شماره: 2549 / ۱۴۰۳ دوازدهم اسفند

تعداد بازدید : 0
اخبار
سواپ گاز از ترکمنستان به زودی برقرار میشود
معاون وزیر نفت گفت: کشور عراق برای واردات گاز ایران مجوز های مقطعی دریافت میکند.
طی روزهای گذشته سخنگوی رسمی وزارت برق عراق اعلام کرد که معافیت تحریمی آمریکا برای واردات گاز ایران ۸ مارس (۱۸ اسفند) به پایان میرسد.به گفته این مقام مسئول وزارت برق تا به این لحظه هیچ ابلاغیهای از آمریکا درباره توقف واردات گاز ایران دریافت نکرده است و احتمال دارد دولت عراق بتواند معافیت جدیدی دریافت کند؛ در صورت عدم تمدید نیز ممکن است برنامههایی داشته باشیم.
سعید توکلی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران در رابطه با خبر منتشر شده برای جلوگیری از صادرات ایران به عراق در ۱۸ اسفند ماه گفت: کشور عراق همواره مجوزهای مقطعی را برای واردات گاز ایران دریافت میکند تا بتواند این گاز را در کشور خود داشته باشد و ما پیش فرضمان این است که این اتفاق مجدداً میافتد و معافیت ایجاد میشود.
معاون وزیر نفت در رابطه با سفیر اخیر خود به ترکمنستان و دستاوردهای آن خاطر نشان کرد: برای سوآپ گاز از ترکمنستان اقداماتی انجام شده و تا چند روز آینده احتمالاً نتیجه آن را خواهیم دید.به گفته وی مسألهای که اکنون مطرح است سوآپ گاز است که با بررسیهای دقیقتر احتمال خرید گاز از ترکمنستان نیز وجود دارد.وی ادامه داد: این سفر در راستای امضای تفاهم نامه قبلی بوده و با تاکید رئیس جمهوری برای ارتباطات سازنده بین دو کشور خصوصاً در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با کشورهای همسایه بوده است، ضمن آنکه ترکمنستان کشوری است که میتواند ظرفیتهای خوبی برای ما داشته باشد و ما هم برای آنها ظرفیتهای مناسبی داشته باشیم.
وی در رابطه با واردات گاز از ارمنستان خاطر نشان کرد: واردات گاز از ارمنستان در قالب تهاتر گاز با برق بوده است.
پایان پروژه لرزهنگاری سهبعدی
هفتکل - نفت سفید
پروژه برداشت دادههای لرزهنگاری سهبعدی هفتکل - نفت سفید، یکی از بزرگترین پروژههای صنعت لرزهنگاری کشور، ۱۰ ماه زودتر از برنامه زمانبندیشده با موفقیت به پایان رسید.
پروژه برداشت دادههای لرزهنگاری سهبعدی هفتکل - نفت سفید در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در گسترهای به وسعت ۲ هزار و ۲۵۰ کیلومترمربع در استان خوزستان و شهرستانهای هفتکل، رامهرمز، باوی، شوشتر، مسجدسلیمان و باغملک اجرا شد. این محدوده، معادل سه برابر مساحت شهر تهران، از نظر وسعت و پیچیدگی عملیاتی کمنظیر بوده است.
در این پروژه رکوردهای قابلتوجهی از جمله حفاری ۷ هزار و ۵۳۱ چاله در یک ماه، برداشت دادههای لرزهای با ۱۰ هزار و یک شوت در یک ماه، نقشهبرداری هزار و ۳۷۱ نقطه در یک روز و حفاری ۴۴۴ چاله در یک روز به ثبت رسید. از نظر فنی نیز با بهرهگیری از روشهای ویبراتوری و دینامیتی، اهداف قراردادی در تعداد زیادی از نقاط لرزهنگاری با موفقیت برداشت شد.
از سوی دیگر تعامل سازنده با جوامع محلی شامل سه قوم بزرگ عرب، بختیاری و ترک قشقایی، نقش مهمی در اجرای بدون چالش این عملیات در شرایط سخت توپوگرافی مناطق کوهستانی، نیمهکوهستانی، دشتها و زمینهای کشاورزی ایفا کرد. این همکاری همچنین به اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم در منطقه منجر شد.پروژه برداشت دادههای لرزهنگاری سهبعدی هفتکل - نفت سفید توسط شرکت انرژی دانا انجام شد و دادههای بهدستآمده از این پروژه، دقت شناسایی ذخایر هیدروکربنی را افزایش داد و تأثیر بسزایی در تعیین مخازن نفت و گاز، ارتقای تولید و تأمین امنیت انرژی کشور در برنامهریزیهای آتی شرکت ملی نفت ایران خواهد داشت.
