شماره: 2515 / ۱۴۰۳ هجدهم دي
تعداد بازدید : 0
اخبار
محدودسازی گاز پتروشیمیها
به دلیل افزایش مصرف خانگی
وزیر نفت گفت: زمانی که در ماههای سرد سال، گاز در بخش خانگی و تجاری افزایش پیدا میکند مجبور هستیم محدودیتهایی به سایر بخشهای مصرف اعمال کنیم که یکی از آنها پتروشیمیها میباشند.
محسن پاک نژاد وزیر نفت در خصوص سوالی مبنی بر نبود گاز در برخی از پتروشیمیها به دلیل ناترازی انرژی گفت: زمانی که در ماههای سرد سال، گاز در بخش خانگی و تجاری افزایش پیدا میکند مجبور هستیم محدودیتهایی به سایر بخشهای مصرف اعمال کنیم که یکی از آنها پتروشیمیها میباشند.
به گفته وزیر نفت: ما در مجموعه وزارت نفت تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت که بخشهای مولد کشور از جمله پتروشیمیها و صنایع عمده کمترین محدودیت برای آنها اعمال شود.
وی بیان کرد:همچنین با افزایش تولید و برنامه ریزیهای میان مدت و بلند مدت سطح بیشتری از حاملهای انرژی در دسترس بخشهای مولد کشور قرار خواهد گرفت.
قرارگاه ویژه بهینه سازی انرژی
در کشور تشکیل میشود
وزیر نیرو گفت: قرار است قرارگاه مشترک بهینه سازی انرژی تشکیل شود تا برای پیشگیری از ناترازی انرژی کار اساسی انجام شود.
عباس علی آبادی وزیر نیرو گفت: به طور کلی حل مشکلات مردم به دست دولت و مجلس است، موضوع ناترازی انرژی هم بحث بسیار مهمی است که میبایست در سمت تولید، عرضه و تقاضا این موضوع برطرف شود.
وی ادامه داد: جلسه کمیسیون انرژی بر مدار خوبی پیش رفت که باعث شد دو وزارتخانه نفت و نیرو اقدامات خوبی برای پیشگیری از ناترازی انرژی در کشور انجام دهند و برای دستیابی به این اهداف قرار است قرارگاه مشترک بهینه سازی انرژی تشکیل شود تا در این زمینه کار اساسی صورت گیرد.
به گفته وزیر نیرو، چند ماه گذشته فقط ۳۰۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق اضافه کردهایم و با مجلس عهد میبندم تا پایان سال حدود ۵۰۰ هزار مگاوات نیز اضافه خواهد شد.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی مطرح کرد
کاهش نرخ ارز با ورود پتروشیمیها
به بازار توافقی
دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: با راهاندازی بازار ارز تجاری و در ادامه انتقال نیما و همچنین ورود پتروشیمیها به این بازار، عرضه ارز در کشور افزایش مییابد و قیمتها نیز تا حدودی تعدیل خواهد شد.
فریدون اسعدی گفت: یکی از مباحث پایه اقتصاد مربوط به تعادل است و برای همین اگر میخواهیم اقتصاد را در تعادل پایدار قرار دهیم، باید عرضه و تقاضا را برابر نگه داریم، در غیر این صورت با ناترازی رو به رو میشویم.اسعدی بیان کرد: هرچقدر که بتوانیم عرضه ارز در اقتصاد را افزایش دهیم، میتوانیم نرخ ارز را شکننده کرده و آن را کاهش دهیم، در نتیجه بازار ارز به روال قبلی همراه با ثبات نسبی و آرامش برمیگردد.
دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران عنوان کرد: بخشی از تحولات نرخ ارز که در هفتههای اخیر شاهد آن هستیم به دلیل تشدید تنشهای سیاسی است که با اقدامات اخیر بانک مرکزی مانند راهاندازی بازار ارز تجاری، احتمالا به تعادل میرسد.
