شماره: 2542 / ۱۴۰۳ اول اسفند

تعداد بازدید : 0
توانستیم با سوخت کمتر برق بیشتری تولید کنیم
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت: در سال جاری کاهش گاز تحویلی به نیروگاهها موجب شده تا بخش زیادی از سوخت مایع مستقیما مصرف و امکان ذخیرهسازی آن برای استفاده در زمستان از نیروگاهها سلب شود.
ناصر اسکندری به وضعیت سوخت معادل مصرفی نیروگاههای حرارتی در فصول سرد امسال اشاره کرد و افزود: سوخت معادل مصرفی روزانه نیروگاههای حرارتی حوزه شبکه برق ایران در دیماه امسال 214 میلیون مترمکعب بوده که این رقم دیماه سال گذشته 218 میلیون مترمکعب بوده است.
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی ادامه داد: در بهمنماه سال گذشته نیز سوخت معادل مصرفی روزانه نیروگاههای حرارتی به 209 میلیون مترمکعب رسیده بود که این رقم بهمنماه امسال به 208 میلیون مترمکعب رسیده است.
اسکندری تاکید کرد: افزایش راندمان نیروگاهها و مدیریت مصرف مشترکان موجب شده است تا در دی و بهمن امسال سوخت معادل کمتری نسبت به سال گذشته در نیروگاههای حرارتی مصرف شود.
وی با تاکید بر اینکه کاهش گاز تحویلی فرصت ذخیرهسازی سوخت مایع را از نیروگاهها گرفت، اضافه کرد: نیروگاههای حرارتی باید امسال گاز بیشتری تحویل میگرفتند تا بتوانند سوخت مایع دریافتی را برای زمستان ذخیره کنند اما متاسفانه چون گاز کمتری در اختیار نیروگاهها قرار گرفت، طبیعتا بخش اعظمی از سوخت تحویلی مستقیما مصرف و امکان ذخیرهسازی از مجموعه نیروگاهی کشور گرفته شد.
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با بیان اینکه نیروگاههای حرارتی بر مبنای گاز طبیعی طراحی شدهاند، بیان کرد: این واحدها به صورت اضطراری و برای زمانهای محدودی میتوانند سوخت مایع استفاده کنند و بدین منظور نیز مخازن سوخت مایع در مجاورت نیروگاهها ایجاد میشود.
اسکندری یادآور شد: همه ساله در مخازن نیروگاههای حرارتی بیش از سه میلیارد لیتر سوخت برای استفاده در فصل زمستان ذخیرهسازی میشد، اما امسال به دلیل کاهش گاز تحویلی، بخش اعظمی از سبد سوختی نیروگاهها به سمت سوخت مایع تمایل پیدا کرده است.
وی با تاکید بر اینکه تامین سوخت معادل همزمان برای ذخیرهسازی و مصرف امکانپذیر نبود، گفت: این امر موجب شده است تا تلاش خوب مجموعه شرکت پخش و پالایش فراوردههای نفتی برای افزایش تحویل سوخت مایع نسبت به سال گذشته نتواند جبران کننده کاهش گاز تحویلی به نیروگاهها باشد.
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی تاکید کرد: بنابراین همین مسئله موجب شده بود تا ذخیره سوخت نیروگاهها کاهش پیدا کرده و وزارت نیرو باید روی سوخت معادل مدیریت میکرد که خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته همکاران صنعت برق شاهد آن هستیم که امسال نسبت به سال گذشته و حتی در مقایسه با تکالیف ابلاغی از سوی نهادهای بالادستی سوخت معادل کمتری در نیروگاههای حرارتی کشور مصرف شده است.
اسکندری با تاکید بر اینکه امسال چالشهای جدی برای تامین سوخت مورد نیاز تمامی نیروگاههای کشور داشتهایم، افزود: در نیمه دوم سال همزمان با کاهش مصرف انرژی الکتریکی نسبت به فصول گرم، عملا بخش اعظمی از ظرفیتهای نیروگاهی به منظور تعمیرات و آمادهسازی برای پیک تابستان سال آینده آزاد هستند.
وی با اشاره به اینکه در فصول سرد سال مشکلی به لحاظ ظرفیت نیروگاهی برای تولید برق نداریم، ادامه داد: اما امسال با توجه به محدودیت جدی در تامین سوخت نیروگاهها به ویژه در حوزه گاز طبیعی، مجبور بودیم بخشی از ظرفیتهای نیروگاهی را به دلیل محدودیت سوخت خارج از مدار نگه داریم.