لزوم بازنگری در ساختار سازمانی
اچاسئی مجتمع گاز پارس جنوبی
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به نقش ارزشمند کارکنان اچاسئی گفت: ساختار سازمانی حوزه ایمنی، بهداشت و محیط زیست مجتمع نیازمند بازنگری اساسی است.
غلامعباس حسینی در نشست مشترک با مدیران اچاسئی این شرکت بیان کرد: کارکنان و متخصصان حوزه اچاسئی این مجموعه اقدامهای مناسبی همسو با افزایش تابآوری پالایشگاههای مجتمع برای تولید مستمر پیاده کردهاند.
وی با اشاره به پانچهای برجای مانده از بازه زمانی عملیات ساخت پالایشگاههای سالهای اخیر مجتمع ادامه داد: پانجهایی که با تولید گاز و محصولات راهبردی مجتمع ارتباط مستقیم دارد باید در اولویت قرار گیرد و در کوتاهترین بازه زمانی با استفاده از دانش و کالاهای داخلی برطرف شود.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی افزود: این مجتمع با بهرهمندی از نیروهای کارآمد و نوآور در مسیر رشد و بالندگی قرار گرفته است و امید داریم این روند پیشرفت با پیادهسازی دقیق مسائل ایمنی و استمرار مدیریت شایسته اچاسئی تداوم داشته باشد.حسینی با بیان اینکه کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی شایسته بهترینها هستند، اظهار کرد: کارکنان و متخصصان سراسر پالایشگاههای مجتمع باید از بهترین امکانات رفاهی و خدماتی بهرهمند شوند و بر همین اساس در پیمانهای پیش رو، وسایل حملونقل ویژه کارکنان و آمبولانسهای این مجموعه باید نوسازی شوند.وی تأکید کرد: باید سعی کنیم مشکلات و مسائل مهم و کلیدی را در سایه خرد جمعی و کار گروهی برطرف کنیم و انگیزه را به بدنه سیستم و در بین کارکنان بازگردانیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
مدیرعامل مپنا عنوانکرد: تامین سرمایه از روشهای نوین برای کاهش ناترازی انرژی
مدیرعامل مپنا گفت: این گروه صنعتی با هدف کاهش ناترازی انرژی، روشهای نوین تامین مالی برای توسعه نیروگاهها را در دستور کار قرار داده است.
محمد اولیاء روز شنبه افزود: این گروه صنعتی آمادگی دارد با اجرای طرحهای مشابه به سه روش سرمایهگذاری مستقیم صاحبان صنایع برای احداث واحدهای نیروگاهی، سرمایهگذاری مشترک مپنا با صنایع و یا تامین برق آنها بر اساس ماده چهار قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق در قالب قراردادهای بلندمدت اقدام کند.
وی ادامهداد: این گروه صنعتی در حیات سه دههای، ضمن پذیرش مسئولیتی عظیم در قبال بخشی از تامین انرژی در کشور، خود را موظف به ارائه راهکارهای نوین، عملیاتی و راهبردی برای برون رفت از این شرایط خطیر میداند و در چالش پیش رو در حوزه ناترازی، سرمایهگذاریهای چندجانبه و توسعه همافزایی میان صنایع انرژیبر و بخشهای مختلف را به عنوان راهکاری اجرایی ارائه داده و به آن عمل میکند.
مدیرعامل گروه صنعتی مپنا خاطرنشانکرد: سال ۱۴۰۳ در حالی به پایان میرسد که بنابر گزارشهای رسمی، فعالان صنعتی و اقتصادی برای موضوع ناترازیها در تأمین انرژی مورد نیاز برای نیل به اهداف توسعهای در بخشهای مختلف نگرانیهایی دارند.
اولیاء گفت: اصل بدیهی و اساسی در این میان آن است که این ناترازیها که حاصل چند دهه شرایط حاکم بر فضای کسب و کار کشور بوده است، در کوتاه مدت به راحتی قابل برطرف شدن نیست و نیازمند برنامههای بلندمدت است.