وی افزود: با راهاندازی بازار ارز تجاری و در ادامه انتقال نیما و همچنین ورود پتروشیمیها به این بازار، عرضه ارز در کشور افزایش مییابد و قیمتها نیز تا حدودی تعدیل خواهد شد.
اسعدی در پایان تاکید کرد: با استمرار عرضه ارز پتروشیمیها در بازار ارز تجاری که از امروز کلید خورد، شاهد افزایش ارزاوری خواهیم بود که در نهایت به کاهش قیمت منجر خواهد شد.
افزایش ۲۰ درصدی مصرف گاز
در بخش خانگی و تجاری
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران گفت: مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء روز گذشته ۲۰ درصد نسبت به روز مشابه پارسال افزایش داشته است. سیدحسن موسوی سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء یکشنبه (۱۶ دی) ۲۰ درصد نسبت به روز مشابه پارسال افزایش داشته است، بیان کرد: ۶۴۳ میلیون مترمکعب گاز به این بخش اختصاص یافته است.وی ادامه داد: دیروز ۸۷۱ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری تحویل شد که ۷۴ درصد آن سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء بود.
پس از برودت هوا و پیشبینی کاهش دما، مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری، محسن پاکنژاد، وزیر نفت و جمعی از مسئولان کشور با هدف مصرف بهینه و تأمین سوخت زمستانی با انتشار پیامهای تصویری یا مکتوب از مردم برای مشارکت در پویش «۲ درجه کمتر» دعوت کردند.
اندازهگیری هوشمند
برای کاهش قاچاق سوخت نیروگاهی
آمار تخمینی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و شرکت توزیع نیروی برق حرارتی نشان میدهد، بیش از ۲۰ درصد گازوئیل مورد نیاز بخش نیروگاهی کشور در مرحله انتقال سوخت به نیروگاهها قاچاق میشود.با بالا رفتن مصرف گاز در خانهها و مغازهها، نیروگاهها برای تولید برق، به استفاده از گازوئیل و نفت کوره به جای گاز مجبور میشوند. این فرآوردههای نفتی از مراکزی به نام انبارهای نفت با نفتکشهای جادهای و ناوگان مخزن دار ریلی به نیروگاهها ارسال میشود، اما سنتی بودن روشهای اندازهگیری باعث میشود که گاهی این فرآوردههای نفتی به جای نیروگاه، به قاچاقچیها برسد.نفتکشهای جادهای در اغلب انبارهای نفت مانند انبار نفت ری، بزرگترین انبار نفت استان تهران، با میترها یا شمارش گرهای هوشمند سوخت را تحویل میگیرند و با باسکولهای هوشمند وزن میشوند، اما سنتی بودن روش پلمب این نفتکشهای جادهای، امکان نظارت بر آنها را در مسیر انتقال فرآوردههای نفتی به نیروگاهها از بین میبرد.برای هوشمند شدن نظارت بر انتقال نفت کوره به نیروگاهها با ناوگان مخزن دار ریلی هم، برای نخستین بار در انبار نفت ری، سه دستگاه میتر یا شمارش گر هوشمند به بهرهبرداری رسید.
2 واحد گازی نیروگاه چادرملو اردکان به بهرهبرداری رسید
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان سفر به استان یزد دو واحد گازی نیروگاه چادرملو اردکان را با مجموع ظرفیت 366 مگاوات افتتاح کرد.ساخت نیروگاه سیکلترکیبی شماره دو چادرملو به ظرفیت 546 مگاوات در راستای تفاهمنامه وزارتخانههای صمت و نیرو برای اجرای پروژههای جدید نیروگاهی با سرمایهگذاری شرکتهای صنعتی و معدنی در دست انجام است که نخستین واحد گازی آن خرداد و دومین واحد آن نیز مهرماه امسال به شبکه سراسری برق کشور متصل شده بودند.این پروژه جمعا با سرمایهگذاری ۱۳۷ میلیون دلار برای تامین برق پایدار این مجموعه و تزریق برق تولیدی به شبکه سراسری در حال اجراست که پس از بهرهبرداری برای ۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی به همراه خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون وزیر نفت بیان کرد
تعداد بازدید : 0
رکوردشکنی پیدرپی تولید گاز شیرین
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون چهار مرتبه رکورد تولید گاز در کشور شکسته شده است، گفت: هماکنون روزانه بیش از ۸۷۲ میلیون مترمکعب گاز تولید و به شبکه تزریق میشود.