اسکندری با بیان اینکه نیروگاههای بخاری مازوتسوز در این مدت با تمام ظرفیت در اختیار شبکه برق کشور بودهاند، اضافه کرد: در مقاطعی از سال به دلیل محدودیتهای قضایی و پلمپ مخازن مازوت برخی از نیروگاهها امکان مصرف حداکثری آن وجود نداشت، ولی پس از رفع این محدودیتها تمامی نیروگاههای بخاری با حداکثر ظرفیت در حال تولید برق هستند.
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با اشاره به مصرف حداکثری مازوت در نیروگاههای حرارتی کشور، گفت: در تمامی ماههای سال جاری مازوت بیشتری را نسبت به سال گذشته استفاده کردهایم و مجموعا امسال بالغ بر 54.5 درصد نفتکوره و 27.8 درصد گازوئیل بیشتری در نیروگاهها مصرف شده است.
وی دلیل افزایش مصرف سوخت مایع را به دلیل کاهش 6.6 درصدی تحویل گاز طبیعی به نیروگاهها عنوان کرد و افزود: با وجود اینکه امسال 1.8 درصد برق بیشتری در نیروگاههای حرارتی تولید شده و باید به این میزان افزایش تحویل سوخت گاز صورت میگرفت، اما مجموعا در سال جاری چهار میلیارد و 656 میلیون مترمکعب گاز کمتری نسبت به سال گذشته در اختیار نیروگاهها قرار گرفته است.
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی برق حرارتی تاکید کرد: اما با این وجود مجموعه صنعت برق کشور با استفاده بهینه از نیروگاهها، به مدار آوردن بخش بخار نیروگاههای سیکلترکیبی و استفاده از واحدهای تولید برق با راندمان مناسبتر توانسته است، در مقابل رشد 1.8 درصدی افزایش تولید برق، تنها هفتدهم درصد سوخت معادل بیشتری مصرف کند.
اسکندری خاطرنشان کرد: این مهم حاکی از سیر صعودی متوسط راندمان نیروگاههای حرارتی کشور است که توانستهایم با سوخت کمتر برق بیشتری را تولید کنیم. در حال حاضر متوسط راندمان این واحدها از مرز 39.6 درصد عبور کرده و در تلاشیم تا این وضعیت همچنان روند افزایشی خود را ادامه دهد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 1
وزیر نیرو خبر داد: ثبت نام متقاضیان برای ساخت ۳۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر
وزیر نیرو گفت: متقاضیان سرمایهگذاری تاکنون برای ساخت ۳۵ هزار مگاوات نیروگاه در بخش انرژیهای تجدیدپذیر ثبت نام کردهاند.
عباس علیآبادی روز سه شنبه اظهار داشت: ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر تا پایان سال به ۲ هزار مگاوات می رسد و این میزان تا زمان اوج مصرف در تابستان از ۳ هزار مگاوات عبور خواهد کرد و تا پایان تابستان به رقم ۵ هزار مگاوات خواهد رسید.
وی افزایش ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر را از برنامه های اصلی این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: اکنون هفتهای ۲۰ مگاوات به ظرفیت تجدیدپذیرها افزوده میشود؛ هم اکنون نیز ظرفیت تجدیدپذیرها از ۱۷۰۰ مگاوات عبور کرده است و اجرای اهداف برنامه هفتم به همکاری و مشارکت مردم و دولت و تامین مالی بستگی دارد.
علیآبادی با بیان اینکه ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر در دولت چهاردهم از ۱۳۰۰ مگاوات فراتر رفته است، اظهار داشت: تلاش میکنیم نیروگاههای نیمه کاره را به سرعت تکمیل کنیم و تا پایان سال به بیش از ۲ هزار مگاوات برسانیم.
وی با بیان اینکه مسابقه در مصرف ناترازی برق را ادامه دار میکند، اظهار داشت: اگر مصرف منطقی شود ناترازی بهبود و به استانداردهای بین المللی میرسد.
وزیر نیرو درباره چشم انداز ناترازی برق ادامه داد: ناترازی دو وجه تولید و مصرف دارد و ما در این رابطه در ۳ سطح برنامه ریزی کردهایم؛ سطح اول برنامه ریزی کوتاه مدت و برای عبور از تابستان آینده است که این برنامهریزی ناترازی را بسیار کاهش میدهد.