وی ادامه داد: بسیاری از فعالان اقتصادی بر این نکته وفاق و تاکید دارند که یکی از شرایط لازم برای حل چالش ناترازی، تجمیع ظرفیت بنگاههای بزرگ و دستیابی به مفاهمه و همافزایی برای غلبه بر آن است.
این مقام مسئول تصریحکرد: گروه مپنا در سال ۱۴۰۳ با سیاستگذاری بالادستی در مجموعه مدیریت ارشد و هیات مدیره و تعریف طرحهای اثربخش برای جلب مشارکت بنگاههای اقتصادی بزرگ به ویژه صنایع انرژیبر، تلاش کرد با بهکارگیری ظرفیتهای دانشی و مدیریتی نهادینه شده در درون گروه، بسترهای لازم را برای ایجاد مشارکتهای راهبردی در جهت رفع ناترازیها به سهم خود فراهم کند.
اولیا ادامهداد: همزمان با عید نیمه شعبان و با حضور مقامهای استانی، مدیران ارشد گروه مپنا و شرکت المهدی، موافقتنامه احداث بخش بخار نیروگاه المهدی به منظور تبدیل آن به سیکل ترکیبی در محل منطقه ویژه خلیج فارس به امضا رسید و برای تسریع در عملیات اجرایی، مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت المهدی نیز برگزار شد.
شرکت المهدی طی تیر ماه ۱۳۶۹ با هدف تولید سالانه ۳۳۰ هزار تن شمش آلومینیوم (در ۳فاز) و در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در ۱۸ کیلومتری غرب شهر بندرعباس تاسیس شد.
در سال ۱۳۷۶ بخشی از فاز یک مجتمع با شش دیگ و به تدریج تعداد ۱۲۰ دیگ راهاندازی شد؛ به گونهای که تا پایان سال ۱۳۸۱ ظرفیت تولید به ۵۵ هزار تن رسید و در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ مجتمع به ظرفیت اسمی پیشبینی شده ۱۱۰ هزار تن دست یافت.
این مهم در تفاهمنامهای چندجانبه میان منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس با گروه مپنا و شرکت المهدی و سرمایهگذاران مستقر در این منطقه با هدف تامین بخشی از برق مورد نیاز صنایع مستقر در منطقه ویژه خلیج فارس قرار بر تحقق این هدف از محل احداث نیروگاه در شرکت المهدی محقق شد.
این تفاهمها و در ادامه، آغاز زودهنگام پروژه به صورت عملیاتی نشان از وجود دغدغه جدی تامین انرژی پایدار به ویژه برق بوده است. با توجه به تجربه گروه مپنا و پتانسیل موجود در منطقه ویژه، مذاکرات و توافق های اولیه با تاکید بر تامین برق مجموعه المهدی به صورت کامل و قرار دادن بخشی از برق مازاد این سیکل ترکیبی در اختیار صنایع مستقر در منطقه ویژه خلیج فارس برگزار شد.
در این پروژه، یک واحد بخار سیکل ترکیبی به ظرفیت ۱۸۰ مگاوات به دو واحد گازی این نیروگاه افزوده میشود و با تکمیل آن، علاوه بر افزایش ظرفیت تولید، راندمان این نیروگاه نیز افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل گروه مپنا ضمن اشاره به این نکته که واحد دوم گازی نیروگاه در شرف تکمیل و بهرهبرداری است، خاطرنشان کرد: این ۲ واحد گازی برای تأمین برق مورد نیاز کارخانه المهدی کفایت دارد و باعث میشود به شرط تأمین گاز، خط تولید شبانهروزی این کارخانه در سال آینده دچار قطعی برق نشود.
اولیاء، به اهداف مشترک گروه مپنا و صنایع بزرگ انرژیبر مانند المهدی پرداخت و احداث واحد بخار برای نیروگاههای گازی سیکل ساده و تبدیل آنها به سیکل ترکیبی را دارای اهمیت دانست.
به گفته مدیرعامل گروه مپنا، احداث این واحد بخار در وهله نخست و در شرایط ناترازی انرژی اعم از سوخت و برق، رخداد بزرگی برای صنعت برق و صنایع انرژیبر محسوب میشود، زیرا بدون نیاز به منابع مالی بخش دولتی و با تکیه بر توافق شکل گرفته بین گروه مپنا و صنایع بزرگ احداث میشود و با معادل حدود ۱۱۰ میلیون یورو سرمایهگذاری، به اندازه دو واحد گازی سرمایهبر است.
