شماره: 2542 / ۱۴۰۳ اول اسفند

تعداد بازدید : 2
اخبار
پزشکیان: به ۷ دهک جامعه کالابرگ میدهیم
رئیس جمهور پس از جلسه غیرعلنی مجلس از ارائه کالابرگ به ۷ دهک جامعه و عزم دولت برای حل مشکلات اقتصادی خبر داد.
رئیس جمهور با بیان اینکه به ۷ دهک جامعه کالابرگ داده میشود، گفت: مشکلاتی وجود دارد، اما یک مقدار تحمل کنیم و دست به دست هم دهیم؛ باور داریم قادر به حل مشکلات هستیم.
مجلس دیروز جلسه غیرعلنی با محوریت بررسی مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم با محوریت رسیدگی به نوسانات ارزی با حضور رئیسجمهور و وزیر اقتصاد برگزار کرد.
مسعود پزشکیان رئیس جمهور بعد از پایان جلسه غیرعلنی مجلس گفت: قدم اول معیشت مردم است که با تصمیماتی که گرفته شده در حال برنامهریزی است و مقام معظم رهبری اجازه دادند نزدیک یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت شود، این اعتبار به کالابرگ تبدیل خواهد شد و به ۷ دهک مردم داده میشود و این ادامه پیدا میکند.
وی افزود: مشکلاتی وجود دارد، اما یک مقدار تحمل کنیم و دست به دست هم دهیم؛ باور داریم قادر به حل مشکلات هستیم.
رییس جمهور تاکید کرد: میگویند ما را تحریم کرده و ما را مستاصل میکنند، اما خواب آن را خواهند دید.
وی در پاسخ به این پرسش که سیاست مشخص دولت برای مقابله با تندرویها و قلدریها چیست؟ گفت: وقتی ما در داخل با هم و با قدرت باشیم آنها هر چقدر داد بزنند، به جایی نمیرسند؛ ما به جای اینکه حرف بزنیم، باید عمل کنیم.
رئیس جمهور افزود: ما به جای اینکه در مقابل آنها حرف بزنیم، باید ثابت کنیم که آنها خواب عملی شدن توطئههایی که علیه جامعه، مملکت و ایران ما طراحی میکنند را خواهند دید.
تصمیم سران قوا برای بازار ارز
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در نشست غیر علنی مجلس با حضور رئیس جمهور، تصمیمات خوبی مخصوصا در حوزه مسائل معیشت و موضوعات اقتصادی در بازار ارز و بورس گرفته شد.محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز نشست علنی روز سه شنبه ۳۰ بهمن ماه مجلس شورای اسلامی در خصوص نشست غیر علنی دیروز مجلس گفت: مجلس از راس ساعت ۸ و پانزده دقیقه صبح، جلسه غیر علنی با حضور ریاست محترم جمهور، وزرا، معاونان اقتصادی و مشاوران ایشان در صحن علنی تشکیل داد.
وی افزود: در این نشست موضوعاتی همچون توجه به مسائل اقتصادی بررسی و به طور دقیق و مفصل بحث شد و تصمیمات خوبی مخصوصا در حوزه مسائل معیشت و موضوعات اقتصادی در بازار ارز و بورس گرفته شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: امیدواریم تصمیمات، بتواند از مشکلات اقتصادی در عرصههای مختلف گره گشایی کند.
بازدید سخنگوی دولت
از میدان گازی پارس جنوبی
سخنگوی دولت در جریان سفر به شهرستان عسلویه از فاز ۱۴ پارس جنوبی و اتاق کنترل این بخش، بازدید کرد.
فاطمه مهاجرانی پس از پایان نشست خبری با نمایندگان رسانههای استانی و کشوری که در مجاورت فاز ۱۴ پارس جنوبی برگزار شد، از میدان گازی و اتاق کنترل این بخش بازدید کرد.
رد ادعاها درباره ارسال محموله نظامی
از سوی ایران به یمن
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ادعاهای رسانهای در مورد ارسال محموله نظامی از سوی ایران به یمن را بی پایه و اساس خواند.اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گزارشهای رسانهای منتشر شده مبنی بر توقیف محموله نظامی ساخت ایران به مقصد یمن را مردود و بیاساس خواند و آن را در راستای فضاسازی منفی و فتنهانگیزی علیه جمهوری اسلامی ایران هم زمان با سفر مقامات آمریکایی به منطقه دانست.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد جمهوری اسلامی ایران حضور نظامی در یمن نداشته و تسلیحات موجود در این کشور هم ارتباطی به جمهوری اسلامی ندارد.