علی آبادی تکمیل واحدهای ناتمام و ساخت واحدهای جدید به ظرفیت ۳۶۰۰ مگاوات را در این راستا عنوان کرد، خاطرنشان کرد: طرح کوتاه مدت دیگر تعمیرات نیروگاهی است تا خروج اضطراری را کم کنیم؛ گرچه به خاطر زمستان هنوز نتوانستیم برخی واحدهای بخار را از مدار خارج کنیم و به همین دلیل وقت کمی داریم تا تعمیرات این واحدها را انجام دهیم.
وزیر نیرو ادامه داد: باید حدود ۱۲۰ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی انجام دهیم، چون برخی نیروگاهها دو بار نیاز به تعمیر دارند، برخی واحدهای نیروگاهی تعمیرات دورهای و برخی دیگر به تعمیرات اساسی نیاز دارند.
علی آبادی گفت: اقدام دیگر این است که برخی واحدهای قدیمی نیاز به ارتقاء کیفیت دارند که برای انجام این کار برنامهریزی لازم انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه به خاطر شرایط جوی از همه ظرفیت برخی نیروگاه استفاده نمیکنیم، افزود: چون دمای ورودی توربین بالاست از حداکثر ظرفیت توربین نمیتوانیم استفاده کنیم، به همین دلیل طرحهایی چون آب پاشیدن و سیستمهای کنترل تراکمی برای خنک کردن توربینها وجود دارد تا بهرهوری را بیشتر کند که این شیوه در حال انجام است.
وزیر نیرو گفت: طرحهایی درباره رفع محدودیت شبکه وجود دارد که تلاش میکنیم این ظرفیتها را به کار گیریم مثل افزایش ارتفاع سد سیاه بیشه، چون آب بیشتری ذخیره شده و می تواند تا ۲ ساعت برق بیشتری تولید کند.
علی آبادی یکی دیگر از برنامههای کوتاه مدت در نیروگاه آبی را توان راکتیو بیان کرد وگفت: از این ظرفیت میتوانیم بیشتر استفاده کنیم در حالی که قبلا از این ظرفیتها استفاده نشده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
معاون برق و انرژی وزیر نیرو مطرح کرد :
حفظ پایداری شبکه برق با همکاری هم وطنان
معاون برق و انرژی وزیر نیرو تاکید کرد: با توجه به گسترش و تداوم موج سرما در کشور در روزهای آتی، مشارکت هم وطنان در پویش دو درجه کمتر و صرفه جویی در مصرف برق و گاز به حفظ پایداری شبکه و تداوم خدمترسانی دو صنعت برق و گاز کمک شایانی میکند.
همایون حایری اظهار داشت: سازمان هواشناسی هشدار نارنجی بارش برق و باران در 19 استان کشور را صادر کرده است و بر این اساس در استان های ساحلی خزر و بسیاری از استانهای دیگر همچون البرز مرکزی،کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، لرستان، مرکزی، همدان، چهارمحال و بختیاری،کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس، کرمان، هرمزگان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و یزد استقرار موج سرما پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: موج جدید بارش از امروز در کشور آغاز شده و بنا بر پیش بینیها تا پایان هفته ادامه یافته و در روز پنج شنبه نیز سامانه بارشی جدیدی وارد کشور می شود، که البته با توجه به کم بارشیهای امسال جای خوشحالی و سپاسگزاری دارد.
معاون وزیر نیرو در عین حال خاطرنشان کرد: تداوم سرما در کشور افزایش مصرف گاز به منظور تامین گرمایش منازل و بخشهای دیگر را به همراه دارد که این امر سوخترسانی به نیروگاهها برای تامین برق پایدار را با محدودیتهایی مواجه میکند.
حایری گفت: این در حالی است که مدیریت مصرف 10 تا 15 درصدی انرژی اعم از گاز و برق سبب تامین سوخت کافی نیروگاهها شده و پایداری شبکه و تداوم خدمترسانی به مردم در سراسر کشور را امکانپذیر میکند.
حایری یادآور شد: حفظ پایداری شبکه و خدمترسانی گاز و برق به ویژه برای مناطق سردسیر کشور اهمیت حیاتی داشته و صرفهجویی هموطنان، به مثابه مشارکت در تامین رفاه سراسری مردم در سرزمین عزیز ایران است.
