیب زمینی با کیفیت مناسب و به قیمت ۲۱ هزار تومان از درب سازمان میادین تحویل غرفهداران داده میشود. سازمان میادین روزانه بر اساس قیمتی که اعلام میشود به قمیت حدود ۲۷ هزار تومان به مصرف گنندگان عرضه میکند. با توجه به ذخایر بسیار خوبی که سازمان تعاون روستایی از ماههای گذشته پیشبینی کرده و ذخیره سازی شده، هیچ محدودیتی برای عرضه نداریم و هر جا که بحث افزاش قیمت سیب زمینی مطرح شود باید ۴۸ ساعت قبل به ما اعلام کنند و در این صورت ما آمادگی حمل و انتقال بیش از ۲۰۰ تن به صورت روزانه را داریم تا بازار معتدل شود.
بر اساس نرخنامه قیمت میوه و سبزیجات در میادین میوه و ترهبار قیمت امروز سیب زمینی ۲۲ تا ۳۰ هزار تومان است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«اخبار صنعت» از روند عرضه ارز پتروشیها در بازار گزارش می دهد؛
تعداد بازدید : 4
آغاز تحول در نظام ارزی کشور
اخبار صنعت-حسین کوثری: سخنگوی مرکز در رابطه با آغاز عرضه ارز پتروشیمیها در سامانه بازار ارز تجاری و اهمیت این مسئله نکاتی را مطرح کرد.
اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: باتوجه به اینکه پتروشیمیها بزرگترین و ارزآورترین بازیگر در حوزه صادرات کشور هستند و در کنار این مسئله اینکه بازگشت ارز پتروشیمیها به شکل مرتب و بر اساس هماهنگیهای انجام شده صورت میگیرد .
او افزود: بازار ارز تجاری مرکز مبادله علاوه بر این که یک بازار کارآمد، شفاف و دارای قواعد است به مجموعه صادرکنندگانی که در یک مقاطعی از زمان که الزامات قانونی وجود داشته یا موارد دیگر ارز خود در سامانه نیما که یک سامانه اظهاری بود میآوردند این امکان را میدهد که اکنون در بازای کارآمد که بازیگران در هر دو سمت آم متعدد هستند عرضه داشته باشند باید بر این هم تاکید کرد با عرضه ارز پتروشیمیها در سامانه ارز تجاری این بازار عمق بیشتری پیدا کند و هر چه عمق این بازار بیشتر شود عملا نرخهای آن قابل اتکاتر میشود و نیازهای مربوط به حوزه تقاضای ارز را بهتر پاسخ میدهد.
این مقام مسئول میگوید: باتوجه به این که حفظ قدرت صادراتی خود صادرکنندگان به ویژه پتروشیمیها نکته مهمی است قطعا اینکه صادرکنندگان پتروشیمی بتوانند عرضه ارز خود را انجام دهند و رفع تعهد را به سرعت انجام دهند نکته کلیدی است که در مرکز مبادله این مهم خیلی سریع محقق و عملیاتی میشود. در بازار ارز تجاری ریال سریع در اختیار پتروشیمیها قرار خواهد گرفت. بازار ارز تجاری مبتنی بر عرضه و تقاضاست مجموعه پتروشیمیها بناست با یک قیمت واحدی در این بازار حضور داشته باشند.
پتروشیمیها ورق دلار را برمیگردانند؟
یک گام دیگر برای تحقق نظام پرداخت رسمی ارز، ورود شرکتهای پتروشیمی به بازار ارز تجاری است که از دیروز عملیاتی شد و قرار است ماهانه ۹۰۰ میلیون دلار به بازار ارز تزریق کنند؛ لذا باتوجه به حضور شرکتهای پتروشیمی به عنوان بزرگترین عرضهکنندگان ارز در کشور، باید منتظر افزایش حجم معاملات در بازار ارز تجاری باشیم که موجب ایجاد تعادل در بازار خواهد شد.
عرضه ارز حاصل از صادرات پتروشیمیها (به عنوان بزرگترین عرضه کنندگان ارز در کشور) در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران که قرار بود از اول بهمن امسال عملیاتی شود، با تصمیم جدید بانک مرکزی و پس از جلسه هماهنگی میان بانک مرکزی و شرکتهای پتروشیمی، از امروز آغاز میشود.