جزئیات بازداشت ۲ تبعه انگلیسی
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه، درباره دو تبعه انگلیسی دستگیر شده در کرمان اعلام کرد: این افراد با همکاری دستگاههای امنیتی تحت اشراف قرار گرفته و توسط سازمان اطلاعات سپاه استان کرمان دستگیر شدهاند.
سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرد: افراد بازداشت شده تحت پوشش گردشگر وارد ایران شدهاند و در پوشش کارهای تحقیقاتی و پژوهشی اقدام به جمعآوری اطلاعات در چندین استان کشور کردهاند.جهانگیر بیان کرد: این افراد با مؤسسات پوششی مرتبط با سرویسهای اطلاعاتی کشورهای متخاصم و غربی در قالب و پوشش فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی همکاری میکردند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: این دو تبعه انگلیس طی یکسری اقدامات منسجم اطلاعاتی و در حال جمعآوری اطلاعات در شهر کرمان تحت کنترل دستگاههای اطلاعاتی استان قرار گرفته و بازداشت شدهاند.
در همین رابطه حجت الاسلام والمسلمین حمیدی گفت: طبق رصدهای نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ارتباط این افراد با چندین مؤسسه وابسته به سرویسهای اطلاعاتی محرز شده و تحقیقات تکمیلی در این رابطه ادامه دارد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار کرد: ملاقات هوگو شورتر سفیر انگلیس با دو متهم امنیتی تبعه این کشور در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان و براساس هماهنگیهای قضائی و اطلاعاتی انجام شده است.حمیدی تاکید کرد: این دیدار به درخواست سفیر انگلیس و با موافقت مقام قضائی و هماهنگی دستگاه امنیتی صورت پذیرفته است.
لاوروف با بنسلمان دیدار کرد
وزارت خارجه عربستان روز سه شنبه از دیدار وزیر خارجه روسیه با ولیعهد عربستان خبر داد.
وزارت خارجه روسیه در صفحه تلگرام خود نوشت: «سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان دیدار کرد.»به نقل از خبرگزاری ریانووستی، این وزارتخانه همچنین اعلام کرد این دیدار در ریاض انجام شده است.
وزیر خارجه روسیه برای شرکت در مذاکره با آمریکا در خصوص اوکراین به ریاض سفر کرده است.
تعلیق پروازها در زمان مراسم تشییع پیکر سید حسن نصرالله و صفیالدین
بنابر اعلام منابع آگاه، در ساعات ظهر پنجم اسفندماه مقارن با تشییع پیکر دبیرکل و رئیس شورای سیاسی حزبالله پروازهای فرودگاه بینالمللی بیروت انجام نخواهند شد.
یکشنبه ۵ اسفندماه که مراسم تشییع پیکر رهبران حزب الله برگزار خواهد شد، در فرودگاه بینالمللی بیروت بین ساعتهای ۱۲ تا ۴:۳۰ بعد از ظهر به وقت محلی تعلیق خواهد شد و بعد از آن، پروازها از سر گرفته خواهد شد.
قرار است تشییع پیکرهای سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین، دبیرکلهای شهید حزب الله یکشنبه هفته آینده در ضاحیه بیروت برگزار شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
رهبر انقلاب: طرح احمقانه آمریکا برای غزه به هیچجا نخواهد رسید
رهبر معظم انقلاب با اشاره به برخی طرحهای احمقانه آمریکایی در مورد غزه و فلسطین،گفتند: این طرحها به هیچ جایی نخواهند رسید. اکنون افکار عمومی جهانی به نفع فلسطین است و در این شرایط هیچ طرحی بدون رضایت مقاومت و مردم غزه، به سرانجام نخواهد رسید.
«آقای زیاد النَّخالة» دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین و هیأت همراه عصر دیروز با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار با تبریک پیروزی مقاومت در غزه، تاکید کردند: کار بزرگ رهبران و رزمندگان مقاومت فلسطین در «اتحاد و انسجام» و «ایستادگی» در مقابل دشمن و به پیش بردن روند پیچیده مذاکرات و همچنین صبر و استقامت مردم، مقاومت را در منطقه سربلند کرد.