وی بر این اساس از مردم خواست با تداوم مشارکت در پویش دو درجه کمتر ،صرفه جویی در مصرف گاز با کاهش دمای محیط و همچنین خاموش نگاه داشتن لوازم برقی غیرضروری خادمان خود را در پایداری جریان گاز و برق یاری کنند.
معاون وزیر نفت تاکید کرد:
لزوم توسعه همکاریهای نفت و گاز میان کشورهای حوزه دریای خزر
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با اشاره به اینکه شرکتهای توانمندی در صنعت نفت و گاز ایران آماده همکاری در پروژههای بزرگ با کشورهای همسایه دریای خزر با استانداردهای بینالمللی و هزینههای کاملاً رقابتی هستند، گفت: کشورهای حوزه دریای خزر باید همکاریهای خود در زمینه نفت و گاز را توسعه دهند.
سید علیمحمد موسوی روز سه شنبه در نشست تخصصی انرژی در همایش اقتصادی خزر با بیان اینکه کشورهای حوزه دریای خزر اشتراکات وسیع فرهنگی و تاریخی دارند و دارای ارتباطات دیرینه اقتصادی و سیاسی هستند، افزود: کشورهای همسایه دریای خزر در بیضی راهبردی انرژی جهان قرار دارند و ذخایر عظیم نفت و گاز نعمت بیبدیل خداوند برای مردمان این سرزمینها است.
وی گفت: کشورهای حاشیه دریای خزر با توجه به همین ویژگی میتوانند با بهرهمندی از ظرفیتها و توانمندیهای خود، همکاریشان را در بخشهای مختلف صنایع نفت و گاز توسعه دهند، البته هر یک از این کشورها از شاخصهای متعدد در این عرصه برخوردارند، اما برای مثال میتوان از ظرفیت فدراسیون روسیه در دارا بودن فناوری و سرمایه در بخش نفت و گاز، از ترکمنستان به لحاظ نقش و جایگاهش در تأمین پایدار و صادرات گاز طبیعی، از قزاقستان در توسعه صنایع نفت و بهرهبرداری از فناوریهای روز دنیا و از جمهوری آذربایجان در توسعه توأمان نفت و گاز اشاره کرد.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت ادامهداد: هر یک از ما ظرفیت و توانمندیهای فنی و تخصصی مناسبی در صنایع نفت و گاز داریم که میتوانیم آن را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم و در توسعه منطقهای بهره ببریم.
موسوی تصریح کرد: کشورهای همسایه خزر میتوانند در مسیر کریدورهای شمال- جنوب و شرق- غرب با هم همکاری و در ارتقای امنیت انرژی بینالمللی نقش مؤثری ایفا کنند. این مهم را باید هم در بخش نفت و گاز و هم اتصال شبکههای برق با جدیت دنبال کنیم.
وی اظهار داشت: توسعه تجارت دریای خزر بهعنوان فصل مشترک و حلقه اتصال کشورهای حاضر در این نشست، زمینه مناسبی برای حملونقل دریایی نفت خام و فرآوردههای نفتی برایمان فراهم میآورد که میتوان از طریق زیرساختهای ساحلی هریک از کشورها، محمولههای نفتی را به بازارهای بزرگ مصرف در شبهقاره، شرق اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس انتقال داد، البته موضوع کاهش سطح آب دریای خزر یکی از چالشهای پیش رو برای این مهم است که باید متعهدانه در رفع آن به هم کمک کنیم.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: بهبود و توسعه روابط اقتصادی با توسعه همکاریهای مشترک نفتی هریک از کشورهای ساحلی، طرحها و برنامههای مختلفی برای توسعه و بهرهبرداری از منابع هیدروکربوری دریای خزر دارد که با توجه به محدودیت و هزینه بالای انتقال تجهیزات حفاری اکتشاف و بهرهبرداری خارج از این دریا، فرصت مناسبی برای همکاریهای مشترک همسایگان ایجاد شده است که تاکنون بهخوبی از آن بهره نبردهایم.
موسوی با بیان اینکه ما پنج کشور همسایه دریای خزر میتوانیم با انجام پروژههای مشترک و بهرهگیری از تجهیزات و توانمندیهایمان با یکدیگر همافزایی داشته باشیم و به توسعه اقتصاد کشورهایمان که از اهداف اصلی این رویداد است کمک کنیم، بیان کرد: برای نمونه پیشنهاد میکنم در کوتاهمدت با ایجاد مرکزی نسبت به تبادل دانش و فناوری بین متخصصان، کارشناسان و مدیران اقدام کنیم. در این زمینه وزارت نفت ایران با بهرهمندی از بزرگترین مرکز تخصصی، تحقیقاتی و پژوهشی صنعت نفت و گاز خاورمیانه آمادگی دارد در صورت موافقت نسبت به تشکیل دبیرخانه توسعه دانش و فناوری نفت و گاز کشورهای همسایه خزر اقدام کند.