سعید توکلی، یکشنبه (۱۶ دی) در آیین تودیع و معارفه رئیس پیشین و جدید حراست شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: شرکت ملی گاز ایران شرکت با اصالتی است و جابهجاییهای مدیریتی در این شرکت بهمنزله ناکارآمدی نفرات پیشین نیست، بلکه این چرخه مدیریتی طبیعت هر سازمان پویا و رو به جلویی است که بر اساس برنامههای کلان خود انتصاب نفرات انجام میشود.
وی افزود: امیدواریم در این شرایط ویژه و تا زمانی که هرکدام از ما بر مسند خدمت هستیم محکم و استوار، صادقانه و شفاف خدمت کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تشریح تاریخچه مختصری از شکلگیری صنعت گاز در کشور بیان کرد: دلیل اینکه گاز را پیشران توسعه و همینطور عامل امنیتآفرین در کشور میدانیم این است که رویکرد ما نسبت به گاز از بعد انقلاب و بهویژه بعد از جنگ تحمیلی این بوده است که گاز عاملی برای رشد اقتصادی کشور به حساب میآید و منجر به رونق زندگی و توسعه کشور شده و امنیت و آسایش را به ارمغان آورده است. همین رویکرد سبب شد تا با هدف گسترش عدالت و افزایش درآمد ارزی کشور استفاده از گاز در بخشهای مختلف کشور جایگزین نفت شود.
توکلی با تأکید بر اینکه از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون چهار مرتبه رکورد تولید گاز در کشور شکسته شده است، تصریح کرد: هماکنون روزانه بیش از ۸۷۲ میلیون مترمکعب گاز تولید و به شبکه تزریق میشود و این در حالی است که با همفکری و تصمیمهای مدیریتی و کارشناسی در بسیاری از بخشهای شبکه برای مدت مدیدی بالاتر از ظرفیت موجود تأسیسات در حال بهرهبرداری و خدماترسانی هستیم.
وی همچنین با اشاره به موضوع ناترازی گاز گفت: در همه جای دنیا در دوره سرد سال آرایش مصرف به نفع بخش خانگی تغییر میکند و بخشهایی مثل صنعت و نیروگاهها که قابلیت مصرف سوخت دوم یا جایگزین را دارند باید این انعطاف را به خرج بدهند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان از زحمات و تلاشهای سید احمد طباطبایی بهعنوان یک نیروی مخلص و زحمتکش تشکر و انتظارات خود را از حسین علیزاده با توجه به تجربیات قبلی بیان کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
افزایش تولید نفت از میدان مشترک آزادگان جنوبی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان از افزایش تولید ۲ هزار بشکهای نفت در میدان مشترک آزادگان جنوبی خبر داد.
عبدالله عذاریاهوازی در نشست تولید این شرکت اظهار کرد: با تلاش بیوقفه کارکنان و اجرای مجموعهای از عملیات فنی و عملیاتی، مقدار برداشت نفت از این میدان طی هفته گذشته با افزایش ۲ هزار بشکهای، به رکورد جدیدی دست یافته است.
وی این دستاورد مهم را حاصل همدلی، تلاش و پشتکار شبانهروزی کارکنان شرکت دانست و از زحمات آنها صمیمانه قدردانی کرد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تأکید کرد: این افزایش تولید، گامی مهم برای تحقق برنامههای افزایش تولید وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران بهمنظور خدمت به اقتصاد کشور است.