رهبر انقلاب، پیروزی مقاومت اسلامی و مردم غزه در برابر دشمن صهیونیستی و آمریکایی را بسیار با عظمت توصیف و خاطرنشان کردند: این پیروزی یک نصاب جدیدی را در مبارزات مقاومتی بهوجود آورد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به برخی طرحهای احمقانه آمریکایی و یا برخی طرحهای دیگر در مورد غزه و فلسطین، گفتند: این طرحها به هیچ جایی نخواهند رسید و همانهایی که یکسال و نیم پیش مدعی نابود کردن مقاومت در مدت زمان کوتاه بودند، اکنون اسرای خود را در گروههای کوچک از رزمندگان مقاومت تحویل میگیرند و در مقابل تعداد زیادی از اسرای فلسطینی را آزاد میکنند.
ایشان، شیوه مقاومت برای تحویل دادن اسرای صهیونیست را مجسّم کننده عظمت مقاومت در مقابل چشم جهانیان خواندند و افزودند: اکنون افکار عمومی جهانی به نفع فلسطین است و در این شرایط هیچ طرحی بدون رضایت مقاومت و مردم غزه، به سرانجام نخواهد رسید.
در این دیدار آقای «زیاد النَّخالة» دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین ضمن تبریک پیروزی بزرگ مقاومت در غزه به رهبر انقلاب، این پیروزی را مرهون حمایتهای همیشگی جمهوری اسلامی و همچنین هدایتهای شهید سید حسن نصرالله دانست و گفت: مقاومت فلسطین در یکسال و نیم گذشته درواقع درحال جنگ با آمریکا و غرب بود و بهرغم نابرابر بودن توازن قوا، مقاومت فلسطین توانست به پیروزیهای بزرگی دست یابد.
دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، «وحدت و انسجامِ» میدانی و سیاسی گروههای مقاومت فلسطینی و لبنانی را یکی از عوامل تاثیرگذار در پیروزی غزه برشمرد و ضمن ارائه گزارش از آخرین تحولات غزه و کرانه باختری و روند مذاکرات و توافق بدست آمده، تاکید کرد: ما هیچگاه مسیر مقاومت را فراموش نخواهیم کرد و بهعنوان سربازان مقاومت، این مسیر را ادامه خواهیم داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 8
اخبار
عراقچی: آماده ادامه مذاکرات با سه کشور اروپایی هستیم
وزیر امور خارجه ضمن اعلام آمادگی تهران برای ادامه مذاکرات با سه کشور اروپایی، تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران زبان تهدید و فشار را برنمیتابد و سیاست فشار حداکثری مسلما شکست خواهد خورد.
وولفگانگ آمادئوس برولهارت نماینده ویژه سوئیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا در حاشیه هشتمین کنفرانس اقیانوس هند در مسقط با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار کرد.
عراقچی در این دیدار با اشاره به سوابق دیرینه و حسنه روابط دو کشور در ابعاد دوجانبه و چندجانبه، از تلاشهای سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا قدردانی کرد و نقش سازنده سوئیس را در کمک به تقویت صلح و ثبات در منطقه حائز اهمیت دانست.
وی با استقبال از برگزاری نشست آتی رایزنیهای سیاسی بین دو کشور در تهران تصریح کرد، ما بر ادامه گفتوگوها و همکاریهای دو کشور در این راستا تاکید داریم.
وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به برگزاری سه دور مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی و آمادگی ایران برای تداوم آن، تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران زبان تهدید و فشار را برنمیتابد و سیاست فشار حداکثری مسلما شکست خواهد خورد.
نماینده ویژه سوئیس نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از تلاشهای کشورش در راستای برقراری صلح و ثبات جهانی، بر نقش مهم و اثرگذار ایران در منطقه تأکید کرد.
وولفگانگ آمادئوس برولهارت همچنین استمرار گفتوگوهای دوجانبه با ایران در زمینههای مختلف دوجانبه و منطقهای را حائز اهمیت دانست و بر تمایل و آمادگی خود برای تداوم گفتوگوها و مشورتهای دوجانبه از جمله در خلال دور آتی نشست رایزنیهای دو کشور در تهران تاکید کرد.
دو طرف در این دیدار در خصوص برخی موضوعات مورد اهتمام مشترک در عرصه منطقهای و بینالمللی تبادل نظر کردند.