وی یکی از مهمترین موضوعها و دغدغههای بینالمللی را توجه به حفظ محیط زیست و اکوسیستم دریاها دانست که باید کشورهای ساحلی با کمک یکدیگر وظایف خود را در این زمینه ایفا کنند و گفت: در این زمینه کشورهای ساحلی دریای خزر باید با تشکیل مرکز مشترک امدادرسانی در شرایط اضطراری و با استفاده از ناوگان مجهز، ارتباطات و هماهنگیهای لازم را بین خود تعریف و به یکدیگر در حوادث ناشی از انجام عملیات در میدانهای هیدروکربوری و مقابله با آلودگی دریا کمک کنند.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با اشاره به گستردگی زیرساختهای صنایع پاییندستی نفت و گاز در این منطقه افزود: کشورهای همسایه میتوانند از ظرفیت خالی پالایشی یکدیگر برای پالایش نفت خام و میعانات گازی منطقه و تجارت فرآوردههای نفتی تولیدی، بهرهبرداری و از خامفروشی جلوگیری کنند. در این میان هریک از ما پنج کشور از نعمت سرمایه انسانی جوان و متخصص بهرهمندیم که میتوانیم با استفاده از این ظرفیت، به توسعه اقتصادی و اشتغالزایی مردمان منطقه خود اقدام کنیم.
موسوی با بیان اینکه در بخش کریدورهای انرژی، ایران میتواند ارتباط میان دو کانون ژئوپلیتیک و انرژی جهان یعنی خلیج فارس و دریای عمان را در جنوب با حوزه دریای خزر در شمال فراهم کند، ادامه داد: ایران دارای مطمئنترین، ایمنترین و اقتصادیترین مسیر ترانزیت یا سوآپ نفت خام، گاز طبیعی، فرآوردههای نفتی و گازی و محصولات پتروشیمیایی به کشورهای افغانستان، پاکستان و شبهقاره هند در شرق و ترکیه و عراق در غرب و بازارهای بینالمللی کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
وی با اشاره به اینکه برای فعال کردن این ظرفیت، وزارت نفت ایران زیرساختهای بسیار مناسبی در بنادر دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان ایجاد کرده است، تأکید کرد: برای نمونه، پایانه اختصاصی نفت خام و فرآورده نفتی در پایانه نفتی نکا امکان صادرات و واردات روزانه انواع فرآورده نفتی، همچنین گاز مایع با ظرفیت تخلیه و بارگیری همزمان پنج شناور با ظرفیت ۵ تا ۷ هزار تن و ذخیرهسازی ۱.۵ میلیون بشکه را دارد. این پایانه دارای آزمایشگاهی مجهز است و میتواند تستهای مختلف آزمایشگاهی را انجام دهد و بهعنوان آزمایشگاهی مرجع در منطقه به شرکتهای نفتی کشورهای همسایه خدمات ارائه کند.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: اتصال شبکه برق ایران به کشورهای همسایه نیز میتواند افزایش پایداری شبکه برق کشورها را بهدنبال داشته باشد و زمینه ایجاد بازارهای متعدد برای تبادل انرژی در قالب برق را فراهم کند.
موسوی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران از طریق کشورهای شرق خود به منطقه آسیای میانه و دو قدرت اقتصادی نوظهور یعنی چین و هند ارتباط مییابد، ادامه داد: از سوی دیگر از طریق همسایههای غربی به کشورهای غرب آسیا، شمال آفریقا و اروپا دسترسی خواهد داشت و پل ارتباطی مناسبی بین کشورهای آسیای میانه با کشورهای اروپایی فراهم میکند. افزون بر این، مسیر ارتباط الکتریکی کشورهای آسیای میانه و حوزه قفقاز و حتی اعضای شانگهای به کشورهای حاشیه خلیج فارس از ایران میگذرد.