عذاریاهوازی با اشاره به اهمیت رفع موانع تولید افزود: در نشستی با هدف بررسی تازهترین وضع تولید، موضوعاتی از قبیل تعمیر چاههای از مدار خارج شده، تأمین لولههای مورد نیاز و ارائه راهکارهای مؤثر برای حل چالشهای تولید بهصورت جامع مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیمهای لازم برای رفع موانع و تسهیل روند تولید اتخاذ شد.
میدان مشترک آزادگان جنوبی به دلیل هممرز بودن با کشور عراق، از میدانهای راهبردی نفتی کشور محسوب میشود و افزایش تولید در این میدان، نقش بسزایی در افزایش درآمدهای ارزی و تقویت اقتصاد ملی ایفا میکند. این موفقیت، نشان از عزم جدی شرکت نفت و گاز اروندان برای تحقق اهداف تولیدی و توسعه صنعت نفت کشور دارد.
افزایش تولید روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز و ۱۳ هزار بشکه نفت در میدانهای خشکی
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: این شرکت در چهار ماهه اخیر توانسته تولید روزانه گاز از میدانهای خشکی کشور را ۱۰ میلیون مترمکعب و تولید نفت خام را ۱۳ هزار بشکه افزایش دهد.
پیمان ایمانی روز (دوشنبه، ۱۷ دی) در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی با اشاره به اقدامهای انجامشده در حوزه تولید گاز در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران اظهار کرد: راهاندازی ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی با ظرفیت عملیاتی نرمال ۷ میلیون مترمکعب و قابل افزایش تا ۹ میلیون مترمکعب در روز، تکمیل و نصب تسهیلات سرچاهی در ۶ موقعیت چاه گازی میدانهای دالان، آغار، تنگبیجار، دی و خانگیران، احداث موقعیتها و جادههای دسترسی به چاههای میدان گازی خارتنگ، ترمیم و آمادهسازی محل چاه شماره ۲ ذخیرهسازی سراجه قم، انجام عملیاتهای فنی و عملیاتی متعدد روی چاههای تولیدی با هدف نگهداشت تولید زمستانی و آغاز پروژه مدیریت یکپارچه مخزن تنگبیجار و چاههای اقماری با دانشگاه شهید چمران با هدف افزایش تولید گاز ازجمله این اقدامها بوده است.
وی با بیان اینکه همزمان با تولید گاز در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در تولید نفت خام نیز اقدامهای مطلوبی انجام شده است، تصریح کرد: راهاندازی کارخانه بهرهبرداری نفت میدان خشت با تولید ۱۰ هزار بشکه در روز، راهاندازی سه حلقه چاه میدان نفتی دهلران با ظرفیت تولید ۳ هزار بشکه نفت در روز، راهاندازی چهار حلقه چاه میدان نفتی خشت و راهاندازی خط لوله انتقال نفت خام از میدان خشت به مبادی مصرف از اقدامهای مهم انجامشده است.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با بیان اینکه این شرکت در ۱۴ استان کشور فعالیت داشته و متولی تولید نفت و گاز از ۸۷ میدان نفتی مشتمل بر ۱۰۷ مخزن است، افزود: این شرکت افزون بر عملیات تولید، بهواسطه عملکرد خوب در سنوات گذشته کار توسعه میدانهای هیدروکربوری را در دستور کار قرار داده است که نمونه بارز آن پروژههای اجرای ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی است.
ایمانی گفت: هماکنون توسعه ۱۶ میدان گازی همچون هالگان، ارم، پازن، گردان، آغاز و تنگبیجار با بهرهگیری از پیمانکاران و سرمایهگذاران بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد.