اثر عرضه ارز پتروشیمیها در سامانه ارز تجاری
روز گذشته دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی اعلام کرد که صادرات ۹ ماهه امسال پتروشیمیها حدود ۱۰ میلیارد دلار بوده که هشت میلیارد و ۱۷۶ میلیون دلار از این میزان در سامانه نیما عرضه شده و مابقی برای نیازهای خود صنعت مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال، صنعت پتروشیمی ماهانه حدود ۹۰۰ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران عرضه خواهد کرد.
به گفته ابهری، صنعت پتروشیمی رتبه نخست رفع تعهد ارزی را در بین همه صنایع در اختیار دارد. با عرضه ارز پتروشیمیها در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله، درآمد پتروشیمیها افزایش مییابد و گردش مالی بیشتری خواهند داشت.
تحولات در نظام ارزی کشور
با آغاز به کار دولت چهاردهم، عزم وزارت اقتصاد و به تبع آن بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار پولی، برای ایجاد برخی اصلاحات در نظام ارزی و مقرراتگذاری در این حوزه بیش از پیش نمایان شد. البته از سال ۱۴۰۱ روند ایجاد تغییرات در نظام ارزی کشور و نظاممند کردن آن با ایجاد مرکز مبادله ایران به عنوان یک مرجع مبادلات ارزی در کشور و همچنین، ایجاد شفافیت اطلاعاتی و دادهای در مبادلات تجاری کشور، آغاز شد. با این حال، در ماههای اخیر روند اعمال اصلاحات اقتصادی در نظام ارزی کشور، سرعت بیشتری به خود گرفت.
بانک مرکزی در آبان امسال با هدف تسهیل در فرایند تامین ارز، طی دستورالعملی اعلام کرد که از سوم آذر ماه، معاملات بازار ارز تجاری در بستر مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز میشود و یک ماه پس از تاریخ ابلاغ این بخشنامه، عملیات آن لازمالاجرا خواهد بود.
براساس این بخشنامه، تمامی صادرکنندگانی که از سامانه نیما برای عرضه ارز خود استفاده نمیکنند، مکلف هستند ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران، ارائه دهند. با این حال، سامانه ارز تجاری با هدف ایجاد یک بازار ارز توافقی و مرجع در ۲۶ آذرماه سال جاری به صورت رسمی و الزامی کار خود را آغاز کرد.
نیاز به ایجاد و احیا یک نظام پرداخت رسمی ارز در کشور مهمترین عامل ایجاد اصلاحات اخیر در نظام ارزی بود. بی شک، در صورت نبود نظام پرداخت رسمی ارز، مشخص نیست که صادرکنندگان خرد در قبال رفع تعهدات ارزی، ارز خود را به کدام گروهها ارائه میدهند. برای مثال مشخص نبود که این ارز به کسی که قصد سرمایهگذاری و خرید خانه در خارج کشور را دارد، به کسی که واردکننده کالای قاچاق به کشور است یا به کسی که تولیدکننده است و برای واردات مواد اولیه تولیدی خود نیازمند ارز است، تعلق گرفته است.
علاوه بر این، در سمت تقاضای ارز مشخص نبود که متقاضی، ارز مورد نیاز خود را از چه کسی خریداری کرده است. برای مثال مشخص نیست که مالک ارز، قاچاقچی سوخت به خارج از کشور است یا از افراد دیگری خریداری شده است.
پیش از این، برای ایجاد یک بازار شفاف و رسمی که به عنوان یک نهاد مرجع در مبادلات ارزی و تجاری کشور عمل کند، بانک مرکزی و سیاستگذار پولی و ارزی در کشور، ابزار لازم را در اختیار نداشت، امروز مشخص شده که ایجاد مرکز مبادله از سوی بانک مرکزی در سال ۱۴۰۱ با هدف ابزار سازی برای بانک مرکزی صورت گرفت.
از سوی دیگر، به گفته بسیاری از کارشناسان و مقامات اقتصادی کشور، موضوعات مربوط به چند نرخی بودن ارز و تعدد نرخهای ارز، زمینه و بستر توزیع رانت ارزی را فراهم کرد. رانتی که وزیر امور اقتصادی و دارایی چندین بار بر آن تاکید داشت و این رابطه گفت که در سال ۱۴۰۲ به علت تعدد نرخ ارز، یک هزار و ۷۰۰ همت رانت ارزی در کشور توزیع شده است.
گذشته از موارد مطرح شده، از امروز شرکتهای پتروشیمی ارز خود را در سامانه ارز تجاری عرضه خواهند کرد. در این سامانه که به صورت توافقی و البته با دامن نوسان پنج درصدی نسبت به میانگین موزون کشف نرخ روز معاملاتی قبل صورت میگرد، زمینه نرخگذاری دستوری ارز تا حد ممکن از میان برداشته خواهد شد.