وی با بیان اینکه در بخش فعالیتهای مشترک بالادستی نفت و گاز، شرکت نفت خزر از شرکتهای تابع وزارت نفت دارای امکانات و زیرساختهای مناسبی برای همکاری با کشورهای همسایه برای اکتشاف، توسعه و تولید از میدانها بهصورت مشترک است، اظهار کرد: در بخش استفاده از ظرفیت پالایشی برای تصفیه نفت خام منطقه، ایران میتواند در پالایشگاههای خود نفت خام کشورهای ساحلی را دریافت و پالایش کند.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت ادامه داد: با تسهیل تجارت فرآوردههای نفتی در بازارهای مصرف منطقه، توسعه همکاریهای تجاری با کشورهای همسایه دریای خزر تقویت میشود.
موسوی با اشاره به اینکه در بخش ارائه خدمات فنی مهندسی و تبادل دانش و فناوری نیز ایران در سالهای متمادی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از سرمایه انسانی متخصص و عظیمی برخوردار شده و در تولید تجهیزات مختلف نفت و گاز نیز خودکفا است، تصریح کرد: با توجه به این مورد، دوباره آمادگی وزارت نفت ایران را برای تشکیل دبیرخانه توسعه دانش و فناوری نفت و گاز کشورهای همسایه خزر اعلام میکنم.
وی با بیان اینکه شرکتهای توانمندی در صنعت نفت و گاز ایران داریم و آماده همکاری در پروژههای بزرگ صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با کشورهای همسایه دریای خزر با استانداردهای بینالمللی و هزینههای کاملاً رقابتی هستیم، گفت: در همینجا از شرکتهای فعال در صنعت نفت و گاز منطقه برای حضور در نمایشگاه و برپایی غرفه در بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران دعوت میکنم.
ضرورت اجرای طرح فشارافزایی پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس بر ضرورت اجرای طرح فشارافزایی پارس جنوبی تأکید کرد و گفت: در چارچوب برنامه هفتم توسعه، کشور نیاز به ۲۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت جدید تولید گاز در پنج سال آینده دارد که بخش عمده این مسئولیت برعهده شرکت نفت و گاز پارس خواهد بود.
تورج دهقانی دیروز (سهشنبه، ۳۰ بهمن) در نشست خبری سخنگوی دولت با اشاره به اینکه این مجموعه صنعتی یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است و نقش مؤثری در تأمین انرژی کشور دارد، اظهار کرد: حدود ۹۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخش بالادستی پارس جنوبی طی بیش از دو دهه گذشته انجام شده است و امروز ظرفیت تولید گاز در این منطقه به بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است، درآمد ارزی این بخش هم ۱۰۰ میلیارد دلار در سال است که نشان از جایگاه راهبردی این منطقه در اقتصاد کشور دارد.
وی به سهم عمده این منطقه در تأمین انرژی کشور اشاره کرد و افزود: ۷۰ درصد گاز کشور، ۴۰ درصد خوراک بنزین تولیدی، ۵۰ درصد خوراک پتروشیمیها، همچنین ۵۰ درصد گاز تحویلی به نیروگاههای کشور از پارس جنوبی تأمین میشود. این اعداد نشاندهنده نقش حیاتی این منطقه در امنیت انرژی کشور است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس به افزایش ظرفیت تولید گاز این شرکت در دولت چهاردهم اشاره کرد و افزود: با تلاش شبانهروزی همکارانمان، ۷ میلیون مترمکعب ظرفیت جدید تولید گاز ایجاد شد و امسال رکورد ۷۱۶ میلیون مترمکعب تولید روزانه به ثبت رسید که نسبت به سال گذشته ۱۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.
دهقانی با اشاره به چالشهای موجود در تأمین انرژی، بر لزوم توسعه بیشتر تأکید و تصریح کرد: در چارچوب برنامه هفتم توسعه، کشور به ۲۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت جدید تولید گاز در پنج سال آینده نیاز دارد که بخش عمده این مسئولیت بهعهده شرکت نفت و گاز پارس خواهد بود.
وی با بیان اینکه برنامهریزی دقیق و کارشناسیشده برای افزایش ظرفیت تولید گاز کشور انجام شده است، گفت: با اتکا به دانش و تجربه متخصصان داخلی، اطمینان داریم طی چهار تا پنج سال آینده، حداقل ۱۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت جدید تولید گاز را محقق خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به توسعه میدانهای دیگر گازی ازجمله کیش، پارس شمالی و بلال افزود: افزایش ظرفیت تولید گاز کشور در چارچوب برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده و ۱۰۰ درصد افزایش ۱۵۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز قابل تحقق است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.