وزیر کشور: امنیت، با کمک همسایگان تامین میشود
وزیر کشور ضمن تأکید بر اهمیت انتقال تجربیات در حوزههای مختلف بین دو کشور ایران و عمان، امنیت را یک کل یکپارچه دانست و گفت: معتقدیم که امنیت با کمک همسایگان تأمین میشود.
اسکندر مؤمنی روز سهشنبه در دیدار سپهبد حسن بن محسن الشریقی فرمانده پلیس و گمرکات کشور عمان و هیئت همراه، با اشاره به پیشینه همکاریهای دوجانبه بین دو کشور اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با همسایگان را مدنظر داشته و کشور عمان در این میان جایگاه ویژهای دارد.
وزیر کشور با اشاره به مشترکات فراوان تاریخی و روابط خوب توأم با اعتماد بین دو کشور گفت: روابط سطح بالای دو کشور فرصتهای بیشماری را در همه عرصهها برای همکاری به وجود میآورد و امیدوارم این روابط بیش از گذشته ارتقاء پیدا کند.
مومنی به توافقات انجام شده بین فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و پلیس عمان اشاره کرد و گفت: بهعنوان جانشین فرمانده کل نیروهای مسلح در نیروی انتظامی از توافقات دوطرف حمایت میکنم.
وی با اشاره به همکاریهای تنگاتنگ دو کشور در حوزه دریابانی، حوزه مبارزه با مواد مخدر را از دیگر موضوعات مهمی دانست که میتواند موجب گسترش همکاریهای مشترک دو کشور شود.وزیر کشور با اشاره به حضور دو سال گذشته خود در اجلاس منطقهای مبارزه با مواد مخدر بغداد، گفت: در آن اجلاس همه کشورهای حاشیه خلیج فارس از گسترش مواد مخدر صنعتی از جمله کاپتاگون ابراز نگرانی میکردند؛ از این رو برای تبادل تجربیات و گسترش همکاریها در عرصه مبارزه با مواد مخدر آمادگی داریم.
اسکندر مؤمنی همچنین بر ضرورت پیگیری توافقات در دیدارهای آینده تاکید کرد.سپهبد محسن الشریقی نیز ضمن قدردانی از میزبانی و مهماننوازی کشورمان گفت: بدون شک اراده سیاسی دو کشور بر گسترش هرچه بیشتر مناسبات در همه عرصهها تمرکز دارد و باید ایدهها را به برنامه کاری تبدیل کنیم.
محسن الشریقی سطح مناسبات بین دو کشور را رضایتبخش دانست و گفت: بسیار علاقهمند هستیم تا فرصت پیشآمده را در جهت گسترش روابط، بهخصوص در حوزههای تخصصی و از طریق تبادل و به اشتراکگذاری تجربیات بکار ببندیم و در ارائه خدمات بهتر و بیشتر به شهروندان دو کشور و حتی عموم کشورهای منطقه استفاده کنیم.
انتقاد زلنسکی از مذاکرات روسیه و آمریکا «بدون اوکراین»
رئیسجمهور اوکراین در نشست خبری مشترک با همتای ترکیهای خود، از نشست اخیر روسیه و آمریکا در عربستان سعودی، بهعلت «عدم حضور اوکراین» در این نشست، انتقاد کرد.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین که برای دیدار با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه به این کشور سفر کرده است، در نشست خبری مشترک با همتای ترکیهای خود، از نشست اخیر روسیه و آمریکا در عربستان سعودی، بهعلت «عدم حضور اوکراین» در این نشست، انتقاد کرد.
او پیشتر، ضمن اعلام عدم مشارکت اوکراین در این نشست، آن را بی اهمیت خواند.
زلنسکی درحالی طوری وانمود میکند که عدم حضور اوکراین در این نشست به خواسته او بوده که منابع رسانهای، همچون شبکه «فاکس نیوز» آمریکا و «باراک راوید» خبرنگار اسرائیلی پایگاه خبری «آکسیوس» از عدم دعوت شدن هیأت اوکراینی به این نشست خبر دادهاند.
با این وجود، رئیس جمهور اوکراین که قرار بود فردا (چهارشنبه) به عربستان سعودی سفر کند، با لغو سفر خود، ادعا کرد که نمیخواهد نمایندگی «دورغین» از مذاکرات ایجاد کند.
به گفته زلنسکی، او ۱۰ مارس به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.