وی خاطرنشان کرد: بدون مشارکت بین مپنا و صنعت، اجرای بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی المهدی امکانپذیر نمیشد.
اولیهء گفت: به دلیل زمان بر بودن احداث واحدهای بخار، واحد بخار نیروگاه المهدی در مدت ۳۲ ماه به تولید برق خواهد رسید و به دلیل استفاده از حرارت اتلافی بخش گاز برای تولید بخار، راهاندازی این واحد نیاز به سوخت اضافی ندارد و با همان میزان سوخت تخصیص یافته به نیروگاه، ۱۸۰ مگاوات نامی تولید خواهد شد. بنابراین مزیت ویژه این واحد بخار، عدم نیاز به سوخت اضافی است که در شرایط ناترازی حاملهای انرژی کشور، اهمیت ویژه و مضاعفی در منطقه صنعتی بندرعباس مییابد.
وی، مزیت دیگر اجرای این واحد بخار را به دلیل ارتقای بازده از ۳۴ درصد به حدود ۵۵ درصد، آثار بسیار مثبت زیست محیطی عنوان و خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن این نکته که عملیاتی شدن این واحد بخار، باعث تولید ۱۸۰ مگاوات برق در عین عدم مصرف حدود یک میلیون متر مکعب گاز (یا معادل آن یک میلیون لیتر گازوئیل) در روز خواهد شد، از دیدگاه زیست محیطی از انتشار یک میلیون تن Co۲ در سال جلوگیری کرده و میتوان گفت که این میزان کاهش انتشار Co۲، معادل عملکرد یک میلیون اصله درخت خواهد بود.
کارخانه المهدی با وسعت ۲۷۰ هکتار، از جمله سبزترین سایتهای صنعتی منطقه محسوب میشود و دارای ۳۵ هزار اصله درخت است که نشان از تعهد به بهبود فاکتورهای زیست محیطی به موازات توسعه کسب و کار دارد.
نیروگاههای سیکل ترکیبی، نقشی اساسی در کاهش آلایندههای زیستمحیطی ایفا میکنند و ایران را به سمت تولید برق پاکتر و پایدارتر سوق میدهند. با توجه به نیاز روزافزون کشور به برق، احداث واحدهای سیکل ترکیبی میتواند علاوه بر کاهش فشار بر منابع مالی دولت، به اشتغالزایی پایدار در بخش نیروگاهی و صنایع انرژیبر منجر شود.
بر اساس گفتههای مدیرعامل گروه مپنا، توسعه صنعت برق ایران نباید وابسته به بودجههای دولتی باشد. مدل تأمین مالی مشارکتی، نهتنها امکان احداث نیروگاههای جدید را فراهم میکند، بلکه باعث میشود صنایع نیز در تأمین برق مورد نیاز خود نقش فعالتری ایفا کنند.
در مدل جدید تأمین مالی که مپنا به کار گرفته است، صنایع انرژیبر منطقه در تأمین هزینههای پروژه مشارکت دارند و در ازای آن، سهمی از برق تولیدی دریافت میکنند. این روش، علاوه بر جذب سرمایههای بخش خصوصی، امکان توسعه سریعتر نیروگاهها را فراهم میآورد. با اجرای این مدل، نیروگاههای جدید میتوانند بدون نیاز به اعتبارات دولتی ساخته شده و کشور را از بحران کمبود برق رها کنند. این الگو میتواند در سایر نقاط ایران نیز اجرایی شود و تحولی اساسی در صنعت نیروگاهی رقم زند.
رفع ناترازی در صنعت برق کشور از یکسو به منابع مالی قابل توجه و از سوی دیگر به زمان نیاز دارد. در طول مذاکراتی که گروه مپنا با تعدادی از صنایع بزرگ مستقر در منطقه از جمله شرکت المهدی داشته است، نیاز این صنایع به برق بیش از پیش روشن شده است و با پیگیریهای انجام شده، برای مشارکت جمعی صنایع در رفع ناترازی برق مورد نیاز صنعت در قالب برنامههای خودتأمینی صنایع ابراز علاقهمندی شده است.
بر این اساس گروه مپنا آمادگی دارد با اجرای طرحهای مشابه به سه روش سرمایهگذاری مستقیم صاحبان صنایع برای احداث واحدهای نیروگاهی، سرمایهگذاری مشترک مپنا با صنایع و یا تأمین برق آنها بر اساس ماده چهار قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق در قالب قراردادهای بلندمدت اقدام کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0
اخبار
تلاش روسیه برای رفع تحریمهای آمریکا علیه صادرات انرژی
ولادیسلاو ولاسیوک، کمیسر اوکراین در امور تحریمها اعلام کرد روسیه سخت در حال لابیگری در آمریکا برای لغو تحریمها علیه الیگارشیهای مرتبط با کرملین و صادرات انرژی است.