بنابرین، با حضور شرکتهای حوزه پتروشیمی به عنوان بزرگترین عرضه کنندگان ارز در کشور، باید منتظر حجم معاملات بیشتر از میزان و حجم معاملات فعلی در بازار ارز تجاری باشیم که موجب ایجاد تعادل در بازار ارز خواهد شد و متعاقب آن بازار ارز تجاری در جهت تبدیل شدن به یک بازار مرجع ارزی در کشور حرکت کند.
آخرین نرخهای ارز توافقی نیمایی
گفتنی است؛ دیروز (۱۷ دی ماه ۱۴۰۳)، در معاملات توافقی ارز در سامانه نیما حواله دلار با نرخ ۶۶ هزار و ۱۷۲ تومان، مبادله شد. همچنین حواله یورو با نرخ ۶۸ هزار و ۲۱۵ تومان، حواله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۱۸ تومان، حواله یووان با نرخ ۹ هزار و ۴۰ تومان و دینار عراق با پنج هزار و ۵۰ تومان معامله شد.
همچنین دیروز در سامانه نیما، اسکناس دلار با نرخ ۶۸ هزار و ۲۵ تومان، یورو با ۷۰ هزار و ۱۲۵ تومان، درهم با ۱۸ هزار و ۵۲۳ تومان، یووان با ۹۲۹۳ تومان و دینار عراق با ۵۱۹۱ تومان معامله شد.
میانگین موزون نرخ ارز بر اساس معاملات یک ماهه اخیر و نرخ موزون امروز (۱۷ دی ماه ۱۴۰۳) نیز برای دلار به ۵۷ هزار و ۱۴۰ تومان، برای یورو به ۵۹ هزار و ۹۰۴ تومان، برای درهم به ۱۵ هزار و ۵۵۹ تومان، برای یووان به ۷۸۰۶ تومان و برای درهم عراق به ۴۳۶۰ تومان رسید.
«هلدینگ خلیج فارس» شفافترین عملکرد در عرضه ارز را دارد
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی همچنین در گفتوگویی دیگر در واکنش به انتشار شایعاتی مبنی بر اختلال در روند تزریق ارز گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس، با بیان اینکه صنعت پتروشیمی و بهویژه شرکتهای تابعه هلدینگ خلیج فارس، شفافترین عملکرد را در عرضه ارز در سال ۱۴۰۱ داشته به طوری که حتی عملکرد پتروشیمیها و صنایع پتروشیمی خلیج فارس مورد تایید و تقدیر رئیس کل بانک مرکزی هم قرار گرفته است، گفت: تا ۱۶ بهمن امسال، پتروشیمیها حدود ۲/ ۱۲ میلیارد دلار ارز عرضه کردند که بخش قابلتوجهی از این عرضه متعلق به هلدینگ خلیج فارس است.
دکتر احمد مهدویابهری ، با بیان اینکه با راهاندازی مرکز مبادلات ارز از سوی بانک مرکزی، پتروشیمیها در دو روز بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار ارز عرضه کردند، تصریح کرد: برخی از شرکتهای تابعه هلدینگ خلیج فارس از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۱۰ تا ۱۲۰درصد نسبت به برنامه تعیین شده، ارز در بازار نیما عرضه کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه با سند و مدارک شفاف تمامی پتروشیمی و هلدینگ خلیج فارس نسبت به تحقق تعهدات ارزی عمل کردند و حتی یک شرکت پتروشیمی نداریم که معوقات ارزی داشته باشد، بیان کرد: صنعت پتروشیمی یکتنه در شرایط جنگ اقتصادی نسبت به تامین ارز موردنیاز اقدام کرده اما برخی از ناآگاهان داخلی یا عوامل دشمن سعی در تخریب این صنعت ارزشآفرین داشته و دارند.
مهدوی با دفاع از کارنامه ارزی صنایع پتروشیمی خلیج فارس در سال ۱۴۰۲، یکی از دلایل کاهش صادرات پتروشیمیها و متعاقب آن کاهش عرضه ارز را قطع و محدودسازی گاز این صنعت در سه ماه گذشته عنوان و خاطرنشان کرد: محدودسازی و قطع گاز صنعت پتروشیمی منجر به افت ۳۰ تا ۳۵ درصدی تولید و متعاقب آن صادرات و عدمالنفع ارزی ناشی از کاهش صادرات شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.