وی به افزایش ۱۰ هزار بشکهای نفت خام در سال جاری از میدانهایی همچون دهلران و خشت اظهار کرد: قرارداد توسعه میدانهای نفتی سامان، سومار و دلاوران در قالب قراردادهای جدید نفتی (IPC) در آینده نزدیک با یک شرکت ایرانی امضا میشود که با بهرهبرداری از این میدانهای کوچک ۹ هزار بشکه به تولید نفت کشور افزوده میشود.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به افزایش تولید گاز میدان توس در انتهاییترین نقطه شبکه گاز در شمال شرق کشور بیان کرد: تاکنون چهار حلقه چاه در این میدان حفاری و پیمانکار اجرای آن همچون خط لوله ۴ کیلومتری مشخص شده است.
ایمانی با تأکید بر اینکه با راهاندازی ایستگاه تقویت فشار وراوی تولید گاز این میدان تا ۲۵ سال بهصورت ثابت به پالایشگاه پارسیان ارسال میشود، افزود: تولید از میدان قبل از راهاندازی این ایستگاه روازنه ۳ میلیون مترمکعب بود که هماکنون به ۷ میلیون مترمکعب (۵۰ درصد افزایش) رسیده است. تاکنون از ۴۷ میلیون مترمکعب گاز قابل استحصال میدان وراوی ۴۲ میلیون مترمکعب معادل ۹۰ درصد برداشت شده است.
وی با اشاره به استفاده از کمپرسورهای دور متغیر در ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی گفت: با بهرهگیری از این نوع سیستم صرفهجویی ۵ مگاواتی برق در سال را شاهد هستیم.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بر بهرهگیری از نیروی انسانی بومی و جذب نیرو بهصورت روزکار و نوبتکار در ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی تأکید کرد و گفت: بر اساس برنامه تکلیفی کمیته سوخت وزارت نفت امسال تولید زمستانی گاز در این شرکت ۲۴۲ میلیون مترمکعب بوده اما همواره تولید بیش از این مقدار است. برای مثال دیروز ۲۴۴ میلیون مترمکعب بوده است. این شرکت بالغ بر یک میلیارد مترمکعب در مهر و آبان امسال بیشتر از برنامه تکلیفی تولید گاز داشته است.
ایمانی افزود: ۸۰ درصد تجهیزات ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی که با سرمایهگذاری ۸۰ میلیون یورویی احداث شده، ایرانی بوده است، همچنین ۷۰ درصد نیروی انسانی آن نیز بومی منطقه وراوی هستند.
وی با تأکید بر اینکه امسال و پارسال بیش از ۱۰۳ درصد اهداف تولیدی گاز در این شرکت محقق شده است، گفت: قطعاً اجازه نمیدهیم کاهش طبیعی تولید از مخازن سبب کاهش تولید در این شرکت شود. سال آینده تولید گاز از محل میدانهای دی و توس حداقل ۸ میلیون مترمکعب افزایش مییابد و با اقدامهای خوبی که در حال انجام است در جبران ناترازی گاز در سال آینده اثرگذار خواهیم بود، اما تا زمانی که مصرف را کنترل نکنیم هرچقدر افزایش تولید داشته باشیم، نمیتوانیم ناترازی انرژی را حل کنیم.
8 ماینر غیرمجاز معادل 100 خانوار برق مصرف میکند
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر گفت: صنعت برق به ازای گزارش هر دستگاه ماینر غیرمجاز، مبلغ یک میلیون تومان و برای گزارش مزارع بزرگتر تا سقف ۵۰ میلیون تومان پاداش میدهد.
محمد الهداد در خصوص شناسایی استخراجکنندگان رمزارز اظهار داشت: مزارع غیر مجاز هم از طریق دادهکاوی مصرف برق مشترکان و نیز گزارشهای مردمی و همکارانمان شناسایی میشوند.