رئیس جمهور ترکیه نیز در انتقادی تلویحی از انتخاب عربستان سعودی بهعنوان مکان میزبانی مذاکرات روسیه و آمریکا گفت: «ترکیه نیز میزبان مناسبی برای مذاکرات صلح بین آمریکا، روسیه و اوکراین است.»
او افزود: «جنگ اوکراین باید پایان یابد. سیاست ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین با سیاستهای ترکیه، همسو است.»
اردوغان مجددا تأکید کرد: «ترکیه موقعیت مناسبی برای میزبانی مذاکرات صلح احتمالی خواهد بود.»
رئیس جمهور اوکراین نیز مجددا با انتقاد از عدم حضور هیأت این کشور در نشست ریاض، گفت: «هرگونه مذاکرات برای پایان یافتن جنگ اوکراین نباید پشت سر طرفین درگیر (اوکراین) برگزار شود. اروپا، ترکیه و انگلیس، همگی باید در این مذاکرات حضور داشته باشند.»
انتقاد زلنسکی درحالی است که حتی متحدان اروپایی آمریکا از تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای گفتوگو با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه خبر نداشتند و اروپا نیز برای حضور در نشست ریاض دعوت نشده بود.
با این وجود، رئیس جمهور ترکیه اظهار داشت: «امیدواریم در صلحی عادلانه، هیچ بازندهای وجود نداشته باشد. تمامیت ارضی اوکراین برای آنکارا غیرقابل جایگزین و غیرقابل مذاکره است.»
اوکراین خواستار پایان یافتن جنگ است
زلنسکی در ادامه نشست خبری مشترک خود با اردوغان گفت: «ما خواستار پایان یافتن این جنگ هستیم. اما نمیخواهیم توافق صلح بدون دخالت اوکراین شکل بگیرد. روسیه و اوکراین در میدان نبرد پیروز نخواهند شد.»
او افزود: «اگر پوتین خواستار پایان یافتن جنگ است، پس باید تبادل زندانیان انجام و اوکراین از کشورهای مشخص، ضمانت امنیتی دریافت کند. میدانیم که آمریکا و متحدان اروپایی ما در تلاش برای عضویت اوکراین در ناتو نیستند. باید نیروهای کشورهای مشخص در اوکراین حضور پیدا کنند.»
اظهارات زلنسکی درحالی است که «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه پس از نشست ریاض، در پاسخ به سوالی درباره احتمال اعزام نیرو از سوی کشورهای اروپایی به اوکراین گفت: «این غیرقابل قبول است. نیروهای وابسته به کشورهای ناتو، نباید در اوکراین حضور پیدا کنند.»
از طرفی، با وجود مخالفت روسیه برای مذاکره درباره سرزمینهای تحت کنترل خود، زلنسکی ادعا کرد: «اوکراین هرگز سرزمینهای تحت اشغال روسیه را، متعلق به روسیه نخواهد دانست.»
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با «اخبار صنعت»؛
جنگ تعرفه ای ترامپ می تواند توجه کشورها را به عضویت در بریکس جلب کند
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: با توجه به اینکه ترامپ جنگ تجاری و تعرفه ای را با کشورهای مختلف جهان حتی همپیمانان خود کلید زده است این موضوع را می توان در دست بررسی قرار داد که احتمالا برخی کشورهای دنیا برای خروج از فشارهای ترامپ علاقمند به عضویت در سازمان همکاریهای بریکس باشند.
حجت اله فرزانی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت و گو با اخبار صنعت در خصوص نگرانی های رئیس جمهور آمریکا از قدرت گرفتن ارز بریکس و توجه سایر کشورها به عضویت در سازمان همکاری بریکس به دلیل راه انداختن جنگ تجاری و تعرفه ای از سوی دونالد ترامپ گفت: با توجه به اینکه آقای ترامپ بیزینس من است وحساب و کتاب هایش بیشتر اقتصادی و تجاری است و به نوعی مردم کسب و کار به شمار می رود بنابراین در مقام رئیس جمهور آمریکا ملاحظات اقتصادی هم داخلی و هم خارجی را بسیار مورد نظر و توجه دارد.