در جریان مذاکرات اخیر آمریکا و روسیه در عربستان سعودی، مسکو به صراحت اعلام کرد که این دو موضوع، در اولویت قرار دارند. تحریمهای الیگارشی که پس از آغاز جنگ روسیه در اوکراین وضع شدند، به شدت به بازیگران کلیدی ضربه زد و همزمان، محدودیتها علیه صادرات انرژی که جریانهای درآمدی حیاتی مسکو محسوب میشوند را کاهش داد.
با وجود این تلاشها، واشنگتن همچنان فشار بر تجارت نفت روسیه را حفظ کرده است، آمریکا، اتحادیه اروپا و انگلیس، به هدف قرار دادن «ناوگان سایه» کرملین که شبکهای از نفتکشهای فرسوده مورد استفاده برای دور زدن تحریمها و سقف قیمت گروه هفت برای نفت روسیه است، ادامه میدهند.
در حالی که دولت آمریکا اخیرا، گروه ویژه الیگارشی مرتبط با کرملین را که ۷۰۰ میلیون دلار دارایی را توقیف کرده بود، تعطیل کرد، اما همچنان متعهد به محدود کردن ماشین جنگی روسیه است. با این حال، به نظر میرسد که واشنگتن نسبت به اعمال تحریمهای جدید مالی، تمایل کمتری دارد، در عوض بر اقدامات اجرایی برای تشدید محدودیتهای موجود تمرکز میکند.
در این بین، مسکو همچنان در حال یافتن راههایی برای دور زدن تحریمها است و از شرکتهای صوری و کشورهای همپیمان خود برای تهیه قطعات حیاتی غرب برای پهپادها و موشکهای نظامی خود استفاده میکند.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، پس از نشست ریاض در تماسی با رهبران اروپایی گفت که آمریکا، هیچ تحریمی را علیه روسیه لغو نخواهد کرد، مگر اینکه مسکو رفتار خود را به طور محسوسی تغییر دهد. با این حال، اگر روسها اقداماتی را انجام دهند که دولت آمریکا به دنبال آن است، واشنگتن، در را برای کاهش برخی از تحریمها به روشهای محدود باز گذاشت.
بر اساس گزارش اویل پرایس، دولت بایدن در آخرین روزهای فعالیت خود، تحریمهای سختی را اعمال کرد و دهها کشتی که روسیه برای ارسال نفت خام «اسپو» به پالایشگاههای خصوصی در چین استفاده میکند، هدف قرار گرفتند.
برنامه وزارت نیرو برای شناسایی و کنترل بهرهبرداران پرمصرف آب
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که وزارت نیرو در نظر دارد، شناسایی و کنترل مصرفکنندگان پرمصرف است آب است که این اقدام در راستای دستیابی به بهرهوری بالاتر از منابع آبی کشور و همچنین جلوگیری از هدررفت آب انجام میشود.
نشست روشها و ابزارهای ارتقای بهرهوری آب به منظور تحقق اهداف مندرج در قانون برنامه هفتم پیشرفت، با حضور هیئت تحریریه و هیئت مدیره انجمن علوم مهندسی منابع آب ایران، سخنگوی صنعت آب و معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران به میزبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد؛ این نشست در راستای تبادل نظر پیرامون آخرین برنامههای مدیریت منابع آب کشور و همچنین بررسی چالشهای این حوزه برگزار شد.
در ابتدای این نشست، علیرضا دائمی رئیس انجمن و دبیر نشریه انجمن، توضیحاتی در خصوص اهداف و موضوعات مورد بحث در این نشست ارائه داد.
وی تأکید کرد: نشستهای مشابه میتواند بهعنوان پلتفرمی برای همافزایی بین اعضای انجمن و دیگر نهادهای فعال در حوزه منابع آب عمل کند.
در ادامه، عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب و مدیرکل دفتر برنامهریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه، گزارشی از وضعیت کنونی مدیریت منابع آب و سیاستهای وزارت نیرو ارائه داد.