مجری طرح جمعآوری رمزارزهای غیرمجاز توانیر تصریح کرد: هر ماینر حدود ۳.۵ کیلووات ساعت برق مصرف میکن،بنابراین مزرعهای با ۸ دستگاه ماینر غیرمجاز، در ماه حدود ۲۰ هزار کیلووات ساعت برق مصرف میکند. این در حالی است که الگوی مصرف ما در این فصل از سال ۲۰۰ کیلووات ساعت است، یعنی در یک مزرعه خانگی غیرمجاز با ۸ دستگاه ماینر معادل مصرف ۱۰۰ خانوار برق مصرف میشود.
وی با اشاره به کشف اخیر یک مزرعه براساس گزارش یکی از مشترکان که از نوسان برق در منطقه شکایت داشت، تاکید کرد: افت ولتاژ، نوسان برق و آسیب دیدن وسایل برقی مشترکان یکی از پیامدها و شواهد فعالیت غیرمجاز رمزارزها است.
اله داد با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها، استخراج رمزارز به علت مصرف زیاد انرژی ممنوع است، گفت: در ایران اما روشهای مجاز و قانونی استخراج رمزارز هم وجود دارد و اخیرا نیز دستورالعملی برای تامین برق مراکز استخراج رمزدارایی از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر صادر شده است.
وی در پایان تصریح کرد: در کنار پرداخت مادی به گزارش دهندگان و حمایت از مزارع مجاز، جریمههای مالی و حتی برچیدن دائم انشعاب برق نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر در پایان از کسانی که منزل، باغ، ویلا، کارگاه، دامداری و... خود را اجاره میدهند، خواست بر کاربری آن مکان نظارت کنند تا استخراج غیرمجاز رمزارز صورت نگیرد، چون برابر قانون مسئولیت با صاحب انشعاب است.
بارندگی در حوضههای آبریز بزرگ تا 50 درصد کاهش یافت
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور با بیان اینکه بارندگی در حوضههای آبریز بزرگ کشور 40 تا 50 درصد کاهش یافته است، گفت: بر اساس الگوی پیشبینی درموسسه تحقیقات آب کشور، انتظار میرود در سه ماهه دی، بهمن و اسفند، میزان بارندگی تقریبا در همه مناطق کشور زیر نرمال باشد.
«محمدرضا کاویانپور» درباره تاثیر تغییرات اقلیمی بر میانگین بارندگی کشور گفت: بر اساس دادههای دفتر مطالعات پایه، میزان بارش کشور از ابتدای سال آبی تاکنون 50 میلیمتر ثبت شده، به طوریکه نسبت به میانگین بلندمدت 34 درصد کاهش یافته است.
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور در ادامه افزود: وضعیت بارش پاییز امسال نسبت به شرایط نرمال پایینتر است و به بارشهای زمستان و بهار امیدوار هستیم.
وی یادآور شد: در حوضه کارون بزرگ باید بارندگیها 222 میلیمتر باشد، اما بارشها در این حوضه نسبت به شرایط دراز مدت 43 درصد منفی ثبت شده است.
کاویانپور بیان کرد: همچنین حوضه آبریز جراحی و زهره نسبت به میانگین بلند مدت 46 درصد و حوضه آبریز کرخه نیز 49 درصد روند کاهشی داشته است.
وی با بیان اینکه میزان بارندگیها در حوضههای آبریز بزرگ کشور نسبت به میانگین بلند مدت 40 تا 50 درصد کاهش یافته است، اضافه کرد: این امر اهمیت توجه به صرفهجویی و مدیریت منابع آبی را دوچندان میکند.
به گفته وی، بر اساس الگوی پیشبینی درموسسه تحقیقات آب کشور، انتظار میرود در سه ماهه دی، بهمن و اسفند، میزان بارندگی تقریبا در همه مناطق کشور زیر نرمال باشد.
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور یادآور شد: این امر بیانگر این مساله است که در زمستان جاری شاهد تداوم کاهش بارشها باشیم. به طوریکه به غیر از بخشهایی از غرب دریای خزر و کنارههای دریای خزر، در زاگرس مرکزی و البرز وضعیت بارندگیها زیر نرمال باشد.