وی در این باره افزود: از این جنبه اگر مسائل را مورد بررسی قرار دهیم متوجه می شویم ترامپ به دنبال تقویت اقتصاد آمریکاست، بنابراین قاعدتا با هر اقدامی که در دنیا بخواهد دلار را تضعیف کند یا منجر به تضعیف موقعیت اقتصادی آمریکا شود مقابله به مثل می کند.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی تاکید نمود: بی تردید ترامپ در برابر شکل گیری و تبادلات تجاری با ارز بریکس می ایستد. ترامپ به خوبی می داند در صورتی که این اتفاق در عرصه جهانی رخ دهد و دلار تضعیف شود با توجه به اینکه جمعیت زیادی در حوزه بریکس قرار دارند و کشورهای عضو بریکس بازار خوبی دارند لذا کشورهای هدف می توانند با هم مراودات مالی خوبی داشته باشند.
وی در این باره یادآور شد: قاعدتا اگر این ارز مورد قبول و استفاده قرار بگیرد به کاهش موقعیت دلار در سطح تجارت خارجی و عرصه بین الملل منتهی می شود بنابراین ترامپ تلاش می کند بنحوی مانع اجرایی وعملیاتی شدن ارز بریکس شود لذا با مانع تراشی تلاش می کند این کشورها را از استفاده از ارز بریکس بازدارد.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در خصوص افزایش میل سایر کشورها به عضویت در بریکس به دلیل راه اندازی جنگ تجاری و تعرفه ای گفت: با توجه به اینکه ترامپ جنگ تجاری و تعرفه ای را با کشورهای مختلف جهان حتی همپیمانان خود کلید زده است این موضوع را می توان در دست بررسی قرار داد که احتمالا برخی کشورهای دنیا برای خروج از فشارهای ترامپ علاقمند به عضویت در سازمان همکاریهای بریکس باشند.
وی دراین باره خاطر نشان کرد: اگر این موضوع روندی جدی به خود بگیرد و ترامپ همچنان مایل به راه اندازی و گسترش جنگ تجاری و تعرفه ای با کشورهای مختلف باشد این ظرفیت برای کشورهای مختلف باز می شود و آنها علاقمند به استفاده از این ظرفیت خواهند شد.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی و بانکی تاکید کرد: قاعدتا عضویت در بریکس در این شرایط برای همه کشورها سودمند است، از این جهت در صورتی که ترامپ فشار تجاری و اقتصادی بر کشورها وارد کند این امکان وجود دارد که کشورها به بریکس بپیوندند و از آن سو آمریکا برای تقویت حوزه اقتصادی خود ممکن است کشورهای مختلف را تحت تحریم هایی قرار دهد تا مانع از کاهش اقتدار و سلطه دلار در سطح بین المللی شود.
رونمایی از برندگان و بازندگان بحران اوکراین
روح الله مدبر-کارشناس سیاست خارجی و مسائل بین الملل: بعد از سه سال بحران بین روسیه و اوکراین، گام اول تنش زدایی بین روابط روسیه و آمریکا در حال تحقق است این گام بعد از تماس تلفنی آقای پوتین و ترامپ صورت گرفت.
تماس تلفنی بعدی نیز بین وزاری خارجه روسیه و آمریکا انجام شد ،بنحوی که دو طرف از این گفت وگو رضایت ویژه داشتند ضمن اینکه هم روسای جمهور و وزرای خارجه دو کشور از دستاوردهای گفتگو رضایت خاطر داشتند.
همزمان وزیر خارجه آمریکا گفتگویی با سی ان ان داشت با اعلام این خبر که سفارتخانههای دو کشور باید مسیر عادی سازی روابط را در پیش بگیرند اما نکته قابل تامل این است که تمام این گامها بدون حضور اتحادیه اروپا و تروئیکای اروپایی صورت گرفته و می گیرد.گام بعدی قطعا سخنان حمایتی مقامات آمریکایی از روسیه است که نمونه بارز آن سخنان رئیس جمهور آمریکا در نشست مونیخ است که اروپا را متهم به سیاست روس ستیزی کرد، با تاکید بر این موضوع که روسیه تهدید جهانی به شمار نمی رود. این گام ها سیگنال هایی است که از سوی کاخ سفید برای جلب اعتماد روسیه ارسال شده لذا بیانگر آن است ترامپ در حال تست سیاست جدیدی است که در این سیاست جدید کاهش تنش با روسیه را در اولویت دارد و فشار بر اتحادیه اروپا درگام بعدی.
موفقیت این سیاست وابسته به آن است که ادامه مذاکرات دو طرف وتوافقاتی که در معادلات صورت می دهند ناظر بر کدام محورها باشد.