وی در گزارش خود به تشریح اقدامات صورتگرفته در زمینه بهینهسازی مصرف آب و کنترل بهرهبرداریهای غیربهرهور پرداخت و گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که وزارت نیرو در نظر دارد، شناسایی و کنترل مصرفکنندگان پرمصرف است. این اقدام در راستای دستیابی به بهرهوری بالاتر از منابع آبی کشور و همچنین جلوگیری از هدررفت آب خواهد بود.
بزرگزاده همچنین به برنامه وزارت نیرو برای ایجاد بازار گواهی صرفهجویی آب اشاره کرد و افزود: در این طرح، مصرفکنندگان میتوانند با خرید گواهیهای صرفهجویی آب، بخشی از نیاز آبی خود را تأمین کنند. این طرح بهطور خاص برای مصرفکنندگان پرمصرف طراحی شده است و به آنها این امکان را میدهد که از طریق خرید گواهیهای مختلف، میزان مصرف خود را کنترل کرده و از فشار بر منابع آبی بکاهند.
وی در ادامه بر نصب کنتورهای جدید و ابزارهای دقیقسنجی تأکید کرد و گفت: با نصب این تجهیزات، قادر خواهیم بود که مصرف آب را بهطور دقیقتر اندازهگیری کرده و در نتیجه اقدامات لازم برای بهینهسازی مصرف را بهطور مؤثرتری اجرا کنیم.
بزرگزاده همچنین به برنامههای وزارت نیرو برای ایجاد صندوقهای مالی اشاره کرد که از آنها برای وامدهی به پروژههای صرفهجویی در بخشهای مختلف مصرف آب استفاده خواهد شد.
وی توضیح داد: این صندوقها بهعنوان یک ابزار مکمل در کنار بازار گواهی صرفهجویی قرار خواهند گرفت تا بتوانند مشارکت مردمی و بخش خصوصی را در پروژههای کاهش مصرف آب جذب کنند.
در ادامه نشست، مهدی دانشگر معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران، به بررسی موضوع ساختار آب کشور در برنامه هفتم پیشرفت پرداخت.
وی در این خصوص گفت: با توجه به اصلاح ساختار و نیاز به بهینهسازی عملکرد معاونتها، مدلهای مختلفی برای سازماندهی در نظر گرفته شده که نظرات اساتید و پیشکسوتان صنعت آب در این فرآیند حائز اهمیت است.
وی همچنین افزود: در راستای این اصلاحات، کارگروه مشورتی تشکیل دادهاند و از نظرات همکاران در ستاد و استانها برای بهبود ساختار فعلی استفاده میشود.
دانشگر همچنین بر لزوم بهرهگیری از تجربیات و دانش افراد خبره و پیشکسوتان صنعت آب تأکید کرد و گفت: تمامی اقدامات ما بر اساس نیاز به بهرهگیری از تجربه و دانش افراد خبره و پیشکسوتان صنعت آب است و امیدواریم با همکاری همه، به ساختار بهینهای دست یابیم.
در ادامه سعید نورعلی رئیس گروه سازماندهی و فرآیندهای سازمانی شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز درخصوص تحولات ساختاری مدیریت منابع آب در وزارت نیرو و چالشهای اجرای آن سخن گفت.
وی افزود: در طول سالهای مختلف، ساختار مدیریت منابع آب تغییراتی را تجربه کرده که شامل ادغام و تفکیک بخشهای مختلف، ایجاد معاونتهای جدید، و اجرای سیاستهای مرتبط با مدیریت حوضههای آبریز بوده است. با این حال، اجرای این تغییرات به دلیل محدودیتهای اداری، عدم هماهنگی با قوانین موجود، و مقاومت در برابر اصلاحات، با چالشهایی روبهرو شده است.
نورعلی در ادامه سخنان خود، با اشاره به موادی از قانون برنامه هفتم پیشرفت شامل ماده ۳۸، ۱۰۵ و ۱۰۷، بر اصلاح ساختار، کاهش واحدهای موازی، انتقال وظایف حاکمیتی، و استفاده از فناوریهای نوین در مدیریت آب تاکید کرد.
وی بیان کرد: برای موفقیت این اصلاحات، چابکسازی، حکمرانی دادهمحور و هماهنگی بیشتر میان بخشهای مختلف ضروری است.
این نشست با تأکید بر همکاریهای بیشتر بین نهادهای مختلف و اهمیت بهینهسازی ساختار منابع آب کشور در راستای حل چالشهای موجود به پایان رسید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.