کاویانپور درباره تداوم روند گرمای هوا به واسطه تغییرات اقلیمی نیز اظهار داشت: بر اساس مطالعات صورت گرفته در موسسه تحقیقات آب کشور انتظار است در سه ماه آینده وضعیت دمای هوا بالاتر از شرایط نرمال رقم بخورد و این مساله میطلبد در مدیریت مصرف آب و انرژی توجه ویژهای صورت گیرد.
وی ظهور و بروز نوسانات را جزئی از روند گرمایش کره زمین برشمرد و ابراز داشت: افزایش یا کاهش بارشها، تغییر محل بارندگی به عبارتی تغییر رژیم بارشی و مسائلی از این دست از جمله نوسانات تغییرات اقلیمی است.
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور در ادامه گرم شدن کره زمین را با ذوب شدن برفها همراه دانست و گفت: این فرآیند از قطبها آغاز شده و با کاهش میزان سطح یخچالهای طبیعی همراه میشود.
کاویانپور با بیان اینکه ایران دارای 110 محدوده یخچالی است ابراز داشت: با فرآیند گرم شدن شاهد کاهش سطح یخچالها هستیم. هم اکنون در آسیا و سایر نقاط جهان پوشش یخچالها و برفها کاهش یافته است.
وی تبدیل شدن بارشها از برف به باران را از اثرات تغییرات اقلیمی عنوان کرد و افزود: این مساله با کاهش سطح پوشش برفی همراه شده است. نکته این است که ضخامت پوشش برفی به عنوان یک شاخص مهم مد نظر است.
بنا بر این گزارش کاهش سطح یخچالهای کشور با تبدیل جریان دائمی رودخانهها به جریانهای زود گذر و مخرب فصلی همراه است که تشدید کم آبی و خشکسالی را به همراه دارد.
قیمت فروش نفت عربستان افزایش یافت
عربستان سعودی، قیمت فروش نفت را برای خریداران آسیایی در ماه آینده، افزایش داد. شرکت دولتی آرامکوی سعودی، قیمت گرید نفتی «عرب لایت» را برای فوریه، یک دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه بالاتر از قیمت پایه منطقهای تعیین کرد. این نرخ، افزایش ۶۰ سنتی داشت که در مقایسه با افزایش ۱۰ سنتی که معاملهگران و پالایشگاهها در نظرسنجی بلومبرگ پیشبینی کرده بودند، بالاتر بود.این شرکت، قیمت سایر گریدهای نفتی به خریداران آسیایی را بین ۴۰ تا ۶۰ سنت در هر بشکه افزایش داد. قیمت فروش همه گریدهای نفتی عربستان به منطقه مدیترانه و شمال غربی اروپا نیز افزایش داشت، اما قیمت فروش به آمریکا کاهش یافت.قیمت نفت در بازار لندن، پس از افت سه درصدی در سال میلادی گذشته، در حدود ۷۵ دلار در هر بشکه مانده است. رشد ضعیف تقاضا به خصوص در چین، بازار را در معرض ریسک مازاد عرضه قرار داده است.معاملهگران تا حد زیادی ریسکهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه را در سال ۲۰۲۴ نادیده گرفتند و در نتیجه، نرخ ریسک در بازار ضعیف شد. اکنون بازار نفت منتظر است ببیند آیا دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، تولید نفت آمریکا را بالاتر خواهد برد یا تلاش خواهد کرد از طریق تحریمها، تولید کشورهای دیگر را محدود کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، تولیدکنندگان اوپک پلاس در دسامبر، موافقت کردند افزایش تولید برنامهریزی شده که قرار بود از ژانویه آغاز شود را به تعویق بیندازند. چشم انداز شکل گیری مازاد عرضه، این گروه را وادار کرده است برنامه افزایش تولید خود را سه بار، به تاخیر بیندازد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.