آنچه در این موضوع حائز اهمیت است اینکه بازنده مذاکرات و توافقات آمریکا و روسیه، تروئیکای اروپایی و اوکراین است. در این میان کشورهای عربی نیز نقش موثری در این بین خواهند داشت بنابراین جایگاه آنها در روابط بین روسیه وآمریکا تقویت می شود و برندگان این موضوع محسوب می شوند بنحوی که می توان گفت امارات متحده عربی وعربستان نیز از جمله برندگان کاهش تنش بین روسیه و آمریکا هستند. خصوصا امارات که در بحران اوکراین در کنار روسیه ماند و عربستان که تلاش کرد نقش میانجی را در این بحران ایفا کند.
برندگان و بازندگان بحران اوکراین رو نمایی شدند
ادامه از صفحه اول
قطعاً امروزه یکی از پراهمیتترین مباحث حال حاضر برای دانشجویان و فارغالتحصیلان و حتی بهطورکلی برای جوانان را میتوان یافتن شغلی مناسب دانست. شغل مناسب خود دارای ویژگیهایی است که در مشاغل مختلف بسته به شرایط ، متغیر است؛ اما آن چیزی که مسلم بوده و بهنوعی باید جزء لاینفک مشاغل باشد، این است که حقوق و وجه دریافتی و بهدستآمده متناسب با نسبت به کار انجامشده دریافت شود و از طرفی افراد بتوانند در شغلی متناسب با تحصیلات و تخصص کسبشده در راستای تحصیل مشغول به کار شوند. حال اینکه آیا در کشورمان به این دو موضوع توجه شده است و اگر بله تا چه اندازه؟
در این روزها که اقتصاد و معیشت مردم دچار چالشهای متعدد شده است یک سؤال اساسی و مهم وجود دارد و آن اینکه بحران اقتصادی ایران چگونه قابل حل است؟ با توجه به شرایط کشور و انتخابات پیش رو سه راهکار توصیه میشود که اولین آن تقویت پول ملی، دومین آن تعیین تکلیف کسری بودجه دولت و در نهایت سومین راه که میتواند بحران اقتصادی ایران را حل کند افزایش تولید و به تبع آن افزایش نرخ اشتغال است. هر دولتی که سرکار میآید باید سه موضوع یاد شده را مد نظر قرار دهد تا بتوان کشور را از چالشهای اقتصادی که گرفتارش شده خارج کرد. لذا ضرورت دارد تمام کاندیداهای ریاست جمهوری برای موضوعات عنوان شده برنامه دقیق و اجرایی داشته باشند ،در غیراین صورت نمیتوان به امید آینده بهتر و کم ریسکتر دل بست.
برای حل معضل اشتغال باید به سرمایه گذاری و تولید اندیشید و لازمه آن اتخاذ سیاستها و خط مشیهای منسجم و صحیح اقتصادی، مدیریت و تخصیص بهینه منابع مالی، فیزیکی و انسانی مورد نیاز، سیاستهای درآمدی و دستمزدی مطلوب، نرخ مناسب ارز و قیمت واقعی نهاده های تولید و…، شروط لازم برای حل مسائل اقتصادی و مشکلات بازارکار کشور است. هرگونه سرمایه گذاری، مستلزم ارزیابی و تحلیل هزینه- فایده است و لازمه ارزیابی درست، قابلیت پیشبینی آینده بازارها است که این نیز نیازمند پایداری نسبی جهت گیریهای در سیاستهای عمومی، سیاستهای اقتصادی و سیاست خارجی کشور خواهد بود. بنابراین، لازم است که سیاستگذاران ارشد نظام درمورد مجموعهای از اهداف کلان ملی و اولویت بندی آنها به یک اجماع دست یابند و آن را آشکارا اعلام کنند و به صورت قانونی شفاف در آورند و در عمل، نیز بدان پایبند باشند و بر پایبندی دستگاههای عمومی به آن اولویتها نیز نظارت کنند.
باتوجه به تحولات جمعیتی و سرمایه های انسانی کشور و پیامدهای آن، ضرورت بازنگری و تغییر در شیوه نگرش و اداره امور عمومی یا نظام تدبیر در جهت کاهش تصدیگری بخش عمومی، افزایش توان حکومت برای ایفای نقش حاکمیتی و تقویت بخش خصوصی و تعاونی حایز اهمیت بسیار است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.